|
|
#1501 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów - część II
Ja używam olejku rycynowego na suche włosy i zostawiam na jakiś czas, potem myję włosy. Nigdy nie miałam problemów ze zmyciem go z włosów. Czasem dodaję kroplę do odżywki, a potem spłukuje. Włoski zawsze są miękkie i bardziej błyszczące.Teraz zamówiłam olejek kokosowy i będę je mieszać.
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Olejek rycynowy do włosów - część II
Mogę użyć na włosy i rzęsy olejku, który rok temu stracił termin przydatności?
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Olejek rycynowy do włosów - część II
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie doczytałam że to korektor a nie tusz, no al emimo wszystko trudno domyć
SUKIENKI kosmetyki książki nowa bielizna i odzież Pędzel [/B][/U][/COLOR]flat top! Edytowane przez ruby000 Czas edycji: 2013-10-03 o 11:24 |
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie, a jest jakas różnica między rycyną kupowaną w aptece za 2zł, a rycyną z ZSK za 5,40zł Różnica w cenie nie jest jakas zabójcza ale jak moge kupić taniej to dlaczego nie... Tylko czy jest między nimi jakaś różnica?
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie nie ma różnicy. a z ZSK dochodzi jeszcze spora wysyłka.
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Apteczna jest bardzo dobra, w końcu zawiera 100% olej rycynowy, więc jak ma być gorsza? :P
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Patrycja.a
|
olejek rycynowy- efekty porostu
Chciałbym się dowiedziec ile centymtrów urosły wasze włosy po stosowaniu olejku rycynowego ,czy zagescily sie ,czy przyciemniły
![]() wiec jesli mozecie napiszcie według tego przykłady stosowałam olejek: (liczba miesiecy,tygodni): porost: czy zgęstnialy: czy przyciemnily się: z góry dziekuje
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy- efekty porostu
Jest kilka wątków na ten temat. Użyj opcji wyszukiwania
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Patrycja.a
|
w tych watkach jest tylko napisane "poamaga na włosy" itp , a ja bym sie chciała dowiedziec bardzo szczegolowo , wiec jesli ktoras z dziewczyn mogłaby sie podzielic swoimi doswiadczeniami to licze na to
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Ile używam: pół roku
Ile urosły: około 3cm więcej niż normalnie Czy przyciemniały: raczej nie moje włosy są koloru popielaty blond i nie zauważyłamJa używam olejku rycynowego około pół łyżeczki na 2 łyżki odżywki do włosów i na prawdę daje efekty. Dodatkowo mniej więcej co sobote na suche włosy nakładam oliwe z oliwek z cytryną najwięcej wcierając w skórę głowy i końcówki zakładam czepek foliowy i kładę się spać. Rano wstaję, myje włosy szamponem i gotowe. Włosy są bardziej odżywione, miekkie, lśniące Grube były zawsze więc ciężko mi ocenić czy jakoś zwiększyła się ich objętość![]() Powodzenia w próbach!
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek o olejku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=548438
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaczełam akcje - wcieranie rycyny w skalp. Zobaczymy czy przyspieszy porost.
Mam pytanie do dziewczyn które stosują ten olejek na porost. co ile dni stosujecie go na skalp? czy zostawiacie go na noc?
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Konto usunięte
|
Ja stosuje raz na tydzień zmieszany z kokosowym bo jest bardzo gesty. I zostawiam na noc/kilka godzin.
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
zarówno kokos jak i rycyna absolutnie u mni nie nadaja się na długość ;/
może zacznę je mieszać na skalp tak jak Ty
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
Znawca nie jestem, ale widze poprawę po ok 6 mies teraz. I moja fryzjerka tez wiec chyba działa
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
ja stosuję na noc dokładnie co 4 dni. dość krótko go stosuję, ale sądzę, że ograniczył wypadanie
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Olejek rycynowy
Witam. Wiem, że na temat olejku rycynowego jest bardzo dużo wątków i chyba wszystkie przejrzałam, ale nie znalazłam tak odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie
. Otóż mam zamiar zacząć stosować olejek na skore głowy i od około tygodnia czytam wszystkie fora na ten temat ( co i jak) . Mam tylko jedno ( jak dla mnie bardzo ważne pytanie ) . Myje włosy 2 razy w tygodniu ( środa i niedziela ) . Zastanawiam się czy żeby zostawić olejek na całą noc powinnam wieczorem umyć włosy i dopiero później nałożyć olejek i iść w tym spać, czy mogę go nałożyć na nieumyte włosy? .
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Olejek rycynowy
Ja przeważnie nakładam na nieumyte włosy.
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43341327]Ja przeważnie nakładam na nieumyte włosy.[/QUOTE]
A nie masz przez to jakiś skutków ubocznych? Czytałam że dziewczynom wypadały mocniej włosy jak nakładały na nieumyte
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do wątku zbiorczego o oleju rycynowego, naprawdę nie ma potrzeby zakładania kolejnego
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ja tez zaczelam rycyne wcierac w skalp, na razie ze 3 razy wcieralam i sporo wlosow wypadlo w trakcie, moze zbyt energicznie sie do tego zabralam
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie na początku , dosłownie kilka użyć bardziej wypadaly wlosy. Potem, prawie w ogole praestaly. Olejek rycynowy to moj hit
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj pierwsza maseczka z jajka, soku z cytryny i olejku rycynowego. Trzymałam tylko godzinę, czy to nie za mało?
i pytanie: jak wcieracie olej w skalp? pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki!
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
podgrzewam olej w kubku z ciepłą wodą, wylewam trochę na dłoń, robię przedziałek i drugą dłonią maczam palce w oleju i nakładam na przedziałek. potem następny itd. następnie głowa w dół i wmasowuję olejek.
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Przyczajenie
|
Hej, kupiłam ostatnio olejek rycynowy i mam kilka pytać
![]() 1. Czy mogę zostawić go na całą noc? Włosy zawsze myję rano, więc tak byłoby mi wygodnie. 2. Lepiej podgrzewać czy nie? Dlaczego? 3. Używać na skalp czy całą długość włosów? Z góry dziękuję za odpowiedź
“If there’s one thing I know, it’s that there’s some people in this world who you can just love and love and love no matter what.” “Do you love him?" Deryn swallowed, then pointed at the screen. "He makes me feel like that. Like flying.” |
|
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ad 1. możesz
ad 2. bo lepiej się rozprowadza, jest bardziej płynny. ad 3. zależy od preferencji. ale jak ma działać na porost, to bez sensu na całe włosy. niektóre wizażanki pisały, że jak stosują na całe włosy to je wysusza. |
|
|
|
|
#1529 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź!
Jeszcze jedno pytanie : czy 2-3 razy w tygodniu wystarczy czy lepiej nakładać olej codziennie?
“If there’s one thing I know, it’s that there’s some people in this world who you can just love and love and love no matter what.” “Do you love him?" Deryn swallowed, then pointed at the screen. "He makes me feel like that. Like flying.” |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

moje włosy są koloru popielaty blond i nie zauważyłam
. Otóż mam zamiar zacząć stosować olejek na skore głowy i od około tygodnia czytam wszystkie fora na ten temat ( co i jak)