|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII
Nie lubię rozmawiać na temat polityki, ale powiem tylko tyle.
Może i Kaczyński palnął głupotę, no cóż zdarza się, nie jest przecież "głową" Naszego jakże cudownego demokratycznego Państwa. Większą "tragedią" była ortografia Bronka... aż do "bulu" była cenną przesłanką, czym Nasi politycy potrafią się "pochwalić". Amen. A co do tygodniowych ofert, uważam za żenujące wstawianie ofert produktów przez B. które niby są na promocji a nie są;/ Np. w sklepie naczepiają większe ceny, że niby promocja. Zaglądasz pod tą kartę a tu taka sama cena!!! ![]()
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2011-03-24 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | ||
Rozeznanie
|
U mnie jest, ale nie pamiętam szczegółów co do ceny itp.
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do tuńczyka, ten w granatowym opakowaniu chyba? Jest w kawałkach (3 z groszem), a te tansze (2 z groszem) to bodajze w zoltym i pomaranczowym opakowaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
A ja bym zrozumiała gdyby Kaczyński po całej "aferze" powiedział że miał na myśli, że biedronka to sklep dla wszystkich, ale nie..pan Kaczyński na swoim blogu dodał jeszcze, że powiedział prawdę, a prawda bywa bolesna. No sorry ale ja się nie czuję biedna, no ok kokosów nie zarabiamy ale bez przesady.
Ja tam i tak będę chodzić do swojej ulubionej biedronki ![]() ![]()
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. dot. serka
![]() Jutro pójdę sprawdzić, czy u mnie jest, bo na dziś mi już nie potrzebny, za to jutro się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
Z nowości zauważyłam dziś:
- pasztety pieczone wieprzowe i wieprzowo - drobiowe produkowane przez Krakusa dla Biedronki (wzięłam wieprzowy) - sery Camembert i Brie President w większych opakowaniach (wzięłam Camembert) - puddingi Smakija czekoladowe i waniliowe w dwupaku (wzięłam czekoladowy dwupak) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zabciajs;25930731].
Zauważałam nowe sałatki z tuńczyka, jeden w sosie słodko-kwaśnym, druga to sałatka tysiąca wysp, wzięłam tą. [\QUOTE] to nie nowość, one były już wcześniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
Poza tym kupiłam:
- truskawki - w końcu się u mnie pojawiły ![]() - granulki zapachowe do odkurzacza o zapachu papaja - piękny jest!!! ![]() - chusteczki w pudełku w śliczne wiosenne wzory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=szakal165;25936784]U mnie nowość.
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczególnie, że kuszą równymi pierdołami, które bez wątpienia nie są "pierwszej potrzeby" ![]() jak ktoś woli kupować cukier za 6,6zł, mimo, że taki sam może kupić prawie 2zł taniej - no to sorry - niegospodarność ![]() ![]() ![]() no i mam nadzieję, że inni nasi politycy są bardziej "gospodarni", bo jak wszyscy są tacy jak Pan JK, to już wiadomo skąd mamy dziurę budżetową ![]()
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-03-24 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
ja widziałam tylko truskawki
![]()
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę bronić Kaczyniaka, ale on wybrał taki sklep osiedlowy aby pokazać Tuskowi i PO, że zwykła osoba, która po prostu wyskoczy na chwilkę do sklepu osiedlowego po zakupy wyda aż tyle pieniędzy. Nie trafione było to porównanie, cóż nie tylko On potrafi "palnąć". Ale to, że chciał pokazać, że Polacy płacą aż tyle za produkty spożywcze, że aż tak wzrosły ceny (!!!), to oczywiście nikt na to nie zwrócił uwagi, tylko na to, że "obraził" Biedronkę i Nas, bo tam kupujemy!!! I po prostu obrona albo PO albo PIS, jest bzdetna, bo wszyscy są zakłamani i po prostu mają Polaków w d.upie! Dla nich liczy się tylko, jak dogryźć konkurentowi i kasa!!! I apropo tego czerwonego tekstu. Nie martw się ich "gospodarność" jest zapewne nie mniejsza niż Pana J.K. i my za to płacimy. A podatek też płacisz za jedzenie wyższy, więc oni mogą dalej "chapać!!!"
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2011-03-24 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Z tego, co mi wiadomo VAT na podstawową żywność spadł. Ponadto, gdy porównano słowa Kaczyńskiego z prawdą, wyszło, ze się trochę z nią minął - twierdził, ze w 2007 r, gdy był premierem zakupilibyśmy te produkty za 23 zł - wyszło, że naprawdę za 30 zł (obecnie w tej samej sieci, o zdanie której pytali byłoby 37 zł) - czyli wzrost wyniósł 7 zł. Jeśli dołożyć do tego wzrost pensji zarówno minimalnej jak i średnej, to w sumie wychodzi na jedno. Nie zapominajmy też o tym, że jest kryzys ogólnoświatowy, a Polska i tak nieźle się broni przed nim.
To sa realia, a nie obrona którejkolwiek opcji politycznej.
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
wróciłam z biedronkowych zakupów. Poszłam przede wszystkim po buty.
Ech... każda para inny rozmiar mimo, iż te które mierzyłam miały nalepkę 38. Większość butów była za szeroka (a muszę dodać, ze wcale nie mam szczupłej stopy). Były jedne buciki za zwężanymi noskami, całe czarne. Jedne 38 za długie/duże.. inne 38 nieco ciasnawe. Tak czy siak kupiłam.. Na nodze prezentują się ładnie, jak je nałożyłam były super wygodne ale przy dłuższym chodzeniu miałam czerwone pięty od otarcia.. Nie jestem szczególnie zadowolona, połasiłam się... może się nieco rozciągną na tym tylnym szwie.. może wystukam go młotkiem.. Jak dla mnie buty żadna rewelacja, ale to pewnie kwestia stopy.. Ktoś pytał o żurawinę: Firma Canditi, gramatura 150g, skład: żurawina suszona, cukier trzcinowy Edytowane przez siasiolka Czas edycji: 2011-03-24 o 17:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już od małej dziewczynki byłam uczona...że w sklepach osiedlowych dużych zakupów się nie robi bo tam jest drogo. Ja się czuję obrażona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie kaloszy dziecięcych,byłam dziś w Lidlu i są prześliczne kaloszki! O wiele ładniejsze niż te co w Biedrze mają być i bardzo porządne. Gdyby mój synek niemiał to bym na pewno mu kupiła
U mnie piersi z kurczaka są nadal po 13,90 i chciałam nawet dziś kupić ale jak otworzyłam lodówkę to buchnął smród psującego się mięsa ![]() A co do wypowiedzi pana K. to mam wrażenie że wasze reakcje są przesadzone, niech sobie mówi co chce, ja mam to gdzieś. A takie zbulwersowane osoby zachwują się jakby faktycznie prawda w oczy kalała |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1520 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tuńczyk w sosie slodko-kwaśnym ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie ciągle bulwersują wypowiedzi Pana Kaczki, nie tylko o biedronce i nie sądzę żebym przesadzała. PS. Chyba zmienili skład mleczka do czyszczenia Tim, nie jest już taki "lejący". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Ja pytałam. A cena?
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w B żurawina kosztuje 4,99 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
u mnie żurawina jest też tylko i wyłącznie po 4,99 - dorodna i pyszna, ale ceny niższej ni ma (niestety)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Wtajemniczenie
|
chciałam napisać coś o TYM buraku,ale szkoda słów,do biedrony będę chodziła zawsze po parę sprawdzonych produktów.żeby za bardzo nie słodzić biedronie to mają i trochę szajsu.Zawsze mi szkoda dziewczyn,które muszą fizycznie się napracować w tych sklepach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakiej cenie w B. jest 'kinder bueno' ? i czy te warzywno - owocowe soki w kartonie są smaczne ??
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
moj kochany serek Wyśmienity podrożał o 10gr ..
a pomarańcze są przepyszne! od paru dni się nimi zajadamy i dziś znów kupiłam całą siatę (tj 9 sztuk) za niecałe 10zł. duże, soczyste, słodkie i bez pestek. mniaaam połasiłam się też na kiwi - 10sz za 5zł , twarde, takie jak lubię ![]() truskawki widziałam, ale wyglądały tak sztucznie, że sobie darowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.