|
|
#1501 | ||
|
na przekór do celu
|
Dot.: Matura 2010 - Studia cz. II
Cytat:
w liceum przez trzy lata miałam TYLKO dziewczyny w klasie...Cytat:
i gratulujęa to pozytywnie ja też Ci miejsce zwolnie![]() aaaaa! u mnie po burzy i ulewie... jest CHŁODNO!!!
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkim, którzy się dostali na studia i trzymam kciuki za tych którzy są na listach rezerwowych ![]() Jest tutaj ktoś, kto dostał się na UP w Krakowie na dzienną anglistykę nauczycielską? Fajnie byłoby poznać kogoś z roku ![]() Pozdrawiam
|
|
#1504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie kulturoznawstwo do specjalnie przyszłościowych nie należy, ale myślę, że niesamowicie poszerza horyzonty. W połączeniu z innym kierunkiem efekt powinien być całkiem zadowalający. Damy sobie radę na pewno. ![]() Cytat:
![]() Ale tak co do UJ - wielu studentów nie poleca tej uczelni, wręcz odradza. Czy ktoś wie dlaczego? Zwykle nie podają konkretnych argumentów, poza tym, że UJ to renoma i nic więcej. Chciałabym jednak problem zrozumieć. :P |
||
|
|
|
|
#1505 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
i proszę żeby studenci UJ mnie teraz nie zlinczowali, po prostu coś takiego czytałam na jakimś forum, zanim trafiłam na Wizaż
|
|
|
|
#1506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się spotkałam z taką opinią. Mnie np. studentka UJ mówiła, że wykładowcy prowadzą w strasznie nudny sposób zajęcia, jakaś babka cały czas czyta z kartki, myląc się milion razy ![]() Jednak to UJ=prestiż. W mojej opinii wszystko zależy od studenta, jak będzie chciał to niezależnie od uczelni coś osiągnie. Wiadomo, że jak ma się w CV UJ lub UW to jest coś i pracodawcy zawsze będą lepiej patrzyć na taką osobę. |
|
|
|
|
|
#1507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odemnie z roku ludzie byli rok temu na Ukrainie ![]() Fajnie bylo. ja w tam nie jade.. bo kampania wrzesniowa i nie zdarze sie nauczyc... zreszta nie to zebym cos miala ale codzzienna msza mnie nie bardzo uszczesliwia tak jak i placenie za wszystko. Moge wam dac linka do innego adapaciaka z lbn wszystkich uczelni... trzykrotnie lepszy
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Chyba żadne z was nie idzie na UŚ?? ehh xdd
chyba nie poznam choćby jednej koleżanki na germanistyke bla bla ;pp ____________________ wie wird das sein...? |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy KUL naprawdę jest taki katolicki? U mnie w mieście jest liceum katolickie i tam są bez przerwy jakieś modlitwy, msze, pielgrzymki |
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra ja też poproszę, żeby mnie nie linczować za to, co napiszę:P Negatywne opinie o UJ? To może ja przytoczę słynną tekst na Juwenalia- "a UJ się uczy...AGH się bawi, a UJ posprząta, AGH się bawi..." Poza tym ostatnie Juwenalia w Krakowie -" Piwo, wóda, polibuda, sex muzyka politechnika"... chwila ciszy i wszyscy znowu prześmiewczo - "a UJ się uczy":P W sumie taki sam dyplom ma się po innej uczelni, już nawet pracodawcy nie patrzą tak na skończoną uczelnię, chociaż owszem pewne profity na pewno się ma z taką renomą. Tylko teraz, jeśli mam do wyboru gonitwę szczurów, a życie studenckie, wiadomo co wybiorę:P Chociaż na to tez nie ma reguły, jeśli ma się dobrą ekipę to nawet na UJ można się świetnie wybawić
|
|
|
#1511 |
|
na przekór do celu
|
no proszę, o tym nie słyszałam
![]() nie potrafię sobie przypomnieć o czym pisali studenci UJ dokładnie, ale nie chodziło im o to że nie można się upić ![]() bardziej w stronę jakichś ciekawych praktyk, doświadczeń, spotkań ze znanymi ludźmi, wyjazdów naukowych itp. że na UJ coś takiego organizuje się rzadko w porównaniu do innych uczelni. oo, teraz pamiętam, jakaś studentka stwierdziła że UJ można opisać jednym słowem: "rutyna". Ale wszystkie kontrargumenty nie do mnie proszę! piszę to co zasłyszałam gdzieś![]() sama jakbym mogła się pochwalić w CV taką uczelnią to kuuuurcze...
|
|
|
#1512 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ichiko, haha tez mam podobna sytuacje z rodzicami bo myślą ze tylko do KRK składałam (choc cos tam im mowilam ale chyba nie uwierzyli ) a tu jeszcze Wawa mi sie nawinęła![]() Cytat:
Cytat:
no ale może lepiej zeby się ktoś z UJ wypowiedział
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na adapciaku właśnie pisze ze codzienna msza.. hmm katolicki.. ma swoje przedmioty, biblie , kns i są one naprawdę nudne ale trzeba wykuc.. Ale tak zeby się czymś od innych uczelni w lbn róznił to nie.. chociaż np Swieta BN. Zajecia konczyły się w wtorek.. a w środę już wielka sroda. na powrot do domu dzien.. kiedy politechnika juz od piatku miala przerwe swiateczna
|
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Orientuje się może któraś z Was jaki był próg na psychologii na UWr i UŁ?
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje kolejnym szczęśliwym studentkom
|
|
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY!Pomóżcie mi co wybrać?
Waham się między dwoma bardzo bliskimi mi kierunkami(dla innych pewnie mega dziwnymi )Czy lepiej wybrać studia bliskowschodnie z językiem arabskim czy slawistyke o specjalności słowackiej? Słowacja to moja wielka pasja.Kultura,język itp. a Arabia wydaje mi się bardziej przyszłościowa. Nie wiem co robić,oba kierunki mnie interesują,oba bardzo ciekawe. Nie moge studiowac dwóch równoczesnie ponieważ za rok zaczynam zwyczajną lingwistykę dzienną ![]() Obydwa kierunki są na UJ HELP!
|
|
#1518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdy wybierałaś te kierunki to któy z nich był twoim pierwszym wyborem, bo zawsze ten pierwszy wybór jest najlepszy !
|
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za opinie, teraz już całkiem nie wiem gdzie iść.
Niby UJ korci, bo renoma, kierunek ciekawy, ale jak mam umrzeć z przeuczenia to chyba podziękuję. Wyjazdy to dla mnie kwestia bardzo ważna, uwielbiam poznawać nowe miejsca. Z drugiej strony studenci KPSC raczej byli zadowoleni, może warto dać szansę... Pani lotniczka, gdybym czymś się pasjonowała raczej chciałabym pogłębiać wiedzę w tym kierunku. Jednak mną się nie sugeruj, ja już mam taki mętlik, że nic nie wiem. Naprawdę, mam dość szukania mieszkań. :P |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, myślałam, że wraz z dostaniem się na upragniony kierunek skończą się moje problemy... a tu klops. Poszukiwania mieszkania, mnóstwo pytań bez odpowiedzi. Nienawidzę być w zawieszeniu.
|
|
#1521 |
|
maszyna, nie człowiek
|
UJ ma po prostu zupelnie inny system nauczania niz politechnika czy AGH. Zresztą jak mam być szczera, to przy AGH politechnika wymięka (prócz budownictwa i architektury), więc też generalnie nie wiem skąd porównanie. Z reszta kierunków z UJ nijak nie da się porównać z tymi na innych uczelniach, bo jak porównywać Uniwersytet z uczelnią techniczną czy de facto np. ekonomiczną?
A że UJ się uczy no to.. ![]() ![]() Po prostu tak się mówi. inne uczelnie tez się uczą, to się wzięło być może stąd, że na AGH mało kiedy spotkasz kogoś choć trochę podobnego z nauką do biednego studenta prawa UJ, ktory sie zali ile to musi wykuć - mamy może inne podejście. No ale takie studia wybrał, prawda?
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
dostałam się na Akademię Podlaską na kierunek pedagogika (chcę wczesnoszkolną i przedszkolną) natomiast nie dostałam się na umcs
Gdybyście dostały się na obydwie uczelnie, którą byście wybrały? Złożyłam na AP bo była 2 w rankingu perspektywy w uczelniach pedagogicznych . Myślicie, że to dobra uczelnia?
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim które się dostały tam gdzie chciały
![]() Mam schizy , dostałam się 2 turą na IŚ na UP i zaniosłam papiery w piątek, tylko Pan nie "odhaczył"mnie na liście , wydaje mi się że przez to mnie nie przyjmą
|
|
|
|
|
#1524 |
|
na przekór do celu
|
A tak w ogóle, , to jak zabrałyście się do szukania mieszkania? Internet? Gazety? Czy jedziecie do miasta w którym będziecie studiować i tam "jakoś" szukacie?
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1527 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() a i cieszę się że bedziemy razem na UP Jaki wydział?
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
przypominam iż od pazdziernika mam pokoj do wynajęcia
i wolalabym z kims 'znajomym' a nie całkiem obcym we wrocławiu
|
|
#1529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie a co z umową?Jakie kwestie muszą być poruszone?Na co zwracać uwagę aby się nie "wkopać"?? ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
również się cieszęzdaję się że ten sam wydxział kształtowania srodowiska i geodezji(tak chyba idzie ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
również się cieszęzdaję się że ten sam wydxział kształtowania srodowiska i geodezji(tak chyba idzie |
|||
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
My prawdopodobnie będziemy wzorować się na jakichś umowach znalezionych w necie. Na pewno kto, komu, co, na ile, za ile, kiedy i w jaki sposób płatne, z tego co wiem, to dobrze jest też opisać stan techniczny mieszkania i sprzętów, żeby potem nie było nieporozumień.
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

w liceum przez trzy lata miałam TYLKO dziewczyny w klasie...
i gratuluję

Są tu jakieś tegoroczne studentki KULu? Chodzi mi o ten wyjazd integracyjny we wrześniu w Mazury tzw. adapciak, wybiera się ktoś może? Ja bym z chęcią pojechała, ale nie wiem czy warto. Jakby któraś jeszcze jechała to może i bym się zdecydowała

piszę to co zasłyszałam gdzieś
no ale może lepiej zeby się ktoś z UJ wypowiedział
a gdy wybierałaś te kierunki to któy z nich był twoim pierwszym wyborem, bo zawsze ten pierwszy wybór jest najlepszy !

Gdybyście dostały się na obydwie uczelnie, którą byście wybrały? Złożyłam na AP bo była 2 w rankingu perspektywy w uczelniach pedagogicznych