|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Więc, jestem juz ok 2 miesiace po odstawieniu Novynette/Mercilon (to to samo) po 2 latach brania i może złożę raport:
1. pierwszy okres dostałam po 32 dniach, czyli w zasadzie ok, taki cykl mialam przed braniem tabletek, zobaczymy jak bedzie z nastepnym. 2. co do innych skutkow ubocznych to az jestem zdziwiona bo ich wlasciwie nie ma..: - nie przytyłam - nie schudłam - nie mam wysypu pryszczy, ale cera kiepska jak zawsze ![]() - włosy póki co nie wypadają, a nawet sa gestsze mi sie wydaje.. - co do nastroju to prawie taki sam jak przy tabletkach, no moze troche lepszy ![]() 3. LIBIDO WZROSŁO. z czego sie ciesze bo taki byl powod odstawienia ![]() poki co tak to wyglada, mam nadzieje ze wciaz bedzie tak spoczko, bo nie kontaktowalam sie z lekarzem co do odstawienia, ale i tak pewnie bede musiala isc na jakas kontrole. no. |
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś 30dc, mam nadzieję, że do jutra się coś rozkręci bo jak się przedłuży to znów będę zabijać
![]() |
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-09 o 14:00 |
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ja za kilka dni odstawiam tabletki, które brałam ponad dwa lata, na początku harmonet, teraz yasmin. Trochę obawiam się skutków ubocznych, ale zobaczę co będzie... Także dołączam się do wątku i pozdrawiam |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to się skróciły z 5-7 dni do ledwo 3
|
|
|
|
|
#1506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Te które są Bo jakoś wątek się skurczył
|
||
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
Mi już skóra się tak nie przetłuszcza jak ostatnio i włosy się takie mięciutkie zrobiły. O Libido nie wspomnę, bo mam je wyższe niż mój Tż. Oj biedny on.....
|
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
ja także odstawiam właśnie tabletki po 2 latach brania.. myślałam tylko o zrobieniu przerwy ale teraz widze co hormony ze mną zrobiły i chyba się z nimi pożegnam na dobre... mam nadzieję, że nie będę miała żadnych rewolucji hehehe
|
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sporo przytyłam, bo przez te dwa lata około 10kg, poza tym piersi mi skoczyły o dwa rozmiary, więc to drugie mi się podoba Tylko ciekawe, czy jak zrzucę tą całą wodę- czy piersi znów mi nie zmaleją
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
10 kg to raczej nie jest sama woda...
I chyba Cie nie pociesze, bo jak sie chudnie, to pierwsze co, to leca wlasnie cycki. Niestety. |
|
|
|
#1511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak zgubienie tych nadprogramowych kilogramów i tak mam w planie |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie trzymam kciuki za bezbolesne odstawienie tabsow i zrzucenie tych kilku zbednych kilogramow
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chętnie bym je sobie przeszczepiła Bo ja po odstawieniu schudłam;/ A tak się cieszyłam, że poszło mi 6 kg w górę;/
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
Ja przytyłam 10 kg q 9 miesięcy i za żadne skarby świata nie mogłam się ich pozbyć;/ 2 tyg temu odstawiłam i 1kq w dół poleciał
Tyle że już 8 dzień mam okres i coś nie chce się skończyć
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
generalnie duzo nie przytylam ale to chyba dzieki temu ze regularnie chodze na silownie najgorsze jest to ze bardzo ciezko mi cokolwiek zrzucic i do tego ten okropny cellulit ://// a co mi zrobily hmmm mysle ze z psychika troszke bo mialam humorki potrafilam sie o byle co poplakac ogolnie bylam wiecznie jakas rozdrazniona na czym ucierpial zwiazek... do tego wieczne bole glowy.. plusem bylo wysokie libido ale hmm chyba w moim przypadku za wysokie.. no i okres jedynie 4dniowy a nie 7 i bez wiekszych boli... przerazaja mnie tylko gumki hehehe
|
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
nikt juz sie nie wypowie ? : )
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu mozna dodac? Masz mniej wiecej to samo, co my wszystkie.
Do gumek mozna sie przyzwyczaic, choc latwo nie jest. No i wiadomo, lepiej bylo bez...ale co zrobic? ![]() A jesli chodzi o tycie, to ja w wieku 17 lat, jak zaczelam je brac, wazylam chyba 52-53 kg. Teraz waze 45 i jestem zadowolona. Nie wiem, czy schudlam przez tabletki, czy po prostu wazylam wiecej, bo to taki wiek Poza tym nie schudlam drastycznie, tylko na przestrzeni 12 lat.
Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-10-14 o 19:16 |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. jakiś czas temu z wami pisałam. Odstawiłam tabsy po 6 latach ich brania i... od 19 lipca nie mogłam dostać @. Poszłam we wrześniu na wywołanie a tam... ciążą
hehe Dziś juz jest 9 tydzień
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:d
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję
Jestem w szoku, bo chciałam mieć dziecko (w tym celu tabletki odstawiłam) ale nie sądziłam, że tak szybko się uda.
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój chłopak znowu wczoraj miał pretensję, że jestem bezpłodna... ;/
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Odstawiłam Harmonet po 5 latach brania
![]() okres dostałam po 28 dniach, średnio obfity, nie bolesny poprawił mi się nastrój, za to PMS był k o s z m a r n y! ![]() cera i włosy bez jakichś większych rewolucji
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może to szanowny pan jest "bezpłodny"? piszę w cudzysłowiu bo gdzieś czytałam że przeciętna, zdrowa para stara się około pół roku więc tu nie ma jeszcze co panikować no i trzeba współżyć dość często ![]() co do tycia - chyba bym poprosiła o zmianę tabletek gdybym tyle przytyła ![]() ja zaczęłam brać jak miałam 19 lat, brałam 6 lat i w tym czasie może z 3-4 kg przybrałam ale to raczej dlatego że figura mi się troszkę zmieniła
|
||
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Niedługo rozpoczynam drugą kurację kwasem glikolowym czyli Triacnealem, poprzedniej efekty były boskie - ostatnio tak piękną cerę miałam kilkanaście lat temu (czyli jako dzieciak ) . U mnie T. nie spowodował żadnych skutków ubocznych typu wysyp, łuszczenie, przesuszenie itp. Dlatego powtarzam kurację, ale tym razem nie jestem pewna jej wyników Otóż po 6 latach (sic! - 1) Czy to dobry pomysł, żeby Triacneal stosować w połączeniu z odstawieniem tabsów Diane35? I Triacneal może powodować wysyp i odstawienie Diane35 również go powoduje - a jeśli oba te "wysypy" się skumulują? 2) Jak to skoordynować w czasie? Tzn. odstawić tabsy i zacząć brać T. w tym samym czasie? Może T. złagodzić skutki odstawienia? 3) Czy możliwe jest odstawienie tabsów bez wysypu ? Jak go załagodzić? Wolałabym do niego nie dpuścić niż go leczyć, bo znam moja skórę i bedzie to trwało w nieskończoność Jaka więc profilaktyka zaraz po odstawieniu? Może od razu (?) po odstawiniu zabrac się za mniejsze dawki hormonów?
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Raczkowanie
|
nie biore od tygodnia i juz czuje sie lepiej
nie jestem napuchnieta ale piersi troszke zmalaly niestety :P poki co nic sie nie dzieje, nowych pryszczy brak. mam nadzieje ze @ beda przychodzily mniej wiecej w terminie
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
a tak ogólnie to już jestem 4 miesiące po odstawieniu
@ takie w miarę - tylko jedna się sporo opóźniła, ale gin powiedział że mogły mi wrócić cykle nieregularne sprzed brania ![]() cera jest cały czas bez zmian dość ładna - jedynie przed @ jakaś pojedyncza krostka lub dwie wzdęć już takich nie mam, włosy też powoli reagują na kurację ale nadal biorę tabletki, robię wcierki i chodzę do dermatologa
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Litości!
Ja nie mam okresu a moja cera to pole bitwy. Tylko włosy przestały wypadać. W przyszły wtorek idę do ginekologa i chyba zażądam swoich starych tabletek na trądzik. Miałam robiony laser, wyrzuciłam kupę pieniędzy na leczenie dermatologiczne i naprawdę dostaję szału, jak widzę co się dzieje.
|
#1530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
ogólnie o tym, że u facetów brak ruchu i siedząca praca osłabia płodność, więc to on może być niepłodny... (a ma siedzącą pracę ) i mu się chyba łyso zrobiło...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

A tak się cieszyłam, że poszło mi 6 kg w górę;/

Jestem w szoku, bo chciałam mieć dziecko (w tym celu tabletki odstawiłam) ale nie sądziłam, że tak szybko się uda.