|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
I tak powiem
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;79179336]Mój tata górnik pracował świątek piątek i niedziela. I nocki i wszystkie możliwe zmiany. No jak my to życie rodzinne stworzyliśmy to ja nie wiem..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój tata też pracował na trzy zmiany. Pamiętam jak byłem mały i chodziłem spać około 21, to jak tata miał drugą zmianę (14-22) to go praktycznie te cztery dni na oczy nie widziałem. Do południa w szkole, jak wróciłem z budy, ojciec był już w pracy, jak wracał to już spałem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |||
BAN stały
|
Cytat:
To przynajmniej pozwala złapać jakiś oddech, zwolnić w końcówce tygodnia, daje pewną rutynę tzw. slow life, a nie poczucie tylko siedzenia w robocie. Z tym, że uderzanie w sklepy to wg mnie bezsens, bo dla mnie to ten sam sektor co kino czy kawiarnia. W znaczeniu są osoby które lubią czy pasuje im robić zakupy właśnie wtedy. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Jak dla mnie raczej slabe. Cytat:
Tylko przychodzi zmiana , bierzesz swój kubek i laptop i idziesz do biura godz 22-6 rano? A zeby byc w miarę wyspaną i kontaktową kładziesz się spać w ciągu dnia. W międzyczasie twoje dziecko wraca ze szkoły potrzebuje zjeść obiad i by się nim zająć? Czy może jednak czysto teoretycznie jest fajnie zrobić swoją pracę 8-16 czy 9-17 i tak rutynowo. Z tego co ja wiem nawet nauka uważa pracę po nocach za szkodliwą dla zdrowia. Zwykle realia produkcji i różnych branz, że praca odbywa się w różnych godzinach, ale żeby od razu laurki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Konto usunięte
|
Dot.: niedziela bez zakupów
No jasne, że fajnie, ale każdy zawód rządzi się swoimi prawami. Mój tata wiedział, na co się pisze, idąc do takiej pracy. Panie w sklepie też wiedzą, na co się piszą. A tu nagle się okazuje, że jedna grupa zawodowa jest poszkodowana, bo pracuje w systemie innym niż pn-pt 8-16.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ograniczenie handlu w nidziele i całkowity zakaz
Cytat:
Moje pytanie było do osoby, która uważa, że każdy może sobie tak zorganizować życie jak chce.
![]() |
#1506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym bardzo chciała pracować na zmiany i mieć czasami wolne w środku tygodnia. Niestety muszę klepać w buziaczki biurowych
![]() Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze byłam nocnym markiem, ale choć nienawidziłam wstawania na rano, chodzić do szkoły czy na studia w środku nocy to na pewno bym nie chciała. ![]() Cytat:
![]() za cenę braku sztywnych ram tylko z przymusem ruchomego grafiku? ktoś kto np. pracuje w niedzielę i odbiera ja w środę ma np. wolną srode i sobote. To znaczy, że oba te dni wolne są dla niego pod znakiem, że dziś ma wolne ale jutro idzie do roboty. Ktoś kto pracuje pn-pt, wstaje sobie w sobotę o której mu pasi, robi sobie rozruch taki długi jak chce, z kawusią przy gazetce, zrobi sobie pranko czy coś i ma świadomość, że ma jeszcze wolny następny dzien. Może skonczyć spokojnie sprzątanie a może gapić się w niebo. W środę czy w niedzielę do imprezowania za wielu chętnych nie ma. I jest świadomość, że wolny jest nie dzien ale wręcz godziny. na drugi dzien kierat od nowa. Więc nie wydaje mi się żeby było tak czego znowu tym ludziom zazdrościć. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-26 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
BAN stały
|
Bardzo się cieszę,że będą zamknięte sklepy w niedziele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niedziela- wolna czy pracująca ?
Nie zamykać. Niedziela, to dzień, kiedy większość ludzi może zrobić zakupy na spokojnie.
Jeżeli ktoś wielce narzeka, że też by chciał odpocząć w niedzielę - niech zmieni pracę. I niech nie tłumaczy się, że nie może. Może, oczywiście, że może. Pracy jest dużo dla przeciętnych Kowalskich. Nie rozumiem problemu. Sama pracowałam na kasie. Nie odpowiadało mi - zmieniłam pracę. Proste jak budowa cepa.
![]() |
#1512 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
BAN stały
|
a propos gloryfikacji wolnych dni w tyg za niedzielę.
piątuś. piąteczek. piątunio. śmiem twierdzić, że jak PL długa szeroka tak w biurowcach w całym kraju od pewnych godzin każdy już się cieszy że jest likend, niedługo konczy i ma 2 dni wolnego. No tak to rzekomo wszystkim śmierdzą 2 dni w tyg wolnego pod rząd. ![]() ![]() A jak przychodzi długi łikend to ''każdy'' uwielbia dobrać wolny dzien pomiędzy i mieć 5 czy 7 dni wolnego. Głupek jakiś , powinien ochoczo przeć do pracy 2 maja. Co tam jakaś majówka. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79180361]Ja jakbym nie chciała mieć dzieci to bym chciała chodzić do pracy nocą
![]() ![]() Ja jak mam całkiem wolne to kładę się spać o 10 rano i wstaję o 16/17 w południe. Tak lubię i jak jest okazja pracuję na nocki.
![]() |
#1516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mierz wszystkich swoją miarą. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety pracuje dla kasy. Zawsze się latwo mowi, zmien pracę. A pomarzyć suche zawsze można Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Śmiem uważam, że w wieku maturalnym to się nawet nie zauważa zarwanej nocy czyli funkcjonowania wielu godzin pod rząd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Ja również. Z racji bycia ateistką często brałam zmiany na święta znajomym, którym wypadło pracujące BN. I żyję. I mam się dobrze.
#1522 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||
BAN stały
|
Cytat:
a na logikę kasjerki też mają dzieci. i chciałyby z nimi zjeść obiad w niedziele u dziadków, bo w środę dzieci są w szkole a dziadkowie np. w pracy. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() Bo na moje oko to już teraz sklepy powinny zatrudniać więcej ludzi. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-26 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz, ale sie wypowiadasz jakbyś lepiej wiedziała, co jest dla kogo dobre. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Prawda jest taka, że popracowałabyś za pieniądze rzędu 1700-2000 szereg lat, musiała za to utrzymać siebie i rodzinę to byś się nie najeździła tylko byś chciała chociaż mieć choć trochę wolnego w tygodniu jak człowiek a nie skakać jak małpka na sznurku. ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
Po drugie trochę inaczej wygląda zaprzedawanie siebie pracy kosztem rodziny za solidne wynagrodzenie, a trochę inaczej w zawodach uznawanych za niewysoko rentowne. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Konto usunięte
|
Jakby wszyscy pracowali 8-16 to ja się pytam jak to ogarnąć. Skoro ja muszę pracować 8-16 i pani w banku też pracuje 8-16 to jak mam załatwić sprawę bankową będąc w pracy? Albo jak mam zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola, gdy nauczyciel przedszkolny też pracuje 8-16? Albo jak mam zrobić zakupy jak sklep będzie czynny tylko 8-16? Albo jak pójść do dentysty skoro dentysta pracuje 8-16?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
BAN stały
|
Cytat:
No i umówmy się tak w ogóle, Ty raczej pracujesz dlatego, że chcesz, a nie dlatego, że musisz. Nie wmówisz mi, że Twoich rodziców nie stać na utrzymanie Cię na studiach. Więc bez urazy ckliwe hity, kiedy ty masz coś zrobić, to trochę nie w Twoim wykonaniu. Bo Ty sobie tak wybrałaś. Nie zmienia to faktu, ze praca i studia 8-22 x 6 i 8-18 x 1 daje miesięcznie blisko 370 godzin aktywności na nogach, poza domem, czyli 2,3 etatu i to raczej nie jest model ktorego należałoby bronić jak niepodległości. ![]() Precyzując, komuś kto musi tak zapieprzać zeby się utrzymać i zrobić jakiś dyplom to nalezy raczej współczuć, a nie: masz rację biedulku, twój największy problem to taki, że musisz móc zrobić zakupki w niedziele o 19. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-26 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym rozumiem, że skoro zarabiam więcej niż minimalna to nie mam prawa mieć własnego zdania? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Bo bez obrazy to nie Ty jesteś kasjerką żeby lansować czy praca w niedziele za 2 kafle to jest fajna, a Ty im przepraszam, zazdrościsz wolnego wtorku. To zabawne, tyle. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
I tak powiem
|
Cytat:
Zresztą najważniejsze, że jest dobrym ojcem. Są i przecież zupełnie weekendowi ojcowie, ze względu na rozstanie rodziców, a potrafią być dobrymi ojcami. Bo rozwodu nie bierze się z dzieckiem, a przynajmniej nie powinno. Dla mnie słaba jest tylko sytuacja, że się pracuje np. większość roku za granicą, i kawał czasu w ogóle nie ma kontaktu z dziećmi. To jest dla mnie lipa, chyba że to trwa tylko tymczasowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.