|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Więc, jestem juz ok 2 miesiace po odstawieniu Novynette/Mercilon (to to samo) po 2 latach brania i może złożę raport:
1. pierwszy okres dostałam po 32 dniach, czyli w zasadzie ok, taki cykl mialam przed braniem tabletek, zobaczymy jak bedzie z nastepnym. 2. co do innych skutkow ubocznych to az jestem zdziwiona bo ich wlasciwie nie ma..: - nie przytyłam - nie schudłam - nie mam wysypu pryszczy, ale cera kiepska jak zawsze ![]() - włosy póki co nie wypadają, a nawet sa gestsze mi sie wydaje.. - co do nastroju to prawie taki sam jak przy tabletkach, no moze troche lepszy ![]() 3. LIBIDO WZROSŁO. z czego sie ciesze bo taki byl powod odstawienia ![]() poki co tak to wyglada, mam nadzieje ze wciaz bedzie tak spoczko, bo nie kontaktowalam sie z lekarzem co do odstawienia, ale i tak pewnie bede musiala isc na jakas kontrole. no. |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Raczkowanie
|
ja dziś 30dc, mam nadzieję, że do jutra się coś rozkręci bo jak się przedłuży to znów będę zabijać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-09 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja za kilka dni odstawiam tabletki, które brałam ponad dwa lata, na początku harmonet, teraz yasmin. Trochę obawiam się skutków ubocznych, ale zobaczę co będzie... Także dołączam się do wątku i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to się skróciły z 5-7 dni do ledwo 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Mi już skóra się tak nie przetłuszcza jak ostatnio i włosy się takie mięciutkie zrobiły. O Libido nie wspomnę, bo mam je wyższe niż mój Tż. Oj biedny on.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
ja także odstawiam właśnie tabletki po 2 latach brania.. myślałam tylko o zrobieniu przerwy ale teraz widze co hormony ze mną zrobiły i chyba się z nimi pożegnam na dobre... mam nadzieję, że nie będę miała żadnych rewolucji hehehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja sporo przytyłam, bo przez te dwa lata około 10kg, poza tym piersi mi skoczyły o dwa rozmiary, więc to drugie mi się podoba ![]() Tylko ciekawe, czy jak zrzucę tą całą wodę- czy piersi znów mi nie zmaleją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
10 kg to raczej nie jest sama woda...
I chyba Cie nie pociesze, bo jak sie chudnie, to pierwsze co, to leca wlasnie cycki. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak zgubienie tych nadprogramowych kilogramów i tak mam w planie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
W takim razie trzymam kciuki za bezbolesne odstawienie tabsow i zrzucenie tych kilku zbednych kilogramow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
Ja przytyłam 10 kg q 9 miesięcy i za żadne skarby świata nie mogłam się ich pozbyć;/ 2 tyg temu odstawiłam i 1kq w dół poleciał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
generalnie duzo nie przytylam ale to chyba dzieki temu ze regularnie chodze na silownie najgorsze jest to ze bardzo ciezko mi cokolwiek zrzucic i do tego ten okropny cellulit ://// a co mi zrobily hmmm mysle ze z psychika troszke bo mialam humorki potrafilam sie o byle co poplakac ogolnie bylam wiecznie jakas rozdrazniona na czym ucierpial zwiazek... do tego wieczne bole glowy.. plusem bylo wysokie libido ale hmm chyba w moim przypadku za wysokie.. no i okres jedynie 4dniowy a nie 7 i bez wiekszych boli... przerazaja mnie tylko gumki hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
nikt juz sie nie wypowie ? : )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
A co tu mozna dodac? Masz mniej wiecej to samo, co my wszystkie.
Do gumek mozna sie przyzwyczaic, choc latwo nie jest. No i wiadomo, lepiej bylo bez...ale co zrobic? ![]() A jesli chodzi o tycie, to ja w wieku 17 lat, jak zaczelam je brac, wazylam chyba 52-53 kg. Teraz waze 45 i jestem zadowolona. Nie wiem, czy schudlam przez tabletki, czy po prostu wazylam wiecej, bo to taki wiek ![]() Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-10-14 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Witam. jakiś czas temu z wami pisałam. Odstawiłam tabsy po 6 latach ich brania i... od 19 lipca nie mogłam dostać @. Poszłam we wrześniu na wywołanie a tam... ciążą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
Odstawiłam Harmonet po 5 latach brania
![]() okres dostałam po 28 dniach, średnio obfity, nie bolesny poprawił mi się nastrój, za to PMS był k o s z m a r n y! ![]() cera i włosy bez jakichś większych rewolucji
#1524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może to szanowny pan jest "bezpłodny"? piszę w cudzysłowiu bo gdzieś czytałam że przeciętna, zdrowa para stara się około pół roku więc tu nie ma jeszcze co panikować no i trzeba współżyć dość często ![]() co do tycia - chyba bym poprosiła o zmianę tabletek gdybym tyle przytyła ![]() ja zaczęłam brać jak miałam 19 lat, brałam 6 lat i w tym czasie może z 3-4 kg przybrałam ale to raczej dlatego że figura mi się troszkę zmieniła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Niedługo rozpoczynam drugą kurację kwasem glikolowym czyli Triacnealem, poprzedniej efekty były boskie - ostatnio tak piękną cerę miałam kilkanaście lat temu (czyli jako dzieciak ![]() ![]() ![]() 1) Czy to dobry pomysł, żeby Triacneal stosować w połączeniu z odstawieniem tabsów Diane35? I Triacneal może powodować wysyp i odstawienie Diane35 również go powoduje - a jeśli oba te "wysypy" się skumulują? ![]() 2) Jak to skoordynować w czasie? Tzn. odstawić tabsy i zacząć brać T. w tym samym czasie? Może T. złagodzić skutki odstawienia? 3) Czy możliwe jest odstawienie tabsów bez wysypu ? Jak go załagodzić? Wolałabym do niego nie dpuścić niż go leczyć, bo znam moja skórę i bedzie to trwało w nieskończoność ![]()
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
nie biore od tygodnia i juz czuje sie lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
a tak ogólnie to już jestem 4 miesiące po odstawieniu
@ takie w miarę - tylko jedna się sporo opóźniła, ale gin powiedział że mogły mi wrócić cykle nieregularne sprzed brania ![]() cera jest cały czas bez zmian dość ładna - jedynie przed @ jakaś pojedyncza krostka lub dwie wzdęć już takich nie mam, włosy też powoli reagują na kurację ale nadal biorę tabletki, robię wcierki i chodzę do dermatologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Litości!
Ja nie mam okresu a moja cera to pole bitwy. Tylko włosy przestały wypadać. W przyszły wtorek idę do ginekologa i chyba zażądam swoich starych tabletek na trądzik. Miałam robiony laser, wyrzuciłam kupę pieniędzy na leczenie dermatologiczne i naprawdę dostaję szału, jak widzę co się dzieje.
#1530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
ogólnie o tym, że u facetów brak ruchu i siedząca praca osłabia płodność, więc to on może być niepłodny... (a ma siedzącą pracę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.