Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 22:32   #1501
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
rrrrrrrany,nie mogę doczekać się jej zdjęć

ciążę przeżyłam, i narodziny ale dla mnie dalej to jest nie do ogarnięcia. prawie jak kosmos natura jest niemożliwa
a wiecie jak fajnie, jak sobie moj synalek nagle przy obiedzie przypomina "moja siostrzyczka mame w brzuszek kopie", albo dzis siedzi i zaczal brzuchem ruszac i mnie wola "mamusiu siostrzyczka mnie kopie"! czesto tez mowi, ze da jej zabawki, lozeczko, przytula sie do brzucha...fajnie ze tak juz kuma

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Borys w sobote cos pokaslywac zaczal, dawalam sobote i niedziele 4x5kropli i pomoglo. w zeszlym roku to dostal i jakos odstawilam to, bo mial zapalenia oskrzeli i myslalam, ze nie daje efektu, teraz niedawno sobie o tym przypomnialam i zaczelam podawac, bo nic nie zaszkodzi i widze efekt, takze mam nadzieje, ze Idze tez pomoze
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:33   #1502
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
a wiecie jak fajnie, jak sobie moj synalek nagle przy obiedzie przypomina "moja siostrzyczka mame w brzuszek kopie", albo dzis siedzi i zaczal brzuchem ruszac i mnie wola "mamusiu siostrzyczka mnie kopie"! czesto tez mowi, ze da jej zabawki, lozeczko, przytula sie do brzucha...fajnie ze tak juz kuma
no
ja jak Idze jeszcze kilkanaście tygodni temu tłumaczyłam,że była u mnie w brzuchu to się patrzyła jak na kosmitę i zaprzeczała
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:36   #1503
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
a wiecie jak fajnie, jak sobie moj synalek nagle przy obiedzie przypomina "moja siostrzyczka mame w brzuszek kopie", albo dzis siedzi i zaczal brzuchem ruszac i mnie wola "mamusiu siostrzyczka mnie kopie"! Czesto tez mowi, ze da jej zabawki, lozeczko, przytula sie do brzucha...fajnie ze tak juz kuma[color="silver"]
:d:d

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
no
ja jak Idze jeszcze kilkanaście tygodni temu tłumaczyłam,że była u mnie w brzuchu to się patrzyła jak na kosmitę i zaprzeczała
moja to przełknęła jakoś.. mam nadzieje, że prędko nie zapyta którędy wyszła

ja długo myślałam, że dzieci rodzą się przez pępek... A jak poznałam prawdę to byłam bardzo zniesmaczona.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:38   #1504
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
moja to przełknęła jakoś.. mam nadzieje, że prędko nie zapyta którędy wyszła

ja długo myślałam, że dzieci rodzą się przez pępek... A jak poznałam prawdę to byłam bardzo zniesmaczona.
Stary 2011-01-10, 22:59   #1505
Cestia
Zakorzenienie

O Jowiszowa, widzę że mamy podobne przemyślenia co do wiary

Ja jestem z mocno kościółkowej rodziny i pamiętam, że już będąc dzieckiem zastanawiałam się jaki jest sens chodzenia na nudne i smutne msze Przyznam się, że chorobę symulowałam nawet częściej w niedzielę przed mszą niż w poniedziałek przed szkołą

Odnośnie samej wiary - uważam że jest po prostu ludziom potrzebna, żeby nie zwariować Żeby mieć nadzieję na życie po śmierci... sprawiedliwość na świecie (tiaaaa ), kogoś kto zawsze wysłucha i pomoże.
Siła autosugestii?

Ach no i przede wszystkim historia "naszej" wiary działa na mnie jak płachta na byka. Nawracanie ludzi na siłę, przemocą. Wysadzane złotem i kamieniami bazylijki. Dużo by wymieniać a same wiecie o co mi chodzi.

Do istnienia samej wiary (wielu wiar) nie mam nic, jeśli ktoś tego potrzebuje - niech wierzy

Sosno, rozwaliłaś mnie Też już moje dziecko uświadamiałam skąd się wzięła. Sama nawet otwiera album i patrząc na moją fotę z brzuchem mówi że ona jest tu w brzuchu
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 23:17   #1506
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie

dzisiaj pierwszy raz jechałam z Alicją autobusem bez wózka i powiem Wam, że miałam małego stresa, ale na szczęście trafiałyśmy na ludzi, którzy ustepowali nam miejsca
Byłam z nią u okulisty, ma zapalenie spojówek. I nie ma zeza rozbierznego - żadnego nie ma. A jak byłam w kwietniu u innego okulisty to babka stwierdział, że Alicja ma zeza - nie wiem czy tak szybko się naprawiło czy po prostu nie było ??
Dzisiaj też pochodziłysmy po przedszkolach, które mnie interesują i nabór zacznie się w kwietniu, tylko do tego prywatnego nabór jest ciągły.

A Alicja mówi na siebie Isia

Ja kiedyś chodziłam do Kościoła w każdą niedzielę, do spowiedzi w każdy pierwszy piątek miesiąca, ale jakoś chyba zeszłam na złą drogę bo obecnie to nie chodzę do Kościoła. Nie czuję takiej potrzeby.

Ja swoją też już uświadomiłam skąd się wzięła

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2011-01-10 o 23:18
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 23:24   #1507
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
O Jowiszowa, widzę że mamy podobne przemyślenia co do wiary

Ja jestem z mocno kościółkowej rodziny i pamiętam, że już będąc dzieckiem zastanawiałam się jaki jest sens chodzenia na nudne i smutne msze Przyznam się, że chorobę symulowałam nawet częściej w niedzielę przed mszą niż w poniedziałek przed szkołą

Odnośnie samej wiary - uważam że jest po prostu ludziom potrzebna, żeby nie zwariować Żeby mieć nadzieję na życie po śmierci... sprawiedliwość na świecie (tiaaaa ), kogoś kto zawsze wysłucha i pomoże.
Siła autosugestii?

Ach no i przede wszystkim historia "naszej" wiary działa na mnie jak płachta na byka. Nawracanie ludzi na siłę, przemocą. Wysadzane złotem i kamieniami bazylijki. Dużo by wymieniać a same wiecie o co mi chodzi.

Do istnienia samej wiary (wielu wiar) nie mam nic, jeśli ktoś tego potrzebuje - niech wierzy

Sosno, rozwaliłaś mnie Też już moje dziecko uświadamiałam skąd się wzięła. Sama nawet otwiera album i patrząc na moją fotę z brzuchem mówi że ona jest tu w brzuchu
mnie, jako historyka zupełnie ten aspekt nie rusza - z racjonalnego punktu widzenia: człowiek taki jest - w każdej religii, a także wśród ateistów występują podobne zboczenia, wady, grzechy..
z religijnego punktu widzenia: grzech, szatan i te sprawy

Tzn. zło mnie jak najbardziej rusza, a to wyrządzone przez wyznawców mojej wiary, wkurza niemiłosiernie. Ale nie jest to dla mnie żaden argument.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 07:50   #1508
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hello
wczoraj nie miałam wogóle czasu żeby do was zajrzeć w pracy nam "uprzyjemnili" koniec dnia zebraniem zaczęło się o 14-tej i w efekcie wyszłam dużo później niż zwykle z pracy byłam po pracy umówiona i się spóźniłam 10 minut potem jeszcze zakupy, apteka (samiec nadal umierający )...dziecko odbierałam od babci dopiero o 16.30 więc praktycznie nic z popołudnia w domu nie miałam....wrrrr
humor spitolony przez cały dzień

widzę, że poruszałyście tematy wiary jak wiecie, mam podobne zdanie do Jowiszowej i Cestusi a mój tż to już wogóle...

też się uśmiałam z Idźki Majka mówi o sobie Majećka 100 razy na dzień to słyszę wogóle nie chwaliłam się ale rozgadała się moja księżniczka na maksa już ją każdy zrozumie, podoba mi się zwłaszcza to, że używa dużo czasowników i odmienia wyrazy no, koniec chwalenia
Stary 2011-01-11, 09:05   #1509
anka1900
Zakorzenienie

hello

no niestety młody samczyk wczoraj mnie zwołał do siebie do pokoiku
"mama oć niunia tutaj siać" no i się położyłam i przysnęłam
a potem w nocy znowu nawoływanie
z pokoiku,
ale super że nie chciał iść do salonu tylko znowu rozkazał położyć się u niego i spać, nawet z łożeczka nie chciał sie przemieścić

o Joanna Racewicz, ostatnio widziałam ją w panoramie jak byłam na wsi u ciotki, to mnie uświadomiono czemu tak koszmarnie wygląda , nie wiedziałam że jej małż zginął, a to jakiś borowiec był
ale chyba ona miala jakąś big deprechę, bo strasznie wygląda z tymi ciachniętymi po męsku włosami
a przecież tak pięknie wyglądała w ciązy
współczuję jej bardzo
nie mogę oglądać takich żałosnych historii bo za bardzo biorę to do siebie

a wczoraj jeszcze w kąpieli robiłam podstrzyżyny Mikiemu, znowu był płacz i gile
opitoliłam jako tako , dziś poprawki musze wprowadzić
nie cierpię jak mi dziecko zarasta musi być mały elegancik chociażby w dresikach

ps, ja w 16 tudzież 17 tygodniu ciąży ( tak wychodzi z usg)ale nie czuję jeszcze żadnych ruchów
ale masakra, powiedzcie jak to możliwe ważyłam sie tydzień temu, waga niezmienna a tu dziś masakra 2 kg więcej, koszmar , myślałam że teraz nie będzie mi tak szybko waga przeskakiwać
jem tyle samo cały czas ;(
no cyce znowu większe, bo wylewają mi sie z biustonosza, teraz juz mam tyle w biuście ile z Mikim jak go karmiłam

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-11 o 09:07
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 09:16   #1510
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Dzień dobry!

Jestem w końcu w pracy, wiec moge odpocząć i was nadrobic!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Aniu, ruchy to tak 19-20 tydzień
Skoro juz przybrałaś na wadze, to wkrotce dostaniesz z kopa

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 09:52   #1511
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
mnie, jako historyka zupełnie ten aspekt nie rusza - z racjonalnego punktu widzenia: człowiek taki jest - w każdej religii, a także wśród ateistów występują podobne zboczenia, wady, grzechy..
z religijnego punktu widzenia: grzech, szatan i te sprawy

Tzn. zło mnie jak najbardziej rusza, a to wyrządzone przez wyznawców mojej wiary, wkurza niemiłosiernie. Ale nie jest to dla mnie żaden argument.
Heh... właśnie dlatego nie rozumiem Twojej gorliwej wiary, historyk ma przecież o tym spore pojęcie A zrzucanie wszystkiego na "kuszenie szatana" - wybacz do mnie to nie przemawia, nie ma to jak znaleźć sobie wytłumaczenie. Ludzie powinni starać się być dobrymi sami z siebie, a nie dlatego żeby dostąpić zbawienia i uniknąć ognia piekielnego

"Bóg po prostu jest" - ja się zastanawiam gdzie był, jest i będzie w momentach których nie brakowało i brakować nie będzie - kiedy np. cierpią małe niewinne dzieci, niewinni ludzie. Gdzie jest kiedy księża - czyli Ci którzy jak by nie było mają reprezentować Boga - dopuszczają się rzeczy strasznych? Ktoś kto jest wszechmogący, patrzy na to i nie robi nic? Wiem, wiem... na to też masz wytłumaczenie. Też chodziłam na religię i wiem, że księża wszystko potrafią wytłumaczyć.

Nie mam zamiaru Ciebie ani nikogo innego "nawracać" i proszę o to samo

Maluśna, super że Majećka () się rozgadała, teraz nasze dzieciaczki równają do prymusów Igi i Zosi

Mati ma obecnie 3 ulubione słowa... przepraszam, proszę, dziękuję A używa ich tak zmyślnie i tak potrafi wykorzystać przeciwko nam, że wymiękam czasami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 09:56   #1512
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Heh... właśnie dlatego nie rozumiem Twojej gorliwej wiary, historyk ma przecież o tym spore pojęcie A zrzucanie wszystkiego na "kuszenie szatana" - wybacz do mnie to nie przemawia, nie ma to jak znaleźć sobie wytłumaczenie. Ludzie powinni starać się być dobrymi sami z siebie, a nie dlatego żeby dostąpić zbawienia i uniknąć ognia piekielnego

"Bóg po prostu jest" - ja się zastanawiam gdzie był, jest i będzie w momentach których nie brakowało i brakować nie będzie - kiedy np. cierpią małe niewinne dzieci, niewinni ludzie. Gdzie jest kiedy księża - czyli Ci którzy jak by nie było mają reprezentować Boga - dopuszczają się rzeczy strasznych? Ktoś kto jest wszechmogący, patrzy na to i nie robi nic? Wiem, wiem... na to też masz wytłumaczenie. Też chodziłam na religię i wiem, że księża wszystko potrafią wytłumaczyć.

Nie mam zamiaru Ciebie ani nikogo innego "nawracać" i proszę o to samo

Maluśna, super że Majećka () się rozgadała, teraz nasze dzieciaczki równają do prymusów Igi i Zosi

Mati ma obecnie 3 ulubione słowa... przepraszam, proszę, dziękuję A używa ich tak zmyślnie i tak potrafi wykorzystać przeciwko nam, że wymiękam czasami
Moj Piotrek nadal ciśnie po chińsku, a między pomiędzy zdarza mu się powiedzieć coś po polsku. Tylko, że jak już mowi, to ładnie i czysto

Co do wiary, to uwazam ze to sprawa indywidualna kazdego czlowieka. Nie wszystko da sie racjonalnie wytlumaczyc, ale zawsze mozna sprobowac

Codziennie rano za to muszę po nim powtarzać literki, bo moje dziecko uczy mnie alfabetu. Wali z pamięci wszystkie litery i jeszcze doklada liczenie do 10
Kurcze to za duzo jak na moj mózg ale moj maly nauczyciel trzyma rękę na pulsie

It is what it is

Edytowane przez Anisia25
Czas edycji: 2011-01-11 o 09:58
Stary 2011-01-11, 09:59   #1513
anka1900
Zakorzenienie

o to widzę, że kulturalna parka nam rośnie
Miki też wie jak używać magicznych słówek
"mama pjoszęe"
jak nikt nie chce się skusić na zabawę z Mikim, to staje przed nami, robi maślane oczka i mówi własnie pjoszę
a jeszcze jest "na zdjowie" jak się kichnie

Veronka ja polecam leżaczek FP, służył Mikiemu dość długo, jak była brzydsza pogoda to ubierałam i wystawiałam leżaczek na balkon
Miki miał taki
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-i1398427197.html
dobrze wyprofilowany, bobas nie spływa, siedzi sobie jak król
no i FP można potem opylić na allegro bez problemu

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-11 o 10:02
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:01   #1514
jowisz
Zakorzenienie

hej.
Idźka w przedszkolu, zaniosłam zestaw do spania ale odbieram ją po obiedzie kaszle i kaszle, tylko by innym przeszkadzała o 17.30 mamy wizytę u lekarza

idę umyć łeb i się zlać czymś pachnącym, od razu mi będzie lepiej
Stary 2011-01-11, 10:14   #1515
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Veronka ja polecam leżaczek FP, służył Mikiemu dość długo, jak była brzydsza pogoda to ubierałam i wystawiałam leżaczek na balkon
Miki miał taki
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-i1398427197.html
dobrze wyprofilowany, bobas nie spływa, siedzi sobie jak król
no i FP można potem opylić na allegro bez problemu
hey, dzieki. ale ja szukam tylko hustawki z lezaczkiem. nie chce samego lezaczka. z Borysem prawie nie uzywalam lezaczka i szybko go oddalam wlascicielce.
Stary 2011-01-11, 10:18   #1516
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
hej.
Idźka w przedszkolu, zaniosłam zestaw do spania ale odbieram ją po obiedzie kaszle i kaszle, tylko by innym przeszkadzała o 17.30 mamy wizytę u lekarza

idę umyć łeb i się zlać czymś pachnącym, od razu mi będzie lepiej
czyzby kaszel po katarze???
najprawdopodobniej wina kropli
Kup zwyczajny syrop prawoślazowy i podawaj
Piotrusiowi tak sie pozbylam kaszlu, jak skonczyly sie smarki

It is what it is

Stary 2011-01-11, 10:22   #1517
anka1900
Zakorzenienie

hej
ale czad
oglądam ddtv
a tam najpierw ex mąż Skrzyneckiej, a teraz ona sama
ciekawe czy mówią sobie dzień dobry, po takim rozstaniu

a Veronka to każedemu pasuje w takim razie co innego, szukaj co bardziej praktyczne dla Was
Stary 2011-01-11, 10:34   #1518
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
czyzby kaszel po katarze???
najprawdopodobniej wina kropli
Kup zwyczajny syrop prawoślazowy i podawaj
Piotrusiowi tak sie pozbylam kaszlu, jak skonczyly sie smarki
nieee,krople podałam ze 2 razy w trakcie tych 5dni kataru. wciąż nie chce.
a kaszle sporo,przed zaśnieciem zwłaszcza długo,ale i w ciągu dnia więc pojedziemy osłuchać.
Stary 2011-01-11, 10:36   #1519
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
hej
ale czad
oglądam ddtv
a tam najpierw ex mąż Skrzyneckiej, a teraz ona sama
ciekawe czy mówią sobie dzień dobry, po takim rozstaniu

a Veronka to każedemu pasuje w takim razie co innego, szukaj co bardziej praktyczne dla Was
Ten tez praktyczny, bratowa go miala.Ale znajoma miala taka mala hustawke fp cos takiego http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...398921284.html ona jest nie duza i by mi pasowala, tylko tyle, ze do 9kg jest.
patrzylam jeszcze te, bo one maja wlasnie te lezaczki typu co pokazalas, tylko ze sporo miejsca zajmuja http://allegro.pl/fisher-price-husta...404251933.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 10:36   #1520
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
a kaszle sporo,przed zaśnieciem zwłaszcza długo,ale i w ciągu dnia więc pojedziemy osłuchać.
aha, no to racja, lepiej osluchac
a katarzy dalej??
cos mi mowi, ze Iga zaczyna sie uodparniac, a to zmudny i dlugi proces

It is what it is

Stary 2011-01-11, 10:37   #1521
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
najgorszy chyba ten kaszel wieczorny, jak dziecko chce zasnac a tu go caly czas meczy. nie moge tego nigdy sluchac....
i dobrze, ze pojdziesz, bo chociaz bedziesz wiedziec co i jak jest i co podawac, zeby ulzyc
Stary 2011-01-11, 10:38   #1522
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no to racja, lepiej osluchac
a katarzy dalej??
cos mi mowi, ze Iga zaczyna sie uodparniac, a to zmudny i dlugi proces
tak,katar jest cały czas,ale już klejący. w nosie siedzi,ale sporo go.
Stary 2011-01-11, 10:41   #1523
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
tak,katar jest cały czas,ale już klejący. w nosie siedzi,ale sporo go.
niestety, ja to przechodzilam prawie caly poprzedni rok, nie da sie tego uniknac, czy w zlobku czy przedszkolu, teraz chyba kazde dziecko przechodzi takie meki z uodparnianiem...
jak ma gesty katar, to czesto krop sola, marinerem itp, zeby to nie siedzialo. u nas na szczescie nie ma problemu z kropieniem nosa i czyszczeniem frida. tak to dmucha w chusteczke, ale jak jest gesty katar, to wole sama co jakis czas wyczyscic
Stary 2011-01-11, 10:45   #1524
anka1900
Zakorzenienie

Jowiszowa idź do lekarza
może przepisze coś na rozrzedzenie, skoro to się już ciągnie i ciagnie ten katarzysko
Mikiego sąsiad, przedszkolak też miał tak długo i długo non stop jakiś glut zwisał z nosa
Stary 2011-01-11, 10:54   #1525
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Piotrek ma 3 tydzien, ale juz od 2 dni nie wymaga fridowania na noc. Zakropie i styknie. No i sople juz rzadziej wisza, niz jak to bylo przedtem. Kaszel tez ma, taki mokry. Jest juz mniejszy, no ale odzywa sie zwlaszcza jak zasypia.
Ostatnio po katarze tez tak mial, kaszel jakis czas sie utrzymywał.
Dacie wiare, ze dopiero 3/4 piątki na wierchu, a jak mysle o reszcie to chce mi sie wyc
Jak to ma tak wygladac, to ja dziekuje.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Jowiszowa idź do lekarza
może przepisze coś na rozrzedzenie, skoro to się już ciągnie i ciagnie ten katarzysko
Mikiego sąsiad, przedszkolak też miał tak długo i długo non stop jakiś glut zwisał z nosa
od mojej siostry córa nabawila sie stanu kataralnego ucha, no i kaszlu na pograniczu astmy.. i musi brac leki na alergie i astme.. Ponoc minie jak bedzie starsza..
Ja sram zarem przez to, bo mam nadzieje ze mojego to ominie..
Choc w dziecinstwie czesto chorowalam na zapalenie oskrzeli i zatoki..

A wiecie, ze czeste zapalenia oskrzeli moga byc zwiazane z pasozytami?

It is what it is

Stary 2011-01-11, 10:54   #1526
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anka - na pewno niebawem poczujesz ruchy jak Veronka i będziesz nieźle obrywać

u mnie też kulturka na całego - jak Majka coś mi np. poda a ja powiem dziękuję to słyszę "nie ma zia cio", kichnę - na zdjowie", ale jak każę iść na drzemkę - "nie mam ciasiu (czasu)"
Stary 2011-01-11, 11:16   #1527
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Piotrek ma 3 tydzien, ale juz od 2 dni nie wymaga fridowania na noc. Zakropie i styknie. No i sople juz rzadziej wisza, niz jak to bylo przedtem. Kaszel tez ma, taki mokry. Jest juz mniejszy, no ale odzywa sie zwlaszcza jak zasypia.
Ostatnio po katarze tez tak mial, kaszel jakis czas sie utrzymywał.
Dacie wiare, ze dopiero 3/4 piątki na wierchu, a jak mysle o reszcie to chce mi sie wyc
jak dobrze, ze mamy juz zeby za soba i do tego nie bylo jakis wiekszych problemow z ich ujawnieniem sie.nawet nie odczulismy, ze cos mu wyszlo.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość

u mnie też kulturka na całego - jak Majka coś mi np. poda a ja powiem dziękuję to słyszę "nie ma zia cio", kichnę - na zdjowie", ale jak każę iść na drzemkę - "nie mam ciasiu (czasu)"
ja dzis rano sie usmialam jak do zlobka jechalismy. Bor mowi, ze duzo samochodow na ulicy jest, to mu odpowiadam, ze duzo, bo rano wszyscy do pracy jada pieniazki zarabiac i ze sama za chwile tez jade. on mowi, ze on tez jedzie. Powiedzialam mu, ze on jedzie do zlobka. a on na to, ze to babcia jedzie do pracy zarabiac pieniazki dla niego!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

nie wiem czy jadlyscie, ale wiem, ze lubicie slodycze, wiec napisze, ze tz ostatnio zakupil i nawet mi smakuja http://www.e-commerce.pl/Lidl-Favori...ami,43560.html chyba 10szt kosztuje ok 6-7zl, wlasnie podjadlam sobie :p (a pozniej na wadze efekty zobacze)
Stary 2011-01-11, 11:27   #1528
Cestia
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam, że mam nowego członka rodziny Borysa Mati już nie najmłodsza w rodzinie

W dodatku urodził się w urodziny mojego TŻta i imieniny Matyldy... hehe mój TŻ to przepowiedział w Sylwestra
Stary 2011-01-11, 11:29   #1529
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość

"nie mam ciasiu" mnie rozpertoliło na amen!

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że mam nowego członka rodziny Borysa Mati już nie najmłodsza w rodzinie

W dodatku urodził się w urodziny mojego TŻta i imieniny Matyldy... hehe mój TŻ to przepowiedział w Sylwestra
gratuluje!

It is what it is

Stary 2011-01-11, 11:32   #1530
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
a dasz wiarę, że u nas żadnej piątki nie ma???
może ani nie zauważę jak wyjdą

Veronko - ja jestem amatorem słodyczy więc na pewno spróbuję zwłaszcza, że uwielbiam knoppersy a to ponoć smakuje identycznie

jeszcze mogę sobie pozwolić po ostatniej stracie wagi.... przy mojej masie kostnej (grubości) sama widzę, że wyglądam za chudo - szkoda, że tylko od pasa w górę cyc w zaniku...
jak własny mąż mówi, że mam przytyć to w ramach podtuczania wczoraj kupił mi pączka i paczkę krakersów swoją drogą spróbujcie te z LU o smaku paprykowym pochłonęłam wszystkie w moment

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości