|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
dzień dobry
nocka średnia- 5 karmień co 1,5-2 h, ale do 8 pospaliśmy. Mały niestety wstał z katarem i pokaszluje trochę ale to mu nie przeszkadza dokazywać. Leży od 30 minut na brzuchu i gada do tej zawieszki lewka z Fp i maltretuje inne zabawki. Myślałam, że się zmęczył na brzuchu i odwróciłam go na plecy ale pisk był bo on chce na brzuchu i jak śmiałam mu zabawę przerwać
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44023727]Drugie. Za oknem śnieg, szlag...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U mnie nadal śniegu brak. Za to strasznie wieje. Cytat:
![]() To przez system. Co chwila m nie rozłącza. |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wyspalam się Spalam 8 godzin ciągiem ![]() Tzn Maja jadła o 2 ale TZ ją nakarmil, ja nawet tego nie słyszałam taka byłam zmęczona. A obudziło mnie kopnięcie w tyłek TZ chciał mnie obudzić żebym mu zrobiła zdjecie bo Maja mu słodko spała na brzuchu a nie chciał jej obudzić. Nie przewidział tylko że zacznę drzeć mordę![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słońce, zero śniegu, zero wiatru. Aż dziw, że ma przejść huragan. To chyba cisza przed burzą, a ja bardzo boję się silnego wiatru.
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w tamtym momencie nie uważałam, że to było fajne. A jak już mi się lekko oczy otworzyły to jeszcze zaświecił mi telefonem w twarz.
|
||
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do mam których dzieci budzą się co 1h lub 2h w nocy
Śpią wam potem długo w dzień? Są zmęczone albo marudne? Bo tak na chłopski rozum jak dorosły nie pośpi ciągiem solidnych kilku godzin to czuje sie paskudnie a co dopiero maluszek
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenne kurcze a moze cos w tym bialym jeleniu mu nie pasuje. Ja bymposzla do dermatologa.
mela wydaje mi sie ze jak banana to surowego. surka moja Marysia dlugo po porodzie mylila dzien z noca i chodzila spac kolo polnocy nie martw sie przestawi sieIwona a to zmienia postac rzeczy, bo myslalam ze macie ale nie do konca urzadzona. To kupcie taka tansza, a jak beda fundusze zrobic na wypasie. margosiu to jak juz coraz lepiej siedzi to oki, bo moj sie kiwa na boki, wiec na razie nici, choc mam taki nocnik co sie dziecko z przodu ma czego przytrzymac. A ja noc zombi, kolo 3 Aleks sie obudzil z placzem, wyl godzine az zwmiotowal i usnal (katar przestal mu isc nosem i zaczal plynac do gardla i pewnie temu). Pozniej jak on usnal obudzila sie MArysia ze chce z mama spac, musialam isc do niej - litosci. A po 6 pobudka i Marysie do zlobka odstawilam, jestem juz po kawie i sniadanku, a maly usnal.
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
mój je co 1,5-2 h w nocy ale nie budzi się, marudzi po prostu i się kręci a jak prześpię ten moment to pokrzykuje ale te przez taki pół sen. W dzień ma ok 3 drzemki po 30-50 minut
|
#1511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Polsce? OMGCytat:
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Obudzilam sie z Alicja przytulona do mojej piersi (zasnelam przy karmieniu), a obok przytulona do niej Malgosia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ev ale noc masakryczna, współczuje
Stokrotko No to Łukaszek wyspany chłopina jak na śpiocha ciumka
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Też tak robię
![]() Kupujecie coś swoim tż na mikołajki? Bo ja nie mam prezentu i nie wiem czy kupować czy odpuścić... Któraś z was pisała że podaje wodę w nocy żeby oduczyć od pobudek na mleko. To zdaje egzamin? Ja bym się bała że dziecko i tak będzie się później budzić tylko już nie na mleko a na wodę. Ciekawa jestem czy to oduczanie działa. Kacperek w nocy budzi się na jedzonko 2 razy i nie miałabym nic przeciwko żeby nie wstawał wogóle ![]() Nie mam pomysłu na obiad. Taki żeby się go szybko przygotowywało i żebym nie musiała iść do sklepu po nic. |
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wcinam pierogi z twarogiem, które teściowa wczoraj przyniosła by sie wkupić w łaski Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
Niezły pomysł. Więc jednak będę musiała się wybrać do sklepu. Może się poświęcę nawet.
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodobał mu się i poprosił o jeszcze jeden.
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Sammi a Ty już do nas tak na dobre powróciłaś? Fajosko ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak im sie spało od tak dawna w domku
|
|
|
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz absolutny hit to CHRUPKI KUKURYDZIANE (naturalne, nie smakowe!). Chrupka w łapkę i szal radosci. A ja jestem spokojna, ze sie nie zakrztusi, bo zanim odlamie/odgryzie dziaselkami, to juz z chrupki robi sie miekka papka Cytat:
Cytat:
. Ostatnio tak spalam rok temu bo potem to juz albo siku, albo skurcze lydek, albo pokrzywka i tyle ze spokojnego kimania
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-12-05 o 09:50 |
|||
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadaje spod szpitala. Pogoda jest śliczna i nic nie zwiastuje nadchodzącego huraganu siedzimy w aucie bo Igorek zasnal i juz nie chce go ruszać. Juz się nie mogę doczekać jutrzejszego poranka!! Nocka bez szalu, znowu się z 2 karmien zrobiły 3. Chyba podjazd w przyszłym tygodniu do przychodni zważyć Igiego.Idę poczytać jak u was nocki i co od rana slychac Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Ja na gwiazdkę też będę kupować sweter dla tż. Tylko nie mogę się wybrać na zakupy.
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas Wojtus oczekuje ze Mikolaj przyniesie prezenty dla wszystkich Ale mam plecy. 12 stron do nadrobienia ![]() No ale 2 dzieci +maz w domu to za duzo Wczoraj o 1 w nocy dopiero mialam czas dla siebie zeby pasc na ryj Wojtus niestet rozchorowal sie bardziej i skonczylo sie na antybiotyku. ola zakatarzona ale jej przechodzi.
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-12-05 o 10:01 |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak się młodzież obudzi to też pójdę na spacer bo później może być gorzej
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy rozszerzajac diete maluchom sugerujecie sie tabelkami ktore pokazuja co dziecko w danym miesiacu moze jesc czy tym co jest w sloiczku na dany miesiac? Moja mala ma 5 miesiecy i karmie mieszanie z duza przewaga kp i mieso powinna dostac dopiero w 7 miesiacu a hipp ma miesko w sloiczkach dla 5 miesieczniaka. Z jednej strony chcialabym jej to dac bo mala coraz czesciej gardzi mlekiem ale nie chce tez zeby miala jakies problemu zdrowotne za kilka lat. Wszedzie pisze zeby wstrzymac sie z rozszerzaniem diety do 6 miesiaca a u nas bardzo duzo maluchow je juz stale pokarmy. Myslicie ze dobrze robimy? Ja sie ciagle nad tym zsstanawiam tym vardziej ze mala robi zbite plastelinowe kupki. A jakie sa u wasxych maluchów?
Przepraszam ze mnie nie ma ale zniwu zaczynaja sie egzaminy, Tosia pochlania moja cala uwage i jeszcze remont, wybieranie płytek i tych wsxystkich innym badxiewi:/ Masakra. Dobrze ze przynajmniej ja moge wszystko wybierac sama no tz to obojetne jak będzie wygladac nasze mieszkanie:P |
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój tz w swetrach nie chodzi, więc na mikołajki dostanie bluzę
Czeka już zakupiona w promocji house -40% A ja wczoraj dostałam maszynę do chleba![]() Pod choinkę planuję mu kupić listwy ochronne na progi do samochodu
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA późno Twoja córka chodzi spać. A o której wstaje?
PERSE o proszę,babeczka na warsztatach mówiła ze są dzieci które właśnie tak w kawałkach lubią jeść warzywa czy miękkie owoce i to dobrze bo szybciej się naucza dorosłego jedzenia. Brawa dla Artka! MAGDALENE oj biedni wy,u nas też dziś koleś do pralki przychodzi Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Idziemy do neonatologa. Zaraz bedziemy sie zbierac Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na tyle na ile Jakub pozwoli...niestety różowo nie jest ale jak będę mogła to pospamuje ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla maluchów Elaine pytałaś jak Kuba, później napiszę dokładnie co i jak ale jest lepiej |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

ale to mu nie przeszkadza dokazywać. Leży od 30 minut na brzuchu i gada do tej zawieszki lewka z Fp i maltretuje inne zabawki. Myślałam, że się zmęczył na brzuchu i odwróciłam go na plecy ale pisk był bo on chce na brzuchu i jak śmiałam mu zabawę przerwać

ciekawe czy można to leczyć jakoś. Jak mój TZ zacznie chrapać a ja chce spać to ryczeć mi się chce ze wściekłości

12.06.2010
w Polsce? OMG

Spodobał mu się i poprosił o jeszcze jeden.
bo potem to juz albo siku, albo skurcze lydek, albo pokrzywka i tyle ze spokojnego kimania 
KCIUKI DLA ADASIA