|
|
#1501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cześć gaduły!
![]() Ja dziś pracuję od 15 a od rana obowiązki domowe - machnęłam szarlotkę (dodałam orzechów włoskich i żurawin, ciekawe jaka wyjdzie?), poprasowałam ciuszki dla maluszka, zrobiłam porządki w szafie itd. Cytat:
A ja myślę o: dla dziewczynki: Natalia, Aleksandra (Oleńka), Maja. dla chłopca: Michał, Adaś, Krzyś. Obstawiajcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Zmykam, do wieczora
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-15 o 14:10 |
|||||
|
|
|
#1502 |
|
Moderator
|
Mnie tez sie podobaja te dwa
![]() |
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można kupić coś takiego też do gondoli http://www.gluck.pl/pl/wkladka-do-go...ow-9833.p.html
|
|
#1504 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Jakos to bedzie ![]() I tez zaraz bede robic szarlotke
|
||
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie postanawiam codziennie że od jutra zacznę ćwiczyć mięśnie Kegla i jak na razie na tym postanawianiu się kończy Oczywiście również mam postanowienie go robić ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Ooo. No właśnie to tak jak ja
|
|
#1507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyszło moje łóżeczko
Tak jak przeczuwałam mam ochotę je złożyć i postawić w pokoju, ale muszę zwalczyć pokusę do lutego Wszystko wydaje się być ok Co do pościeli. Okazała się być cała w maleńkie kropeczki http://arusiowo.gto.pl/podstrona/zie...uze_pieski.htm Ale na tych wszystkich "wolnych" przestrzeniach gdzie nie ma miśków są maleńkie białe kropeczki. Szkoda, bo chciałam jak najprostszy wzór. Za to jej kolory są przepiękne. Ładne neutralne kolorki - jak na zdjęciu. Kolor łóżeczka jest ładny i cieplutki Ogólnie jestem zadowolona tylko te kropeczki ![]() No i to było upchane w karton, teraz po moim ułożeniu zajmuje dwa razy więcej miejsca. Nie mam pojęcia jak to spakować i wywieźć do teściów... Cytat:
za śpiworek. Fajny ![]() A jak sprawdzić te otwory bez składania? Chyba łatwo coś przeoczyć wtedy ![]() A w ogóle łóżeczko przyszło w fajnych częściach. Myślałam, że każdy szczebelek będzie osobno a tu każdy bok w całości + szuflada do samodzielnego złożenia, ale z tym chyba nie będzie problemu ![]() Cytat:
![]() A to nie jest tak, że po jedzeniu może wzrastać właśnie? Tylko chyba na to są jakieś normy. Czy nie ![]() Cytat:
Później za każdy rok przechowywania płaci się 500 zł. Mam nadzieję, że naszemu dziecku to nigdy nie będzie potrzebne. Aaa.. i w przypadku np nowotworu te komórki macierzyste nie są cudownym lekarstwem Komórki nowotworowe trzeba wybić, a te z krwi pępowinowej służą do odbudowania organizmu po chemii. Cytat:
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-11-15 o 14:34 |
||||
|
|
|
#1508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Antoś śpi, więc Was nadrobiłam trochę ![]() Cytat:
![]() Ja pamiętam że jeszcze meliskę piłam jak miałąm twardniejący brzuch i skróconą szyjkę. Cytat:
Ale poprzednio byłam tak podekscytowana, że nie było mowy o spaniu, jak się zaczęło. I szkoda, mogłam spokojnie sobie pospać, mniej bym była zmęczona![]() To ciekawe jak będzie u Ciebie, może to rodzinne i tez tak szybko będzie Cytat:
![]() Najlepiej jojoba albo migdałowy. Można też oliwą z oliwek, ale ona jednak pachnie intensywnie, trochę się robi zbyt spożywczo IMO ![]() Ale te masaże to później, od trzydziestego któregoś tc. Jest też balonik epino, podobno działa cuda. U nas na wątku poprzednim dwie dziewczyny stosowały i zachwycone - nie naciete, nie popękały. I jeszcze a propos pękania/nacinania. Ogromne znaczenie ma pozycja rodzącej podczas parcia. W bardzo wielu przypadkach można uniknąć pękania/nacinania, gdy rodzi się (mówię o tym ostatnim etapie już) w pozycji wertykalnej (na klęczkach, na kucąco itp), nie na leżąco - wtedy dziecko nie wychodzi pod górkę (i nie napiera tak na tylną ściankę), tylko w dół, pomaga grawitacja. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to jest balonik epino? Drogie to?
|
|
#1511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alicja, Ola ok ![]() Cytat:
![]() Natalia mi się nie podoba. Maja i Amelka bardzo, zresztą jak widać, nie tylko mnie, w rankingu popularności plasują się wysoko ![]() Z chłopakowych imion najbardziej Adaś, lubię proste imiona i krótkie. Sama dla syna na 99% stawiam na Igora, dla córki Ewa ale nie jestem pewna, biorę też pod uwagę Lenę (i może Kornelię?). U nas musi być krótko i bez udziwnień bo nazwisko długie i słowiańskie
|
||
|
|
|
#1512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tak na serio... to nie jest głupi pomysł tylko że później to tam będe chyba przeciągi miała |
||||
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pościel sliczna. Ja tam kropeczki widzę ale mi nie przeszkadzają, są urocze. A łóżeczko takie jak na zdjęciu?
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja też
przyznam, że w pierwszej ciąży w ogóle nie ćwiczyłam mięśni Kegla a poród poszedł bardzo sprawnie. Co prawda nacinali mi krocze ale mam wrażenie, że teraz zawsze wolą naciąć niż ryzykować "rozpruciem dupnym" hmmm, chyba w tej ciąży też nie będę ćwiczyć, kiedyś kobiety nie miały pojęcia co to są mięśnie Kegla a też rodziły dzieci, mam nadzieję, że w moim przypadku natura zrobi swoje i tym razem
|
|
|
|
#1515 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i na czym polega
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
mona
wafle te duże się kupuje. My zawsze kupowaliśmy w domu 2 paczki ale zużywalismy półtorej bo z 2 juz się za wysokie robią ![]() 1 szkl cukru 1 margaryna 0,5 szkl wody 2 łyżki kakao 1 szkl mleka w proszku cukier margarynę i wodę rozpuścic w rondelku, trochę ostudzić i dodać kakao. Jak będzie letnie dodać mleko i porządnie wymieszać tak żeby nie było grudek. Smarować wafle. koniec ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koziemleko fajnie, że elementy łóżeczka wyglądają dobrze, ja bym skręciła sprawdzić czy wszystko ok, a potem zdemontowała. W razie co zawsze możesz odesłać, a za te kilka miesięcy mogą mieć problem z reklamacja |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koziemleko za lozeczko Fajnie, ze wszystko Ci sie podoba, a kropeczkami sie nie przejmuj, to drobiazg
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, tutaj jest dużo informacji na temat tych baloników.
Ja się zastanawiałam nad taką zabawką, ale droga rzecz. (i w sumie przy Antku by się nie przydała, bo poród skończył się cesarką) |
|
|
|
#1521 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miesnie kegla warto cwiczyc i w ogole cwiczyc w ciazy jesli nie ma przeciwskazan zdrowotnych Sama widze, ze jak cwicze, to czuje sie duzo lepiej U nas ciaza nie ma wplywy na zycie intymne, zawsze jest dobrze
|
|
#1524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie to nie wiem czy pojawiły by się gdzie indziej w przypadku nie stosowania kremu...![]() w każdym razie masaże w "dole" uważam co lekko przesadzone. Same ćwiczenia podczas oddawania moczu-spoko, ale masaże? hmmm...nie wiem.... |
|
|
|
|
#1525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bym nie wytrzymała ![]() Cytat:
![]() Cukier muszę mierzyć na czczo i 1,5 godziny po posiłku. Na czczo mi wychodzi za duży (a z krwi żylnej dwa razy był w normie ), a po posiłkach norma jest do 120, a ja mam 140 czasami. Ciekawe co powie lekarz w poiedziałek.Cytat:
![]() Cytat:
http://www.sfd.pl/%5BART%5DOtr%C4%99..._-t686002.html
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas Natalia i Agata póki co dominują
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś dzisiaj mało rozmowna jestem
Temat nacięć jakoś mnie ani ziębi ani parzy. Jak trzeba będzie się naciąć to trudno jak nie to dobrze
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś jeszcze miałam odpisać, ale mi zginęło cytowanie i nie pamiętam
|
|
|
|
|
#1529 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A imiona obstawiam tak:1. Aleksandra, 2. Adaś, Michał Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o komórki macierzyste to nie wiem czy są czy nie są cudownym lekarstwem, wiem że leczy się nimi choroby nowotworowe układu krwiotwórczego (chłoniak, ziarnica złośliwą, białaczka, szpiczak mnogi) i inne nowotwory : guzy lite( zwojak zarodkowy, guz kości, mięsak prążkowanokomórkowy) oraz guzy ośrodkowego układu nerwowego. A oprócz wymienionych chorób nowotworowych również choroby nienowotworowe układu krwiotwórczego. Cytat:
zapisałam i na pewno skorzystam
|
||||
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
koziemleko, gratuluję łóżeczka!
![]() Też miałabym dziką ochotę je złożyć i się w nie wpatrywać jak w ósmy cud świata ![]() Strasznie drogi ten interes z krwią pępowinową... Oj za drogi jak na moją kieszeń... Wracając do nacinania krocza - kuzynka opowiadała mi, że w naszym powiecie funkcjonuje szpital, gdzie nie praktykują nacięcia krocza przy porodzie... Aż nie mogę w to uwierzyć ![]() Choć gdzieś czytałam, że w UK procentowy udział kobiet z nacięciem jest o wieeeeeele niższy niż w Polsce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

.

teraz zrobiłam drugie podejście i za te podziękowania już morze łez wylałam. Serio, nigdy taka nie byłam. W ogóle pomyśleć, że dzieci nie chciałam w ogóle mieć.

za śpiworek. Fajny