|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz
To będzie chwila stresu jak powiedzieć rodzicom i dopóki wszystko z dzieckiem będzie ok to będziemy się cieszyć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
raz nawet byłam "gwiazdą" takiego wieczoru kawalerskiego, dopóki się nie dowiedziałam, że koleś za tydzień się żeni ![]() Cytat:
mój TŻ ostatnio mi nawet mówił, że on nie chce żadnej striptizerki ani nic, chce usiąść, wypić, powygłupiać się i pobawić ![]() Cytat:
musze takie nabyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Codziennie na grzybki chodzisz? też bym teraz poszła zamiast do tej pracy Dzień dobry Przygotowuję się psychicznie - maluję paznokcie chociaż to jedno będę mieć jak trzeba, bo czuję się jak totalny debil i nie wiem co gdzie kto i jak ale muszę dać radę
|
|||||||
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz
tez chce na grzybki
![]() takie fajne rzeskie powietrze jest rano a tu trzeba do pracy isc tzn ja juz jstem w pracy no ale dobrze ze jest ta praca![]() poczekam z tym foto video az taka znajoma dostanie plytke i zdjecia z wesela i zobacze jak oni to mieli.. bo placili 3tys zl za foto+video i ciekawe jak im zrobili to... kazdemu jak mowie ze 2,5 tys sam fotograf to oczy robi i w szoku. to faktycznie jest duzo kasy... ciekawa jestem co tamci mieli za te 3000zl. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- a wszyscy fotografowie do ktorych pisalam mnie olali. w weekend wysylalam maile i do dzis nic. tylko ten jeden odpisal. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- gdybym znalazla foto video za 3000zl to bym chyba wtedy postawila na dekoracje stolow ze swiezych kwiatow. ciekawe ile by mnie to kosztowalo... bo coraz bardziej mnie to kusi.
|
#1503 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaliczka za zespół to 500zł a za fotografa 300zł. A dla mnie 800zł to dużo i szkoda mi to tracić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się podoba pogoda taka jak była wczoraj i dziś. Czyli ok. 20stopni, słoneczko. Nie chcę ślubu w gorący dzień. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
TŻ umię mnie namówić ![]() Na która idziesz do pracy?? Trzymam kciuki ![]() Dzień dobry ![]() No to już na nogach. Też jestem cała w stresie, bo pomiędzy 13-14 idę na rozmowę o pracę Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() A teraz do 12 obijanko A potem robienie się na bóstwo dla TŻ, mimo iż będziemy się widzieć jakieś 2-3 godzinki ![]() Za 5 dni nasza rocznica
|
||||||
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na rozmowie trzymam kciuki za prace![]() to ja myslalam ze tylko ja jestem taka glupia ze czasem sie godzilam na ryzyko ale teraz juz nie ma mowy im jestem starsza tym dojrzalsza niech bedzie po bozemu, najpierw slub potem dzieci
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego będę ryzykować po odstawieniu tabsów, dla mnie to żadne ryzyko
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby sie cos trafilo to na pewno bym nie rozpaczala nawet moja mama sie smiala jak te plotki o tej ciazy mojej byly, ze przeciez w ciagu tych 2 lat moge byc w ciazy i bedzie, ona by juz chciala wnuki![]() ale ja bym chciala miec juz ustabilizowana sytuacje slub, zrobimy sypialnie, lazienke no i porecz przy schodach bo to bezwzglednie musi byc przy dzieciach: narazie jeszcze nie mamy ale po slubie trzeba bedzie koniecznie zrobic i marzy nam sie z tż debowa podloga w salonie ale to koszt ok. 8000zl
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice też by już chcieli wnuka/wnuczkę Jak ja bym chciała żeby dziś wyjaśniło się coś z mieszkaniem Niby mamy te TŻowe, ale chcielibyśmy zamienić na większe-nawet jeśli wiązałoby się to ze spłatą za kogoś zadłużenia na tym większym mieszkaniu ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie by to wygladalo ale mycie to normalnie masakra jest... jak myje te schody to musze raz myc normalnie scierka i pklynem do podlog a potem na sucho wycierac bo wszystkie meszki na tym zostaja bo one sa mocno lakierowane te schody. pewnie ze wieksze mieszkanko bedzie dla was lepsze, zwlaszcza po slubie a na ile pokoi chcecie zamienic?---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- a mojemu tż sie coreczka marzy a potem chlopczyk ciekawe co to z tego bedzie najwazniejsze dla mnie jest to zeby keidys nie bylo problemow z zajsciem i w trakcie ciazy. i zeby bylo zdrowe
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkanie na jakieś 50m.minimum. Teraz mamy jakieś 40. Jakby się dało to i większe Potem mieszkanie wykupić, sprzedać i najwyżej dobrać kredyt i kupić coś większego
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mialam wczesniej takie schizy ze ise strasznie balam ze nie bede mogla zajsc w ciaze kiedys. i to na powaznie tak... bo moja mama miala problemy z tym i w trakcie porodu tez ledwie przezyla. i sie bardzo boje zeby to nie bylo jakos genetycznie. chociaz narazie jest wszystko ok jak jezdzilam do gina... ale jak pojade nastepnym razem to chce sobie zrobic hormony i chcialabym zaczac brac kwas foliowy. moze zima sie wybiore.
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, żę wszystko musi być dobrze Choć założe się, że zdarzy się płacz nad testem jak pokaże jedną kreskę A po co już kwas foliowy? |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla rodzinki to takie 2 pokoje to minimum ja bym sie juz na mieszkanie nie zamienila a jesli juz to gdzies w duzym miescie ale tez nei wiem czy bym chciala: tak sie przywiazalam do domu i mi dobrze tam jest
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kiedyś będzie nas stać. TŻ mieszka w mieście z 150 000 mieszkańców W większym bym nie chciała I podziwiam za to
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-08-10 o 09:42 |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej ze coraz czesciej sie slyszy o nieplodnosci. a kwas foliowy sie powinno brac jak sie planuje ciaze bo zabobiega wadom plodu
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwas foliowy wiem, że się bierze, ale krótko przed zajściem, lub już w trakcie ciąży Bo największą głupotą jest ślepe kochanie się w dni płodne... Najprościej zajść w ciąże nie myślać o tym, że się ją planuje. Po prostu nie zabezpieczać się i będzie co ma być. Moja mama tym sposobem zaszła w ciąże po 4 dniach od ślubu A to tylko jeden z wielu takich przypadków, które znam
|
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkalam 9 lat w bloku od urdzenia mieszkalam w domku na wsi, przez 6 lat potem sie przeprowadzilam do bloku i tam mieszkalismy 9 lat no a potem do domu sie znow przeprowadzilismy... moi rodzice tez doszli do wszystkiego sami i bylo im bardzo ciezko. dlatego mi mama zawsze powatarza ze mamy juz dom i mozemy sobie zyc spokojnie zebysmy sie nie musieli meczyc jak oni.---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
nie no nie juz ja tak tylko mowie ze zima pojde ale znajac mnie to zanim sie zbiore to ho ho tym bardziej ze nic sie nie dzieje:0 tylko tye bolesne miesiaczki...wlasnie awansowalam z "zadomowienia" na "wtajemniczenie":jupi :
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2011-08-10 o 09:56 |
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej szanuje się wszystko jak się dochodzi do wszystkiego samemu, a nie jak się ma podane wszystko na tacy ![]() Dlatego ja się nawet cieszę, że musimy z TŻem teraz o wiele rzeczy walczyć, kombinować
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
.
dzień dobry ![]() .
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2011-08-19 o 15:30 |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami będziecie dochodzić do wszystkiego Oj okres masz? ![]() Co do rocznicy, to spędzimy ją w domu No chyba, że o czymś nie wiem ![]() Pewnie jakaś kolacja przy świecach, wspólna kąpiel, masażyk no i ... Takie coś lubię najbardziej Nie potrzeba żadnej kasy wydawać, a jest super |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2011-08-19 o 15:30 |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się wkrótce zbierać, bo o 12:30 muszę iść na busa TŻ przyzwyczaił mnie do wożenia tyłka autem
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
długa droga Cię czeka?
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, 20 minut
A na miejscu już będzie czekał TŻ
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to rzut beretem
![]() a jeszcze jak TŻ będzie czekał to szybko droga minie
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tylko dlatego, że Tż od 3-4 lat odkłada regularnie jakąś kwotę możemy w przyszłym roku zacząć budowę. Wiadomo, że budować będzie firma, ale ile się da chcemy zrobić sami. Bo będzie to dla nas ![]() Cytat:
I pewnie spędzimy podobnie jak Wy
|
||
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo nie dziś środa. Jeszcze prawko dziś |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo masz jeszcze wykłądow? kiedy pierwsza jazda?
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu tż sie kiedys marzylo wybudowac wlasny dom. teraz juz mu chyba troche przeszlo chociaz pewnie nadal to w nim siedzi. mi tez sie marzy ale wiem ze nas na to nie bedzie stac. a nie mam az takiego parcia na to bo nie usmiecha mi sie brac 400 tys kredytu, splacac cale zycie a i tak wszystkiego za to bysmy nie zrobili. tż juz tez chyba doszedl do wniosku ze to by byla glupota w naszej sytuacji. chociaz oczywiscie gdyby nie bylo wyjscia to bysmy musieli. ale moi rodzice maja naprawde duzy dom, ponad 200m kw. wszystko robili od nowa i nadal sie cos robi i nadal jest malo kasy na to wszystko. bo jak sobie pomysle ze jeszcze trzeba conajmniej 20 tysiecy zeby sama kostke zrobic i ogrod to naprawde przeraza ze na samo to az tyle pieniedzy trzeba. no ale tylko polska taka droga bo w niemczech metr kostki brukowej kosztuje 1,80 euro, a u nas 40zl wzywz.
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ze macie wlasna dzialke to jest naprawde bardzo duzo... rodzice tż tez maja gospodarstwo i tak na poczatku myslelismy ze pewnie mu cos odpisza przed slubem albo po. ale widzac jaki oni maja stosunek do tego wszystkiego nie ma co na to liczyc. tż tez sam do wszystkiego sam dochodzil. sam sobie zarobil na samochod, sam sobie oplaca szkole, u rodzicow praktycznie tylko mieszka, a i tak sa problemy takie ze az czasami mi sie odechciewa wszystkiego. i wlasnie dlatego chcialby kiedys dom wybudowac bo jest nauczony wszystko sam. ale powoli sie oswaja i przywiazuje do moejgo domu wiec mysle ze bedzie dobrze nie poiwiem bo dla mnie to jest wygodna sytuacja ze bedziemy mieszkac u mnei, mamy ladny dom i nie musimy od zera zaczynac. a powoli bedziemy sobie wszystko konczyc. zreszta jak tż uzyskal status oficjalnego "przyszlego ziecia" to moja mama juz mi nie kaze samej wybierac jakie maja byc plytki na schody tylko mowi ze my z tż mamy wybrac
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Po 2 dziecku pomyślimy o innej antykoncepcji już na poważnie
I dosłownie korzystają z "ostatnich chwil wolności"
i powiem Wam, że strasznie się o nich boję szwagier na nocki do pracy, wraca przez te ulice splądrowane i w ogóle siostra mówiła, że ostatnio poszli do sklepu, a tu okna wybite, samochody spalone, pół sklepu okradzione okropnie się boję o nich

tzn ja juz jstem w pracy

a nawet już są