|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Jestem podekscytowana, w piątek nad ranem wyjeżdżamy ![]() Akcja zakupowa trwała chyba ze dwa tygodnie, ciągle czegoś potrzebowaliśmy. Ale chyba już lista jest domknięta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w piątek jedziecie, to szybko się zebraliście, znając życie - zaczęłabym się pakować dopiero w czwartek wieczorem i wtedy okazałoby się, że brakuje mi miliona rzeczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na tych zakupach, wszystkie coś upolowałyśmy ![]() ![]() Ja byłam za to najbardziej ekonomiczna: kupiłam w sumie 6 rzeczy, w tym buty, i wydałam dokładnie 200 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pakowanie jeszcze przed nami, jeszcze jedno pranie i prasowanie muszę zrobić. Ale większość rzeczy jest zebrana, albo spisana... Myślę, że to specyfika wyjazdu - ponieważ cały czas coś było planowane - noclegi, trasy, bilety wstępu-rezerwacje, to więcej myśli, o tym, co potrzeba dokupić, się pojawiało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Mnie powiem szczerze troszkę śmieszy to pakowanie większości ludzi- jakby wyjeżdzali do krajów 3 świata - tudzież gdzieś gdzie jedzenia nie ma - albo jest bardzo drogie. Przecie teraz to wsio jedno gdzie pojedziesz- wszystko jest- w takich cenach jak w Polsce
![]() ![]() Nie to Emilko że piję do Ciebie- bo jak sie jedzie na taki objazd to lepiej mieć ze sobą mapy, nawigacje i pełną ateczkę ( bo domyślam się że takie pakowanie bierzesz pod uwage) Chodzi mi o ludzi którzy jada z BP- a walizki pakują już 2 tyg wcześniej. A jak pracowalam kochalam pytania- ile wziąć euro na tydzień- kurna skąd ja mam wiedzieć na jakim kto poziomie żyje i czy zabiera ze sobą kabanosy , czy chce tapasy jeść 3 razy dziennie ![]()
#1507 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, macie jakiś sprawdzony zestaw na przeziębienie? Chyba mam anginę, ale nie mogę brać antybiotyków na to, bo już to kiedyś przerabiałam, więc nie idę do lekarza, a potrzebuję być na chodzie w weekend. Polećcie coś wypróbowanego, co kupię bez recepty?
...no może poza mlekiem z czosnkiem, bo tego nie jestem w stanie przełknąć |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.heel.pl/Heel-pl-Mercurius-Heel-S.html i nie raz mi pomógł obejść się bez lekarza i antybiotyków. Kiedyś na opakowaniu miał napisane, że jest na ropień okołomigdałkowy i czyraki. Potem zmienili napis ale skład pozostał ten sam (analizowała mi go farmaceutka).
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas najważniejsze to było ogarnąć kwestie związane z pieniędzmi - założyć konto walutowe (odpowiednio wcześnie, żeby przyszła karta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- da się, tylko zależy mi, żeby szybko się z tym uporać |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wyciąg z jeżówki. Generalnie jest na objawy przeziębienia, ale moim zdaniem świetnie radzi sobie z bólem gardła, osłabieniem. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ostatnio mnie rozkładało (właśnie od klimatyzacji) - brałam przez dwa dni 2 tabletki 2 razy dziennie i raz na noc gripex - i super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zawsze tabcin pomagał, wzięłam wczoraj i przedwczoraj ale mimo to jest gorzej. Gripex chyba ma ten sam składnik. Byłoby łatwiej, gdyby nie ta temperatura, załadowałabym się wit. C pijąc herbę z miodem i cytryną, ale za gorąco jest, żeby się jeszcze rozgrzewać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ból gardła stosuję płukanie go wodą z solą na zmianę z wodą z wodą utlenioną. Piję dużo wody z miodem i cytryną (przygotowuje na noc). Gdy już mocno boli używam Tantum Verde. Cytat:
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-08-21 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na gardło bardzo polecam płukanie szałwią - to dla mnie numer 1. Preferuję nalewkę z szałwii, którą się rozcieńcza w połowie szklanki ciepłej wody. Ulga jest od razu. Moje gardłowe hity to jeszcze: olbas do ssania i orofar max. Zioła też mogłyby być pomocne, choć faktycznie jest ciepło... Mnie czasem mama poi mieszanką zaparzonego rumianku, szałwii, lipy i czarnego bzu. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-08-21 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
helo,
dziecko mi od rana aniołkuje, mąż wczoraj wysprzątał cale mieszkanie- cóż mogę od rana pić w spokoju kawkę i wizazować ![]() Tylko zjeść nie ma co ![]()
#1519 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień, bo wczoraj padałam na pysk ![]() A jutro idę w końcu do fryzjera! Haniu, tak trzymać! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Haniu super. Asiuk jakaś zmiana fryzury?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fryzjer to zawsze dobry poprawiacz nastroju. Przynajmniej dla mnie. Ja po ostatniej wizycie znowu jestem inaczej wygolona- i sama zmieniłam kolor na mniej żółty- znaczy zupełnie nie zółty tylko popielaty. Fajowo wyglądam ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Haniu pokaż się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Oglądam własnie zdjęcia z pleneru ślubnego przyjaciół- szok! szok! szok! skubańcy wleźli na kasprowy (nie wjechali kolejką), poszli do którejś doliny (nie wiem której) - zdjęcia bajka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- nie chce mi się robić zdjęć ![]()
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
cześć
To ja chyba jestem dziwna, ale nie lubię chodzić do fryzjera, strasznie się tam nudzę i mam poczucie, że marnuję mój cenny czas. No ale wczoraj się zmobilizowałam, żeby pójść, rozjaśniłam trochę włosy (znaczy w moje coraz ciemniejsze blond włosy pani mi wrzuciła jaśniejsze pasemka/refleksy). Siedziałam tam 3 godziny i mało nie uciekłam z natłoku tych rozmów na wysokim poziomie, masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te gazetki ja też zawsze przeglądam, ale oglądam tylko obrazki, więc szybko mi to schodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do fajnej fryzjerki- jak ja nie podejmuję tematu to w ciszy pracuje ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
Nie, zapuszczam włosy
![]() Cytat:
![]() E tam, dawaj jakąś fotkę!!! Cytat:
Ja się cieszę na jutrzejszego fryzjera, bo już wyglądam tragicznie, mam straszne odrosty i obrzydliwą grzywkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj byłam na fajnej imprezce, nabrałam klimatu urlopowego
![]() Dziś więc piorę i prasuję i trochę się obijam... Rano się dobiłam - zepsuł nam się komputer - serwisant twierdzi, że to może być karta graficzna, ale może też być to dysk... Koszt naprawy 1300 zł ![]() Laptop ma 2,5 roku ![]() Wczoraj działał normalnie, dziś się nie włącza (tj. prądowo działa, ale ekran jest czarny). Po prostu super. Na szczęście pod koniec czerwca archiwizowałam swoje dokumenty, ostatnie prace też wgrałam na maila piątek, więc przynajmniej taka pociecha... Dla porównania siedzę teraz przy 5-letnim laptopie, który wprawdzie jest dość wolny, ale wydaje się niezniszczalny... Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-08-22 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Ja u fryzjera byłam dzisiaj - tak na spontanie - i znowu mm uczucie " ojej, mam krótkie włosy" - bo wycięłam mocniej niż ostatnio:P
Umyję jeszcze dzisiaj głowę i się ułożę po swojemu. Byłam u innej fryzjerki niż zawsze, czuję, że są zdradziłam trochę:P i czegoś mi brakuje - ale nie jest chyba źle ![]() Lubię chodzić do fryzjera, odstresowuje mnie to, ale może dlatego, że już 3 lata chodzę w jedno miejsce, fryzjerka super babka (, no tylko że dziś byłam gdzie indziej, bo spontan wyszedł). Hania : przeszła Ci już faza z zapuszczeniem i naturalnym kolorem? Nie kusi Cię zapuszczać??? Bo mnie czasem kusi jak takie piękne upięcia widzę...ale to droga przez mękę i z moją drobną trójkątną twarzą..to nie tak łatwo znaleźć dobrą dłuższą fryzurę.. i w efekcie ciągle mam różniaste wersje bobów, raz dłuższe, raz krótsze, raz wygolone tak, raz siak, raz dłuższy przód i tak dalej:P:P I kurczę nie wiem - ciągle się nie mogę zdecydować. W ogóle dziewczyny "po fryzjerowe" - dajcie jakąś fotkę do klubu czy coś! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.