Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 21:41   #1501
hippiepear
Przyczajenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Hej Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć, bo z tego co udało mi się wyczytać można wyłapać różne ciekawe rady i rozwiązania A co do rozwiązania- to ja styczniowa. Czekam na Maleńką dziewczynkę, która według ostatniego USG ma pojawić się 19 stycznia.

Niestety nie przeczytałam z wątku wszystkiego zostało mi jakieś 30 stron, więc gdybym zadawała jakieś pytania, na które odpowiedź już była to koniecznie mnie odsyłajcie
Pozdrawiam wszystkie zimowe Mamuny i miło Was poznać
Martyna
hippiepear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 22:02   #1502
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

hippiepear witamy!

widze, że nie tylko ja mam jutro badania mam nadzieje, że nie zaśpie na nie..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 22:27   #1503
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
no to ja mam znacznie nizej..i na razie lekarz nie panikuje na moj widok a jutro kolejna wizyta to sie okaże co i jak..

ps. zazdroszczę szczuplych ud.. :-( tez bym takie chciala...
Hmmm, no to ja nic już nie wiem. Bo różnicę sprzed tygodnia widzę w tym jak oddycham i jak siedzę. TŻ dalej wpiera mi że widzi wyraźną różnicę. Przestaję słuchać Dowiem się w czwartek, bo wtedy mam wizytę
Nie masz mi co zazdrościć ud - dla mną są za chude i baaardzo chciałabym w nich troszkę przytyć

witam nową przyszłą mamę

dobranoc!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 22:47   #1504
karinaaa
Zadomowienie

witamy nowa mame

Faktycznie co do rózyczki sprawdzilam w karcie ciazy ze mialam pobierana krew i badali mnie w tym kierunku ,i wyszlo wszystko dobrze wiec pewnie nie musze sie przejmowac,ale do lekarza i tak chyba powinnam pojsc sie upewnic co i jak.

co do brzuszka to tez mi sie wydaje nie az tak obnizony,a uda faktycznie szczuple ale chyba ogolnie jestes drobna kobietka ?
ja wlasnie w tym miesiacu czuje ze mi w uda poszlo ,wrr no i oczywiscie brzuszek o kilka cm znow wiekszy

ja pod biust klade na plasko 4 palce

Stosowalam ten aspirator Frida i uwazam ze byl dobry a przynajmniej spelnial swoja role ,mysle ze nie roznia sie one zbyt wiele od siebie wiec nie ma co marnowac kasy na dodatkowe wysylki

Jakie sliczne te łózeczka co pokazujecie ,a te z zyrafka i misiami ,super
i nawet cena spoko

Zrobiłam druga ture prania ubranek ,na razie połowa wyprasowana ,reszta juz jutro.W sumie mam same rozmiary od urodzenia ,musze zaczac kupowac cos na wiekszego maluszka ,no i wiekszosc uniseks wiec biele,beze i kubusie puchatki

No i wybrałam sie na zakupy aby kupic prezenty ,w sumie duzo tego nie mam bo potrzebuje dla meza i córki ,no i TZ kupiłam a dla małej dosłownie w sklepie zgłupiałam lalki,bobase ,pet szopy -generalnie wszystko to ma lub miala ,wiec uznalam ze kupie jej duzy zestaw lego duplo z rodzina i bedziemy razem budowac ,az sama nie moge sie doczekac
No i sobie kupilam podklad ten nowy z Max Factor i tusz i dostalam kosmetyczke z malymi probkami oczywiscie musialam powachac perfumy i bardzo spodobal mi sie zapach YSL ,ale nie pamietam juz nazwy
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 00:04   #1505
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Hmmm, no to ja nic już nie wiem. Bo różnicę sprzed tygodnia widzę w tym jak oddycham i jak siedzę. TŻ dalej wpiera mi że widzi wyraźną różnicę. Przestaję słuchać Dowiem się w czwartek, bo wtedy mam wizytę
Nie masz mi co zazdrościć ud - dla mną są za chude i baaardzo chciałabym w nich troszkę przytyć

witam nową przyszłą mamę

dobranoc!
nie stresuj sie i sluchaj lekarza a nie innych bo po co ci dodatkowe nerwy..
ja mam tak obnizony ze jak siedze to praktycznie lezy mi na udach..

a ud to bede zazdroscic bo ja zawsze mialam mocno umięśnione uda a z mięśni nie da sie zrobic smukłych.. bardzo zaluje cwiczen za młodu bo ani cellulitu sie nie pozbylam tylko masywny kształt wyćwiczyłam.. niby niektórym sie to podoba ale mi nie..bllee chciala bym miec szczuplutkie udeczka jak twoje..ehh
a teraz jeszcze kilogramy poszly mi wlasnie w uda i tylek i zaczely mi się obcierac o siebie uda przy kroku przez co czuje sie gruba
-----------

aha dzisiaj spotkala mnie wątpliwa niespodzianka...
feminatal oprocz zmiany nazwy zmienil cene.. wiecie ze to gowno kosztuje juz ponad 69zl?!?! szok 10zl dali wiecej ze zmianą nazwy! no ale coż..

------------

JeSuis... dobry wybór leżaczka tez na taki czekam..
bede miec go w swojej sypialni jak mi maly nie da spac (zamierzam by jak najszybciej spal w swoim pokoiku..sam), wiec jak cos to czasami przytargam malego na lezaczek kolo mojego łózka i moze to bedzie dobre rozwiązanie..
no a później przyda sie jako krzesełko do karmienia..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 05:38   #1506
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dzień dobry poniedziałkowo

nie miałam żadnego problemu ze wstawaniem
dzidziuś próbuje skusić mnie na śniadanie, ale muszę się twardo trzymać, bo w końcu trzeba iść na czczo.

Witamy nową mamusię i dopisujemy do listy. Na pierwszej stronie są wszystkie ważne i potrzebne informacje
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:00   #1507
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mi to wszystko w uda idzie zawsze... niech je!! wrrr!!!

w brzuch nigdy mi nie szło ... ewentualnie malutkie boczki, jak więc przytyłam chociaż 1-2kg to zaraz było widać na mocno obcisłych spodniach;

Louboutinko 69?! o rany...a ja narzekam na swój PrenatalComplex za 35

Lilijko trzymaj się dzielnie bez śniadanka

na mnie przed chwilą wymusił, ale już 2h nie śpimy
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 06:39   #1508
mysiopez
Zadomowienie

Melduje się z rana

Zbieram się powoli do lab. żeby oddać krew. Ja już wstałam.. ale małż... siły kompletnie nie ma;D

Do miłego

Stary 2010-12-13, 06:42   #1509
Louboutinka
Raczkowanie

no wlasnie 69,39pln moj mąż zostawil w aptece na te witaminki.. masakra.. niezle żerują na przyszlych matkach.. ja juz wiele tysiecy na leki i wizyty wydalam.. masakra jakas..
szkoda ze panstwowaa sluzba nie dziala na tyle dobrze by miec naprawdę fachowe wizyty bez placenia..bynajmniej w mojej miejscowosci nie znam lekarza ktory mial by dobra opinie jako panstwowy ginekolog..no i te ograniczenia..chyba tylko 3 razy usg.. to nawet nie sa zawsze wstanie wykryc wszystkiego..niestety znam takie wypadki..
--------

a tak poza tym poszlam spac po 2 bo myslam ze jak sie mocno zmecze to maly mnie nie obudzi nawet jak sie bedzie wiercic.. no i sie nie udalo.. najpierw pobudka standardowa okolo 4 no i godzine temu.. a do tego oprócz bólu kręgosłupa dołączył ponownie ból żeber.. lipaaaaa! ja się chyba dopiero wyśpię jak on już będzie na zewnątrz

---------
no a dzisiaj wieczorem kolejna wizyta u lekarza.. ciekawe co się dowiem.. oby maly za bardzo nie urósł.. chociaż z moją dietą słodyczową jest to bardzo prawdopodobne..
coraz wiekszy stres przedporodowy mnie dopada..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:46   #1510
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie 69,39pln moj mąż zostawil w aptece na te witaminki.. masakra.. niezle żerują na przyszlych matkach.. ja juz wiele tysiecy na leki i wizyty wydalam.. masakra jakas..
szkoda ze panstwowaa sluzba nie dziala na tyle dobrze by miec naprawdę fachowe wizyty bez placenia..bynajmniej w mojej miejscowosci nie znam lekarza ktory mial by dobra opinie jako panstwowy ginekolog..no i te ograniczenia..chyba tylko 3 razy usg.. to nawet nie sa zawsze wstanie wykryc wszystkiego..niestety znam takie wypadki..
--------

a tak poza tym poszlam spac po 2 bo myslam ze jak sie mocno zmecze to maly mnie nie obudzi nawet jak sie bedzie wiercic.. no i sie nie udalo.. najpierw pobudka standardowa okolo 4 no i godzine temu.. a do tego oprócz bólu kręgosłupa dołączył ponownie ból żeber.. lipaaaaa! ja się chyba dopiero wyśpię jak on już będzie na zewnątrz

---------
no a dzisiaj wieczorem kolejna wizyta u lekarza.. ciekawe co się dowiem.. oby maly za bardzo nie urósł.. chociaż z moją dietą słodyczową jest to bardzo prawdopodobne..
mi się udało trafić na dobrego lekarza z nfz, ale to chyba jakiś cud! Przed ciąża miałam niewątpliwą okazje chodzić do zwykłej przychodni i to jest totalna paranoja! prędzej 2 lata chodziłam prywatnie. I gdyby nie przypadek i mój lekarz to pewnie dalej bym płaciła za wizyty. A USG miałam duuuuuuuuzowiece, bo prawie na każdej wizycie od początku ciąży mam..

Stary 2010-12-13, 06:53   #1511
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
--------

---------
Oni nas tak ZACHĘCAJĄ DO TEGO BY MIEĆ DZIECI
kurde...dadzą becikowego 1000zł i się cieszą...
a leki, badania...sponsoruj sobie sam i to ceny popodnoszą i radocha wielka bo państwo łata dziury;

Ja poszłam do państwowego lekarza bo jak obliczyłam że każda wizyta 70zł co 3tyg + 4x usg po 150zł .. i do tego badania i witaminy/leki to zdębiałam.

Bo już w 7tygodniu ciąży wydałam przy 1 wizycie i 1 skierowaniu na badania 430zł
Na szczęście ten lekarz co prywatnie u niego byłam to i poszłam publicznie fakt faktem miewa humorki (choć prywatnie też miewał jak pamiętam) ale jest dobrym fachowcem więc mu ufam jakoś tak. Choć potrzepany jest i zakręcony...

...ja się stresuję tylko tym że jeszcze nie byłam obejrzeć szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 06:58   #1512
olbka
Zadomowienie

Mnie też dopadł potworny stres przedporodowy... Normalnie tylko usiąść i wyć
Pogoda do duszy, zimno, brzydko, ciśnienie spada, boję się jutra jak cholera... Jakoś nie potrafię się ostatnio z nikim dogadać no i doskwiera mi samotność... jakoś to wszystko dzisiaj bez sensu...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:07   #1513
marleen32
Rozeznanie

Witam rankiem
Wspolczuje stresu porodowego,ja na razie nie mysle,ale pewno po 20 stycznia zaczne,tymczasem dzis zaczynam 32 tydzien .
Nie wyspalam sie,mimo ze spalamw sumie dobrze,ale sierotka ustawilam budzik nie wiem po co godzine wczesniej,i juz nie usnelam .
Ja do lekarza w piatek,i nie moge sie doczekac,i pewno schizowac bede
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:16   #1514
s_a_j
Rozeznanie

Witam wszystkie Matki, Żony i Kochanki

Cytat:
Napisane przez hippiepear Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć, bo z tego co udało mi się wyczytać można wyłapać różne ciekawe rady i rozwiązania A co do rozwiązania- to ja styczniowa. Czekam na Maleńką dziewczynkę, która według ostatniego USG ma pojawić się 19 stycznia.

Niestety nie przeczytałam z wątku wszystkiego zostało mi jakieś 30 stron, więc gdybym zadawała jakieś pytania, na które odpowiedź już była to koniecznie mnie odsyłajcie
Pozdrawiam wszystkie zimowe Mamuny i miło Was poznać
Martyna
Witam Martyna, zapraszamy do rozmów

[QUOT=Louboutinka;23736652]
aha dzisiaj spotkala mnie wątpliwa niespodzianka...
feminatal oprocz zmiany nazwy zmienil cene.. wiecie ze to gowno kosztuje juz ponad 69zl?!?! szok 10zl dali wiecej ze zmianą nazwy! no ale coż..
[/QUOTE]

Taaaaak, ja już w zeszłym miesiącu za prawie 70 zł kupowałam Feminatal, o przepraszam Femibion Stwierdziłam, że to bez sensu, bo Prenatal DHA ma prawie identyczny skład i w większości aptek nie przekracza 40 zł. Dlatego od tego miesiąca się przerzucam na nie, tym bardziej, że pytałam ginka i on stwierdził, że większej różnicy nie ma.

Cytat:
Ja też dziś nie spałam za dobrze, meczyłam się i wierciłam, liczyłam na to, że jak mąż rano wróci to jeszcze z nim zasnę chociaż na godzinkę, dwie. Ale nic z tego Chyba za karę zacznę dziś akcję pt. przedświąteczne porządki. Jak się wymęczę to może następna noc spokojniejsza będzie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Pogoda do duszy, zimno, brzydko, ciśnienie spada, boję się jutra jak cholera... Jakoś nie potrafię się ostatnio z nikim dogadać no i doskwiera mi samotność... jakoś to wszystko dzisiaj bez sensu...
Na stres polecam krzyżówki, przysięgam, że nic mi bardziej nie pomaga, tak uwalnia głowę od głupich myśli I na porodówkę chyba też zabiorę, żebyśmy z mężem rozwiązywali jakby się mi przedłużała pierwsza faza porodu. Wszystko, żeby nie koncentrować się na bólu.
Stary 2010-12-13, 07:32   #1515
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
A bardzo różnią się te aspiratory? Bo w sumie to najbardziej mi zależy, żeby na przesyłce zaoszczędzić. Nic, idziemy spać. Dobranoc.
zobacz w aptece- są w każdej.
Na razie mam gruszkę TT jak będzie do bani to kupię aspirator.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:

witam nową przyszłą mamę

dobranoc!
no ale jeśli czujesz w oddychaniu, dłoń się mieści- no to w sumie obniżony. Tym bardziej, że zauważacie różnicę.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
witamy nowa mame

Faktycznie co do rózyczki sprawdzilam w karcie ciazy ze mialam pobierana krew i badali mnie w tym kierunku ,i wyszlo wszystko dobrze wiec pewnie nie musze sie przejmowac,ale do lekarza i tak chyba powinnam pojsc sie upewnic co i jak.

co do brzuszka to tez mi sie wydaje nie az tak obnizony,a uda faktycznie szczuple ale chyba ogolnie jestes drobna kobietka ?
ja wlasnie w tym miesiacu czuje ze mi w uda poszlo ,wrr no i oczywiscie brzuszek o kilka cm znow wiekszy

ja pod biust klade na plasko 4 palce

Stosowalam ten aspirator Frida i uwazam ze byl dobry a przynajmniej spelnial swoja role ,mysle ze nie roznia sie one zbyt wiele od siebie wiec nie ma co marnowac kasy na dodatkowe wysylki

Jakie sliczne te łózeczka co pokazujecie ,a te z zyrafka i misiami ,super
i nawet cena spoko

Zrobiłam druga ture prania ubranek ,na razie połowa wyprasowana ,reszta juz jutro.W sumie mam same rozmiary od urodzenia ,musze zaczac kupowac cos na wiekszego maluszka ,no i wiekszosc uniseks wiec biele,beze i kubusie puchatki

No i wybrałam sie na zakupy aby kupic prezenty ,w sumie duzo tego nie mam bo potrzebuje dla meza i córki ,no i TZ kupiłam a dla małej dosłownie w sklepie zgłupiałam lalki,bobase ,pet szopy -generalnie wszystko to ma lub miala ,wiec uznalam ze kupie jej duzy zestaw lego duplo z rodzina i bedziemy razem budowac ,az sama nie moge sie doczekac
No i sobie kupilam podklad ten nowy z Max Factor i tusz i dostalam kosmetyczke z malymi probkami oczywiscie musialam powachac perfumy i bardzo spodobal mi sie zapach YSL ,ale nie pamietam juz nazwy
Ja polecam Volcano Manhattan. Zawsze kupowałam tusz Diorshow, ale w czasie zakupów "dzieciowych" żal mi bło 120 zł. No i miło się rozczarowałam.

A TŻ chyba chce zrobić mi pachnący prezent na Gwiazdkę bo pytał się gdzie Superpharm ( a on ma tam zniżkę;-)). Jakby mu tu jeszcze wcisnąć kartę stałego klienta żeby punkcików nałapał?

weraa opłata za przesyłkę pościeli z reguły niska. Poszukaj a znajdziesz jakąś ładną, niekoniecznie w komplecie. Mnie to 90 proc. pościeli się nie podoba, dlatego nie patrzyłam na zestawy.

Czemu nie chcesz szuflady? Swietne miejsce na zapas pampersów. Ja nie lubię nic na wierzchu,a tak nie szpecą;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:45   #1516
vilya
Zadomowienie

http://dzieci.pl/breedingAid,1292769...puticaid=6b691

Popieram, można kupić osobno łóżeczko i materacyk i pościel.

Ja w końcu kupiłam z szufladą tylko patrzyłam czy jest dobrze zakryta http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...276968756.html i do tego materacyk od tego samego sprzedawcy http://allegro.pl/wyprzedaz-materac-...267509388.html.

Pościelkę już miałam, bo kupiona wcześniej była. Ten sprzedawca akurat pościeli nie ma ale łóżeczka są na prawdę fajne.

A tutaj masz łóżeczko bez szuflady http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...358303617.html za cenę 110 zł to nawet posciel jak osobno kupisz to ci sie opłaci.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-12-13 o 07:47
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:49   #1517
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
http://dzieci.pl/breedingAid,1292769...puticaid=6b691

Popieram, można kupić osobno łóżeczko i materacyk i pościel.

Ja w końcu kupiłam z szufladą tylko patrzyłam czy jest dobrze zakryta http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...276968756.html i do tego materacyk od tego samego sprzedawcy http://allegro.pl/wyprzedaz-materac-...267509388.html.

Pościelkę już miałam, bo kupiona wcześniej była. Ten sprzedawca akurat pościeli nie ma ale łóżeczka są na prawdę fajne.

A tutaj masz łóżeczko bez szuflady http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...358303617.html za cenę 110 zł to nawet posciel jak osobno kupisz to ci sie opłaci.
mnie luka w szufladzie nie przeszkadza, jak mowiłam robi za spiżarnię na pampersy;-)

Stary 2010-12-13, 07:58   #1518
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny który komplecik byście kupiły dla synka?

Jasną czapeczkę plus jasny szaliczek czy brązowy komplet czapka plus rękawiczki misiowe?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 336sama_czapka_tn.jpg (10,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 841r_kawiczki_tn.jpg (9,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1363902511.jpg (50,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1363902510.jpg (57,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2010-12-13, 08:07   #1519
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja bym wolala to z niebieskim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 08:11   #1520
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Jasną czapeczkę plus jasny szaliczek czy brązowy komplet czapka plus rękawiczki misiowe?
pierwszy, b nie podoba mi się fason ten drugi:-(

Stary 2010-12-13, 08:14   #1521
mysiopez
Zadomowienie

http://www.papilot.pl/ludzie/10888/U...o-piersia.html

wróciłam z lab krew oddana. W czw poznam wyniki.

Mój mąż stwierdził, że mi brzuch spadł... wygląda jakoś inaczej, ale nie czuje różnicy w oddychaniu, więc pewnie mały inaczej się ułożył.

Wracam do łózeczka.

PS. szuflada w łózeczku naprawdę jest dobrym rozwiązaniem. Ja mam krytą, a w środku pampersy.

Stary 2010-12-13, 08:15   #1522
s_a_j
Rozeznanie

a one nie mają takiego samego fasonu? obie czapy mają na górze uszka i na dole klapki na uszy dziecka

zaraz zamówię obie, nie potrafię zdecydować :/ teraz będzie dylemat na cały dzień he he

Edytowane przez s_a_j
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:16
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:33   #1523
hippiepear
Przyczajenie

mysiopez - Te malutkie ząbki będą mi się teraz śnić

U mnie ostatnio sny właśnie o "mlecznych piersiach", kiedy śpię oczywiście... Męczy mnie okropna zgaga, nie wiem już czego próbować. W dodatku robię się coraz mniej wyrozumiała i budzę męża, żeby mu powiedzieć jak się źle czuję. W ogóle w ciąży stałam się strasznie wrażliwa, w sensie wyrażania uczuć, bardzo potrzebuję tego, żeby mówił do mnie "czulej", co jest wielką odmianą, bo kiedyś słowa były jakby niepotrzebne...

A krzyżówki- na wszystko, ale na bezsenne noce przede wszystkim
Pozdrowienia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 08:39   #1524
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
mysiopez - Te malutkie ząbki będą mi się teraz śnić

U mnie ostatnio sny właśnie o "mlecznych piersiach", kiedy śpię oczywiście... Męczy mnie okropna zgaga, nie wiem już czego próbować. W dodatku robię się coraz mniej wyrozumiała i budzę męża, żeby mu powiedzieć jak się źle czuję. W ogóle w ciąży stałam się strasznie wrażliwa, w sensie wyrażania uczuć, bardzo potrzebuję tego, żeby mówił do mnie "czulej", co jest wielką odmianą, bo kiedyś słowa były jakby niepotrzebne...

A krzyżówki- na wszystko, ale na bezsenne noce przede wszystkim
Pozdrowienia
a próbowałaś już Maalox? Jest bez recepty. Dla mnie jak zbawienie, serio.

Która czapa Ci się bardziej podoba?
Stary 2010-12-13, 08:50   #1525
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
No to mój brzuszek. Wg USG 34t5d
Słodki brzuszek, w sumie nie widzę, żeby był jakoś bardzo nisko...mój podobny jest. Ale zgrabna dziewczyna z Ciebie!!

Cytat:
Nie martw się, ja też tak mam, czym bliżej, tym bardziej się boję...jeszcze na sr ciągle gadają o możliwych komplikacjach etc., czasami niewiedza jest dużo lepsza.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
PS. szuflada w łózeczku naprawdę jest dobrym rozwiązaniem. Ja mam krytą, a w środku pampersy.
A pamiętam, jak zapierałaś się, że nie chcesz szuflady. A ja od początku mówiłam, że tonajlepsza skrytka na pampersy.

Witam poniedziałkowo - w Toruniu sypie, a ja właśnie wstałam. Zaraz zabieram się za pranie i wymyślanie obiadu na dziś.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:52   #1526
hippiepear
Przyczajenie

Cytat:
a próbowałaś już Maalox? Jest bez recepty. Dla mnie jak zbawienie, serio.

Która czapa Ci się bardziej podoba?
To chyba wypróbuję jak doczytam trochę więcej. Nie wchłania się z przewodu, to dobrze wróży Jestem trochę panikara i strasznie boję się różnych "doustnych" wspomagaczy. A dzisiaj wyprawa do apteki, po ten femibion też właśnie... więc będzie okazja podpytać.

Tu straszna ślizgawica, chodzicie same na spacery?

Ja jestem za misiem
Stary 2010-12-13, 08:52   #1527
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Ten pierwszy komplet jest słodki...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:55   #1528
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Tez czasami mnie napada taki dołek.Ale najlepiej zajac mysli czyms innym ,mnie rozładowywuje sprzatanie lub jak ogladam te małe ciuszki jakos tak łagodnieje Głowa do góry kazda z nas boi sie porodu ale coz taki nas kobiet los.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
zobacz w aptece- są w każdej.
Na razie mam gruszkę TT jak będzie do bani to kupię aspirator.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

no ale jeśli czujesz w oddychaniu, dłoń się mieści- no to w sumie obniżony. Tym bardziej, że zauważacie różnicę.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Ja polecam Volcano Manhattan. Zawsze kupowałam tusz Diorshow, ale w czasie zakupów "dzieciowych" żal mi bło 120 zł. No i miło się rozczarowałam.

A TŻ chyba chce zrobić mi pachnący prezent na Gwiazdkę bo pytał się gdzie Superpharm ( a on ma tam zniżkę;-)). Jakby mu tu jeszcze wcisnąć kartę stałego klienta żeby punkcików nałapał?
Tez mialam tusz Diorshow ,raz mnie zachwycil a za drugim zakupem okazal sie jakis beznadziejny ,pewnie to byla podrobka bo kupowalam na ebay
A tego Volcano nie probowalam ale mi sie sprawdzaja takie tusze ktore maja podobne szczoteczki do tych z telescopic ,male i sztywne

W pierwszej ciazy chodzilam do ginekologa na nfz w eskulapie i bylam zadowolona ,mialam czesto wizyty ,czesto usg ze wzgledu na zagrozona ciaze naprawde o mnie ginka dbala.Ale to byl jedyny gabinet gdzie chodzilam nieprywatnie,na inne badania wszedzie prywatnie .

A wlasnie moze sie orientujecie jak to jest kiedy jest sie ubezpieczonym w UK czy wtedy w PL mam prawo do wykupywania lekow z obowiazujacymi znizkami na leki czy musze placic calosc,bo juz sama nie wiem Oczywiscie zawsze place calosc .

u nas wiosennie ,dzis do lekarza sie wybieram ,niech zobaczy moje rózowe stworzonko dobrze ze jeszcze śpi to choć kawkę w ciszy mogę wypic i poczytać was ,bo tak to mi mała nie daje pisać

Saj -czapke chyba to z misiem bym wybrała
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:57   #1529
e_rosa
Raczkowanie

to pierwsze łóżeczko to jest chyba oklejane, czy mi się wydaje? a nie lepiej kupić łóżeczko w sklepie, mi się wydaje że na alle się nie opłaca, a jeszcze najlepeij się rozglądnij czy nie masz w okolicy producenta, ja sobie podjechałam do producenta i za 100 zł kupiłam całkiem fajne bukow (twarde drzewo)

Cytat:

Kurczę, miałam dla dzieciaków z najbliższej rodziny zrobić breloczki z maskotek na szydełku a ja się dziś zorientowałam że zostało mi 1,5 tyg.! a ja mam dwie głowy i jeden tułów
zawsze możesz dać same głowy i powiedzieć że tak ma byc

Cytat:
No to mój brzuszek. Wg USG 34t5d
ale masz słodki brzuszek, taki zgraby i kształtny

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
A bardzo różnią się te aspiratory? Bo w sumie to najbardziej mi zależy, żeby na przesyłce zaoszczędzić. Nic, idziemy spać. Dobranoc.
ja kupiłam marimer bo ma końcówkę dostosowaną do małego noska, frida ma długą prostą i zawsze istneje ryzyko że wepchasz za daleko, do fridy trzeba jakieś filtry a do marimera wystarczy wata. ale tak na prawde to pewno ten czy ten to jeden pieron....

Czapeczka mi się podoba bardziej brązowa, choć mam dla malucha taką całkiem podobną jak ta niebieska (ale ją dostałam) jak bym miała kupować to brązowa.

Ja mam od wczoraj podłamkę dotyczącą mojego obecnego wyglądu, wagi i rozmiarów, pomierzyłam się wczoraj i przeżyłam szok ile mi przybyło. Z tż mieliśmy robić jakieś zdjęcia fajne, ale co jedno to wychodziło gorzej i w końcu stwierdziłam że jestem już za duża i nie będzie zdjęć ciążowych. Jezu dopiero na tych zdjęciach zobaczyłam jak ja wyglądam.... Ta i to określenie wielorobyk już mnie wcale nie dziwi. Najbardziej zdziwił mnie przyrost w biodrach miałam 84 a mam 100 (choć akurat biodra to mi nie przeszkadzają) - nie dziwie się że na tyłku mi się rozstępy zaczeły robić.
a mój brzuch wygląda jak ogromniasta piłka, taka do skakania.
Ale nic trzeba będzie jakoś przeżyć jeszcze te 4 tygodnie, a potem mam nadzieję że zacznie wszytko wracać do normy. Narazie stwierdziłam że definytywny koniec ze słodyczmi i słodkimi napojami.

a wiecie co wrzuciłam właśnie te fotki na kompa i w sumie stwierdziłam że nie wyglądam jednak tak tragicznie, chyba w tym małym okienu aparatu tak to wyglądało, a tż też się nie przyłożył tak stawiał ten aparat byle gdzie bez przemyślenia... chyba zrobie powtórną sesje ... ale słodyczy i tak nie jem

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2010-12-13 o 09:11
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 09:05   #1530
s_a_j
Rozeznanie

Dzięki dziewczynki za opinie o czapusiach

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

Witam poniedziałkowo - w Toruniu sypie, a ja właśnie wstałam. Zaraz zabieram się za pranie i wymyślanie obiadu na dziś.
Ja już jestem po praniu ręcznym - miałam kilka rzeczy do przeprania. I nastawiam zaraz zupę. Kalafiorową

Cytat:
Tu straszna ślizgawica, chodzicie same na spacery?

Ja jestem za misiem
Ja sama już nie wychodzę. Wcześniej byly dluuuugie spacery, ale odkąd śnieg spadł to tylko SR, jakieś zakupy, czy lekarze. I to tylko do samochodu za rękę z mężem. Mocno mnie trzyma, tym bardziej, że już kilka razy zdarzało mi się ślizgać i tylko ta jego mocna ręka mnie uratowała A ruchu jak mi brakuje to się wygimnastykuję i wyskaczę na SR. Świetna sprawa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości