|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
![]() Mama w domu? wyżej pisałam, bidulka, zdrówka długo gips?dobrze z tym łóżeczkiem, lepiej szybko na wszelki wypadek. nie wiadomo kiedy się Domisiowi uda. u nas tylko lipa bo po obniżeniu łóżeczko przestało być atrakcyjne bo już nie da się złapać rybek z karuzeli... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
to tego typu co z kiwi właśnie kupuję ![]() Tobie lepiej bez upałów co? kurcze ale masz fajnie, ciąża jest piękna ![]() Cytat:
![]() co ma piernik do wiatraka?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a ma jedną kość złamaną czy obie? te operacje modne teraz, koleżanka miała prawie 2tyg temu. ale ona miała obie złamane i to przy nadgarstku, była mała szansa, że się nie przemieści. a głowa ok?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-06-13 o 18:21 |
|||
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cześć dziewczyny
O kurde Iza rzeczywiście masz piątek 13, oby z mamy głową było wszystko w porządku
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,mama już w domu.Jeżeli nie będzie potrzebna operacja to na 6 tygodni. Chyba jedną,nic nie mówiła o dwóch.W poniedziałek idzie do chirurga to się dowie jak to wygląda.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ojej biedna mamusia
Kluseczko pierwsza marcheweczka za Hanią ![]() Aga jak Ty coś napiszesz to padam ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Wrócił mój marudny Natek
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
hrj wieczornie,
Moja się "pieluchuje", tzn. zakłada pieluchę na twarz do spania. Już Iza widziała jej popisowe numery, chyba Wam tu wstawie, bo córka moja jest pod tym względem niemozliwa. Lila, cieszę się że mogę Cię jakoś rozluźnić. wiem, co miałam wcześniej napisać. Gianka, Rossa fizjoterapeutka mówiła że dzieciaki przewracają się z plecków na brzuchek koło 5-6 miesiaca, także gratulacje dla Waszych Lasek. Fiu, fiu gwizdnijcie sołtysie. wiecie, mój stary wrócił do domu i jakby humor mi odszedł.
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Agabi
pieluchowanie Małej akrobatki Uspokoiłaś mnie z tymi obrotami bo Kubula do siadu startuje, mostek non stop, ale z plecków na brzuszek nie chce. Z boczku na brzuch tak, a z plecków to czasem na bok no i od razu mostek. Lody codziennie pochłaniam, dziś w planie z truskawkami A co do zawodu to jestem nauczycielką angielskiego ![]() Kluska lody to same witaminy a jak na mleko to źródło wapnia, bardzo ważne przy kp, wiec dużo ilości rekomenduje dr Ziajka Marcheweczka smakowała ja czaje się z tym zapasem i już chyba poczekam do 17tego na 5 miesiąc.Iza za głupie komentarzeLila Kubuś dziś zaliczył dzień marudy, więc wiem co czujesz. Wystarczyło tylko , że wzrok od niegi odwróciłam to był wrzask, a jak zabawiałam to śmiał się cwaniak mały. Wcześniej tak nie miał, mam nadzieję, że to chwilowe. Musiałam odreagować marudę i zrobiłam sobie spa dla stóp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Jej
Iza tak przykro z powodu mamy mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. A ty jak sie czujesz? Aga moja podobnie zasypia tylko ona sama twarz przykrywa a oczy to juz koniecznie jak nie ma pieluchy to reka zaslania . Kluska moja dzisiaj jadla marchewkę z ryzem. Moja dzisiaj pol dnia przespala u tatusia w studio a ja mialam chwile dla siebie teraz idę sie umyć bo czeka na mnie kolscyjka i winko mmmm zyc nie umierac.
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza, mam nadzieję, że wszystko się ładnie zrośnie
Cytat:
![]() u nas też był dzień marudy. z tym przewracaniem na brzuch Ty nic nie dygaj, każdy w swoim czasie filmik z marcheweczki jest na moim profilu ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Kami fajnie że miałaś wolniejszy dzień a w studio małej nie za głośno? twarda sztuka ![]() Lila kurcze, jak w domu znów marudka to może uczula Twój proszek do prania? bo np pościel pewnie w swoim prałaś a nie tym dziecięcym. Mysia w drodze?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lecę obczaić Hanulkę i marchewkę. Kami super, że tż przejął Natkę, odsapnęłaś trochę. A Ewci nie ma, szaleją z Tżtem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Kluska jak tz jest z mala to pracuje na sluchawkach. Marchewkowe wyczyny pooglądam jutro bo na tel mi to nie chce odtwarzac.
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
jestem jestem
wczoraj to się tak sobą "cieszyliśmy" że ledwo wstałam z wyra,Kostek już ma zdrowe gardło ale mamy dobrać antybiotyk do końca coby się nic nie wróciło.Jest zachwycony że tata znowu w domku a ja dzisiaj patrzyłam jak się bawią i ukradkiem sobie popłakałam Mój Synio kończy dzisiaj 15mcyIzka jeju,oby wszystko z mamą było dobrze,mam nadzieję że już się dobrze czujesz ![]() Klusia jeju ręce na TŻta opadają olej jego wazelinę i tyleMysiu bardzo się cieszę że wieczór udany Aga czyli dzisiaj odetchnęłaś...a Dżas z tą pieluszką i kocykiem słodzinka jakich mało Ziajka ja tak miałam jak na pierwszy spacer się wybierałam,Kosta już ubrany w kombinezonik i co?haft kujawski na siebie i na mnie Kami Natka będzie muzykalna po tatusiu Lila no tak mi żal Natanka że nawet nie wiem co napisać,nie znam Was ale aż mnie serce boli jak pomyślę że Biedactwo się tak męczy Kurde TŻ wrócił z łazienki-wybaczcie mi ale spadam do Prawie-Męża
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, angielskiego? podziwiam, zazdroszczę. ..jako dziecko chodziłam na ang do Andy'ego i chciałam siusiu i tłumaczyła m jak umiałam (jedne z pierwszych zajęć) a on mnie nie rozumiał i w końcu trzymałam i ledwo dotrzymałam. od tego czasu nie lubiłam tego języka i powiedziałam, że tak pokieruję życiem żeby ang mi nie był potrzebny. byłam dobra z niemieckiego, ten język lubiłam. ale jednak to ang jest potrzebny w pracy teraz kuźwa mam problemy bo nie nadaję się na spotkania prezentowanie po ang. strasznie mi wstyd. a wszystko orzez andyego ![]() cienias jestem. teraz będę chodziła na lekcje, może tym razem pójdzie coś do przodu ![]() Cytat:
Ewciu kowboju Ty nasz jak Ty będziesz biegać po tym weekendzie? ![]() zdaje się, że przed nami ciężka noc. Hania się wybudza z potworną syreną tż chciał uspokajać, nic z tego... "mamamamama". po posmarowaniu dziąseł zasypia na 45min. czy paracetamol jakbym jej dała to pomoże czy to tylko na gorączkę pomaga????? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska ale masz traume , patrz jak nieodpowiedni człowiek dziecku może psyche zwichrować. Ja za niemieckim nie przepadałam i trochę olewałam, a teraz żałuje bo nic nie pamiętam. A przydałby się dodatkowy język, no i rosyjski uwielbiam, tylko rok miałam ale tak szybko wchodzi, może kiedyś nadrobię. A na naukę ang polecam oglądanie ulubionego serialu z napisami po ang. Sama tak podszkoliłam się na studiach i swoim uczniom często na zajęciach taką nagrodę robiłam.
Biedna Hanulka. Może paracetamol pomoże, nie znam się, ale to przeciwgorączkowo i przeciwbólowo. Schizę mam po tch truskawkach, że teraz nakarmię Małego i zacznie go dusić, oby nie do tej pory nic nie działo się , a pan obiecał, że sprzedaje niepryskane.Zmykam spać, spokojnej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-06-13 o 23:40 |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka, jak jeszcze mieszkałam sama tłukłam komedie romantyczne z hugh grantem bez napisów
dzięki, też mi się wydaje, że paracetamol powinien pomóc. jak coś się dalej będzie działo to dam. dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziajka, my hero. Facun za anglika.
Kluska, paracetamol powinien pomóc. Tylko dawkę wylicz, moja jak ważył 4 coś to miała brać 60mg co 4 godziny.
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje was cały czas, ale nie mam jak siąść do kompa i odpisać. Jutro jedziemy do tesciów to może nadrobie.
Dziś pierwsza dawka menopuru za mną. Iza, zdrowia dla mamy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
lenka dalej ma katarek,ale podaje leki,musi szybko pomóc. była wczoraj ta kolezanka-kurcze jak sie fajnie gadało,a dziecko mi cały czas spało przez ten czas,chyba dlatego ze dałam jej fenistil.mój pecgerz tez juz lepiej ale czuje ze i mnie katar bierze i zatoki bola...super! iza zdrówka dla mamy, a ty jak sie czujesz?przszła goraczka? klusiu zaraz tez zobacze marcheweczke w akcji ![]() aga ona sobie sama pieluszki zakłada na buziaka???super! ja mojej tylko blisko buzi kłade. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- klusiu jaka Hanula duza,sliczna,jak sie cieszyła jak samolocik lecił ![]() a jaki ty masz cudowny głos
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Myślałam ale na razie nie ma kasy.Tż w lipcu dostanie dodatkowa kase to trzeba będzie kupić. Za mną noc koszmar.Znów 39 stopni których nie mogłam zbić i biegunka.Domiś nie mógł spać tż z nim siedział.Czuje się strasznie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Mysia tak, usunęłam fb ![]() Klusiu wiedziałam, że wiesz o co chodzi bez upałów jest bosko, ale krążenie jest kiepskie kiedy z 30 stopni robi się nagle 15 ciąża dla mnie jest faktycznie bardzo dobrym stanem, pomimo tego, że miałam wyobrażenia chociażby takie, że np. teraz w 8 miesiącu będę się kulać, ledwo chodzić i wszystko będzie mnie boleć, a tak nie jest, mam ochotę na różne rzeczy tylko w spowolnieniu, heh. Wczoraj się trochę przestraszyłam, bo mała tak mi zaczęła uciskać na pęcherz, że nie dało się stać i już myślałam, że chce wyjść... ja sobie tak myślę, że jeszcze się nam pochwalisz drugą ciążą, ja sama bym też kiedyś chciała, tylko wszystko jest kwestią pieniędzy i teraz bym to tak nazwała, że również "rozumem tż'ta" ale się rozpisałam ![]() Iza jak tam mama się czuje? lepiej troszkę? może złapałaś jakiegos wirusa albo małe zatrucie pokarmowe? Arletka dobrze, że z pęcherzem juz lepiej, z nim to nie ma żartów. Ziajka po jakim Ty kierunku jesteś, że miałaś swoich uczniów, ja nic nie wiem? ![]() Ewciu brawa dla Kostusia, ja też będę ryczeć jak zobaczę tż'ta z malutką, to jest na bank pewne, jestem okropnym wrażliwcem ![]() Agabi Jaśminka to niezły śpioch |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to chyba grypa żołądkowa.Czuje sie strasznie.
|
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kubula szalał od 4:30, drzemki to minutowe po wielkim wysiłku, a teraz padł. Ja już musiałam ratować się kawą ![]() Coffee piękne chwile, aż się wzruszyłam jak opisujesz, naszlo mnie na wspomnienia a co do kierunku to uś anglistyka, więc mamy coś wspólnego językowcu wtedy to byłam na bierząco a teraz siedząc w domu cofam się Iza ojej , ale Cię wzięło. Kochana złapałaś chyba jakiegoś wirusa. Ewcia za 15miesięcy dla KostusiaArletko nie choruj, Lencia niech zdrowieje. Fajne takie pogaduchy z koleżanką, Lenka dała wolne mamie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
Tęskniłam Cytat:
za marcheweczke Izus przykro mi z powodu mamy . Mam nadzieje ze bez operacji sie obedzie Ruda no to sobie szalejecie Kami za marcheweczke i ryz yss Aga no Twoja tez aparatka ide nadabiac ( jak Vanessa mi da )
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2014-06-14 o 09:41 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no z językiem to tak jest, że jak sobie czegoś nie przyswoimy nawet w domu, to jest kiepsko, dlatego muzyka, filmy i nawet ustawienia w laptopie w innym języku pomagają, pogłaszczę na pewno |
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza, to chyba jakiś rotawirus, no albo biegunka z gorączki. Uważaj na Dominika. Tż ma dzisiaj wolne? jak mama?
Na grupie facebookowej zaczął się temat duchów. Izka no szok w gaciach co ludzie opowiadają! Znalazła się dziewczyna po 2 śmierciach klinicznych, i jedna ktora z mężem hobbystycznie zajmuje się duchami. No mówię Ci kino, już ponad 600 postów w temacie. Kluska, masz cudowny głos, a Hania jest mega. Jak ona rączki wyciąga...ech czekam aż moja do mnie będzie wyciągać Coffee, taka pogoda lepsza dla ciężarówki niż upał. Relaksuj się. Chciałam Ci polecić body kopertowe. Rewelacja na początek, kiedy nie wiesz jak złapać żeby nie złamać Yss, jak się czujesz? ale mam emocje. Trzymaj się Ruda, Wy to macie dwa weekendy do nadrobienia. Zeszły kiepski, więc teraz pełną parą. Kostunio 15 miesięcy...jak te nasze dzieciaki rosną...cudownie że wreszcie zdrowy...tylko lodów mu nie dawaj Ziajka, ty pierwszy kleik dawałaś z miseczki? Z tą wagą to idzie zwariować. Zrobiłam krew Jaśminie, hemoglobina spoko i płytki też. Za to leukocyty podwyższone i granulocyty obniżone. Jakas infekcja, oby ją nie rozbierało. We wtorek szczepienie. Arletko, polecam Ci inhalacje solą fizjologiczną. Moja też jakby cały czas z katarem chodzi, już się zastanawiam czy to nie jakiś sienny. no to mnie uprzedziłyście, więc moje pytania są już nieaktualne. Basiu, no jesteś. Jak u Ciebie akcja alergia? Lila, melduj się po nocy. moja usypia i zasnąć nie może. No dawaj Mała...prasowanie czeka. Wczoraj i przedwczoraj płakała jak jej masowałam (właściwe dotykałam) ramionko. Może to zbieg okoliczności, bo zaraz szła kimać. Dzisiaj jej "dotykałam"z podpierduchy i spoko. Macie coś dla dzieci z minky? nie wiem, czy nie kupię Jaśminie bambusowego kocyka na upały...150pln piechotą nie chodzi ![]() upolowałam na allegro http://allegro.pl/slonik-piesek-lama...298637490.html stwierdzam, że moja mata jest do dupy i muszę ją dodatkowo wzbogacić. Ziajka, też mam bright starts ale ptaszka...już powoli siadają baterie, i co to za gówno jest że baterii nie można wymienić. Jak padnie totalnie, to rozpruję i zobaczę co jest w środku...może gdzieś baterie można dokupić. żałuję że ją kupiłam...pośpiech cholera...
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-06-14 o 09:53 |
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska specjalnie dla Hani lapka reaktywowałam
Boska jest Agabi tak, kleik daję z miseczki. Tylko przed karmieniem 3 łyżeczki, no i nie zawsze , tak w dzień prawie do każdego, chyba, że jesteśmy poza domem. A co do bright starts też mnie to wkurza. A jak objawia się to u Ciebie? u mnie melodyjka wyłącza się po chwili i jak znowu pociągniesz to gra krócej, tak myślę, że to baterie, no chyba , że jeszcze coś tam się zepsuło uwielbiam lamaze, a za tą cenę
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
aga a jak zrobic ta inhalacje? bo nosek jej płucze sola.
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- a my z Lenka robimy Izaure jutro zawioze troche tz siostrze.
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jade za chwile na pogotowie bo nie moge zbic tych 39 stopni.
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Aga melduję się po ciężkiej nocy
Natek spał zaledwie od 21 do 24 normalnie, potem jak zwykle rzucał się po łóżku i płakał ... chyba coś u nas w domu mu szkodzi? Teraz udało mi się Go ululać na chwilę, ale nie wiem jak długą, pewnie kilka minut i wrzask, a też prasowanie czeka Jaśka jest agentka z tą pieluchą Dziewczyny jak ja zazdroszczę Wam lodów jeszcze z truskawkami Czuję się niedożywiona przez tą dietę i od 2 dni leci mi krew z nosa, pewnie anemia, bo ileż można wytrzymać na ryżu marchewce i indyczku Mam ochotę nażreć się za wszystkie czasy i przepić to piwem albo winem ![]() Rudziaku Wy to szaleńcy jesteście sexualni U nas posucha, próbowaliśmy już kilka razy i moja blokada psychiczna nie pozwoliła na więcej ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Iza biedactwo mam nadzieję, że nie będziesz musiała zostać w szpitalu ![]() Arletko to Twoja mała też na fenistilu? Natek tylko 1 dzień ładnie spał po nim, a potem działało na niego pobudzająco chyba Dobrze, że małej już lepiej, Ty też się kuruj kochana ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Kluseczko Twoja marcheweczka do schrupania ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- To by było na tyle, szef już wstał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

długo gips?

codziennie pochłaniam, dziś w planie z truskawkami 

Mój Synio kończy dzisiaj 15mcy
olej jego wazelinę i tyle

strasznie mi wstyd. a wszystko orzez andyego