![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Olej lniany na około 2h
pierwsze O masło do ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 mycie płynem do kąpieli BD drugie O Isana z babassu jako b/s nietrafiony krem do twarzy na parafinie I oto efekt ![]() 1,2 - na morko, już coś się tworzy 3 - grzywka, która zazwyczaj nigdy nawet nie faluje, jest prosta 4,5 - niby ruloniki ![]() ![]()
Fale 2a/b. W skręcie do ramion, proste do łopatek. Kolor ciemny blond, porowatość średnia do wysokiej. Co by innym ułatwić zadanie :p Edytowane przez czarno czarna Czas edycji: 2012-08-29 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
raz w tygodniu idę na całego:
na noc: olej ze słodkich migdałów mega maska by Anwen (żółtko, miód, oliwa, Bingo z Shea, nafta, witamina E) (4 godziny pod folią) mycie szamponem Alterra Garnier Avocado i Karite Joanna Mak i Bawełna żel lniany schnięcie naturalne (pół dnia...) zdjęcia w świetle naturalnym i sztucznym.
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-08-30 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Na noc 'kąpiel' włosów w olejach ( arganowy, oliwa z oliwek, masło shea), tak sobie wyschły zanim spać poszłam.
Rano mycie odżywką Mrs. Potters aloesowa. Maska: l'biotika do wypadających, żel lniany, kilka kropel gliceryny, łyżka Garnier AiK, łyżeczka masła shea ma godzinę pod czepek i ręcznik( myślałam że będą obciążone ale są mięciutki i błyszczące, lepszy skręt nawet ![]() Zmycie wodą, stylizacja Joanna balsam do loków, schnięcie naturalne I jak na moje oko bardzo fajnie wyszły ![]() Edytowane przez 89szalona89 Czas edycji: 2012-08-31 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
31.08.2012
O: Emulsja Gloria M: Stuhr Professional dla normalnych O: Mrs Potters Balsam ginkgo biloba i keratyna na 1 h pod foli i ręcznik Końcówki: Serum na końcówki Joanny Stylizacja: żel lniany Edit: Dopiero teraz udało mi się zdjęcia wrzucić. Mój pseudo zawijas z przodu (1), włosy dziś rano po reanimacji (2), włosy późnym popołudniem dzisiaj (3 i 4) oraz porównawcze(5). Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-09-01 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
1.09
na noc: krem z Biedronki na końcówki nafta na 10 minut mycie Facelle maska BingoSpa mleczna z elastyną na pół godziny Joanna Mak i Bawełna krem z Biedronki na końcówki żel lniany żel Bielenda efekt jak ostatnio
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
LAMNOWANIE 25.08
tydzien temu zrobiłam 2 podejście do laminowania, tym razem według przpisu kascysko ![]() ![]() Rezultat: -włosy bardziej miękkie -loki bardziej wyrażne -bardziej błyszczące -ograniczenie puchu ![]() Po laminowaniu -mycie balsamem Joanna z apteczki babuni -maska alterra z granatem(na pol h) -joanna len i rumianek b/s -żel fioletowy artiste Suszarkaz chłodnym nawiewem B] Efekt[/B]: Podoba mi się, jest lepiej niż było ![]() (zdjecia nr 1, 2) 1.09 -olej winogronowy+ babydream+sok z cytryny na ok 6 h -mycie: balsam Joanna z apteczki babuni -gloria+łyżeczka gliceryny(na 0.5 h) -Joanna len i rumianek b/s -żel fioletowy artiste Scnhięcie nturalne Efekt: Gliceryna lekko obciążyła mi włosy, ale na+ ![]() ![]() Idzue coraz lepiej ![]() (zdjęcie nr 3, 4, 5, 6) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
31.08
olej Alterra migdały i papaja na noc mycie facelle maska BingoSpa z keratyną i spiruliną+ łyżeczka olejku alterra na 45 min pod folię joanna mleko i miód bez stylizacji- dlatego następnego dnia musiałam je delikatnie ogarnąć ![]() 1.09 mycie odżywką Isana joanna mleko i miód żel mrożący do stylizacji Zdjęcia niestety musiałam zrobić sama i z lampą, bo było już późno i ciemno ![]()
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
02.09.2012
O: Emulsja Gloria wymieszana z Dermica z aloesem M: Stuhr Professional dla normalnych O: Mrs Potters Balsam ginkgo biloba i keratyna Końcówki: Serum na końcówki Joanny bez stylizatora jest dziwny zawijas, u mnie niespotykany! : o Z tyłu fale wyglądają bardzo słabo, ale za to z przodu mnie zaskoczyły! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Flawless
|
O: olej z korzenia łopianu na całą noc
M: babydream x2 odżywka b/s - joaśka z miodem i mlekiem na to dałam trochę żelu mrożącego pomieszanego z emulsją nivea curly hair do stylizacji. Lekko podsuszone dyfuzorem, a następnie po całkowitym wyschnięciu odgniecione. Nie jest źle ![]() ![]() 1. światło sztuczne - w lustrze 2. światło naturalne
![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
na noc: żel lniany, olej ze słodkich migdałów, krem z Biedronki na końcówki
O: emulsja Gloria M: Facelle O: maska Bingo Shea i 5 alg pod folię na godzinę Joanna Mak i Bawełna b/s żel Bielenda znowu krem z Biedronki na końcówki pianka Isana jakoś jestem niezadowolona ![]() ![]()
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
olej rzepakowy (Kujawski
![]() po ok 2h dołożyłam odżywkę Artiste z keratyną (nie wiem czy to miało sens) 2x mycie szamponem Sanosan tak jakby trzecie mycie - duża ilość Joaśki makowej na całość - czesanie - płukanie Joaśka makowa jeszcze raz na długość rosołek z prawoślazu z małym dodatkiem siemienia (bardziej woda niż żel) jeszcze raz odrobina Joaśki ![]() niee wiem,źle nie jest ale bywało lepiej..
![]() |
![]() |
#1512 |
Raczkowanie
|
Zacznę może od tego, że włączyłam zdjęcie yarrowia i mój brat się drze "o! Twoje włosy.. wszędzie je rozpoznam" także miło mi
![]() 31.08.2012 - dzień wcześniej na noc- olej z orzechów włoskich na odżywkę bingo spirulina i keratyna albo na 5 alg i shea (nie pamiętam) - rano umyłam isana z babassu - garnier a i k i to na godzinę i spłukanie - w mokre najpierw odżywka z apteczki babuni, na to mrożący i pianka isana - w mokre psiknięta mgiełka proteinowa z bloga kascysko - plunking - i samoistne długie schnięcie EFEKT: - takie milutkie - takie ładniutkie - takie, takie właśnie Dzisiaj zabrakło mrożącego i efekt jest podobny tylko więcej puchu.. ale błyszczy się pięknie, w dotyku mięciutko, czego chcieć więcej ? Tylko więcej oleju Z ORZECHÓW WŁOSKICH!!!
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
wstawiam udaną reanimację:
wilgotne dłonie+żel artiste, ugniatane głową w dół, na zdj. jeszcze leciutko wiglotne wszystko super, po wyjściu na dwór puszaczek ![]() ostatnio też układałam na piankę i artiste, znowu się spuszyły, ale za to nie były tak posklejane jak przy Joannie, mniejsze utrwalenie, ale przyjemniejsze w dotyku
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-03 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
bmaska biovax, trochę oleju rycynowego, żółtko na noc
mycie BD odżywka alterra granat naturia żółta żel artiste |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Rozeznanie
|
Średnio raz w tyg. wersja "leniwa"-22.00 (zbyt późno na cudowanie)
Mycie odżywką Potters, ds na 10 minut garnier AiK, bs Joaśka niebieska/krem z biedry, żel lniany. Zdjęcia z rana(1-4). Po południu trochę spuszone.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy wpis w codzienniku
![]() Maska regenerująca wax + lyzeczka miodu + pantenol na 2h związane gumką Mycie Hippem d/sMaska Seboradin b/s joanna miód i mleko żel lniany odgniatanie Myłam rano zdjęcia robione pod koniec dnia
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
leniwe faluski, czyli stylizacja ograniczona do nałożenia pianki, ciut żelu i suszenie mocnym strumieniem suszarki
Na skalp: olejek Khadi (już niestety ostatnia porcja), na długość: olejek Alterra Granat i aloes na noc Mycie: Szampon Fitomed do włosów ciemnych z herbatą i henną, kuybeczkowo (SLES dalej w składzie) Odżywka: Artiste z keratyną, na to maska gloria (na 10 min) czesanie bez b/s Pienka Isana, Żel Pantene w sprayu (tylkou nasady włosów) troszkę Serum silikonowego Oriflame, HairX na końcówki
![]() |
![]() |
#1518 |
Rozeznanie
|
Znów myłam włosy w biegu. I zdjęć nie miałam czasu zrobić w świetle dziennym.
O: olej z pestek winogron(Biedra) M:BD kubeczkowo<potters na długość O: na 10 min. (zdecydowanie za krótko) Bingo spirulina&keratyna bs Joaśka niebieska, Krem do rąk zielony Bez płukanki, bez żelu lnianego (nie ugotowałam, bo wydawało mi się,że jeszcze jest w lodówce) Stylizacja bielendą z rzepą. Trochę większy bałagan, ale za to przed chwilą znalazłam stworka pod spodem. ![]() Zdjęcia z lampą.
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
Pierwszy dzień z CG.
Oczyszczanie Joanna naturia pokrzywowym, potem na kilkanaście minut Garnie avocado i Karite, na koniec Odżywka Joanna b/s tez pokrzywowa i wgniatanie żelu lnianego. Po kilku godzinach włosy wciąż mokre, ale musiałam iść spać. Fotki z samego rana i popołudniowa. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
8.09
Mycie: Babydream włosy przy skórze Isana Babassu reszta włosów Odżywka d/s: Garnier Awokado + Alterra Morela&Pszenica na ok. 1 h Odżywka b/s: Joanna Len Stylizacja: Żel lniany
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Sobota: 08.09
Olej: olej lniany 4h Mycie: Hegron różowy kubeczkowo D/S Hegron różowy na 10 min od ucha potem standard: pianka Isana, żel Joanna Elastyczny, dyfuzor efekt? włosy przy zmywaniu bardzo przyjemne, lejące, niesplątane, hegron nie obciążył, wydaje mi się, że wypadło mi też mniej włosów niż w ostatnim czasie przy myciu na zdjęciu włosy troszkę "znoszone", leciutko spuszone (z lampą)
![]() |
![]() |
#1522 |
Rozeznanie
|
W piątek 7.09.2012 henna z amlą i jathropą.
Nie czekałam na utlenienie, bo w sobotę wyjście i musiałam umyć włosy. wtorek: O: na długość Potters arnika M: skalp BD O: Bingo z shea i 5 alg. płukanka kwaśno-lniania. Żel lniany. Zdjęcia w słońcu, normalnie kolor dużo ciemniejszy i nei taka żarówa.
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
na noc Apis maska do twarzy na zwilżone mgiełką z BU
Mycie SLES: Barwa pokrzywowa d/s nieoceniona i niedżałowana Alterka morelowa, uwielbiam tę gładkość stylizacja: żel Joanna elastyczny zmieszany pół na pół z żelem Artiste zielony lub fioletowy-mam go w innym opakowaniu teraz) bez pianki dzisiaj! Efekt: ![]() aleeee super, pod koniec dnia rulon się rozwinął, co świadczy tylko o tym, że stylizacja robi u mnie dużo,a potem to tylko fale, które robią co chcą ![]() zdjęcia po umyciu, nieodgniecione pod koniec dnia lekki puch wierzchniej warstwy (artiste, bo gliceryna?)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-11 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Ku pamięci
![]() Poniedziałek, 10 września, wieczór: mycie: Facelle Sensitive odżywka d/s: Isana z olejkiem babassu odżywka b/s: Joanna Naturia zielona herbata i pokrzywa stylizacja: żel mrożący Joanna (dokładniej: włosy po myciu, spłukaniu odżywki d/s i wgnieceniu odżywki b/s, zawinęłam w turban z koszulki żeby je odsączyć z nadmiaru wody i takie poturbanowe potraktowałam wgnieceniem żelu; w plopping i podobne już się nie bawię, bo mi nie służy) Wtorek, 11 września, rano: cd stylizacji: kilka psików odżywki Isana w spreju na całe włosy i odgniecenie sucharków
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
w skalp mgiełka radical, na długość olejek łopianiowy ze skrzypem, trochę biovaxa
mycie BD odżywka alterra granat naturia żółta żel artiste |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Mycie: Hegron różowy kubeczkowo
d/s: Alterra morela + 10 kropli keratyny (5 min) płukanka z Kalpi Tone (2 łyżeczki na 1l) - spłukana czystą wodą (bo zielono-bura) potem pianka Isana + żel Joanna elastyczny i standardowo dyfuzor fajniejsza objętość ![]() kolor na zdj. przekłamany, bo z lampą ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-13 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
Przed myciem Alterra morelowa na długość, na chwilę
M: szampon Joanna pokrzywowa O: Timotei Jericho rose Moc i Blask + Artiste z keratyną - na parę minut b/s Joanna z makiem i bawełną s: żel lniano-prawoślazowy (z minimalnym dodakiem żelfixu ![]() jak na ostatnie czasy - nieźle w świetle dzienno-lampkowym (1 i 2) wyglądają całkiem całkiem. w dziennym widać całą prawdę.. ![]()
![]() |
![]() |
#1528 |
Wielka Pani ;)
|
ostatnio trochę eksperymentowałam z silikonami, dlatego dziś poszedł w ruch SLS.
mycie: szampon joanna naturia z brzozą i łopianem maska: bingo shea + bingo kolagen + artiste z keratyną na godzinę b/s: krem do rąk z biedronki pianka isana, dyfuzor jest fajnie. ![]()
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
w poniższym poście dobrze przekręcone zdjęcie
![]()
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-09-16 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
15.07.2012
dzień wcześniej na noc : olej lniany na isanę z bobassu rano mycie : facelle d/s : gaik b/s : z apteczki babuni z miodem stylizacja : na końce krem z biedry, pianka z isany oczywiście no i odsączenie w pieluchę a następnie podpięcie wszystkich włosów wsuwkami niestety ;P EFEKT: wczoraj było łałowsko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.