|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
jakie to słodkie ..
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane ! Ja od rana w pracy i jestem taka zła, odpisałam Wam na posty a tu d... i internet wcieło.. tak więc odpowiadam tyle co pamiętam
Ja chętnie już poszłabym na zwolnienie lekarskie, bo mnie współpracownicy wkurzają, ale wytrzymam jeszcze. Mam obronę w czerwcu a wiec może od końca maja pójdę na L4 Zastanawiam się czy po macierzyńskim nie pójść na wychowawczy.. zalezy to jeszcze od tego czy zdam egzaminy na aplikacje..jeżeli tak to raczej nie dam rady pracować.. ![]() DeKajka- ale Ci fajnie..tylko 2 razy w tygodniu pracujesz .. Ja równiez już powiedziałam mężowi, że bierze urlop po urodzeniu maluszka i sami byśmy chcieli zajmować się maleństwem.. Dzisiaj mam stresujący dzień, bo moja siostra ma operacje.. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale jeszcze wielkiej różnicy nie widać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za siostrę!
|
|||||
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec teściowa zostaje i już mnie szlag trafia |
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna1982 dasz sobie rade ja mieszkam z tesciowa ona na dole wszytsko mamy osobno i jjak urodzilam to gotowalam i zajmowalam sie gabi sama teraz tez gotuje z nia na zmiane ale gabi caly czas ze mna staram sie wszytsko sama na zakupy zabierma mala jak juz nie mam wyjscia to zostawiam. Ona jest dobra osoba ale wiadomo moje dziecko iw ychowuje ppo swojemu, zreszta ona pracuje i nie ma tez czasu gabi spedza na dole dziennie jakies 10 min i sama do mnie wrca jak bumerang
![]() mi jedynie pomagala przez pierwsze 3 dni kapac mama bo nie mialam zielonego pojecia nie chodzilam do szkoly rodzenia a pozniej juz sama lacznie z tym ze nie bbylo tz i jakos dalam rade. Teraz tez chce liczyc na siebie bedzie ciezkooo wiem ale jakos dam tade. Tz nie bedzie mogl wziasc urlopu ale mysle ze sie spreze i bedzie dobrze z jednym dzieckiem nie jest zle duzo i spi i naprawde mozna wszytsko ogrnac goprzaej jak zacznie chodzic wtedy sie zaczyna ![]() kamilka trzymam za siostre u nas noc fatalna gabrysia sie budzila pol nocy a drugie pol latalam sikac ja juz widze ze brzuch mi wystaje, wczoraj siostra tez mi powiedziala ze jak mam obcisle rzeczy to mam maly brzuszek Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:50 |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wlasnie najbardziej zawsze balam kapieli ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- nie lubisz jej?
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za siostrę żeby wszystko poszło dobrze ..
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz są takie fajne wkłady do wanienek, że nie ma opcji aby coś stało się dziecku
Moja koleżanka ma 7miesięczną córeczkę i od maleńkości często oglądałam jak ją myją więc to nie jest takie straszne jak się wydajeDziękuje za wsparcie Dziewczyny
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie, bardzo, ale nie chce żeby wychowywała moje dziecko przez 8 godzin dziennie
![]() Nie nadaje sie do wychowywania wnuków, bo tak są rozpieszczone jak szewski bicz!
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Ze wzgledów medycznych .. boję się że moje serce nie wytrzyma takiego wysiłku .
Ogólnie mam wysokie tętno a przy wysiłku nawet najmniejszym skacze do granic możliwości ..
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamila ooo widzisz nie wiedzialam -ja sie balam wlasnie przez kregoslup ze mozna uszkodzic.dobrze wiedziec ))
|
|
|
|
|
#1516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziadkowie są od tego, żeby rozpieszczać, ale nie do przesady Cytat:
To faktycznie może być niezbepieczne
|
|||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat tż przywoził małego do niej, nie dośc że wszystko mu było wolno, potem zaczął bic babcie, bo go sama nauczyła rozwalac wszystko, uciekac, pluc... Do tego nie słuchała tego co mówiła jego mama, tylko robiła po swojemu, a mnie takie coś strasznie wkurza...
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama napewno mi pomoze, rodzinka od strony mamy juz ma zaplanowane kiedy kto przylatuje (hehehe najlepsze jest to ze to maja juz zaplanowane od 2 miesiecy, nawet nie wiedza ze jestem w ciazy ). Napewno sie uciesza jak im powiemy a to bedzie 13 Maja, bo akurat lecimy na komunie. Z tesciowa hm, w sumie dobrze ze mieszka 2 tys km odemnie, jak ostatnio widzialam jakie ma podejscie do swojej 1 wnuczki, to stwierdzilam ze za bardzo pomocna nie bedzie, napewno nie jest typowa babcia, taka ktora kocha calym sercem. Jest jakas zimna, i nie ma podejscia do dzieci.
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie takie straszne ta kapanie ja kapalam na gabce i jak dla mnie rewelacja nie trzeba dziecka caly czas trzymac
co do rozpieszczana tooo dlatego mojej nie pozwalam siedziec za dlugo z tesciowa to co ja zabronie po kryjomu jej da albo pozwoli nie mowiac o tym ze jak mowie prosze nie dawac jej slodyczy to i tak dostanie |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-30 o 10:12 |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama powiedziała, że żałuje podejścia do swojego wnuka, który ma 15 lat i rozbestwiony jest masakrycznie..brak szacunku do kogokolwiek a jego ulubione słowo to DAJ!
Powiedziała, ze już do drugiego wnuka/ wnuczki będzie inna . Na pewno nie da sobie wejść na głowę jak w przypadku pierwszego. Wiadomo, że będzie rozpieszczać, bo po to są babcie, ale na pewno nie rozbestwi! Na zobaczymy czy jej to się uda
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie i nie mam zamiaru żeby to samo zrobiła z moim dzieckiem.
Kiedyś jej zwróciłam uwage, czemu słodzi młodemu herbatę...to powiedziała, że naszemu też bedzie!! A potem mi powiedziała, że jak urodze to mam od razu jej oddac dziecko bo ona sie nim zajmie a ja mam sobie iśc do pracy... Wiem, że powiedziała to z dobrego serca, ale jak można mówic tak kobiecie? Co ona nie pamieta, jak ona była mamą? Tez chciała od razu po porodzie oddac dziecko swojej teściowej? ![]()
|
|
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
A rozmawiałaś już na ten temat z lekarzem? Jak wysokie masz to tętno? A i czy bierzesz na to jakieś leki?
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to faktycznie nie dziwię się Tobie, że nie chcesz pomocy od teściowej. Poza tym przecież te pierwsze miesiące po porodzie są najważniejsze dla Maluszka i mamy, żeby od razu oddawać dla babci pod opiekę
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście problemu z teściową mieć nie będę, bo mieszka za granicą i widujemy się raz na rok. ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A tak w ogóle to cześć dziewczyny!!! Dziś chodzę jak osa. Jestem, straszliwie rozdrażniona, wszystko i wszyscy mnie wkurzają, nawet mąż uciekł do pracy godzinę przed czasem, bo nie mógł ze mną wytrzymać. Na dodatek rano wyrzucałam coś do kosza. Otworzyłam szafkę, w której znajduje się kosz na śmieci i jak poczułam ten smród, to myślałam, ze zwrócę cały żołądek. Mąż oczywiście twierdzi, że nic nie czuje... ![]() Do tej pory jak sobie przypomnę ten zapach to aż brrrrrr..... Chyba do końca ciąży nie zbliżę się do kosza. ![]() Aaaaa co za dzień kijowy!
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włąśnie zjadłam 4 kiwi I robie pizze z tuńczykiem i innymi cudami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

jakie to słodkie ..

dasz rade
za siostrę!

Wiem, że powiedziała to z dobrego serca, ale jak można mówic tak kobiecie? Co ona nie pamieta, jak ona była mamą? Tez chciała od razu po porodzie oddac dziecko swojej teściowej?