Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 11:13   #1501
headzik
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Witajcie po weekendzie ja w sobotę najadłam się trochę strachu, myślałam, że czop śluzowy mi odchodzi, zadzwoniłam do ginki i uspokoiła mnie. powiedziała, że może to być jeszcze efekt po tabletkach dopochwowych no i żeby obserwować co się będzie działo.

Dziś się chyba wybiorę do biedronki po ręcznik kąpielowy, a może któraś z Was już była i widziała jakie są jakościowo? No i w lidlu chyba od dziś jakieś ubranka są w ofercie, także czekam na informacje.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:45   #1502
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Hej
mam chwilke, więc nadrabiam
co do wozkow ja mialam ostatnio używany od znajomych
teraz chce kupić podwójny typu "rok po roku"
(T)asia ja mamnadżerkę od tamtej ciazy, w tamtej tez krwawilam po stosunku, w tej mam nadżerke i jeszcze krwiaka w macicy, od meisiąca tfu tfu nie krwawie mam nadzieje ze jest ok , ale na pewno u Ciebie bedzie dobrze !!!

co do położnej, mozna brac nie tylko ta co u gina, chyba że źle zrozumialam-chodzi wam o taką na porod tak płatną?mnie doradzano brac, ale powiem szczerze wg mnie zbędny wydatek bo w szpitalach naprawde ja przynajmniej trafiłam na super położne, moja bardzo mi pomogła choć po 14 godzinach skonczylo się cc ale była super .
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:48   #1503
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu i pierwszym dniu
A w piątek wizyta

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dzisiaj u mnie ostatni dzień 13 tygodnia.
Co jakiś czas niestety pojawiają się u mnie plamki krwi.

Mi wózek też bratowa zaproponowała, z resztą powiedziała, że w sumie do 2 roku życia nie muszę nic dla dziecka kupować bo będę miała wszystko od niej Łóżeczko już kazała zabierać bo jej przeszkadza Tylko gdzie ja to wszystko teraz powstawiam
Mam nadzieję, że te plamienia znikną w II trymestrze
Super, że masz od kogo przejąć trochę rzeczy. Ja mam też trochę ciuszków obiecanych, ale od mam chłopców

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Halo, halo
Witam sie po 10 dniowej nieobecności. Przyznaję sie bez bicia- nie nadrobiłam jeszcze tych 30 stron, które żeście napisały...
U mnie leci 20 tydzień, małego czuję codziennie, jutro mamy wizytę i podglądniemy co u brzdąca. mam nadzieje tez, że wreszcie na 100% pokaże co ma między nóżkami.
po takiej długiej nieobecności Trzymam kciuki za dobrą pozycję Dziecia

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Najważniejsze, wszystko w najlepszym porządku, szyjka zamknięta, macica prawidłowej wielkości, tętno super. Dzieciątko zobaczę dopiero na usg połówkowym, ale spoko Teraz czekam na bulki

Ja wczoraj miałam urodziny Byliśmy (też trochę z tego powodu) w Ikei krakowskiej - kupiłam sobie, jak to tam bywa, mnóstwo fajnych dupereli Chociaż też mordujące są te zakupy tam - 3 godziny łaziliśmy...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:56   #1504
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie ja w sobotę najadłam się trochę strachu, myślałam, że czop śluzowy mi odchodzi, zadzwoniłam do ginki i uspokoiła mnie. powiedziała, że może to być jeszcze efekt po tabletkach dopochwowych no i żeby obserwować co się będzie działo.

Dziś się chyba wybiorę do biedronki po ręcznik kąpielowy, a może któraś z Was już była i widziała jakie są jakościowo? No i w lidlu chyba od dziś jakieś ubranka są w ofercie, także czekam na informacje.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Znajoma mowi,ze super jest oferta dla dzieciaczkow w lidlu. Takze i ja dzis tour po sklepach robie. Biedronka -> lidl itd.

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-07, 11:56   #1505
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja wczoraj miałam urodziny Byliśmy (też trochę z tego powodu) w Ikei krakowskiej - kupiłam sobie, jak to tam bywa, mnóstwo fajnych dupereli Chociaż też mordujące są te zakupy tam - 3 godziny łaziliśmy...
To wszystkiego najlepszego!!!!

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:08   #1506
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

moje pierwsze ciążowe gacie
DSC_1837.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:08   #1507
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ale fajnie

Popołudniu może skoczę do biedry, bo ciekawią mnie te ręczniczki i pieluchy... Była już któraś dziś??
Ja bylam. Kupilam recznik. 70x70 wiec nie duzy i plus myjka. Kolory sa średnie:rozowy szary żółty i niebieski. Ja uznalam ze najlepiej wyglada niebieski z fajnym lwem.
Taki duzy super recznik juz mam wiec ten bedzie tak dodatkowo.
Od razu mowie szału nie ma ale za taka cene chyba warto.
Tetry nie ogladalam bo juz mam 5 szt ale na pierwszy rzut oka nie wygladala zle.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 12:09   #1508
Gianna M
Zakorzenienie

Czesc

Nie sposob was tutaj nadrobic
Gratuluje w skrocie wszytskim wizyt,fikolkow malenstwa,zakupow.
Wlasnie sie zastanawilam czy juz jest druga czesc watku a tu juz nie dosc ze jest to zapisana ze ho ho

U mnie czas sie wlecze jak cholera Jutro mamy wizyte u gina bedzie tylko badanie i wyniki badan bo 22 pazdz idziemy na usg polowkowe .Mam nadzieje ze potwierdzi sie nasza cipuszka

Od dwoch tygodni czuje juz dokladnie ruchy malenstwa i piekne jest to uczucie a kopniaki jakie mi sprawia sa boskie,co dzien ich wysluchuje i czekam ruchliwa ta moja dzidzia.)?Tz oczywiscie chodzi i sie cieszy bo uwaza ze musi byc chlopak bo dziewczynka nie mialaby sily tak kopac

Zakupy dzieciaczkowe na razie odpuscilismy do momentu potwierdzenia plci,chociaz teraz promocja jest w Tesco -30,-50,-70% na ciuchy dla baby i skusilismy sie na kurteczke,rozowy dresik(nie moglismy sie oprzec)butki i skarpetachy

5 miesiac leci a my mamy ogrom energii.I trym byl bardzo leniwy,mdlosci,sennosc nie daly nomlanie funkcjonowac.Teraz jest znacznie lepiej ale za to pogoda nie da sie wykazac.Zaliczylismy juz jedno przeziebienie,na szczescie przeszlo samo.

Z mniej przyjemnych dolegliwosci to niestety nasililo sie bardzo moje AZS w ciazy i mysle ze bez zadzialanie jakims sterydem sie nie obejdzie,ale czekamy do wizyty zobaczymy co jutro dr.

Śle wszystkim pozdrowienia i zycze duzo sily

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:15
Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:24   #1509
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Sto lat i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Załącznik 5436827
Fajne gdzie kupiłaś?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:25   #1510
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

No do ikei to trzeba mieć pół dnia wolnego

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja bylam. Kupilam recznik. 70x70 wiec nie duzy i plus myjka. Kolory sa średnie:rozowy szary żółty i niebieski. Ja uznalam ze najlepiej wyglada niebieski z fajnym lwem.
Taki duzy super recznik juz mam wiec ten bedzie tak dodatkowo.
Od razu mowie szału nie ma ale za taka cene chyba warto.
Tetry nie ogladalam bo juz mam 5 szt ale na pierwszy rzut oka nie wygladala zle.
Dzięki za info

Jadę dzisiaj na zakupy, mam nadzieję, że coś kupię - cokolwiek
Stary 2013-10-07, 12:26   #1511
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Fajne gdzie kupiłaś?

w H&M za 149, jestem bardzo zadowolona

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-10-07, 12:44   #1512
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
To wszystkiego najlepszego!!!!
Dzięki

Cytat:
Załącznik 5436827
Super wyglądasz w nich i brzuszek piękny - mój też jakoś w ciągu tygodnia ostatniego nagle wyskoczył

Gianna M
Super, że odzyskałaś wigor Co do przeziębienia, to co najmniej połowa z nas na wątku chorowała, w tym ja, więc rozumiem
Czemu tak rzadko do nas zaglądasz? Trzymam kciuki za wizyty

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Dzięki, Kate

Drugie serce
Stary 2013-10-07, 12:47   #1513
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Super wyglądasz w nich i brzuszek piękny - mój też jakoś w ciągu tygodnia ostatniego nagle wyskoczył

dziękuję

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-10-07, 13:37   #1514
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Witaj
Zebym mogla dopisac do listy, poprosze o wiecej danych - wg wzoru z 1 strony
frogutka (Monika, 29lat) - OM 31.05, TP 07.03 [1 ciąża, Kielce]

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Na tym samym, bo oni w jednym gabinecie przyjmują
to może się umówię do tego Raczka.
Orientujesz się w jakie dni i godziny przyjmuje?
dzieki
wtorki i czwartki chyba od 11:00-17:00

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy rozglądałyście się już za wózkami? Wiem, że to wcześnie ale ja lubię wszystko mieć przygotowane
My wózek kupiliśmy już 2 tygodnie temu. Taka jestem nadgorliwa A na serio to z Tablicy.pl akurat sprzedawała dziewczyna z okolicy, stan idealny cena korzystna i dokładnie taki planowałam więc jest Tako Jumper X 3w1. Wizualnie ok, łatwo się składa/rozkłada, dobrze prowadzi. Zobaczymy, czy Młodemu/Młodej się spodoba

Cytat:
Załącznik 5436827
też kupiłam kilka ciążowych ubrań: jeansy, spódnice, sukienkę bo już się w moją dolną garderobę sprzed ciąży nie mieszczę.
Jakbyście chciały to wrzucam link do butiku z all gdzie kupiłam 3 spódnice i spodnie. Ubrania dobrej jakości, porządnie uszyte.
http://allegro.pl/r6-nowosc-niebiesk...585592072.html
Stary 2013-10-07, 13:38   #1515
Castia
Wtajemniczenie

hej, hej ale lecicie

tak pomyslałam że jednak pierwsza ciąża to już nie druga. w pierwszej siedziałyśmy tyle na wizażu że w tydzień potrafiłyśmy wątek wykończyć bo prawie wszystkie spodziewałysmy się pierwszego dzieciątka więc się pisaaaaaaaaałoooooooo a teraz.... nie nadążam

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
frogutka (Monika, 29lat) - OM 31.05, TP 07.03 [1 ciąża, Kielce]
witaj Monika ja też z kieleckiego

07.03 urodziłam moją Malwinkę - sliczna data na rodzenie dzieci

miałam termin na 08 marca - wyskoczyła dzień wcześniej żeby chyba mieć dwa dni do świętowania a nie jeden

ciekawe kiedy drugie młode wyskoczy?

magduś super brzuszek i super spodnie!

dziewczyny co do H&M bo ja tam dużo kupuję, szczególnie dla młodej - na ich stronie zapiszcie się do newslettera - przyjdzie wam kupon na 25% rabatu na jedną rzecz w regularnej cenie.
jesli nie ma akurat wyprz to się opłaca

ja to się zapisuję, korzystam jak akurat coś kupuję potem się wypisuję i znowu się zapisuję i znowu mi przysyłają kupon - bo on terminowy jest i tak tylko tym sposobem kupuję am ciuchy w regularnej cenie

mmhym wszysktiego naj,naj!
ja w ikei byłam 2x w życiu - dla mnie to labirynt się trzeba nachodzić

frogutka ja miałam dla mojej młodej Tako Jumper, zadowolona byłam
też sledzę tablicę.pl może coś się trafi

ostatnio przyglądąłam się wózkowi o nazwie Navington... tylko troszkę drogie są no i mało ich do sprzedania ;/

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-07 o 13:45
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:43   #1516
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ja też spod Kielc (od 5 lat w W-wie) i pamiętam niektóre z Was z wątku ślubnego

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-10-07, 13:50   #1517
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
ja też spod Kielc (od 5 lat w W-wie) i pamiętam niektóre z Was z wątku ślubnego
A ja tez spod Kielc i od 5 lat w Wawie
A spodnie kupila identyczne sa mega wygodne,naprawde bardzo fajnie sie nosi.Jak kupowalam to na druga pare bylo -50% wiec wzielam dwie od razu

Mmhym wlasnie kupujemy mieszkanie i mamy strasznie duzo rzeczy do ogarniecia,potem jeszcze maly remont,przeprowadzka no i mam nadzieje ze od listopada bede miec juz troche wiecej czasu dla siebie.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:09   #1518
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
My wózek kupiliśmy już 2 tygodnie temu. Taka jestem nadgorliwa A na serio to z Tablicy.pl akurat sprzedawała dziewczyna z okolicy, stan idealny cena korzystna i dokładnie taki planowałam więc jest Tako Jumper X 3w1. Wizualnie ok, łatwo się składa/rozkłada, dobrze prowadzi. Zobaczymy, czy Młodemu/Młodej się spodoba

Jakbyście chciały to wrzucam link do butiku z all gdzie kupiłam 3 spódnice i spodnie. Ubrania dobrej jakości, porządnie uszyte.
http://allegro.pl/r6-nowosc-niebiesk...r /> 2072.html
Jaki kolor wózka wybrałaś? Model fajny - za podobnym się rozglądam
Dzięki za linka - pewnie się na coś skuszę... niestety
Edit: teraz chciałam oglądnąć i link nie działa...

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mmhym wszysktiego naj,naj!
ja w ikei byłam 2x w życiu - dla mnie to labirynt się trzeba nachodzić

ostatnio przyglądąłam się wózkowi o nazwie Navington... tylko troszkę drogie są no i mało ich do sprzedania ;/
Dzięki
Męcząca dość, ale matko, jak ja kocham takie rzeczy
Ja ostatnio do swojej listy dołożyłam Navingtona Cadeta

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Mmhym wlasnie kupujemy mieszkanie i mamy strasznie duzo rzeczy do ogarniecia,potem jeszcze maly remont,przeprowadzka no i mam nadzieje ze od listopada bede miec juz troche wiecej czasu dla siebie.
Oho, to rzeczywiście roboty masz kupkę Mam nadzieję, że wszytsko ułoży się po waszej myśli

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:59
Stary 2013-10-07, 14:14   #1519
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

moja znajoma użytkuje 3 tygodnie ten wózek i jest zadowolona

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 14:29   #1520
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Załącznik 5436827
Fajne Ładnie leżą

Ja się jeszcze nie dorobiłam żadnych ciążowych, ale wczoraj już zapowiedziałam tż, że musimy pojechać na zakupy w przeciągu kilku tygodni
Ale najpierw muszę przejrzeć swoją garderobę, bo wczoraj przypadkiem znalazłam super golfik odcinany pod biustem i z pomarszczonym materiałem pod biustem Wszystko się zmieści w tych fiszbinach Takie skarby kryje moja szafa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:30   #1521
asienka213
Wtajemniczenie

hellolll

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy rozglądałyście się już za wózkami? Wiem, że to wcześnie ale ja lubię wszystko mieć przygotowane
to moje ulubione zajecie ostatnio rozgladac sie za wozkami narazie mam dwa na oku, jeden to laret http://allegro.pl/wozek-3-w-1-laret-...575520335.html a drugi http://allegro.pl/jogger-2w1-polski-...571314750.html ale jeszcze duzo czasu wiec wszystko sie moze zmienic

Cytat:
Witam się w 18 tygodniu i pierwszym dniu
A w piątek wizyta

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki model, ale na pewno będzie to spacerówka+gondola
Mam to szczęście, że moja mama pracuje w tej firmie i oni mają taką politykę, że jakby sama zaszła lub miała wnuka to dostaje wózek
Zanoszę tylko akt urodzenia i po dwóch tygodniach mam wózek
wow, ale super

Cytat:
A ja dalej nie rozumiem skąd wziąć położną? To ta sama, co u gina? Czy nie?
Jak się z nią skontaktować i kiedy najlepiej?
Wiem, że temat już poruszany, ale nie ogarnęłam jeszcze
ja u gina dostalam cala liste poloznych z mojego miasta z numerami tel moge sobie posprawdzac w necie opinie, wybrac i zadzwonic

Cytat:

wszystkiego najjjjjj

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:32   #1522
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też myślę o Cadecie
Stary 2013-10-07, 14:36   #1523
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
ja też myślę o Cadecie
Rzucacie tymi nazwami ze głowa mała
Ja nic nie wiem i nie rozumiem. Wózek i tak kupie na koncu.

W ogòle wygrałam w konkursie Canpol Pokłady poporodowe, wkładki laktacyjne i majtki siatkowe. Moze troche za wczesnie ale i tak musze kupic. Przyda sie

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:39
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:41   #1524
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dalej nie rozumiem skąd wziąć położną? To ta sama, co u gina? Czy nie?
Jak się z nią skontaktować i kiedy najlepiej?
Wiem, że temat już poruszany, ale nie ogarnęłam jeszcze
Nie precyzowałam, bo pisałam wcześniej
Mieszkam we Francji, tutaj ciążę (o ile wszystko jes ok) przeważnie prowadzi położna, albo ogólny Można sobie na własną rękę chodzić do gina, ale ciążko znaleźć takiego, za którego ubezpieczenie społeczne zwraca kasę
No i ja wybrałam położną, bo w sumie ma pojęcie przecież, bada tak samo jak gin, tylko nie ma usg, ale nie zależy mi jakoś specjalnie.

W Polsce jak byłam w ciąży, nie spotkałam się, żeby położna zajmowała się ciążą. Położne prowadzą szkoły rodzenia i z nimi można się kontaktować i czasem umawiać na poród (to jest dodatkowy koszt)

Ewentualnie doula - osoba, która przygotowuje (psychicznie i fizycznie do porodu), wspiera, pomaga itp. Tylko to też się wiąże z kasą.

Cytat:

Sto lat sto lat!
Wszystkiego najpiękniejszego

A jak tam w ikei, co fajnego kupiłaś?

Cytat:
hej, hej ale lecicie

tak pomyslałam że jednak pierwsza ciąża to już nie druga. w pierwszej siedziałyśmy tyle na wizażu że w tydzień potrafiłyśmy wątek wykończyć bo prawie wszystkie spodziewałysmy się pierwszego dzieciątka więc się pisaaaaaaaaałoooooooo a teraz.... nie nadążam
Oj, zgadzam się
Ja teraz nadrabiam, jak młody śpi, ale mam jeszcze mnóstwo innych rzeczy, bo trochę się wzięłam za siebie, i czasu brak
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:41   #1525
frogutka
Zadomowienie

mmhym wózek mamy czerwono-czarny, myślę że i dla chłopaka i dla dziewczynki ok

widzę, że dużo nas Mamuś na 07.03 też mi sie ta data podoba, szczególnie, że to urodziny mojego kochanego Dziadka. Dziadek jak dowiedział się, że termin mam na marzec i to 7 to aż mu się łezka zakręciła.
Stary 2013-10-07, 14:45   #1526
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Rzucacie tymi nazwami ze głowa mała
Ja nic nie wiem i nie rozumiem. Wózek i tak kupie na koncu.

W ogòle wygrałam w konkursie Canpol Pokłady poporodowe, wkładki laktacyjne i majtki siatkowe. Moze troche za wczesnie ale i tak musze kupic. Przyda sie
Ja też nie rozumiem nic jeśli chodzi o wózki ale ja i tak nie rozglądam się za takimi, bo ja drożej jak 500zł nie kupię, chociaż chciałabym móc poszaleć

Odebrałam właśnie wyniki badań (morfologia, mocz) i wszystko w normie zapłaciłam tylko 24zł prywatnie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:52   #1527
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie rozumiem nic jeśli chodzi o wózki ale ja i tak nie rozglądam się za takimi, bo ja drożej jak 500zł nie kupię, chociaż chciałabym móc poszaleć
hehe ja w pierwszej ciązy też mało wiedziałam
ale u mnie na wątku sporo dziewczyn mam takich wózkomaniaczek i to i owo już wiem

ja też nie chcę duzo na wózek wydać - tak planuję koło 700zł oczywiście używany

ale wózek później chce sprzedać tak jak moje Tako. no i jak się kupi tak wózek "markowy, firmowy" to i wiadomo że łatwiej go później sprzedać.
ja mojego Tako sprzedałam 50zł taniej niż kupiłam - także teraz też nie chcę takiego no name bo po co mi on potem.
odrazu myślę czy się dobrze sprzeda

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:54
Stary 2013-10-07, 14:58   #1528
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wszystkiego najjjjjj
dziękuję

Cytat:
Super sprawa, brawo

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Sto lat sto lat!
Wszystkiego najpiękniejszego

A jak tam w ikei, co fajnego kupiłaś?
Dzięki wielkie
Do Ikei mieliśmy pierwotnie jechać, żeby komodę kupić, ale póxniej zdecydowaliśmy się robić na zamówienie, więc planu nie miałam. I dlatego zostawiłam kupę kasy, a w zasadzie nic konkretnego nie kupiłam. Lampkę nocną, kilka kupków itp
Jedna rzecz dzieciowa, że na promocji za 19zł był taki przybornik na półkę, takie kieszenie jakby - biały, więc wzięłam, powieszę sobie na łóżeczko tylko te kieszenie strasznie duże więc na chusteczki czy pieluchy fajne, ale 2 pozostałe będę przerabiać, jakoś obszywać, żeby na kremiki czy coś były

Cytat:
mmhym wózek mamy czerwono-czarny, myślę że i dla chłopaka i dla dziewczynki ok

widzę, że dużo nas Mamuś na 07.03 też mi sie ta data podoba, szczególnie, że to urodziny mojego kochanego Dziadka. Dziadek jak dowiedział się, że termin mam na marzec i to 7 to aż mu się łezka zakręciła.
Mi sie taki zestaw kolorystyczny baaardzo podoba
Mój tata ma urodziny 7.03, teść 14.03, moja mam 26 ja terminy od 8 do 17, wiec może w któreś z tych dat trafię

Drugie serce
Stary 2013-10-07, 15:00   #1529
baja_86
Zakorzenienie

Zakupiłam dziś pierwszą rzecz dla dzidziusia- pieluchy tetrowe ze stonki

Jeśli chodzi o wózki to chce jak już nie raz wspominałam z gondola o długości powyżej 80 cm, ze skrętnymi kołami. Z tego co oglądałam na necie warunek ten spełnia m.in Tako Laret, Tako City move, So-jan, Tako Baby-heaven line, Implast Bolder itd. Z nich podoba mi się bardzo Tako Baby-heaven line i Tako Laret. No ale najpierw musze zobaczyć je na żywo w sklepie i pojeździć.
Podoba mi się też Tutek Grander, ale ma mniejsza gondole więc chwilowo go odrzucam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:05   #1530
frogutka
Zadomowienie

my daliśmy za wózek 600zł tyle planowaliśmy więc ok Oczywiście używka, ale stan jak nowy i tak po cichu planuję, że jak nasz Maluch go nie zajedzie to też pchniemy dalej choćby za 300zł
Poza tym mamy już łóżeczko, pościel, rożek, wanienkę i rowerek dla takiego roczniaka i wiele innych rzeczy po mojej chrześnicy. Mała ma 3 lata więc już się moja siostra cieszy, że pozbędzie się gratów:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości