![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Nie zn tej firmy. A to emolienty?
#1503 |
Zakorzenienie
|
ja sudocremu nie planuję. przy synu długo nie używałam żadnego kremu do pupy, w szpitalu nie pozwalali, potem też nie było potrzeby. miałam z babydream w niebieskim okrągłym opakowaniu, dobry, spory i tani, coś ok 7-8zł, służył przynajmniej kilka miesięcy. dopiero potem kupiłam sudocrem, który nadal jest w użyciu, ale tylko na noc smaruję (chyba, że jakieś zaczerwienienie się pojawi to w ciągu dnia linomag biało-zielony).
jak dla mnie sudocrem jest dla skóry z problemami, jak coś się dzieje, a nie profilaktycznie, żeby od pierwszych dni przyzwyczajać do takiego kremu, bo co potem? Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-01-06 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
z tymi listami to wiecie jak to jest..... gdyby wszyscy mieli to samo to nie byłoby tak wielu, tak dobrze prosperujących firm ......
np. butelki.....ja używałam Lovi....nie miałam problemów u młodego ze ssaniem ![]() kosmetyki...... młody nie miał żadnych uczuleń więc nie było sensu kupowania emolium....oilatum czy innych droższych kosmetyków smoczek.......kupiłam jeden......nie chciał.....kupiłam ze 3 inne i nie chciał.....okazało się,że trafiło mi się bezsmoczkowe dziecko ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- i jeszcze co do odparzeń. Miałam Sudocrem który początkowo stosowałam i potem jakiś inny taki niebieski.......dopiero po jakimś czasie okazało się, że u nas na odparzenia najlepiej sprawdził się puder. Za to podobno pudru nie powinno się u dziewczynek stosować no ale na ten temat się nie wypowiem bo mam syna ![]() dziewczynom które pierwsze dziecko będą miały w głowach namieszamy ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-01-06 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku byłam tak "mądra" że ciuszki poprałam w próbkach proszków i płynów do prania ze szkoły rodzenia, warsztatów, itp. gdyby którykolwiek uczulał nie doszłabym do tego co w czym uprałam. zapasy kremów do pupy mam takie, że jeszcze 2 opakowania różnych kremów czekają na drugie dziecko, dobrze, że daty ważności długie, ale baaaaardzo mało używamy. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- na teraz planuję minimalizm, przynajmniej w kwestii ogólnodostępnych kosmetyków/akcesoriów. nie mieszkam na końcu świata, zawsze ktoś może coś dokupić. chociaż... coś czuję, że jeszcze chwila i wpadnę w "szał" zakupów, ale obym się powstrzymała na czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
tym bardziej,że w obecnych czasach w zasadzie wszystkie te rzeczy możemy dostać od ręki.
ja młodego ciuszki od razu uprałam w Persilu ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Jutro będę mogła napisać, że dokładnie połowa ciąży za mną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- no właśnie, znam to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to jest tak jak z moimi zakupami w sklepie. Idę z kartką....wkładam ileś tam rzeczy które nie były na kratce...mąż do mnie"masz kartkę z listą" na to ja mu odpowiadam, że to tylko podstawowe rzeczy na tej kratce a ie jedyne ![]() ufff......w. końcu po przerwie młody idzie jutro do przedszkola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie przez cały okres pielychowania zuzylam jeden linomag, dwa razy maznelam sudoclkremem i zuzylam jeszcze opakowanie maści aptecznej robiobej. Nie ma co robić zapasów to fakt. Wszystko jest w sklepach. Wiem ze niektórzy rzucają się na promocje pampersow a to największą głupota jak się nie ma sprawdzone go czy dziecko dobrze reaguje. Na początek to w ogóle wystarcza próbki kosmetyków ze szkoły rodzenia albo ze stron internetowych producentów gdzie można się zarejestrować. Potem można zobaczyć czy dziecko dobrze reaguje , jak pachnie, czy się dobrze rozprowadza.
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Teraz to mi się smutno zrobiło bo sądziłam że nadacie mi cel pójścia do rossmana a tu się okazuje, że nie warto. To powiedzcie chociaż co na pewno trzeba kupić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Apropo linomagu sporo mam sobie go chwali. Nam w ogole nie podpasowal ten w tubce bialej z zielonym akcentem. Ale kuzynka uzywala taki rozowy i byla bardzo zadowolona. Teraz chyba go wyprobuje + bepanthen jak bedzie cos sie dzialo. U Julka zrobilam jeden blad - zaufalam szwagierce ktora dala mi krem robiony w szpitalu. Myslalam ze to taki dla noworodkow a dopiero po fakcie dowiedzialam sie ze smaruja nim odlezyny starszych, schorowanych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waciki takie duże lub normalne jak do demakijazu Podkłady na przewijak Szczoteczka do włosów z naturalnego włosia ( większość jest sztucznych) Woda morska do noska Spirytus lub octanisept do pępka ( różne są szkoły każdy robi jak uważa ) ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Nożyczki lub cazki do pazurkow
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbki tak, tylko z drugiej strony miałam dylemat i nie bardzo sobie wyobrażam używać wszystkiego jednocześnie, np. z jednej firmy miałam płyn do kąpieli, z innej balsam, czy krem, z jeszcze innej kremy do pupy, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Waciki do czego?
Bo chyba kiedyś pisałaś, że używałaś zamiast tych wilgotnych chusteczek? Jeszcze obejrzałam baby blues i już w ogóle jakoś mi smutno |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez pierwszy okres pupe tez mylam tylko wacikami Ale generalnie na szkole rodzenia jak pokazują pielęgnację malucha to wszystko robi się wacikami Przede wszystkim oczka. Na jedno mycie oczek ok 4-6 wacikow
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- waciki do pupy (nadal nie planuję chusteczek), pod warunkiem, że w promocji będą, jak nie to w tesco - podkłady do przewijania - płyn do kąpieli - balsam do ciała - krem do pupy - krem na słońce nie wiem co jeszcze z ross ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Nam polozna mowila zeby pepka niczym nie smarowac. Ale po jakims czasie troszke zaczal sie babrac i wtedy Octanisept poszedl w ruch. Warto mimo wszystko go kupic. Ja sobie psikalam nim rane po nacieciu kilka razy dziennie (zawsze po podmyciu) i zagoilo sie wszystko rewelacyjnie.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- No niestety ale ona obdarowuje tym kremem wszystkie nowoupieczone mamy w okolicy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Country waciki do pielegnacji pepka, przemywania oczek (czesto noworodkom ropieja) po kapieli, mycia buzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa tygodnie a pępek był. Polozna dwa dni posmarowala spirytusem i zeszło. Wiec ja chyba stara szkoła i tym razem od razu polece ze spirytem ![]()
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skuteczność maści swoją drogą, ale wypadałoby uprzedzić jakie jest jej oryginalne zastosowanie i skąd pochodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Tassia nam mowila polozna ze jesli octeniseptem nie da rady to tez spirytusem zadzialac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Monika masz rację odnośnie kosmetyków. Dokupić zawsze można.
Używałyście kremu penaten? Pszczoua sudocremem też smarują odleżyny ludzi starszych... i bywa, że penatenem też.... więc może szwagierka miała rację. czasem warto popytać, zanim narobi się paniki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||||
Zakorzenienie
|
u mnie też
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A żeby pępek się nie babrał to trzeba go dokładnie smarować tym octaniseptem. Ja poczatkowo nie bardzo wiedziałam, jak to robić, a jak mi położna pokazała to odpadł kikut bardzo szybko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
![]() kiedy najlepiej zapisać sie do szkoły rodzenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze chwilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te waciki są drogie i ostre. Ja bym sobie tym oczu nie wytarla. Ja ich uzywalam tylko do pępka chyba. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- A co do badan tarczycowych to mnie zarówno endo jak i ginekolog jak i w diagnostyce mówili ze nie trzeba na czczo. Zresztą na logikę nie widzę związku jak jedzenie może mieć wpływ na stężenie hormonu w organizmie ![]() Zresztą ja zawsze pytam w Łabie bo tam wiedza najlepiej.
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
helloł
![]() ale zimnoooo ![]() dzisiaj rano to myślałam,że nie wstanę..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
mnie o 6 obudził Tż bo wstawał do pracy, ale i tak zaraz zasnełam
![]() ![]() i mam postanowienie- ograniczyć słodycze...ostatnio dużo ich wpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.