|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witajcie po weekendzie
Dziś się chyba wybiorę do biedronki po ręcznik kąpielowy, a może któraś z Was już była i widziała jakie są jakościowo? No i w lidlu chyba od dziś jakieś ubranka są w ofercie, także czekam na informacje.
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Hej
mam chwilke, więc nadrabiam co do wozkow ja mialam ostatnio używany od znajomych teraz chce kupić podwójny typu "rok po roku" (T)asia ja mamnadżerkę od tamtej ciazy, w tamtej tez krwawilam po stosunku, w tej mam nadżerke i jeszcze krwiaka w macicy, od meisiąca tfu tfu nie krwawie mam nadzieje ze jest ok , ale na pewno u Ciebie bedzie dobrze !!! co do położnej, mozna brac nie tylko ta co u gina, chyba że źle zrozumialam-chodzi wam o taką na porod tak płatną?mnie doradzano brac, ale powiem szczerze wg mnie zbędny wydatek bo w szpitalach naprawde ja przynajmniej trafiłam na super położne, moja bardzo mi pomogła choć po 14 godzinach skonczylo się cc ale była super . |
|
|
|
#1503 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Super, że masz od kogo przejąć trochę rzeczy. Ja mam też trochę ciuszków obiecanych, ale od mam chłopców ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dobrą pozycję Dziecia ![]() Cytat:
Ja wczoraj miałam urodziny Byliśmy (też trochę z tego powodu) w Ikei krakowskiej - kupiłam sobie, jak to tam bywa, mnóstwo fajnych dupereli Chociaż też mordujące są te zakupy tam - 3 godziny łaziliśmy...
|
|||
|
|
|
#1504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
moje pierwsze ciążowe gacie
![]() DSC_1837.jpg
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki duzy super recznik juz mam wiec ten bedzie tak dodatkowo. Od razu mowie szału nie ma ale za taka cene chyba warto. Tetry nie ogladalam bo juz mam 5 szt ale na pierwszy rzut oka nie wygladala zle. |
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Nie sposob was tutaj nadrobic ![]() Gratuluje w skrocie wszytskim wizyt,fikolkow malenstwa,zakupow. Wlasnie sie zastanawilam czy juz jest druga czesc watku a tu juz nie dosc ze jest to zapisana ze ho ho ![]() U mnie czas sie wlecze jak cholera ![]() Od dwoch tygodni czuje juz dokladnie ruchy malenstwa i piekne jest to uczucie ![]() Zakupy dzieciaczkowe na razie odpuscilismy do momentu potwierdzenia plci,chociaz teraz promocja jest w Tesco -30,-50,-70% na ciuchy dla baby i skusilismy sie na kurteczke,rozowy dresik(nie moglismy sie oprzec)butki i skarpetachy ![]() 5 miesiac leci a my mamy ogrom energii.I trym byl bardzo leniwy,mdlosci,sennosc nie daly nomlanie funkcjonowac.Teraz jest znacznie lepiej ale za to pogoda nie da sie wykazac.Zaliczylismy juz jedno przeziebienie,na szczescie przeszlo samo. Z mniej przyjemnych dolegliwosci to niestety nasililo sie bardzo moje AZS w ciazy i mysle ze bez zadzialanie jakims sterydem sie nie obejdzie,ale czekamy do wizyty zobaczymy co jutro dr. Śle wszystkim pozdrowienia i zycze duzo sily Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-10-07 o 13:15 |
|
|
|
#1509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jadę dzisiaj na zakupy, mam nadzieję, że coś kupię - cokolwiek |
||
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
i brzuszek piękny - mój też jakoś w ciągu tygodnia ostatniego nagle wyskoczył ![]() Gianna M Super, że odzyskałaś wigor Co do przeziębienia, to co najmniej połowa z nas na wątku chorowała, w tym ja, więc rozumiem Czemu tak rzadko do nas zaglądasz? Trzymam kciuki za wizyty---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dzięki, Kate
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#1514 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Tako Jumper X 3w1. Wizualnie ok, łatwo się składa/rozkłada, dobrze prowadzi. Zobaczymy, czy Młodemu/Młodej się spodoba![]() Cytat:
Jakbyście chciały to wrzucam link do butiku z all gdzie kupiłam 3 spódnice i spodnie. Ubrania dobrej jakości, porządnie uszyte. http://allegro.pl/r6-nowosc-niebiesk...585592072.html
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej ale lecicie
![]() tak pomyslałam że jednak pierwsza ciąża to już nie druga. w pierwszej siedziałyśmy tyle na wizażu że w tydzień potrafiłyśmy wątek wykończyć bo prawie wszystkie spodziewałysmy się pierwszego dzieciątka więc się pisaaaaaaaaałoooooooo a teraz.... nie nadążam ![]() witaj Monika ![]() 07.03 urodziłam moją Malwinkę - sliczna data na rodzenie dzieci ![]() miałam termin na 08 marca - wyskoczyła dzień wcześniej żeby chyba mieć dwa dni do świętowania a nie jeden ![]() ciekawe kiedy drugie młode wyskoczy? ![]() magduś super brzuszek i super spodnie! dziewczyny co do H&M bo ja tam dużo kupuję, szczególnie dla młodej - na ich stronie zapiszcie się do newslettera - przyjdzie wam kupon na 25% rabatu na jedną rzecz w regularnej cenie. jesli nie ma akurat wyprz to się opłaca ja to się zapisuję, korzystam jak akurat coś kupuję potem się wypisuję i znowu się zapisuję i znowu mi przysyłają kupon - bo on terminowy jest i tak tylko tym sposobem kupuję am ciuchy w regularnej cenie ![]() mmhym wszysktiego naj,naj! ja w ikei byłam 2x w życiu - dla mnie to labirynt się trzeba nachodzić ![]() frogutka ja miałam dla mojej młodej Tako Jumper, zadowolona byłam ![]() też sledzę tablicę.pl może coś się trafi ostatnio przyglądąłam się wózkowi o nazwie Navington... tylko troszkę drogie są no i mało ich do sprzedania ;/ Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-07 o 14:45 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też spod Kielc (od 5 lat w W-wie) i pamiętam niektóre z Was z wątku ślubnego
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spodnie kupila identyczne sa mega wygodne,naprawde bardzo fajnie sie nosi.Jak kupowalam to na druga pare bylo -50% wiec wzielam dwie od razu ![]() Mmhym wlasnie kupujemy mieszkanie i mamy strasznie duzo rzeczy do ogarniecia,potem jeszcze maly remont,przeprowadzka no i mam nadzieje ze od listopada bede miec juz troche wiecej czasu dla siebie. |
|
|
|
|
#1518 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Model fajny - za podobnym się rozglądam ![]() Dzięki za linka - pewnie się na coś skuszę... niestety Edit: teraz chciałam oglądnąć i link nie działa... Cytat:
![]() Męcząca dość, ale matko, jak ja kocham takie rzeczy ![]() Ja ostatnio do swojej listy dołożyłam Navingtona Cadeta Cytat:
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-07 o 15:59 |
|||
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
moja znajoma użytkuje 3 tygodnie ten wózek i jest zadowolona
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się jeszcze nie dorobiłam żadnych ciążowych, ale wczoraj już zapowiedziałam tż, że musimy pojechać na zakupy w przeciągu kilku tygodni Ale najpierw muszę przejrzeć swoją garderobę, bo wczoraj przypadkiem znalazłam super golfik odcinany pod biustem i z pomarszczonym materiałem pod biustem |
|
|
|
|
#1521 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hellolll
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też myślę o Cadecie
|
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
Rzucacie tymi nazwami ze głowa mała
![]() Ja nic nie wiem i nie rozumiem. Wózek i tak kupie na koncu. W ogòle wygrałam w konkursie Canpol Pokłady poporodowe, wkładki laktacyjne i majtki siatkowe. Moze troche za wczesnie ale i tak musze kupic. Przyda sie
Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-10-07 o 15:39 |
|
|
|
#1524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkam we Francji, tutaj ciążę (o ile wszystko jes ok) przeważnie prowadzi położna, albo ogólny Można sobie na własną rękę chodzić do gina, ale ciążko znaleźć takiego, za którego ubezpieczenie społeczne zwraca kasę![]() No i ja wybrałam położną, bo w sumie ma pojęcie przecież, bada tak samo jak gin, tylko nie ma usg, ale nie zależy mi jakoś specjalnie. W Polsce jak byłam w ciąży, nie spotkałam się, żeby położna zajmowała się ciążą. Położne prowadzą szkoły rodzenia i z nimi można się kontaktować i czasem umawiać na poród (to jest dodatkowy koszt) Ewentualnie doula - osoba, która przygotowuje (psychicznie i fizycznie do porodu), wspiera, pomaga itp. Tylko to też się wiąże z kasą. Cytat:
Wszystkiego najpiękniejszego ![]() A jak tam w ikei, co fajnego kupiłaś? Cytat:
![]() Ja teraz nadrabiam, jak młody śpi, ale mam jeszcze mnóstwo innych rzeczy, bo trochę się wzięłam za siebie, i czasu brak
|
|||
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
mmhym wózek mamy czerwono-czarny, myślę że i dla chłopaka i dla dziewczynki ok
![]() widzę, że dużo nas Mamuś na 07.03 też mi sie ta data podoba, szczególnie, że to urodziny mojego kochanego Dziadka. Dziadek jak dowiedział się, że termin mam na marzec i to 7 to aż mu się łezka zakręciła.
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja i tak nie rozglądam się za takimi, bo ja drożej jak 500zł nie kupię, chociaż chciałabym móc poszaleć ![]() Odebrałam właśnie wyniki badań (morfologia, mocz) i wszystko w normie zapłaciłam tylko 24zł prywatnie
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale u mnie na wątku sporo dziewczyn mam takich wózkomaniaczek i to i owo już wiem ![]() ja też nie chcę duzo na wózek wydać - tak planuję koło 700zł oczywiście używany ![]() ale wózek później chce sprzedać tak jak moje Tako. no i jak się kupi tak wózek "markowy, firmowy" to i wiadomo że łatwiej go później sprzedać. ja mojego Tako sprzedałam 50zł taniej niż kupiłam - także teraz też nie chcę takiego no name bo po co mi on potem. odrazu myślę czy się dobrze sprzeda
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-07 o 15:54 |
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Ikei mieliśmy pierwotnie jechać, żeby komodę kupić, ale póxniej zdecydowaliśmy się robić na zamówienie, więc planu nie miałam. I dlatego zostawiłam kupę kasy, a w zasadzie nic konkretnego nie kupiłam. Lampkę nocną, kilka kupków itp ![]() Jedna rzecz dzieciowa, że na promocji za 19zł był taki przybornik na półkę, takie kieszenie jakby - biały, więc wzięłam, powieszę sobie na łóżeczko tylko te kieszenie strasznie duże więc na chusteczki czy pieluchy fajne, ale 2 pozostałe będę przerabiać, jakoś obszywać, żeby na kremiki czy coś były ![]() Cytat:
![]() Mój tata ma urodziny 7.03, teść 14.03, moja mam 26 ja terminy od 8 do 17, wiec może w któreś z tych dat trafię
|
|||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupiłam dziś pierwszą rzecz dla dzidziusia- pieluchy tetrowe ze stonki
Jeśli chodzi o wózki to chce jak już nie raz wspominałam z gondola o długości powyżej 80 cm, ze skrętnymi kołami. Z tego co oglądałam na necie warunek ten spełnia m.in Tako Laret, Tako City move, So-jan, Tako Baby-heaven line, Implast Bolder itd. Z nich podoba mi się bardzo Tako Baby-heaven line i Tako Laret. No ale najpierw musze zobaczyć je na żywo w sklepie i pojeździć. Podoba mi się też Tutek Grander, ale ma mniejsza gondole więc chwilowo go odrzucam |
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
my daliśmy za wózek 600zł tyle planowaliśmy więc ok
Oczywiście używka, ale stan jak nowy i tak po cichu planuję, że jak nasz Maluch go nie zajedzie to też pchniemy dalej choćby za 300zł![]() Poza tym mamy już łóżeczko, pościel, rożek, wanienkę i rowerek dla takiego roczniaka i wiele innych rzeczy po mojej chrześnicy. Mała ma 3 lata więc już się moja siostra cieszy, że pozbędzie się gratów:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Łóżeczko już kazała zabierać bo jej przeszkadza 

Perfect Housewife 

zapłaciłam tylko 24zł prywatnie