|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Moja też ale nie będę jej czyścić, jak oddaję prawie darmo, to już sobie ktoś wyczyści
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#1503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
z tymi sukienkami to... achhhh... ja mojej nie chciałam sprzedawać za nic w świecie, tak ją kochałam. była moim marzeniem dokładnie taka, jaka była. ale małż w tajemnicy przede mną wystawił na jakimś forum ślubnym za 1500 zł (pół ceny) i to 6 lat temu już, w środku zimy. migusiem się zameldowało pełno dziewczyn, jedna wsiadła wręcz od razu w samochód i przyjechała przymierzyć. 100 km jechała
i jak ją zobaczyłam w tej sukni, to stwierdziłam, że nie mogę być zła na małża... bo ta suknia zasłużyła na "swój dzień" jeszcze przynajmniej raz ![]() Cytat:
![]() a co do tego ubezpieczenia - owszem, 140 zł też mi się nie wydaje dużo, ale wkurza to, że trzeba coś dodatkowo wykupywać... jeśli pediatra jest tego jednak wart, to bym się chyba pokusiła... ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
prawidłowo. też miałam przerwę w magnezie, bo czekałam na dostawę, i dość szybko odczułam skutki...Cytat:
Cytat:
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile taki maluszek choruje?? bo moze bardziej mi sie opłaci chodzic do konkretnego specjalisty jak zachoruje, tfu tfu tfu? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-24 o 17:54 |
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pojechaliśmy do teściów na wieś i dopiero wracamy. Ulepiliśmy z Tż bałwana ![]() a później pzyjechał Męża brat z córkami więc zrobiłyśmy jeszcze drugiego mniejszego bałwanka ![]() Dzisiaj rano weszłam na wagę i zaktualizowałam swoje zapiski od 23 września mam już prawie 12 kg na plusie od 24 grudnia przytyłam dokładnie 6 kg starczy mi już tych kilogramów i tak mi strasznie ciężko i czuję się jak wieloryb.. ![]() ciekawe ile jeszcze przytyję ![]() Mysia- gratuluję zakupu wózka bardzo fajny model i kolorek super ![]() Ash- współczuję Ci trzymania tej diety.. ale też podziwiam ![]() miałam więcej napisać, ale nie pamiętam
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. moja jest przeokropnie brudna i podeptana, i nie wiem jaki będzie jej efekt czyszczenia. ale nie dałam za nią dużo, więc nie zależy mi na sprzedaży
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasz dzisiejszy bałwanek z fajką TŻa
I oczami z 20 groszówkami
|
#1511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, ja prasuję tylko rzeczy na większe wyjścia ;P reszta cieplutka jak świeże bułeczki złożone i jak nowe. Cytat:
|
||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
bry! dzisiaj dzien poza domkiem
obiad u mamy, segregowanie ciuszkow. czesc "meskich" zanioslam kolezance. jak mi Nela wywinie numer i ma siusiaka to bedzie niezly klops.mamy tyyyyle ubran i wszystkiego, ze zaczynam sie zastanawiac czy nie chcialabym blizniakow oczywiscie zapomnialam aparatu, wiec fotek Wam nie zrobilam...ale pewnie jeszcze milion razy bede to przekladac, skladac i ogladac. dzisiaj posegregowalam na meskie, unisexy i dziewczece. dziewczece na body, pajace, sukienki itd. az do sliniakow, chustek i skarpetek hehe. no i mialam dosc meskie wynioslam znajomej, unisexy leza i czekaja "na wszelki wypadek".do kupienia zostalo naprawde niewiele portfel bedzie lzejszy hehe. w prezentach zazyczymy sobie chyba tylko i wylacznie pampersy albo proszki do prania ![]() tez lubie paprykarz, ale bez ryzu. pod nazwa: salatka gdanska neptun. Axella - niezle jaja z tymi malinami! 3,5 a 20zl Color! nie gada glupot. Ty pewnie obsesje wyprawkowa mialas w pierwszej ciazy. teraz juz wyluzowalas...masz wiekszosc rzeczy po chlopakach, wiec nie musisz za tym wszystkim gonic ale mozesz nam czasem napisac jakas DOBRA RADE, co sie u Ciebie sprawdzilo, a co nie. ja na takie opinie baaaardzo licze. pisz co u Was, podczytuj i nie przejmuj sie nasza "obsesja" kupowania. w kolejnych ciazach pewnie nam przejdzie buuuziak za 26 tydzien!ponadrabiam sobie co pisalyscie
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedługo do IKEI, popatrzę co mają ładnego. Napewno muszę pościelkę kupić dla Jura
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
ale czaderski
![]() u mnie tak samo jeszcze trochę i wiosna
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-02-24 o 18:41 |
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat nie jadłam ![]() Cytat:
Melise melise kupisz za 3pln, a herbatkę na uspokojenie i wycieszenie za 20.. skład:melisa ![]() Cytat:
![]() skurcze śródstopia ![]() śniadanko pycha ale szybko się kończy ![]() Cytat:
a gdzie 2ga i 3cia kolacja?! ![]() Cytat:
Cytat:
ale będzie zrzucanka po porodzie bałwany to zuuuuuoooo są z zimnego śniegu bleRzygam z nudy ![]() i marzy mi się jajko.chyba Zuzanna ma ochotę bo chodze i marzę o jajku ![]() ale nie wiem co z niego zrobić
|
||||||
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny i jak? Pisałyscie kiedyś o pieluchach tetrowych????
Kupiłam kolorowe, drukowane od r_p77 i nie polecam. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęć po praniu. One się mi skurczyły, zwinęły... 4 lata temu kupowałam od niego białe i są do tej pory ok, ale drukowane to koszmar jakiś!!!!!!!! Rozprasowałam i są, nie bede kupować innych, ale szkoda mi kasy trochę.. |
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat nie jadłam ![]() Cytat:
Melise melise kupisz za 3pln, a herbatkę na uspokojenie i wycieszenie za 20.. skład:melisa ![]() Cytat:
![]() skurcze śródstopia ![]() śniadanko pycha ale szybko się kończy ![]() Cytat:
a gdzie 2ga i 3cia kolacja?! ![]() Cytat:
Cytat:
ale będzie zrzucanka po porodzie bałwany to zuuuuuoooo są z zimnego śniegu bleRzygam z nudy ![]() i marzy mi się jajko.chyba Zuzanna ma ochotę bo chodze i marzę o jajku ![]() ale nie wiem co z niego zrobić ![]() zakochałam się! koło 10go poszaleję w ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163291/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60161325/ |
||||||
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jajooo, nie lubię jaj. Zjadłam pomarańczkę, a wcześniej lody, które przeleciały mi przez jelita od razu do kibelka ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197476/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. to ja znowu mam wieczór z serii - za duży wybór jedzenia, i nie wiem czego mi się chce
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z tych co nie lubią pościeli w kolorze różu majtkowego. Ja mam mocne kolory, ponoć wzmagają agresję A dla dziecka ostatnio zakochałam się w pościeli polarowej: 1. Cieplutka 2. Cudna w dotyku 3. Nie trzeba prasować Przede mną jeszcze 72 dni
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-02-24 o 18:51 |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rycz, mala nie rycz ubieraj luzna koszulke (mama mi dala jakies promocyjne z piwa itd. t-shirty xxxxl hehehe) do tego legginsy i juz jest super. w domu musi byc wygodnie i luzno ja tez juz zaczynam byc "wielorybowata". parasolki nie kupuje, jak swieci slonce to sie wozek nakrywa pieluszka albo przeklada raczke/wiezie dziecko tylem parasolka to wedlug mnie zbedny gadzet Aaś!!! ja juz mowilam, że Cie uwielbiam (juz doczytalam, ze noz to jak rozsmarowalas maslo? przyznaj sie pewnie palcem hehehe)Axella - Twoje sniadanie po tym Aaś wydaje sie KROLEWSKIE ![]() Vil - krazek na pewno psychicznie Cie podbudowal ale nie szalej kochana. mamuske dzisiaj znow podpytywalam i ona mowila, ze ciezko jest wrocic do domu bez dzidziusia...a ja cale 2 miesiace w inkubatorze zeby przytyc 600gramow! (do 2kg). wiec lez i sie "pascie" za przeproszeniem hehe. niech dzidzius rosnie i rosnie. sprzatac bedziesz po porodzie! buziak!fajnie, bo dzisiaj malo nadrabiania. jeszcze 3 strony luuuuz! |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kocham wielkanocne pisanki bo pisanka=jajko zwariuje jak sobie nie wciagne jajek.. tylko jakie?! ikea w ogole wymiata jesli chodzi o słodkie rzeczy dla dzieci ![]() muszę jakas kolorową ramę pod tryptyk kupić ,bedę malować
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80209072/
padłam ![]() dobra,ale zamiast przeklejać ikeowskie linki, pytanko-czy w dziecięcym pokoiku-jak macie osobno, ustawiacie sobie krzesło/fotel/łóżko do karmienia? bo ja myśl o takim bujanym fotelu i poduszce-fasoli, tylko nie wiem czy z tego się będzie dobrze wstawać z maluszkiem??
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jajka wciągnę w postaci jajecznicy lub na miękko, ale w wielkanoc to każda forma jajka z chrzanem mi smakuje
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny! a mój załączam - jest sprzed 2 albo 3 tygodni... nosa ma z kapsla od piwa
no i brakuje mu kończyn ale nie wpadłam wtedy na pomysł, żeby dolepiać...Cytat:
![]() a właśnie!
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie masz jajek, łap, mam pełno w lodówce! Kocham IKEĘ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ale nie będę jej czyścić, jak oddaję prawie darmo, to już sobie ktoś wyczyści

spadała ze mnie, była za długa ale wzięłam
) Więc w zasadzie mogłabym ją oddać za darmo, dużo na tym nie stracę. Ale jest taka śliczna, że ze 100 chociaż bym skasowała, żeby uratować jej honor
i jak ją zobaczyłam w tej sukni, to stwierdziłam, że nie mogę być zła na małża... bo ta suknia zasłużyła na "swój dzień" jeszcze przynajmniej raz 
jakoś w ogóle nie przeraża mnie to wszystko
ale ja się nie znam
prawidłowo. też miałam przerwę w magnezie, bo czekałam na dostawę, i dość szybko odczułam skutki...

ale też podziwiam 

sto lat nie jadłam 
mnie w nocy złapał taki skurcz w obu łydkach, że myślałam że umrę. i dalej mam jakieś przykurczone te mięśnie i chodzę jak kaczka