|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkich chłopców, dziewczynek i udanych wizyt ! I witam nowe mamusie ![]() Moje wyniki: morf. krwi: L-:9,7 E-:4,24 Hb-:12,8 Ht-:37,2% MCV-: 88 PLT: 214 HIV ujemny (75) Biocenoza pochwy: GO(-) st:III dr(-) TV(-) c.alb(-) co to znaczy nie wiem ![]() USG ![]() FW 436g BPD 5,20 cm FL 3,60 cm AC 16,6 cm HC 19,77 cm Leki: Pimafucin x1 glob; Luteina 2 tabl. dopochwowo na noc; Magnesin x1; No-Spa 2x1 Dzidek mnie kopie, a ja idę już spać ![]() Nie będę zbyt aktywna na wątku, bo muszę leżeć a mam kompa stacjonarnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Soleilka ciocia Kamila miała nosa ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2012-03-17 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam białe łóżeczko, pomalowane lakierem i w kilku miejscach mąż będzie musiał poprawić, bo lakier jest odpryśnięty, ale dosłownie minimalnie ![]() ![]() Ty kupiłaś sosnowe (kolor sosna, tak?) to wszystko powinno być ok z wykończeniem ![]() Zmykam się położyć. Dobrej nocy Mamusie ![]()
![]() |
#1505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyścig szczurów nie uznaje żadnej ciąży... no chyba, że urodzisz w weekend i w poniedziałek wrócisz do pracy na następne 12 godzin. Trzymaj się, a jak nie dasz rady, to idź na zwolnienie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.mamacafe.pl/forum/showthread.php?t=728 Stopień III - pożyteczne bakterie są pojedyncze lub ich nie znajdujemy, występują liczne inne bakterie i dużo krwinek białych. " C.alb" może być skrótem od grzybka (drożdżaka) Candida albicans http://pl.wikipedia.org/wiki/Candida_albicans ale naszczęście go nie masz. Edit (może tż przeczyta): TV - prawdopodobnie Trichomonas vaginalis, czyli Rzęsistek pochwowy Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-17 o 20:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać że Soleilka wróciła ![]() ![]() Kończę bajgle i zmykam spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Witaj Soleilka ! Cieszę się, że wracasz do żywych. Oszczędzaj się
![]() Ja tez miewam twardy brzuch, aż mnie ciągnie nieprzyjemnie, ale to są tylko momenty. Nawet dzisiaj tż mi mówił, że mam jakiś taki miękki brzuszek, że aż dziwne, bo zwykle mam twardszy. Najbardziej się boję diagnozy "LEŻEĆ!!!!!!!!" własnie z powodu stawiania się brzucha lub skracającej się szyjki. Mnie się nie podobają rzeczy typowo ciążowe, nie wiem, są jakieś takie poważne, długość kiecek zawsze w kolano, nic szalonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dobranoc mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
My zaczynamy urządzać pokoik
![]() ![]() A tak w ogóle to kupiłam dziś małej śliczną sukieneczkę na lato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
a ja mam czesto twardy brzuh ae mtslaam ze to macica i dzisiaj sie tak rozpycha :/ i dzisiaj mnie tak jakby bola tak ciagnal chyba to znak ze trzeba sie zaczac oszczedzac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak się zarzekałam, że nie będę kupować żadnych bluzek ciążowych, ale jak się nagle okazało, że w moich dotychczasowych wyglądam jak bomba (i to nawet nie kwestia brzucha - widać, że w ciąży jestem, więc pal licho), ale wylewającego się biustu, to musiałam się ugiąć. Byłam dziś w H&Mie i nabyłam pasiastą bluzuńcię, która ma szczęśliwie nawet kilka cm wolnej przestrzeni na brzuchu ![]() Zadowolonam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle zauważyłyście, że jak gdzieś pokazują modę dla przyszłych mam, to zazwyczaj modelki wystrojone są w naprawdę wysokie obcasy? I że gdyby identyczny strój zestawić z płaskimi butami, to już, niestety, szału wcale nie robi? No. Postanowiłam wreszcie zaprezentować swój - z dnia na dzień coraz większy - brzuchol. Oto jak wygląda w ostatnich godzinach 25 tygodnia ![]() (a przy okazji nowe nabytki dla dziewczątka. Coby szafy nie przeciążać - takie już nieco większe, 74 i w górę) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Chce być mamą, tak, to własnie brzuszek się stawia.... Ja mam tak rzadko, ale ostatnio miałam tak w pracy, to serio, nic przyjemnego, miałam wrażenie ze albo mi sie robią rozstepy, albo zaraz urodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Soleilka dobrze że już jesteś w domku
![]() I że zajęła się Tobą kompetentna osoba ta p. ordynator. Oszczędzaj się kochana, będzie dobrze. Wszystkie musimy uważać... Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja momentami się trochę boję.. Nie dość że coraz częściej zwyczajnie boli mnie brzuch - tak przedmiesiączkowo, może nie mocno ale jednak. Druga sprawa że często robi się taki nieprzyjemnie napięty, szczególnie w nocy. No masakra. Póki co szyjka ok, łożysko w dnie macicy, ale i tak się boję.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
chyba musze zwolnic tempo... Za 2 tyg lece do polski wiec pojde do ginekologa, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ja dopiero co dotarłam do domu, miałam dzień pełen wrażeń..
najpierw byliśmy na zakupach i kupiliśmy niuniowi meble, białe łóżeczko,komodę,przewijak i regał na zabawki ![]() ![]() ![]() Soleilka super że jesteś już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-03-17 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Linka, ja też się boję, bo to najgorszy czas teraz na przedwczesne porody hehe, ale bądźmy dobrej myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie boje
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- i kloje mnie podbrzusze no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Olcia, gdzie kupiliscie mebelki ???
Ja mam nawjwiekszy problem z komoda, bo wszystkie sa jakies niewymiarowe, albo za wysokie, albo za niskie!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Wtajemniczenie
|
Pumcia kupiliśmy łóżeczko i przewijak w Świecie Dziecka,nie wiem czy u Was jest? tam mają śliczne ale nieco drogie meble dziecięce bardzo dobrej jakości ale akurat jest -20%na mebelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ok teraz to już napewno lece spać dobranoc! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorry za ponury nastrój, ale tak jak pisalam - bóle brzucha itp. nie nastrajają pozytywnie. Trochę dołują. No ale - komplikacje to jakiś margines, normą jest że wszystko jest mniej więcej ok, mimo jakiś tam niedogodności. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta komoda malm nie jest zbyt niska? Bo jak dla mnie to ona odpada właśnie z powodu wysokości, bo ma 78 cm. a ja potrzebuje taka na 92-95. Ogolnie myslalam o tej malm, bo pasowałaby mi, ale kurcze... nie chce się zginać przy dziecku za bardzo. Co do fotela do karmienia, to ja kupię ektorp jennylung - nie jest za duzy, dobrze sie na nim siedzi i cena przystepna. Co myslisz?? ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Linka, dokładnie, normą jest, że wszystko jest OK, niewiele dzieciakow rodzi się przedwcześnie, nie mamy co panikować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Wtajemniczenie
|
kurczę pumcia weszłam na stronę tego Świata Dziecka http://www.swiatdziecka.com.pl/ i chyba tylko w wwie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |||
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też sobie ostatnio takie kupiłam , ale jeszcze nie piłam. Leży w lodówce i nabiera mocy ![]() Cytat:
![]() Niestety z rozstępami jest ciężko walczyć - ja mam na piersiach i udach, ale to jeszcze z okresu dojrzewania. Teraz już wyblakły i mi nie przeszkadzają. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
Lecę spaaaać,mąż wzywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |||||
Zakorzenienie
|
lubie je
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana ciesze sie , że z maluszkiem wszystko dobrze, ale uważaj na siebie, musisz teraz zwolnić obroty jeszcze bardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ja też uciekam , do jutra mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Ah oczka mi się kleją czyli pora iść spać. Dobrej nocy Kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.