|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Ja kupiłam nowe- 20 pieluch, wiadro, worki do prania i na pranie, nocne wkłady i wkłady papierowe. I zapłącłam 120 funtów. (na ebayu udało mis ię wygrac, bo w sklepie wyszłoby o wiele drozej). Uzywane (same pieluchy sprzedałam za 25- w tym niektóre wkłady nocne nieuzywane).
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś jeszcze z Was używa wielorazówki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Wózek jest naprawde rewelacyjny ale mój maluch jest już dość duży ubranka mu kupuje na 2-3 latka a noge ma rozmiar C8-9 więc długo nie pojeżdże niestety ale te ang wózki są jeszcze mniejsze niestety
![]()
#1504 |
Zakorzenienie
|
Ja szłam na łatwiznę
![]() Raz się skusiłam na wielorazowe, ale totalnie mnie to męczyło i oddałam koleżance ![]() ![]()
#1505 |
Zakorzenienie
|
#1506 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A ile ma twoj maly? Moj ma stopke malutka,w Polsce mu kupowalam buty na roz 19.
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za rady
![]() ![]() domciatko Tak jak pisała ajah lepiej mieć komplet pieluchy na start. Takie małe Adaśko to pewnie kilkanaście na dobe zabrudzi ![]() Ja myślę że na pierwsze 2 tydodnie (połóg) kupie jednorazuwki, ale takie niechcemiczne. Nie chce narażać dupci mojego Skarba na te wszystkie związki chemiczne. Monitor oddechu to u nas niestety konieczność ![]() Waga... bajer wiem. Planuje karmić tylko cycem więc pewnie będę panikować czy aby dobrze przybiera na wadze. Znam się. Panika to moje drugie imię ![]() gosia261282 Moja znajoma kupiła wózek za... 700Ł "bo na pewno lepszy i taki inny niż wszystkie inne" ale mężowi zabroniła (tak zabroniła, zero dyskusji) iść na tatuśkowe bo stracą 200 ![]() ![]() Znowu mam pytanko. Miała któraś z Was łóżeczko z odkręcanym bokiem?? (co sleeping nam się marzy, zwłaszcza Tacie) A może któraś z Was na początek używała kosza, albo innej alternatywy dla łóżecza? Jak się spisywały takie alternatywy?
#1509 |
Zakorzenienie
|
Peggy ja na poczatu bede miala małą w koszyku obok siebie w nocy, a do łóżeczka będę starała się z czasem wkładać. jak juz mi z koszyka zacznie wyrastac.
ja mam tradycyjne lozeczko. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- peggy, wiesz co moj tz tez idzie tylko na jeden tydzien tacierzynskiego, bo tez za dzo kasy bysmy stracili. te 140 funtow na tydzien to jakas kpina. a co do wozka, to nam sie udalo kupic w promocji wozek, taniej o 200 funtow niz normalnie. hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam lozeczko z odkrecanym bokiem ![]() ![]() Przy obu chlopcach uzywalam kosza- i jestem mega zadowolona z niego ![]() ![]() Co do wozka to ja wlasnie zaplacilam cos kolo 600-700F ![]() ![]() ![]() ![]() U nas przygotowania do wesela pelna para ![]() ![]()
![]() |
#1511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze... u mnie koszyk i łóżeczko na początek nie wchodzą w grę, choć taka opcja była by chyba najlepsza. Zwyczajnie metraż nie ten ![]() A ile normalnie kosztował wózek? Pisalaś chyba kiedyś, ale zapomnialam. Ja tak sobie myślę ok.250 za wózek dać, bo głównie chce Adaśka w chuście nosić. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Tak sobie myślalam że odkręciłabym bok lóżeczka i (jakoś ![]() ![]() Gdzie kupiłaś te łózeczko. Koszyk. Tzw. mojżeszowy?? Ze stelażem?? Ja mam (na razie mam nadzieje ![]() Ja tam nikomu w portfel nie zaglądam, ale dla mnie rezygnacja z bycia w domu z mężem bo "straci się" kase, a zakup wózka za 700 to... no nie kumam i tyle. Ale szanuje ![]() A jak położne w UK (te przychodzące do domu) reagują na kosze i spanie z dzieckiem? Pytam bo siostrze (w PL) delikatnie mówiąc odradzano.
![]() |
#1512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale bok zdjelismy jak maly miał 1,5 roku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym szpitalu przy wypisie dają sporo ulotek-jedna z nich jest o spaniu z dzieckiem w jednym łóżku. Z tego co pamiętam jest tylko kilka przeciwwskazań: - tusza rodzica/ów - wypicie alkoholu - jeśli w domu mieszka palacz - jeśli rodzice są bardzo zmęczeni - jeśli w łóżku śpi jeszcze jedno dziecko to muszą one być oddzielone od siebie rodzicem - niemowlę nie może spać od brzegu łóżka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
ewi
jaki masz wozek? o jakim piszesz? ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- peggy moj wozek to MOVIX z mothercare, bez promocji kosztuje 500 funtow, myśmy dali 299funtow (w sensie teściowie nam sprezentowali) moj tż bierze po porodzie 1 tydzien tacierzynskiego i dwa tygodnie urlopu ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- peggy ja dostalam koszyk mojżesza od kolezanek z pracy. wiem ze tu to jest bardzo popularne i nie widze dlatego mialyby byc jakies problemy. taki o wozek i taki o koszyk mam Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-11 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
na szkole rodzenia mi polozna mowila tak: ze dziecko do 6 miesiecy powinno spac w pomieszczeniu gdzie matka, ale w osobnym lozeczku/koszyku/kolysce itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
my mamy pokoik dla malej osobny przygotowany. ale zobaczymy jak to spanie nam wyjdzie na poczatku.
jak mi bedzie szlo karmienie piersia to pewnie latwiej mi bedzie ja miec w koszyku w sypialni, niz biegac do pokoju obok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Jeśli chodzi o trzykolowce...to są one wywrotne. Wiem z doświadczenia swojego, ale tez i koleżanek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
domciatko strasznie fajny ten kosz. Da się podłożyć coś pod materacyk by był pod skosem? Możesz podać jego firmę lub jakieś inne namiary na niego? Dużo koszy już widzialam, ale wiekszoś wydawała mi się mało wytrzymała/zbyt delikatna w budowie.
hanjah Pić nie zamierzam, ale mam dużą ![]() ![]() Naszło mnie na chipsy Tyrrells ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
jak chcesz pod skosem to trzeba by bylo specjalny klin kupic. a firmy nie znam, bo dostalam w prezencie i niestety bez paragonu ani zadnych takich. na ebay zobacz, wpisz "moses basket" i duzo pozycji wyskoczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo ladby wozek i koszyk tez i taki rozowiutki,sliczny ![]() Cytat:
Ja bym sie bala malucha zostawic samego w innym pokoju,jestem przewrazliwiona i na poczatku ciagle zagladalam czy aby oddycha.
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Często spalam z niemowlakiem, ale przez to , ze nie chcialo mi sie wstawac co 2 h na cycek ,
![]() Ale powiem wam, ze bylam zdziwiona. Tak jak teraz sie wierzgam po lozku, czasem TZta popcham w stronę ściany to dziecka nie udusilam..jak spalam. Po prostu spalam w tej samej pozycji przez cala noc i mialam "czuja" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaniesiemy dziś chyba aplikacje na to mieszkanie ktore ogladalismy, musielismy się namyslic co z ogrzewaniem i czy to nie obciazy naszego budzetu mocno bo mieszkanie jest drozsze, ale jednak aplikujemy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
kurcze, u mnie dalej nic sie nie rusza
![]() jak nie urodze do 16 to mam masaż szyjki macicy. mam dziś w planach iśc na pieszo do centrum handlowego i przejść wszystkie sklepy, może coś ruszy po takiej wielogodzinnej wyprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tz ma dzis wolne, wiec jest inny piatek niz zazwyczaj ![]() Ciesze sie, bo sobie dzis ogarne mieszkanie, a wieczorem do pracy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten masaż masz już umówiony z położną? Na ten dzień kiedy masz termin? ![]() Koleżanka z UK miała termin w zeszłym roku na 14-go. 17-go położna jej powiedziała, że musi minąć jeszcze tydzień żeby mogła mieć ten masaż. Z tego co wiem, to nie robią go tak od razu tylko właśnie jak dziecko jest przenoszone ok. 10 dni. Cieszę się ogromnie, że rok temu nie było takich upałów jak teraz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masaż umówiony z położną na 16 lipca nie musze czekac 10 dni z przenoszeniem na masaz. po 12 dniach od terminu mozna wywoływać ciąże farmakologicznie (tampon, oxy itp) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.