|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
wózek jeszcze nie wybrany- jutro idziemy dalej oglądać
a to moja talia bąka w pierwszym dniu 25tc
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Magusia wyglądasz super! Bardzo zgrabny brzuszek
Już nie pamiętam kiedy ostatnio do Was zaglądałam... To znaczy zaglądać- zaglądam, ale nie bardzo mam kiedy pisać... Bardzo się cieszę kolejnymi Waszymi fasolkowo-groszkowymi szczęściami Jojla Trzymam kciuki za wszystkie starania! Monia dziewczyny mają rację - nie powinnaś zwlekać ani chwili w przypadku tak długiej @ ! marsz do lekarza! mam nadzieję, że trafisz do specjalisty, który zdiagnozuje przyczynę Twoich kłopotów i pomoże doprowadzić Twój organizm do zdrowia! Viollet widziałam zdjęcia - jestem oczarowana macie w planie jakąś podróż poślubną? ja za bardzo nie mam się czym pochwalić, bo właściwie ciągle tylko praca i praca... czytając Was myślę o tym, że też bardzo chciałabym już być mamą, ale jakoś nawet się nie staramy, bo wciąż brak nam poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji finansowej... coraz częściej zaczynam myśleć o tym, że jeśli nic się nie zmieni, to chyba zdecydujemy się na wyjazd za granicę... na co dzień staram się nie dołować, bo generalnie jesteśmy szczęśliwi - najważniejsze, że jesteśmy zdrowi (choć ostatnio mąż miał wypadek i spędził noc w szpitalu w miejscowości oddalonej od nas o 300km ), że mamy siebie i wiarę, że w końcu będzie lepiej! tylko troszkę długo trwa już to oczekiwanie na ten lepszy czas, a działania w kierunku zmian nie przynoszą powodzenia... jakoś w sierpniu prosiłam Was o kciuki - chodziło o stabilną, stałą, interesującą pracę dla TŻta. były duże szanse, ktoś był gotów nam pomóc i było bardzo blisko do zmiany... niestety okazało się, że duża inwestycja została wstrzymana i nie wiadomo czy coś jeszcze z tego będzie... przepraszam, że tak Wam smęcę, podczas gdy w Was tyle szczęścia, radości i zmian... m.in. dlatego ostatnio milczę - żeby nie wylewać swoich smutków pomiędzy Waszymi uśmiechami... pamiętajcie, że myślę o Was ciepło, cieszę się Waszym szczęściem i przeżywam Wasze rozterki. mam nadzieję, że na tym wątku będziemy się jeszcze długo spotykać - przy okazji pierwszych ząbków, kroczków i słów Waszych pociech mam nadzieję, że ja też niebawem będę mogła dzielić się z Wami podobnymi przeżyciami
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2013-10-11 o 18:08 |
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękny brzusio
Cytat:
Myślałam ostatnio o Tobie, że mi brakuje (i jestem pewna, że Dziewczynom również) tu Twojej osoby Cytat:
![]() I proszę Cię, nie przepraszaj - bo nie ma za co. Jak masz ochotę smęcić to smęć nam do woli Czasem dobrze jest wyrzucić co tam siedzi na wątrobie Tu na pewno znajdziemy chwilę, żeby wesprzeć w trudniejszych chwilach. Jesteśmy tu i wspieramy się, razem przeżywamy smutki i radości - bo przecież takie jest właśnie życie. Wiele rzeczy łatwiej przychodzi, kiedy można się nimi podzielić z innymi. Można dzielić się radością i w pewnym sensie ją mnożyć, a można podzielić się smutkami, żeby stały się choć troszkę mniejsze ![]() I pisz, bo nam tu Ciebie brakuje
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
My jutro też wybieramy się do stolicy oglądać wózek bo choć mamy wybrany to jeszcze zastanawiamy się nad wielkością kół i akurat jeden sklep w warszawie ma na stanie ten wózek, więc jutro pakujemy oglądać
|
||
|
|
|
#1505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przychodź do nas i jak trzeba to nam smęć po to tu jesteśmy ... i nie martw się - szczęście i do was się uśmiechnie! bądź dobrej myśli.A jak mąż się czuje? jakiś poważny był ten wypadek? pewnie najadłaś się strachu.. współczuję ci z całego serducha! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
kasioonya- fajnie że zajrzałaś do nas
jak się mąż czuje? co to za wypadek, coś poważnego? Co do stabilizacji finansowe- ehh... zawsze coś jest tak, że mogło by yć jeszcze lepiej a tak jak piszesz, najważniejsze, że jesteście zdrowi i macie siebie- resztę jakoś da się ogarnąć. Szkoda, że praca męża na razie wstrzymana... czy jest szansa, że zostanie wznowiona? może tylko potrzeba trochę czasu aby jednak wypaliło ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- dzięki Dziewczyny ![]() Małgoś pokazuj swojego bebzolka
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - zrobię jutro rano albo przed pójściem spać
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super wyglądają ! Cytat:
![]() i biegiem do lekarza Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby wszystko jakoś sie unormowało z pracą i z finansami I dziękujemy za wsparcie A co to za wypadek się mężowi przytrafił? coś poważnego?
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i przeżyłam tą glukozę- nie jest tak źle do najprzyjemniejszych doznań tez nie należy. W smaku skojarzyło mi się z.... bezą
Na szczęście nie zemdlałam, nic się nie dziąło- no może po 20 minutach jakoś taka wiotka byłam ale siedziałam i po paru chwilach to uczucie przeszło ![]() Byliśmy oględac wózki i UWAGA WYBRALIŚMY!!! będzie taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam wam wiadomość w klubie
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- kasioonya super że się odezwałaś! i nie myśl, że smęcisz....popatrz na moje wpisy- ja to dopiero smęcę Dziewczynom!! akurat mnie ciągle coś się przytrafia-bynajmniej mam takie wrażenie ![]() niestety tak to już jest, że jedni mają ciut pod górkę, ale trzeba myśleć , że i do nas los się łaskawie uśmiechnie.....u nas też nie jest tak jak miało być....po stracie mojej Mamy nasze życie wywróciło sie do góry inaczej.....ciagle jakieś problemy....jak jakiś koszmar...... trzymam za Ciebie i Męża kciuki aby Wam się wszystko udało! mam nadzieję, żę Twojemu Mężusiowi nic poważnego się nie stało....ale musiałaś przeżyć chwile grozy.....życzę Wam obojgu samych szczęśliwych chwil! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- magnusia ale Twój brzucholek jest śliczny! laska z Ciebie, że nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2013-10-12 o 20:42 |
||
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz że to i tak nie jest tragedia cenowa a wszystko jest w komplecie... widziałam dziś takie za ponad 4 tys i były tylko 2w1.
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki kolor?? Jojla - tulę ci bardzo, bardzo mocno. Monika - to dobrze, że lekarka ma cię już pod kontrolą, czyli jakie teraz zalecenia od niej dostałaś? |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale......wiem że to licho....ale kurde mi najbardziej pasuje do niej jechać w czw., (mam nadzieję, że wreszcie skończy mi się @ -bo ile można?? niedługo sie chyba wykrwawię na amen) a teraz nie będzie mi pasować.....w czwartek mamy audyt w firmie, a że jestem osobą odpowiedzialną za przygotowanie firmy więc nie wiem jak to będzie. będę się starała do niej zajechać....w sumie w pon. i tak zadzwonię aby się zarejestrować....w sumie MUSZĘ skoro nie jest dobrze.
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - kochana, ty koniecznie przede wszystkim zadbaj o siebie. Wiem, że firma i praca jest ważna, ale mam nadzieję, że uda ci się jakoś to pogodzić - to krwawienie to na prawdę jest nieciekawe. A kiedy ostatnio robiłaś sobie jakąś morfologię? bo żelazo mogło ci bardzo spaść a może z krzepnięciem też coś nie tak... czy to też po prostu przez ten lek??
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem jeszcze jakiś taki szary żeby błota nie było za bardzo widać ![]() no tani nie jest, fakt ale spełnia nasze wymogi. Do tego teść powiedział, że wózek to on kupi dla wnuczka więc wysłałam mu linka
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam na strone smyka i skończyło się na zakupach
musze chyba poblokować na tą bluzę już się dawno czaiłam ale droga była kosztowała 49 zł a teraz 29 zł (o widzę, że już jest niedostępna, mam nadzieję, że zdążyłam z zakupem) . Portki wzięłam na 74 bo na 62 i 68 mam już trochę a że mi się podobają i cena dobra to przyszłościowe będą ![]() http://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe powitanie i słowa otuchy
Jesteście nieocenione! Co do męża - został pobity (brzmi banalnie - był w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie), prawdopodobnie kopnięty w głowę, bo miał spore otarcie na głowie, a do tego wieloodłamowe złamanie kości jarzmowej. stracił przytomność, nie pamięta co się stało. TK głowy na szczęście nie wykazało żadnych urazów poza tym złamaniem. byliśmy w poradni chirurgii szczękowo- twarzowej - złamanie ma się zrastać ok. 6 tygodni, miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych powikłań. w TK widoczna torbiel pajęczynówki, ale nie jako wynik tego wypadku, tylko coś, co było już wcześniej... jest zalecenie kontroli u neurochirurga... czekamy na wizytę. generalnie chłop czuje się dobrze, tylko trochę go boli przy gryzieniu. oby nigdy więcej takich sytuacji! nie mówiłam Wam - od połowy września dostałam w pracy 5 godzin ponadwymiarowych w tygodniu. w moim przypadku to są dodatkowe 2 diagnozy. z jedenj strony się cieszę, bo to jakiś wyraz zaufania i wiary we mnie ze strony szefowej, ale z drugiej czuję się już trochę zmęczona... po każdym tygodniu mam do napisania 7 opinii, a przez tamten wypadek małżona zrobiło mi się trochę zaległości (14 opinii do napisania), które postanowiłam nadrobić w ten weekend. jak widzicie idzie mi kiepsko, bo wolę zajrzeć do Was jutro święto nauczycieli - sporo moich koleżanek pracujących w szkołach ma jutro wolne, a w piątek miały imprezki. u nas nie jest tak milutko - idziemy do roboty, ale mamy radę pedagogiczną magnusia fajne to wozidło dla Maluszka. widzę, że ogarnął Cię szał zakupów, ale nie dziwię się, bo te ubranka są cudowne Małgoś, a Ty tego swojego brzuszka nie chowaj w klubie, bo jest piękny!
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
trzeba uważać na różne typki, aż strach wychodzić gdziekolwiek......wrrrr.. .......ale trzymam kciuki aby wszytsko było dobrze!a te typki......które pobiły Twojego Męża.....zostaną ukarani?? wiadomo kto to zrobił?
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
kasioonya- rany boskie co za bandyctwo!!! jak tak można człowieka pobić i jeszzce w głowę kopać
Mam nadzieję, że złapią tych bandytów i dostaną za swoje ![]() Trzymam kciuki za zdrowie małża i oby nic już złego się nie działo
|
|
#1521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten niedzielny czas... U nas słoneczko świeci, jest super pogoda. Cytat:
Bardzo się cieszę że do nas zajrzałaś. I mam nadzieję że będziesz do nas zaglądała zdecydowanie częściej. Ze swoimi zmartwieniami i radościami Rozumiem cie doskonale jeśli chodzi o pracę. Też długo się zastanawiałam czy powinniśmy się starać o dzidzie bo ja mam niby stałą prace na etat, ale Tż już nie i martwię się też że nie poradzimy sobie jak pójdę na macierzyński, bo ja będę wówczas mniej zarabiała... jest masę obaw i zmartwień, ale wierze że jakoś sobie poradzimy. Także jestem zdania że wyjazd za granicę to ostateczność. Ja z małżem trzymamy się rękami i nogami żeby zostać w PL a nie wyjeżdzać. mam brata za granica który pomimo tego że całkiem nieźle im się wiedzie tęsknią za rodziną i chyba wolelli by mniej zarabiać a być tutaj w PL> Ty też pamiętaj że my czekamy tu na ciebie i zawsze jesteś mile widziana pomimo tego że czasem jest tu tak monotematycznie ![]() Cytat:
za przeżycie glukozy![]() wózek niezły, ale i cena też niezła ![]() Cytat:
Ty w końcu zacznij myśleć o sobie. w firmie dadzą sobie radę bez ciebie... Inaczej w ogóle tam sie zaczniesz nie pojawić jak ci się gorzej zrobi,,, czego ci oczywiście nie życze. Cytat:
zdrowia życzę dla małża. A jak trochę więcej obowiązków to kwestia finansowa się nie poprawia w pracy?? Baw się dobrze z opinimi... 3mam za ciebie kciuki... ![]() My właśnie niedawno wróciliśmy ze spaceru. Szukaliśmy nawet grzybów... znaleźliśmy aż 3 ![]() A zaraz zmykam robić sałatkę owocową... I zamierzam się lenić... Bo jutro kolejne 5 dni w pracy no i wyczekana wizyta więc trzymajcie kciuki żeby było ok. Aha mam pytanie robiłyście badania genetyczne??? Podobno powinno się je robić do 13 tc i6 dni a ja jutro zaczynam 13 tydzień i do tej pory pani ginka mi nic nie mówiła na ten temat. Więc sama nie wiem czy powinnam te badania robić???? Jak to było u was???
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to bardzo ważne usg bo mierzy się różne parametry w tym fałd karkowy i kość nosową oraz w razie potrzeby wykonuje test PAPP-a. Jeśli coś jest nie tak to jest czas aby podjąć decyzje o inwazyjnych badaniach prenatalnych np. aminopunkcja. Ja bym na Twoim miejscu prosiła o skierowanie na usg- no chyba że miałaś po 11 tc sprawdzane parametry i przepływy "USG wykonane około 13 tygodnia ciąży sprawdza tzw. przezierność karkową, która ma za zadanie ocenić ryzyko wystąpienia zespołu Downa. Wiarygodność wyników badań USG w ciąży zależy od jakości sprzętu i od doświadczenia lekarza wykonującego badanie. Usg w ciąży pozwala zmierzyć poszczególne elementy ciała dziecka i wyliczyć jego szacunkową wagę, wykryć ewentualne wady wrodzone, nieprawidłowe usadowienie lub odklejanie łożyska, ocenić, czy ilość płynu owodniowego jest prawidłowa, a także zmierzyć przepływy krwi w naczyniach, świadczące o stanie dziecka. Można też ocenić stan szyjki macicy i sprawdzić, czy nie zaczyna się ona przedwcześnie skracać i rozwierać."
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. Ludzie nawet nie chcę myśleć co przeżyliście. Wiecie co najgorsze jest to, że jak komuś krzywda się stanie przy takim pobiciu to potem napastnicy mówią, że oni sobie nie zdawali sprawy, że mogą komuś tym krzywdę zrobić - no ciekawe! Ja bym łapy poucinała i niech im fiu.ty poodpadają za to co zrobili! Cytat:
ja akurat do nich nie należę, nawet wręcz odwrotnie, bo nie wiem czy umiałabym się odnaleźć w PL - dziwoląg ze mnie co nie? hahhaPrawdziwi z was grzybiarze u nas niestety lasów za bardzo nie ma .... Pewnie nie skierowała, bo te badania genetyczne nie są obowiązkowe. Dopiero chyba po 35 r. ż lub jeśli jakieś wady występują w rodzinie. Choć dziwne, że nawet o nich nie wspomniała. Ja je robiłam, ale stwierdziliśmy, że w razie czego PAPP-a byśmy nie robili a tym bardziej amino-punkcji. |
|||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"genetyczne" to nie to samo co prenatalne- prenatalne jest po 35 rż darmowe jeśli chodzi o PAPPA. USG pomiędzy 11 a 14 tc nazywa się "genetyczne" bo pomiary wykluczają/stwierdzają ewentualne wady genetyczne i decyduje o dalszych działaniach. To jest po prostu normalne USG na którym mierzy się przepływy i inne parametry płodu i macicy
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - sorki, rzeczywiście pomyliłam nazewnictwo - ale mimo wszystko to usg chyba nie jest obowiązkowe, ale właściwie w większość przypadków jest oczywiście robione (tutaj na pewno nie jest ani obowiązkowe, ani robione - chyba, że ktoś pójdzie prywatnie).
ale ogólnie badania prenatalne też wykluczają lub stwierdzają wady - dodatkowo dostarczają info jakiego rodzaju jest to wada, choć w sumie podczas usg też można wykazać niektóre nieprawidłowości |
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko przed pracą zajrzałam do was żeby się coś więcej dowiedzieć o tych badaniach genetycznych i o wasze zdanie. czyli nie jest za późno na te badania dziś zaczęłam 13 tydzień. NO i dziś mam wizytę może dziś mi zrobi to usg - mam taką nadzieję, a przynajmniej z nią o tym porozmawiam. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi ma to dla mnie spore znaczenie - bo wy już jesteście doświadczone ![]() Miłego dnia wpadnę wieczorkiem po wizycie albo jutro rano się odezwę.
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - daj znać jak po usg
|
|
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gratuluję wyboru i zazdroszczę że teść kupi dla wnuczka My byliśmy dziś oglądać wreszcie wózki i wybraliśmy ![]() http://edrema.eu/iq.html cena 3 w 1 to 1480zł więc w moim przedziale się zmieściło ![]() gondola jak gondola, dość typowa, ale spacerówka i fotelik sa super wykonane i widać że z dobrych materiałów ![]() weźmiemy w kolorze albo fioletowym albo morskim cieszę się że już sie zdecydowaliśmy teraz musimy uzbierać kasę i kupić![]() kupiliśmy już materacyk do łóżeczka kokos-pianka-kokos 10 cm z firmy goo-goo, wanienkę i kilka akcesoriów- termometr do kąpieli, grzebyk, szczotka, obcinaczki do paznokci
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-10-14 o 15:18 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że udało wam się zmieścić w wybranym przedziale cenowym
|
|
|
|
|
#1530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z wizyty u gin
![]() Synuś ma się bardzo dobrze , moja waga idealna jak na ten wiek ciąży oby tak dalej no i co zdziwiło lekarza waga Naszego malucha bo waży już 1 kg 26.09 ważył 565 gr, a dziś jest 14.10 i waży kg, więc tępo ma niezłe no i płeć się nie zmieniła, lekarz się śmiał, że sisiora ma sporego i cały czas Nam go pokazuje![]() Cukrzycy nie mam, szyjka bardzo długa więc jest wszystko dobrze, jedynie co to mam obserwować pępek i w razie jakiegoś zaczerwienienia od razu dzwonić do lekarza. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
My w sobotę też kupiliśmy wózek i nosidełko, więc pierwszy pojazd synusia już czeka na niego ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
za podjęcie decyzji ![]() No i pojazd bardzo ładny
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

16.06.2012 
), że mamy siebie i wiarę, że w końcu będzie lepiej! tylko troszkę długo trwa już to oczekiwanie na ten lepszy czas, a działania w kierunku zmian nie przynoszą powodzenia... jakoś w sierpniu prosiłam Was o kciuki - chodziło o stabilną, stałą, interesującą pracę dla TŻta. były duże szanse, ktoś był gotów nam pomóc i było bardzo blisko do zmiany... niestety okazało się, że duża inwestycja została wstrzymana i nie wiadomo czy coś jeszcze z tego będzie...

musze chyba poblokować 
za przeżycie glukozy
waga Naszego malucha bo waży już 1 kg