Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 11:24   #1501
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Może nie ogoliły nóg ?
Może I pewnie nie chciało im się iść do pierwszego lepszego kiosku po maszynkę
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:35   #1502
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się - ona nie dostaje chamskich komentarzy na temat swojej figury, a głównie na temat niedopasowania ubioru do swojej sylwetki - jak ktoś ma świadomość tego, że ma oponkę na brzuchu, i nie wygląda ona estetycznie to nie wychodzi na ulicę w przymałych szortach i staniku. Tyle.
nie tutaj tylko o blogu i tam komentach.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:39   #1503
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
to nadal nie oznacza ze twoja sukienka nie byla za krotka:P
Nie była Przeważnie jak wychodzę w krótkiej sukience/spódniczce, to konsultuję to z mamą/TŻ (chociaż on nie jest zbyt obiektywny) - bo nie chcę, żeby się potem okazało, że widać mi pół tyłka

Z tym podjeżdżaniem spódnic się zgodzę. Bardzo mnie to denerwuje, bo kupię sobie jakąś sukienkę/spódnicę, w sklepie leży świetnie, a po pierwszym wyjściu okazuje się, że jest za krótka. Nie wiem, jak zlikwidować ten problem
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:41   #1504
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgadzam się - ona nie dostaje chamskich komentarzy na temat swojej figury, a głównie na temat niedopasowania ubioru do swojej sylwetki - jak ktoś ma świadomość tego, że ma oponkę na brzuchu, i nie wygląda ona estetycznie to nie wychodzi na ulicę w przymałych szortach i staniku. Tyle.
Mogłabyś podrzucić mi adres tego bloga?

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:55   #1505
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może się przeniesiecie na priv? Bo już któryś raz z kolei wchodzę na ten wątek w nadziei, że przeczytam jakiś normalny post, a wciąż trafiam na waszą dyskusję, która już zrobiła się nudna. Dajcie spokój.

Ostatnio z TŻ wybraliśmy się do kina. Ubrałam sukienkę, trochę krótką, i zastanawiałam się, czy czasem nie jest za krótka. Wszelkie obawy minęły, gdy zobaczyłam pewną dziewczynę. Miała na sobie tunikę... i majtki. Chyba nawet stringi, bo jak szła, to widać jej było pośladki (i to dosyć dobrze było widać). Pewnie chciała być seksowna lub zapomniała ubrać spodni
Ostatnio widziałam w galerii handlowej bardzo młodą mamusię z wózkiem i z również bardzo młodym tatusiem - dresikiem.
Mamusia miała na sobie... Top typu "tuba" naciągnięty za pośladki... Gołe nogi + stringi.
Cóż, jak taka uwodzicielka, to mnie ten wózeczek nie dziwi
Ale ciekawa jestem jaki był widok, jak np. musiała się nachylić do dzidziusia... Chociaż nie wiem czy chciałabym to oglądać, mimo że laseczka zgrabna i całkiem ładna.
Stary 2012-08-06, 12:17   #1506
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
o, Pani Borsuk.

Cytat:
wyboldowane - jesli chodzi o ałtfit z tym kolorowym stanikiem, to nie powiedzialabym, ze tam byla oponka^^.
Stary 2012-08-06, 12:44   #1507
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Rozwalają mnie młode dziewczyny, które w 30 stopniowe upały zakładają czarne kryjące rajstopy W ubiegłym tygodniu widziałam dwie tak ubrane
Mnie rozwaliła dziewczyna, która w +35 stopniach była zwyczajnie w grubym golfie i dżinsach. Nie wiem co jej było, może chora? Może coś z głową? Taka ciekawa alternatywa dla półnagich kobiet i dziewczyn/ek.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:55   #1508
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Mnie rozwaliła dziewczyna, która w +35 stopniach była zwyczajnie w grubym golfie i dżinsach. Nie wiem co jej było, może chora? Może coś z głową? Taka ciekawa alternatywa dla półnagich kobiet i dziewczyn/ek.
ja dzisiaj kolo 12.00 widzialam mlodego mezczyzne odzianego w czarne dzinsy, koszule (nie zdziwilabym sie, jakby byla z dlugim rekawem) oraz w czarna kurtke. normalnie, tarcza sloneczna^^.
Stary 2012-08-06, 13:01   #1509
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Mnie to natomiast wcale nie dziwi, bo miałam okazję poznać dziewczynę, która w upały chodziła w kurtce i długich spodniach - było jej po prostu zimno, ale prawdopodobnie miało to jakiś związek z tym, że była przeraźliwie wychudzona i miała przez to problem z przemianą materii.

Moja przyjaciółka natomiast, chociaż zdrowa i w rozmiarze 38, chodzi w długich spodniach do temperatury 30 stopni. W krótkich jest jej zimno, dopiero powyżej 30 stopni rozważa coś lżejszego... Kontrprzykład: mój TŻ, który przy 15 stopniach jest w stanie nosić krótki rękaw i nie ma nawet gęsiej skórki, bo mu ciepło.
Ludzie po prostu przeróżnie odbierają temperatury

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:05   #1510
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj kolo 12.00 widzialam mlodego mezczyzne odzianego w czarne dzinsy, koszule (nie zdziwilabym sie, jakby byla z dlugim rekawem) oraz w czarna kurtke. normalnie, tarcza sloneczna^^.
Rozumiem ideę zakrywania się przed słońcem - sama tak robię. Ale nie skórą, dzianiną czy dżinsem!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Mnie to natomiast wcale nie dziwi, bo miałam okazję poznać dziewczynę, która w upały chodziła w kurtce i długich spodniach - było jej po prostu zimno, ale prawdopodobnie miało to jakiś związek z tym, że była przeraźliwie wychudzona i miała przez to problem z przemianą materii.

Moja przyjaciółka natomiast, chociaż zdrowa i w rozmiarze 38, chodzi w długich spodniach do temperatury 30 stopni. W krótkich jest jej zimno, dopiero powyżej 30 stopni rozważa coś lżejszego... Kontrprzykład: mój TŻ, który przy 15 stopniach jest w stanie nosić krótki rękaw i nie ma nawet gęsiej skórki, bo mu ciepło.
Ludzie po prostu przeróżnie odbierają temperatury
Właśnie to mnie zastanawiało - dziewczyna wyglądała jak anorektyczka. Może była chora. Ale widok w taką pogodę dziwny.
Stary 2012-08-06, 13:07   #1511
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na studiach wykładowcę, która chodziła w golfach z angorskiej wełny, przede wszystkim w upały. I nie, nie było jej gorąco. Wręcz było jej chłodniej niż nam

Rozwalacz z kilku dni wstecz. Widziałam dziewczynę, postury słusznej, odzianej w obcisłą, fioletową sukieneczkę, tak krótką, że było jej widać niebieskie majtki, gdy szła (gdy stała też). W dodatku dziewczę (młode dość) wdzięczyło się do stadka samców, którzy ją w sposób dość oczywisty (dla postronnych) wyśmiewali. Dziewczę uważało się za ponętną, ale całość była strasznie niesmaczna.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:14   #1512
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Miałam na studiach wykładowcę, która chodziła w golfach z angorskiej wełny, przede wszystkim w upały. I nie, nie było jej gorąco. Wręcz było jej chłodniej niż nam
To co widziałam, to nie była wysokiej jakości wełna, która może i ma jakieś właściwości chłodzące.
Dziewczę ewidentnie było biedne i wychudzone.

Muszę poczytać o właściwościach angory.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

Rozwalacz z kilku dni wstecz. Widziałam dziewczynę, postury słusznej, odzianej w obcisłą, fioletową sukieneczkę, tak krótką, że było jej widać niebieskie majtki, gdy szła (gdy stała też). W dodatku dziewczę (młode dość) wdzięczyło się do stadka samców, którzy ją w sposób dość oczywisty (dla postronnych) wyśmiewali. Dziewczę uważało się za ponętną, ale całość była strasznie niesmaczna.
Nic tylko nagrywać i dzielić się z nami.
Stary 2012-08-06, 13:16   #1513
mallary
Rozeznanie

Cytat:
slabo sie ubiera ale jakie chamskie komentarsze dostaje odnosnie swojej figury- wspolczuje jej. nie kazdy wazy 50 kg mimo ze by chcial.
Dla mnie ma figurę przeciętną. I nie widzę w tym nic złego. Nie każdy może być chudziutką, długonogą dziewczyną. Tylko, że to, co ona ubiera, wcale nie uwypukla zalet jej urody, wręcz przeciwnie-koncentruje się na wszystkich mankamentach. Teoretycznie jej sprawa, ale posty negatywne kasuje i tak, więc chyba nie do końca taka wyzwolona jest, jak twierdzi
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:34   #1514
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poczytać o właściwościach angory.

Nic tylko nagrywać i dzielić się z nami.
Poczytaj. Ponoć chłodzi

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:38   #1515
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Poczytaj. Ponoć chłodzi
Czyli wypasionej angory na zimę NIET
Stary 2012-08-06, 13:43   #1516
WhiteCherry
Zakorzenienie

w sumie... chciałabym tak odczuwać temperatury!
w cieniu +35, żar się z nieba leje, ludzie w autobusie zlani potem, prawie że mdleją (serio, jedna babka wysiadła na przystanku, bo tak jej było gorąco), a ja tu sobie golfik podciągam i polar zapinam, bo mi chłodno
Stary 2012-08-06, 13:53   #1517
nicRu
maszyna, nie człowiek

Pomyśl, co miałabyś zimą
Stary 2012-08-06, 13:57   #1518
susuanne
Wtajemniczenie

Najgorszym co widziałam była dziewczyna (moja rówieśniczka, mam 16 lat) przyszła do SZKOŁY w samej bluzce zaciągniętej na tyłek, czerwone majtki i cieliste rajstopy. Podkreślam, że to nawet nie jest tunika. Mam podobną bluzkę, tyle, że dłuższą bo z innej firmy... Załamałam się.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:58   #1519
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Pomyśl, co miałabyś zimą
nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość...
Stary 2012-08-06, 14:37   #1520
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Albo konwencja "trash the dress". Po co? Taplanie w błocie, brodzenie po bagnie, czołganie po kanale jest takie trendi?

Widziałam jeszcze sesję z panem młodym w mundurze SS , zakopywaniem "zwłok" pana młodego w lesie, z grobu wystawała męska łapa z obrączką, a panna z łopatą gdzieś tam w tle majaczyła. Trzeba mieć coś z głową, żeby się w tym lubować.
Swietne!! Miałam znajomych co zrobili sobie sesję z bronią palną, a potem białą

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
My uniknęliśmy wszelkich zabaw, bo oczepinach się zmyliśmy, żeby się przebrać . Niby mogłam latać w kiecce do końca, ale mnie poobcierała pod pachami strasznie . Poza tym... nie znoszę zabaw weselnych, są często strasznie żenujące .
Też nie lubię, nie biorę udziału, chowam się w kącie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jeszcze coś wczoraj miałam rozwalaczowy dzień..
szła przede mną dość potężna dziewczyna/kobieta w krótkiej czarnej sukience, która podwijała jej się do góry, widać było całe uda i prawie już pośladki.. nie chodzi mi o to, że była grubsza, bo i u szczupłej by dziwnie to wyglądało, ale niedługo to będzie moda na chodzenie w majtkach po ulicach.. Chociaż w sumie już jest.
Niedawno widziałam taką, tyle że figurę miała tak przepiękną, że miałam ochotę walnąć ją cegłą
Miała fluo różową sukienkę, która zawijała się jak szła i coraz wyżej i wyżej i wyżej A potem do mięsnego weszła i tyle ją widziałam

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35564475]Też nigdy nie zakładam odkrytych butów. Nie sądziłam, że ktoś może mieć z tym aż taki problem[/QUOTE]
Ja bardzo rzadko. Ale rozumiem o co chodzi, jak jestem na plaży w celach kąpielowych to ubiorę japonki, a jak w celach piwnych to trampki Nie lubię stóp (każdych) i tyle.

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość

Rozwalacz wczorajszy: 30 stopni, długie jeansy i conversy.

Jak? Jak można odparzać sobie tyłek?
Ja tak chodzę i żyję
magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:55   #1521
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mal00nie
Villas?
Stary 2012-08-06, 18:16   #1522
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
Też się dziwię jak spotykam na szlaku osoby w... japonkach z torebeczkami Sama oczywiście nie mam na sobie fascynującej stylizacji, niezbyt pięknie czuję się w butach traperskich i naprawdę nie lubię plecaków, no ale... po godzinie wchodzenia cieszę się, że nic mi tego dodatkowo nie utrudnia
Jak byłam z rodzicami w Czarnogórze to zwiedzaliśmy sobie spokojnie miasto (ja w japonkach) i ociec stwierdził nagle, że świetnym pomysłem będzie się wspiąć na taką zaje**ście wysoką górę (na górze były jakieś ruiny i cudowny widok) wyłożoną kamieniami, brukiem, strpmą i cholera wie co jeszcze Dałam radę, chociaż w drodze powrotnej dwa razy się prawie sturlałam

Ale warto było, patrzcie co nas czekało po drodze i na górze:
http://th03.deviantart.net/fs70/PRE/...ld-d4epmod.jpg
http://th01.deviantart.net/fs70/PRE/...ld-d4eyar7.jpg

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ja tak będę wyglądać jutro na lotnisku - bluzka, sweter, bluza
magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:33   #1523
mal00nie
Zakorzenienie

modne sandały z cienkimi paseczkami
http://poorlydressed.files.wordpress...hat-honest.jpg
floral dres'ik
http://poorlydressed.files.wordpress...into-track.jpg

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:19   #1524
foxy123
Zakorzenienie

Nie wiem gdzie to napisac, wiec daje tutaj Zastanawia mnie jaka wielka przemiane tudziez metamorfoze szykuje Kamila Na jej blogu jest o tym wzmianka i tak sobie mysle czy to bedzie inna fryzura czy co Wie ktos cos?
Stary 2012-08-06, 21:27   #1525
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie to napisac, wiec daje tutaj Zastanawia mnie jaka wielka przemiane tudziez metamorfoze szykuje Kamila Na jej blogu jest o tym wzmianka i tak sobie mysle czy to bedzie inna fryzura czy co Wie ktos cos?
o blogerkach piszemy w wątku ku temu poświęconemu ;-) również czekamy z niecierpliwością na nowe wcielenie Kamci.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631337&page=101
Stary 2012-08-07, 11:37   #1526
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Mam dość duży biust i do tego dość wysoko umiejscowiony i specjalnie kupuję staniki, które robią minimalny lub w ogóle nie robią owego "przedziałka", bo strasznie mnie to postarza - od razu wyglądam na co najmniej 5 lat więcej, z płaską klatą wyglądam bardziej "młodzieżowo", nawet w oficjalnych, takich "dorosłych" ciuchach.
Po zapoznaniu się z tematem jednak chodziło o dolinkę, przepraszam nie zmienia to faktu, że nawet takowej u pani od staników jakby brak...

Cytat:
Rozumiem ideę zakrywania się przed słońcem - sama tak robię. Ale nie skórą, dzianiną czy dżinsem!
Powiem tak, pracuję w klimatyzowanym centrum handlowym i nie wyobrażam sobie pójścia tam w spodniach innych niż dżinsy lub z takiego dżinsopodobnego materiału - raz, że prędzej czy później byłoby mi po prostu zimno, dwa, że nie chcę straszyć klientów moimi nogami, jakoś mi to trąci brakiem szacunku. No i też kwestia praktyczna, nie wyobrażam sobie szorowania gołymi kolanami po podłodze podczas odkurzania bądź dokładania towaru na dolne półki Dlatego trochę nie rozumiem naskakiwania na dziewczyny w długich spodniach z grubszego materiału - wakacje są, ale sporo osób jednak pracuje i jak dla mnie trochę bez sensu jest przebieranie się specjalnie na dojazd do pracy czy z niej...

Dni temu kilka weszłam z ciekawości do sklepu Victoria's Secret w Warszawie i poważnie się zastanawiam, jaki on właściwie ma sens - nie ma tam NIC poza bardzo drogimi kosmetykami VS w niemal identycznych opakowaniach i jednym modelem nijakich koronkowych majtek, też za grubą kasę. Wiem, że jest sporo osób, które mogą za to zapłacić, ale w dalszym ciągu jestem ciekawa, ile pożyje sklep VS, w którym de facto bielizny nie uświadczysz

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-08-07 o 11:39
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:27   #1527
MilkyShake
Raczkowanie

Zauważyłam wysyp Panów w Bieli
Białe dżinsy (ew. inny materiał spodni), biała koszula bądź tshirt, białe buty/ białe skarpety do sandałow

LITOŚCI

MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:36   #1528
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkyShake Pokaż wiadomość
Zauważyłam wysyp Panów w Bieli
Białe dżinsy (ew. inny materiał spodni), biała koszula bądź tshirt, białe buty/ białe skarpety do sandałow

LITOŚCI
ja bardzo lubie bialy kolor na mezczyznach. tylko bez skarpet oczywiscie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:55   #1529
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
ja bardzo lubie bialy kolor na mezczyznach. tylko bez skarpet oczywiscie.
ja uwielbiam białe t-shirty na opalonych ciałkach
(szkoda, ze mój tż nosi tylko ciemne kolory)

Zapewne zaraz posypią się gromy, ale rozwalają mnie łańcuszki na ciało ubierane do bikini kompletnie nie rozumiem na co komu taki łańcuszek na plaży
Stary 2012-08-07, 17:11   #1530
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez HelenaTrojańska Pokaż wiadomość
ja uwielbiam białe t-shirty na opalonych ciałkach
(szkoda, ze mój tż nosi tylko ciemne kolory)

Zapewne zaraz posypią się gromy, ale rozwalają mnie łańcuszki na ciało ubierane do bikini kompletnie nie rozumiem na co komu taki łańcuszek na plaży
No jak to po co, dla lansu
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości