|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Dzień dobry
![]() Kilka dni mnie nie było, na bank nie nadrobię, zerknę tylko na pierwszą stronę i zobaczę czy są nowe rozpakowane mamusie ![]() My zostaliśmy sami, tatuś nam już wyjechał
|
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
dzień dobry
Jak tam noc minęła, któraś już przytula swojego dzidziusia? U mnie cisza i spokój, nawet mała jakaś taka leniwa, może to przez tą paskudną pogodę? Życzę przyjemnej mimo wszystko niedzieli
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie noc z przerwami wrrr, obudziłam się o drugiej i nie mogłam spać Nad ranem dopiero trochę usnęłam ale całe szczęście nie jestem bardzo zmęczona. Wczoraj nie zaglądałam do was bo byłam na imieninach babci; pojadłam ostatni raz przed porodem dobrych rzeczy i w sumie było całkiem przyjemnie. Mattal, jestem w szoku jak waga u Ciebie spada ![]() Eweska, jak Ty teraz dasz radę sama z trójką chłopaków? Chociaż Ty jesteś niezniszczalna i ze wszystkim sobie dasz radę Aguś, omajgod 700 zł. na pępkowe; w życiu tyle bym nie dała
|
#1504 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
witam, ja nadal w dwupaku
wyspałam sie i moge jechac rodzic ![]() wszystko mnie boli mały sie nie rusza gdzie grazin i dziewczonka??? ![]() pojechały
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
zaczynam dziś 40 tydzień
![]() jak to zleciało !! w nocy tak brzuch mnie swędział, że nie mogłam spać. za każdym razem jak wstawałam do kibelka (3x) to smarowałam go, ale nic... Ewesko właśnie z rana o Tobie myślałam, bo pamiętam jak pisałaś, że mężul wyjeżdża w sobotę dobrze, że chłopcy Ci to ułatwiają, bo są grzeczni aaa właśnie, jak tam starszy- pomaga?![]() Kruczaa bo może się rozkręca... ![]() Caffelate ale miałaś fajny poród klaterina dzięki za gratki ![]() maluszki, które blokują kolejkę: WYŁAZIĆ !
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-05-15 o 10:06 |
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja dziś jakaś wygnieciona jestem. Sama nie wiem co ze sobą dziś zrobić. ![]() Kruczaa no to chyba się zaczyna
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
SANIU
nie wiem gdzie Grazin i Dziewczonka ,ale mój mały nic sobie z tego nie robi ,ze wszyscy go wyganiają
|
|
#1510 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
ewesko wrzuc nam kilka fotek swoich przystojniaków
|
|
#1512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A karuzela strasznie mi się podoba. Sama się nad nią zastanawiam ![]() Cytat:
Cytat:
dla Tż. Ja bym się rozkleiła ![]() Cytat:
trzymam, mam nadzieję, że się poprawi i mały będzie ładnie 'cycał'Cytat:
dla grzecznych kawalerówGratulacje ![]() Ja jak zwykle śniadanko przy kompie Trochę dużej dzisiaj pospałam ![]()
|
|||||
|
|
|
#1513 |
|
Moderatoreska
|
Dziś własnie na FB wrzuciłam foty, ale wrzucę i tu
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
eweska ach słodziaki
mam dzisiaj dzień leniwca i jeszcze ta pogoda mi w tym skutecznie pomaga, brzuch mnie boli i jestem jakaś nie do życia
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Hejo ja tak na szybko sie przywitac i powiedziec ze w moim przypadku ciaza to niezla dieta byla przytyłam 4 kilo a 4 dni po porodzie mialam 7 na minusie
Buziaki lece bo mala glodna
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
matall, dobrze wiedziec ze jesc nie pozwalaja, bo nakupilam bym czekolad i by sie zmarnowaly
![]() A co do dzisiejszego dnia, to mamaoptymistka dobrze to okreslila, ja tez jakas taka wygnieciona jestem. |
|
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, uwaga....nadal nie rodzę
![]() Przespałam całą noc, raz mnie złapał taki skurczybyk bolesny, że nie mogłam dojsc do toalety o powrocie nie wspomnę - trzymał długo, zasnęłam i po jakimś czasie znowu podobny mnie przebudził - ale olałam i do rana już takie bezbolesne były Kurcze cała już obolała jestem od tych skurczy i bóli brzucha a tu nadal nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mam nadzieję, że Grażyna też się zamelduje niedługo Ale śliczne chłopaki-słodziaki
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko Chłopcy Cudni
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana. Ostatnio nie zaglądam za często, bo wpadłam w wicie gniazdka. Pomalowane, posprzątane, łóżeczko prawie złożone, pranie wyprane i wyprasowane. Nie miałabym nic przeciwko wyjazdowi na porodówkę już. A to dopiero za trzy tygodnie... 25 maja się może dowiem co mnie czeka sn czy cc. Mocno trzymam kciuki za przeterminowane mamy. Oby coś ruszyło... Teraz na dniach jest pełnia to może wtedy...
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle jeśli chodzi o tą pełnię, to u nas jakby ktoś spojrzał na rozpakowane mamy, to wyszłoby na to, że pełnia była 10tego maja
nie wierzę w to... ale mam cichą nadzieję, że mnie 17stego weźmie. btw. tego dnia mam wizytęMonika Grazin pewnie nie ma, bo TŻ jest w domu, a wtedy ma ograniczony wizaż ... zresztą miała do Daisy pisac. Daisy też nie ma, ale by mi napisała pewnie jakby dostała sms od Grazin Dziewczonka i teraz nic się nie dzieje? ![]() Weredko no to elegancko się ogarnęłaś ale to 25.05 będziesz znała ułożenie maluszka tak?
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
25 maja mam ostatnią wizytę u mojej ginki. Poprzednia ciąża zakończyła się cc, więc i duże szanse, że teraz tak będzie. Córeczka w 33 tygodniu miała koło 2600, więc pewnie jeszcze sporo urosła i będzie dość duża. Dostanę skierowanie do szpitala, a tam podejmą decyzję, czy cięcie czy czekanie
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ja tez dzis obecna! Tu! Nie na porodowce! Mamy dzis pierwsza rocznice slubu i myslalam, ze synek uszykuje nam prezent, ale sie chyba nie zanosi. Czyli ma to po tatusiu, a myslalam ze bedzie taki bardziej sentymentalny jak mamusia. Zjem sniadanie i klade sie do wyra. Zobaczymy czy dzien cos przyniesie milego. Ewesko chlopaki cud miod malina ![]() Gusia sliczny brzuszek humor mam wisielczy ech...
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Pauliziu śniło mi się, że urodziłaś! ale jaka byłam zła, bo ja mam termin przed Tobą
także masz pozwolenie na poród dopiero, jak ja urodzę ![]() wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Weredko to faktycznie spora dziewuszka
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja tylko na chwilkę .. Dziś dzień z TŻ , jutro idę na moje pierwsze ktg !!! Poproszę o kciuki .. ![]() Dam znać na pewno po . We wtorek rano matura ustna z angielskiego i wieczorem lub w środę rano zawozimy nasze rzeczy do mieszkanka W środę zaczynam 38 tc, a potem to już mogę rodzić ![]() za przeterminowane,oby coś ruszyło !!!
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Saniu spoko
ja stracilam juz nadzieje na wczesniejszy porod. Przede mna wizja wywolywanego porodu. No nie mozna byc szczesciarzem caly czas Dziekuje za zyczenia. Ja natomiast gratuluje rozpoczecia 10 miesiaca ciazy
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny... Ale pada...
Byliśmy w kościele na 8.00 rano i teraz mamy taaaaaaką dłuuuuuugą niedzielę. Może się spakuje do końca np... Eweska chłopcy sa naprawdę wyjątkowi przystojniaczki i tak mnie za gardło coś złapało, gdy przeczytałam, że ty dajesz buteleczkę jednemu maluszkowi a starszy syn drugiemu...---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- the_sania no wiesz kochana... ŻYCIE ZACZYNA SIĘ PO 40-TCE
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz też nic a nic, a jutro szpital ....brrr
idę zjesc śniadanie...
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
paulizia ja mam tp dzień po Tobie, ale też jakoś tracę nadzieję na wcześniejszy poród a Tobie czop odchodzić już zaczął? ewesko a mąż teraz kiedy przyjedzie do Was?
|
#1529 |
|
Moderatoreska
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Chłopcy są cudowni, grzeczni bardzo, a jak już są na dworze lub jadą samochodem to od razu odpływają, śpią i nic nie jest w stanie ich ruszyć :P W nocy wstają między 2 a 3 i kolejna pobudka około 6-7 więc ładnie śpią w miarę dają się mamie wyspać, choć dziś odsypiałam bo w piątek poszliśmy z małżem o 1 w nocy spać bo meble składaliśmy kuchenne bo w piątek nam przyszly i małż chciał się wyrobić i je złożyć, więc o 1 się położyłam i przed 3 wstawałam do chłopców, siedziałam przy nich do 4 bo karmienie i przewijanie, no i kolejna pobudka o 7, więc nie pospałam, a wczoraj jeszcze byliśmy na komunii, wróciliśmy po 21 do domku,o 12 w nocy wstawałam bo mężul wyjeżdzał, no i później pobudki chłopców, więc dziś będe miała dzień odsypiania, akurat pogoda do tego stworzona ![]() W końcu rana mi się ładnie goi choć nadal pobolewa, no ale chyba tak musi być, w koncu w środku też byłam pocięta i musi się to wszystko ładnie zagoić. |
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
I ja witam się niedzielnie Wczoraj mnie nie bylo cały dzień, ale jeśli o mnie chodzi, to raczej popłochu nie ma.. czy na porodówce czasem nie urzęduję Podczytywałam wczoraj do południa, ale nie nic nie skrobnęłam, bo ciągle czymś zajęta byłam.. a wieczorem mieliśmy wyjście na kolacje z znajomymi męża z pracy. Kiedys pisałam wam, że mój męzus pracuje dla niemieckiej firmy.. no i przyjechali do Polski jego współpracownicy.. same Niemieszki, ale wszytskich znam, bardzo lubię, więc zgodziłam się wyjść z nimi na tą kolację.. Okazało się, że przyjechała też koleżanka, z którą bardzo się lubię - żona kolegi męża z pracy.. I jak to dziewczyny zaczęłyśmy rozmawiać o ciąży, dziecku.. w końcu całe towarzystwo wkręciło się w rozmowę na temat naszego synka - gdy padało pytanie "jak będzie miał na imię".. zaczęłam swoje wywody.. I gdy padało, że mi bardzo Antoś się podoba, ale TŻ nie bardzo chce się zgodzić.. wszyscy jakby zgodnie buchnęli na niego.. dlaczego.., że to super imię.. że Anton, Toni, Antek, Antoś, Anthony - że w każdym języku dobrze brzmi.. ewidentnie widać było, że wszystkim strasznie sie spoodbało i jakby coś ruszyło w moim mężusiu ![]() Jaś też im sie podobał.. w wiecie, że w Niemczech w skrócie na Jana mówią Jani - nawet nie wiedziałam, też fajnie Mój TŻ raczej nie jest typem, który zmiania swoej zdanie pod wpływem innych, ale jakby po wczorajszym.. i tym zachwycie imieniem Antek.. zaczęlo mu się coś w głowie modelować ![]() Jak wróciliśmy do domu i męzula kładł się spać, coś szepnął mi do uszka, że Toni to w sumei nie takie złe imię.. i że też pasuje do nazwiska i że zaczyna mu się coraz bardziej podobać Zobaczymy co będzie dzisiaj mówić.. bo wczoraj trochę podrinkował z kolegami i ciągle śpi, więc nawet nie mam jak podgadać.. W każdym bądź razie humor mam dobry ![]() Sorka, że znowu swoje wywody na temat imienia prowadzę, mimo że obiecywałam, że to koniec, ale umówimy się, że to (przed)ostatni raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

bo może się rozkręca...