Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 16:58   #1501
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Albo jakbym kupiła tą to możnaby zamontować te blokady żeby nie otwierał sam szuflad.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
w sierpniu

o to te godziny rzeczywiscie lipne to trzymam kciuki zeby sie udalo przeniesc do lepszego działu

no chyba sie bede mu siala wybrac do ginaq bo wstyd sie przyznac ale bylam 6 tyg po porodzie i koniec

i wlasnie sobie uswiadomilam ostatnio ze raptem kilka razy w zyciu bralam cos przeciwbolowego takze moze tez dzieki temu tabletka szybko pomogla, a dzisiaj to juz w ogole ok

u mnie to samo jak Maks zaczal wiecej jesc posilkow stalych to zaraz @ sie pojawila ale na razie tylko raz takze z ta regularnoscia jakos kiepsko

co do sukni
jest raczej taka zwykła, na pewno nie umywa sie do tej ktora kiedys wstawiala Your Angel, no ale kwestia finansowa byla istotna, nie wydalabym 4 tys na suknie tzn jeszcze rok temu bym wydala ale od kiedy jest Maks troche mi zal kasy na siebie w kazdym razie dobrze sie w niej czulam i cena rozsadna

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=12

tyl

https://www.google.pl/search?q=famos...21%3B471%3B708

o to super ze sie zmotywowalas, jednak umiejetnosc jazdy to przydatna rzecz
ja 3 lata po prawku nie jezdzilam i juz mi bylo ciezko nauczyc sie od nowa a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu

jaika wszystkiego najlepszego
papalinka oby tempka minela i za chrzciny

Ta suknia jest piękna wcale nie zwyczajna! przepięknie będziesz wyglądać, zazdroszczę Ci przygotowań

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 17:04   #1502
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka
Dziękuję
Stary 2014-06-28, 17:04   #1503
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:

Ta suknia jest piękna wcale nie zwyczajna! przepięknie będziesz wyglądać, zazdroszczę Ci przygotowań
dzieki
no jeszcze kilka miesiecy temu jakos myslalam, ze jak jest juz dziecko to jakos tak inaczej z tym slubem koscielnym i pesymistycznie bylam nastawiona ale jak zaczelismy przygotowania, to mi sie odmienilo i juz mi sie chce!!!

ahh i dzisiaj zaliczylismy wizyte na piaskownicy, ale niestety bardzo krótka bo jedyne co interesowalo Maksa to wyjadanie piachu ale za to uwielbia patrzec na bawiace sie dzieci

dodinha oby Helci szybciutko przeszlo
Stary 2014-06-28, 17:11   #1504
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki
no jeszcze kilka miesiecy temu jakos myslalam, ze jak jest juz dziecko to jakos tak inaczej z tym slubem koscielnym i pesymistycznie bylam nastawiona ale jak zaczelismy przygotowania, to mi sie odmienilo i juz mi sie chce!!!

ahh i dzisiaj zaliczylismy wizyte na piaskownicy, ale niestety bardzo krótka bo jedyne co interesowalo Maksa to wyjadanie piachu ale za to uwielbia patrzec na bawiace sie dzieci

Dzieki,oby oby No i zazdroszcze przygotowań do ślubu
Stary 2014-06-28, 17:29   #1505
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka

Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?

Ja nie mialam wcale przewijaka. Od dawna przewijamy na podłodze na podkladzie. Pieluchy, chusteczki etc mamy w pudelku plastikowym, ktore stoi na komodzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja miałam taką, tylko ecru. Nieskromnie napiszę, że wyglądałam o niebo lepiej niż modelka na zdjęciu, może dlatego, że jestem drobniejsza

http://www.suknie.kalisz.pl/img/kole.../images/50.jpg

To był chyba najmniej skromny element naszego przyjęcia weselnego i zarazem prezent od rodziców.
Stary 2014-06-28, 18:04   #1506
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

sukienka piekna i tez zazdroszcze przygotowan

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 18:41   #1507
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jaika wszystkiego najlepszego bądź szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Jaika spełnienia marzeń!!!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja-ika sto lat!

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Ja-ika wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen !

Cytat:
Jaiko ode mnie również najserdeczniejsze życzenia

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja-ika, wszystkiego najlepszego, kochana, spełnienia marzeń, zawsze dobrego humoru, jak najmniej stresów, pociechy z dzieci i z męża, wygranej w totka, dalekich podróży, a przede wszystkim zdrówka, żebyś mogła z tego wszystkiego korzystać

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja-ika sto lat

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

jaika sto lat sto lat! samych pomyślności i pięknych dni i

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

i dla jaiki sto lat kochana!!

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
ja-ika sto lat!!! i spełnienia marzeń!!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Ja-ika sto lat !!!!!!!!

Cytat:

Dziękuję Wam serdecznie za życzenia
Dziś moja chrześnica powiedziała mi wierszyk:

Ja mała różyczka,
wypadłam z koszyczka.
Nie umiem wińszować,
tylko ciocię pocałować!

I dała mi różę Kochana moja

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-06-29 o 06:09
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 18:43   #1508
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
w sierpniu

o to te godziny rzeczywiscie lipne to trzymam kciuki zeby sie udalo przeniesc do lepszego działu

no chyba sie bede mu siala wybrac do ginaq bo wstyd sie przyznac ale bylam 6 tyg po porodzie i koniec

i wlasnie sobie uswiadomilam ostatnio ze raptem kilka razy w zyciu bralam cos przeciwbolowego takze moze tez dzieki temu tabletka szybko pomogla, a dzisiaj to juz w ogole ok

u mnie to samo jak Maks zaczal wiecej jesc posilkow stalych to zaraz @ sie pojawila ale na razie tylko raz takze z ta regularnoscia jakos kiepsko

co do sukni
jest raczej taka zwykła, na pewno nie umywa sie do tej ktora kiedys wstawiala Your Angel, no ale kwestia finansowa byla istotna, nie wydalabym 4 tys na suknie tzn jeszcze rok temu bym wydala ale od kiedy jest Maks troche mi zal kasy na siebie w kazdym razie dobrze sie w niej czulam i cena rozsadna

tyl

ja 3 lata po prawku nie jezdzilam i juz mi bylo ciezko nauczyc sie od nowa a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu

piękna suknia ja miałam coś podobnego ale nie kupowałam tylko kuzynka mi pożyczyła tylko musiałam sobie ja troszkę przerobić bo mamy inna budowę ciała no i nie naleze do drobnych osób wiec musiałam przerobić na sznurki bo ja mam tez biust kuzynka nie ona biodra ja nie ;p no wiec to tak po skrócie ale ja czułam się w podonej jak księżniczka
Stary 2014-06-28, 19:05   #1509
Larysa88
Zakorzenienie

Little Spark piękna suknia no mega na prawdę!
Stary 2014-06-28, 19:08   #1510
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja nie mialam wcale przewijaka. Od dawna przewijamy na podłodze na podkladzie. Pieluchy, chusteczki etc mamy w pudelku plastikowym, ktore stoi na komodzie.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja miałam taką, tylko ecru. Nieskromnie napiszę, że wyglądałam o niebo lepiej niż modelka na zdjęciu, może dlatego, że jestem drobniejsza

http://www.suknie.kalisz.pl/img/kole.../images/50.jpg

To był chyba najmniej skromny element naszego przyjęcia weselnego i zarazem prezent od rodziców.

Ta kobieta jest chyba trochę za niska do tej sukienki. Coś nie pasuje z proporcjami

Masz suknię z kalisza?

teraz myślę czy jakiegoś pudła nie wsunąć pod ławę i tam wsadzić pieluchy, podkład, chusteczki i worki

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-28, 19:21   #1511
czaszka_
Zakorzenienie

mialam nadrobic wczoraj ale mi sie nie udalo....jestem 13 stron do tyłu

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 19:24   #1512
gorgulek
Zakorzenienie

Jaika serdeczne zyczenia

Mamy jeszcze z 60km. Super bylo i zjadlam dwa kawaly ciacha
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 19:47   #1513
butterfly20
Zakorzenienie

ufff miałyśmy fajny dzionek w górach i lasach
tylko przez te wrażenia Tuśka mi walczzyła 1,5 godziny ze spaniem.

a teraz oglądam karniaki brazylia-chile z małżem i sąsiadem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 20:15   #1514
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jaika serdeczne zyczenia

Mamy jeszcze z 60km. Super bylo i zjadlam dwa kawaly ciacha
dziękuję, a ciasto Ci i tak nie zaszkodzi na Twoją idealną figurkę
Stary 2014-06-28, 20:31   #1515
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz a najpierw jajko dawałas do np obiadku i dopiero pozniej jajecznice robilas czy od razu jajecznice ? pytam bo jestem z tym w tyle i dopiero Lenie wprowadzam nowości które wiekszośc z was już dawno podała :P
przez około miesiąc dawałam samo żółtko do obiadku, ale nie jakoś regularnie, tylko jak mi się przypomniało potem zaczęłam robić jajecznicę z całego jajka

Cytat:
Mamy kp ile razy karmicie w nocy?
z reguły 2 razy, czasem raz, a czasem 3

Cytat:
UWAGA Chwalę się Milosz chodzi a jaki jest szczesliwy
super
szkoda, że nam się dziś nie chciał pochwalić

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
to ja tez sie pochwale, Jula ma juz 4 zeby dwie dolne jedynki i dwie gorne trojki dziwnie troche z tymi gornymi
gratulacje

Cytat:
jesteście cudowne wiecie ?? wasz kciuki serio działają cuda mój tż zdał na prawko straszn ie się ciesze bo kasy trochę poszło i jeden egzamin 250 zł wiec liczyłam po cichu że więcej nie będzie musial zdawać i się udało mam zdolneog męza mój szwagier to zdawał już 3 raz i dalej mu się nie udało ale ciiiiiii
gratulacje dla męża

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-28, 20:34   #1516
Natala84
Zakorzenienie

Ja-ika, wszystkiego najlepszego

Larysko, przykro mi że Ola odmówiła obiadków... a jeszcze jakiś czas temu miałam Ci pisać że fajnie masz, bo Ola wszystko je... widać to taki etap u naszych dzieci, bo coraz więcej maluchów grymasi przy jedzeniu

a właśnie.... jak mnie tak zmogło, to co prawda pisać nie pisałam ale okoliczności do podczytywania miałam całkiem sporo i ktoś tylko nie wiem kto (bo jak czytam na tel to nicki mam schowane) napisał że BLW to tylko zabawa, nie jedzenie. nie zgodze się zalezy od dziecka, nas BLW uratowało, to jedyny sposób w który Hani zje obiad, i je w ten sposób coraz większe ilości. więc u nas to nie tylko zabawa i co najważniejsze, dzięki temu przybiera na wadze

i jeszcze, z tego podczytywania wyszło mi że chwalicie wózek m&p tour i któraś nawet go ma... chciałam zapytać: czy rozkłada się na płasko? i jak koła daja radę zimą?
bo właśnie ja dużą uwagę zwracam na koła, żeby miały dużą średnicę, bo boję się że zimą spod bloku nie ruszę i dlatego tak mi się spodobał te chicco multiway ...
i dziś go oglądałam, naprawdę fajny jest
i jeszcze ten mi wpadł w oko:
http://easygo.euro-cart.eu/nasze_pro...cerowa&color=1
też właśnie ze względu na koła i stosunkowo niską wagę

doughnut_agg, a jesteś pewna że to trójki? bo one późno z reguły wychodzą, po czwórkach dopiero... może to dwójki? ząbki u dzieci są dość szeroko rozstawione, łatwo się pomylić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-06-28 o 20:36
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 20:46   #1517
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nadrobiłam po łebkach. Jutro chrzest, od wczoraj jest u nas teść z wnukiem, za 3h przylatuje moja siostra z chłopakiem, a jutro od rana to już będzie dziki tłum. Sporo mamy jeszcze roboty, a od wczoraj Ola ma gorączkę ok. 39 st bez żadnych innych objawów. Myślałam, ze się ode mnie zaraziła, ale nia ma kataru ani nic I nie wiem, co teraz. Jak jej nie przejdzie to goście pójdą do knajpy, a ja z Olą do domu i tyle, ale mam już dosyć tych chorób I zastanawiam się, czy musze z nią iść do lekarza, jak jej po lekach gorączka spada? Boję się tych pomocy weekendowych, że tylko się tam zarazi czymś jeszcze
.
zdrówka dla Oli! i powodzenia jutro
Cytat:
w sierpniu

co do sukni

tyl

ciekawa sukienka ciekawa jestem jak ty w niej wyglądasz

ehh młody dopiero padł, mieliśmy dziś mała wycieczkę do kuzynek i to mu poprzestawiało drzemki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 20:55   #1518
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
kasiunia ja też mam ten problem zz deserami bo nie mam ksylitolu jedyne co mi podchodzi to galartka z herbaty owocowej, nie czuć słodzika
zapodaj przepis

Cytat:
Na tak długo jedziesz??
tak wyszło, że aż na 5 tygodni Dawid ma wolne w żłobku do 4 sierpnia i nie ma sensu żebyśmy się w mieście kisili, zwłaszcza że on tylko na to czeka, uwielbia być u dziadków i może całe dnie spędzać na dworze, mąż ma od 17 lipca urlop więc do nas dojedzie, bo mamy u rodziców trochę pracy

Cytat:
Nadrobiłam po łebkach. Jutro chrzest, od wczoraj jest u nas teść z wnukiem, za 3h przylatuje moja siostra z chłopakiem, a jutro od rana to już będzie dziki tłum. Sporo mamy jeszcze roboty, a od wczoraj Ola ma gorączkę ok. 39 st bez żadnych innych objawów. Myślałam, ze się ode mnie zaraziła, ale nia ma kataru ani nic I nie wiem, co teraz. Jak jej nie przejdzie to goście pójdą do knajpy, a ja z Olą do domu i tyle, ale mam już dosyć tych chorób I zastanawiam się, czy musze z nią iść do lekarza, jak jej po lekach gorączka spada? Boję się tych pomocy weekendowych, że tylko się tam zarazi czymś jeszcze
udanych chrzcin
zdrówka dla Oli, może to trzydniówka?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,Helka ma 39,3 czy to mogą być zęby czy trzydniówka?Przeziębienie raczej nie,bo nie ma kataru

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
na zęby to podobno za wysoka temperatura

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u mnie pada, więc pewnei u dziewczyn na zlocie też lało
jak zaczęłyśmy się rozchodzić to porządnie lunęło

Cytat:
Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?
pampki mam w koszyczku z ikei w sypialni na półce, kosmetyki pielęgnacyjne i wszystkie inne duperele w koszyczku w łazience, przewijam w łazience na blacie albo na łóżku w sypialni

Cytat:

co do sukni

tyl

ta suknia jest piękna na pewno nie jakaś zwykła

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
i jeszcze, z tego podczytywania wyszło mi że chwalicie wózek m&p tour i któraś nawet go ma... chciałam zapytać: czy rozkłada się na płasko? i jak koła daja radę zimą?
nie rozkłada się na płasko, tylko pod kątem 45 stopni, kółka mają 12 cm średnicy, zimą dawałam radę po śniegu na chodnikach, ale wiadomo że rewelacji nie ma korzystałam raczej ze spacerówki od jedo

Dziewczyny, które znają się na temacie cyz ten parowar, co ma być od poniedziałku w lidlu jest coś warty???

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-06-28 o 20:57
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:27   #1519
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nie rozkłada się na płasko, tylko pod kątem 45 stopni, kółka mają 12 cm średnicy, zimą dawałam radę po śniegu na chodnikach, ale wiadomo że rewelacji nie ma korzystałam raczej ze spacerówki od jedo
no to odpada

Papalinko, zdrówka dla Oli i oby chrzciny się udały

Rusałko, strasznie mi było przykro jak czytałam o Twoim antybiotyku i że nie możesz za bardzo Jasia karmić ja pierwszą dobę nie miałam jak karmić, bo z odwodnienia po prostu mleko nie napływało... i choć Hania pije mm, to i tak nie było łatwo, więc wyobrażam sobie jak stres musiał to być dla Ciebie i Jasia mam nadzieję że już jest ok

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-28, 21:27   #1520
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
dziękuję, a ciasto Ci i tak nie zaszkodzi na Twoją idealną figurkę
Jadłam dziś jeszcze cheesburgera z maca i dwa tosty rano

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
super
szkoda, że nam się dziś nie chciał pochwalić
Coś tam trochę chodził wiadomo, że nie pójdzie przez cały pokój od razu no i chyba zbyt dużo interesujących rzeczy jednak było

Zamiast spać to ja siedzę
Dobranoc
Ps. Chyba, że jeszcze zajrzę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:33   #1521
kropla_deszczu
Zadomowienie

hej mamusie!

u nas po staremu, Alicja nadal zakatarzona i kaszle na domiar złego jeszcze ja się przeziębiłam :/ i męża też coś łamie... także no cała familyja chora jest

po wczorajszej wizycie u okulisty wszystko ok, młoda zdrowa, żadnej wady wzroku nie ma

ale muszę Wam opowiedzieć co tam widziałam! nawet mój mąż patrzył z niedowierzaniem później jak wracaliśmy to tylko o tym gadaliśmy!

Otóż była tam z nami w poczekalni taka młoda matka, chyba ze swoimi rodzicami i z wcześniaczkiem, bodaj 3 miesięcznym....i wszystko ładnie pięknie dopóki ten mały leżał w foteliku, bo jak wzięli go na ręce to mi się płakać chciało! wszyscy (cała trójka) trzymali tego maluszka pionowo małemu główka latała jak takiemu pieskowi (co można sobie w aucie przykleić) no normalnie, ręce opadają!!! ale żeby tego było mało to jeszcze ubrany w body na długi rękaw, koszulę polarkową, i na głowie czapka!!!! ale ostatnie co widziałam i co mnie i wszystkich dookoła zmroziło to, to że ona tego maluszka sadzała sobie na kolanach

jezu mam wrażenie, że się powinno szkolenie robić rodzicom jak się ich wypuszcza ze szpitala z dzieckiem

nena_milka Alicja niedawno skumała, że można sobie wstać w łóżeczku i zasypianie ostatnio to masakra, bo dziecko chce stać także rozzumiem Twój ból

agusiowata być może ja będę na zlocie w Krk, ale to jeszcze czas pokaże, a czemu pytasz?

gorgulku no to dla Miłoszka zuch chłopak, wiedziałam że lada moment to nastapi

motyl ale jak mogłam nie wspomnieć o Twojej lodówce śpiewającej i powiem tylko tyle, że myślałam że moja brzęczy głośno, ale w porównaniu z Twoją to ona sobie tylko od czasu do czas cichutko mruczy

a jak jechałaś do Wro to Tusia marudziła przed Gliwicami bo chciala do cioci kropli przyjechać i odwiedzić Alicję

badzia pozabezpieczaj kontakty, bo szybko jej się nie znudzą na pewno

doughnut_agg skąd masz czapkę z daszkiem dla Julki??? bo też szukam dla Alicji, ale nie ma za bardzo nigdzie niczego co by mi się widziało :noniewem:

angelikada dla Tżta

larysa i policzanka u nas młoda też przez jakiś czas nie chciała nic jeść praktycznie, ale przeszło jej samo

Aaamelkaaa za postępy Michasia i zdrówka i super, że się z tym prawkiem zdecydowałaś, ja jak tylko będę mieć trochę kapuchy to muszę w końcu to prawko zrobić bo już 5 razy oblałam...

motyl Energylandia - zapowiada sie super! i blisko

kama Zauważyłam dzisiaj że ona przy obcych zgrywa taką "jaka to ja jestem spokojna i grzeczna" Byłam u mojej Mamy w pracy dzisiaj i przy jej koleżance była grzeczna, uśmiechała się i gadała a jak tamta wyszła to jej się motorek w d.upce włączył

dodinha zaznacz wszystkie wiadomości i oznacz jako przeczytane

papalinka zdrówka dla Was i kciuki na jutro

Little_spark śliczna suknia, a do ślubu już wszystko gotowe?

monia jako obiad można zaliczyć, moja też ostatnio piach jadła

poziomkowa od zawsze mam pieluchy i chusteczki na komodzie po kilka sztuk , a większą ilość pod łóżeczkiem trzymam

Ja-ika 100 alt

a my dzisiaj cały dzień u moich rodziców spędzamy, przyznam szczerze że mama mnie trochę odciążyła i zajęła się małą, a ja się nawet godzinkę zdrzemnęłam popołudniu śpimy też tutaj dzisiaj bo mąż wybył na szkolenie do Szczyrku i wraca jutro, to co ja będę się w domu kisić sama

a i małżon mój ma 3 tygodnie urlopu
jedziemy do mnie na wioskę na tydzień, ale jeszcze dokładnie nie wiem kiedy, i będziemy malować salon niach niach niach

dobra idę spać!
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:36   #1522
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ja-ika, wszystkiego najlepszego

Larysko, przykro mi że Ola odmówiła obiadków... a jeszcze jakiś czas temu miałam Ci pisać że fajnie masz, bo Ola wszystko je... widać to taki etap u naszych dzieci, bo coraz więcej maluchów grymasi przy jedzeniu

a właśnie.... jak mnie tak zmogło, to co prawda pisać nie pisałam ale okoliczności do podczytywania miałam całkiem sporo i ktoś tylko nie wiem kto (bo jak czytam na tel to nicki mam schowane) napisał że BLW to tylko zabawa, nie jedzenie. nie zgodze się zalezy od dziecka, nas BLW uratowało, to jedyny sposób w który Hani zje obiad, i je w ten sposób coraz większe ilości. więc u nas to nie tylko zabawa i co najważniejsze, dzięki temu przybiera na wadze

bo właśnie ja dużą uwagę zwracam na koła, żeby miały dużą średnicę, bo boję się że zimą spod bloku nie ruszę i dlatego tak mi się spodobał te chicco multiway ...
i dziś go oglądałam, naprawdę fajny jest
i jeszcze ten mi wpadł w oko:
http://easygo.euro-cart.eu/nasze_pro...cerowa&color=1
też właśnie ze względu na koła i stosunkowo niską wagę

doughnut_agg, a jesteś pewna że to trójki? bo one późno z reguły wychodzą, po czwórkach dopiero... może to dwójki? ząbki u dzieci są dość szeroko rozstawione, łatwo się pomylić
tour nie, ale cruise rozklada sie na plasko i ma wieksze kola. zima jak to parasolka, po odsniezonym pojdzie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:40   #1523
Little_Spark
Raczkowanie

angelikada, Larysa, Lolaa, kasiunia

ciesze sie ze Wam sie podoba, bede sie czula w niej pewniej wiedzac ze zyskala Wasza aprobate

Lolaa Ciebie pewnie tez to czeka czy nie planujecie?
jesli nie chcesz to oczywiscie nie odpowiadaj

SnowWhitepiekna, chociaz rzeczywiscie na tej modelce nie do konca dobrze lezy, strasznie podobaly mi sie takie z koronkowymi wstawkami czy jakimis ozdobami, no ale wyszlo inaczej
Stary 2014-06-28, 21:42   #1524
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ufff miałyśmy fajny dzionek w górach i lasach
tylko przez te wrażenia Tuśka mi walczzyła 1,5 godziny ze spaniem.

a teraz oglądam karniaki brazylia-chile z małżem i sąsiadem
jednak jestem zboczona

Cytat:
Jadłam dziś jeszcze cheesburgera z maca i dwa tosty rano
oj, to ja lepiej nie napiszę, co dziś jadłam i piłam a np. dwie muffinki z Lidla czekoladowe do kawy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:55   #1525
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
angelikada, Larysa, Lolaa, kasiunia

ciesze sie ze Wam sie podoba, bede sie czula w niej pewniej wiedzac ze zyskala Wasza aprobate

Lolaa Ciebie pewnie tez to czeka czy nie planujecie?
jesli nie chcesz to oczywiscie nie odpowiadaj

SnowWhitepiekna, chociaz rzeczywiscie na tej modelce nie do konca dobrze lezy, strasznie podobaly mi sie takie z koronkowymi wstawkami czy jakimis ozdobami, no ale wyszlo inaczej
napradwe jest śliczna, a Ty jestes drobnej budowy ?
moze kiedys sie zmobilizujemy, ciagle przeszkoda sa finanse, ale jestem dobre mysli ;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:56   #1526
kropla_deszczu
Zadomowienie

A jeszcze chciałam powiedzieć, że gdyby nie to, że wszyscy jesteśmy przeziębieni to może.byłabym z Alicją na zlocie....bo kasa już przyszła (choć myślałam, że trzeba będzie do wypłaty czekać). No ale trudno. Może innym razem Was poznam

Ah i z dobrych wiadomości to kupiliśmy wczoraj fotelik samochodowy Maxi cosi priori sps fajny jest, Alicja też zadowolona

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:57   #1527
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam powiedzieć, że gdyby nie to, że wszyscy jesteśmy przeziębieni to może.byłabym z Alicją na zlocie....bo kasa już przyszła (choć myślałam, że trzeba będzie do wypłaty czekać). No ale trudno. Może innym razem Was poznam

Ah i z dobrych wiadomości to kupiliśmy wczoraj fotelik samochodowy Maxi cosi priori sps fajny jest, Alicja też zadowolona

juz ja przeniesliscie do wiekszego fotelika?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:03   #1528
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Kropla masz rację często można spotkać takie osoby. U mnie na wsi nagminnie sie zdarza ze kobiety do ośrodka przywożą niemowlęta nie w foteliku lecz na rękach! Ale co do za ciepłego ubierania to zmieniłam troche zdanie bo np leos ciągle jest spocony wiec chodzi lekko ubrany. I nieraz on na dworze w bluzeczce a jego rok starsza kuzynka w polarze i bezrękawniku. I każdemu z nich jest optymalnie, wiec juz tak nie oceniam ilości ciuchów.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-28, 22:08   #1529
policzanka
Wtajemniczenie

Nasze nosidlo jest do 9 kg,dodatkowo napisali by nie wozić dziecka starszego jak 9 miesięcy..tak więc musimy się rozgladac za jakimś bo mimo że nie mamy samochodu to jakis fotelik w razie wu musi być..bratowa chce nam dać swój ale on jest do 36 KG osobiście wolałabym do 18.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:52   #1530
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A witam się

jakoś mi tak dwa dni uciekły taka pogoda u nas że jeździmy n wycieczki sobie, nogi mam w tyłku.

Dziś byłyśmy na wizycie, 8960g i 76cm

Ja też szukam kiecki na wesele na wrzesień, nie mam koncepcji w ogóle... takie zestawienie jak matal chce, granat z nude mi się podoba ale kurcze tak ładnie mi w chabrowym zobaczy się
btw matal jak wracasz do sb to do którego etapu 2 fazy? od dwóch tyg próbuję się wbić i nie daję rady dziś było spoko do 15 kiedy to najadłam się krówek

misia też bym sobie znowu poleciała

i w ogóle wam zazdraszczam zlotu.
za wage
Cytat:
ja mam jeszcze jedno najprawdopodobniej we wrześniu, mojej przyjaciółki i też musze coś wymyśleć a niestety ja to mam dopiero problem żeby cokolwiek znaleźć, Ty na pewno nie kochana! ja tez wlasnie na to wesele w poprzedni weekend szukałam sukienki i chciałam z większym dołem żeby się ladnie krecila i co?i dupa...kupiłam w kwiaty w hm prostą oczywiście podoba mi się mega ale wolalam cos innego i dupa a na weselu laska miała taka super sukienke wlasnie z dużym dolem w kwiaty ale ale... ona była szczupła..sa na allegro sukienki nawet za 30 zl ale to dla szczuplaków nie dla mnie
ja jeszcze nie szukalam sukienki ale pewnie w poniedzialek sie wybiore
ale juz cos czuje ze wroce do domu z niczym i tylko podkur....ze nic ne mnie nie pasuje
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
hej!

Zuzia odkąd ma nakolanniki to zaczęła na dobre raczkować, wczoraj ją na chwilę zostawiłam w jej pokoju, a ona za 2 min już w kuchni było
Nauczyła się też bić brawo i cały czas od wczoraj tak robi

I znowu nam rehabilitantkę zmieniają, bo nasza chyba w ciąży. Wiem tylko że ma długie l4 i że zmiana. Szkoda, bo fajnie się z nią dogadywałam no i Zuzia ją lubiła.

Wczoraj u tego okulisty na szczęście wszystko ok. Mamy przyjść jak Zuzka 3 latka skończy, chyba że wcześniej coś nas zaniepokoi. I ten zez to jeszcze fizjologiczny.

ja daję i jest ok, Zuzia lubi

Zuzka się gibała chyba z 3 mies, 15.06 zaczęła pomalutku 1 próby, a od wczoraj raczkuje na dobre
poka te nakolanniki, na co to dziala?

super ze u okulisty wszystko ok
Cytat:
A ja porzuciłam w cholerę ekspozycję. Nie daję co dwa dni żółtka, tylko jak mi się widzi. Rybę Miłek je jak mi się zechce zrobić. I inne takie
Jest zdrowo i smacznie a tabelek nie przeglądam
ja jeszcze nie robilam ekspozycji i nie dawalam zoltka
tzn bulke i chleb nie raz dawalam i nic jej nie bylo i tak samo nie raz jadla obiadek z kasza manna i tez bylo ok
Cytat:
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na górze się przebiły, razem 6!

I zawekowałam na sobotę kaszę jaglaną z owocami, żeby ułatwić sobie życie Jeszcze zrobię dziś zupkę jakąś z mięskiem też do słoika
za zabki
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować, że jestem w ciąży.
Dlaczego niektórzy są tak niemili do obcokrajowców
wredne babsko

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości