Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 19:25   #1501
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
taka, tylko bez tego w paski
http://art-madam.pl/zdjecie/girlanda...bjlqdzrzlf.jpg

poćwiczyłam, teraz idę się kąpać i z małżem mamy wieczór
a jutro zjazd
fajna
kaska konieczie daj znac jak bylo
bardzo z t, jestesmy ciekawe jak ten kurs czy warto

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:25   #1502
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Tasia poslodzilas mi
Larysko, niestety ale dobrze Ci wyplacili.

Tasia czekam na pw. A jutro napisze co po rozmowie z Pania bo teraz karmie Milka i ide z kolezankami do pubu taki spontan wyszedl i nie odmowilam bo mam chec sie oderwac.

Ja tez idę w tango z dziewczynami - właśnie czekam na tramwaj pola juz smacznie spi, tata grzecznie siedzi w domu wiec można sie zrelaksować

Tassia piękny obraz. Musze kipic pisaki

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:26   #1503
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
W zaufaniu powiem Wam, że moja rodzina robi z czasem coraz bardziej oszołamiające pokazy swojej ignorancji i tego jak bardzo ma mnie gdzieś. Jak się zwierzyłam przyjaciółce, to aż nie wiedziała co powiedzieć - a języka w gębie nigdy nie zapomina.

Od paru dni łażę jak struta i powiem Wam, że jak się otrząsnę, to dopiero będzie się działo. Czuję, że nie mam w rodzinie żadnego wsparcia, sama muszę o siebie walczyć i pion trzymać przede wszystkim dla Julka. Czuję, że część mnie umarła i jedyna dobroć jaką mam w sobie uchroni się tylko dla mojego dziecka. Jak ktoś będzie chciał nam zrobić krzywdę, to zrównam go z ziemią i wydrapię oczy.

przykro mi
kiepsko to brzmi
walcz, ja w pewnym momencie dalam sie stlamsic i nie jest dobrze

Aleksander
Stary 2014-09-26, 19:26   #1504
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
taka, tylko bez tego w paski
http://art-madam.pl/zdjecie/girlanda...bjlqdzrzlf.jpg

poćwiczyłam, teraz idę się kąpać i z małżem mamy wieczór
a jutro zjazd

Bardzo ładna i ja tez mowię girlanda

Stary 2014-09-26, 19:26   #1505
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro zaczynam podyplomówkę i trochę mam stresa, czy nie wyjdę na debila po ponad roku siedzenia w domu
dasz rade
daj znac jak poszlo i jak wrazenia

Aleksander
Stary 2014-09-26, 19:28   #1506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro zaczynam podyplomówkę i trochę mam stresa, czy nie wyjdę na debila po ponad roku siedzenia w domu

Cos ty będzie dobrze chyba wszystkie mamy takie obawy ale tak po prawdzie pomyśl jak wykorzystany był Twój mózg od wielu domowych akcji - począwszy od śledzenia objawów płaczu po wymyślanie najwspanialszych zajęć dla Oli mózg pracował cały czas, będzie ok

Stary 2014-09-26, 19:30   #1507
policzanka
Wtajemniczenie

Motylku,tak jak piszesz -na wszystko przyjdzie czasja się już nie mogę doczekać kiedy moja Lila będzie tak gadać jak Twoja Tusia, bo póki co to tylko,, mama,,, ,,dziadzia,, ,,, oko,, i ,,kon ,,. Może i jeszcze coś tam mówi ale mi ciężko wyłapać.

Kasia a żebyś wiedziała że ja się jak przestępca czuje..nawet nie chce wchodzić na neta i czytać co mi grozi..

Larysko zamawiam juz rzeczy na allie ale były one, , no name ,, tym razem pokusił się by zamówić parę rzeczy z postaciami Disneya, peppą i hello Kitty..

Ciasto tęczowe chyba wyszło..troszkę pracy było . mam nadzieje ze będzie fajnie wyglądało po przekrojeniu

Strasznie się czuje..nie wiem skąd ale mam w sobie przeogromna ilość negatywnej energii..aż mnie ściska w środku..chyba musze się porządnie nabrzdyngolic. .

Tassiu obrazek przecudny! Świetna pamiątka!

Dziękujemy za całuski i również przesyłamy
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:33   #1508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Motylku,tak jak piszesz -na wszystko przyjdzie czasja się już nie mogę doczekać kiedy moja Lila będzie tak gadać jak Twoja Tusia, bo póki co to tylko,, mama,,, ,,dziadzia,, ,,, oko,, i ,,kon ,,. Może i jeszcze coś tam mówi ale mi ciężko wyłapać.

Kasia a żebyś wiedziała że ja się jak przestępca czuje..nawet nie chce wchodzić na neta i czytać co mi grozi..

Larysko zamawiam juz rzeczy na allie ale były one, , no name ,, tym razem pokusił się by zamówić parę rzeczy z postaciami Disneya, peppą i hello Kitty..

Ciasto tęczowe chyba wyszło..troszkę pracy było . mam nadzieje ze będzie fajnie wyglądało po przekrojeniu

Strasznie się czuje..nie wiem skąd ale mam w sobie przeogromna ilość negatywnej energii..aż mnie ściska w środku..chyba musze się porządnie nabrzdyngolic. .

Tassiu obrazek przecudny! Świetna pamiątka!

Dziękujemy za całuski i również przesyłamy

Poli chyba tak idź sie rozładuj! Ja idę bo tez ciagle taki niepokoj we mnie siedzi. Jakby było bliżej to bym Cie wyciągnęła no ale niestety.

Stary 2014-09-26, 19:44   #1509
MsLullaby
Zakorzenienie

Ech jak to zawsze przy każdej okazji bywa Bartuś ma kiepski sen i właśnie go tż drugi raz usypia...

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:02   #1510
butterfly20
Zakorzenienie

Haha Tuśka dzisiaj cały dzień gada Ihaaa Ihaaa. Zaczęło się jak jej pokazywałam konia w książeczce. A w ogóle to polecam, Tusia uwielbia

http://www.empik.com/100-zwierzakow-...8163,ksiazka-p mamy też 100 Pierwszych słów z tej serii

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Czy jest na sali osoba która po urlopie macierzyńskim ma jeszcze umowę i co za tym idzie urlop wypoczynkowy do wykorzystania za 2013 rok i 2014?
Bo kurcze mam problem i pewnie skończy się tak że zadzwonię do kadr bo jednak za mało mi za niego wyplacili i to sporo :/ jak u Was jest liczony ten urlop? Tzn u mnie jest tak ze jest podstawa plus prowizja i tak miałam L4 w ciąży liczone - średnia z roku itd. I co za tym idzie myślałam że i teraz tak będzie ten urlop liczony i nawet poczytalam fora prawne i tak powinno być a ja dostałam jakby sama podstawę :/ no 2x za mało....
moja koleżanka dzwoniła do pipu i mówili jej,że jest liczone za 3 miesiące przed L4, przyczym ona miała premie uznaniowe i tego nie liczą do urlopu, więc też jest w czarnej d...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Sto lat dla Majki

Piekne pisacco Tassia

Kurcze, nie pomyslalam o pisakach. Kupilismy kredki worskowe, a tu troche lipa,bo dosc mocno trzeba przyciskac i Milosz raczej dziabie po kartce.
A na tej imrezie rossmannowskiej odkrylismy,ze lubi mazac
jak go stamtąd zabieralismy to czarna rozpacz byla
no ja też właśnie dałam jej woskowe. może faktycznie mazaki lepsiejsze będą.

pojutrze będę poszukiwać barwników spożywczych (gdzie to kupić?) i zrobimy farby do malowania. I chcę też nimi pomalować jej rączkę i stopę i odbić

No i ten...wiecie... proszę o kciuki!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:07   #1511
tassia
Zakorzenienie

Motyl kciuki mam na maksa

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 20:26   #1512
MsLullaby
Zakorzenienie

Motyl mocne kciuki choć zdasz napewno!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-26, 20:28   #1513
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Motyl mega wielkie
ale masz stresa pewnie
o ktorej egzmin

Aleksander
Stary 2014-09-26, 20:30   #1514
kaska87
Zakorzenienie

Motyl chociaż ja jestem pewna, że zdasz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:38   #1515
Asiek84
Wtajemniczenie

Motyl wielkie kciuki trzymam

doła mam... chyba te zmiany na rączkach i stópkach to kolejny znak azs.... Mamy natłuszczać i nie doprowadzać do przesuszenia i jak najszybciej Go chyba do alergolog zapiszę, niech zobaczy i oceni co dalej... Myślałam że to ustrojstwo już minęło, bo był czyściutki.

Skończyła się moja beztroska, Hubi chodzi jak mały motorek, jest dosłownie wszędzie, na schodach, na kanapę się wspina, trzeba mieć oczy dookoła głowy, taki mały szogunek zniego...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-09-26 o 20:39
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 21:05   #1516
dirtymagic85
Zadomowienie

hej, podczytałam trochę, ale nie będę się odnosić, coraz mniej czasu, w ten weekend mam ostatnie zajęcia z kursu i egzamin za tydzień, jutro idę poza tym do pracy na parę godzin normalnie się powdrażać, co by nie było lipy na pierwszym dyżurze, także ten...w skrócie:

chore dzieci zdrowiejcie szybko
motylku mocne kciuki jutro
endżi...trzymaj się twarda, równa babko i tak jak piszesz, nie daj się!
No i późne, ale serdeczne życzenia urodzinowe dla Majeczki z okazji pierwszych urodzin!:roza :
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:19   #1517
policzanka
Wtajemniczenie

jabaw się dobrze

motylku-kciuki!na 100% zdasz!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Motyl wielkie kciuki trzymam

doła mam... chyba te zmiany na rączkach i stópkach to kolejny znak azs.... Mamy natłuszczać i nie doprowadzać do przesuszenia i jak najszybciej Go chyba do alergolog zapiszę, niech zobaczy i oceni co dalej... Myślałam że to ustrojstwo już minęło, bo był czyściutki.

Skończyła się moja beztroska, Hubi chodzi jak mały motorek, jest dosłownie wszędzie, na schodach, na kanapę się wspina, trzeba mieć oczy dookoła głowy, taki mały szogunek zniego...
o kurcze..zeby to nie było to...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Czy Wasze dzieci też mają taką zabawe?znaczy się chodzenie z zamkniętymi oczami?Lila juz sobie zdążyła nabić pare siniaków

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:54   #1518
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Larysa obawiam się ze to poprawnie wyplacony urlop. Gorgulek na pewno zna odpowiedz.

Cytat:
Tasia poslodzilas mi
Larysko, niestety ale dobrze Ci wyplacili.

Tasia czekam na pw. A jutro napisze co po rozmowie z Pania bo teraz karmie Milka i ide z kolezankami do pubu taki spontan wyszedl i nie odmowilam bo mam chec sie oderwac.
Kurcze dziewczyny ale jak wytłumaczyć fakt że gdy jest urlop normalnie w wakacje po 2 tyg każda osoba ma to jest liczona średnia razem z prowizja? Albo drugi fakt zadzwoniłam do koleżanki z firmy tylko ze jej się umowa skończyła z dniem porodu i po prostu zapłacili jej wtedy za niewykorzystany urlop i tez uwzględnili jej średnia z prowizja czyli mniej więcej to co brała na L4 w ciąży. Ja też myślałam że tyle dostanę co na chorobowym. To dlaczego jednak jest inaczej? Nie rozumiem właśnie?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

moja koleżanka dzwoniła do pipu i mówili jej,że jest liczone za 3 miesiące przed L4, przyczym ona miała premie uznaniowe i tego nie liczą do urlopu, więc też jest w czarnej d...

No i ten...wiecie... proszę o kciuki!
No właśnie tak wyczytałam na forum prawnym że 3 ostatnie miesiące przed pójściem na chorobowe. Wtedy by było fajnie bo miałam dobre wyniki w listopadzie grudniu i styczniu. Od 1 lutego poszłam na L4.

Kciuki za jutro!! Narzeczona mojego kuzyna też przystępuje do tego egzaminu
Stary 2014-09-27, 00:08   #1519
Zakorzenienie

Motyl kciuki mocno trzymam! powodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 01:12   #1520
tassia
Zakorzenienie

Nie mogę spać

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

Larysa wg mnie standardem jest to ze urlop jest wypłacany bez prowizji chyba ze ja tak czy siak wyrobisz w dni które pracujesz ale mogę się mylić bo nigdy na prowizji nie pracowalam

[/RIGHT]
Stary 2014-09-27, 03:11   #1521
MsLullaby
Zakorzenienie

A mój syn dopiero zasnął

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-27, 06:18   #1522
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Czy Wasze dzieci też mają taką zabawe?znaczy się chodzenie z zamkniętymi oczami?Lila juz sobie zdążyła nabić pare siniaków
jaka ona jest słodka
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A mój syn dopiero zasnął
jak to dopiero? Coś go bolało?

Emilka dziś będzie spała u teściowej

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Motyl kciuki za egzamin

Moja bratowa miała wczoraj obronę i zdała na 5 Jest teraz magistrem matematyki, ochrony środowiska i chemii Ale jestem z Niej dumna. Mądra kobieta
Stary 2014-09-27, 07:09   #1523
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Gorgulku, z tego co piszesz wynika, że córcia jest wrażliwą dziewczynką. Kochana, mocno za Was trzymam kciuki, oby udało się oszczędzić jak najwięcej łez

Lulla, szczęśliwa 7

Misia, chciałam się pochwalić, że udało mi się zrobić segregację w ubrankach (przy okazji znalazłam pudełko z perfumami, które miałam dostać na uro od tż - schował je w kartonie z za małymi ubrankami ). Muszę teraz błyskiem Ci zrobić foty, bo jest parę rzeczy specjalnie dla Korniczka na teraz

Dziewczyny, ja mam ten stoliczek z FP. Nie ma opcji żeby dziecko na nie wlazło - jest pochyły, zabawki są na nim gęsto ustawione.
Powiem Wam, że Julowi on specjalnie nie robi. On nie jest amatorem drogich zabawek. Zamówiłam piękne na jego urodziny i zupełnie bez sensu. Najlepsze zabawy są teraz jakimiś śmieciami - balonem, kalendarzykiem...
Biję Ci wielkie Korn zresztą też. Tylko teraz musze zacisnąć pasa, co by kaskę znaleźć.

Pojechaliśmy wczoraj kupic chłopakom lampę do pokoju. Przy okazji kupiliśmy Kornowi nową zabawkę babyball z VTecha, i to jest kolejna zabawka której Korn unika. Tak samo unika telefonu z vtecha. Masakra jakas.
Masakra.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Motylko wielkie kciuki, Jaika brawa dla bratowej !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 07:18   #1524
bajka1807
Zakorzenienie

Motyl kciuki wielkie!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 07:30   #1525
rusałka_1
Zakorzenienie

motylku kciuki!!!!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 07:32   #1526
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy wczoraj kupic chłopakom lampę do pokoju. Przy okazji kupiliśmy Kornowi nową zabawkę babyball z VTecha, i to jest kolejna zabawka której Korn unika. Tak samo unika telefonu z vtecha. Masakra jakas.
Masakra.

Może Kornelek musi dorosnąć do tych zabawek? One nie mają, no właśnie czego nie mają? Nie mają tego czegoś według mnie dlatego nie lubię zabawek z Vtecha, są jakieś takie oschłe Bratanice mają dużo tych zabawek i lubią je, Luli Bartuś też lubi, ja wolę bardziej kolorowe i słodsze Te z FP są idealne ale to nie ja przecież się będę nimi bawiła
Stary 2014-09-27, 07:35   #1527
tassia
Zakorzenienie

Poli Maciej tak nie robi ale w sumie musi to wyglądać rozkosznie

Ja ika gratki dla bratowej. Stresujesz się zostawieniem emilki? W sumie odpoczbiesz. Wyluzujesz się my za tydzień wybieramy się na dzikie tańce ale jeszcze nie mamy pomysłu co zrobić z Maciuchem

[/RIGHT]
Stary 2014-09-27, 07:44   #1528
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

No i mam jedno jeszcze przemyslenie. Powiedzie mi czy wiek 5 lat to odpowiedni wiek na pojscie dziecka do szkoły? Wg mnie mija się z celem. Zalatwilabym Zuzi odroczenie ale wszystkie jej koleżanki z przedszkola pójdą do 1 klasy. Wg mnie ona nie jest emocjonalnie gotowa na to

Dobra ide sobie poplakac i biorę się za robotę to nie będę tyle myślała.
wszystko zalezy od dziecka. ja bylam 5latkiem w 0rówce, moja siostra tez, artur też... teraz jest w 1 klasie. nie widze by wlasciwie komukolwiek to nie pasowalo, w koncu w szkole nei bija, nie krzycza, tak jak w przedszkolu sie robi szlaczki na poczatku, czasem nawet bawi. a nauka siedzenia troche w miejscu akurat coniektorym sie przyda

ma zwykle lekcje 8-12/13

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Tassia, mogę poświęcić 3 dni ale boje ze ona 4 dnia tez będzie chciała żebym z nią była dłużej i nie wiem czy nie pogorsze tym sprawy.
Ogólnie dzieci nie palaja miłością do tej pani. Wiem ze niektóre tez miały z nia problem, w sensie ze dzieci nie chciały chodzić/plakaly ale przeszło chyba tym dzieciom bo temat ucichł. Była tez w tamtym roku nowa pani która wydaje posiłki i tez taka co ma donośny głoś i nie cacka się ale wiem ze parę razy Zuzie pochwalila i Zuzia ja zaczela lubic, i nawet na jakiś taeatrzykach czy gdzieś siadala jej na kolana.
Nie wiem czy ma to znaczenie ale Zuzia od zawsze "bala sie" obcych. Dobrze czuła się w środowisku ludzi znanych. Każdy teatrzyk/bal w przedszkolu to musiała z jakąś panią iść/trzymać za rękę/siedzieć na kolanach. Bala się nawet mojego wujka, który dzieci uwielbia. Mikołaja nadal się boi choć nie mam pojęcia dlaczego.
Myślisz ze może to gdzieś głębiej leżeć? Może jednak powinnam psychologa odwiedzić żeby mi choć trochę nakreślił a w jakim kierunku z nia iść i jak jej pomoc? Jak z nią pracować? Jak jej pokazać ze warto ufac ludziom i wychodzić na przeciw? Może najpierw moja wizyta sama a następną z Zuzia? Jak myślisz?

Aha. Odroczylabym jej ten obowiązek. Myślę ze Pani Zuzi by w tym pomogła bo wie jak jest ale czy nie będzie dodatkowym stresem to ze będą nowe dzieci? Bo niektóre z teraźniejszej grupy pójdą z nią do 1 klasy, inne rozejda się innych szkół. Choć jak teraz myślę to chyba w obecnej grupie są młodsze dzieciaki które zostaną i w sumie Zuzia je zna. Część pań tez wiec kozę byłoby to jakieś rozwiązanie.
ja tam twierdze ze niektorzy sa bardziej niesmiali a inni mniej i nawet superterapie tego nei zmienia zbytnio. ale pewnie tassia wie na takie tematy wiecej niz ja.

chyba jestem zmeczona, przeczytalam wytłuszczone jako odrobaczyłam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 07:51   #1529
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Może Kornelek musi dorosnąć do tych zabawek? One nie mają, no właśnie czego nie mają? Nie mają tego czegoś według mnie dlatego nie lubię zabawek z Vtecha, są jakieś takie oschłe Bratanice mają dużo tych zabawek i lubią je, Luli Bartuś też lubi, ja wolę bardziej kolorowe i słodsze Te z FP są idealne ale to nie ja przecież się będę nimi bawiła
serio nie wiem o co mu chodzi. chcieliśmy mu kupić na roczek stoliczek z vtecha, ale chyba bedzie z FP jednak.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 07:58   #1530
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Czy jest na sali osoba która po urlopie macierzyńskim ma jeszcze umowę i co za tym idzie urlop wypoczynkowy do wykorzystania za 2013 rok i 2014?
Bo kurcze mam problem i pewnie skończy się tak że zadzwonię do kadr bo jednak za mało mi za niego wyplacili i to sporo :/ jak u Was jest liczony ten urlop? Tzn u mnie jest tak ze jest podstawa plus prowizja i tak miałam L4 w ciąży liczone - średnia z roku itd. I co za tym idzie myślałam że i teraz tak będzie ten urlop liczony i nawet poczytalam fora prawne i tak powinno być a ja dostałam jakby sama podstawę :/ no 2x za mało....
ja! ale ja wlasnie od poniedzialku ide za urlop z 2013 i potem jeszcze z 2014. u nas nie ma kasy wiec inaczej i tak bym nie mogla zrobic.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości