|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Jestem w komfortowej sytuacji jeśli chodzi o wózek. Tak mi się wydaje.
Mąż powiedział, że nie będzie wtrącał się w wybór, bo ma przede wszystkim pasować mi. I nie mam szukać używanego. Szwagierka dostała od mamy całą wyprawkę - wózek, foteliki, nosidełko, łóżeczko, zabawki... jednym słowem wszystko + dach nad głową ze swoim mężem, więc drugiej wnusi od najukochańszego syna (oczko w głowie jednak, ale na szczęście nie jest rozpieszczony!) wózek zakupi. Mam tylko wybrać. Fajnie, cieszę się, bo to daje mi nieco większe możliwości w poszukiwaniu. I faktycznie, niedługo będę musiała zrobić sobie spis sklepów i wybrać się na małą wycieczkę Moja mama też chce mieć jakiś wkład i powiedziała, że na pewno kupi jakąś słodką pościel Miło, że chcą pomóc, bo to nie są tanie rzeczy.
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Karolca to faktycznie masz fanie
. Ja myślę, że nam też rodzice z obu stron pomogą, ale będziemy się 'upierać', że my sami |
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 u nas kolejny dzidziuś nie wchodzi w rachube... mam zamiar się zawkładkować po połogu
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
ojej... a można zapytać dlaczego chcecie tylko 1? z powodów zdrowotnych czy ekonomicznych?
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale najważniejsze,żeby było zdrowe
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia ja chcę synka, bo dziewczynek to ja mam już wyżej uszu
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dokladają do większych wydatków i jest ok.Moja Mama za to opiekowała się Małą jak chodziłam do pracy, każdy pomaga tak jak może i jest super.
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 z powodów zdrowotnych-najmniej, ekonomicznych-na tą chwile, a bardziej po prostu nigdy nie chcieliśmy mieć więcej dzieci. ja mam 3 rodzeństwa i nie czuje potrzeby posiadania dużej rodziny.
wiadomo to może się nam zmienić,ale na tą chwilę chcę założyć wkładkę na 3/5 lat. |
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najpierw wolę wrócić na pół etatu. Co prawda pieniądze nieco mniejsze, ale po prawie rocznej przerwie potrzebowac będę czasu aby na nowo się tam znaleźć. Oczywiście już nie może doczekać się, kiedy zajmie się swoją wnusią A wolę na początku powierzyć dziecko mamie niż obcej opiekunce czy dać do żłobka.
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! ale naskrobałyście przez te kilka godzin
No i karolcia nie kupiłam tej żurawiny...skleroza... jutro muszę pamiętać...ale za to kupiłąm sobie bluzkę, taką kimonową, czarną...fajna bedzie na całą ciążę i rajstopki ciązowe poproszę jutro męża strzeli mi kilka fotek brzuszka i może nowej bluzki... naszego psiaka też no i ślubne chciałam też Wam pokazać tyle że mamy remont i stacjonarny komp. schowany a tam mam fotki Dziewczyny dzięki za rady co do tych przewijaków, wanienek itp. wzystkie bardzo cenne Muszę nad tym jeszcze popracować...i poszukać praktycznego rozwiązania......Wózek... kurcze kogo nie spotkam to odradza mi 3w1 mówiąc, ze fotelik lepiej osobno dobrać...ajuż nie wiem, mąż uważa, że do fotelika powinna byc baza do auta...a w tych zestawach zazwyczaj nie ma.
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc jak ktoś pytał to mówiłam,że ja tylko syna chcę. Dziewczynki mi sie przejadły, ale jak się Nina urodziła to mi się odmieniło.Jednak chyba co swoje to swoje.
|
|
|
|
|
#1513 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż mój TŻ to najbardziej zawiedziony był, że to nie bliźniaki... potem marudził jak już się dowiedział, że będzie chłopak, że on by może wolał dziewczynkę, a teraz to w ogóle mnie załamał wizją 3 dzieci...
|
||
|
|
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja próbowałam na wózkach dzieci koleżanek, jedno wiedziałam , zero małych kółek i rączka całkowita ... ale szczerze mówiac każdy wózek przecież jedzie , a to jego funkcja podstawowa,byle się nie rozwalał i nie trzeszczał to będzie ok ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
polecam sprawdzić czy można dopinać foteliki samochodowe do podwozia od gondoli, bo wtedy nie trzeba się wszędzie targać z gondolą, a nie wszystkie foteliki pasują do wszystkich podwozi ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Ja musiałam wrócić jak Nina miała 8 miesięcy , ale przeżyłam, myślałam ,że będzie gorzej,ale lekko nie było. M.in, ta ciąża druga tak szybka po Ninie jest po to ,żebym mogła się Nią nacieszyć.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-20 o 17:30 |
|||
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście nie ma dziurawych chodników
.
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam o tym i opinie są różne. Jednak większość uważa, że nie warto dopłacać, bo w testach bezpieczeństwa róznicy nie ma, a w cenie tak. W moim i tak nie ma jak podpiąć tej bazy więc będę szukała zwykłego fotelika na pas. Poza tym i tak trzeba przymierzyć do auta bo nie każdy będzie pasował
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy mieć 3, ale zobaczymy jak nam z dwójką pójdzie no i mieszkanie trzeba by zmienić na większe , bo będzie ciasnawo---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
my mieliśmy na pas, trochę się trzeba namojtać, ale to kwestia wprawy baza to ułatwienie jak ktoś dużo sam jeździ z dzieckiem to klik klik i gotowe , ja nie jeżdżę autem to jakoś mi te pasy nie przeszkadzały---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- u mnie też coraz mniej, ale trochę mnie to martwi , bo Młoda zasypiała najlepiej na dziurawych , czasem jak było za gładko to musiałam jednym kołem po trawniku jechać , ale za to pięknie spała przez chwilę
|
||
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 | |||
|
Rozeznanie
|
Czesc Laseczki,
Narazie nie doczytalam do konca ale prawie, wiec odpowim na to co przeczytlam a reszte w domku CO DO PORODOW TO TU JEST MNOSTWO SZCZEGOLOWYCH WSPOMNIEN Z PORODOW lektura dla odwaznych KLIK - ja przeczytalam wszystko Serio. Wszystko przeczytalam . Ale zaczelam czytac odkad zaczelam myslec o zajciu w ciaze - taka moja wieczorna rozrywka ![]() adaikaka swietne wiesci z wizyty a maluch boski i jak ladnie widac wszystko tikki85 tez super wiesci Cytat:
![]() Aguska super ta poleczka! Swietny plan z tym przewozeniem rzeczy do kapieli. Ja tez pewnie bede musiala kapac dzieciaczka po za sypialnia i taka ppolka to genialny pomysl. Cytat:
Cytat:
brzusio cudo a fryzurka bardzo Ci pasuje
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-20 o 17:54 |
|||
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 chciałam napisać,że moja bratowa jest w ciąży ( ma termin na polowe lutego) i ostatnio na wizycie miał być chłopak ( usg 3d) i to na 100% a dzisiaj mieli kolejna wizytę i okazuję się,że wcale nie będzie chłopaka tylko na 100 % dziewczyna, więc może jest jeszcze nadzieja
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne ,żeby dziecko w foteliku było w ogóle, bo ja często widzę ludzi ,że fotelik jest, a dziecko i tak jest poza, a co gorsza czasem stoi pomiędzy fotelami , zero wyobraźni |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zadomowienie
|
Aż mnie zazdrość ukuła jak się dowiedziałam , ja jeszcze nie wiem co będzie , ale też chciała bym mieć do pary dziewuchę.... Ale co by się nie urodziło niechaj będzie zdrowe i tak będę je kochać nad życie
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz zazadal zeby wozek byl czterokolowy, wiec bedzie takowy http://www.babyartikel.de/produkt/ko...ollektion_2012
a fotelik ... zastanawiam sie nad tym http://www.babyartikel.de/produkt/ba...ollektion_2011 mozna go podpiac i na isofix i na same pasy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
Ojaaa byłam właśnie prze 10 min adorowana przez ślicznego, rudego chłopczyka w wózku. Śmiał się do mnie, wołał "tany-tany" i machał! nooo słodziak na maksa, aż jego rodzice byli w szoku
![]()
|
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to pewnie nawet gdybym chciała drugie, to i tak już będzie za późno
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
a i miałam dodać ze na usg wyszło ze jestem w 19tygoniu
a wg miesiączki jest 18 i 4 dni a dziecko wazy 280g wiec termin z 19 na 14 marca się przesunął
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Moja mama też chce mieć jakiś wkład i powiedziała, że na pewno kupi jakąś słodką pościel
Miło, że chcą pomóc, bo to nie są tanie rzeczy.

.

juz wszedzie w sklepach mamy swiateczne bajerki, od ciastek po ozdobki, a ja czekam tylko na Targ Swiateczny - co roku pilam sobie tam grzanca z mezem, teraz nie moge, ale i tak ten klimat ... zima, mroz, gorace kakao, ludzie swiatecznie nastrojeni i unoszacy sie zapach cynamonu i gozdzikow .... ach