|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
A o smoczek do kaszek to chodzi o to że dziurka nie jest kropeczka, tylko jakby otworek w kształcie Y. |
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Igi miał juz robione badanie ABR/Bera? i jemu coś nie tak jedno uszko wychodzi? czy ciągle jesteście tylko po tych przesiewowych i dopiero sie wybieracie na kontrol? (bo nie pamiętam) |
|||
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge znalexc na necie fotki, zaraz sama cykne. moment
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() dopiero mam czas zajrzeć, Lila już śpi od 20 zasnęła w 5 sekund ![]() Miałam dziś wychodne, pojechałam na zakupy bo czekają nas dwie imprezki rodzinne (chrzciny i 18stka) i chciałam sobie kieckę jakąś kupić, ale d.pa blada, nic nie kupiłam ![]() aania gratuluję 4 miesięcy duży buziak dla Adaśka monia powodzenia jutro! Widzę dziewczyny że robicie zaopatrzenie słoiczków itd ![]() Ja bym tylko odradzała kupowanie soczków - lepiej niech dziecko pije tylko wodę Potem nic innego nie będzie chciał, nie mówiąc o tym ile kasy na to idzie... a woda najzdrowsza i najlepiej gasi pragnienie Do kaszek to jest smoczek wieloprzepływowy tylko nie wiem czy nasze brzdące nie są do niego za małe?
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczornie!
Mały śpi, u teściowej goście bo ma imieniny a ja na wizażu I od razu pytanko: Natka o ile się nie mylę to ty masz tatuaż na stopie - powiedz mi czy to tak cholernie bolało już po zrobieniu? Bo samo robienie nie było bardzo przyjemne, ale bólem bym tego nie nazwała.Ale teraz to jest masakra ![]() No i jak pstryknę fotkę to się pochwalę ![]() AAA Aaniu dla Adasia za 4 miesiąc!!! I wszystkiego naj naj naj Karolinee i oczywiście dla Mai ![]() No i spóźnione dla Igorka Marinko
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-10-15 o 21:12 |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa zapomniałam Marinka Igorek jest przecudowny
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- sygine czekam z niecierpliwością na fotkę napisz coś więcej jak odczucia podczas robienia?
|
#1507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kusicie tymi tatuażami mi się marzy gałązka z kwiatami wiśni
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
O tojest smoczek do kaszki z TT pisze ze 6+ mam tez wieloprzepływowy (on ma taką małą dziurkę na środku i takiemałe nacięcie w krztałcie krzyżyka) on jest 0+ (tak jest napisane na opakowaniu)
Fotki byle jeakie ale ciezko jest sfotografowac dziure ![]() btw. nie patrzcie na moje pazury. Juz drugi dzien demontujemaniciur hybrydowy
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą.
Próżnowałyście z pisaniem pod moją nieobecność, ale to dobrze, 5 minut i ogarnęłam Waszą pisaninę ![]() Uff wróciłam po ciężkim dniu na uczelni. Sara dała do wiwatu teżetowi, padł biedaczek ze zmęczenia spać. Przez to szczepienie jest całkowicie rozbita, marudna, po kąpaniu jeść nie chciała, zapomniała jak się samej zasypia, w końcu zjadła i zasnęła na rękach.. Jakiś mądry naukowiec który wymyślił szczepionki niech teraz opatentuje antidotum na skutki uboczne szczepienia ![]() Jutro na 8 muszę się stawić w szkole ![]() Marina zmienił się Igor. Nie ten sam chłopczyk. Ale nadal piękny iustyna co to to za avatar? Żółtaczki dostałaś czy jak ![]() Idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Marina Igorek uroczy
![]() Ja znowóz mogłabym małej gotować (nagotować raz na tydzien większą ilość ipomrozić) ale nie mam zbytnio dostepu do niepryskanych warzyw (mam marchewke buraki pomrożone) |
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze, ze coraz wiecej Was na pasku, pewnie maluchy spia, wiec sie schodzicie...
Moj tez juz spi od godziny, a ja korzystam i obalam piwo, ale nie karmi , no coz nocne mleko powedruje do zlewu. Wypilam kilka lykow i juz je czuje...![]() Maju brawa za 10 tygodni! Igorek sliczny! Marinko mysle, ze troche przyszalalas z tymi nowosciami dla Igora. Teraz sama widzisz, ze nie wiesz po czym wysypka... Scio i Dziubek kurujcie sie dziewczyny! Babonik obys nie podzielila ich losu... Monia powodzenia jutro! Sygine chwal sie chwal... Ja tez z niepokojem spogladam na Antka, bo Zuzka jest chora i za nic w swiecie nie da sie jej odizolowac od Antka i boje sie, ze akurat teraz jak go nie karmie, to cos zlapie..., ale jeszcze tylko 2 razy i wielki come back cyca, mam nadzieje, ze Antos przyjmie je z powrotem |
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
No to fotkę za moment wstawię w klubie
Tylko stopa jest lekko opuchnięta i pomarszczona, bo smaruję alantanem i mam ją w folii No i mam nadzieję że po wygojeniu te kolory lekko zbledną ![]() A co do odczuć hmmm... Nastawiłam się na ból i pozytywnie się rozczarowałam - uczucie może do najprzyjemniejszych nie należy ale ból to to raczej nie był Za to teraz jest masakra! Nie wiem jak chodzić tak mnie boli Edit: już jest Szukajcie w zdjęcia nasze i rodzinek
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-10-15 o 21:29 |
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje ostatnio wieczorami strajkuje i spać nie chce, teraz tez walczy. Się popsuła. W dzień ok a wieczorami mniej .
|
|
|
#1515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze już jesteś. I widze zmiana avatarka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do spania, jeżeli marudzi to dla mnie nic dziwnego. Ja nie raz jak obserwuję Emi w nocy to zje np o 2:30 a zaśnie takim głębszym snem dopiero o 3:30, w między czasie zje, ma zamknięte oczy ale się wierci i postękuje. Jak miałam problemy brzuszkowe to musiałam z nią leżeć i trzymać jej smoka, bo za każdym razem kiedy jej wypadł to bardziej pomrukiwała ale oczy miała zamknięte.Teraz jak wstaje - nie ma az takich problemow brzuszkowych to zje i też coś marudzi - nazywam to układaniem wygonie do snu. Nie raz jak wezmę ją położę na wznak to się uspokaja, tak jakby chciała zmienić pozycje a nie umie.Jak masz siły w nocy to poobserwuj, jak nie płaczę to ok U mnie norma, że spania po 7 nie ma. Rzadko się zdarza, że się jeszcze położy i zaśnie do 9tej, częściej jest tak, że wstanie o 7:30 pomarudzi, i zaśnie o 9tej dopiero ![]() ale przyzwyczaiłam się i nie narzekam. Cytat:
moja nią pluje na odległość, wypije herbatke koperkową, rumiankową a wody nie, nawet wody z glukozą nie wypije. Patik a na co są w ogóle te witaminki? Bo Ja je tez podaję, ale 3 kropelki, tylko nie wiem na co ![]() I jestem, Emi dzisiaj pobiła czas spania od nie pamiętnych czasów, spała w dzień 2h20min ![]() aż chodziłam i sprawdzałam czy oddycha. a i nie wiem co miałam pisać. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-10-15 o 21:40 |
||||
|
|
|
#1516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i te jej przepastne oczęta!dziękuję! ![]() Cytat:
nie miałam pojęcia, ze wieloprzepływyowy jest od 0! Cytat:
Mój też identyczną dziś dostał ![]() Dziękuję za komplement. Mówisz, że się zmienił? Kurde, a ja tego nie widzę. Cytat:
Cytat:
Masz rację Aga! Jutro przerwę zrobię i zobaczę jak krosteczki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
|
|
|
#1517 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Ja się złatwiłam, katar potworny, ledwo widzę, fatalnie się czuję... Cytat:
![]() Kurcze dziwne mnie później w ogóle nie bolało tylko swędziało jak się goiło ![]() Cytat:
Cytat:
dla Adasia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Majeczki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domek dostaje tylko zwykłą niesłodzoną wodę
|
|||||||||
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
To ja się na dzisiaj żegnam i spróbuję pospać
![]() Dobranoc mamusie
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
to mit niuestety. spia dluzej bo sa starsze a nie przez kleik
|
|
|
|
#1520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówisz, że woskowina i coś z bębenkiem, czyli że zaglądała lekarka mu do uszek, bo mojej nie . Bez sensu - liczę, że coś więcej sie dowiem od innej laryngolog w środe.A powiedz co lekarka Ci mówiła - bębenek sie ma szansę sam naprawić i poprawi mu sie słuch w tym uszku? |
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
ha to moje dłuższe spanie legło w gruzach
![]() Cytat:
Potem znów zaglądnął do uszek, bo lepiej było widać bez wosku. A jeśli chodzi o opadający bębenek, to tak. Powiedział, że do roku ma się szansę wykształcić. I trzeba dać czas na ten proces, a najlepiej to sprawdzać słuch u dzieci po 5 m-cu. Bo wcześniej to bardzo często uszy są przytkane i wychodzi niedosłuch. A potem wszystko mija jak za dotknięciem różdżki . Bardzo fajny lekarz, ordynator w Rze oto-lar. więc myślę, że wiedział co mówi. Tak więc ja jestem pewna, że u Karolki też się sprawa rozstrzygnie pozytywnie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zasypia po kąpieli to wkładam ją do łóżeczka, włączam nianię i wychodzę. Sprzątam w kuchni po kolacji, ogólnie doprowadzam mieszkanie do porządku i w niani słyszę co się dzieje. Zaglądam do niej dopiero gdy się rozpłacze... jak stęka i mamrocze to nie. Cytat:
dziś pospaliśmy aż do 8 i miałam wrażenie że taaaak długo spałam Cytat:
wiec też dawaliśmy mu herbatki (bez cukru), ale potem przestawiliśmy sie na wodę. Soczki zaczął pić od niedawna - od czasu do czasu kupimy mu taki mały w kartoniku. W lato pił tylko wodę, teraz częściej herbatę z cytryną i sokiem malinowym.Dla takich maaluszków herbatka (niesłodzonaa) jest jeszcze OK. Chodzi mi o to żeby przyzwyczajać do napojów niesłodzonych, od samego początku wprowadzać dobre nawyki. Bo potem takie dziecko rośnie i pije więcej i na przykład wypija litr płynów dziennie i ciężko przestawić, a do tego dzieci mogą gorzej jeść jak się opiją takiego soku, przecież on kalorie też ma.
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie... a ja Was znowu zaniedbuje.... brak mi czasu na siedzenie przed kompem...
W dzień ile mogę tyle czasu spędzam z Lilą, jak zaśnie to trzeba dom ogarnąć, pranie, sprzątanie, gotowanie itd, do tego muszę zrobić kilka rysunków do szkoły i jeszcze mi upierdzieliło i zlożyłam deklaracje maturalną na angielski i matematyke - normalne to? bije mi juz całkiem...GRATULUJĘ WSZYSTKICH SKOŃCZONYCH TYG I MIESIĘCY ![]() ![]() klask i:U nas w miarę ok, Lila waży już ponad 6,5 kg... niektóre ubrania 62 są małe - krótkie rękawy, nogawki itd, rośnie jak na drożdżach! poza tym od ponad ty przesypia całe noce, jak zaśnie o 20.00 po kąpieli to budzi się 6.30 - 7.00, cud że wytrzymuje tyle bez jedzenia.. dostanie butle i dosypia sobie tak do 9 jeszcze Czy Wasze dzieci tez tak chlapią w kąpieli? kuchnia dosłownie pływa.... jedna wielka kałuża a jaką ma przy tym radoche to aż serce ściskaZ gorszych wiadomości... tż okrutnie boli żołądek... nie wiem po czym... aż mi go szkoda. aaa no i u mnie już pięknie biało sypie od rana jak w grudniu co najmniej ![]() Ogladam "Tylko mnie kochaj" uwielbiam ten film
|
|
|
|
#1524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki ma uśmiech uroczy ![]() Cytat:
Jak zwykle podpisuję się po Twoimi postami obiema łapkami Patik, a co Ty studiujesz, bo mi jakoś umknęło, a ciekawska z natury jestem i muszę tę ciekawość zaspokoić ![]() Cytat:
Na pewno nie dawać soczku czy herbatki, jak w danej chwili odmówi wody, bo wiadomo że wtedy nigdy jej nie zechce wypić A w ogóle najlepiej zacżą podawanie jakichkolwiek dodatkowych płynów od wody właśnie. Jak dziecko nie zna innech (czyt. słodkich) smaków, to szybko nauczy się pić właśnie wodę ![]() Żanetka, a tak właściwie to czemu Ty dajesz Emilie picie? Przecież karmisz piersią a wtedy nie trzeba dopajać? Masz takie zalecenie? Biedactwo A tu nic brać w zasadzie nie można... Może spróbuj Oscilococcinum? Ja sobie właśnie to kupiłam. To bezpieczne dla kobiet karmiących. To lek homeopatyczny co prawda, a ja kompletnie nie wierze w homeopatię, ale stwierdziłam , że będę brać żeby mi "na głowę" pomogło Jak takie placebo ![]() A my już po urodzinach chrześniaka Miło było, choć Tymek się trochę wymęczył. W pewnym momencie miał wyraźnie za dużo hałasów, wrażeń, twarzy itp i się zdenerwował. Dał się oczywiście uspokoić, ale cały czas był poddenerwowany, nawet jak drzemał, to widziałam że jest w stresie Bałam się że teraz w domu będę przez te wrażenia kłopoty z zaśnięciem, ale na szczęście poszło raz dwa trzy No i co najmilsze - wszyscy sie zachwycali jego oczkami ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Która za mnie pranie powiesi? Albo chociaż zrobi i zje kolację? Lenia mam
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym wolała, zeby Agu wodę piła. Ale ona nie chce. A muszę ją przepajać, bo inaczej bedzie problem. Nie wiem czemu niechce wody, przeciez ona w smaku sto razy lepsza niz Nutramigen
który zreszta słodki nie jest. N nic bedziemy probować. Soczki mam zamiar jej rozcieńczać Jutro pierwszy obiadek, ale jestem podekscytowana |
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz z 5 razy dzis myślałam o Agatkowej dymi z ziemniaczkami |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po uśnięciu Glutków już nic nie robię. ogarniam na szybko , zjadam kolację i mam wolne, żadnego prania, prasowania, sprzątania. Wszystko robię w ciągu dnia, wieczory są od odpoczywania. Nie wyrobiłabym długo jakbym jeszcze musiała teraz coś robić. Cytat:
Fajna też jest seria Nestle "ZDrowy brzuszek", ale one chyba najwcześniej od 6m-ca
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jak wszyscy pójdą spać, to ja sobie wtedy w ciszy gary myję, prasuję, kąpię się, no różne rzeczy robię .Uwielbiam tę ciszę, jak wszyscy śpią . Ale jak mam wstać o 7.00 to jest dramat. Dobrze, że mała śpi do 9.00. (Kuba śpi do 7.00 Aaaa Carmela zaczynam się przyjaźnić z odkurzaczem. Dzisiaj kuba wysypał na podłogę 1/3 opakowania bułki tartej . I mój nowy przyjaciel sobie z tym poradził .
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

zębole

nie ciekawie bo nie moge sie wspomóc lekarstwami
Mówisz, że woskowina i coś z bębenkiem, czyli że zaglądała lekarka mu do uszek, bo mojej nie
. Bez sensu - liczę, że coś więcej sie dowiem od innej laryngolog w środe.
bije mi juz całkiem...
klask i:
Zakończone: 2