Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 15:57   #1501
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Jestem w komfortowej sytuacji jeśli chodzi o wózek. Tak mi się wydaje.
Mąż powiedział, że nie będzie wtrącał się w wybór, bo ma przede wszystkim pasować mi. I nie mam szukać używanego. Szwagierka dostała od mamy całą wyprawkę - wózek, foteliki, nosidełko, łóżeczko, zabawki... jednym słowem wszystko + dach nad głową ze swoim mężem, więc drugiej wnusi od najukochańszego syna (oczko w głowie jednak, ale na szczęście nie jest rozpieszczony!) wózek zakupi. Mam tylko wybrać. Fajnie, cieszę się, bo to daje mi nieco większe możliwości w poszukiwaniu.
I faktycznie, niedługo będę musiała zrobić sobie spis sklepów i wybrać się na małą wycieczkę Moja mama też chce mieć jakiś wkład i powiedziała, że na pewno kupi jakąś słodką pościel Miło, że chcą pomóc, bo to nie są tanie rzeczy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:03   #1502
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Karolca to faktycznie masz fanie .
Ja myślę, że nam też rodzice z obu stron pomogą, ale będziemy się 'upierać', że my sami .
Stary 2011-10-20, 16:10   #1503
engela
Raczkowanie

mag_99 u nas kolejny dzidziuś nie wchodzi w rachube... mam zamiar się zawkładkować po połogu
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:14   #1504
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
mag_99 u nas kolejny dzidziuś nie wchodzi w rachube... mam zamiar się zawkładkować po połogu
ojej... a można zapytać dlaczego chcecie tylko 1? z powodów zdrowotnych czy ekonomicznych?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:16   #1505
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
cziqua no dooobras teraz Ci wierze

cytrynka wa_wa gatuluje! wózek bardzo mi się podoba wizualnie,ale te koło go skreślają!

Boooże znając życie ja-najbardziej pragnąca chłopca będe miała dziewczynuche!
ja zawsze chciałam mieć synów, dopóki nie urodziłam corki, dziewczynki są super
ale najważniejsze,żeby było zdrowe
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:19   #1506
tikki85
Zakorzenienie

Koniakonia ja chcę synka, bo dziewczynek to ja mam już wyżej uszu . W mojej rodzinie jest więcej dziewczyn niż chłopców w tym 2 córy mojego brata . Chcę syncia, ale pewnie i tak będzie córcia ...obojętne oby zdrowe
Stary 2011-10-20, 16:19   #1507
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jestem w komfortowej sytuacji jeśli chodzi o wózek. Tak mi się wydaje.
Mąż powiedział, że nie będzie wtrącał się w wybór, bo ma przede wszystkim pasować mi. I nie mam szukać używanego. Szwagierka dostała od mamy całą wyprawkę - wózek, foteliki, nosidełko, łóżeczko, zabawki... jednym słowem wszystko + dach nad głową ze swoim mężem, więc drugiej wnusi od najukochańszego syna (oczko w głowie jednak, ale na szczęście nie jest rozpieszczony!) wózek zakupi. Mam tylko wybrać. Fajnie, cieszę się, bo to daje mi nieco większe możliwości w poszukiwaniu.
I faktycznie, niedługo będę musiała zrobić sobie spis sklepów i wybrać się na małą wycieczkę Moja mama też chce mieć jakiś wkład i powiedziała, że na pewno kupi jakąś słodką pościel Miło, że chcą pomóc, bo to nie są tanie rzeczy.
U mnie Teściowie zafundowali wózek , ogólnie nie kupują drobnych rzeczy typu zabawki ( bo się nie znają tylko dokladają do większych wydatków i jest ok.Moja Mama za to opiekowała się Małą jak chodziłam do pracy, każdy pomaga tak jak może i jest super.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 16:20   #1508
engela
Raczkowanie

mag_99 z powodów zdrowotnych-najmniej, ekonomicznych-na tą chwile, a bardziej po prostu nigdy nie chcieliśmy mieć więcej dzieci. ja mam 3 rodzeństwa i nie czuje potrzeby posiadania dużej rodziny.
wiadomo to może się nam zmienić,ale na tą chwilę chcę założyć wkładkę na 3/5 lat.
Stary 2011-10-20, 16:22   #1509
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
U mnie Teściowie zafundowali wózek , ogólnie nie kupują drobnych rzeczy typu zabawki ( bo się nie znają tylko dokladają do większych wydatków i jest ok.Moja Mama za to opiekowała się Małą jak chodziłam do pracy, każdy pomaga tak jak może i jest super.
Moja mama wysyła mnie po urlopie macierzyńskim od razu do pracy A najpierw wolę wrócić na pół etatu. Co prawda pieniądze nieco mniejsze, ale po prawie rocznej przerwie potrzebowac będę czasu aby na nowo się tam znaleźć. Oczywiście już nie może doczekać się, kiedy zajmie się swoją wnusią A wolę na początku powierzyć dziecko mamie niż obcej opiekunce czy dać do żłobka.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-20, 16:23   #1510
Mała!
Zakorzenienie

Witam! ale naskrobałyście przez te kilka godzin No i karolcia nie kupiłam tej żurawiny...skleroza... jutro muszę pamiętać...ale za to kupiłąm sobie bluzkę, taką kimonową, czarną...fajna bedzie na całą ciążę i rajstopki ciązowe poproszę jutro męża strzeli mi kilka fotek brzuszka i może nowej bluzki... naszego psiaka też no i ślubne chciałam też Wam pokazać tyle że mamy remont i stacjonarny komp. schowany a tam mam fotki

Dziewczyny dzięki za rady co do tych przewijaków, wanienek itp. wzystkie bardzo cenne Muszę nad tym jeszcze popracować...i poszukać praktycznego rozwiązania...
...Wózek... kurcze kogo nie spotkam to odradza mi 3w1 mówiąc, ze fotelik lepiej osobno dobrać...ajuż nie wiem, mąż uważa, że do fotelika powinna byc baza do auta...a w tych zestawach zazwyczaj nie ma.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:24   #1511
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
na chodniki tym bardziej te duże koła są super, te kręcone niestety gorzej znoszą nierówności, zaletą jest też duża gondola i duża spacerówka, moja Nina jeździ swoją do teraz i jeszcze pojeździ do marca

jak jest dobra amortyzacja to bardzo lekko się te wózki podbija i one praktycznie jadą same , wjeżdżają na krawężniki elegancko

polecam sprawdzić jak wchodzi wózek do bagażnika auta
to jest pierwszy wózek który miałam w reku wiec nie mam porównania jeszcze ale z tym sprawdzaniem z bagażnikiem to my nie mamy auta a teść ma kombi ale owszem sprawdzimy, niestety wózka nie da przetestować na chodniku jeśli sie go w sklepie ogląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 16:25   #1512
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Koniakonia ja chcę synka, bo dziewczynek to ja mam już wyżej uszu . W mojej rodzinie jest więcej dziewczyn niż chłopców w tym 2 córy mojego brata . Chcę syncia, ale pewnie i tak będzie córcia ...obojętne oby zdrowe
Miałam to samo, koleżanki miały córki, brat córkę, w dodatku jedna z tych dziewczynek taka "miągwa" , więc jak ktoś pytał to mówiłam,że ja tylko syna chcę. Dziewczynki mi sie przejadły, ale jak się Nina urodziła to mi się odmieniło.Jednak chyba co swoje to swoje.
Stary 2011-10-20, 16:26   #1513
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
mag_99 z powodów zdrowotnych-najmniej, ekonomicznych-na tą chwile, a bardziej po prostu nigdy nie chcieliśmy mieć więcej dzieci. ja mam 3 rodzeństwa i nie czuje potrzeby posiadania dużej rodziny.
wiadomo to może się nam zmienić,ale na tą chwilę chcę założyć wkładkę na 3/5 lat.
a my w sumie zawsze chcieliśmy mieć dwójkę - chłopca i dziewczynkę, w takiej kolejności, na razie plan powoli realizujemy

chociaż mój TŻ to najbardziej zawiedziony był, że to nie bliźniaki... potem marudził jak już się dowiedział, że będzie chłopak, że on by może wolał dziewczynkę, a teraz to w ogóle mnie załamał wizją 3 dzieci... chyba mu hormony w ciąży szaleją

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:34   #1514
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to jest pierwszy wózek który miałam w reku wiec nie mam porównania jeszcze ale z tym sprawdzaniem z bagażnikiem to my nie mamy auta a teść ma kombi ale owszem sprawdzimy, niestety wózka nie da przetestować na chodniku jeśli sie go w sklepie ogląda
no fakt, a swoja drogą powinni mieć w sklepach takie kawałki dziurawych chodników do prób
ja próbowałam na wózkach dzieci koleżanek, jedno wiedziałam , zero małych kółek i rączka całkowita ...
ale szczerze mówiac każdy wózek przecież jedzie , a to jego funkcja podstawowa,byle się nie rozwalał i nie trzeszczał to będzie ok

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
do kombi wejdzie wszystko, tak myślę, nam wchodzi do nie kombi a mamy czołg

polecam sprawdzić czy można dopinać foteliki samochodowe do podwozia od gondoli, bo wtedy nie trzeba się wszędzie targać z gondolą, a nie wszystkie foteliki pasują do wszystkich podwozi

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Moja mama wysyła mnie po urlopie macierzyńskim od razu do pracy A najpierw wolę wrócić na pół etatu. Co prawda pieniądze nieco mniejsze, ale po prawie rocznej przerwie potrzebowac będę czasu aby na nowo się tam znaleźć. Oczywiście już nie może doczekać się, kiedy zajmie się swoją wnusią A wolę na początku powierzyć dziecko mamie niż obcej opiekunce czy dać do żłobka.
i dodatkowo będziesz chroniona przez rok po powrocie do pracy przed zwolnieniem

Ja musiałam wrócić jak Nina miała 8 miesięcy , ale przeżyłam, myślałam ,że będzie gorzej,ale lekko nie było. M.in, ta ciąża druga tak szybka po Ninie jest po to ,żebym mogła się Nią nacieszyć.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-10-20 o 16:30
Stary 2011-10-20, 16:34   #1515
tikki85
Zakorzenienie

U mnie na szczęście nie ma dziurawych chodników .
Stary 2011-10-20, 16:36   #1516
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za rady co do tych przewijaków, wanienek itp. wzystkie bardzo cenne Muszę nad tym jeszcze popracować...i poszukać praktycznego rozwiązania...
...Wózek... kurcze kogo nie spotkam to odradza mi 3w1 mówiąc, ze fotelik lepiej osobno dobrać...ajuż nie wiem, mąż uważa, że do fotelika powinna byc baza do auta...a w tych zestawach zazwyczaj nie ma.
Masz na mysli bazę ISOFIX
Czytałam o tym i opinie są różne. Jednak większość uważa, że nie warto dopłacać, bo w testach bezpieczeństwa róznicy nie ma, a w cenie tak.
W moim i tak nie ma jak podpiąć tej bazy więc będę szukała zwykłego fotelika na pas. Poza tym i tak trzeba przymierzyć do auta bo nie każdy będzie pasował

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-20, 16:43   #1517
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a my w sumie zawsze chcieliśmy mieć dwójkę - chłopca i dziewczynkę, w takiej kolejności, na razie plan powoli realizujemy

chociaż mój TŻ to najbardziej zawiedziony był, że to nie bliźniaki... potem marudził jak już się dowiedział, że będzie chłopak, że on by może wolał dziewczynkę, a teraz to w ogóle mnie załamał wizją 3 dzieci... chyba mu hormony w ciąży szaleją

my chcemy mieć 3, ale zobaczymy jak nam z dwójką pójdzie no i mieszkanie trzeba by zmienić na większe , bo będzie ciasnawo

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Masz na mysli bazę ISOFIX
Czytałam o tym i opinie są różne. Jednak większość uważa, że nie warto dopłacać, bo w testach bezpieczeństwa róznicy nie ma, a w cenie tak.
W moim i tak nie ma jak podpiąć tej bazy więc będę szukała zwykłego fotelika na pas. Poza tym i tak trzeba przymierzyć do auta bo nie każdy będzie pasował
taka baza jest często tak samo droga jak fotelik, z tym ,że potem np. w maxi cosi można do tej bazy wpinać kolejne foteliki..
my mieliśmy na pas, trochę się trzeba namojtać, ale to kwestia wprawy baza to ułatwienie jak ktoś dużo sam jeździ z dzieckiem to klik klik i gotowe , ja nie jeżdżę autem to jakoś mi te pasy nie przeszkadzały

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
u mnie też coraz mniej, ale trochę mnie to martwi , bo Młoda zasypiała najlepiej na dziurawych , czasem jak było za gładko to musiałam jednym kołem po trawniku jechać , ale za to pięknie spała przez chwilę
Stary 2011-10-20, 16:45   #1518
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

my chcemy mieć 3, ale zobaczymy jak nam z dwójką pójdzie no i mieszkanie trzeba by zmienić na większe , bo będzie ciasnawo

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

taka baza jest często tak samo droga jak fotelik, z tym ,że potem np. w maxi cosi można do tej bazy wpinać kolejne foteliki..
my mieliśmy na pas, trochę się trzeba namojtać, ale to kwestia wprawy baza to ułatwienie jak ktoś dużo sam jeździ z dzieckiem to klik klik i gotowe , ja nie jeżdżę autem to jakoś mi te pasy nie przeszkadzały
Ja nie mam możliwości zamontowania bazy w aucie, musiałabym oddać samochód w dobre i zaufane ręce aby zamontować zaczepy pod bazę (albo zmienić auto). Jeżdżę dużo ale głownie moim samochodem. Jesli będziemy musieli przepiąć do drugiego samochodu to nie widzę w tym problemu. Jak jeżdżę z siostrzeńcem, to zamontowanie jego fotelika to kwestia dwóch minut (ale jak bezpieczny jest ten fotelik, to nie wiem niestety).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-20, 16:51   #1519
Zariah
Rozeznanie

Czesc Laseczki,

Narazie nie doczytalam do konca ale prawie, wiec odpowim na to co przeczytlam a reszte w domku

CO DO PORODOW TO TU JEST MNOSTWO SZCZEGOLOWYCH WSPOMNIEN Z PORODOW
lektura dla odwaznych KLIK - ja przeczytalam wszystko

Serio. Wszystko przeczytalam . Ale zaczelam czytac odkad zaczelam myslec o zajciu w ciaze - taka moja wieczorna rozrywka

adaikaka swietne wiesci z wizyty a maluch boski i jak ladnie widac wszystko

tikki85 tez super wiesci . fajnie posluchac serducha nie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Donoszę- będę żyć wynik ujemny (więc któryś napewno jest mylny)
wymyśliłam wczoraj swoją teorię spiskową- to pierwsze laboratorium dość często się myli jak się okazało i może to jest ich sposób na zarabianie kasy- bo ludzie muszą przyjść drugi raz żeby sprawdzać/potwierdzać wyniki, a potwierdzenie tego HBs to koszt 65 zł normalne badanie 20 zł
bardzo sie ciesze! Mojej mamie tez schrzanili wyniki w labolatorium za pierwszym razem i trafila niepotrzebnie do szpitala takze cos jest w tej Twojej teorii spiskowej

Aguska super ta poleczka! Swietny plan z tym przewozeniem rzeczy do kapieli. Ja tez pewnie bede musiala kapac dzieciaczka po za sypialnia i taka ppolka to genialny pomysl.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ja juz wczoraj wieczorem sobie podszykowalam. Ugotowalam barszcz bialy na wedzonce bedzie z jajeczkiem i kielbaska
o matko slinka mi leci... ja tez chce!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Nie moge sie grudnia doczekac juz wszedzie w sklepach mamy swiateczne bajerki, od ciastek po ozdobki, a ja czekam tylko na Targ Swiateczny - co roku pilam sobie tam grzanca z mezem, teraz nie moge, ale i tak ten klimat ... zima, mroz, gorace kakao, ludzie swiatecznie nastrojeni i unoszacy sie zapach cynamonu i gozdzikow .... ach
ja tez. kocham swieta. pierniczki i lampki dlatego miedzy innymi bralam slub w okolicach swiat zeby jeszcze dekoracje byly

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
efekty i brzuszeq chyba cos zaczyna byc widac
brzusio cudo a fryzurka bardzo Ci pasuje

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-10-20 o 16:54
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 16:51   #1520
Roksape
Zadomowienie

Aguśkaa83 chciałam napisać,że moja bratowa jest w ciąży ( ma termin na polowe lutego) i ostatnio na wizycie miał być chłopak ( usg 3d) i to na 100% a dzisiaj mieli kolejna wizytę i okazuję się,że wcale nie będzie chłopaka tylko na 100 % dziewczyna, więc może jest jeszcze nadzieja
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:52   #1521
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam możliwości zamontowania bazy w aucie, musiałabym oddać samochód w dobre i zaufane ręce aby zamontować zaczepy pod bazę (albo zmienić auto). Jeżdżę dużo ale głownie moim samochodem. Jesli będziemy musieli przepiąć do drugiego samochodu to nie widzę w tym problemu. Jak jeżdżę z siostrzeńcem, to zamontowanie jego fotelika to kwestia dwóch minut (ale jak bezpieczny jest ten fotelik, to nie wiem niestety).
jest taka strona z testami i ocenami fotelików, foteliki info jeśli się nie mylę,te na pasy tez mają wysokie oceny
ważne ,żeby dziecko w foteliku było w ogóle, bo ja często widzę ludzi ,że fotelik jest, a dziecko i tak jest poza, a co gorsza czasem stoi pomiędzy fotelami , zero wyobraźni
Stary 2011-10-20, 16:53   #1522
Roksape
Zadomowienie

Aż mnie zazdrość ukuła jak się dowiedziałam , ja jeszcze nie wiem co będzie , ale też chciała bym mieć do pary dziewuchę.... Ale co by się nie urodziło niechaj będzie zdrowe i tak będę je kochać nad życie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:55   #1523
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ta jasne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 16:57   #1524
emigra
Zakorzenienie

Moj maz zazadal zeby wozek byl czterokolowy, wiec bedzie takowy http://www.babyartikel.de/produkt/ko...ollektion_2012

a fotelik ... zastanawiam sie nad tym http://www.babyartikel.de/produkt/ba...ollektion_2011 mozna go podpiac i na isofix i na same pasy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 16:59   #1525
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
ta jasne
hmmm...no nie ma no . Hiszpania dba o swoje chodniki
Stary 2011-10-20, 17:01   #1526
engela
Raczkowanie

Ojaaa byłam właśnie prze 10 min adorowana przez ślicznego, rudego chłopczyka w wózku. Śmiał się do mnie, wołał "tany-tany" i machał! nooo słodziak na maksa, aż jego rodzice byli w szoku
Stary 2011-10-20, 17:05   #1527
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
moj sie nauczyl ze przy mnie nie puszcza sie gazow

Napisze wiecej
Byla inna gin - hiszpanka a nie ta niesympatyczna afrykanka. Serdusio znalazla od razu bilo jak oszalale. Smiala sie ze maly atleta albo atletka. Schudlam 700g od ostatniej wizyty ale nic nie mowila.
Dostalam clotrimazol na infekcje i tyle.
Pytala sie czy chce sie szczepic na grype, ale zrezygnowalam. Nigdy sie nie szczepilam i przechodzilam lagodniej choroby niz moj zaszczepiony ojciec .
Jestem z psiakiem na spacerze. Dorwala jakis kijek i bije mnie nim po nogach
Fajnie ze juz po wizycie i ze serduszka posluchalas!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:27   #1528
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze możesz zmienić zdanie, w końcu młoda jesteś i spieszyć się nie musisz Ja to pewnie nawet gdybym chciała drugie, to i tak już będzie za późno
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:31   #1529
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a i miałam dodać ze na usg wyszło ze jestem w 19tygoniu a wg miesiączki jest 18 i 4 dni a dziecko wazy 280g wiec termin z 19 na 14 marca się przesunął
Stary 2011-10-20, 17:32   #1530
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
N
Moja gin mnie ciągle opierdziela, że się depiluję. Wy się nie golicie w ciąży? Ja mam problem z wrastającymi włoskami i do tego ona się przywala, że mi się zrobi jakieś jeszcze zapalenie (choć nigdy nie miałam żadnego). Starałam się nie golić, ale nie mogę
Nie wiem ja się golę jak wjechałam na porodówkę to pierwsze pytanie jakie mi zadano to to czy jestem ogolona jakoś sobie nie wyobrażam żeby inni mnie golili

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości