|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
a co do kłótni, będą jeszcze, tylko temat musi się znaleźć
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-04-20 o 21:47 |
||
|
|
|
#1502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak samo przy kupowaniu spodni bawi mnie niezmiernie informowanie ekspedientek, że 'nie, proszę mi nie przynosić rozmiaru 34, bo się w nim utopię' ^^z takich rozwałek była jeszcze kiedyś pani z H&M, której spytałam się, czy są inne rozmiary wybranej przeze mnie sukienki. Na to ona do mnie z pretensjami, że to jakaś elitarna seria była, że ich już nie ma i nie będzie, i 'no jak to, pani nie wie, że to z limitowanej kolekcji, pani tego nie wie i mi głowę zawraca?' Na metce nic nie było, żadnej informacji, że to projekt firmy Nędzni czy cokolwiek podobnego. Sama sukienka też ze złota nie była. Ale najbardziej ubawiło mnie, jak powiedziałam, że widziałam tę sukienkę u Hitlera&Mussoliniego w innej części Polski, a ona wmawiała mi, że to niemożliwe, że coś sobie ubzdurałam, bo to przecież kolekcja limitowana i były tylko u nich |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym, to mi się jeszcze getry z piłkarskimi skarpetami kojarzą
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma to jak zdjęcie oferowanego przedmiotu zachęcające do kupna
M-A-S-A-K-R-Azdjęcie z jakiejś aukcji na allegro |
|
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33683942]Czemu masakra? Serio, ja tu nic dziwnego nie widzę.[/QUOTE]
Mnie też nie razi, ale domyślam się, że chodzi o to, ze goły brzuch jest zbędny do ukazania sprzedawanego przedmiotu i że laska ma milimetrowe boczki
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33684193]Mam nadzieję, że chodzi tylko o goły brzuch, bo jak mi ktoś wyjedzie z tekstem, że osoba na zdjęciu jest gruba, to będzie
[/QUOTE]Absolutnie nie jest gruba, ale jest wciśnięta w przynajmniej rozmiar za małą spódnicę Jak robią mi się w czymś boczki, to kupuję to coś rozmiar większe, bo takie coś jak na zdjęciu kompletnie mi się nie podoba.
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że prezentowana spódnica na pewno nie jest w odpowiednim rozmiarze dla tej osoby. Jest zdecydowanie za mała. Lepiej już byłoby zrobić zwykłe zdjęcie SAMEJ spódnicy, bo spódnica dużo traci na pokazanym wyżej zdjęciu. I to jest rozwalające - wciskanie się w za małą spódnicę i wstawianie takiego zdjęcia na aukcji.
Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-04-20 o 23:52 |
|
|
|
#1512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oho, Charlize pod Arkadią - wiem, że pewnie nie ma w tym nic zabawnego, ale jakoś tak mnie śmieszą zdjęcia pod galerią handlową Zwłaszcza, że na ostatnim zdjęciu wygląda, jakby nie do końca umiała chodzić w tych butach
|
|
|
|
|
#1513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
z tych rzeczy z conceptshopu sukienka się obroni
![]() coś podobnego miała na sobie niedawno J. Horodyńska i dla mnie wyglądała wyśmienicie KLIKCytat:
![]() ma pewne klapki, których uporczywie nie chce się pozbyć, a tak własnie wyłażą mu w nich paluchy i dosłownie szurają po ziemi! widok okropny. muszę wyrzucić te buciory! ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3367963 9]rozwaliła mnie autorka pewnego bloga, reklamująca się w wątku o blogach modowych, w poście o Natalii Vodianowej napisała: "Moja ocena modelki: 9/10 (za naturalną świeżą twarz, pomimo wieku wygląda nadal naprawdę dobrze)" Natalia jest w moim wieku, nie wiedziałam, że to cud tak dobrze się trzymać mając 30 lat [/QUOTE]mam wrażenie, że nastolatki czy dwudziestolatki (absolutnie nie obrażając tu nikogo) często mają wyobrażenie o trzydziestce, że to taki odległy wiek "starej baby", niemal wiek dinozaura a jak się przekroczy tę trzydziechę, to czasem człowiek w niektórych sferach życia czuje się młodziej niż za studenckich czasów ![]() Cytat:
![]() tzw. ocieplacze na nogi, np. takie Cytat:
legginsy to wiadomo, legginsy, nieważne czy do bioder, czy wyzszy stan, a getry to ocieplacze, jak wyżej ![]() Cytat:
![]() mówię, że potrzebuję 38 lub 40, a babka patrzy na mnie i upiera się, że na pewno 36! (bo jak chude nogi, to myślą, że reszta też chuda )a co do zdjęć gołego brzucha i spódnicy - może sprzedaje własnie ze względu, że jest na nią za mała? ![]()
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
6roove: Moje definicje zawsze są ciekawe
![]() Z tą spódnicą, to faktycznie lekki niewypał. A ja się tak wstydzę jak robią mi się boczki od spodni, bo te zjechały na tyle za nisko by wylewało się moje sadło
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Rozwalacz ostatnich dni.. białe skarpetki i pantofle
|
|
#1516 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cielistej bielizny - zgadzam się w zupełności. Niestety nie wiem czemu nie jest ona tak popularna jak biała lub czarna. Nie rozumiem bo jest najbardziej uniwersalna ze wszystkich. Poza tym wiele osób myśli że do białej bluzki/spodni nakłada się białą bieliznę :/ Cytat:
![]() A jeszcze apropos ekspedientek przypomniała mi się pani w sklepie Apart kiedy poszłam zmniejszyć obrączkę - ona do mnie - ale wie pani że później jakby chciała pani powiększyć ona będzie cieńsza? ja na to że wiem, ale co z tego jak teraz i tak nie mogę nosić bo mi spada. Na co ona - to może dokupi pani jeszcze jeden pierścionek to problem się rozwiąże Cytat:
Mnie najbardziej rozwala jak te rzeczy z Nędznych kosztują już marne grosze a babki przy kasie wciąż pakują to z takim nabożeństwem
|
|||
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniał mi się mój największy rozwalacz szkolny! Fortepian dodatkowy, ja wystraszona, bo z klawiszami totalnie dogadać się nie mogę, czekam na swoją nową nauczycielkę. Czekam pięć minut, czekam dwadzieścia - pojawia się w końcu. Pojawia się a to, co widzę przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Przede mną stoi ok. poczterdziestoletnia kobieta-bałwanek, która chyba chciała dostać angaż równocześnie w stu tysiącach bajek. Okrągła twarz podkreślona przez spalone trwałą włosy, okrągły brzuszek podkreślony przez za małą białą koszulę, okrągłe bioderka podkreślone przez opinające się brązowe zamszowe rybaczki, a do tego... wielka muszka w groszki i skarpetki (pewnie zakolanówki) w paski różnokolorowe oczywiście jaskrawe. Całość podkreślona czerwonym adidaskiem. Ja rozumiem, że może praca z dziećmi (miałam wtedy lat siedemnaście, ale pomijając), że może artystka czy coś, ale... Gdyby to się jeszcze przekładało na jej charakter, że to aby zainteresować muzyką takie poświęcenie. Ale nie. Kobieta-bałwanek okazała się największą z żylet w mojej szkole. Do teraz gdy ją widuję, boli mnie brzuch z nerwów.
Edytowane przez waits Czas edycji: 2012-04-21 o 10:47 |
|
|
|
#1519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poplułam monitor a nawet nie wiem jakie to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę nie rzuca Wam się w oko, że nikt tu gruby nie jest ale spódnica za to na pewno jest za ciasna ![]() Cytat:
Czasem szuka a czasem w ogóle nie zauważa, że coś "zaginęło" ... także tego
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-04-21 o 11:04 |
|||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
miss kitsch: To są tradycyjne gnojozrywy. Ja nie mówię modnych teraz butach w szpic, bo te szpice są wyważone i idealnej, niekarykaturalnej długości
![]() Co do ekspedientek, to jeszcze nie zdarzyło mi się by jakaś zaczepiła mnie w sklepie z ciuchami, ale zamiast tego nie dają spokoju w drogeriach. Ale tak jak ktoś wyżej powiedział, taka praca. A z tymi kradzieżami, to faktycznie nie wystarczy monitoring, czy bramki. Moje lowe jak pracowało w ochronie miało sytuację, gdzie facet ubrał się w garniak za dwa tysiące i próbował tak wybiec ze sklepu. Albo parkę która usiłowała wynieść pudło z butami. Z kolei chamstwo niektórych pracowników zdaje się być nie do przełknięcia. Koleżanka była bodajże w CCC i oglądała buty, ale musiała po coś sięgnąć do torby (wiecie, duża torebka robi swoje). Jako że nic tam nie znalazła, to skierowała się do wyjścia. Nagle wybiegła za nią pracownica krzycząc, że ma się zatrzymać bo ona musi coś sprawdzić i kazała jej pokazać co ma w torbie. No ja rozumiem środki ostrożności, itd... Ale mogła dziewczynie dyskretnie zwrócić uwagę, że chce się upewnić czy czegoś nie ukradła, a nie drzeć się na całą galerię. |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1522 | |
|
Chimay
|
Cytat:
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozwaliła mnie dziś Kaśka Tusk
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-04-21 o 13:33 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Buty na półce w salonie (chyba) to pierwsza Charlize miała.
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
bardzo mi sie nie podoba naszyjnik Charlize w jednym z nowszych postow...
|
|
|
#1529 | |
|
Konto usunięte
|
wypad na zakupy nie zawodzi nigdy, oprócz tradycyjnych rozwalaczy w postaci wysypu fashionistek w kaloszach kierujących się do starbucksa na pomarańczową herbatę, rozwalił mnie Orsay
na środku sklepu stał wieszak, na wieszaku dziko pomarańczowe marynarki skomponowane z zielonkawymi koszulami a'la chłop pańszczyźniany (nazewnictwo mojego męża) a na wieszaku przymocowana etykietka z ceną napisem MUST HAVE! ![]() i to mnie rozwaliło u Kasi: Cytat:
Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-04-21 o 14:34 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

, a że wydawało mi się to dziwne, trochę poszukałam i dowiedziałam się, że Ashlee Violinist dostała bana. Trochę się zdziwiłam, prawdę mówiąc
Ale z drugiej strony, nie ma zaczepek i kłótni.
a co do kłótni, będą jeszcze, tylko temat musi się znaleźć 
Po to kupuję coś w postaci X, żeby zatrzymało ten kolor/kształt/rozmiar. Jak można strzelić sobie samobója tekstem "ale pani się nie martwi, po pierwszym praniu spodnie diametralnie zmienią rozmiar" 
tak samo przy kupowaniu spodni bawi mnie niezmiernie informowanie ekspedientek, że 'nie, proszę mi nie przynosić rozmiaru 34, bo się w nim utopię' ^^

)