|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Sam fakt porodu przeraża mnie, a z drugiej strony chciałabym mieć już maleństwo obok siebie |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ja ide spać albo przynajmniej spróbować spać bo już nie daję rady z tą moją małą upartą zołzą w brzuchu
przebiła dzisiaj wszystkie swoje wybryki brzuszkowe
|
#1505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
spróbuj zasnąć może się uda
|
||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Rybka na poprzednim mieszkaniu nam też kominiarz powiedział, ze ma być kratka u dołu w drzwiach łazienkowych. Ale właściciel mieszkania powiedział, ze chyba kominiarza pogrzało i zadnych nowych drzwi nie kupi, wyciął w drzwiach na dole, tam, gdzie były kółka, prostokątny szeroki otwór i kominiarz grzecznie podbił przegląd.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
paulina trzymaj sie,
maomami bardzo ładna posciel, Basia super ze wizyta ok, domi ja tez Ci zycze wszystkiego, wszystkiego najlepszego, oby wszystko odbylo sie tak jak chcecie
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nei wiem jak to zrobić bo ja nienawidzę niepomaowancy pazurów. co do mojego samopoczucia psychicznego- Kurcze aż jestem zdziwiona. Wyszłam z teg szpitala taka otępiała, smutna przybita.. potem chwile lepiej potem problemy z małżem, gin wcale mnie nie pocieszył teraz jeszcze to . MASAKRA. ale za to maż - niesamowicie sie zmienił, tak dobrze to nie było długo... . Mam nadzieje ze przez weekend sie polepszy moje samopoczucie , bo jednak bedziemy całą dobe razem, a nie ze on w pracy a ja sama w czterech ścianach bez niczego. bez tv,internetu a nawet radia.. i mam nadzieje ze powoli powoli będzie lepiej z moim stanem psychicznym.. a co do tego ze idę prywatnie, to raczej nie z powodów ww tylko te bóle w pipce itd.. ![]() aaa i piękną pościel będzie miała Zuzia- maomami DOMI- WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! OBY WAM SIĘ UKŁADAŁO ZAWSZE TAK JAK DZISIAJ. BYŚCIE BYLI ZAWSZE SZCZĘŚLIWI!! piszę teraz bo nie wiem czy jutro będę, a jak tak to o której ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
beatka- dziekuje, ze pytasz.Ale jestem w rozsypce. Nie wiem, jakies zalamanie mnie dopadlo.Nic nie cieszy, wszystko przerasta
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z lozka z roggalem
jejciu jakie to wygodne! ![]() Mam tylko jeden problem - natalka tez go polubila. W dzien byl juz syczacym wezem, koniem i samochodem
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Wiedziałam, że czegoś zapomni
![]() Nie wziął klapek, kapci i wkładek a piżamę nie do kompletu lansuję nową modę szpitalną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
co do malowania paznokci to nam polozna mowila ze nie wolno wlasnie, ze do szpitala mamy sie stawic z niepomalowanymi paznokciami
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz pewnie by mnie podobnie wyszykowal
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brać.. no ale musiałam bo w dziurawej chodzić nie chcialam. Ale nie marttw się- z dnia na dzień będzie lepiej ;d Cytat:
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Na starym mieszkaniu najpierw była akcja z drzwiami. Potem, chyba pół roku później znowu przegląd i okazało się, że z piecyka gazowego [woda ciepła na gaz] się czad ulatniał
w ilości 1800jednostek. A dopuszczalnych było chyba 140. Momentalnie nam gaz odcięto [było to tuż przed świętami Bożego Narodzenia] i spółdzielnia wysłała pismo do właściciela, ze to właściciel ma zakupić nowy piecyk, a nie lokatorzy. I kupił Musiał. I to jeszcze musiał nowy, z gwarancją itd. Jak wróciliśmy po świętach od rodziców TŻ, to opłacona przez niego firma przyjechała i grzecznie zamontowała nowy.
|
|
|
|
#1518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cza sobie radzić ..
Cytat:
A kuchenka czy lodówka to nie jest właścicielki ? Nie było na stanie mieszkania ? Cytat:
Cytat:
Maomami jak się ma Twój tp według om do tego z USG ? Miedzy nami jest niby 3 tygodnie różnicy , ale mi to wygląda jakby ta różnica była troszkę mniejsza .. Cytat:
![]() Nie no w sumie mogłam wziąśc , po dwóch chłopakach , ale wychodzi na to ze i tak bym musiała oddać szybciej niż założyłam .. ![]() Cytat:
Co z tego ze mam Oilatum i mogłabym się już nie drapać , i co z tego ze z sufitu póki co mi nie kapie , jak mi głąby całą ciepłą wode wypuścili
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
ale napisałyście... ide nadrabiać.
Acha i mam L4. zobaczymy czy potem wrócę jeszcze do pracy ... szczerze wątpię, ze mi się będzie chciało już :/ byłam dziś w odwiedzinach u koleżanki, która ma 3 tyg maluszka i przypomniałam sobie jak to wszystko wygląda. Tyle, że u nas będzie teraz inaczej bo przy drugim nie będzie czasu na taki błogostan i sielankę w domu. ale oni w ogóle zawsze tacy ułożeni byli bo nawet w mieszkaniu jak z katalogu. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rybka Ty nie jesteś czasem za dobra dla ludzi ?
|
|
#1521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Genialne
![]() Cytat:
O, jaki ładny przykład daje Pauli, wróciła gaduła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domi, raz w życiu byłam na ślubie, to i życzeń składać nie umiem, ale się postaram... Pożycia małżeńskiego co najmniej do złotych godów, pociechy z synka i dużo wzajemnej cierpliwości. Ale nade wszystko- miłości. Bez granic!!! A nasze 3d/4d bez fajerwerków. Młody oczywiście zgodny z moimi odczuciami główkę ma u góry. I to się już raczej nie zmieni. Jesteśmy w połowie 30tc i waży 1086, więc póki co jest najmniejszy :P. Ale co zrobić? Buzi za chętnie pokazać nie chciał, za to jajeczka świeciły z każdej strony . No i wiem już jak to z moim porodem. Otóż, jeśli się nie obróci, to nie ma opcji na SN. Natomiast jeśli się obróci, to możemy spróbować, ale efekt po poprzednim CC może być taki, że na tym zakończy się moja płodność. W związku z czym Pani Doktor zachęca dla zdrowia i życia mojego, abym poddała się cięciu i nawet jeśli poprzednie było słabe, to oni to naprawią. Po nim, mogę mieć jeszcze mnóstwo dzieci, ale już zawsze tylko CC. Nie będę oponować. Mam uzgadniać termin przed rozpoczęciem akcji, na poranne godziny tak, aby był komplet lekarzy, bo nie wiadomo jak się sytuacja potoczy. Wstępnie umówiłyśmy się na 23.10, choć raczej to nastąpi wcześniej. Jak ciąża będzie donoszona, mam się stawić. Liczyć termin z OM (muszę wytrzymać, bo 18.10 są warsztaty w Bydgoszczy hahaah). Acha, jeśli nie będzie komplikacji, to Małego dostanę niemal od razu po operacji ![]() Robak podobny do Mamusi. Chyba mam silne geny
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-18 o 15:11 |
||||
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko my mamy w mieszkaniu, w kuchni zamontowaną listwę bez uziemienia, która jest inteligentnie wbudowana w ścianę; zamurowana
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mały ma chyba nosek jak Aliska ? I pokazuje mamie że będzie OK ? Kurde moje dziecko z 3d do nikogo nie podobne
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że wszystko w porządku ![]() Tym że jest mały się nie przejmuj, nadrobi po porodzie Dobrze że podjęłaś od razu decyzje co do porodu |
|||
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale słodkie te fotki, jejku!A nosek podobny do męża mego.. A nie rozumiem, zawsze tak jest że jak miałaś 1 cesarkę to musisz później też mieć?Bo nie rozumiem dlaczego możesz już nie mieć dzieci?
|
|
|
|
|
#1527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze jedna dziewczyna na sali chyba ma skurcze bolesne, bo aż stęka i popłakuje momentami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie wydaje ze ja urodzę w/po terminie. gin powiedział ze do 39 bede brąła leki, wiec nie sądze urodzić wcześniej bo gdybym nie miała leków, albo odstawiłabym w 9 miesiacu -35-36 tydzień to może i na koniec września się wbiłabym nie chce rodizć jednak po terminie, chce być terminowa. A właśnie- Maomami jak to u Ciebie wychodzi?
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grunt, że wszystko z nim w porządku! A cc.. moim zdaniem to nie ma różnicy emocjonalnej jak rodzisz. Ja sama mam mieć cc, bo neurolog stwierdził, ze z sn w najlepszym wypadku wyjdę jako warzywo. Liczy się samo to, że się chce dziecko na świat sprowadzić. Czy kończysz sn czy cc- ciążę jak każda inna przez 9 miesięcy przejść musiałaś.
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to się nasłuchasz...za mojej kadencji w szpitalu urodziły 3 dziewczyny każdą bardzo przeżywałam. Ryba nie dziwie się że sprzęt od teściowej od razu się popsuł.Raczej bym się zdziwiła gdyby Wam służył... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

już niebawem my!

spróbuj zasnąć może się uda

co do mojego samopoczucia psychicznego- Kurcze aż jestem zdziwiona. Wyszłam z teg szpitala taka otępiała, smutna przybita.. potem chwile lepiej potem problemy z małżem, gin wcale mnie nie pocieszył teraz jeszcze to . MASAKRA. ale za to maż - niesamowicie sie zmienił, tak dobrze to nie było długo... . Mam nadzieje ze przez weekend sie polepszy moje samopoczucie , bo jednak bedziemy całą dobe razem, a nie ze on w pracy a ja sama w czterech ścianach bez niczego. bez tv,internetu a nawet radia.. i mam nadzieje ze powoli powoli będzie lepiej z moim stanem psychicznym.. a co do tego ze idę prywatnie, to raczej nie z powodów ww tylko te bóle w pipce itd.. 

.p owiedziała ze postara przyjechać na tydzień dwa w moim TP. chyba ze da rade więcej
KCIUKI DLA ANI 

....