Politechnika Rzeszowska :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 11:19   #1501
anullkaa
Przyczajenie

Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

A jest ktoś tutaj, kto studiuje matematykę? Chodzi mi dokładnie o II stopień? Macie kogoś na roku po licencjacie z ekonomii, kto później poszedł na matematykę? Ciężko jest na drugim stopniu?
anullkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 11:27   #1502
paulinnkkka
Przyczajenie

W tym roku zdaje mature i wybieram sie na PRz, powiecie mi ile mieliscie punktow i co zdawaliscie ze dostaliscie sie na kierunek: Finanse i rachunkowosc?, Zarzadzanie? i Bezpieczenstwo Wewnetrzne?
paulinnkkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 09:14   #1503
dziefczynka1987
Raczkowanie

Na zarządzanie to cokolwiek wystarczy, że zdasz a na pozostałe to pewnie matma, geografia

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mazdrajka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to bzdury opowiadasz tutaj. Też studiuje na politechnice i jakos nie zauważyłam żeby przyjmowali każdego. Na mój kierunek było ok. 7 osób na jedno miejsce.
Może i przyjmują wszystkich, ale na pewno nie na wszystkich kierunkach.
chodziło mi o kierunki typu zarządzanie, finanse, europeistyka itp. No na lotnictwo nie przyjma wszystkich ale to chyba było oczywiste

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mazdrajka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to bzdury opowiadasz tutaj. Też studiuje na politechnice i jakos nie zauważyłam żeby przyjmowali każdego. Na mój kierunek było ok. 7 osób na jedno miejsce.
Może i przyjmują wszystkich, ale na pewno nie na wszystkich kierunkach.
chodziło mi o kierunki typu zarządzanie, finanse, europeistyka itp. No na lotnictwo nie przyjma wszystkich ale to chyba było oczywiste
dziefczynka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 14:58   #1504
Marcelka012
Raczkowanie

GG do Marcelka012

Cytat:
Napisane przez paulinnkkka Pokaż wiadomość
W tym roku zdaje mature i wybieram sie na PRz, powiecie mi ile mieliscie punktow i co zdawaliscie ze dostaliscie sie na kierunek: Finanse i rachunkowosc?, Zarzadzanie? i Bezpieczenstwo Wewnetrzne?

na finanse trzeba bylo miec 305 pkt, obecnie studiuje zaocznie, i zdecydowana wiekszosc z nas jest tam tylko dlatego ze sie nie dostala wlasnie na dzienne... bo liczba miejsc jest dosyc mala, w tym roku przyjeli tylko 120 osob

z kolei na dostanie sie na zarzadzanie nie ma wiekszych problemow

Marcelka012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 17:32   #1505
anullkaa
Przyczajenie

a nie wiecie jak z matematyką na II stopniu? Macie kogoś na roku po licencjacie z ekonomii, kto później poszedł na matematykę? Ciężko jest na drugim stopniu? Duże są różnice programowe do nadrobienia?
Będę wdzięczna za każdą odp
anullkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 07:32   #1506
dziefczynka1987
Raczkowanie

Moja współokatorka jest na matmie no i ma troche nauki. Chyba, że jestes dobra z ,matmy to wtedy spokojnie ozesz startowac. Niestety matematyka to nie zarządzanie gdzie przepuszczają wszystkich na siłe.
Zależy też jakie miałaś przedmioty na tej ekonomii, bo czasami jest ekonomia tylko z nazwy a przedmioty typowe z zarządzania no i fizyka jest też więc zalezy jak sobie z tymi przedmiotami radzisz.

Edytowane przez dziefczynka1987
Czas edycji: 2012-02-22 o 07:37
dziefczynka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:33   #1507
izka0078
Przyczajenie

...

Edytowane przez izka0078
Czas edycji: 2012-02-23 o 18:30
izka0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 18:31   #1508
Monorola
Raczkowanie

Hej dziewczyny A jak z Budownictwem ? Znacie kogoś, lub może jest tu jakaś wizażanka studiująca akurat ten kierunek? Jak wrażenia? A może ktoś się wybiera w przyszłym roku?
Stary 2012-02-22, 19:35   #1509
izka0078
Przyczajenie

Hej dziewczyny jest tu ktoś kto studiuje logistyke ? ja sie wybieram w tym roku.. Za 2 miesiące matura, zdaje mat i ang rozszerz i pol podst.. Liczylam ze mi wyjdzie koło 300 pkt przy najlepszym założeniu, czy dostanę sie na logistyke z taka ilością ? Juz nie moge sobie dopisac geografi :/ Poza tym jestem zupełnie zielona mieszkam 150 km od Rzeszowa i byłam tam raz w zyciu przejazdem.. Noi wolałabym znaleźć jakiś pokoj czy coś, bo nie chciałabym mieszkać w akademiku... Mam nadzieje ze ktoś mi wytłumaczy co i jak i ze znajdę tam fajne koleżanki bo akurat nikt ze znajomych sie do Rzeszowa nie wybiera.. Proszę o odpowiedz pozdrawiam wszystkich..
Stary 2012-02-23, 21:01   #1510
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izka0078 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jest tu ktoś kto studiuje logistyke ? ja sie wybieram w tym roku.. Za 2 miesiące matura, zdaje mat i ang rozszerz i pol podst.. Liczylam ze mi wyjdzie koło 300 pkt przy najlepszym założeniu, czy dostanę sie na logistyke z taka ilością ? Juz nie moge sobie dopisac geografi :/ Poza tym jestem zupełnie zielona mieszkam 150 km od Rzeszowa i byłam tam raz w zyciu przejazdem.. Noi wolałabym znaleźć jakiś pokoj czy coś, bo nie chciałabym mieszkać w akademiku... Mam nadzieje ze ktoś mi wytłumaczy co i jak i ze znajdę tam fajne koleżanki bo akurat nikt ze znajomych sie do Rzeszowa nie wybiera.. Proszę o odpowiedz pozdrawiam wszystkich..
Musiałabyś wysoko napisać te matury, angielski R na logistykę liczy się tylko x1,5. Przynajmniej w tamtym roku tak było.
Ja miałam około 310 punktów i nie dostałam się w pierwszej turze, w drugiej już tak. Z logistyką i FiR wcale nie było tak łatwo w tamtym roku i mam wrażenie, że z roku na rok progi są coraz wyższe . Z tym, że jeśli dostaniesz się na inny kierunek, to być może uda się przenieść na logistykę. Oczywiście zakładam, że piszesz o studiach stacjonarnych.

Z mieszkaniem w Rzeszowie nie powinnaś mieć problemu, ogłoszeń jest dużo

Edytowane przez desporadka
Czas edycji: 2012-02-23 o 21:17
desporadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 21:41   #1511
izka0078
Przyczajenie

Wiem ze musiałabym napisać wysoko i to mnie przeraża może jakoś sie uda, a moglabys napisać ktora byłaś mniej wiecej na liście rezerwowej? Jesli pamiętasz ogólnie czytałam na forach ze sie dostawali od 280 pkt z list rezerwowych ale balabym sie ryzykować utraty innych studiów na rzecz np 150 miejsca na liście rezerwowej, które chyba nie jest pewne..
I bardzo Ci dziekuje za odpowiedz
Stary 2012-02-24, 07:46   #1512
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Wiem ze musiałabym napisać wysoko i to mnie przeraża może jakoś sie uda, a moglabys napisać ktora byłaś mniej wiecej na liście rezerwowej? Jesli pamiętasz ogólnie czytałam na forach ze sie dostawali od 280 pkt z list rezerwowych ale balabym sie ryzykować utraty innych studiów na rzecz np 150 miejsca na liście rezerwowej, które chyba nie jest pewne..
I bardzo Ci dziekuje za odpowiedz
Coś koło 70 na rezerwowej. Być może w tym roku będą mniejsze progi, to zależy od wielu czynników Ale znam parę osób, które nie dostały się na logistykę i poszły na PRz na inny kierunek i przepisały się w październiku na logistykę
Stary 2012-02-24, 09:43   #1513
bananaqueen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monorola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny A jak z Budownictwem ? Znacie kogoś, lub może jest tu jakaś wizażanka studiująca akurat ten kierunek? Jak wrażenia? A może ktoś się wybiera w przyszłym roku?
hej, ja studiuję budownictwo Nie jest się łatwo dostać w pierwszej turze, ale ostatecznie w tym roku przyjmowali od 240pkt? Ja mając ponad 400 2 lata temu byłam przyjęta od razu, ale wiem,że moi znajomi czekali do sierpnia albo i do września z decyzjami. Związane jest to ze zjawiskiem masowej chęci studiowania na politechnice..
Na pierwszym roku nie jest ciężko według mnie, choć na naszym roku z 360 osób zostało 240.. Drugi rok to już wyższa szkoła jazdy. Sporo osób odpada, robią czystkę, ponieważ na 3 roku jest 'ograniczona liczba miejsc', tak to ujmę. Trzeci rok to same projekty, typowo budowlane.
Jeśli faktycznie budownictwo to Twoja pasja to polecam, chociaż początkowo będzie zawód, że to nie to o czym myślałaś.. Jednak studiowanie samo w sobie i materiał do opanowania jest bardzo fajny, szczególnie od drugiego roku. Jeśli natomiast chcesz iść na budownictwo bo to 'dobra kasa w przyszłości' to odradzam,bo jest prawdopodobieństwo,że albo Ci się nie spodoba, albo nie będziesz miała wystarczającej motywacji i chęci do studiowania i szybko odpadniesz tracąc po prostu czas..
Pozdrawiam
bananaqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 11:08   #1514
izka0078
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez desporadka Pokaż wiadomość
Coś koło 70 na rezerwowej. Być może w tym roku będą mniejsze progi, to zależy od wielu czynników Ale znam parę osób, które nie dostały się na logistykę i poszły na PRz na inny kierunek i przepisały się w październiku na logistykę
Dziekuje jeszcze raz bede próbować
Stary 2012-02-24, 16:26   #1515
Monorola
Raczkowanie

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź mogłybyśmy się wymienić numerami gg? Mam mnóstwo pytań a nie chcę zaśmiecać form Jeśli oczywiście to nie kłopot.
Jestem barrrdzo entuzjastycznie nastawiona na studia, mój tato jest budowlańcem więc po dachach skakałam od małego

Czu uważasz, że da rade pogodzić studia dzienne i jakąś dorywczą pracę?
Myślisz że z rozszerzoną fizyką i matematyką będę miała kłopoty na studiach? Wiem że PR organizuje we wrześniu coś jakby kursy przygotowawcze, chce wyjechać do pracy na wakacje i nie wiem czy wracać już na poczatku września czy mogę dopiero pod koniec

Edytowane przez Monorola
Czas edycji: 2012-02-24 o 16:28
Monorola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 00:14   #1516
Ladybug90
Przyczajenie

Smile Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

Witam, mam nadzieję że jeszcze ktoś zagląda do tego tematu Mam pytanie odnośnie FiR w trybie niestacjonarnym,czy łatwo się dostać,zasada kto pierwszy ten lepszy?czy są też progi punktowe. Na maturze nie zdawałam matematyki(od razu zaznaczam że nie miałam z nią problemów tak jakoś wyszło)
Ladybug90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 11:13   #1517
daniel169
Przyczajenie

Witam Wszystkich

Czy ktoś z was dostał się na inny kierunek niż chciał a potem przeniósł się?

Jak to wygląda i czy są jakieś problemy, że nie za bardzo chcą przenosić czy coś w tym stylu?

Głównie myślę o logistyce. Gdybym się jednak nie dostał to np. z zarządzania na logistykę przenieść się..Możliwe?

Jaki byl próg na logistykę w 2011?
daniel169 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 17:08   #1518
mzetka781
Przyczajenie

hej
ja bym się chciała zapytać o kierunek Zarządzanie i inżynieria produkcji
jakie były progi punktowe w zeszłych latach??;-) i jest tu może ktoś kto studiuje ten kierunek?? cieżko jest sie na nim utrzyłać?
mzetka781 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 17:57   #1519
izka0078
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez daniel169 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich

Jak to wygląda i czy są jakieś problemy, że nie za bardzo chcą przenosić czy coś w tym stylu?

Głównie myślę o logistyce. Gdybym się jednak nie dostał to np. z zarządzania na logistykę przenieść się..Możliwe?

Widzę że mamy podobne plany;P z tego co sie zdąrzyłam zorientować to próg nie wiadomo jaki bedzie w tym roku ale w tamtym w 1 turze przyjmowali od 305 pkt, równiez dowiedziałam sie ze nie ma duzego problemu z przeniesieniem sie z innego kierunku wiec jest to możliwe a nawet bardzo. Nie stresujmy sie tak za miesiac matura o tym trzeba myslec Mam nadzieje Danielu że sie zobaczymy na logistyce w październiku. Pozdrawiam.
Stary 2012-03-20, 20:48   #1520
daniel169
Przyczajenie

Pocieszyłaś mnie Również mam taka nadzieje W takim razie zgadamy się po wynikach matury

Bo ja na pewno nie liczę na 303pkt..
Stary 2012-03-22, 17:54   #1521
izka0078
Przyczajenie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie Również mam taka nadzieje W takim razie zgadamy się po wynikach matury

Bo ja na pewno nie liczę na 303pkt..
Ja też nie liczę na tyle miejmy nadzieje ze prog się zmniejszy.. wszystko zalezy tez od poziomu na maturze, dobrze czekam w maju na wiadomosc jak Ci poszło:p
Stary 2012-03-23, 00:27   #1522
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
Witam Wszystkich

Można się przenosić, jeśli mniej więcej się pokrywają. Zarządzanie z logistyką spokojnie.

A na logistykę nie sa wysokie progi bo duży kierunek, z 240 trzeba miec pewnie

Nowy kierowca
claudyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 05:07   #1523
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudyn Pokaż wiadomość
Można się przenosić, jeśli mniej więcej się pokrywają. Zarządzanie z logistyką spokojnie.

A na logistykę nie sa wysokie progi bo duży kierunek, z 240 trzeba miec pewnie
Chyba coś Ci się pomyliło.
Ja miałam około 305 punktów (nie pamiętam dokładnie) i w I turze byłam około osiemdziesiąta na liście rezerwowych. Progi na pewno były wyższe niż podałaś, bo było baardzo dużo chętnych, przynajmniej w poprzednim roku.
Stary 2012-04-02, 16:10   #1524
alicaa
Przyczajenie

Witam mam zamiar wybrac sie na finanse i rachunkowość. Tylko zastanawia mnie jak tam jest z matematyka, czy ciezko, bo nie wiem czy dam sobie rade. Słyszalam ze nie jest ciezko i ze wystarczy znac tylko podstawy ale nie wiem czy to prawda i wole sie upewnic
alicaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 12:30   #1525
porcelain
Raczkowanie

ja mam jeszcze pytanie o magisterskie z zarządzania. widziałam tam, że jedną ze specjalności jest "zarządzanie produktem" ale utworzenie zależy od ilości chętnych. Była taka w ostatnich latach?
porcelain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 09:07   #1526
daniel169
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alicaa Pokaż wiadomość
Witam mam zamiar wybrac sie na finanse i rachunkowość. Tylko zastanawia mnie jak tam jest z matematyka, czy ciezko, bo nie wiem czy dam sobie rade. Słyszalam ze nie jest ciezko i ze wystarczy znac tylko podstawy ale nie wiem czy to prawda i wole sie upewnic

Z matematyką chyba nie jest aż tak ciężko. Moja dziewczyna jest tam, nie narzeka.. Całek nawet nie rozpoczęli bo czasu zabrakło, problemów z matematyki nie miała.. i o ile dobrze pamiętam to w pierwszym roku tylko miała.. W liceum miała podstawową matematykę..
Stary 2012-05-11, 09:46   #1527
izka0078
Przyczajenie

Ja juz po wszystkim jeszcze tylko ustne ... Rozszerzenia całkiem zawalilam w tym roku to był jakiś kosmos... A z podstaw bede miec pol- cos koło 70% , mat - 96%, ang-94% ... Ciekawe czy te 260 pkt cos mi da na logistyke.. Nie zdawac geografi wrrrrr , zawalilam... reszcie życzę powodzenia!
Stary 2012-05-11, 16:40   #1528
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz po wszystkim jeszcze tylko ustne ... Rozszerzenia całkiem zawalilam w tym roku to był jakiś kosmos... A z podstaw bede miec pol- cos koło 70% , mat - 96%, ang-94% ... Ciekawe czy te 260 pkt cos mi da na logistyke.. Nie zdawac geografi wrrrrr , zawalilam... reszcie życzę powodzenia!
W tamtym roku na logistykę z 260 nie było szans, zależy jakie teraz będą progi. Mała rada - jeśli chcesz iść na logistykę to złóż na logistykę i drugi kierunek na który jest dużo miejsc i raczej przyjmują, później na początku roku można się przepisać na logistykę
Stary 2012-05-11, 19:22   #1529
Grekoimper
Przyczajenie

witam
moje pytanie
czy mając 190ptk łącznie za maturę na kierunku informatyka
dostanę się na na ten kierunek?i na jakich kierunkach jest większa szansa

Edytowane przez Grekoimper
Czas edycji: 2012-05-11 o 19:53
Grekoimper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 20:13   #1530
izka0078
Przyczajenie

Tak zrobię myślałam nad zarządzaniem i inzynieria produkcji No a we wrześniu bede próbowała sie przepisać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości