Jestem stara i przegrałam życie - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie?
Przegrałam 85 72,03%
Tak 33 27,97%
Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 18:04   #1501
mia945
Raczkowanie

Dot.: Jestem stara i przegrałam życie

ja niestety w ten weekend musiałam wyjść bo miałam egzaminy w szkole , a tak to siedzę i wcinam to cudo

kurde, strasznie duze zdjecie , przepraszam
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.

Last fm
Lubimy Czytac
mia945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 18:08   #1502
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Fariss, tez mam wrażenie, że "tak wyszło". W ogóle ja jestem życiową mistrzynią "no bo tak wyszło". Chciałam na odwrót, ale cóż... Chciałam zostać lekarze, a trafiłam na prawo. No, tak wyszło. Jak ktoś mnie pyta: ale jak to? to nie umiem odpowiedzieć.

Dziewczyny, wy też nie możecie cały weekend wyjść z łóżka? Ja jak myślę o poniedziąłkowej pracy i tych całych papierach to jak w piątek wlazę pod kołdrę to dopiero jutro rano wyjdę. Ok, wychodze jeszcze na siku i po jedzenie. Czipsy z biedry plus warzywa na patelnie, bo nie chce mi się gotować obiadu.
Ale prawo, to też podobno dobry kierunek? Przepraszam, że pytam, wydawało mi się, że nie masz pracy, a piszesz, że masz-to masz czy nie?
Stary 2014-01-12, 18:16   #1503
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
Prawo, a medycyna... to wiesz, zdziwienie wielkie może by było, gdyby zamiast tej medycyny podjełabyś np. socjologię (nie obrażając żadnych socjologów)...

Ja lubię sobie weekendy robić off, ale nie aż tak że siedzę cały dzień w łóżku... za to lubię długo pospać ( do 9 albo 10, zwłaszcza w niedzielę )
Hm, to mamy inną definicję długo... Ja w weekendy śpię minimum do 12. 9 albo 10 to przecież świt I żeby nie było to ja już jestem magistrem psychologii

Unperfect, pracę mam. W kancelarii. 4 dni w tygodniu i zarabiam poniżej najniższej krajowej, bo mam niską stawkę godzinową plus tną nam godziny dość mocno. Generalnie atmosferę mam bardzo ok, szefów fajnych, ale ja po prostu nie chcę być prawnikiem, sekretarką, astystentką. Nie chcę mieć żadnej pracy biurowej i siedzieć w papierach, bo to mnie dobija. Chcę coś robić, umieć, pomagać, wytwarzać. A nic innego znaleźć nie mogę. Znaczy znaleźć to mogę, ale mnie nie chcą.
Stary 2014-01-12, 18:35   #1504
Farisss
Wtajemniczenie

Ja dłużej jak do 10 to nie wyleżę w łóżku.... za to potrafię się już o 18 wbić w piżamkę i pod kocyk do łóżeczka
Stary 2014-01-12, 20:25   #1505
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mia945 Pokaż wiadomość
ja niestety w ten weekend musiałam wyjść bo miałam egzaminy w szkole , a tak to siedzę i wcinam to cudo

kurde, strasznie duze zdjecie , przepraszam
gdzie takie coś można kupić?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 20:33   #1506
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dłużej jak do 10 to nie wyleżę w łóżku.... za to potrafię się już o 18 wbić w piżamkę i pod kocyk do łóżeczka

Kochana, nie doceniasz mnie ja wstaję o 12 a o 18 to już musowo w łóżeczku jestem. 6 godzin w weekend poza łóżkiem to i tak o 6 za dużo.

A ta czekolada to dobra? Bo czekolada z słonymi chrupkami to się chyba gryzie trochę, co?
Stary 2014-01-12, 20:39   #1507
otako
Zakorzenienie

Cytat:
A ta czekolada to dobra? Bo czekolada z słonymi chrupkami to się chyba gryzie trochę, co?
Mnie się wydaje, że to połączenie idealne. I jak nie lubię czekolady, tak tego koniecznie muszę spróbować.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 20:43   #1508
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że to połączenie idealne. I jak nie lubię czekolady, tak tego koniecznie muszę spróbować.
Poważnie?! jesteś pierwszą osobą jaką spotykam w życiu, która mówi, że nie lubi czekolady. W ogóle nie sądziłam, że to możliwe.

W sumie słony karmel jest ok, to może i chrupki też będą dobre.

ja właśnie piekę sernik. Ale nie miałam maszynki, więc ser rozdrabniałam tłuczkiem do mięsa i mikserem. mam nadzieję, że wyjdzie dobry. W ogóle może wiecie, gdzie kupić maszynkę do mielenia, ale taką małą, żeliwną na korbkę? Elektryczne są za min. 200 zł i są wielkie, a ja mam kuchnie maleńką i po prostu nie miałabym gdzie takiego robota trzymać.
Stary 2014-01-12, 20:53   #1509
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ama
Kochana, nie doceniasz mnie ja wstaję o 12 a o 18 to już musowo w łóżeczku jestem. 6 godzin w weekend poza łóżkiem to i tak o 6 za dużo.

ej, nie bądź takim nołlajfem!

Cytat:
Napisane przez ama
ja właśnie piekę sernik. Ale nie miałam maszynki, więc ser rozdrabniałam tłuczkiem do mięsa i mikserem. mam nadzieję, że wyjdzie dobry. W ogóle może wiecie, gdzie kupić maszynkę do mielenia, ale taką małą, żeliwną na korbkę? Elektryczne są za min. 200 zł i są wielkie, a ja mam kuchnie maleńką i po prostu nie miałabym gdzie takiego robota trzymać.
Ja sobie radziłam blenderem żeby zmiksować ser
A maszynkę... może na allegro? tam prawie wszystko jest

Edytowane przez Farisss
Czas edycji: 2014-01-12 o 20:56
Farisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 21:11   #1510
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
ej, nie bądź takim nołlajfem!

Ja sobie radziłam blenderem żeby zmiksować ser
A maszynkę... może na allegro? tam prawie wszystko jest
Ale ja już się tu dziewczynom żaliłam, że mam fobię i nie mam konta na all, bo za trudne to dla mnie żeby je założyć i korzystać.

Ja jestem mega nołlajfem. Prawdziwe życie zastępują mi seriale. jedyna impreza w życiu na jakiej byłam była na pierwszym roku studiów. czyli 6 lat temu Ale czasem na piwo albo kawę z kimś pójdę. tak raz na kwartał mniej więcej.

A, nawet na studniówce nie byłam (bo się uczyłam), więc nołlajf to moje drugie imię

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2014-01-12 o 21:12
ama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 21:15   #1511
Farisss
Wtajemniczenie

Ja wolę na allegro kupić niż iść do sklepu, mniej stresu, że ktoś będzie stał nade mną i doradzał

Spoko, spoko, ja nie mam faceta, bliskiej przyjaciółki, sylwestra spędziłam na wizażu czytam dużo książek i nołlajf górą
Stary 2014-01-12, 21:20   #1512
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Poważnie?! jesteś pierwszą osobą jaką spotykam w życiu, która mówi, że nie lubi czekolady. W ogóle nie sądziłam, że to możliwe.

W sumie słony karmel jest ok, to może i chrupki też będą dobre.

Okej, chyba trochę przesadziłam z tym nie lubię. Bo to nie jest takie nielubienie, jak np. w przypadku wątróbki czy tam czegoś niedobrego. Do czekolady mam stosunek obojętny. Słodycze mogłyby dla mnie właściwie nie istnieć. Np. nigdy w życiu nie kupiłam sobie samej czekolady, więc jak kupię tą powyżej, to będzie to mój pierwszy raz. Jak od kogoś dostanę czekoladę to zjem, pewnie. Ale żeby iść do sklepu, kupić sobie i ją zjeść to nigdy w życiu, jeszcze mi się to nie zdarzyło.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 21:42   #1513
mia945
Raczkowanie

ta czekolada to genialny pomysł , można ją kupić głównie w tesco , zdarzy się w kauflandzie
ja jestem nołlajfem nr 1 w mazowieckim, ale pracuje by być wyżej w skali kraju
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.

Last fm
Lubimy Czytac
mia945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 14:00   #1514
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Hm, to mamy inną definicję długo... Ja w weekendy śpię minimum do 12. 9 albo 10 to przecież świt I żeby nie było to ja już jestem magistrem psychologii

Unperfect, pracę mam. W kancelarii. 4 dni w tygodniu i zarabiam poniżej najniższej krajowej, bo mam niską stawkę godzinową plus tną nam godziny dość mocno. Generalnie atmosferę mam bardzo ok, szefów fajnych, ale ja po prostu nie chcę być prawnikiem, sekretarką, astystentką. Nie chcę mieć żadnej pracy biurowej i siedzieć w papierach, bo to mnie dobija. Chcę coś robić, umieć, pomagać, wytwarzać. A nic innego znaleźć nie mogę. Znaczy znaleźć to mogę, ale mnie nie chcą.
Praca w kancelarii brzmi fajnie, tym bardziej, że masz fajnego pracodawcę. ALe kasa słaba. A długo już tam pracujesz? Wiesz, zawsze to konkretne doświadczenie w CV....chociaż to.
Stary 2014-01-13, 19:29   #1515
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Praca w kancelarii brzmi fajnie, tym bardziej, że masz fajnego pracodawcę. ALe kasa słaba. A długo już tam pracujesz? Wiesz, zawsze to konkretne doświadczenie w CV....chociaż to.
Może i brzmi fajnie, ale to po prostu nie zawód i praca dla mnie. ja się okrutnie męczę. pracuje juz prawie rok, ale o podwyżce w ogóle nie ma mowy. Prawdą jest natomiast, że doświadczenie jakieś przynajmniej jest. I nie miesięczne praktyki, które dla wielu pracodawców (w tym moich ) w ogóle się nie liczą, a konkretna praca za pieniądze.

Dziewczyny, macie tatuaże? Co o nich myślicie? Bo ja się strasznie napaliłam żeby sobie zrobić.
Stary 2014-01-13, 19:39   #1516
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Ja mam 3

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 20:15   #1517
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja mam 3
A jakie? I gdzie? Kolorowe, czy czarne? Bardzo to boli? Nie żałujesz, że zrobiłaś?
Stary 2014-01-13, 20:29   #1518
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
A jakie? I gdzie? Kolorowe, czy czarne? Bardzo to boli? Nie żałujesz, że zrobiłaś?
Czarny wilkor na plecach, czarny kot nad kostką i kolorowe kwiaty na stopie. Na stopie bolało jak cholera Nie żałuję i planuję więcej

Stary 2014-01-13, 20:46   #1519
ama
Wtajemniczenie

Ja bym chciała pod lewą piersią (nie na, bo cyce stracą jędrność - wszak stara jestem) węża eskulapa. I zakochałam się w tatuażach robionych białym atramentem, więc chyba taki na początek sobie zrobię. O ile zrobię na pomysł wpadałam jakiś tydzień temu i trochę się boje, że w przypływie entuzjazmu zrobię, a potem będę żałować. Ty robiłaś od razu, czy dałaś sobie jakiś czas na namysł?

Zdradzisz co planujesz?
Stary 2014-01-13, 21:00   #1520
_Juliette_
Wtajemniczenie

Ja też planuję sobie zrobić. Na początku na karku, mam kilka pomysłów, ale na razie muszę dobrze przemyśleć, na który się zdecyduję, bo to poważna decyzja, zostaje na całe życie, a nie chcę się potem bawić w usuwanie laserowe i inne takie bajki.

Tatuaże robione białym atramentem są rzeczywiście śliczne, ale żeby naprawdę dobrze wyglądały, trzeba nie mieć bardzo bladej skóry. Ja jestem blada jak mleko i nie wiem, czy na mnie byłoby cokolwiek widać taki tatuaż.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 21:14   #1521
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Ja też planuję sobie zrobić. Na początku na karku, mam kilka pomysłów, ale na razie muszę dobrze przemyśleć, na który się zdecyduję, bo to poważna decyzja, zostaje na całe życie, a nie chcę się potem bawić w usuwanie laserowe i inne takie bajki.

Tatuaże robione białym atramentem są rzeczywiście śliczne, ale żeby naprawdę dobrze wyglądały, trzeba nie mieć bardzo bladej skóry. Ja jestem blada jak mleko i nie wiem, czy na mnie byłoby cokolwiek widać taki tatuaż.
Też mam bardzo jasną skórę (używam revlonu 150 Buff, jeśli to coś ci mówi , ale jednak nie jest ona biała. Wydaje mi się, że na każdej skórze biały będzie ok, bo można też chyba stopniować białość tego tatuażu (w necie w każdym razie część wygląda na bielsze i intensywniejsze od innych). Chociaż to może być kwestia czasu, bo tatuaż chyba blednie.
Stary 2014-01-13, 21:20   #1522
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Czarny wilkor na plecach, czarny kot nad kostką i kolorowe kwiaty na stopie. Na stopie bolało jak cholera Nie żałuję i planuję więcej
tatuaże uzależniają

Ja mam jeden- cytat pod piersią

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Ja bym chciała pod lewą piersią (nie na, bo cyce stracą jędrność - wszak stara jestem) węża eskulapa. I zakochałam się w tatuażach robionych białym atramentem, więc chyba taki na początek sobie zrobię. O ile zrobię na pomysł wpadałam jakiś tydzień temu i trochę się boje, że w przypływie entuzjazmu zrobię, a potem będę żałować. Ty robiłaś od razu, czy dałaś sobie jakiś czas na namysł?

Zdradzisz co planujesz?
zastanów się, bo za miesiąc może znudzić Ci się wzór albo przestaną podobać Ci się białe tatuaże
Stary 2014-01-13, 21:23   #1523
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Jak wyglądają takie tatuaże z białym tuszem? Grafka google pokazała mi coś takiego: http://www.whiteinktattooscenter.com...sxmjo1_500.jpg - jeśli tak, to mi się to kojarzy z wygojoną skaryfikacją albo po prostu blizną .

Od czasu do czasu myślę o jakimś wzorze, ale jednak przeraża mnie ich trwałość . To musiałaby być mocno przemyślana decyzja, jeśli miałabym mieć dany obrazek do końca życia. Obawiam się też, że niestety moja skóra mogłaby to źle znieść - mam ogromną skłonność do blizn i przebarwień . Ogólnie jednak niektóre motywy bardzo mi się podobają, więc gdybym zdecydowała się na wydziaranie, to nie żałowałabym kasy, wzór ma być ekstra i świetny jakościowo .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 21:29   #1524
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
tatuaże uzależniają

Ja mam jeden- cytat pod piersią

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

zastanów się, bo za miesiąc może znudzić Ci się wzór albo przestaną podobać Ci się białe tatuaże
A to powiedz mi, bo bardzo mnie to nurtuje, jak radziłaś sobie z noszeniem stanika po zrobieniu? Bo przecież stanik wypada właśnie pod piersią i ja bardzo boję się, że póki się nie zagoi to będę musiała do pracy bez stanika chodzić.

Bolało cię robienie? To w sumie dość delikatne miejsce, ale moim zdaniem idealne na tatuaż.

Wiem, zastanowię się. Minimum trzy miesiące, bo muszę też trochę poczytać co i jak. Jak nie biały to granatowy zrobię, bo to mój ulubiony kolor. Ale mi się własnie efekt takiej blizny bardzo podoba. A co do wzoru to ja go nie robię żeby był cute. Dla mnie tatuaż ma mieć znaczenie i dlatego chce mieć pod piersią (lewą, a więc pod sercem) symbol mojego największego zyciowego marzenia, czyli symbol lekarza. Jestem żałosna?

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2014-01-13 o 21:33
ama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 21:57   #1525
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A to powiedz mi, bo bardzo mnie to nurtuje, jak radziłaś sobie z noszeniem stanika po zrobieniu? Bo przecież stanik wypada właśnie pod piersią i ja bardzo boję się, że póki się nie zagoi to będę musiała do pracy bez stanika chodzić.

Bolało cię robienie? To w sumie dość delikatne miejsce, ale moim zdaniem idealne na tatuaż.

Wiem, zastanowię się. Minimum trzy miesiące, bo muszę też trochę poczytać co i jak. Jak nie biały to granatowy zrobię, bo to mój ulubiony kolor. Ale mi się własnie efekt takiej blizny bardzo podoba. A co do wzoru to ja go nie robię żeby był cute. Dla mnie tatuaż ma mieć znaczenie i dlatego chce mieć pod piersią (lewą, a więc pod sercem) symbol mojego największego zyciowego marzenia, czyli symbol lekarza. Jestem żałosna?
nie miałam większego problemu z noszeniem stanika. Przez 2 dni miałam opatrunek i stanik sięgał końca tego opatrunku.

To było takie dziwne uczucie, bardziej denerwujące niż ból
Stary 2014-01-13, 22:46   #1526
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Zdradzisz co planujesz?
Dałam sobie chwilę. Biały tusz hmmmm, ja bym nie zrobiła
Bałabym się, że zżółknie.

Planuje udo, ale nie zdradzę co

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

Przede wszytskim nie musisz się nikomu i nigdy tłumaczyć z wybranego wzoru, nawet jeśli byłby to kucyk pony w czapce z lisa pokryty marmoladą.

Stary 2014-01-13, 22:54   #1527
Farisss
Wtajemniczenie

Mnie też się marzy nawet kilka tatuaży... ale na razie ogranicza mnie kasa, ale myślę że na 25 urodziny sobie zrobię. Mam kilka pomysłów, miejsca też upatrzone na ciele chodzi za mną pomysł od roku już, ale muszę się tak bardziej nastawić jeszcze...
Stary 2014-01-13, 22:58   #1528
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Dałam sobie chwilę. Biały tusz hmmmm, ja bym nie zrobiła
Bałabym się, że zżółknie.

Planuje udo, ale nie zdradzę co

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Przede wszytskim nie musisz się nikomu i nigdy tłumaczyć z wybranego wzoru, nawet jeśli byłby to kucyk pony w czapce z lisa pokryty marmoladą.
Made my day W nosie mam węże, teraz chcę już kucyka! I tęczę. Tęcza jest zawsze w komplecie z kucykiem.

Skoro się znasz to jeszcze zapytam: czy ja muszę mieć gotowy wzór, czy jest szansa, że ten kto będzie robił najpierw na kartce mi narysuje i to nawet kilka wersji? mam konkretne wyobrażenie tego węża i boje się, że nie bedzie dokładnie takiego wzoru jak ja chcę.
Stary 2014-01-13, 23:02   #1529
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Made my day W nosie mam węże, teraz chcę już kucyka! I tęczę. Tęcza jest zawsze w komplecie z kucykiem.

Skoro się znasz to jeszcze zapytam: czy ja muszę mieć gotowy wzór, czy jest szansa, że ten kto będzie robił najpierw na kartce mi narysuje i to nawet kilka wersji? mam konkretne wyobrażenie tego węża i boje się, że nie bedzie dokładnie takiego wzoru jak ja chcę.
O, mnie też to interesuje.
Ale ja chcę bransoletkę. Jeszcze mam dylemat czy na ręce czy na kostce, ale wiem mniej więcej jaką. Tylko w necie znalazłam jedną słabą podobiznę tego co chcę, a sama artystką nie jestem żeby to narysować...
Stary 2014-01-13, 23:39   #1530
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Jak wyglądają takie tatuaże z białym tuszem? Grafka google pokazała mi coś takiego: http://www.whiteinktattooscenter.com...sxmjo1_500.jpg - jeśli tak, to mi się to kojarzy z wygojoną skaryfikacją albo po prostu blizną .
No właśnie, na bladziochu to wygląda niezbyt, a na ciemniejszej skórze ślicznie.

http://s3.amazonaws.com/ink_prod/pho..._500_large.jpg

http://cdn.nadyana.com/wp-content/up...ls-2013-12.jpg

Edytowane przez _Juliette_
Czas edycji: 2014-01-13 o 23:40
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości