Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-13, 17:51   #1501
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ zamówi³am 6/71 i 7/71 Koleston i CT
Za tydzieñ farbowanie.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szybka akcja, jak to u Weronisi
Stary 2014-10-13, 21:41   #1502
Nephalem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Witam po d³u¿szej przerwie.

Cytat:
Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Wysz³o s³oñce!!!!!!!!!!!! Dos³ownie na minutkê. Uda³o mi siê cykn±æ fotê w s³oñcu i zaraz s³oñce zasz³o.
Powiem wam, ¿e baaaaaaardzo mi sie podoba mój kolorek!
Prze¶liczny kolor! Bardzo naturalny.

To jest efekt zastosowania farby Koleston 6/71? Dobrze doczyta³am?
Nephalem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-13, 22:22   #1503
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714

Nie. Przeczytaj dos³ownie kilka postów wcze¶niej. Tam jest ca³y opis

Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-14, 17:06   #1504
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Ja akurat jestem po Inebrayi 4,22.
W trakcie by³am trochê skonsternowana bo mialam ciemnoró¿owa papkê na glowie, woda przy sp³ukiwaniu tez ró¿owiutka leciala
ale wyszlo calkiem fajnie, na odrostach fiolet widaæ bardziej, na dlugo¶ci raczej nie, bo zmalaksowalam tylko na 5 minut .
Wklejam fotki, niestety z lampa, bo u mnie tak pochmurno i leje jak w listopadzie. Bez lampy nic nie wyszlo
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1679.jpg (151,7 KB, 49 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1680.jpg (152,0 KB, 40 za³adowañ)

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-14, 17:58   #1505
Nephalem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Cytat:
Nie. Przeczytaj dos³ownie kilka postów wcze¶niej. Tam jest ca³y opis

Faktycznie ju¿ widzê!

Odwa¿ne eksperymenty...w ka¿dym razie jak dla mnie - laika.
Nephalem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-14, 19:36   #1506
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zawsze kupujê albo u Powerlooka albo u eFryzjera.
Dziêkujê Jeszcze mamy na dwa farbowania Cece a w miêdzyczasie zamówiê. Twojej mamie ta 9k± bardzo jasno ³apa³a... (tzn dla mojej mamy by to by³o za jasno, jej pasuje co¶ miêdzy 8 a 9) my¶lisz ¿e lepiej jakbym wziê³a 8kê plus oxy 9% czy 9 plus oxy 6%?
Cytat:
Morgan ja siê ci±gle nie mogê nadziwiæ, ze masz tak jasne w³osy. Rzeczywi¶cie sporo ci uros³y.
Kolor bym okre¶li³a jako piaskowy, albo be¿owo-z³oty.
A skoro Paleta zrobi³a praktycznie to samo co Garnier, to zdaje siê, ¿e nie ma co siê spodziewaæ mocniejszych efektów na farbach. U mnie nawet nie ma Palety, bo pewnie tez bym spróbowa³a
Nie nie... ju¿ nie bêdê rozja¶niaæ no chyba ¿e z czasem znowu siê stan± ciemniejsze
Farby sklepowe chyba rozja¶niaj± maks do 4 tonów, przynajmniej ja mocniejszych nie widzia³am. A w praktyce to i tak wiêcej ni¿ 2 nie dadz± rady... Weronisia trzymaj siê tego co masz teraz, bo jest idealnie oby Ciê tylko ciemnica i rudzica nie dopad³y
Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
Morgan, ³adne masz w³osy i wygl±daj± bardzo zdrowo
Dziêkujê, jeszcze bym doda³a, ¿e zdrowo... jak na blond na tym zdjêciu u¿y³am od¿ywki mojej mamy która jak siê okaza³o piêknie wyg³adza w³osy , o tej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...sow-8-w-1.html
Cytat:
Napisane przez Beata. Poka¿ wiadomo¶æ
W trakcie by³am trochê skonsternowana bo mialam ciemnoró¿owa papkê na glowie, woda przy sp³ukiwaniu tez ró¿owiutka leciala
ale wyszlo calkiem fajnie, na odrostach fiolet widaæ bardziej, na dlugo¶ci raczej nie, bo zmalaksowalam tylko na 5 minut .
Wklejam fotki, niestety z lampa, bo u mnie tak pochmurno i leje jak w listopadzie. Bez lampy nic nie wyszlo
Kolor masz boski !!!! a¿ nie patrzê za d³ugo bo w±tpiê w mój blond

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-10-14 o 19:38
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-14, 19:44   #1507
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Piêkny kolor
Stary 2014-10-14, 20:55   #1508
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Cytat:
Cuuudo Znowu mam ochotê na ciemniejsze
Ale nie bêdê ju¿ kiæka³a tego co mi siê uda³o wyp³ukaæ i zej¶æ na ni¿szy poziom.

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê Jeszcze mamy na dwa farbowania Cece a w miêdzyczasie zamówiê. Twojej mamie ta 9k± bardzo jasno ³apa³a... (tzn dla mojej mamy by to by³o za jasno, jej pasuje co¶ miêdzy 8 a 9) my¶lisz ¿e lepiej jakbym wziê³a 8kê plus oxy 9% czy 9 plus oxy 6%?
Moja mama wcale takich ja¶niutkich nie ma, koloru mi siê nie uda³o wcale uchwyciæ wtedy, bo robi³am telefonem, a on z¿era kolory.
U niej to wygl±da mniej wiêcej jak co¶ miêdzy 9.0 a 8 st±d: http://powerlook.pl/data/include/cms...-majirel_1.jpg

Dok³adnie ma taki jak tutaj na próbniku dla 509N: http://powerlook.pl/data/include/cms...leta-soc-4.jpg

Chyba lepiej we¼ 9 z oxy 6 %, wtedy jak co¶ zawsze mo¿esz rozcieñczyæ na s³absze i bêdzie ok

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:00
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-15, 12:30   #1509
angela_s85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

hej dziewczyny, mam do Was pro¶bê o pomoc w wyborze koloru farby. obecnie mam na g³owie wyp³owia³y brzydki rudy (po rozja¶nianiu i pigmentacji) zdj.1. Chcia³abym uzyskaæ kolor taki jak na zdj 2 lub 3 - taki karmelowy, bursztynowy br±z. I chia³abym u¿yæ której¶ ze sklepowych farb Loreal. Podpowiedzcie proszê któr± farbê wybrac i jaki odcieñ ¿eby wysz³o mi cos takiego.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2612.jpg (112,4 KB, 28 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg jesien2.jpg (20,3 KB, 20 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg fryzurygaleria-13973113918kng4.jpg (39,8 KB, 30 za³adowañ)
angela_s85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-15, 13:05   #1510
Weronisia
Zakorzenienie

Beata ¶liczny masz kolor Sama chêtnie bym sobie taki machnê³a Nieee.... jeszcze nie Jeszcze troche wytrzymam z moim kolorkiem

Cytat:
Farby sklepowe chyba rozja¶niaj± maks do 4 tonów, przynajmniej ja mocniejszych nie widzia³am. A w praktyce to i tak wiêcej ni¿ 2 nie dadz± rady... Weronisia trzymaj siê tego co masz teraz, bo jest idealnie oby Ciê tylko ciemnica i rudzica nie dopad³y
No dok³adnie. Na opakowaniu pisze, ¿e do 4 tonów, a mi rozja¶ni³o o 1-2. No ale mi to akurat wystarcza. ¯eby zdje³o te 4 tony, to trzeba uzyæ rozja¶niacza. Inaczej siê nie da.
No i dziêki za motywacjê Na razie nie bêdê ic wiêcej kombinowaæ. Mam idealnie

Powiem wam, ¿e obecnie mam równiutko pofarbowane wlosy. Normalnie szok.
Jak tydzieñ temu siê bawi³am z farbowanie, to nie robi³am sobie nadziei, ¿e wyjdzie tak równo.
Sam odsrost by³ ja¶niejszy i po pofarbowaniu go wyszed³ ciut ciemniejszy. Robi³am go CT, wiêc teraz siê ju¿ trochê wymy³o i jest idealnie! A robi³am 6/0 . No i teraz nie wiem czy dobrze zrobi³am zamawiaj±c 6/71 Siê oka¿e
Stary 2014-10-15, 13:48   #1511
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela_s85 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny, mam do Was pro¶bê o pomoc w wyborze koloru farby. obecnie mam na g³owie wyp³owia³y brzydki rudy (po rozja¶nianiu i pigmentacji) zdj.1. Chcia³abym uzyskaæ kolor taki jak na zdj 2 lub 3 - taki karmelowy, bursztynowy br±z. I chia³abym u¿yæ której¶ ze sklepowych farb Loreal. Podpowiedzcie proszê któr± farbê wybrac i jaki odcieñ ¿eby wysz³o mi cos takiego.
Na takim jasnym kolorku powinna ci wyj¶æ dobrze ka¿da farba. Z tym ¿e bêdzie siê wyp³ukiwaæ, bo na tak odbarwionych w³osach wszystkie kolory s³abo siê trzymaj±. Ju¿ nawet po 3 myciach mo¿esz mieæ wyp³ukany kolor. Wtedy niezbêdna jest pigmentacja. W twoim wypadku mog³aby¶ zrobiæ pigmentacjê farb± o numerze 8 lub 8.0 A potem dopiero farbowanie kolorem, który ci siê podoba.

Je¶li chodzi o sam kolor, który ci siê podoba, to Loreal ma wspania³e farby Recital Preference. Excellence te¿ s± dobre, ale ju¿ nie tak jak Preference, tylko ¿e maj± wiêkszy wybór w kolorach.

Pamiêtaj, ¿e na twoich w³osach kolor i tak wyjdzie rudawo i ciep³o. Poza tym nie sugeruj siê zdjêciem z ok³adki opakowania, bo tobie wyjd± w³osy ciemniej. Czyli jak we¼miesz farby z poziomu 6, to mog± wyj¶æ jak poziom 5 czyli ju¿ br±z, a nie blond.
Szukaj farb z 3, 4 lub 5 po przecinku/kropce. One dadz± ci z³otawy, rudawy, miedziany odcieñ. Nie wiem jaki bardziej wolisz .
Mo¿esz spróbowaæ 6.45 lub 7.34 lub A2 Lub z Excellence 6.41 6.35 lub 6.32 itd.

Natomiast je¶li siê zdecydujesz najpierw zrobic pigmentacjê, to jako kolor daj farbê ja¶niejsz± czyli z poziomu 7
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 6_35.jpg (55,1 KB, 15 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 6_45.jpg (50,8 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg A2.jpg (36,3 KB, 6 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 6_32.jpg (24,1 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 6_35e.jpg (36,3 KB, 6 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 6_41.jpg (60,5 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 6_45e.jpg (59,4 KB, 5 za³adowañ)
Stary 2014-10-15, 14:11   #1512
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
No dok³adnie. Na opakowaniu pisze, ¿e do 4 tonów, a mi rozja¶ni³o o 1-2. No ale mi to akurat wystarcza. ¯eby zdje³o te 4 tony, to trzeba uzyæ rozja¶niacza. Inaczej siê nie da.
No i dziêki za motywacjê Na razie nie bêdê ic wiêcej kombinowaæ. Mam idealnie

Powiem wam, ¿e obecnie mam równiutko pofarbowane wlosy. Normalnie szok.
Jak tydzieñ temu siê bawi³am z farbowanie, to nie robi³am sobie nadziei, ¿e wyjdzie tak równo.
Sam odsrost by³ ja¶niejszy i po pofarbowaniu go wyszed³ ciut ciemniejszy. Robi³am go CT, wiêc teraz siê ju¿ trochê wymy³o i jest idealnie! A robi³am 6/0 . No i teraz nie wiem czy dobrze zrobi³am zamawiaj±c 6/71 Siê oka¿e
Ale to 6/71 masz na odrost prawda? wiêc powinno byæ dobrze
Cytat:
Na takim jasnym kolorku powinna ci wyj¶æ dobrze ka¿da farba. Z tym ¿e bêdzie siê wyp³ukiwaæ, bo na tak odbarwionych w³osach wszystkie kolory s³abo siê trzymaj±. Ju¿ nawet po 3 myciach mo¿esz mieæ wyp³ukany kolor. Wtedy niezbêdna jest pigmentacja. W twoim wypadku mog³aby¶ zrobiæ pigmentacjê farb± o numerze 8 lub 8.0 A potem dopiero farbowanie kolorem, który ci siê podoba.

Je¶li chodzi o sam kolor, który ci siê podoba, to Loreal ma wspania³e farby Recital Preference. Excellence te¿ s± dobre, ale ju¿ nie tak jak Preference, tylko ¿e maj± wiêkszy wybór w kolorach.

Pamiêtaj, ¿e na twoich w³osach kolor i tak wyjdzie rudawo i ciep³o. Poza tym nie sugeruj siê zdjêciem z ok³adki opakowania, bo tobie wyjd± w³osy ciemniej. Czyli jak we¼miesz farby z poziomu 6, to mog± wyj¶æ jak poziom 5 czyli ju¿ br±z, a nie blond.
Szukaj farb z 3, 4 lub 5 po przecinku/kropce. One dadz± ci z³otawy, rudawy, miedziany odcieñ. Nie wiem jaki bardziej wolisz .

Natomiast je¶li siê zdecydujesz najpierw zrobic pigmentacjê, to jako kolor daj farbê ja¶niejsz± czyli z poziomu 7
Zgadzam siê! Bez pigmentacji albo chocia¿ farbowania profesjonaln± natur± siê raczej nie obejdzie... Ja kiedy¶ po rozja¶nianiu robi³am sklepowe 7.0 z Loreala i po dwóch tygodniach nie by³o ¶ladu po farbie.. W tej cenie co drogeryjny Loreal lepiej kupiæ co¶ profesjonalnego.
Stary 2014-10-15, 14:21   #1513
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:

dziêkujê Ci bardzo! a jesli robi³am miesi±c temu pigmentacjê (Inebrya kolorem 8.0) to teraz muszê zrobiæ ponownie?

Edytowane przez angela_s85
Czas edycji: 2014-10-15 o 14:23
Stary 2014-10-15, 15:24   #1514
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
dziêkujê Ci bardzo! a jesli robi³am miesi±c temu pigmentacjê (Inebrya kolorem 8.0) to teraz muszê zrobiæ ponownie?
Chcesz powiedzieæ, ¿e to co pokazalas na fotce, to jest efekt pigmentacji?
W³osy masz praktycznie bez koloru, wiêc nie wiem jak to mo¿liwe. Po pigmentacji powinien zostaæ kolor we w³osie. A mo¿e pigmentacja by³a zrobiona nieprawid³owo?

Ja bym ci proponowa³a najpierw zrobiæ pigmentacje na farbie z poziomu 7.

Stary 2014-10-15, 17:38   #1515
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Moja mama wcale takich ja¶niutkich nie ma, koloru mi siê nie uda³o wcale uchwyciæ wtedy, bo robi³am telefonem, a on z¿era kolory.
U niej to wygl±da mniej wiêcej jak co¶ miêdzy 9.0 a 8 st±d: http://powerlook.pl/data/include/cms...-majirel_1.jpg

Dok³adnie ma taki jak tutaj na próbniku dla 509N: http://powerlook.pl/data/include/cms...leta-soc-4.jpg

Chyba lepiej we¼ 9 z oxy 6 %, wtedy jak co¶ zawsze mo¿esz rozcieñczyæ na s³absze i bêdzie ok
Zamówi³am 509N mam nadzieje ¿e pokryje siwki
Stary 2014-10-15, 17:38   #1516
biszkopcik02c
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Hej Mog³yby¶cie mi podpowiedzieæ, jak± farb± mogê uzyskaæ podobny odcieñ br±zu, jaki Alexa ma od góry g³owy? Naturalnie mam br±zowe w³osy, odcieñ bardziej popielaty, taki nijaki. Ostatnio farbowa³am Syossem kolor Mokka, ale ju¿ widaæ kilkucentymetrowe odrosty i chcia³abym co¶ zmieniæ.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg alexa-chung-twarza-kolekcji-tommy-hilfiger-fot-mat-prasowe.jpg (63,6 KB, 38 za³adowañ)
biszkopcik02c jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-15, 17:45   #1517
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez biszkopcik02c Poka¿ wiadomo¶æ
Hej Mog³yby¶cie mi podpowiedzieæ, jak± farb± mogê uzyskaæ podobny odcieñ br±zu, jaki Alexa ma od góry g³owy? Naturalnie mam br±zowe w³osy, odcieñ bardziej popielaty, taki nijaki. Ostatnio farbowa³am Syossem kolor Mokka, ale ju¿ widaæ kilkucentymetrowe odrosty i chcia³abym co¶ zmieniæ.
Wydaje mi siê ¿e to bêdzie 6.73.
Stary 2014-10-15, 18:27   #1518
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Cytat:
Zamówi³am 509N mam nadzieje ¿e pokryje siwki
Mojej mamie pokrywa ¶licznie i siê trzyma w³osa w przeciwieñstwie do sklepowego L'Oreala, który szybciutko siê wyp³ukiwa³. Oczywi¶cie pofarbowane siwki ró¿ni± siê lekko odcieniem od normalnych w³osów z pigmentem, ale wygl±da to jak takie naturalne pasemka.

Cytat:
Napisane przez biszkopcik02c Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jak Morgan my¶lê, ¿e to 6/73, ale jak ci kolor wyjdzie to zale¿y jak ciemne masz wyj¶ciowe, bo "br±zowe w³osy" dla ka¿dego bêd± oznaczaæ inny kolor

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-15, 19:51   #1519
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:
Chcesz powiedzieæ, ¿e to co pokazalas na fotce, to jest efekt pigmentacji?
W³osy masz praktycznie bez koloru, wiêc nie wiem jak to mo¿liwe. Po pigmentacji powinien zostaæ kolor we w³osie. A mo¿e pigmentacja by³a zrobiona nieprawid³owo?

Ja bym ci proponowa³a najpierw zrobiæ pigmentacje na farbie z poziomu 7.

tak, to s± w³osy nieca³y miesi±c po prawid³owo przeprowadzonej pigmentacji. Pigmentacja zrobiona farb± Inebrya 8.0 po czym na³o¿ona zosta³a farba Inebrya 8.34. kolor wyp³uka³ siê po ok. 5 myciach :/ w³osy mam bardzo przetrawione mo¿e dlatego...
Stary 2014-10-15, 19:58   #1520
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
tak, to s± w³osy nieca³y miesi±c po prawid³owo przeprowadzonej pigmentacji. Pigmentacja zrobiona farb± Inebrya 8.0 po czym na³o¿ona zosta³a farba Inebrya 8.34. kolor wyp³uka³ siê po ok. 5 myciach :/ w³osy mam bardzo przetrawione mo¿e dlatego...
Mia³am to samo jak poprzednim razem schodzilam z br±zu. .. pomog³a mi dopiero farba do siwych w³osów - te farby s± bardziej napigmentowane i lepiej trzymaj±. Wcze¶niej zrobi³am dok³adnie tak jak Ty tzn zapigmentowalam 8k± ale i tak farby mi siê zmywaly. Dopiero farba do siwych za³atwi³a sprawê
Stary 2014-10-15, 20:05   #1521
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
A¿ nie mo¿liwe .. Ja równie¿ mia³am mocno rozja¶nione w³osy, bo latami robi³am pasemka najsilniejszym rozjasniaczem do bia³osci. Na to po³o¿y³am w¶ciek³a czerwieñ po czym próbowa³am siê jej pozbyæ kilkoma rozjasnianiami i dekoloryzacjami.
Tylko raz zrobi³am pigmentacjê i kolor siê trzyma i ani drgnie

Wydaje mi siê, ¿e kolor 8/0 nie nadaje siê do pigmentacji bo sam w sobie jest za jasny. Nie ma wiêc odpowiedniej ilo¶ci barwnika.
Wg mnie pigmentacje powinno siê robiæ przynajmniej 7 albo nawet 6, inaczej nie widzê sensu. I nie 7/0 tylko 7/00 dla wzmocnienia efektu. Poza tym w twoim wypadku obie farby do pigmentacji powinny byæ 7/00. Dopiero po kilku myciach i kilku odzywkach mog³aby¶ na³o¿yæ kolor jaki chcesz.
Wtedy kolor powinien siê trzymaæ jak szalony

Stary 2014-10-15, 20:35   #1522
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:
A¿ nie mo¿liwe .. Ja równie¿ mia³am mocno rozja¶nione w³osy, bo latami robi³am pasemka najsilniejszym rozjasniaczem do bia³osci. Na to po³o¿y³am w¶ciek³a czerwieñ po czym próbowa³am siê jej pozbyæ kilkoma rozjasnianiami i dekoloryzacjami.
Tylko raz zrobi³am pigmentacjê i kolor siê trzyma i ani drgnie

Wydaje mi siê, ¿e kolor 8/0 nie nadaje siê do pigmentacji bo sam w sobie jest za jasny. Nie ma wiêc odpowiedniej ilo¶ci barwnika.
Wg mnie pigmentacje powinno siê robiæ przynajmniej 7 albo nawet 6, inaczej nie widzê sensu. I nie 7/0 tylko 7/00 dla wzmocnienia efektu. Poza tym w twoim wypadku obie farby do pigmentacji powinny byæ 7/00. Dopiero po kilku myciach i kilku odzywkach mog³aby¶ na³o¿yæ kolor jaki chcesz.
Wtedy kolor powinien siê trzymaæ jak szalony

napisze krok po kroku jak robi³am :
1. pigmentacja farb± Inebrya 8/0
2. malowanie farb± -//- 8/0 (zdj.1)
3. po 2 tygodniach farbowanie Inebrya 8/34 (zdj.2)

kolor na dzieñ dzisiejszy zdj. 3
kolor jaki chcê uzyskaæ zdj 4
co mi radzicie w takim razie? :\
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2336.jpg (152,2 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2387.jpg (39,5 KB, 32 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2611.jpg (124,2 KB, 21 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg jesien2.jpg (20,3 KB, 17 za³adowañ)
Stary 2014-10-15, 20:40   #1523
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:
Mia³am to samo jak poprzednim razem schodzilam z br±zu. .. pomog³a mi dopiero farba do siwych w³osów - te farby s± bardziej napigmentowane i lepiej trzymaj±. Wcze¶niej zrobi³am dok³adnie tak jak Ty tzn zapigmentowalam 8k± ale i tak farby mi siê zmywaly. Dopiero farba do siwych za³atwi³a sprawê
mo¿esz podaæ jaka to farba?
Stary 2014-10-15, 20:57   #1524
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
mo¿esz podaæ jaka to farba?
wtedy akurat u¿y³am cece 5.00 i wysz³y mi prawie czarne, ale kolor by³ pancerny i nic go nie ruszy³o wreszcie
poszukam zdjêæ

Edit: mam zdjêcia jednak na starym komputerze, w ka¿dym razie w³osy mia³am ko³o poziomu 8 po rozja¶nianiu, farbowa³am 7k±, a potem 5.00 która z³apa³a mi na b. ciemny br±z, który ju¿ siê nie wyp³ukiwa³.

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-10-15 o 21:04
Stary 2014-10-15, 21:08   #1525
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:
wtedy akurat u¿y³am cece 5.00 i wysz³y mi prawie czarne, ale kolor by³ pancerny i nic go nie ruszy³o wreszcie
poszukam zdjêæ

Edit: mam zdjêcia jednak na starym komputerze, w ka¿dym razie w³osy mia³am ko³o poziomu 8 po rozja¶nianiu, farbowa³am 7k±, a potem 5.00 która z³apa³a mi na b. ciemny br±z, który ju¿ siê nie wyp³ukiwa³.
dziêki, tylko jak uzyskaæ ten mój wymarzony kolor... ?
Stary 2014-10-15, 21:29   #1526
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
dziêki, tylko jak uzyskaæ ten mój wymarzony kolor... ?
masz jasne w³osy wiêc mo¿e zacznij od 8.00 do siwych w³osów, ew. 7.00
Dopiero jak kolor Ci siê utrwali mo¿esz kombinowaæ co¶ z refleksem.
Stary 2014-10-15, 21:40   #1527
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
napisze krok po kroku jak robi³am :
1. pigmentacja farb± Inebrya 8/0
2. malowanie farb± -//- 8/0 (zdj.1)
3. po 2 tygodniach farbowanie Inebrya 8/34 (zdj.2)

kolor na dzieñ dzisiejszy zdj. 3
kolor jaki chcê uzyskaæ zdj 4
co mi radzicie w takim razie? :\
A z jakim oxy k³ad³a¶ farby? Mo¿e ze zbyt mocnym, dlatego kolor a¿ tak "sp³yn±³"?
Stary 2014-10-15, 21:42   #1528
angela_s85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
A z jakim oxy k³ad³a¶ farby? Mo¿e ze zbyt mocnym, dlatego kolor a¿ tak "sp³yn±³"?
z 3% !!
Stary 2014-10-15, 21:44   #1529
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Dziekuje za skomplementowanie koloru

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-15, 22:10   #1530
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
z 3% !!
My¶la³am, ¿e mo¿e 9 lub 12...
3 mog³o z kolei byæ za niskie i zadzia³aæ z farb± jak koloryzacja pó³trwa³a, + zniszczone w³osy nie pomog³y "trzymaæ" koloru, dlatego zszed³. Z tego co pamiêtam z bloga Mysi (kojarzysz?) to ona doradza 6% po pigmentacji.

EDIT
Farbowanie z wcze¶niejsz± pigmentacj±
"(...) Farba numer 2 do nadania w³a¶ciwego koloru. Farba zwyk³a, w kolorze, który nas docelowo interesuje, z odcieniem, np. 6.1 czy 7.43. Stosujemy j± z utleniaczem 6%."

Przyciemnianie bez wcze¶niejszej pigmentacji
"(...) zasada druga: farbujemy dwuetapowo. Pierwszy raz z utleniaczem 6%. Po sp³ukaniu farby i wysuszeniu w³osów, nak³adamy farbê po raz drugi z wod± 1,5%."

http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...cja-trwae.html

U Blond Bunny nieco inna metoda, ale równie¿ oxy 6% dla farby docelowej:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...cja-wosow.html

.

Edytowane przez rumpleteazer
Czas edycji: 2014-10-15 o 22:21
rumpleteazer jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.