TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 16:37   #1501
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
o kluski sląskie fajny pomysł może zrobie z jakimś karczkiem albo czymś takim, u nas przeważnie na imprezach to jakieś gołąbki, bigos, krokiety

U nas na chrzcinach były śląskie do tego zrazy z wołowiny surówki : buraczki i z kapusty . Do tego były też schabowe jakby ktoś miał ochotę
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ale nie uwierzycie...ostatnio byla u nas ladna pogoda...gdzies ok 7-8 stopni ...bylam z mala na spacerku...ja patrze klientka wiezie dzecko w spacerowce a dziecko ma na sobie letnia sukienusie,w samych skarpetach i bucikach,bez rajstop i w cieniutkim sweterku rozpietym nawet pampersa bylo widac...dziecko moze mialo 2 latka a moze i jeszcze nie
No u was to słyszałam że tak baby robią

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A co to jest?bo nie mam i nigdy nie miałam

No ja już też nie mam,założyłam dzisiaj małej i za małyCo zresztą można było przewidzieć
Muszę chyba coś jutro kupić,ale ja znowu będę się motała co i jakiej grubośći być powinno

Ania a te polary co nasze dziewczyny mają z h&m białe z kokardką różową to jeszcze za wcześnie na nie???bo przecież też i jego mam jeszcze ani razu nie zakładanego.A to najgrubsza rzecz jaką w szafie Niny mam.I nie wiem czy kupić coś jeszcze jutro czy jego już zakładać.Mi się wydaję,że już mogą być...ale ja to ja-mi ciężko określić co należy założyć
ana za cieńkie jeszcze chyba że jakaś grubsza bluza pod

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
wolałabym jakiegoś lekarza przy tym zabiegu tym bardziej ze nie mam swojej zaufanej kosmetyczki no i mam problematyczną cere (tłustą znaczy)

ale ropne zmiany sa chyba przeciwskazaniem, prawda?

kogo??????

w kwestii imprezy roczkowej: co mozecie polecic na impreze typu "szwedzki stół" czyli niekoniecznie na cieplo poza tradycyjnymi salatkami, makaronem z lososiem czy salatką z ryzem, kukurydza itd???
Mozareele z pomidorkiem mniam może jakieś koreczki ( na wykałaczkę kaw, sera oliwkę , wędlinkę
Stary 2011-03-03, 16:46   #1502
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

ANIAP tak to normalka,ze dzieci czapki przez caly rok nie widza...
a po porodzie jak z Karinka wychodzilam to tez powiedzieli,zeby czapeczki nie zakladac
wogole srodek zimy a mamusie z noworodkami bez czapeczek na spacerku,
wiec idzie szybko rozpoznac czy idzie angolka czy obcokrajowiec

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

MROWAK a moze jak masz cere tlusta to wybierz ta druga metode proszkowa bedzie widoczniejszy efekt...bo ten diamentowy to jest dla cery delikatnej bardziej a ta proszkowa to dla cery z rozszerzonymi porami,roznymi przebarwieniami,cery tlustej...jest poprostu bardziej inwazyjna ale daje szybsze efekty w krotszym czasie...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:56   #1503
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana, no właśnie, ale z drugiej strony jak takich zmian są dwie czy trzy to przecież można to sprytnie ominąć jakoś, a nie chciałabym w ogóle rezygnować z zabiegu-chyba się na takowy zdecyduję, bo nie chcę jakiegoś antybiotyku, a podejrzewam ze tak sugerowałby dermatolog-musze popytac kto tu jest solidny w okolicy w te klocki albo pojade do Poznania-tylko jak potem po zabiegu wpakowac sie do pociagu z taka paszcza prosto PO
Mrówcia jeśli tych zmian jest mało(2-3)to bez problemu Ci je kosmetyczka ominiei pamiętaj,że dobra kosmetyczka nie puści Cię po zabiegu z czerwoną,brzydką gębą.Mi zawsze specjalnymi kosmetykami robiła lekki majkijaż,żeby ukryć to jak cera wyglądała zaraz po
A wiesz co?ja niedawno kupiłam sobie dobry zestaw do domowej mikodermabrazji.Robię raz na tydzień(wskazane jest raz na tydzień) i jest tak dla mnie jakbym wyszła od kosmetyczki.Ja różnicy przynajmniej nie widzę.Skład ścierający ma ten kosmetyk dobry.
Jeśli się zdecydujesz na serie zabiegów(bo jeden nic nie da) u kosmetyczki to musisz się liczyć z dużymi kosztamiA np.jakbyś poszła do niej co jakiś czas(rzadziej)a np.w domu robiła sobie czymś do domowej mikro to efekt byłby podtrzymany i kasy by tyle nie szło.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ana za cieńkie jeszcze chyba że jakaś grubsza bluza pod

Cytat:
a po porodzie jak z Karinka wychodzilam to tez powiedzieli,zeby czapeczki nie zakladac

...
Agnieszka w Szewcji to samotam tak na dzieciaki nie patrzą,a a raczej nie trzęsą się tak nad nimi jak my

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:14   #1504
cigi
Rozeznanie

Czesc;
wrocilam ;
ciesze sie, ze tesknilyscie ;
Wlasnie wybieram sie do lazienki (o ile dziecie sie nie obudzi) w celu nalozenia sobie na wlosy maseczki domowej produkcji;
Z interesujacych skladnikow mam:
oliwa z oliwek
cytryna,
resztka odgazowanego piwa
miod
zoltka;
co zmieszac i w jakich proporcjach i jak dlugo to na lbie trzymac???

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

agnieszka a co bys polecila na taka skore bardzo dziwna, cera mieszana w sumie, sa wagry, ale wrazliwa, leciutko rozszerzone naczynka przy nosie; no i problem z taka jakby egzema, bardzo drobniutka wysypka czesto; dermatolog powiedzial mi kiedys, ze to skaza alergiczna; moze to jest tez delikatna odmiana cery atopicznej; Plus posuniete za bardzo oznaki starzenia sie skory...
co bys polecala z taka gebula zrobic? cos co by mi oczyscilo raz, ale przede wszystkim polepszylo ogolny stan, jakos na te krosstki, zmarszczki, wiotkosc wplynelo...
help please

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
A wiesz co?ja niedawno kupiłam sobie dobry zestaw do domowej mikodermabrazji.Robię raz na tydzień(wskazane jest raz na tydzień) i jest tak dla mnie jakbym wyszła od kosmetyczki.Ja różnicy przynajmniej nie widzę.Skład ścierający ma ten kosmetyk dobry.
a co to za stwor? i jaki ma sklad?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

pytanie maseczkowe pilne...
cholewcia, no... Gdzie sie ana podziala???

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-03 o 17:15
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:15   #1505
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Na pierwszym zdjęciu Michaś ma bluzę/kurtkę w której chodzi jak jest cieplej... (zdjęcie z początku lutego)
Na drugim mój śpioszek
Słodziak. Tylko zjeść jak dzisiejszego pączka

Cytat:
kogo??????
Wyjasniam - Panszkrałt czyli kapusta kiszona gotowana z przyprawami. Odcedzona, pokrojona na drodno i lekko zasmażona na patelni a póxniej wymieszana z gniecionymi ziemniakami. A do tego żeberka. Pychotka
W oryginale powinna być jeszcze podsmażona cebulka z boczkiem ale dla mnie to już za dużo

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Czesc;
wrocilam ;
No święty czas
Stary 2011-03-03, 17:24   #1506
agnieszka09
Wtajemniczenie

CIGI przede wszystkim rewelacyjnie wplywaja na stan i elastycznosc skory masaze nie musza byc one scisle robione i dokladnie takie jak w gabinecie ale wazny jest kierunek ich wykonywania w poszczegolnych partiach twarzy...a ja baaardzo polecam dla skory z problemami maseczke z glinki zielonej:ehem jak dla mnie jest ona rewelacyjna
a jeszcze z domowych zasobow polecam mleko zarowno do mycia ciala jak i na wlosy...rewelacja.skora staje sie miekka a wlosy staja sie lsniace,mocne,skora glowy staje sie czysta,bez lupiezu i ma bardzo zdrowy wyglad

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

CIGI a jeszce tak jak ANAKAZAR pisala takie zluszczanie zrogowacialego,niepotrzeb nego naskorka mozna robic w domu
nawet najzwyklejszy peeling,czy peeling z fusow kawy stosowany na cialo,napweno o tym slyszalas.
ja uzywam plynu do kapieli z peelingiem..napweno widzialas nie raz zele lub plyny z takimi granulkami

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-03, 17:28   #1507
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

No święty czas

Cytat:
CIGI przede wszystkim rewelacyjnie wplywaja na stan i elastycznosc skory masaze nie musza byc one scisle robione i dokladnie takie jak w gabinecie ale wazny jest kierunek ich wykonywania w poszczegolnych partiach twarzy...a ja baaardzo polecam dla skory z problemami maseczke z glinki zielonej:ehem jak dla mnie jest ona rewelacyjna
a jeszcze z domowych zasobow polecam mleko zarowno do mycia ciala jak i na wlosy...rewelacja.skora staje sie miekka a wlosy staja sie lsniace,mocne,skora glowy staje sie czysta,bez lupiezu i ma bardzo zdrowy wyglad
A czy moglabys mi napisac, albo podrzucic jakis link, jak wykonywac takie masaze? bo ja sobie chyba nawet kremy zle wklepuje...
Co do glinki to sierota jestem; Przywiozlam kiedys z Krymu brylke prawdziwej glinki zielonej. Ale w sumie jej nigdy nie nakladalam, a potem przepadla gdzies w przeprowadzkach... A mozesz polecic jakas taka maseczke, konkretnie?
mleko... Pomyslimy...

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

tak, znam peelingi; czasem uzywam, ale brakuje mi regularnosci; tylko jakos nie widzialam nigdy wielkich efektow, a po drugie, no wlasnie nie wiem czy w przypadku wrazliwej, skolonnej do podraznien i alergii skory i to jeszcze lekko atopicznej (z miniwysypka) czy mi to nie pogorszy sprawy, i czy wskazane; w sumie to mi najbardziej przeszkadza; no i teraz zmeczenie skory
Stary 2011-03-03, 17:32   #1508
agnieszka09
Wtajemniczenie

CIGI hmm ja mam notatki porobione ze szkoly...a tych notatek tu nie mam...ale postaram sie pozniej Ci wszytko napisac przynajmniej w jakim kierunku wykonywac ruchy...bo to bardzo wazne.
a mleko uwierz ale naprawde rewelacja...mozesz oczywiecie rozcienczyz z woda

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-03, 17:33   #1509
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Mozareele z pomidorkiem mniam może jakieś koreczki ( na wykałaczkę kaw, sera oliwkę , wędlinkę
ooooo, widzisz zapomniałam na amen o mozarelli!!!

Cytat:
MROWAK a moze jak masz cere tlusta to wybierz ta druga metode proszkowa bedzie widoczniejszy efekt...bo ten diamentowy to jest dla cery delikatnej bardziej a ta proszkowa to dla cery z rozszerzonymi porami,roznymi przebarwieniami,cery tlustej...jest poprostu bardziej inwazyjna ale daje szybsze efekty w krotszym czasie...
no widzisz, i już wiem więcej dzięki

Cytat:
Wyjasniam - Panszkrałt czyli kapusta kiszona gotowana z przyprawami. Odcedzona, pokrojona na drodno i lekko zasmażona na patelni a póxniej wymieszana z gniecionymi ziemniakami. A do tego żeberka. Pychotka
W oryginale powinna być jeszcze podsmażona cebulka z boczkiem ale dla mnie to już za dużo

No święty czas
brzmi pysznie...tylko...ja w życiu żeberek nie robiłam

Cytat:
a ja baaardzo polecam dla skory z problemami maseczke z glinki zielonej:ehem jak dla mnie jest ona rewelacyjna
a mam nawet gdzieś takową maseczkę- mi niestety po maseczkach i peelingach zawsze coś wyskakuje, ale pewnie gdybym robiła je systematycznie to w końcu by przestała skóra tak reagować-systematyczność to NIE jest moje drugie imię

no i jakie mleko? takie z kartonu?

Ana, zapodawaj mi tu zaraz tę domową mikro
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:33   #1510
agnieszka09
Wtajemniczenie

a maseczka ja mialam z firmy dr Ireny Iris...bardzo dobra

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-03, 17:59   #1511
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Czesc;
wrocilam ;
Wlasnie wybieram sie do lazienki (o ile dziecie sie nie obudzi) w celu nalozenia sobie na wlosy maseczki domowej produkcji;
Z interesujacych skladnikow mam:
oliwa z oliwek
cytryna,
resztka odgazowanego piwa
miod
zoltka;
co zmieszac i w jakich proporcjach i jak dlugo to na lbie trzymac???

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

??
Cigi łyżka oliwy,jedno żółtko,2 łyżki miodu,pare kropli cytryny i ja piwa nigdy nie dawała,-ale wiem,że dają.Zmieszaj i spokojnie godzine możesz w tym polatać.Jeszcze obwiń głowę ręcznikiem,żeby ciepełko szło.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

no i jakie mleko? takie z kartonu?

Ana, zapodawaj mi tu zaraz tę domową mikro
Mrowak a właśnie systematyczność to droga do celu.Jeśli robisz coś od czasu do czasu to dupa blada=efektów brak.W pielęgnacji najważniejsza jest systematyczność.Musowo raz na tydzień peeling albo ta mikro
http://www.aptekaeskulap.pl/lierac-m...ml-p-7118.html

Co do glinki o której wspomniała Agnieszka to zielona to skarb dla buzi tłustej,z rozszerzonymi porami,trądzikiem.Jedną z naszych najlepszych jest DEMARGLIN(ale coś czuję,że nazwę pomyliłam)albo dermaglin

Mleko jest owszem fajne,ale solo na włosy chyba nie wiele zdziała-musi być wspomagane innymi składnikami.
Dodawane do kąpieli świetnie nam nawilży skórę

Cigi to co napisałaś z prośbą do Agnieszki to nikt Ci takiego nic nie wynajdzieChyba,że skalpel
Możesz tylko teraz spowolnić te wszystkie procesy poprzez używanie kremów przecizmarszczkowych,nawi lżanie cery.No i ważne jest złuszczanie-peelingi.Używanie kremów z filtrami

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-03, 18:25   #1512
cigi
Rozeznanie

ana, nawalilam sobie tego wszystkiego na wlosy; zaczelam na suche, nie bardzo moglam rozprowadzic, a ze mi troche jeszcze zostalo, to polalam sie lekko prysznicem, wyzelam; no i teraz wszystko mi pieknie splywa, spod folii i recznika i recznik juz caly mokry ; chyba niekumata jestem;

co do pyt do agnieszki, to chodzilo mi przede wszystkim o to czy sa zabiegi jakies na taka atopiczna skore, kiedys cos takiego czytalam; a przy okazji na zmeczona, starzejaca sie (jakies zabiegi odzywcze, czy cos);
choc najlepiej to by mi sie pewnie przydalo wysypianie sie np. i mniej trosk...
dzieki dziewczyny (aga, nie szukaj az tak )
Stary 2011-03-03, 18:33   #1513
anakazar
Zakorzenienie

Cigi spokojnie to,że spływa to normalne
Ja mam taki specjalny czepek,że mi nic nie spływa,ale znowu ostatnio tyle miodu nawaliłam to bałam się,że nie dam rady tego zmyć,tak sztywne mohery miałam.Ale pod wpływem ciepłej wody wsio pięknie poszło.

Stary 2011-03-03, 18:48   #1514
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ale slodko spi

kurcze to ja chyba z acieplo ubieram;/ a to przez to ze tezet ma awersje do kurtek dla niego bo kombinezonie przeciez najwygodniej;/
Ja też zakładam teraz kombinezon bo mi wygodniej (tak ciepło ja u niektórych - +8st to u mnie nie ma) Ale ja nie mam śpiworka do wózka i nie daję kocyka jak cieplej...
Cytat:
Lind ja uwielbiam fotki dzieci śpiących,a Twój Misiek tak tam słodko wygląda,że nic tylko malucha zjeść
Cytat:

LINDSEY ale slicznosci...a w tym drugim zjdcieciu sie zakochalam:lo ve:
Cytat:
i tez zakochuje sie w Lindssey'owych fotkach a dokladniej w spiacym modelu
Cytat:
Dzięki

Cytat:
Pierwszy raz do UK pojechałam w październiku i pierwsze co mnie "uderzyło" to widok opatulonej szalem mamuśki i dziecka boso obok biegnącego

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:16   #1515
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,

lindsley - jaki śliczny śpiący maluszek.Jego widok chwyta za serce

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mama znowu kupila malej stroj bylysmy wybrac ale wypasiony;P
leginsy roz spodniczka jeans bluzka do leginsow i kurtka jeans do spodniczki:P
a ja zajrzalam do lumpka i jak zwykle wyszlam c cala torbą, rozowe pumpy jej kupilam:P
A kto tu ostatnio pisał że ma dość różu

Cigi -

Cytat:
C
Mleko jest owszem fajne,ale solo na włosy chyba nie wiele zdziała-musi być wspomagane innymi składnikami.
Dodawane do kąpieli świetnie nam nawilży skórę
A to mleko to jak? Tak litr wlać do wanny? I ile procent?

AniaP - to o której mam się ciebie jutro spodziewać. Mam nadzieję że zaparkujesz tym helikopterem na moim podwórku .

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:26
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:34   #1516
sara 85
Zakorzenienie

lindsley- mały jest słodki

Cytat:

No święty czas
musi być pyszne

mrowak jak się robi makaron z łososiem?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

my całe popłudnie na dworze spędziliśmy, pogoda super

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:44   #1517
mrowak
Zakorzenienie

Sara, my zwykle bierzemy takiego lososia z puszki (takie w jakich jest tez tunczyk) ale pewnie taki podsmazony czy z piekarnika tez spokojnie moze byc- i potem co kto lubi do makaronu (tagiatelle lub penne)- u nas cukinia, czosnek, kapary, oliwki (bleeee) duzo przypraw bazylia, oregano, tymianek i tenże łosoś. Ale uprzedzam, ze to wychodzi takie raczej suche. Taki ala włoski makaron czyli zero sosu.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:45
Stary 2011-03-03, 19:47   #1518
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja tylko na moment. Dzis nie mialam czasu was podczytywać więc mam spore zaległosci... spadnę w rankingu Ale jutro mam wolne więc nadrobię i coś naskrobię.
A teraz tylko wpadam napisać, że dziś śnila mi się P0p hmmm... i jej tż Tylko Oliwki tam nie było a tż jeśli był "prawdziwy" to mmmm...

lind- Misio przesłodki a na tej fotce jak śpi to mi zupelnie przypomina Wercię myślalam, ze to ona tylko granatowych rajstopek nie posiada

Lecę do tż. Jestesmy juz po jednym przytulanku , moze znajde siły na jeszcze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:49   #1519
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Najlepiej od krowybo tłuściutkie.A z kartonu 3,2 i cały litr do wanny i trochę w niej wyleżeć.

Cigi jak włosy?

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:54
Stary 2011-03-03, 19:51   #1520
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, my zwykle bierzemy takiego lososia z puszki (takie w jakich jest tez tunczyk) ale pewnie taki podsmazony czy z piekarnika tez spokojnie moze byc- i potem co kto lubi do makaronu (tagiatelle lub penne)- u nas cukinia, czosnek, kapary, oliwki (bleeee) duzo przypraw bazylia, oregano, tymianek i tenże łosoś. Ale uprzedzam, ze to wychodzi takie raczej suche. Taki ala włoski makaron czyli zero sosu.
brzmi smacznie, wypróbuje

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 20:08   #1521
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A teraz tylko wpadam napisać, że dziś śnila mi się P0p hmmm... i jej tż Tylko Oliwki tam nie było a tż jeśli był "prawdziwy" to mmmm...
Toż to prawdziwy horror musiał być. Jakbyś wiedziała jak on wygląda to na pewno nie śniłabyś o nim. On paskudny jest

Cytat:
Najlepiej od krowybo tłuściutkie.A z kartonu 3,2 i cały litr do wanny i trochę w niej wyleżeć.
Krowy nie mam pozostaje tylko takie 3,2. Podbiorę TZ-towi bo on takie pija a ja to takie 0,5. A może kozie było by lepsze ?

Mrowak - Ty tak lubisz włoską kuchnię to musisz koniecznie do mnie przyjechać tylko nie do Wawy a tutaj pod Opole bo mój TZ świetnie gotuje i preferuje kuchnie włoską.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:14   #1522
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP wloska kuchnia uwielbiam spagettii...ostatnio co tydzien w niedziele tz musial robic na obiad spagetti bolones

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-03, 20:18   #1523
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Mrowak - Ty tak lubisz włoską kuchnię to musisz koniecznie do mnie przyjechać tylko nie do Wawy a tutaj pod Opole bo mój TZ świetnie gotuje i preferuje kuchnie włoską.
mmmm...yummyyy...
to weź go podpytaj co by zrobił na urodzinowe spotkanie
a co fajnego gotuje?? Dawać mi go tu

i ja to do Wloch w końcu kiedyś muszę! I to najlepiej do jakiejś wioski, takiej 100%. A potem na Sycylię, mafii poszukać W końcu magisterkę z tego pisałam poniekąd.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-03-03 o 20:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:18   #1524
sara 85
Zakorzenienie

ja też uwielbiam kuchnie włoską

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 20:18   #1525
agnieszka09
Wtajemniczenie

a tu jeszcze fajny artykul o glince bialej i jej wlasciwosciach...
http://www.farmavit.pl/Bia%C5%82a-gl...odukt-179.html

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-03, 20:21   #1526
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Toż to prawdziwy horror musiał być. Jakbyś wiedziała jak on wygląda to na pewno nie śniłabyś o nim. On paskudny jest

Krowy nie mam pozostaje tylko takie 3,2. Podbiorę TZ-towi bo on takie pija a ja to takie 0,5. A może kozie było by lepsze ?

PoP pomyśl o zmianie mleka na conajmniej 1,5 % bo to twoje 0,5 % jest nic nie warte to tak jakbyś wode piła moja dietetyczka tak mówi

ja tez lubie włoską kuchnie mniam mniam
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-03-03 o 20:23
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:25   #1527
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam kuchnie włoską
a jak od niej pięknie tyłek rośnie...poezja niby oliweczki (bleee), kaparki, cukinia, ale te kluchyyyyyy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:27   #1528
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

AniaP - to o której mam się ciebie jutro spodziewać. Mam nadzieję że zaparkujesz tym helikopterem na moim podwórku .
Ty nie prowokuj bo kiedy jak TZ będzie jechał do wrocka to może mnie podrzucić z dzieciakami ale wtedy to by musiała być już kawa , kolacja i nocleg

z maseczek to ja sobie kładę na pysk algi nie wiem czy coś dają , ale nic innego nie mam i jakoś czasu mi ciągle brak , ale może sobie ta mikrocoś co ana tu pisze kupię bo to szybkie na 2 min
Stary 2011-03-03, 20:29   #1529
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
a jak od niej pięknie tyłek rośnie...poezja niby oliweczki (bleee), kaparki, cukinia, ale te kluchyyyyyy
no niestety ale od czasu do czasu można sobie pozwolić

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 20:29   #1530
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP a sama chodujesz algi...moja mam chodowala ale duzo cukru potrzebuja

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości