![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)
![]() |
#1502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Ja bym płeć chciała znać, ale po prostu żeby wiedzieć. Jeśli o ubranka chodzi to nie jestem fanka samych różowych/niebieskich, razi mnie to.
Co do tajemnicy kuzynki no to cóż, ona to taka dziwna trochę jest - a jej rodzice wręcz nienawidzą jej faceta także myślę, że ona boi się/chce uniknąć reakcji rodziny. Jednak tu jest głębsza historia dotycząca niemiłych sytuacji między kobietą i mężczyzną, takich jak choćby bicie. Ale ten czas leci ![]() Załatwiłam zapowiedzi u K. (zapłaciłam tylko 50zł ![]() ![]() edit: dzwoniłam do organistki, zaklepana! Bardzo miła kobieta ![]() Jeszcze mi się przypomniało! Odpadł nam nocleg dla gości, pomieścimy te 6 osób pod rodzinie K. (to jego rodzina) ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-05-12 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po ile jest teraz gram zlota?
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
|
my płacimy około 190 zł, nasze obrączki są juz gotowe do odbioru
![]() Zostało równo 2 miesiące! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Dopiero jak weszłam to zauważyłam, że to 2 miesiące
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
o rety
![]() ![]()
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
wszystko stanęło pod znakiem zapytania. Nie wiem co mam robić ze sobą.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-05-18 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
marttb co sie stało?
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Pożarłam się okropnie z K. cały dzień robił po prostu problemy o NIC + kilka nieporozumień. Padło kilka brzydkich słów ( w stosunku do mnie), kilka słów od niego dotyczących ślubu, dużo łez i ciągle chciałam coś z tym zrobić, rozmawiać spokojnie. No, ale dosłownie minutę temu pękłam i spokojnie(na ile byłam w stanie) powiedziałam mu, że ŚLUBU NIE BĘDZIE, przedstawiłam plan na rozwiązanie sytuacji. Samej mi ciężko uwierzyć, ze to się stało i że to się może tak skończyć.
nie cytujcie mnie proszę.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-05-18 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Kurcze porozmawiajcie...
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę spokojnej rozmowy, opadną emocję, trochę pamięć z retuszuje dzisiejsze wydarzenia i dojdzie do ślubu. Tak jak powiedziałam K. 'czasami sama miłość nie wystarczy'. Piszę tu o tym właśnie po to, że jak dojdzie do sytuacji, gdzie być może pęknę, to wejdę przeczytam i mnie to upewni, bo szczerze w tej chwili czuję, że postępuję bardzo dobrze, nawet jeśli skutkuje to mnóstwem spraw do odkręcania/odwoływania itp.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Madzia :brawo:
Marttb, powiem Ci tylko tyle, że dokładnie rok temu ja przezywalam tragedię. Miałam odwoływać ślub. Nie wiem dokładnie jaki jest u Was problem, u nas był złożony... Wchodziła w to kwestia rodziny Tz... I tak od marca dzień w dzień płakałam.. Zasypialam z człowiekiem którego kocham i krzywdze... Najgorsze co mogłobyć. Przeżyłambym zdradę, świństwa itp, ale rozstania z rozsądku było tragedia dla mnie... Finalnie pobralismy się, wyjasnilismy sobie dużo przed ślubem. Nie powiem, że problemy już się skończyły... Temat powraca przy każdej nadarzającej się okazji... Co jesteśmy u Tz rodziny emocje powracają... Na samą myśl o tym co działo się rok temu jeszcze teraz płaczę... Do czego zmierzam... Mówisz że miłość czasem nie wystarczy a ja uważam inaczej. To miłość jest fundamentem wszystkiego! Jeśli teraz wyobrażasz sobie, że mogłabyś być z kimś innym niż tz, to myślę ze dobrze robisz odwołując ślub... Może to nie była miłość a zauroczenie... Nikt nie mówił że życie z drugą osobą będzie łatwe... Cały czas trzeba się starać i uczyć się siebie... My jesteśmy 10 lat ze sobą i nadal są zgrzyty, burze i płacz.. Ale po tym wszystkim przychodzi dzień gdzie cieszę się z życia i dziękuję za najwspanialszego męża pod słońcem! Ja nie wyobrażałam sobie życia z kimś innym niż mój Mąż i nie żałuję decyzji o wspólnym życiu. Przemysl dobrze swoją decyzję... W emocjach nie podejmij żadnych kroków, abyś później nie miała do siebie żalu za zbyt spontaniczne działania.
![]() ![]() [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2016-05-19 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym, ale w tej chwili sobie nie wyobrażam tez bycia dotkniętą przez niego, wzdrygam się po tym wszystkim. Nie jedną burzę przetrwaliśmy i zawsze było warto, ale uważam, że kiedy pojawiają się pewne kwestie to należy też poszanować siebie. Zadzwonił dziś, przepraszał, że za ostro mówił, ale przez ostatni tydzień daję mu w kość (?) i chciał mi dosadnie przekazać o co mu chodzi. Żebym przemyślała to co robiłam i że mnie kocha. Dzisiaj rano wstałam i już się zaczęłam wahać. Dzisiaj nie mogę się mazać, mam szkolenie w nowej pracy, zobaczę moich pracowników i to do tego z podkrążonymi oczami. Powinnam wyglądać poważnie, a nie jak mazgaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Marttb i jak tam? Wyklarowało sie cos u Was?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Kupowaliscie alkohol juz? Mam pytanie jak to mniej wiecej wychodzi z winem i piwem, ile zamierzacie kupic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Marttb - kiepsko ale zawsze zostaje to pocieszenie, że lepiej teraz mieć wątpliwości, rozwiać je czy się rozejść niż obudzić się po ślubie. Mam nadzieję, że albo zażegnaliście to albo czujesz się dobrze z podjętą decyzją
![]() Sylwia7_89 - tak, kupiliśmy. U nas będzie 20 win, piw nie będzie. To była ilość liczona na 70 osób. Mamy 30 drinków gotowych oraz 5-6 rodzajów whisky oraz Sherridansa (to chyba jako likier się liczy, nie wiem sama). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My kupilśmy 10 białych 10 rózowych i 8 czerwonych win. Piwa też nie mamy. Ok 90 osób się spodziewamy. marttb ![]()
![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)
My kupiliśmy 45butelek wina na 100 os
17.04.2017 It's a Boy ![]() Edytowane przez megi314 Czas edycji: 2016-05-29 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Raczkowanie
|
marttb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to juz za miesiąc ! U nas 15 butelek wina na ok 50 osób dorosłych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
u nas troche więcej niż miesiąc
![]() ![]() ![]() zamówiliśmy winetki i balony ![]()
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj rowniutki miesiac :-D wczoraj bylam na spotkaniu z dziewczyna, ktora bedzie robila bukiety i dekoracje, ma mi wyslac wstepna wycene. Ciekawa jestem
![]() Czekam na wyplate i bede zamawiac wstazki, balony, strzelające tuby, dokupie jeszcze jakieś slodkosci na słodki stol, butelki na nalewki. Myslalam, ze pozalatwiamy cos w weekend, ale sobie przypomnialam, ze mamy wesele znajomych
![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zostały już takie formalności. Wszystkie pierdółki mamy ogarnięte, poza świeczkami, które muszę ozdobić. Teraz zostały nam już tylko te sprawy związane z usługodawcami, których przyspieszyć się nie da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
No juz tracę rachubę przez to,ze nie mialam wolnego weekendu od...nawet nie wiem kiedy
![]() 10czerwca znowu jade do krawcowej, mam nadzieje,ze juz bedzie gotowa do odbioru picus glancus
![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
I u nas dziś miesiąc do ślubu jejciu... ale ten czas zapitala ;p równo 30 dni
![]() Czekam teraz aż dojdzie pare rzeczy. Styropianowe opakowania kupiliśmy, pudełka na ciasta, świeczki tealighty do świeczników i serwetki flizelinowe (sala daje ale i tak trzeba dodatkowo zapłacić, więc uznaliśmy, że sami sobie kupimy i wyjdzie taniej). Jesteśmy w końcu po pierwszej spowiedzi, choć jeszcze nic nie zapłaciliśmy za ślub :P Poszliśmy w sobotę zapłacić za zapowiedzi żeby już się móc wyspowiadać, a ksiądz nam mówi, że już po spisaniu protokołu puścił nasze zapowiedzi i wszystko razem później żeby zapłacić, więc nawet nie zdążyliśmy ich zobaczyć nawet... Przedwczoraj zrobiłam już wszystkie karty menu (jedną popsułam, więc będzie o jedno mniej ![]() Edytowane przez sensualna Czas edycji: 2016-06-02 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
BAN stały
|
nam został transport, ciasto i % do kupienia. nie wiem ile mnie to wyjdzie przy 50 osobach. jak myslicie ile wodki, wina, ciasta bedzie mi potrzeba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.