Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 16:24   #1501
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Na bebilonie pisze, że może stać 2 godziny. generalnie najlepiej kierować się tym, co radzi producent.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 16:25   #1502
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Mam takie to mleczko jednorazowe gotowe do picia w buteleczce i mala po karmieniu mi plakala postanowilam jej go podac nim podgrzalam ona zasnela...i co teraz musze je wylac czy moze postac i dam jej pozniej???
W szpitalu dawali Bebilon i mówili, że napoczete 4-5h może jeszcze postać.

Napiekliśmy ze Stasiem ciasteczek kruchych i się nażarłam jak głupia. One z mąki, masła, jajka i cukru pudru są, to może nic nie będzie.
Stary 2014-12-01, 16:57   #1503
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Mnie tez smyk kusi i pewno wejde. Moze sa jakies fajne swiateczne bodziaki albo cos chcialam jakos fajnie malego w Wigilie ubrac
tez po to wlazłam ale nie wiem jaki wziąść...

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

zwazylismy młodego i w ciuchach wazy 4700 g... odlicze moze z 200 g na ciuchy i pampka czyli przybrał 700 g w troche ponad 2 tygodnie...nie za duzo...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:00   #1504
Monian
Zakorzenienie

Kostka moja położna mówi, że dziecia na cycu nie można przekarmić więc jest ok. Jedne szybciej tyją, drugie wolniej- jak to w życiu
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:00   #1505
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Zanet ja spytalam sie czy moze jedna nocke ogarnac mloda a ja sie wyspie. Bo z niewyspania jest mi caly czas zimno i mam dreszcze wieczorem. On stwierdzil ze nie ma problemu. Tylko pewnie bedzie mnie budzil jak kupa bedzie bo on kup nie przewija heh. Choc zawsze sie pyta czy pomoc mi w nocy.

mój tż od porodu ma dyżury nocne codziennie przy małym i zawsze bierze na odbijanie.. w dzień też nie raz przewinie.. (dopóki ma opiekę nade mną..) potem jak do pracy wróci ja będę non stop wstawać... bo szkoda by mi go było, żeby niewyspany do pracy chodził..

mój małż tylko za pierwszym razem gdy zabrał się za przewijanie.. to krzykną do mnie... "ooo matka.... mamy problem.... kupa..." i przewinęłam przy nim... później sam przewinął.. mimo, że pomarudził przy tym ..."ile ja chusteczek zużyłem ..z.e 20..."ale z każdym kolejnym przewijaniem coraz lepiej mu szło... na prawdę super się sprawdza tatuś...kolejny kryzys był jak poszła fontanna sików przy przewijaniu,ale i na to sposób znalazł

dziewczyny skąd brałyście zaświadczenie o zarobkach do becikowego ?
z pracy czy z pita ? jak ten temat ugryźć ?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:07   #1506
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
mój tż od porodu ma dyżury nocne codziennie przy małym i zawsze bierze na odbijanie.. w dzień też nie raz przewinie.. (dopóki ma opiekę nade mną..) potem jak do pracy wróci ja będę non stop wstawać... bo szkoda by mi go było, żeby niewyspany do pracy chodził..

mój małż tylko za pierwszym razem gdy zabrał się za przewijanie.. to krzykną do mnie... "ooo matka.... mamy problem.... kupa..." i przewinęłam przy nim... później sam przewinął.. mimo, że pomarudził przy tym ..."ile ja chusteczek zużyłem ..z.e 20..."ale z każdym kolejnym przewijaniem coraz lepiej mu szło... na prawdę super się sprawdza tatuś...kolejny kryzys był jak poszła fontanna sików przy przewijaniu,ale i na to sposób znalazł

No ja swojemu daje soe wyspac bo chodzi juz do pracy. Ewentualnie weekend wchodzi w gre zeby dyzurowal na nockach przy malej.
Stary 2014-12-01, 17:10   #1507
ela_86
Wtajemniczenie

Moj tz jutro rusza w urzedy zalatwiac.... ciekawe jak mu pojdzie.

Ja polatalam caly dzien i terax mi cisnie troche. Leze sobie. Ale i tak jest bosko

A Jas pierwszy biegnie do kolyski jak mala sie budzi i kolysze i mowi 'ciiiii ciiiii'
Stary 2014-12-01, 17:10   #1508
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Podejrzewają juz na 80% zapalenie śluzówki macicy. Poza tym odchody połogowe nie chciały odchodzić to zalegalo i impreza gotowa. Nie ma jeszcze wszystkich wyników. To głównie na posiewy czekamy. Antybiotyki robią dobrą robotę.
Ze mnie praktycznie nic Juz nie leci od 3 dni po porodzie... Bałam się ze to może nie zapalenie cyca tylko coś tam w środku się dzieje ;/
Temperatura spadła do 37,5 po drugim paracetamolu. Leze z kapusta i czuję się lepiej
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:13   #1509
ela_86
Wtajemniczenie

Anuszka oby przeszlo.... moje cycki dzisiaj już fajnie i mam nadzieje ze tak zostanie...
Stary 2014-12-01, 17:14   #1510
Aleaa_
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny. Gratulacje dla nowych mam.
My weszlismy w etap kolek... wieczory nie nasze, espumisan jest wybawieniem chociaz w czesci.
W sobote skonczyl 7 tyg, wiec juz kawal chlopa. Dzis byla ostatnia wizyta poloznej, Wojtek wazy 4330g czyli w 2 tyg prawie 800g.
Maly jest juz fajny, slucha z zaciekawieniem, na zabawki w karuzeli czy bujaczku potrafi sie patrzec juz bardzo dlugo. Juz robi sie bardzo kontaktowy

U mnie od piatku po lekach brak okresu, wreszcie po 12 dniach. Za to od nocy meczy mnie migrena...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:25   #1511
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Fajnie ze wam chłopy pomagają mój to już mnie do roboty wygania jak tylko ze szpitala wróciłam. Bo "nic nie robie " powinnam latać ze szmata między karmieniami. Chyba go wyślę do Szwecji przed świętami jeszcze.

u mnie jest odwieczny problem ze zmywaniem garów... zrobiłam wczoraj obiad.. to tż mógłby pozmywać... leżą od wczoraj.... dziś mówię, ze nie robię obiadu, bo kolejne gary ubrudzę.. chyba, że pozmywa... a on nic.. mówię umyj mi chociaż obieraczkę..on nic...pytam jak zrobię dziś obiad..to pozmywasz po obiedzie ? on, że"może..." się wkurzyłam.. umyłam trochę garów..i zrobiłam sobie obiad... teraz jest CISZA... tż z domu wyszedł się przewietrzyć... kurde ma opiekę nade mną... nie chodzi do pracy jeszcze przez najbliższy tydzień... ja wczoraj nie miałam czasu laptopa odpalić,a on siedzi i ogląda klocki lego, których i tak teraz mu nie kupi... zła jestem.. i mi trochę przykro...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 17:29   #1512
silesianna
Zakorzenienie

Zdziel go sciera przez leb. Albo zaprezentuj mu latajace talerze.
Jak ja sie ciesze ze moj w temacie garow jest ogarniety juz od lat. I w temacie pomocy w domu w ogole.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:31   #1513
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Ze mnie praktycznie nic Juz nie leci od 3 dni po porodzie... Bałam się ze to może nie zapalenie cyca tylko coś tam w środku się dzieje ;/
Temperatura spadła do 37,5 po drugim paracetamolu. Leze z kapusta i czuję się lepiej
A przypomnij kiedy miałas poród. U mnie jutro minie 3 tygodnie. Zaczęło sie dziać jakoś na poczatku drugiego.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:31   #1514
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Witaj szybkawolna zjawilas sie coro marnotrawna

Na slasku sa karty chipowe zamiast ksiazeczek zdrowia, tam sa informacje o ubezpieczeniu, dane adresowe itp. Jak sie idzie do lekarza to daje sie ta karte i oni to wkladaja do czytnika i drukuja recepty

Super w koncu

Alekaz - ile razy podajesz sab simplex na kolki?. I po ile kropelek?
U nas pomaga ale musialabym dawac przed kazdym karmieniem w dzien...

Weszlam na smyka i chyba kupie ten lezaczek TL..? Ma ktos jak sie sprawdza?

Silesiana - jak twoj maly kot reaguje na Jerza??
Rewelaccyjnie. Tzn w fazach szalenstwa omija szerokim łukiem, natomiast np jak karmie mlodego to maly przychodzi na kolana sie miziac i sila rzeczy sie do malego przytula i go omrukuje nie mam z kotami zaenych problemow
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:32   #1515
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ja Was ciągle nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj sporo spi i kurde co dziwne je po 10-15 minut z cyca ... Nie wiem czy ma gorszy dzien czy jak....oby z wagi nie spadla...przewaznie przy cycu byla 45-60 minut
Czy nagle jej leci wiecej pokarmu od poczatku...sama nie wiem...
nasz od porodu je po 10 min z każdego cyca...i bardzo ładnie na wadze przybiera
Stary 2014-12-01, 17:36   #1516
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
W szpitalu dawali Bebilon i mówili, że napoczete 4-5h może jeszcze postać.

Napiekliśmy ze Stasiem ciasteczek kruchych i się nażarłam jak głupia. One z mąki, masła, jajka i cukru pudru są, to może nic nie będzie.
Od początku jem kruche ciasteczka i takie petit bery i jest ok wogóle to myślałam, że można.

Cytat:

Ja pisałam oświadczenie z pitu w mopsie dają taki wzór druczku.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:41   #1517
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Ignasia wzięli na szczepienia, więc będzie opis porodu!
Ok. 5:45 rozbudził mnie przypadkowo mąż, który akurat wstał nakarmić koty, żeby nie miauczały i dały nam pospać. W tym momencie poczułam, że robi mi się mokro. No to sobie pospaliśmy ponieważ wód jakoś dużo nie było postanowłam jeszcze trochę poleżeć. Pol godz później znowu pociekło, no to stwierdziłam że zbieramy się do szpitala. Prysznic, śniadanie, włosy sobie ułożyłam , coś tam dopakowałam i o 8 wyjechaliśmy. Skurcze miałam jakieś tam słabe, nieregularne i lekkie wiec nastawiałam sie na długi pobyt. Po dziewiątej bylam juz przyjęta na oddział. Papierologia i takie tam ktg. Okazało się, że ma 7 cm rozwarcia! A skurcze słabe i mało bolesne. No to lecimy z oxy. Ok. 12:30 było już pełne rozwarcie. I kurcze bardziej bolesne to miewałam miesiączki, nie mówiąc już o migrenach mordercach.
Parte trwały ok. 50 minut i też nie bolało, tylko że moja kondycja jest do dupy i nie dawałam rady zawsze przeć efektywnie. Wyraziłam zgodę na nacięcie, bo slaba byłam w tych parciach. I o 13:23 udało mi się wypchnąć małego

Poród lightowy, ale czuję ze połóg to będzie ujnia z grzybnią. Mam chyba z 6 szwów, tyłek mnie boli i jeszcze samoistnie sobie bączki puszczam :/ Wtf?

Kiedy z taką ilością szwów da się w miarę funkcjonować?

gratuluję..i mega zazdroszczę takiego porodu...
ja mam traumę po swoim...
Stary 2014-12-01, 17:42   #1518
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie samopoczucie lepsze. Dzis CRP juz na poziomie 240 wiec cos tam w dol spada.
To dobrze
Cytat:

Moj od poczatku pracuje, nie bral teraz tacierzynskiego - dopiero na wiosne wezmie, dlatego ja wstaje w nocy, ale reszte w domu po pracy robi i malym sie zajmuje, garow nie tykam tylko gotuje jak mam czas
Cytat:

u mnie jest odwieczny problem ze zmywaniem garów... zrobiłam wczoraj obiad.. to tż mógłby pozmywać... leżą od wczoraj.... dziś mówię, ze nie robię obiadu, bo kolejne gary ubrudzę.. chyba, że pozmywa... a on nic.. mówię umyj mi chociaż obieraczkę..on nic...pytam jak zrobię dziś obiad..to pozmywasz po obiedzie ? on, że"może..." się wkurzyłam.. umyłam trochę garów..i zrobiłam sobie obiad... teraz jest CISZA... tż z domu wyszedł się przewietrzyć... kurde ma opiekę nade mną... nie chodzi do pracy jeszcze przez najbliższy tydzień... ja wczoraj nie miałam czasu laptopa odpalić,a on siedzi i ogląda klocki lego, których i tak teraz mu nie kupi... zła jestem.. i mi trochę przykro...
Nic bym nie zrobila wiecej jak ja nie cierpie wstawac rano i widziec gary nie umyte ale moj o tym wie
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Rewelaccyjnie. Tzn w fazach szalenstwa omija szerokim łukiem, natomiast np jak karmie mlodego to maly przychodzi na kolana sie miziac i sila rzeczy sie do malego przytula i go omrukuje nie mam z kotami zaenych problemow
To mnie pocieszylas, dalej mysle o malym kocie
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:43   #1519
fiorella22
Zadomowienie

Do mnie po porodzie tez wrocily migreny... az w nocy musialam wstac wziac tabletke i okulary chlodzace, zelowe nalozyc

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 17:55   #1520
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
S

O której kapiecie dzieci? I na ile czasu przed piją mleko?
między 20-21... potem karmienie... bo usypia po 2 cycu...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
W ogóle to człowiek jest jedynym ssakiem, który "wyrzuca" swoje "młode" z legowiska taką ciekawostkę wczoraj wyczytałam :P
nom...mój małż to wyczytał w książeczce o kp..co dostaliśmy w szpitalu...

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
kurde przeglądam zeszyt w którym zapisywałam wzystko co połozna kazała załatwić z formalności i mam tak że akt urodzenia, potem pesel a jak będzie pesel to starostwo...i nie wiem o co kaman z tym starostwem się tam niby załatwia?? Czy ja coś ominęłam..bo przecież kartę w nfz się wyrabia w pracy zgłasza się do zusu no i to wszystko no nie?

ubezpieczyć w zus w pracy... ile jest na to czasu...? skoro pesel jest dopiero po miesiącu....

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Apropo nawału... bo widzę że jest problem... ja miałam nawał..i w 3-4 dni sobie z nim poradziłam... takw5-6 dobie po porodziesie pojawił...
cyce nie dość że urosły mi o 2 rozmiary..to przy nawale..były tak spuchnięte... tak bolały..tak obrzmiały, że o kolejne 2 rozmiary większe cyce miałam... u mnie w ruch laktator poszedł... maly jak nakarmiony został..to ściągałam aż do ulgi... tyle razy ile była potrzeba zaznania ulgi..do tego gorący prysznic na cyce... albo gorące okłady z pieluch tetrowych (ale szybko stygły...) więc przy prysznicu zostałam.. i się mi uspokoiło...
Stary 2014-12-01, 18:03   #1521
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za rady

ZANET czy tobie wszystkie szwy sie rozpuściły czy musialas cos usuwać?
Polozna sciagala mi te wystajace, na zewnatrz.
A te z srodka wypadaly mi czasem pod prysznicem heh pisze z srodka, bo ja wewnatrz tez bylam szyta
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 18:08   #1522
Indra83
Wtajemniczenie

Słoneczko, właśnie mam nadzieję, ze po takich ciasteczkach o prostym składzie, domowych nic małej nie będzie, też zwykłe herbatniki jem na co dzień

Mój TŻ nie wstaje do małej w nocy, dałam mu wolne, bo chodzi do pracy, a ja zawsze jeszcze mogę potem pospać, albo choć poleżeć. Nie mogę narzekać, jak jest w domu, to robi wiele rzeczy, synem się zajmie, kąpiel przygotuje.
Stary 2014-12-01, 18:09   #1523
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
tez po to wlazłam ale nie wiem jaki wziąść...

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

zwazylismy młodego i w ciuchach wazy 4700 g... odlicze moze z 200 g na ciuchy i pampka czyli przybrał 700 g w troche ponad 2 tygodnie...nie za duzo...

W sam raz . Moja tez tak przybierala jak bylam ostatnio na wizycie z nia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 18:17   #1524
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Polozna sciagala mi te wystajace, na zewnatrz.
A te z srodka wypadaly mi czasem pod prysznicem heh pisze z srodka, bo ja wewnatrz tez bylam szyta
a kiedy Ci wypadały? bo mi te z srodka dopiero w 4 tygodniu i nie wiem czy wszystko juz wyszło
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 18:26   #1525
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Gratulacje dla nowych mam.
My weszlismy w etap kolek... wieczory nie nasze, espumisan jest wybawieniem chociaz w czesci.
W sobote skonczyl 7 tyg, wiec juz kawal chlopa. Dzis byla ostatnia wizyta poloznej, Wojtek wazy 4330g czyli w 2 tyg prawie 800g.
Maly jest juz fajny, slucha z zaciekawieniem, na zabawki w karuzeli czy bujaczku potrafi sie patrzec juz bardzo dlugo. Juz robi sie bardzo kontaktowy

U mnie od piatku po lekach brak okresu, wreszcie po 12 dniach. Za to od nocy meczy mnie migrena...
Kurde a ludzilam sie ze jak w ok 3 tyg kolki sie nie pojawia to potem juz raczej nie...
Stary 2014-12-01, 18:27   #1526
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Nie, a o co chodzi...? Gdzie to się zakłada i czemu służy?
Jest to ogólnopolska karta dużej rodziny, która upoważnia do zniżek. U nas jest jeszcze osobna wydawana przez miasto katowice, ale małż meldowany gdzie indziej i jest klops. Na katowicką są lepsze zniszki, nawet na komunikację miejską. Zorietuj się u ciebie w mieście, może też mają.

Tą ogólną to też chyba w UM, ale chciałam ciebie zapytać.

Cytat:
Ja pisałam do pracy bo te zdrowotne to i tak od nich potrzebne.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 18:50   #1527
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ja Was ciągle nadrabiam

nasz od porodu je po 10 min z każdego cyca...i bardzo ładnie na wadze przybiera

Wiem ze niektore maluszki jedza krotko. Tylko mnie to zdziwilo bo mala zawsze 45 min przynajmniej byla przy cycu...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Od początku jem kruche ciasteczka i takie petit bery i jest ok wogóle to myślałam, że można.

Ja pisałam oświadczenie z pitu w mopsie dają taki wzór druczku.
Ja tez jem herbatniki, kruche i biszkopty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 18:51   #1528
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
A przypomnij kiedy miałas poród. U mnie jutro minie 3 tygodnie. Zaczęło sie dziać jakoś na poczatku drugiego.
Za 8godzin będzie Tydzień.

AnetkaIzabell, a ja czytałam ze zimne okłady robić i robie zimne
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 18:55   #1529
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
a kiedy Ci wypadały? bo mi te z srodka dopiero w 4 tygodniu i nie wiem czy wszystko juz wyszło
Mnie tez jakos pozno ok 4-5 tyg. Bylam juz na wizycie u gina i mowil ze jest ok.

Zastanawia mnie tylko jedno. Codziennie po calym dniu tam na dole mam jakas wydzieline zaschnieta, pozasychane cos co skleja wloski...niwiem czy cos mi ropieje w srodku czy jak...ale w zeszlym tyg gin nic nie stwierdzil powiedzial ze wszystko ok....no jedynie mam nadzerke
Stary 2014-12-01, 18:59   #1530
AnetkaIzabell
Rozeznanie

no nadrobiłam Was...

Cytat:
U nas w pracy zgloszenie do ubezpieczenia, potem karte nfz w oddziale nfz, i becikowe w mopsie. Moze becikowe tak zapisalas
to Becikowe w mopsie... kurde myślałam, że w zusie...

Cytat:
Kobiety proszę o radę!!!!!!!
Chyba mam zapalenie piersi bo bolał Mnie cyc a po powrocie z dworu dostałam takich dreszczy ze myślałam że odlece ;p gorączka 39 wzięłam godzinę temu jeden paracetamol a gorączka ciągle 39. Co to Może być i co robić?
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Mi sie tak wszystko wlasnie zaczelo plus czerwona piers. Pojechalam na ip. Mialam takie dreszcze ze nie mialam sil smoczka malemu do buzi wlozyc...okazalo sie zapalenie, zastoj w piersi. Mam antybiotyk. Okladam dodatkowo kapusta i co 3 h troche sciagam. Goraczka to pamietam od wieczora do rana zejsc nie chciala calkowicie mimo lekow. Dopiero podobie gdzies mialam normalna temp. No i glowa strasznie bolala. Mam to od sb i piers dalej napompowana i czerwona. Mowili ze jak nie przejdzie to moze beda cos tam nakluwac musieli
kurde... mi położna mówiła, żeby jak wychodze na dwór to pieluche flanelową etc kłaść.. zeby cyce nie zmarzły...ale olałam temat... stwierdziłam, że głupie to....
ale jak czytam co się u Was dzieje..to chyba lepiej jej posłucham..

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość

Któraś pytała o wkladki laktacyjne, ja uzywam firmy Penaten sa fajne i chłonne, to jest chyba ta sama firma co J&J tylko tańszy odpowiednik
ja mam beaby ono...troche kiepawe bo jest cienki paseczek na klej z drugiej strony..i mi się odkleja często ta wkładka...ale chłonne są...

my skończyliśmy 2 tyg.. (pół miesiąca)...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości