|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
Nie wyobrażam sobie osiatkowanego domu Zresztą siatki by mi nic nie dały , bo mam małe dzieci , zawsze gdzieś drzwi otwarte zostaną , okno , drzwi na dole od garażu itp . łatwo napisać jak się mieszka w mieszkaniu Zresztą nie ma co łatwo czy trudno to zrobić , bo ja po prostu nie chcę siatkować domu i zamykać w nim kotów Współczuję Kiedyś też trafiło na narożnik w salonie , ale ten na szczęście jest ze skóry , także ominęło nas pranie . Wcierałam w te miejsca właśnie tą sodę z octem i potem jakoś samo przeszło . Żwirek używamy cat best i benka lawendowego , ale kotom chyba bez różnicy . ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- A kot babci może po prostu zmienił właściciela U nas kot sąsiadki teraz mieszka u drugiej . Wkurzł się na remont i się przeprowadził ![]() Pominę już fakt że babcia pewnie miała kota bez chipa i adresówki . Starsi ludzie niestety nie wiedzą co to chip
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedzą, wiedzą ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Kretka - zawsze coś się może stać . Ja jednak swoich kotów zamykać nie będę
W bloku bym trzymała w mieszkaniu, w domu nie będę Mój biały kot zresztą by właściciela nie zmienił , bo on nawet u nas tylko mnie toleruje jak go przyniosłam do domu był zupełnie dziki , gryzł i syczał na wszystkich łapałam go w takich rękawicach kuchennych , bo inaczej się nie dało uniknąć pogryzienia . Przywykł ale tylko do mnie . Jego brat był zupełnie inny - miziak ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Co do karmienia " szitem " cóż znam wielu ludzi co koty mają , a po prostu nie stac ich na drogie karmy Mam sąsiadkę co ma trzy koty , wszystko znajdy , wyciągnięte gdzieś ze śmietnika , czy rowu Karmi tanim jedzeniem , bo na takie akurat ją stać . Ale koty mają wspaniały dom i są kochane i rozpieszczane . I to się w tym momencie liczy . Idąc takim tokiem myslenia połowa ludzi przynajmniej kotów mieć nie powinna Bo nie mają na firmę z siatką i ekstra żarcie
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ludzie, którzy mają dzieci i karmią batonikami są hejtowani, bo tak nie można, bo to dzieciom szkodzi tylko. Czemu nie można hejtować osób, które nie karmią zwierząt zgodnie z ich układem trawiennym? Nikt nikomu nie każe karmić dobrą karmą, ale skomentować to można. Czy nawet zaproponować zmianę, bo nawet nie każdy WIE, że źle karmi. Tak też połowa ludzi nie dostaje kotów z fundacji, bo nie spełniają tych "wymyślnych" wymagań. I też mają ból dupy. Cóż, bywa.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-10-24 o 12:03 |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam koty w fundacji która nie daje kotów do domów wychodzących
![]() ![]() A teraz nie raz bywają u mnie ludzie ze schoniska podległego fundacji . Bo moje koty mają w nosie psy , i sprawdzamy jak pies na koty reaguje To ułatwia potem bardzo adopcję pieska Co do karm to wiadomo można kupić taniej a lepiej , a większość ludzi nawet o tym nie wie ![]() Zresztą ja sama gówno wiem o karmach Zamawiam joserę , albo taką http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...osch_sanabelle mam też teraz eukanubę . czy dobre nie mam pojęcia ![]() ![]() ostatnoo coraz wiecej trąbi się o tym że kot nie powienien jeść karm ze zbożami . No i moje koty nie ruszą żarcia z drogich saszetek A najbardziej lubią te z rossmana - winston czy jakoś tak . Dostają też mięso . Mam nadzieję że im krzywdy nie zrobię
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, a nie każda fundacja wyda zwierzę do kogoś, kto nie odpowiada totalnie ich standardom. Czyli jakby ktoś napisał w ankiecie, że balkonu nie osiatkuje, a karmić będzie Whiskasem, bo to taka dobra, mięsna karma, w reklamie mówią - to nie przejdzie ![]() Wszystkie zbożówki, do tego Eukanuba testowana, ale to chyba tylko mnie tutaj obchodzi Moje jedzą mokrą, ale nie miały od początku wyboru - masz tutaj Grau, a w drugiej misce Kitekata, jedz co ci pasuje, powybrzydzaj sobie Dostawały to, co im dawaliśmy i tyle. One akurat z ochotą i smakiem zajadają się tym jedzeniem (są niewybredne, poza tym od początku jak zeszły z ulicy do fundacji to jadły chociaż umiarkowanie dobrą karmę, a nie marketową), ale ogólnie z kotami jest jak z dziećmi - dzieci też, jak się przyzwyczai do słodkości i chipsów, to nie zajadają się chętnie warzywami. Wolą batonika, a nie brokuła.
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
A co z suchych karm jest w takim razie dobre ?
Skoro zgłebiasz temat , to odwal za kogoś robotę i podeślij jakieś linki ![]() Skoro i tak wydaję , nie na market to mogę zawsze lepszą kupić ![]() Ktoś mi ostatnio mówił o tej że dobra http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...te_of_the_wild i acana że ponoć też dobra . Z saszetkami chyba się nie bardzo da zrobić cokolwiek . Ja własnie na początku kupowałam lepsze , to kręcenie nosem było ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- A zanim do mnie trafiły to lepiej nie myśleć co jadły Szylkretka to miała jakieś suche nasypane , co ziarenka były jak pół niej Na szczęście w schronie naszym była tylko dwa dni Co się z nią działo wcześniej tego nie wiem nikt Jak zostawiłam kiedyś talerz na stole po obiedzie i polazłam na tron , to zadziałała lepiej niż zmywarka
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza zooplusem Power of Nature na przykład. Ziwi Peak jest dobra, ale to naprawdę droga karma ![]() Z mokrych Grau, Catz Finefood, GranataPet, Feringa. Jak one wcześniej szit jadły to faktycznie mogą mieć właśnie już zakodowane, że to jest jedzenie, a inne to fuj. Ja np. polecam zawsze takim osobom, co nie mają naprawdę kasy karmę Smilla. Albo z takich typowo marketowych, ale chociaż niestestowana - Catessy. Ceny jak marketówek., kupuję ją dzikusom spod bloku.
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Smille kiedyś miałam małą paczkę kotom smakowała
![]() dzięki wielkie przepisałam to sobie na kartkę , magnesem na lodówkę i jak będę zamawiała to sobie zamówię mniejsze paczki tych karm Zobaczymy co tam kotom posmakuje . Ta porta 21 widzę że ma super cenę Prawie połowę mniej niż reszta kosztuje Z mokrych tez coś spróbuję może się do czegoś przekonają z tych lepszych . Dzięki wielkie Cytat:
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram, neyra zbadaj mocz. U mojej Kredki na początku było to idiopatyczne zapalenie pęcherza a potem szczawiany wapnia.
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Peru a co się z Twoim drugim kotem stało ?
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Ekonomicznym i dobrym wyjściem jest też mieszanie karm: tanich z drogimi. Mam koleżankę, która kupuje Purinę, bo kot to lubi. A ze mną zamawia droższe karmy bezzbożowe i mu je miesza. Poza tym daje surowe mięsko
![]() Kretka nie martwiłabym się tak bardzo o kota wychodzącego: jest na najlepszym barfie Nie widzę też nic złego w wypuszczaniu kota w spokojnej okolicy na kilka godzin dziennie. Jeśli jest wykastrowany, ma obroże, jest zaszczepiony, a w pobliżu nie ma ruchliwej ulicy. Takie koty często nie wychodzą poza teren ogrodzony. Jeśli bardzo się o kota boimy można go oszelkować i przypalować
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Moje miały całe lato dzwonki na obrożach Nie przeszkadzało w polowaniu . Ptaki które przynosiły były małe ( gatunek ) ale dorosłe . Zawsze mieliśmy na tarasie gniazgo sinogarlic , ale pojawiły się koty , to i gniazda nie było . Myszy wolę zdecydowanie te złapane przez kota niż te w domu ![]() Jak mam wybór No i moje własnie mało się szwendają poza naszym terenem Skubane chyba go celowo wnerwiały siedząc na murku gdzie nie mógł im nic zrobić . ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A czy to prawda że kotu wieprzowiny nie można dawać ?
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba lepiej już byłoby kupić średnia karmę i dawać tylko ją.
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak właśnie babcia wypuszczała Kicołka, ma ogrodzoną działkę, dużą, mógł sobie łazić, ale kiedyś nie wrócił. Zagryzło go coś w okolicy. Zdarza się.
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze chyba z 10 szt w zamrażalniku ... uwielbiam !!! ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Szczurów u mnie nie ma, one raczej w piwnicach w blokach żyją . U nas mysz polna
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Dwa dni temu został uśpiony.
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1521 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała nie ryzykować, że kot dostanie za dużo jakiegoś składnika albo innego za mało. Jeśli np. Kupuje się droższa karmę bezzbozowa i to miesza z karma zbożowe, to i tak w diecie są zboża i taka dieta traci sens. Kojarzy mi się to z panią, która dla swojego owczarka raz na miesiąc kupuje 1 kg royala
i co? Może powiedzieć, że psa karmi royalem! ; p
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Daję Florkom raz na miesiąc kawałek surowego mięsa z olejem łososia i tauryną, mogę powiedzieć, że karmię BARFem
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Myje się kuwetę, wkłada taki silikonowy żwirek. Pobiera się mocz taką pipetką i do probówki. Tak my robiliśmy, wszystko kupiliśmu u weternarza.
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Podłóż chochlę pod dupę jak będzie lał
|
#1527 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2014-10-24 o 14:47 |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Moje stoją frontem do wejścia. I co Sherlocku?
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
To już nie mój problem
Zdjęłabym przykrycie kuwety i od tyłu się zaczaiła
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie zwykle kot syfu nie ruszy , znaczy mysz musi być dobra ![]() ![]() No u kota to ciążki przypadek , przykleić do tyłka taki woreczek jak się niemowalakom pobiera
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Bo nie mają na firmę z siatką i ekstra żarcie

Moje jedzą mokrą, ale nie miały od początku wyboru - masz tutaj Grau, a w drugiej misce Kitekata, jedz co ci pasuje, powybrzydzaj sobie