W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-15, 19:04   #1501
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 880
GG do cuciola
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
NoLQa i Paulinka - powodzenia na egzaminach!
i ja i ja

wlasnie wrocilam z bibliotecznej nauki

sjoanna fajne sweterki

bambi trzymam kciuki za przeprowadzke i za organizacje wesela, bylam w Pszczynie i akurat w parku pewna para mloda robila zdjecia

absolutnie sie nie pokazuj tz-towi przed, przeciez musi byc efekt woow

marepanku no 2014 to tez juz tuz tuz, minie szybko ja bylam w Assago na targach i fajne sa w mojej Pv tez robia ale malutkie

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:08   #1502
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale najwiekszy stres mam z tym weselem. Praktycznie mamy juz sale i termin zaklepany (musimy do tyodnia zaliczke wplacic) - ale teraz nie ma nigdzie zespolu.. a w ogole strasznie to wesele drogie bedzie, tu jest link do naszej "location" :
http://www.promnice.pl/galeria-zdjec-hotelu

A slub najprawdopodobniej w Palacu ksiazat Pszczynskic (bo tam tez mozna wziac slub cywilny)... ale wynajecie Sali Lustrzanej za 3600zl za godzine!!!
No nic - wale te nadgodziny w szczytnym celu
Jesli macie jakies namiary na fajny zespol to dawajcie !
Pozdrawiam serdecznie
Piekne miejsce! Podoba mi sie bardziej niz to drugie - choc i tamto ma swoj urok.
I ja tez w Pszczynie bylam. Piekne miejsce!

Cena - powalajaca. Sprawdzilam na stronie.
I nawet dekoracji kwiatowej nie wliczaja w cene.
Choc przy takich wnetrzach to moim zdaniem za duzo kwiatow jest zbednych.
A na slub cywilny to spokojnie w godzinie sie wyrobicie.
Pewnie nawet w pol. Choc nie wiem tego dokladnie - nie mialam cywilnego w Polsce.

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
czesc czesc u mnie burza i mega ulewa, no i spac mi sie chce, to jednak chyba nie przez pogode, ale ogolnie ze synek nie spi w nocy, mam juz dosc

Te burze u mnie dzisiaj sa.
Znowu taras zalany. Ale leje caly czas wiec nawet nie wychodze wygarniac wody. Nie ma sensu - zaraz zaleje znowu.

sjoanna Ty kaz mezowi zadzwonic do tego fachmistrza i go porzadnie opieprzyc za przeproszeniem, powiem Ci ze mojego meza kolega, ktory mieszka w Mediolanie i wzial ekipe remontowa tez Rumonow to musil pozniej dzwoni po inna, bo lazienka mu zle zrobili, wszystko cieklo, niby mniej kosztuja, ale fuszerki odwalaja, nie mowie ze wszyscy, no ale jak widac zdarza sie...

Chyba ja bym musiala - moj maz to bardzo spokojny czlowiek i takich slow nie uzywa!
Zostawia to tesciowi.

co do zaslon u Ciebie, to moje niektore znajome tez taka skrzynke maja, tak jest w starszym budownictwie, karnisz musisz zawiesic nad skrzynka, tak zeby zaslonki ja przykryly, moze duze pole do popisu zeby upiac jakos fajnie zasloneczki!
tez szary sweterek fajny
NoLQa dziekuje za komplement Paryz tez mi sie marzy i Londyn!

bambi ale piekny tez hotel! ceny rzeczywiscie euopejskiea na ile osob weselicho? suknia juz wybrana? jaki kolor scian zrobiliscie?
Bylam w Paryzu i Londynie. Teraz Barcelona mi sie marzy i Paryz z mezem.

Cytat:
No to przyjezdzajacie na weselicho ! J Ja wam powiem, ze mialam wlasciwie “upatrzone” inne miejsce – Nazywa sie to Ksiazeca Bazantarnia http://www.bazantarnia.com/ I tez to byl bardzo ciekawy obiekt – ale gdy pojechalismy z Tz do Polski – to on zaczal nosem krecic, ze w sumie teren nookolo jest taki jeszcze “niedopieszczony” – bo caly zameczek wyremontowano dopiero niedawno. Szkopul w tym – ze w tej Bazanciarni mielibysmy gwarancje slubu plenerowego – bo prezydent miasta jest ok. Po czym tak dla pewnosci moj Tz mowi, zebysmy pojezdzili obejrzec inne miejsca – tak zeby miec wybor – I trafilismy tam. Bylam zaskoczona bo jedzie sie w las bardzo bardzo daleko taka dziurawa droga – a na koncu jest ten zameczek mysliwski. Moj tz po obejrzeniu tego powiedzial, ze nie musimy juz nigdzie jezdzic – bo I tak mu sie nic innego nie spodoba.
Jesli chodzi o sukienke – NIC nie mam – nawet nie wiem co mi sie podoba ! Nie mam nawet tu zadnej kolezanki zeby mi doradzila, ale moj TZ sie oferuje na doradce J Myslicie ze to taki pech straszny przyniesie jesli mnie ujrzy w sukni przed?;-)
A co do tych firanek – zarowno w tym obecnym jak i przyszlym mieszkaniu mamy takie skrzynki zabudowujace nad oknami. I teraz mamy je przykryte firankami i nie widac ich, ale widzialam u kogos, ze wlasciwie moga byc prawie dekoracja! Po przemalowaniu scian na kolor hmm.. trudno okreslic bezowo-piaskowy dopasowuje sie idealnie do tych skrzynek, wiec mam zamiar dac takie czarne karnisze pod nie – pokaze wam na zdjeciu jak bedzie gotowe.
O tak - zdjecie poprosze!
Co do sukni - masz zamiar kupowac we Wloszech?
Wiem ze ze wzgledow logistycznych wygodniej byloby ci kupic tutaj ale potem masz problem z przewiezieniem.
No i cena wyzsza.
Ta moja kolezanka pojechala do Polski, w ciagu tygodnia lub 2 odwiedzila kilka salonow, przymierzyla co mieli, wybrala i kazala uszyc suknie.
Potem byla tylko raz na przymiarke. A byla juz w ciazy i krawcowa musiala wziasc brzuszek pod uwage.
Ja na wybieranie sukni szlam z mama.
Nawet jak macie nieco rozne gusta to ona ci powie szczerze ze dobrze lub zle wygladasz - nie bedzie siebie widzec w jakims modelu.

Na targach bylam tylko w Kielcach - ale z sukni nic specjalnego nie widzialam - za to fontanne czekoladowa i torty sprobowalam.
Tylko potem i tak nic z tego nie wzielam.
Bardzo pomocny byl dla mnie watek z kieleckimi pannami mlodymi.
W ten sposob wybralam tort i DJ-a.
I tu znowu sugestia - jesli nie bedziesz mogla znalezc zespolu - moga miec juz zajete terminy - to polecam DJ-a.

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
mam nadzieje ze ci sie uda wyjazd
my z tz jedziemy na romantyczny weekend walentynkowy do...WARSZAWY spotkac sie z ... moimi rodzicami
i trzymam kciuki za egzaminy

Bedzie sie oswiadczal????

ciekawy ten hotel owocnego poszukiwania zespolu...ja jestem dopiero w fazie planowania i juz sie caly weekend klocilam z tz jezeli chodzi o "location"
Czyli moja sytuacja miala ta zalete ze pokazalam mezowi miejsce, ktore mi sie podoba i potem okazalo sie ze mozemy zrobic tam wesele - decydowalam ja - choc mialam wczesniejsza aprobate.

Tyle na teraz - bo grzmi.
Wylaczam internet na chwile.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:40   #1503
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 827
cuci czasu jeszcze mam bardzo dużo choć to też zależy gdzie w końcu ten ślub będzie!

nie nie sjoanna oświadczyny już mamy za sobą
Ja z tz mam taki problem że jest najbardziej rompiscatole na świecie - i wstępnie bardzo się ucieszył że chcę urządzać ślub w Kalabrii (i z tego powodu musiałbym zacząć coś organizować dużo wcześniej) teraz zmienił zdanie myśli o lago d'orta! no i teraz chociaż mam jeszcze dużo czasu muszę zupełnie zmienić plany albo wybić mu z głowy ten pomysł
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:57   #1504
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Sjoanna a Ty bralas cywilny we Wloszech?
Bo ja mam taka kwestie do rozwiazania: moj Tz potrzbuje dokument Nulla Osta ktory wydaje Urzad Miasta tutejszy. Kazali jedank przedlozyc dokumenty ode mnie (bo tu sa te slynne zapowiedzi do wywieszenia). I mam tak:
- Estratto dell'atto di nascita ( questo cocumento lo si puo' richiedere in formato PLURILINGUE cosi' che non sia necessario tradurlo ) - czyli normalny akt urodzenia
- Certificato di cittadinanza - czyli zaswiadczenie o obywatelstwie... czy wiesz/wiecie gdzie to sie otrzymuje w Polsce?
- Certificato di stuto NUBILE ( non basta stato libero, devono specificare che sei nubile = mai stata sposata) - to to juz nie wiem gdzie zalatwiac?

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-01-16 o 11:58
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:15   #1505
sjoanna
Zakorzenienie

Moj tez uparty - ale wesele organizowalam ja!

Ale piekna pogoda - odczuwalne 2 stopni!
http://www.ilmeteo.it/meteo/Latina

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Bambi - tak, bralam cywilny we Wloszech.
Tu masz moja wiadomosc o dokumentach https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=52

Poza tym i ja i Alcon wypowiadalysmy sie na tym watku - slub z obcokrajowcem w Polsce. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=348038&page=3

Nie normalny akt urodzenia - jest taki akt urodzenia na druku miedzynarodowym - i jest tam od razu tlumaczenie na wloski.
A certificato di cittadinanza - to nie wystarczy dowod?
A zaswiadczenie masz z USC - do potwierdzenia i przetlumaczenia w konsulacie.

Troche czasu juz minelo - wiec lepiej poczytaj moje wypowiedzi z tamtego czasu - na goraco sie pamieta lepiej

a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2013-01-16 o 12:18
Stary 2013-01-16, 12:33   #1506
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek...

bambi ja podobnie jak sjoanna radzilabym Ci poleciec na tydzien do Polski juz z upatrzonymi modelami w necie i gotowa lista salonow w Twojej okolicy i chodzic i przymierzac! po pierwsze suknie we Wloszech sa bardzo bardzo drogie, po drugie bedzie musiala ta suknie tachac do Polski, ja kupowalam w Wawce polecialam na 2 tyg i pozniej raz na przymiarke juz nawet nie przed samym slubem, bo suknie odebralam w pazdzierniku, pozniej ciocia przywiozla mi do Zakopanego
co do dokumentow to to wszystko w comune Twoj Tz zalatwi

sjoanna Barcelona "zaliczona" hehe do tego Paryza cos sie nie mozemy zebrac, bo maz nie lubi francuskiego i za kazdym razem jak planuje to ten sie krzywi, a teraz to mowi zeby Flavcio podrosl to odrazu do Disneylandu pojedziemy

co dzisiaj pichca dziewczynki dobrego, oczywiscie te niezaganiane praca
Stary 2013-01-16, 13:27   #1507
sjoanna
Zakorzenienie

Cos mi sie wydaje ze w Disnaylandzie dzieci do jakiegos wieku wchodza za darmo.

Ja dla siebie nie mam natchnienia gotowac ostatnio.

A - widzialyscie to?
Moze jak przestanie padac pojde http://www.scontomaggio.com/campioni...a-roche-posay/

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-16, 14:07   #1508
bambi1980
Zadomowienie

dziekuje wam dziewcznki za rady!

Chyba jednak bede musiala pojechac do Polski bo nie bede mogla z nerwow w nocy spac..
Sjoanna - kazalam tz - towi isc znowu do Comune czy mi wystarczy dowod albo paszport zamiast tego swiadectwa o obywatelstwie, ale on sie upiera ze na pewno dowod nie wystarczy. Zobaczymy.
princi mialam zamiar zorganizowac taki sprytny plan, ze wybiore sobie we Wloszech a potem kupie w Polsce. Ale na pewno w moich okolicach (Katowice-Rybnik) nie ma takiego wyboru jak w Warszawie. A poza tym ja mam tak jakos dziwnie w rodzinie – wytlumaczcie mi o co w tym chodzi: najbardziej by wszystkim pasowalo gdybym wyskoczyla w kiecce z targowiska. Gdy pokazuje im jakies suknie ktore mi sie podobaja (takie wytworne, szykowne i pewnie tez kosztowne) – pukaja sie w czolo i przekonuja ze mam nie przesadzac i nie wymyslac takich szalenstw. Przeciez sukienke kupuje sobie za swoje pieniadze. Szczegolnie moja siostra i mama tak reaguja (moja mama pod wplywem siostry). Doszlo do tego ze ja im po prostu nie chce niczego mowic zeby nie zaogniac atmosfery. Ja chce sobie wybrac cos co mi sie bedzie podobac a nie tak jak ZAWSZE – zadowalac innych. Dlatego tak srednio sie sklaniam do tego zakupu w Polsce – tutaj przynajmniej nikomu sie nie musze tlumaczyc.
Stary 2013-01-16, 14:40   #1509
sjoanna
Zakorzenienie

Jak w kiecce z targowiska? Nie rozumiem - znaczy mowia ci ze nie chca koronki? Czy co innego sie im nie podoba?
Ze cywilny?

A z iloscia salonow to nie wiem czy tak naprawde zle jest w Rybniku - w moim Jedrzejowie salon na salonie!

Jest ich kilka - a nawet inne oferuja transport do salonu jak ten http://www.fasson.pl/1029/suknie-slubne-rybnik

o popatrz http://www.sarah.com.pl/aktualnosci.php?news=12&wid=6

http://www.janina.rybnik.pl/pl/pages.../strona_glowna

http://karina.net.pl/salony

https://plus.google.com/115038180818...ut?gl=it&hl=it

A ten w Gliwicach i Katowicach http://www.anna-suknie.pl/index.php?page_id=21

O - zebrane razem http://www.slub.rybnik.pl/news/salon...ybniku-58.html

a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:41
Stary 2013-01-16, 15:14   #1510
bambi1980
Zadomowienie

Sjoanna – jesli chodzi o te krytyki – to nie dotycza koronek czy jakichs innych detali. Ja tez za bardzo nie wiem czy to jest zazdrosc czy niechec, zebym sie czasem nie wyroznila sposrod tego co mieli inni. Juz nawet slyszalam takie hasla “ a po co w ogole robisz ten slub! Tyle kasy to kosztuje! Juz lepiej bys na remont domu dala pieniadze” . rece mi opadaja. Dlatego nie ma co walczyc o swoje idee – postanowilam robic tak jak ja uwazam bez zbednych konsultacji. A przynajmniej bez konsultacji z osobami – ktorzy na kazdy moj pomysl mowia ze zwariowalam. Domyslam sie iz fakt ze to "jedynie" slub cywilny - tez im przeszkadza - ale to akurat mnie nie obchodzi. A chyba duzo sie o tym poza moimi placmi mowi bo gdy bylam w Poslce na swietach moj 8-letni siostrzeniec (musial gdzies cos uslyszec) ciagle mi zadawal dziwne pytania na ten temat.
A Ty Sjoanna to powinnas pomyslec o karierze wedding planera – bo jestes obeznana jak nikt!!! Wyrazy szacunku!!!!

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-01-16 o 15:23
Stary 2013-01-16, 15:38   #1511
sjoanna
Zakorzenienie

Po swoim slubie tez bedziesz

A nastawienia twojej rodziny nie pojmuje.
No ale trudno sie mowi i zyje sie dalej.

Podczytujesz jakis watek Panien Mlodych z twojej okolicy?
Bo tam mozesz zapytac i o orkiestre i o salony.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-16, 17:03   #1512
principessina
Zakorzenienie

sjoanna fajne te camponcini, ale ten effaclar czy jak mu tam to jak ktos ma klopoty z cera, kiedys mialam po ciazy jak reka odjal, w koncu nie jestem pryszczata tfu tfu odpukac a w zeszlym tygodniu bylam "w mojej" aptece i babeczka dala mi tyle probek kremow nuxe, roche, avene, vichy i innych ze chyba rok bede sie nimi smarowac, a caly czas przymierzam sie do zakupu tego cudownego serum night repair estee lauder, juz chyba od 2 lat hehe

bambi troche nie rozumiem podejscia Twoich bliskich, przykre to przeciez taki dzien jest raz w zyciu, no niby powienien byc pozatym czemu masz sie dokladac do domu, w ktorym nie mieszkasz hmm a moze lepiej bylo zrobic ten Wasz slub we Wloszech, komu by zalezalo to by przylecial, a tak to jak nie zrobisz to i tak beda gadac...co do sukien to wypisz sobie salony w Katowicach umow sie wczesniej na przymiarki, bo zazwyczaj trzeba sie umawiac, jak nic nie znajdziesz to wsiadziesz sobie z rana w pociag i pojedziesz do Krakowa, tam jest ogromny wybor, jest tez Madonna, w ktorej kupowalam suknie, tylko ze w Wawie
my choc wesele mielismy w Zakopcu to orkiestre wzielam z Wawy, moze i do Was przyjada, moge podac namiary
a to jest cywilny, po ktorym bedzie normalna impreza weselna tance itd czy tylko poczestunek i via? pytam, bo jesli poczestunek, w sensie jakies rinfresco bez tancow to moim zdaniem suknia taka weselna balowa ksiezniczkowa nie pasuje...
Stary 2013-01-16, 17:18   #1513
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Cos mi sie wydaje ze w Disnaylandzie dzieci do jakiegos wieku wchodza za darmo.

Ja dla siebie nie mam natchnienia gotowac ostatnio.

A - widzialyscie to?
Moze jak przestanie padac pojde http://www.scontomaggio.com/campioni...a-roche-posay/
sprawdzilam i jest tez moje miasto ale nie zabardzo mam chec isc .... troche mi tam nie po drodze, a Ty bylas?
Cytat:
dziekuje wam dziewcznki za rady!

Chyba jednak bede musiala pojechac do Polski bo nie bede mogla z nerwow w nocy spac..
Sjoanna - kazalam tz - towi isc znowu do Comune czy mi wystarczy dowod albo paszport zamiast tego swiadectwa o obywatelstwie, ale on sie upiera ze na pewno dowod nie wystarczy. Zobaczymy.
princi mialam zamiar zorganizowac taki sprytny plan, ze wybiore sobie we Wloszech a potem kupie w Polsce. Ale na pewno w moich okolicach (Katowice-Rybnik) nie ma takiego wyboru jak w Warszawie. A poza tym ja mam tak jakos dziwnie w rodzinie – wytlumaczcie mi o co w tym chodzi: najbardziej by wszystkim pasowalo gdybym wyskoczyla w kiecce z targowiska. Gdy pokazuje im jakies suknie ktore mi sie podobaja (takie wytworne, szykowne i pewnie tez kosztowne) – pukaja sie w czolo i przekonuja ze mam nie przesadzac i nie wymyslac takich szalenstw. Przeciez sukienke kupuje sobie za swoje pieniadze. Szczegolnie moja siostra i mama tak reaguja (moja mama pod wplywem siostry). Doszlo do tego ze ja im po prostu nie chce niczego mowic zeby nie zaogniac atmosfery. Ja chce sobie wybrac cos co mi sie bedzie podobac a nie tak jak ZAWSZE – zadowalac innych. Dlatego tak srednio sie sklaniam do tego zakupu w Polsce – tutaj przynajmniej nikomu sie nie musze tlumaczyc.
widze, ze tez masz taka rodzine, co by tylko za plecami obgadywala co do sukni, to nawet nie ma sie co przejmowac, tym bardziej ze to nie oni placa. moja mama by Ci jeszcze powiedziala, ze nie mozesz brac slubu w bialej sukni, bo mieszkalas z TZ razem przed slubem., no i co ludzie na to powiedza ? taki wstyd wiec nie wiem, kto ma gorzej

ale zimno sie zrobilo. rece mi strasznie zmarzly na dworze. nadaja snieg. oby nie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:26   #1514
principessina
Zakorzenienie

evelinarav ale masz mame straszneee co to za zabobony, juz kiedys o tym pisalam, nie wiedzialam ze w PL jeszcze takie ewenementy wystepuja a ja pomalowalam sobie pazurki na wiosenny kolorek, a Ty mi tu o sniegu, nie bede pasowac do zimowej atmosfery
Stary 2013-01-16, 17:31   #1515
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Wy tu zartujecie a u mnie w nocy nasypalo, ale rano zaczal padac deszcz i juz praktycznie nic nie ma. Ale w sobote ma jeszcze padac..

princi a nie bylo problemu z przewozem sukni z Pl? tez bym chciala kiedys w Pl szukac, bo by mi sie z moim krajem kojarzyla i domem z reszta, jak widze tu te ceny to masakra.

Stary 2013-01-16, 17:33   #1516
sjoanna
Zakorzenienie

Ewelina - Nie bylam - nie chcialo mi sie ubierac i wychodzic na to zimno i deszcz.

Princi - poczytaj troche watki np o cywilnym przed koscielnym - nawet mlode osoby tak mysla - ze to grzech i nie powinni, ze dlaczego potem takie PM-ki w bialych sukniach i welonach jak od lat mieszkaja razem ''w grzechu''

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-16, 17:37   #1517
Konto usuniête

Cytat:
evelinarav ale masz mame straszneee co to za zabobony, juz kiedys o tym pisalam, nie wiedzialam ze w PL jeszcze takie ewenementy wystepuja a ja pomalowalam sobie pazurki na wiosenny kolorek, a Ty mi tu o sniegu, nie bede pasowac do zimowej atmosfery
no to teraz juz wiesz nie raz sie z mezem smielismy
Stary 2013-01-16, 17:42   #1518
principessina
Zakorzenienie

hmm ja mam b. otwarta mentalnosc, nie obchodzi mnie jak inni robia, nienawidze jak ktos krytykuje!!!

sjoanna nie bede czytac o jakis ciotkach klotkach zacofancach, co cala emeryture Rydzykowie oddaja

cuciola ale jak to z przewozem? ja w PL bralam slub...
Stary 2013-01-16, 18:21   #1519
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:

cuciola ale jak to z przewozem? ja w PL bralam slub...
no przeciez! tak to jest jak czlowiek pisze w przerwie od nauki o twoim Zakopcu zapomnialam
a nie orientujesz sie jakby to w samolocie wygladalo?

Stary 2013-01-16, 18:38   #1520
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 827
bambi nie daj się tam rodzinie - ślub się ma raz w życiu i to normalne że chcesz być piękna jak księżniczka

sjoanna dzięki za próbkowy cynk

princi ja tak tylko co do serum Estee Lauder to ci radze najpierw przetestowac duuuzo probek - ja mimo ze przetestowalam 2 duze probki po zakupie duzego opakowania odkrylam jest to pierwszy kosmetyk ktory mnie zapycha i powodujd pryszcze...no i terax mam serum na dekolt za 70 euro...

cuci ja właśnie też się nad tym zastanawiałam - najwyżej jak się nie da sukni przewieźć samolotem zrobię sobie małe giro autkiem i tak bedzie taniej...

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:05   #1521
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
no przeciez! tak to jest jak czlowiek pisze w przerwie od nauki o twoim Zakopcu zapomnialam
a nie orientujesz sie jakby to w samolocie wygladalo?
to Ja Ci pomoge ja wybralam,zamowilam i kupilam w Pl w samolocie przewiozlam spokojnie pieknie mi ja zapakowali i przewiozlam jak bagaz podreczny zadnych problemow mi nie robili

bambia dlaczego w Italii nie bierzecie slubu??
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:19   #1522
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

cucci a to sie zmiescila w podreczny? ja to myslalam ze obowiazkowo na rejestrowany taka suknia idzie, do walizki jakos zlozona.

Ale mam senny dzien...

Stary 2013-01-16, 20:04   #1523
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Ewelina - Nie bylam - nie chcialo mi sie ubierac i wychodzic na to zimno i deszcz.

Princi - poczytaj troche watki np o cywilnym przed koscielnym - nawet mlode osoby tak mysla - ze to grzech i nie powinni, ze dlaczego potem takie PM-ki w bialych sukniach i welonach jak od lat mieszkaja razem ''w grzechu''
takie wlasnie jest zacofane to spoleczenstwo... dla innego przykladu na watku o porodzie dziewczyny wypowiadaja sie, ze nie trzeba brac znieczulenia, bo porod ma bolec lepiej unikac takich watkow, bo trzeba by sie bylo klocic
Cytat:
bambi nie daj siê tam rodzinie - ¶lub siê ma raz w ¿yciu i to normalne ¿e chcesz byæ piêkna jak ksiê¿niczka

sjoanna dziêki za próbkowy cynk

princi ja tak tylko co do serum Estee Lauder to ci radze najpierw przetestowac duuuzo probek - ja mimo ze przetestowalam 2 duze probki po zakupie duzego opakowania odkrylam jest to pierwszy kosmetyk ktory mnie zapycha i powodujd pryszcze...no i terax mam serum na dekolt za 70 euro...

cuci ja w³a¶nie te¿ siê nad tym zastanawia³am - najwy¿ej jak siê nie da sukni przewie¼æ samolotem zrobiê sobie ma³e giro autkiem i tak bedzie taniej...

to chyba cos w sam raz dla Ciebie
Stary 2013-01-16, 23:01   #1524
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
cucci a to sie zmiescila w podreczny? ja to myslalam ze obowiazkowo na rejestrowany taka suknia idzie, do walizki jakos zlozona.

Ale mam senny dzien...
moze zle sie wyrazilam suknie mialam przy sobie nie wkladalam do podrecznego i nikomu nie zglaszalam w samolocie polozylam u gory na miejscu bagazu podrecznegoteraz nie wiem moze cos sie zmienilo ??!!ciekawe co na ten temat w regulaminie pisza

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-01-16 o 23:03
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:33   #1525
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

W ryanairze mozna wykupic dodatkowe siedzenie i miec suknie przy sobie na pokladzie http://www.ryanair.com/pl/pytania/cz...-suknie-slubna
bo inaczej to musi sie miescic w rozmiarach bagazu..

Stary 2013-01-17, 11:13   #1526
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
bambi nie daj siê tam rodzinie - ¶lub siê ma raz w ¿yciu i to normalne ¿e chcesz byæ piêkna jak ksiê¿niczka

Wlasnie!

sjoanna dziêki za próbkowy cynk

Prosze bardzo. Wyslalam zanim pocztalam do czego to.
I w zasadzie chyba nie dla mnie - bo u mnie niespodzianki przed okresem sie pojawiaja zazwyczaj.

Ale za to jaki dekold bedzie wypieszczony.

cuci ja w³a¶nie te¿ siê nad tym zastanawia³am - najwy¿ej jak siê nie da sukni przewie¼æ samolotem zrobiê sobie ma³e giro autkiem i tak bedzie taniej...

Albo ktos, kto bedzie do ciebie jechal ci przywiezie.

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
moze zle sie wyrazilam suknie mialam przy sobie nie wkladalam do podrecznego i nikomu nie zglaszalam w samolocie polozylam u gory na miejscu bagazu podrecznegoteraz nie wiem moze cos sie zmienilo ??!!ciekawe co na ten temat w regulaminie pisza
To dawno chyba bylo. Niestety - teraz coraz ostrzej do sprawy bagazu podchodza.

Cytat:
W ryanairze mozna wykupic dodatkowe siedzenie i miec suknie przy sobie na pokladzie http://www.ryanair.com/pl/pytania/cz...-suknie-slubna
bo inaczej to musi sie miescic w rozmiarach bagazu..
No wlasnie.

Bambi - a moze bys wybrala suknie slubna niecodzienna - niekoniecznie dluga - taka do kolanka?

Zobacz tutaj - ale nie taka - tyl dlugi a z przodu krotko - takich nie lubie.
http://www.zankyou.pl/p/kolekcja-suk...ych-agnes-2012

Jestes wysoka i szczupla. W sumie to kazdy model na tobie bedzie jak na modelce!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-17, 11:39   #1527
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Hej Dziewczynki:r oza:

Wszystkiego dobrego w 2013 roku!!!

Studentkom ¿yczê powodzenia na sesji zimowej
Pracuj±cym kolejnych podwy¿ek i sukcesów w ¿yciu zawodowym, a tak¿e prywatnym.
Przyk³adnym ¿onkom i mamusiom wiele rado¶ci i mi³o¶ci
A wszystkim spe³nienia marzeñ.

Bambi
gratulacje! Piêkny ten pa³ac. W ogóle takie wytworny ¶lub i wesele bêdziesz mia³a. Nie przejmuj siê tym co mówi± inni, je¶li tylko masz ochotê spe³niaj swoje marzenia. To bêdzie Wasz dzieñ.
Sukienkê przecie¿ mo¿esz sama kupiæ.
Poza tym zawsze znajdzie siê kto¶ niezadowolony, wszystkim nie dogodzisz.

Mam do Was te¿ do¶æ ¶mieszne pytanie. Z A. "k³ócimy" siê o coca-colê. Jak j± podaæ na weselu? Ja jestem za opcj± ma³ych,szklanych buteleczek,postawionych na osobnym stole, a T¿ natomiast mówi,¿e siê podaje w dzbankach. Ja coli w dzbankach nigdy nie widzia³am, poza tym my¶lê,¿e ucieknie gaz i bêdzie nie dobra. Kto ma racjê?

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:04   #1528
sjoanna
Zakorzenienie

Alcon - kupe lat!

Soki i wode mineralna, niegazowana (np z cytryna i mieta) podajesz w dzbankach.
Cola, Fanta co tam jeszcze chcecie to w butelkach. Nie wyglada to elegancko - ale wielu ludzi (szczegolnie mlodych) pije tylko takie rzeczy.
Ja mialam - i to w duzych, plastikowych butelkach.

Wino tez mialam w butelkach - bo czasami ludzie chca przeczytac co to za wino. Ale mysle ze mozna i w dzbankach.

Sami szykujecie poczestunek?
Bo u mnie tylko kupilismy napoje, wino i wodke a obsluga wszystko przygotowala.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-01-17, 12:57   #1529
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

alcon Tobie rowniez wszystkiego najlepszego!
Wydaje mi sie, ze masz racje i gas sie ulotni z dzbanka lepsze sa butelki z kapslem.

Mam do Was te¿ do¶æ ¶mieszne pytanie. Z A. "k³ócimy" siê o coca-colê. Jak j± podaæ na weselu? Ja jestem za opcj± ma³ych,szklanych buteleczek,postawionych na osobnym stole, a T¿ natomiast mówi,¿e siê podaje w dzbankach. Ja coli w dzbankach nigdy nie widzia³am, poza tym my¶lê,¿e ucieknie gaz i bêdzie nie dobra. Kto ma racjê? [/QUOTE]

sjoanna tez na wszystkich weselach wino zawsze bylo w butelkach w sumie duzo osob zawsze czyta etykiety.
Stary 2013-01-17, 13:05   #1530
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry cala noc lalo jak z cebra!

co do przewozenia sukni slubnej, to moja znajoma z kolei kupila we Wloszech i wiozla do Polski, wlasnie tak jak cucciola zabrala ze soba do samolotu i panie stewardesy powiesily jej ladnie w tym luku co sa na wozki dzieciece. tylko ze to bylo ladnych pare lat temu i nie wiem czy ona leciala tymi tanimi liniami czy alitalia...

alcon witaj, co slychac?? mieszkanko skonczone? co do tych butelek coli czy fanty, to wlasnie na poludniu tak jest, ze wszystko podaja w dzbankach, nie ma raczej opcji szklanych butelek, bo sala takowymi nie dysponuje, a o ile dobrze pamietam Wy weselicho wyprawiacie w Calabrii, tak? ale nic nie bedzie wygazowane, bo kelenr przynosi do stolu jak ktos o to poprosi, tak samo soki itd. tutaj sala dba o wszystko w sensie picie, alkohol, ciasta, slodycze, owoce, nic sie osobno nie kupuje, w Pl z kolei niektore sale kaza na wlasna reke dowiezc...

paulinka jak tam spadl sniezek juz tak porzadnie, czy w tym roku znowu przyjdzie pozno zima?

mmarcepan wlasnie serum czesto wysusza, a ja mam sucha skore, boje sie zeby mnie bardziej nie wysuszylo...Ty jaka masz cere?

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-01-17 o 13:07
principessina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.