![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!
Cytat:
![]() Teraz jak szłam na wesele, to sama się też czesałam, bo nie dość, że szkoda pieniędzy, to jeszcze szkoda mi było włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1503 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Haha, no to jest dowód na to, że nie tylko co kraj to obyczaj, ale co rodzina to obyczaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
u mnie też jest targowanie (świętokrzyskie) najcześciej za wódkę - czego bym chciała uniknąć wiec myśleliśmy o słodyczach i złotym łańcuszku dla mnie (co też jest lokalną tradycją)
Cytat:
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Wtajemniczenie
|
co do prezentu na chrzest moje dziecko dostało hehe :p pieniążki 1000 zł od chrzestnej a od chrzestnego taki srebrny obrazek matki boskiej z dzieciatkiem a z tyłu grawer Niech Bóg ma Cię w opiece Adrianowi-ojciec chrzestny :p bardzo fajny pomysł
#1509 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
czasem mam wrażenie, że chrzestni przesadzają z tymi prezentami na chrzciny i komunie. Taki wyścig szczurów się z tego robi, kto da wiecej modniejsze lepsze etc. Dla mnie to chore trochę. Nie wyobrażam sobie, żeby chrzestnych moich przyszłych dzieci wybierać pod kątem zasobności portfela
![]()
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
U Mnie jest zwyczaj uprowadzania młodej ,ale u Nas tego chyba nie będzie.
Za to u Tz Młodzi witają gości - Młoda w innej sukience.Tego też nie będzie bo nawet tesciowie stwierdzili, ze bez sensu.Ją się szykuje u Siebie a ślub bierzemy i wesele mamy u Tz ,a to godzina drogi.Nie ma co gości ciągnąć ![]() ![]()
#1514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z resztą nie chcę dawać pieniędzy, bo wiem, że kasa nie zostanie przeznaczona na dziecko ![]() Edytowane przez Mariuszowa Czas edycji: 2015-01-05 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() My wczoraj daliśmy te zaproszę,ja, bardzo bylo mi milo bo chwalili ze takie ładne i niedowierzali ze sami robiliśmy i to RAZEM :P Później pobalowaliśmy, śmiechu aż do rozpuku, graliśmy w państwa i miasta xD Tz pil i w sumie ja pierwszy raz jechałam samochodem w takich warunkach - slisko, ciemno, Tz wstawiony.. Fuck, nigdy w zimie po szklance na ulicy niw jechałam, o wjechaniu na oblodzona gore nie mowie ale.. Dalam rade i jestem z siebie dumna.. Tesciowa mówi ze ona by sie nie odważyła w takich warunkach jechać skoro ja wcale dość nie mam. :P Rozmawiacie o tej komunii i eh.. Ja mam w maju chrześniaka i,jestem w ![]() ![]() ![]() A zwyczaje ślubne, marko, nieźle... My podchodzimy do tego indywidualnie, nie chcemy ludzi pod domem ani orkiestry.. Obraza jest, ale ja nie chce szopki pod domem ;P nie mieszkam w domu rodzinnym, nie utożsamiam sie z tamta okolica, nie i koniec :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa, mam ślubne buty! Później wrzucę fotki. ![]()
![]() |
#1517 |
Wtajemniczenie
|
Ja chrześniakowi dałabym jakiś lepszy aparat cyfrowy, mini wieżę czy coś z elektroniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
ja mam to gdzieś czy będzie grała muzyka czy nie. Pewnie będzie bo tata chce ale dla mnie i tak najważniejsze bedzie to co pomiędzy mną i D. I ta chwila tylko dla nas. Zamkniemy się na klucz jeżeli będzie taka potrzeba
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- dobra idę odebrac telefon z naprawy w końcu ![]()
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki problem ze cokolwiek bym nie dala może znalezc sie q lombardzie.... A kasa sie zaraz rozejdzie. Mam naprawde rozkmine od roku i nic nie mogę wymyślić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za 3 lata komunia, ale nie chciałabym dawać kasy, a pewnie na tym się skończy. Myślę, żeby dać 1000 zł, ale zależy jak będę zarabiać... ![]() ![]() Coraz bardziej się zastanawiam nad wykupieniem jakichś zajęć np na rok lub dwa lata - konie, może taniec, jakieś karate? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Istapp tez myślałam nad takimi kursami, moja mama stwierdziła ze to bez sensu, będzie pewnie narzekanie ze kto będzie po niego chodzil, ktos będzie musial go zaprowadzić eh.. A taki kurs baaardzo mi się spodobał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
to daj coś co nie zostanie sprzedane: książki, jak istaap napisała jakieś zajęcia dziecku wykup - język czy coś czym się interesuje plus jakiś drobiazg daj żeby dziecko się cieszyło z namacalnego prezentu. Moja przyjaciółka od 6tych urodzin syna dała ban na rzeczowe prezenty bo tego ma od groma, młody ma założony fundusz i wszystkie pieniądze z chrzcin mu tam wpłacili - co miesiąc też coś tam wpłacają (chyba 50zł) - możesz coś takiego zrobić, kasę młody może wziąć dopiero po 18tce (lub w przypadku choroby na leczenie wcześniej - tak jest zastrzeżone w umowie). Innym pomysłem było to, że na te 6te urodziny wspólnie ustaliliśmy, że robimy zrzutę na wyjazd do Disneylandu - każdy dał tyle ile na prezent (chrzestni, dziadkowie, wsyztskie ciocie) - tylko jego ojciec chrzestny chrzestny mieszka w paryżu wiec odpadł nocleg - ale ze zrzutki były bilety dla młodego i jego taty na przelot i wstęp plus jakieś pamiątki i mieli fajny weekend. Misiek bardzo się cieszył z tej wycieczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Moderator
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49602339]A bo tak to właśnie jest.... Niby nikt nie oczekuje... Ale ja u własnego brata do chrześniaka dawałam 500 czy 600 zł...i to jeszcze nie ja, tylko moja mama, więc bez sensu...Bo dać trzeba było.
Za 3 lata komunia, ale nie chciałabym dawać kasy, a pewnie na tym się skończy. Myślę, żeby dać 1000 zł, ale zależy jak będę zarabiać... ![]() ![]() Coraz bardziej się zastanawiam nad wykupieniem jakichś zajęć np na rok lub dwa lata - konie, może taniec, jakieś karate?[/QUOTE] mój chrześniak będzie poszkodowany na tle innych dzieci- na komunię dostanie rower i zegarek. kupimy razem ze szwagrem, który jest chrzestnym ![]()
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mamy zrytego współlokatora.... obudziłam się i czuje smród spalenizny... stwierdziłam "pewnie włoch coś smaży i znowu przypalił". Chwilę później schodziłam na dół, więc dla pewności sprawdziłam, co tak funi w kuchni. I widzę garnek do gotowania na parze, duży ogień. Wszystko wydawało się całkiem normalne, stwierdziłam, że pewnie za duży ogień i się lekko garnek z boku uchajczył czy coś. No, ale dla pewności, kukam przez pokrywkę- jakiś mocno ciemny brokuł.... no to podnoszę część z dziurkami do góry, a tam dno garnka całe czarne, zero wody. Wyłączyłam wszystko i idę po gościa, czy to czasem jego brokuł, a ten mi na to 'ee yyy hmmm maybe its me, maybe i not put water ee yyy hmmm sorry" (na pytanie "is that your broccoli in the kitchen?!").... Co za palant, nie wiem gdzie on ma łeb, chyba w chmurach :P.
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Dotuniek, uwierz ze rozwazalam i takie rozwiązania, ale co zaloze mu jakas ksiazeczke/fundusz, wolace ok 500 zl i ni więcej nie doplace, tez bez sensu ;P bo raczej nie będę miała na to kiedys żeby o tym myśleć. Kurs tak jak wspominałam, nie wszyscy maja cudowne rodzine, rodziców którzy dbaja tak o dzieci ;P u mnie tak niestety nie jest, nie ma czym sie chwalić.
Jedyne co to myślałam o jakiejś dobrej serii encyklopedii ale czy to,jest potrzebne w obecnych czasach? ;P Najgorsze jest to ze to,dziecko z niczego sie nie cieszy... Myślałam tez o rowerze ale jak dostal hulajnogę to nawet przez dwie minuty sie nią nie pobawil Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2015-01-05 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny ! Od jakiegoś czasu was podczytuję, a teraz postanowiłam się dołączyć
![]() ![]()
#1527 |
Konto usunięte
|
moje obie są już w 1 klasie i skoro chcą laptopy pewnie kupię ale ciężko dwa kupić na ten sam dzień, trzeba będzie wcześniej odkładać.
Joasia a może zabierz go na jakąś wycieczkę i zakupy np ubraniowe żeby sobie wybrał? nie mam pojęcia co w takim wypadku zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale może faktycznie jakieś książki - ale nie encyklopedie - ja do dzisiaj mam piękne wydanie trylogii jakie dostałam na komunię i parę innych książek, które doceniłam dopiero jako dorosła osoba - jako 8latka wkurzałam się strasznie, że nie dostałam roweru jak wszyscy w koło tylko mi biblioteczkę wyposażyli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy.. choc jak ja nie mam w domu to nie jem... tlyko krece sie godzine i szukam co mi smaczek zabije... ostatnio to chleb drwalski ze smarowidłem pikok z lidla ![]() ![]() Cytat:
a jak on znajdzie kogos to zapyta "ej jest slub w czewrcu... pojdziesz ze mna?" i zadzwoni i zapyta do kuzynki ze sie pozmieniało i czy moze z kims innym i ze na winietce ma byc "abc" i juz:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ostatnio "eh no to liste gosci mamy... z 50k to wyjdzie..." mowie ze nie no co Ty..moze wszystko razem ale nie to co Oni dadza "ah to nie jest wszystko tyle warte...szkoda kasy..." i tak mi przykro sie zrobilo ze przeliczyla TEN DZIEN na kase i uznala ze szkoda robienia... i luz ogladala TV dalej.. ![]() Cytat:
![]() witam ![]() bylam rano u lekarza po masc przeciwbolowa na depilacje... odsniezalam auto 15min z grubej warstwy mokrego sniegu.. jak skonczylam to odkrylam ze tyl wygladał tak jak zanim zaczelam bo juz napadało ![]() ah to mialam rozmowe z K ![]() siedzi i uwaga dialog K: szampana tez trzeba kupic? A: ta i moze jeszcze balony wezmy zeby dekoracje zrobic (myslac o tych dzisiejszych urodzinach gdzie idziemy z wodka, jedzeniem,prezentem) K: no ale na wejscie..szampan bedzie? A: skad mam wiedziec? nawet jak nie to trudno...wodka wystarczy K: jak to bez szamapana? ja chce... A: mowiles ze mozesz nie pic i jechac autem K:,... okazalo sie ze K. szuka alkoholu na wesele ![]() ![]()
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
brzuch mnie boli bo zbliza się @ i teraz strach żeby w dniu ślubu lub w czasie wesela nie przyszło... xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.