|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witajcie po weekendzie
![]() Dziś się chyba wybiorę do biedronki po ręcznik kąpielowy, a może któraś z Was już była i widziała jakie są jakościowo? No i w lidlu chyba od dziś jakieś ubranka są w ofercie, także czekam na informacje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Hej
mam chwilke, więc nadrabiam co do wozkow ja mialam ostatnio używany od znajomych teraz chce kupić podwójny typu "rok po roku" (T)asia ja mamnadżerkę od tamtej ciazy, w tamtej tez krwawilam po stosunku, w tej mam nadżerke i jeszcze krwiaka w macicy, od meisiąca tfu tfu nie krwawie mam nadzieje ze jest ok , ale na pewno u Ciebie bedzie dobrze !!! co do położnej, mozna brac nie tylko ta co u gina, chyba że źle zrozumialam-chodzi wam o taką na porod tak płatną?mnie doradzano brac, ale powiem szczerze wg mnie zbędny wydatek bo w szpitalach naprawde ja przynajmniej trafiłam na super położne, moja bardzo mi pomogła choć po 14 godzinach skonczylo się cc ale była super . |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Super, że masz od kogo przejąć trochę rzeczy. Ja mam też trochę ciuszków obiecanych, ale od mam chłopców ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam urodziny ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1506 |
Wtajemniczenie
|
moje pierwsze ciążowe gacie
![]() DSC_1837.jpg
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki duzy super recznik juz mam wiec ten bedzie tak dodatkowo. Od razu mowie szału nie ma ale za taka cene chyba warto. Tetry nie ogladalam bo juz mam 5 szt ale na pierwszy rzut oka nie wygladala zle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Nie sposob was tutaj nadrobic ![]() Gratuluje w skrocie wszytskim wizyt,fikolkow malenstwa,zakupow. Wlasnie sie zastanawilam czy juz jest druga czesc watku a tu juz nie dosc ze jest to zapisana ze ho ho ![]() U mnie czas sie wlecze jak cholera ![]() ![]() ![]() Od dwoch tygodni czuje juz dokladnie ruchy malenstwa i piekne jest to uczucie ![]() ![]() ![]() Zakupy dzieciaczkowe na razie odpuscilismy do momentu potwierdzenia plci,chociaz teraz promocja jest w Tesco -30,-50,-70% na ciuchy dla baby i skusilismy sie na kurteczke,rozowy dresik(nie moglismy sie oprzec)butki i skarpetachy ![]() 5 miesiac leci a my mamy ogrom energii.I trym byl bardzo leniwy,mdlosci,sennosc nie daly nomlanie funkcjonowac.Teraz jest znacznie lepiej ale za to pogoda nie da sie wykazac.Zaliczylismy juz jedno przeziebienie,na szczescie przeszlo samo. Z mniej przyjemnych dolegliwosci to niestety nasililo sie bardzo moje AZS w ciazy i mysle ze bez zadzialanie jakims sterydem sie nie obejdzie,ale czekamy do wizyty zobaczymy co jutro dr. Śle wszystkim pozdrowienia i zycze duzo sily ![]() ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-10-07 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę dzisiaj na zakupy, mam nadzieję, że coś kupię - cokolwiek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Wtajemniczenie
|
#1512 | |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() ![]() Gianna M Super, że odzyskałaś wigor ![]() ![]() Czemu tak rzadko do nas zaglądasz? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dzięki, Kate ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ![]()
![]() |
#1514 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jakbyście chciały to wrzucam link do butiku z all gdzie kupiłam 3 spódnice i spodnie. Ubrania dobrej jakości, porządnie uszyte. http://allegro.pl/r6-nowosc-niebiesk...585592072.html
![]() |
#1515 |
Wtajemniczenie
|
hej, hej ale lecicie
![]() tak pomyslałam że jednak pierwsza ciąża to już nie druga. w pierwszej siedziałyśmy tyle na wizażu że w tydzień potrafiłyśmy wątek wykończyć bo prawie wszystkie spodziewałysmy się pierwszego dzieciątka więc się pisaaaaaaaaałoooooooo a teraz.... nie nadążam ![]() witaj Monika ![]() ![]() 07.03 urodziłam moją Malwinkę - sliczna data na rodzenie dzieci ![]() miałam termin na 08 marca - wyskoczyła dzień wcześniej żeby chyba mieć dwa dni do świętowania a nie jeden ![]() ciekawe kiedy drugie młode wyskoczy? ![]() magduś super brzuszek i super spodnie! ![]() dziewczyny co do H&M bo ja tam dużo kupuję, szczególnie dla młodej - na ich stronie zapiszcie się do newslettera - przyjdzie wam kupon na 25% rabatu na jedną rzecz w regularnej cenie. jesli nie ma akurat wyprz to się opłaca ![]() ja to się zapisuję, korzystam jak akurat coś kupuję potem się wypisuję i znowu się zapisuję i znowu mi przysyłają kupon - bo on terminowy jest i tak tylko tym sposobem kupuję am ciuchy w regularnej cenie ![]() mmhym wszysktiego naj,naj! ![]() ![]() ja w ikei byłam 2x w życiu - dla mnie to labirynt się trzeba nachodzić ![]() frogutka ja miałam dla mojej młodej Tako Jumper, zadowolona byłam ![]() też sledzę tablicę.pl może coś się trafi ostatnio przyglądąłam się wózkowi o nazwie Navington... tylko troszkę drogie są no i mało ich do sprzedania ;/ Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-07 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Wtajemniczenie
|
ja też spod Kielc (od 5 lat w W-wie) i pamiętam niektóre z Was z wątku ślubnego
![]()
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A spodnie kupila identyczne sa mega wygodne,naprawde bardzo fajnie sie nosi.Jak kupowalam to na druga pare bylo -50% wiec wzielam dwie od razu ![]() Mmhym wlasnie kupujemy mieszkanie i mamy strasznie duzo rzeczy do ogarniecia,potem jeszcze maly remont,przeprowadzka no i mam nadzieje ze od listopada bede miec juz troche wiecej czasu dla siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za linka - pewnie się na coś skuszę... niestety ![]() Edit: teraz chciałam oglądnąć i link nie działa... Cytat:
![]() Męcząca dość, ale matko, jak ja kocham takie rzeczy ![]() Ja ostatnio do swojej listy dołożyłam Navingtona Cadeta ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-07 o 14:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Wtajemniczenie
|
moja znajoma użytkuje 3 tygodnie ten wózek i jest zadowolona ![]()
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się jeszcze nie dorobiłam żadnych ciążowych, ale wczoraj już zapowiedziałam tż, że musimy pojechać na zakupy w przeciągu kilku tygodni ![]() Ale najpierw muszę przejrzeć swoją garderobę, bo wczoraj przypadkiem znalazłam super golfik odcinany pod biustem i z pomarszczonym materiałem pod biustem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||||
Wtajemniczenie
|
hellolll
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
ja też myślę o Cadecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Rozeznanie
|
Rzucacie tymi nazwami ze głowa mała
![]() Ja nic nie wiem i nie rozumiem. Wózek i tak kupie na koncu. W ogòle wygrałam w konkursie Canpol Pokłady poporodowe, wkładki laktacyjne i majtki siatkowe. Moze troche za wczesnie ale i tak musze kupic. Przyda sie ![]() Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-10-07 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkam we Francji, tutaj ciążę (o ile wszystko jes ok) przeważnie prowadzi położna, albo ogólny ![]() ![]() No i ja wybrałam położną, bo w sumie ma pojęcie przecież, bada tak samo jak gin, tylko nie ma usg, ale nie zależy mi jakoś specjalnie. W Polsce jak byłam w ciąży, nie spotkałam się, żeby położna zajmowała się ciążą. Położne prowadzą szkoły rodzenia i z nimi można się kontaktować i czasem umawiać na poród (to jest dodatkowy koszt) Ewentualnie doula - osoba, która przygotowuje (psychicznie i fizycznie do porodu), wspiera, pomaga itp. Tylko to też się wiąże z kasą. Cytat:
Wszystkiego najpiękniejszego ![]() A jak tam w ikei, co fajnego kupiłaś? Cytat:
![]() Ja teraz nadrabiam, jak młody śpi, ale mam jeszcze mnóstwo innych rzeczy, bo trochę się wzięłam za siebie, i czasu brak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
mmhym wózek mamy czerwono-czarny, myślę że i dla chłopaka i dla dziewczynki ok
![]() widzę, że dużo nas Mamuś na 07.03 ![]()
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odebrałam właśnie wyniki badań (morfologia, mocz) i wszystko w normie ![]() ![]()
![]() |
#1527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale u mnie na wątku sporo dziewczyn mam takich wózkomaniaczek i to i owo już wiem ![]() ja też nie chcę duzo na wózek wydać - tak planuję koło 700zł ![]() ![]() ale wózek później chce sprzedać tak jak moje Tako. no i jak się kupi tak wózek "markowy, firmowy" to i wiadomo że łatwiej go później sprzedać. ja mojego Tako sprzedałam 50zł taniej niż kupiłam - także teraz też nie chcę takiego no name bo po co mi on potem. odrazu myślę czy się dobrze sprzeda ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-07 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |||
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Ikei mieliśmy pierwotnie jechać, żeby komodę kupić, ale póxniej zdecydowaliśmy się robić na zamówienie, więc planu nie miałam. I dlatego zostawiłam kupę kasy, a w zasadzie nic konkretnego nie kupiłam. Lampkę nocną, kilka kupków itp ![]() Jedna rzecz dzieciowa, że na promocji za 19zł był taki przybornik na półkę, takie kieszenie jakby - biały, więc wzięłam, powieszę sobie na łóżeczko ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój tata ma urodziny 7.03, teść 14.03, moja mam 26 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam dziś pierwszą rzecz dla dzidziusia- pieluchy tetrowe ze stonki
![]() Jeśli chodzi o wózki to chce jak już nie raz wspominałam z gondola o długości powyżej 80 cm, ze skrętnymi kołami. Z tego co oglądałam na necie warunek ten spełnia m.in Tako Laret, Tako City move, So-jan, Tako Baby-heaven line, Implast Bolder itd. Z nich podoba mi się bardzo Tako Baby-heaven line i Tako Laret. No ale najpierw musze zobaczyć je na żywo w sklepie i pojeździć. Podoba mi się też Tutek Grander, ale ma mniejsza gondole więc chwilowo go odrzucam |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
my daliśmy za wózek 600zł tyle planowaliśmy więc ok
![]() ![]() Poza tym mamy już łóżeczko, pościel, rożek, wanienkę i rowerek dla takiego roczniaka i wiele innych rzeczy po mojej chrześnicy. Mała ma 3 lata więc już się moja siostra cieszy, że pozbędzie się gratów:P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.