Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 08:35   #1501
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Posluzcie rada...Mysle nad kolorem sypialni bo musze kupic farbe, czy ktoras ma fiolet ? Mnie chodzi o taki bardzo blado - szary na tym zdjeciu ten jasniejszy fiolet http://m.beckers.pl/inspiracje/czaru...rzestrzen.html
i zastanawiam sie czy bedzie pasowac do tego zielen, szary, drewno i czerwien? Bo takie mam jeszcze inne kolory w sypialni (szafa szara, drewniane lozeczko i regal, lozko tez drewniano - szare ale dodatki typu poduszki kape mam czerwono - zielone i zaslonki chce bialo - zielone ... Nie bedzie sie to gryzlo..?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-23 o 09:04
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:40   #1502
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Posluzcie rada...Mysle nad kolorem sypialni bo musze kupic farbe, czy ktoras ma fiolet ? Mnie chodzi o taki bardzo blado - szary na tym zdjeciu ten jasniejszy fiolethttp://m.beckers.pl/inspiracje/czarujaca-przestrzen.html
i zastanawiam sie czy bedzie pasowac do tego zielen, szary, drewno i czerwien? Bo takie mam jeszcze inne kolory w sypialni (szafa szara, drewniane lozeczko i regal, lozko tez drewniano - szare ale dodatki typu poduszki kape mam czerwono - zielone i zaslonki chce bialo - zielone ... Nie bedzie sie to gryzlo..?
Ja mam fioletowa sypialnie , jedna ściana w ciemnym jagodowym kolorze, reszta jasny fiolecik , dodatki mam fioletowe ale lampki czerwone No i meble wenge. Ten kolor co wkleilam sie nie wyświetla tylko pokazuje główna stronę beckersa. Ale wiem ze fiolet z zielonym tez pasuje https://www.google.pl/search?q=fiole...iw=768&bih=927
Stary 2014-09-23, 08:43   #1503
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
podczytuję mamy październikowe i widze, że u kolejnej akcja się chyba zaczęła...

co jest?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

czekoladka, aleksandretta gratuluję udanych wizyt
czekoladka faktycznie będziesz miała dużą dzidzię Ja ucieszyłabym sie na 3200 :P
Mi też się taka waga podoba, pomiędzy 3000 a 3500, ale coś czuję, ze jeśli dotrwam do terminu, to raczej w górnej granicy dziecko będzie.
Też czytałam, muszę zajrzeć do nich, ale chyba się w nocy rozpakowała?

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aneteka - ja miałam takie ciśnienie przed ciążą i tak do połowy ciąży, teraz mam wyższe, może sróbuj jeszcze więcej pić?

Z tymi porodami to przecież październik już za parę dni a poród przed terminem to częstą sprawa także drogie Panie szykować krocza i za chwilę my
Cichooooooooo, moje korcze nie czuje się jeszcze gotowe, ja to wiem.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
i jak synus ? wyspal sie na nowym lozku?
mojej nadal zakladam barierke na noc bo ma tendencje do spadania z lozka
szkoda....., byloby fajnie spotkac sie na porodowce

a to wiercipietka

to co prasujemy dzisiaj?
Synuś się wyspał, nie zleciał, a ma talent. Tak się kręci, że ostatnio spaliśmy w gościnie na duzej rogówce rozkładanej, leżał od brzegu i mi zjechał na podłogę.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się!

zajadam świeżego obwarzanka z Turkiem rzodkiewkowym

gratuluję wizyt!

ja wczoraj nie zrobiłam NIC, w ogóle taka śnięta chodziłam przez tą pogodę...
dziś za oknem nie lepiej, ale może jakoś coś ruszę....

noc miałam kiepską.... trochę się budziłam, bo wczoraj wieczorem akcja....
Johny już spał, my oglądaliśmy jeszcze tv, nagle huk u niego w pokoju, cos spadło...
tż poszedł sprawdzić.... spadł krzyż znad drzwi.... i Jezus się rozleciał, w sensie połamał......
Ela, tak mnie rozbawiłaś,że prawie oplułam laptopa, a sok marchwilowy piję

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej!

Gratki za wszystkie wizyty!
Faktycznie trzeba broszki szykować, bo zaraz nasza kolej

Ela może przeciąg był czy gwoździk na którym wisiał krzyżyk był poluzowany i dlatego spadł? .. też nie lubię takich sytuacji, zaraz człowiek myśli

Ja za to pożarłam się wczoraj z moją mamą :/ no tak mnie kobita wkurza, że chyba utnę z nią wszelkie kontakty

Łóżeczko stoi, materacyk jeszcze w folii, karuzelka, przewijak na miejscu jeszcze lampkę muszę kupić, przyjdzie przybornik i literki z imieniem no i ta komoda... także jeszcze troszkę roboty będzie
Chłopaki wczoraj tak patrzyli, młodszy się pyta: mamo, a jak Sara będzie wchodzić do tego łóżka? A starszy: no nie wiesz, przeciez ona nóg nie będzie jeszcze miała, trzeba ją będzie tam wrzucać kuźwa myślałam że padnę

Jadę do miasta do rossmana i muszę netbooka zawieźć do naprawy..

Miłego Dnia!
Dzieci to mają pomysły. Mój syn stwierdził, że jak już nie będę miała Lilki w brzuchu, to będę ją mogła wozić na plecach jak konik, on wie, że ona jeszce nie bedzie umiała siedzieć, ale on ją będzie trzymał, żeby nie spadła.
Stasiu też mnie woła: szybko mamo choć i się dziwi, ze ja się tak gramolę powoli z kanapy, ciągnie mnie za rękę i pomaga.

A ostatnio powiedział, że mam być cicho, to ja: dobrze, będę milczeć jak grób,
a on: chyba jak grubas, no co masz gruby brzuch, bo masz dzidziusia

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do dziewczyn, które mają ręczny laktator Aventu: lub jaką ma siłę ssania?
Oraz do tych z nas, które już miały okazję karmić piersią i używać innych laktatorów: jakie były wasze laktatory? leciutkie czy silne?

W sensie, że jak przyłożycie go do jakiejś części ciała typu np. nad piersią lub do uda czy do boczku to czy on mocno zasysa?

Wczoraj dostałam taki laktator i porównując np. z ręczną Medelą to jest on bardzo delikatny i zastanawiam się czy laktator ma być delikatny czy ma raczej mocniej ciągnąć? Czy odciąganie mleka wymaga siły czy leci prawie że samo?
Sama już nie wiem
Heeeelp me!
Ja miałam ręczny z Canpola, dość mocno ciągnął, ale bez przesady, siniaka chyba bym sobie w innym miejscu nie zrobiła.
Z cyca samo leci jak jest laktacja, ale jak sie ściąga, to trzeba jednak to przyspieszyć, bo pól dnia by to trwało. Dlatego trzeba ciśnieniem ściągać. Mnie bolała ręka od laktatora, umordowałam się i wreszcie wolałam ściągać samymi palcami bezpośrednio do buteleczki.

Zostawiłam pranie na balkonie i mi zmokło, ale to już ostatnia pralka dzieciowych.
Stary 2014-09-23, 08:46   #1504
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość

Moja babeczka przyjmuje tylko w poniedziałki wiec za wielkie wyboru bym nie miała, bo tamto zwolnienie właśnie 24 mi się kończyło. Ale nic nie marudziła, machnęła od ręki i tyle. Ty na nfz chodzisz czy prywatnie? Bo w takim razie ja już nie wiem od czego to zależy.
ja chodzę prywatnie, więc w sumie mnie to bez różnicy w jaki dzień pójdę... ale wiesz, z lekarzami to jest różnie, to tak jak niektórzy dają bez problemu l4 chodzone, a inni (np. mój) nie chcą i tylko leżące..
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:47   #1505
Indra83
Wtajemniczenie

Ela, sama siebie przeczytałam, ty miałaś ciężką noc, a ja się smieję. Wybacz, tylko ten Jezus spadający mnie jednak rozbawił.

Ja nie masuje krocza i w tamte rejony jak nie muzę to sie nie zapuszczam wcale.
Stary 2014-09-23, 08:47   #1506
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
zdaza sie, tylko sie tym kochana nie przejmuj

bedziecie mieli wesolo

Dziewczyny czy ktoras masuje krocze? W celu uelastycznienia, ja chcialam a teraz jakos nie wiem jak sie do tego zabrac.. i czy wogole...

Zaczelo padac, poczytalam pażdziernikowe mamy i mam stresa, zbieram sie do sklepu
ja chciałam, jutro planuję spytać lekarza czy mogę...
Stary 2014-09-23, 08:50   #1507
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja chodzę prywatnie, więc w sumie mnie to bez różnicy w jaki dzień pójdę... ale wiesz, z lekarzami to jest różnie, to tak jak niektórzy dają bez problemu l4 chodzone, a inni (np. mój) nie chcą i tylko leżące..
Widocznie co lekarz to opinia. Ja mam np chodzone pomimo, że powinnam jak najwięcej leżeć.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 08:51   #1508
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Posluzcie rada...Mysle nad kolorem sypialni bo musze kupic farbe, czy ktoras ma fiolet ? Mnie chodzi o taki bardzo blado - szary na tym zdjeciu ten jasniejszy fiolethttp://m.beckers.pl/inspiracje/czarujaca-przestrzen.html
ja mam w salonie kolor podobny tylko to jest bardziej szarość wpadająca w lekki fiolet (zależy jak światło pada) - chyba dulux dryfujące kry... i mam czerwony narożnik, białe meble, szare zasłony + kolorowe obrazy i myślę, że jest ok
Stary 2014-09-23, 08:53   #1509
ela_86
Wtajemniczenie

Indra spoko nawet lepiej bo wczoraj jednak rozne rzeczy zaczelam sobie wkrecac, dobrze ze tz byl bo tak to bym pewnie nie zasnela wcale lubie Wasze podejście bo przynajmniej to mi tlumaczy ze nic takiego sie nie stalo
Tylko nie wiem co dalej bo przeciez krzyza nie wyrzuce....
Stary 2014-09-23, 08:53   #1510
mgds
Raczkowanie

Ahh te starsze dzieci, pośmiać się można

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja mam fioletowa sypialnie , jedna ściana w ciemnym jagodowym kolorze, reszta jasny fiolecik , dodatki mam fioletowe ale lampki czerwone No i meble wenge. Ten kolor co wkleilam sie nie wyświetla tylko pokazuje główna stronę beckersa. Ale wiem ze fiolet z zielonym tez pasuje https://www.google.pl/search?q=fiole...iw=768&bih=927
Dziewczyny, nie podziewałam się, że kolor fioletowy tak ładnie może wyglądać z zielonym, no no

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ela, sama siebie przeczytałam, ty miałaś ciężką noc, a ja się smieję. Wybacz, tylko ten Jezus spadający mnie jednak rozbawił.

Ja nie masuje krocza i w tamte rejony jak nie muzę to sie nie zapuszczam wcale.
hahahahahhaha

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:57   #1511
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Wczoraj miałam wizytę, GBS pobrany, mała waży 2300-2400 więc chyba maluśka to ona nie będzie. No i z mojej szyjki został już tylko 1cm
Ginka powiedziała, że jak nic się nie będzie dziać to kolejna wizyta za miesiąc oczywiście jeśli nie urodzę na co powiedziała szanse nikłe
No to ladnie corcia rosnie ale chyba jest w sredniej
Szyjka faktycznie krotka pakuj torbe

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
a ja zapisałam się dzisiaj do ogólnego....tak jak myślałam, kaszel mi się zaczyna...więc idę, wolę tego nie bagatelizować....
a pogoda u nas znów okropna....zimno, leje...

wczoraj pożyczyłam od mamy kurtkę taką przeciwdeszczową.....mies zczę się w nią tylko nie bardzo jest ocieplana, więc muszę pod nią sweter jakiś czy bluzę nosić, no ale nie będę już nic kupować....
Dobrze, ze idziesz do lekarza, lepiej skontrolowac.
Mi dzis mama ma kurtke jakas podrzucic, ale co to bedzoe to nie wiem tez nie chce kupowac.

Kasia hahaha padlam z Twoich synow

Ja krocza nie tykam
Ale czarno na dworku...i ziiiiimno....
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 08:58   #1512
ela_86
Wtajemniczenie

Ja niczego nie masuje... za każdym razem jak tam dotkne to mnie ten zylak przeraza...

I tesknie za seksem...

Bede musiala sie wziac za Bozene bo w czwartek wizyta. ..
Ale to jutro. ..

Dobra, zmieniłam posciel, puscilam Ire z youtube i ide walczyc z lazienka bo troche burdello tam. ..
Stary 2014-09-23, 08:59   #1513
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja nie zamierzam masowac krocza , podobnie jak Indra omijam te rejony

o tak fiolet z zielnia ladnie wyglada, mam taka posciel

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 09:01   #1514
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś te dziewczynki uparte są, pamiętam jak moja na połówkowym się odwróciła tyłem i nie dało się jej przekonać, aby się obróciła, spacery nie pomogły, moje przekręcanie z boku na bok i z powrotem, jedzenie nie pomogło, kolejna wizyta dwa tyg. później- również nie zmieniła położenia... a teraz pozostały miłe wspomnienia
Jeśli te nasze córy takie uparte będą i po urodzeniu to nie będzie łatwo

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Chłopaki wczoraj tak patrzyli, młodszy się pyta: mamo, a jak Sara będzie wchodzić do tego łóżka? A starszy: no nie wiesz, przeciez ona nóg nie będzie jeszcze miała, trzeba ją będzie tam wrzucać kuźwa myślałam że padnę
Wesoło masz w domu a będzie pewnie jeszcze śmieszniej

My jedziemy na prawie tydzień do teściowej bo trzeba jej pomóc po zabiegu. No i rano wrzuciłam pranie po czym zorientowałam się, że mam 1 spodnie i 1 sukienkę. Już oświadczyłam mężowi, że nie mam się w co ubrać i jak się ubrudzę to będę w brudnych ciuchach chodzić.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 09:11   #1515
Monian
Zakorzenienie

Ja też nie zaglądam w ogóle w bożene, jedyny mój kontakt z nią to podmywanie i aplikowanie luteiny. No i od wizyty do wizyty trzeba staruszkę ogarnąć.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
No to ladnie corcia rosnie ale chyba jest w sredniej
Szyjka faktycznie krotka pakuj torbe

Właśnie sama nie wiem. Lekarka powiedziała tylko, że w normie. Moja mama przerażona, że dziecko małe a z kolei teściowa mówi, że będzie gigant

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 09:12   #1516
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, nie podziewałam się, że kolor fioletowy tak ładnie może wyglądać z zielonym, no no
:
Tez mnie zaskoczylo, ze to do siebie tak fajnie pasuje chociaz ten moj fiolet to bledziutki - boje sie mocnego, szczegolnie, ze ta sypialnia jest malutka..

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Ja też nie zaglądam w ogóle w bożene, jedyny mój kontakt z nią to podmywanie i aplikowanie luteiny. No i od wizyty do wizyty trzeba staruszkę ogarnąć :
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 09:13   #1517
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja nie zamierzam masowac krocza , podobnie jak Indra omijam te rejony

o tak fiolet z zielnia ladnie wyglada, mam taka posciel
Tez właśnie mam jedna taka posciel, inaczej bym chyba nie wpadła na takie połączenie ale jak sie dobrze odcienie dobierze to praktycznie każdy kolor z każdym pasuje

Ja tez nic masowala nie bede i podobnie do Was nie zapuszczam sie w te rejony
Stary 2014-09-23, 09:15   #1518
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Mam takie pytanie do dziewczyn, które mają ręczny laktator Aventu: lub jaką ma siłę ssania?
Oraz do tych z nas, które już miały okazję karmić piersią i używać innych laktatorów: jakie były wasze laktatory? leciutkie czy silne?

W sensie, że jak przyłożycie go do jakiejś części ciała typu np. nad piersią lub do uda czy do boczku to czy on mocno zasysa?

Wczoraj dostałam taki laktator i porównując np. z ręczną Medelą to jest on bardzo delikatny i zastanawiam się czy laktator ma być delikatny czy ma raczej mocniej ciągnąć? Czy odciąganie mleka wymaga siły czy leci prawie że samo?
Sama już nie wiem
Heeeelp me!
Ja miałam z Aventu Isis , kuzynka mi dała, fajnie ciągnął przez pierwsze miesiące ( domyślam się, że za nowości jeszcze lepiej) ale pod koniec musiałam się umęczyć, nie wiem czy tam coś się poluzowało, czy z piersi już tak łatwo nie leciało
teraz kupiłam Avent Natural i sama jestem ciekawa.
Myślę, że dobrze jak mocnej ciągnie ale wiadomo jak bardzo mocno to potem sutki mogą boleć... no a lekko też nie może ciągnąć bo nie poleci tyle ile trzeba.

Cytat:
Mi zrobiła ten gbs już teraz ze względu na sytuację z napięciami macicy i króciutką szyjką. Powiedziała, że już nie będziemy tego powtarzać, nawet jeśli dotrwam do 38t.
Ja jestem w skończonym 34 tgodniu. To Twoja mała to też będzie kawał babeczki
tak tak, komputer oszacował wagę na 3700g, a waga z ostatniej wizyty wychodziła na 34 tydzień a ja byłam w 32t6d, główką wychodziła większa

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras masuje krocze? W celu uelastycznienia, ja chcialam a teraz jakos nie wiem jak sie do tego zabrac.. i czy wogole...
Chciałabym spróbować ( w sumie czemu nie ) ale też nie wiem jak to ma wyglądać itp.

Co do koloru ścian to my mamy w małym pokoju podobny- wrzosowy no ale tam są wszystkie zabawki, rzeczy A. więc jest kolorowo

Kostka udanych zakupów

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 09:16   #1519
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jeśli te nasze córy takie uparte będą i po urodzeniu to nie będzie łatwo

Wesoło masz w domu a będzie pewnie jeszcze śmieszniej

My jedziemy na prawie tydzień do teściowej bo trzeba jej pomóc po zabiegu. No i rano wrzuciłam pranie po czym zorientowałam się, że mam 1 spodnie i 1 sukienkę. Już oświadczyłam mężowi, że nie mam się w co ubrać i jak się ubrudzę to będę w brudnych ciuchach chodzić.
w rodzinie męża jest rodzinka, w której jest dwóch chłopaków (10 i 11 lat) i 1 dziewczynka 5 latek....oj jak tam jest zawsze gwarno i wesoło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 09:17   #1520
Indra83
Wtajemniczenie

Ela, stare i popsute dewocjonalia powinno się palić, podrzuć komuś do pieca

Monian, jaka staruszka

Kolejna październikowa szykuje się do rozpakowania
Stary 2014-09-23, 09:17   #1521
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie zaglądam w ogóle w bożene, jedyny mój kontakt z nią to podmywanie i aplikowanie luteiny. No i od wizyty do wizyty trzeba staruszkę ogarnąć.

staruszkę jeszcze nie taka z niej staruszka

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
? łosz matko, ale one tam się spieszą...
Stary 2014-09-23, 09:22   #1522
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Ela, stare i popsute dewocjonalia powinno się palić, podrzuć komuś do pieca

Monian, jaka staruszka

Ostatnimi czasy jest mało używana Także wczoraj podczas badania gin czułam się jak dziewica
Stary 2014-09-23, 09:24   #1523
ela_86
Wtajemniczenie

Dziewczyny znalazlam w szafce 5 listkow luteiny 50. Nie mam co z nia zrobic a Wy bierzecie wiec jesli ktoras ma ochote to moge podeslac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 09:28   #1524
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znalazlam w szafce 5 listkow luteiny 50. Nie mam co z nia zrobic a Wy bierzecie wiec jesli ktoras ma ochote to moge podeslac
Ja mam zapas spory a generalnie do 37 tygodnia mam pomału zmniejszać dawkowanie i w 37 już być bez lutki.
Stary 2014-09-23, 09:35   #1525
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli serio ci niepotrzebna, to ja bym była zainteresowana
Stary 2014-09-23, 09:36   #1526
szybkawolna
Rozeznanie

http://www.pudelek.pl/artykul/71349/...trzecia_piers/
padłam

i z wrazenia ide do geminipark zobaczyc co maja fajngo ;P
Stary 2014-09-23, 09:37   #1527
manieczka1
Zakorzenienie

Monian tu wklejam siatke centylowa. Z tego co wiem to tu patrzy sie na skonczone tygodnie:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 09:41   #1528
Monian
Zakorzenienie

To wynika, że na chwilę obecną zapowiada się średniak więc super
Stary 2014-09-23, 09:43   #1529
LolaMontez
Wtajemniczenie

Szybkie pytanie jaka pojemność Ocenisept kupowaliscie?
Stary 2014-09-23, 09:47   #1530
Kiara_kier
Wtajemniczenie

cześć

Anetka - ciśnienie masz faktycznie niskie, ale co do problemów z oddychaniem to normalnie na tym etapie ciąży Położna nam mówiła, że dopiero na końcówce przed porodem się poprawia, bo brzuch schodzi w dół i złazi z przepony. Ja teraz też mam kłopot z oddychaniem.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Znowu szaro za oknami.

Tak w ogóle to wczoraj lekarz stwierdził, że mała ma włosy. Byłam w szoku, ze on takie rzeczy widzi na usg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja w sob na usg (jak było 2d właczone) też widziałam pani powiedziała, że mały ma sporo włosków na głowie, a ja taka zdziwiona, że to widać, ale pokazała mi i kurcze faktycznie są haha taki jeżyk sterczący
Ale ja przewidywałam, że junior urodzi sie owłosiony

ela - ja mam zapas lutki

Ja też nie chcę masować krocza, jedynie ćw. teraz mięśnie Kegla, ale taaaak mi się nie chce i wiem, że na pewno robię tych ćwiczeń za mało
a Wy ćwiczycie??

kurcze a tej wczorajszej z październikówek tez szybko poszło, obyśmy my tez miały takie sprawne porody jak tamte kobietki
no i dziś jedna jeszcze od nich rodzi, to oby jej tez szybko poszło

Kurier przywiózł dziś śpiworek do wózka dla małego. Jest większy niż sądziłam, to nawet bez doczepienia starczy na przyszły rok, a z doczepieniem to hoho Fajnie, można go też rozpiąć od dołu jakby dziecko chciało wstać, albo pomachac nóżkami A dzieki temu rozpięciu na środku z kolei można szybko wyjąć malucha. Jestem zadowolona.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-23 o 09:48
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości