Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 19:44   #1501
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super, że juz jesteś, fajnie że trafiłaś pod dobrą opiekę ordynatorki, trzymam kciuki, żeby zapalenie szybko minęło i te skurcze przeszły
Gratuluję synka
Dziękuję

Gratuluję wszystkich chłopców, dziewczynek i udanych wizyt ! I witam nowe mamusie

Moje wyniki:
morf. krwi: L-:9,7 E-:4,24 Hb-:12,8 Ht-:37,2% MCV-: 88 PLT: 214 HIV ujemny (75)

Biocenoza pochwy: GO(-) st:III dr(-) TV(-) c.alb(-) co to znaczy nie wiem

USG
FW 436g
BPD 5,20 cm
FL 3,60 cm
AC 16,6 cm
HC 19,77 cm

Leki: Pimafucin x1 glob; Luteina 2 tabl. dopochwowo na noc; Magnesin x1; No-Spa 2x1

Dzidek mnie kopie, a ja idę już spać
Nie będę zbyt aktywna na wątku, bo muszę leżeć a mam kompa stacjonarnego Czas zacząć się oszczędzać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:45   #1502
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka gaduo Ty jedna witamy ponownie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:47   #1503
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Musiałabym wejść na pocztę albo na allegro, żeby się upewnić, ale wydaje mi się, że tak, że u tego sprzedawcy kupowałam Ty też?
My jeszcze nie rozłożyliśmy łóżeczka. Poczekamy na malowanie pokoiku. Obejrzeliśmy tylko wszystkie części łóżeczka.
jak wklejałaś linka to sobie zapisałam bo mi się bardzo podobały te łóżeczka i pamietam że póżniej chwaliłaś że wszystko ok więc dzisiaj zamówiłamdziekuje że wkleiłaś ten link bo pewnie jeszcze długo bym szukała
Soleilka ciocia Kamila miała nosa fajnie że Twój Tżcik nas informował pozdrów Go od nas!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-03-17 o 19:48
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:52   #1504
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
jak wklejałaś linka to sobie zapisałam bo mi się bardzo podobały te łóżeczka i pamietam że póżniej chwaliłaś że wszystko ok więc dzisiaj zamówiłamdziekuje że wkleiłaś ten link bo pewnie jeszcze długo bym szukała
Tak wszystko przyszło w całości i szybko
Kupiłam białe łóżeczko, pomalowane lakierem i w kilku miejscach mąż będzie musiał poprawić, bo lakier jest odpryśnięty, ale dosłownie minimalnie Ale poza tym jest ok i zdcydowaliśmy, że zostawiamy je
Ty kupiłaś sosnowe (kolor sosna, tak?) to wszystko powinno być ok z wykończeniem

Zmykam się położyć.

Dobrej nocy Mamusie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:41   #1505
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Dzięki za kciukiPrzydaly sie
Z dzidia wszystko ok
Rośnie nam druga długonoga córeczka
(...) I to i to Wyscig szczurów nie uznaje 2 ciąży w ciągu 2 lat
Gratuluję córeczki i to w dodatku długonogiej!
Wyścig szczurów nie uznaje żadnej ciąży... no chyba, że urodzisz w weekend i w poniedziałek wrócisz do pracy na następne 12 godzin. Trzymaj się, a jak nie dasz rady, to idź na zwolnienie.
Cytat:
Może rodzina Cię bedzie dożywiać, jak tam taka padaka z jedzeniem.
Ja z kolei mam pozytywne wrażenia z jedzenia szpitalnego. Jedynie słodzonej herbaty nie piłam bo nie lubię. Pamiętam, że jak po narkozie podawali obiad-był to krupnik, to smakował mi tak bardzo, że prawie talerz wylizałam Może to z wygłodzenia
Na miejscu będzie tylko tż, bo reszta mieszka daleko, ale ja jestem jogurtożerna, więc przez kilka dni nie zginę. Mogę zostawić w domu kilka przepisów na łatwe, a dobre i pożywne sałatki lub jeść kanapki. Poza tym w szpitalu, do którego nie chcę iść, ta fima kateringowa ma też swoją restaurację i podobno świetne jedzenie... oczywiście drogie.. im po prostu opłaca się podawać pacjentom paskudztwo. Może w wybranym też będzie jakiś bufet.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Biocenoza pochwy: GO(-) st:III dr(-) TV(-) c.alb(-) co to znaczy nie wiem (...) Nie będę zbyt aktywna na wątku, bo muszę leżeć a mam kompa stacjonarnego Czas zacząć się oszczędzać
Leż koniecznie, bo jak to zlekceważysz, to Cię uziemią w szpitalu.
Tak "na już" znalazłam tyle.
http://www.mamacafe.pl/forum/showthread.php?t=728
Stopień III - pożyteczne bakterie są pojedyncze lub ich nie znajdujemy, występują liczne inne bakterie i dużo krwinek białych.
" C.alb" może być skrótem od grzybka (drożdżaka) Candida albicans http://pl.wikipedia.org/wiki/Candida_albicans ale naszczęście go nie masz.
Edit (może tż przeczyta):
TV - prawdopodobnie Trichomonas vaginalis, czyli Rzęsistek pochwowy

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-17 o 20:52
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:49   #1506
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
widzimy co piszesz, tylko czasem z opóźnieniem Bluzka wygląda bardzo dobrze ładny masz brzuszek
A bajgle....
)
Cytat:
Śliczny brzuszek
Dziękuję

Widać że Soleilka wróciła Zostawić Was na chwilę i tyle nadrabiania

Kończę bajgle i zmykam spać Buziaki i do jutra
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:55   #1507
pumas
Zakorzenienie

Witaj Soleilka ! Cieszę się, że wracasz do żywych. Oszczędzaj się ))) Co do stawiania się brzucha, to trzeba uważać, mojej koleżance się stawiał na początku 7 miesiąca i niestety urodziła........
Ja tez miewam twardy brzuch, aż mnie ciągnie nieprzyjemnie, ale to są tylko momenty. Nawet dzisiaj tż mi mówił, że mam jakiś taki miękki brzuszek, że aż dziwne, bo zwykle mam twardszy. Najbardziej się boję diagnozy "LEŻEĆ!!!!!!!!" własnie z powodu stawiania się brzucha lub skracającej się szyjki.

Mnie się nie podobają rzeczy typowo ciążowe, nie wiem, są jakieś takie poważne, długość kiecek zawsze w kolano, nic szalonego Także ani jednej ani drugiej bym nie kupiła. i dlatego nie mam w czym chodzić :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 20:56   #1508
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wszystko przyszło w całości i szybko
Kupiłam białe łóżeczko, pomalowane lakierem i w kilku miejscach mąż będzie musiał poprawić, bo lakier jest odpryśnięty, ale dosłownie minimalnie Ale poza tym jest ok i zdcydowaliśmy, że zostawiamy je
Ty kupiłaś sosnowe (kolor sosna, tak?) to wszystko powinno być ok z wykończeniem

Zmykam się położyć.

Dobrej nocy Mamusie
tak sosnamam nadzieje że wszystko będzie ok,jak przyjdzie to dam znać

dobranoc mamusiesłodkich snów!
Stary 2012-03-17, 20:59   #1509
pumas
Zakorzenienie

My zaczynamy urządzać pokoik Mam nadzieję, że znajdziemy ładne białe łóżeczko i białą komodę z przewijakiem
A tak w ogóle to kupiłam dziś małej śliczną sukieneczkę na lato
Stary 2012-03-17, 21:09   #1510
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja mam czesto twardy brzuh ae mtslaam ze to macica i dzisiaj sie tak rozpycha :/ i dzisiaj mnie tak jakby bola tak ciagnal chyba to znak ze trzeba sie zaczac oszczedzac...

Amelcia
Stary 2012-03-17, 21:13   #1511
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Jak chcesz miec na imie Ksiezniczko?
Ciekawy podpis.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 21:17   #1512
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Niedługo będziemy i tak chodzić przede wszystkim w tym, w co się zmieścimy
hehe, właśnie
tak się zarzekałam, że nie będę kupować żadnych bluzek ciążowych, ale jak się nagle okazało, że w moich dotychczasowych wyglądam jak bomba (i to nawet nie kwestia brzucha - widać, że w ciąży jestem, więc pal licho), ale wylewającego się biustu, to musiałam się ugiąć.
Byłam dziś w H&Mie i nabyłam pasiastą bluzuńcię, która ma szczęśliwie nawet kilka cm wolnej przestrzeni na brzuchu
Zadowolonam

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
no i jak bylam w tesco to weszłam do charity shop i kupilam sliczna koszule dla synka i body nie moge sie obyc aby choc drobnostki nie kupic mu
poka!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kupiliśmy łóżeczko i materac, gratis dostalismy karózele nad lóżeczko
oo takie mamy:
ale fajne!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/spodnica-ciaz...196767750.html
jak Wam sie widzi taka spodniczka???
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
jak dla mnie i spódniczka i tuniki są świetne, ale... wszystkie te rzeczy (wg mnie, oczywiście) wyglądałyby najlepiej do obcasów.

W ogóle zauważyłyście, że jak gdzieś pokazują modę dla przyszłych mam, to zazwyczaj modelki wystrojone są w naprawdę wysokie obcasy? I że gdyby identyczny strój zestawić z płaskimi butami, to już, niestety, szału wcale nie robi?

No. Postanowiłam wreszcie zaprezentować swój - z dnia na dzień coraz większy - brzuchol. Oto jak wygląda w ostatnich godzinach 25 tygodnia

(a przy okazji nowe nabytki dla dziewczątka. Coby szafy nie przeciążać - takie już nieco większe, 74 i w górę)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25tc [800x600] [50%].jpg (16,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2947 [800x600] [50%].jpg (15,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2956 [800x600] [50%].jpg (12,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2957 [800x600] [50%].jpg (18,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2973 [800x600] [50%].jpg (18,6 KB, 18 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:18   #1513
pumas
Zakorzenienie

Chce być mamą, tak, to własnie brzuszek się stawia.... Ja mam tak rzadko, ale ostatnio miałam tak w pracy, to serio, nic przyjemnego, miałam wrażenie ze albo mi sie robią rozstepy, albo zaraz urodze
Stary 2012-03-17, 21:22   #1514
Linka25
Zakorzenienie

Soleilka dobrze że już jesteś w domku
I że zajęła się Tobą kompetentna osoba ta p. ordynator.
Oszczędzaj się kochana, będzie dobrze.
Wszystkie musimy uważać...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witaj Soleilka ! Cieszę się, że wracasz do żywych. Oszczędzaj się ))) Co do stawiania się brzucha, to trzeba uważać, mojej koleżance się stawiał na początku 7 miesiąca i niestety urodziła........
Ja tez miewam twardy brzuch, aż mnie ciągnie nieprzyjemnie, ale to są tylko momenty. Nawet dzisiaj tż mi mówił, że mam jakiś taki miękki brzuszek, że aż dziwne, bo zwykle mam twardszy. Najbardziej się boję diagnozy "LEŻEĆ!!!!!!!!" własnie z powodu stawiania się brzucha lub skracającej się szyjki.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja mam czesto twardy brzuh ae mtslaam ze to macica i dzisiaj sie tak rozpycha :/ i dzisiaj mnie tak jakby bola tak ciagnal chyba to znak ze trzeba sie zaczac oszczedzac...

Dziewczyny ja momentami się trochę boję..
Nie dość że coraz częściej zwyczajnie boli mnie brzuch - tak przedmiesiączkowo, może nie mocno ale jednak. Druga sprawa że często robi się taki nieprzyjemnie napięty, szczególnie w nocy. No masakra. Póki co szyjka ok, łożysko w dnie macicy, ale i tak się boję....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:26   #1515
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Chce być mamą, tak, to własnie brzuszek się stawia.... Ja mam tak rzadko, ale ostatnio miałam tak w pracy, to serio, nic przyjemnego, miałam wrażenie ze albo mi sie robią rozstepy, albo zaraz urodze
chyba musze zwolnic tempo... Za 2 tyg lece do polski wiec pojde do ginekologa, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze...

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 21:57   #1516
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dziewczynki ja dopiero co dotarłam do domu, miałam dzień pełen wrażeń..
najpierw byliśmy na zakupach i kupiliśmy niuniowi meble, białe łóżeczko,komodę,przewijak i regał na zabawki później pojechaliśmy na działkę do rodziców na grilla i tam znów zaczął kłuć mnie brzuch i bolało jak na okres. Powiedziałam mamie o tym a ona mi na to że we wszystkich ciążach miała w 5mcu skracanie się szyjki i zakładanie szwa a że ja już wcześniej miałam schizy że z szyjką coś nie tak to pojechaliśmy na ip sprawdzić czy wszystko ok. No i na szczęście jest ok choć dostałam receptę na luteinę dopochwowo i no-spę. Po co mi ta luteina jak do tej pory nie brałam to nie wiem.. no ale najważniejsze że jest ok, szyjka twarda 35mm,więc jestem już spokojna, ufffff

Soleilka super że jesteś już z nami jeszcze raz gratuluję synusia,bo Twojemu tżtowi już gratulowałam

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-03-17 o 21:58
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:57   #1517
pumas
Zakorzenienie

Linka, ja też się boję, bo to najgorszy czas teraz na przedwczesne porody hehe, ale bądźmy dobrej myśli
Stary 2012-03-17, 22:01   #1518
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez sie boje

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

i kloje mnie podbrzusze no

Amelcia
Stary 2012-03-17, 22:02   #1519
pumas
Zakorzenienie

Olcia, gdzie kupiliscie mebelki ???
Ja mam nawjwiekszy problem z komoda, bo wszystkie sa jakies niewymiarowe, albo za wysokie, albo za niskie!!!!!!!!!
Stary 2012-03-17, 22:08   #1520
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Pumcia kupiliśmy łóżeczko i przewijak w Świecie Dziecka,nie wiem czy u Was jest? tam mają śliczne ale nieco drogie meble dziecięce bardzo dobrej jakości ale akurat jest -20%na mebelki komodę i regał w Ikeii, komoda malm ta podwójna, 6-cio szufladowa biała, bardzo fajnie zgrała się z resztą. Teraz szukam fotela do karmienia,masz może coś fajnego na oku???
Stary 2012-03-17, 22:09   #1521
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hehe, właśnie
tak się zarzekałam, że nie będę kupować żadnych bluzek ciążowych, ale jak się nagle okazało, że w moich dotychczasowych wyglądam jak bomba (i to nawet nie kwestia brzucha - widać, że w ciąży jestem, więc pal licho), ale wylewającego się biustu, to musiałam się ugiąć.
Byłam dziś w H&Mie i nabyłam pasiastą bluzuńcię, która ma szczęśliwie nawet kilka cm wolnej przestrzeni na brzuchu
Zadowolonam

poka!

ale fajne!

jak dla mnie i spódniczka i tuniki są świetne, ale... wszystkie te rzeczy (wg mnie, oczywiście) wyglądałyby najlepiej do obcasów.

W ogóle zauważyłyście, że jak gdzieś pokazują modę dla przyszłych mam, to zazwyczaj modelki wystrojone są w naprawdę wysokie obcasy? I że gdyby identyczny strój zestawić z płaskimi butami, to już, niestety, szału wcale nie robi?

No. Postanowiłam wreszcie zaprezentować swój - z dnia na dzień coraz większy - brzuchol. Oto jak wygląda w ostatnich godzinach 25 tygodnia

(a przy okazji nowe nabytki dla dziewczątka. Coby szafy nie przeciążać - takie już nieco większe, 74 i w górę)
super brzusioi ciuszki fajne ja też to zauwazyłam że wszystkie modelki w ciązy mają wysokie obcasy,a w h&m zawsze można coś fajnego wyszukać
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
najpierw byliśmy na zakupach i kupiliśmy niuniowi meble, białe łóżeczko,komodę,przewijak i regał na zabawki później pojechaliśmy na działkę do rodziców na grilla i tam znów zaczął kłuć mnie brzuch i bolało jak na okres. Powiedziałam mamie o tym a ona mi na to że we wszystkich ciążach miała w 5mcu skracanie się szyjki i zakładanie szwa a że ja już wcześniej miałam schizy że z szyjką coś nie tak to pojechaliśmy na ip sprawdzić czy wszystko ok. No i na szczęście jest ok choć dostałam receptę na luteinę dopochwowo i no-spę. Po co mi ta luteina jak do tej pory nie brałam to nie wiem.. no ale najważniejsze że jest ok, szyjka twarda 35mm,więc jestem już spokojna, ufffff
za udane zakupy,i całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło
ok teraz to już napewno lece spać dobranoc!
Stary 2012-03-17, 22:16   #1522
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Soleilka super że jesteś już z nami jeszcze raz gratuluję synusia,bo Twojemu tżtowi już gratulowałam
W ostatnim Twoim Stylu jest historia kobiety, u której pojawiło si,e rozwarcie w 24 tc. Kazała sobie założyć szef wdało sie zakażenie i urodziła
Cytat:
Linka, ja też się boję, bo to najgorszy czas teraz na przedwczesne porody hehe, ale bądźmy dobrej myśli
Właśnie wszyscy tak trąbią o tym że II trymestr taki piękny ale ja sobie myślę, ze do tego 32 tc. do jednak jakiś niepokój jest. A później znowu poród

Sorry za ponury nastrój, ale tak jak pisalam - bóle brzucha itp. nie nastrajają pozytywnie. Trochę dołują.

No ale - komplikacje to jakiś margines, normą jest że wszystko jest mniej więcej ok, mimo jakiś tam niedogodności.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:16   #1523
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
za udane zakupy,i całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło
ok teraz to już napewno lece spać dobranoc!
dziękuję i też się cieszę że jest ok, ja jestem spokojniejsza więc i dzidzia jest spokojna, bo ostatnie dni to była u mnie tragedia, budziłam się w nocy i schizowałam że na pewno szyjka się skraca. Teraz jestem spokojna
Stary 2012-03-17, 22:22   #1524
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Pumcia kupiliśmy łóżeczko i przewijak w Świecie Dziecka,nie wiem czy u Was jest? tam mają śliczne ale nieco drogie meble dziecięce bardzo dobrej jakości ale akurat jest -20%na mebelki komodę i regał w Ikeii, komoda malm ta podwójna, 6-cio szufladowa biała, bardzo fajnie zgrała się z resztą. Teraz szukam fotela do karmienia,masz może coś fajnego na oku???
Olcia, mysle, ze Świat dziecka jest u nas.
A ta komoda malm nie jest zbyt niska? Bo jak dla mnie to ona odpada właśnie z powodu wysokości, bo ma 78 cm. a ja potrzebuje taka na 92-95. Ogolnie myslalam o tej malm, bo pasowałaby mi, ale kurcze... nie chce się zginać przy dziecku za bardzo.
Co do fotela do karmienia, to ja kupię ektorp jennylung - nie jest za duzy, dobrze sie na nim siedzi i cena przystepna. Co myslisz??

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Linka, dokładnie, normą jest, że wszystko jest OK, niewiele dzieciakow rodzi się przedwcześnie, nie mamy co panikować.
Stary 2012-03-17, 22:30   #1525
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

kurczę pumcia weszłam na stronę tego Świata Dziecka http://www.swiatdziecka.com.pl/ i chyba tylko w wwie jest a co do malma to my go kupiliśmy tylko jako komodę a przewijak kupiliśmy jako osobny mebel, ale fakt ten malm mógłby być do przewijania nieco za niski szkoda bo fajnie się prezentuje.. a fotel który wybrałaś fajny tylko ja bardziej myślałam o bujanym, hmmm,ciekawe czy to wygodne do karmienia taki bujany?
Stary 2012-03-17, 22:31   #1526
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą Byliśmy ze znajomymi w knajpie - ubawiłam się dzisiaj po pachy Wypiłam zielonego drinka bez %, a reszta zielone piwo. Irlandczycy obchodzą dzisiaj dzień św. Patryka więc wyszło nam, że możemy się z nimi integrować i to opić

Cytat:
Witam
Z dzidia wszystko ok
Czyli jednak będzie ekonomicznie
Usg super, moja stara ginka jest ciągle super babka Szkoda że nie mam tam bliżej to bym sie chetnie do niej przeniosła
MAmy całe ponad 0,5 h usg na płytce i wogóle z Tż jestesmy bardzo zadowoleni
Potem odwiedziła nas moja kuzynka z swoją drójką urwisów(2 i 3,5 r) mała tak sie wybiegała i wyszalała ze już śpi
Ale super było i juz tak wiosennie
Gratuluję udanej wizyty i córeczki Super, że macie fajny filmik

Cytat:
a ja popijam piwko bavaria 0,0%
Też sobie ostatnio takie kupiłam , ale jeszcze nie piłam. Leży w lodówce i nabiera mocy

Cytat:
Od dziś smaruję 2x dziennie, wcześniej smarowałam 1x. Może ta Ziaja za słaba,sama nie wiem, chciałam kupić coś mocniejszego (Elancyl) dopiero w trzecim trymestrze, może powinnam już
Skoro rozstępy pojawiły się już to może rzeczywiście warto przerzucić się na coś mocniejszego. Może uda się zapobiec nowym
Niestety z rozstępami jest ciężko walczyć - ja mam na piersiach i udach, ale to jeszcze z okresu dojrzewania. Teraz już wyblakły i mi nie przeszkadzają.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Piękny brzusio i jeszcze nie duży

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:32   #1527
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Lecę spaaaać,mąż wzywa do jutra robaczki
Stary 2012-03-17, 22:32   #1528
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a ja popijam piwko bavaria 0,0%
lubie je też mam w domu
Cytat:
Dobrze, ze Twoje obawy rozwiane My tez dziś kupiliśmy coś dla brzdąca, leżaczek, kocyk welurkowy i dwa zestawy ciuszków
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Już Wam zdaję relację co i jak

Dziękuję za wszystkie smsy, słowa wsparcia i teraz powitania Jesteście najkochańsze na świecie

W poniedziałek byłam umówiona na badanie z ordynatorką. Zbadała mnie, stwierdziła zapalenie pochwy, zamkniętą ale odpowiednio długą i drobną szyjkę macicy. Brzuch miałam wg jej opinii zbyt twardy, zauważyła, że stawia mi się macica. Kazała mi się przebrać i położyła na patologię ciąży. Dali mi NoSpę w zastrzyku żeby rozluźnić ten brzuch i NoSpę w tabletce. Po godzinie brzuch dalej był twardy, więc zrobiła mi usg i podłączyła pod ktg - pokazało skurcze... Dostałam Clotrimazolum i 2 Luteiny, ale okazało się, że Clotrimazolum mnie uczula... W sumie tylko po Luteinie czuję ulgę, że macica się rozluźnia. Dowiedziałam się, że mam spać na płasko, nie mogę dotykać brzucha ani podnosić rąk, bo to powoduje napinanie mięśni brzucha. Dodatkowo nie mogę nic nosić... Następnego dnia zrobili mi usg, tp z usg wyszedł idealnie 13.07 Mój maluch ma wszystkie narządy w porządeczku, a waży już 436 gramów Oczywiście pokazał w końcu mamusi swoje klejnoty, a pani doktor stwierdziła, że to chłopak na 200%. Codziennie rano i wieczorem miałam mierzoną standardowo temperaturę i ciśnienie (zazwyczaj 90/50 lub 100/50), stwierdzili, że lepiej takie niż zbyt wysokie. Dodatkowo rano i wieczorem słuchaliśmy sobie serduszka Zrobili mi wymazy z pochwy, wyszły super, tak samo krew mam super i mocz. Zrobili mi badanie na "hifa" ale go nie mam Odetchnęłam z ulgą!
Mój gin totalnie mnie olał, mimo że widział, że coś ze mną nie tak. Ordynatorka stwierdziła, że przejmuje mój przypadek... Postawiona diagnoza: zapalenie pochwy oraz przedwcześnie zagrażający poród. Od poniedziałku, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka....
Ważę rewelacyjnie, moje BMI jest takie jakie powinno być. Niestety przez to, że mam mało tkanki tłuszczowej, to będzie mnie bardziej boleć kopanie, ale... jesteśmy z maluchem skóra do skóry dlatego lepiej go czuję, on czuje też mnie
Co do samego szpitala: są 3 sale, ogólna, patologia ciąży i sala septyczna. Położne wszystkie są bardzo miłe i są rewelacyjne! Każdy jest tam dla siebie uprzejmy i widać, że robią to co kochają Warunki są bardzo przyzwoite. Jedzonko pyszne, 5 posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, obiad z 2 dań, podwieczorek i kolacja. Można się było spokojnie najeść Babki na sali miałam fajne, ale... jedna to był ewenement Ale to później Wam o niej napiszę, bo post jest i tak mega długi

Do domu dostałam zalecenia: Pirofucin co 2 dzień, Luteina 2 tabletki na noc, Magnez 3x1, NoSpa 2x1, więc teraz jestem lekomanką
No nareszcie jesteś!
Kochana ciesze sie , że z maluszkiem wszystko dobrze, ale uważaj na siebie, musisz teraz zwolnić obroty jeszcze bardziej Brawa dla Pani Ordynator
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/spodnica-ciaz...196767750.html

jak Wam sie widzi taka spodniczka???
bardzo ładna, juz kiedyś ją namierzałam na all
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
sukienusie śliczne, ale dla zgrabnioszek, to juz nie na moje grube gyry
Cytat:
Witam
Z dzidia wszystko ok
Czyli jednak będzie ekonomicznie
Usg super, moja stara ginka jest ciągle super babka Szkoda że nie mam tam bliżej to bym sie chetnie do niej przeniosła
MAmy całe ponad 0,5 h usg na płytce i wogóle z Tż jestesmy bardzo zadowoleni
Potem odwiedziła nas moja kuzynka z swoją drójką urwisów(2 i 3,5 r) mała tak sie wybiegała i wyszalała ze już śpi
Ale super było i juz tak wiosennie
dla córuni.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:34   #1529
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę spaaaać,mąż wzywa do jutra robaczki
dobranoc

ja też uciekam , do jutra mamuśki

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:38   #1530
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ah oczka mi się kleją czyli pora iść spać. Dobrej nocy Kochane

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości