Mamy marzec 2016. Część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 20:16   #1501
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Misia a robilas już mikrodermabrazje,pomoże na takie krostki?
bo muszę spróbować coś zrobić z twarzą bo nie wytrzymam tak jeszcze pół roku

ja już zakupilam pierwsze spiochy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:23   #1502
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Misia a robilas już mikrodermabrazje,pomoże na takie krostki?
bo muszę spróbować coś zrobić z twarzą bo nie wytrzymam tak jeszcze pół roku

ja już zakupilam pierwsze spiochy
Robilam pare razy mnie pomoglo. Nie jak reka odjal wiadomo to nie cud, ale czysci ten naskorek, lepiej sie wchlaniaja kremy itp
Tyle ze ja mega problemow z cera nie mialam. Teraz mam takie podskorniaki fuj fuj niby ich nie widac ale czuc.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:24   #1503
fjolek
Zadomowienie

buhahaha dzieki wam znalazlam jedyny plus ze mieszkam w kawalerce ;p nie musze kupowac zadnych elektronicznych nian,wszyscy bedziemy w jednym pomieszczeniu
minusy :P klaustrofobia
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:38   #1504
Olgietka
Zakorzenienie

Ja mowię na dzis dobranoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-09-10, 20:40   #1505
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o elektrycznych nianiach? Miacie jakies doswiadczenie? Ja w poprzedniej ciazy nie mialam, a teraz zastanawiam sie, bo mam pietrowy dom i mysle ze mogloby to byc jakies ulatwienie. Ale tak do konca to nie wiem czy to bylby jednak zbedny wydatek, czy jednak cos przydatnego...
Ja nie wiem czemu ale kupiłam nianie jak synek miał już pare mcy i teraz życia sobie bez niej nie wyobrażam. Mieszkam w duzym 3 pietrowym domu i uzywam codziennie.
Mam taką http://www.smyk.com/switel-niania-el...B1DBoCD9Xw_wcB i np jak synek spał na tarasie jak byl mniejszy to nadajnik działa na baterie wiec nie trzeba prądu.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Tez mam szumisia na liscie
I nawilzacz ultradzwiekowy
Nawilżacz też mam, mała sypialnia, w zimie ciężko oddychać. A przy infekcjach niezastąpiona. Choć latem schowany w szafie jest.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Chyba też się rozejrzę za używanymi.

A co sądzicie o BabyShower?
Mi koleżanki już zapowiedziały, że musi być. Chociaż ja sama nie wiem co o tym myśleć.
Nie miałam i teraz tez nie bede miec na pewno. U nas sie z tym nie spotyka.

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
tez widzialam tego nowego greya ale cena 37 troche duzo na allegro moze znajde taniej , trylogie 50 twarzy greya przeczytalam dwa razy, za drugim razem mnie tak draznilo ze sprzedalam potem te ksiazki i stwierdzilam ze juz do nich nie wróce, normalnie sie niczego z ksiazek nie pozbywam
nie moge sie doczekac az bede dziecku kupowac bajki i bedziemy wieczorami czytac przed snem ech ale kiedy to bedzie .. kilka lat jak nic
Można też małym dzieciom czytać. Ja synkowi czasem czytałam jak już miał nawet 6 mcy. Bardzo lubił intonacje, naśladowania itp a teraz wyrywa mi książe bo on sam chce oglądać.

Ehh coś mnie brzuch bardzo ciągnie dołem, chyba za dużo sobie pozwoliłam i kilka razy syna podniosłam. Tak mi go żal że nie moge go normalnie podnieść, ponosić, wyjść na spacer czy jechać z nim gdziekolwiek. Przez szpital nie był cały tydzień był bezemnie, w tym tyg też 3 cale dni u jednej babci żebym mogła dojść do siebie. Dziś rano zostal z moją mama i podobno cały czas tylko chodził i wołał mnie. Siostra go popołudniu wzieła na chwile do siebie to nawet 5 min nie minęło jak mu znikłam z oczu i zaraz mama, mama i przyszedł do mnie. Staram się mu to rewanżować jak tylko się da ale widać po nim że brakowało mu mnie.

Jutro wizyta, już sie stresuje.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:48   #1506
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam szumisia na liscie
I nawilzacz ultradzwiekowy
Mam taki nawilżacz i jest niezastąpiony zimową porą
Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja mam morze za oknem Nawilżacz mi się nie przyda
Wow ale suuuper to już wiadomo dlaczego musisz mieć terenówkę na spacery
Cytat:
bylam jeszcze w smyku i wyszukalam pare rzeczy na promocji i w auchanie kupilam dwa 7 paki body wkleje pod spodem
Piękneee!!
Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Wrociłam z zakupow. Nowa posciel, premierowa ksiazka Grey i druga Nieznajomy Maz musze was jutro nadrobic 3 godz mnie nie bylo a tu 4 strony ;( (
Zapomniałam o premierze, a tyle czasu czekałam jak przeczytasz to chociaż powiedz czy warto
Stary 2015-09-10, 20:59   #1507
fjolek
Zadomowienie

tez ide spac do jutra
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 21:00   #1508
Darkanddark
Zakorzenienie

Do jutra
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:05   #1509
Bonku
Wtajemniczenie

Nie wiem czy cos pomoże na te zaskórniaki i wysypki bo to wina hormonów dopóki sie wyreguluje ich poziom obawiam się ze zewnątrz nic nie pomoże aczkolwiek zawsze warto spróbować

U nas tez dziecko bedzie z nami w pokoju ale warto mieć nianie elektroniczna chodźby po to jak sie wyjdzie do kuchni robic obiad czy do drugiego pokoju
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:08   #1510
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dobranoc poproszę o spokojną noc bez głupich snów
Stary 2015-09-10, 21:09   #1511
misia880
Zakorzenienie

Ja mam dzis jakis power haha moglabym isc gdzies balowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 21:13   #1512
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ja też mam jutro wizytę. O 8:00..
Stary 2015-09-10, 21:27   #1513
diablica071086
Zadomowienie

Witam,
piszecie tyle że zastanawiam się czy jest sens nadrabiac

my niani nie potrzebujemy raczej przydał by się kolejny pokój ew balkon który córka każe kupic tacie.

na przyszły tydz mam 2 wizyty jedną u lekarza co mnie prowadzi od początku ale chcę porownac z inną panią dr.

Miałam sprzatac bo mąz od pon w delegacji i fajnie by było żeby wszedł do czystego mieszkanka, ale po całym tyg już nie mam sił.

Wczoraj zosia przewróciła się na swoje łóżeczko i rozwaliła sobie dziąsło nad jedynką, na szczęście ząbek się nie rusza ale na razie ma zakaz jedzenia twardego. I nie wiem bo dziś coś się kręci w łóżeczku i może to po upadku, niby mówi że ją nic nie boli ale jednak trochę się matrwię.

Mój mąż to typ techniczny kwiaty dostałam raz przy ciązy Zosiowej bo powiedziałam że inaczej do domu nie wpuszczę, a wcześniej kaktusa i go zmarnowałam więc teraz mi nie kupuje. Taki nieromantyczny malo empatyczny typ mi się trafił ale go kocham, bo inaczej bym z nim nie wytrzymała
Mówię dobranoc idę spac razem z córką bo się niemiłosiernie kręci i już 3 razy wstała jak nigdy.

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2015-09-10 o 21:28
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:47   #1514
Bonku
Wtajemniczenie

O kurde ale drogi ten szumis! Będę puszczać szumy z telefonu jest mnóstwo aplikacji z dźwiękami do usypiania
Stary 2015-09-10, 21:50   #1515
misia880
Zakorzenienie

U mnie maz juz spi, a ja oczy wielkie i zero ochoty do spania :p dziwnie sie czuje tak inaczej niz przez pare tyg.

Rozmawialam dzis z lekarzem z prywatnego szpitala w Kato, zachecal do rodzenia tam. Tzn mowil co i jak itp.

Stary 2015-09-10, 21:57   #1516
karolciakarola
Raczkowanie

Lecicie jak szalone z tym pisaniem ciężko mi nadrobić.
Co do babyshower to ja rowniez organizowalam koleżance i wyszlo super poplakala sie ze szczęścia powiedziała ze sie zrewanzuje wiec na prawdopodobniej bede miała. Organizuje sie go w dogodnym terminie dla mamy jakos kilka tyg przed porodem.
Odnośnie niani to nie potrzebujemy bo mamy 2pokojowe mieszkanie a monotor oddechu bym chciala.
Jutro ide w końcu na badania krwi bo cos wybrac się nie mogłam. Za tydz w Sr ide do lekarza jednego i w następnym tym w Sr do innego. Obydwoje na nfz jeden to taki do którego chodzę od jakiegoś czasu robił mi kolkoskopie, lubię go ale na nfz sa do niego straszne kolejki i tam ma kiepski sprzet i jeszcze minius bo nie pamięta pacjentek ale jest bardzoooo dobrym lekarzem, a drugi to z polecenia sprzęt lepszy bardzo mily kolejki mala umówiona jestem na konkretna godz i bardzo dobrze kojarzy pacjentki wiec chodzę do 2 mam 2karty ciąży i jestem spokojniejsza
Uciekam spać dobrej nocy Wam życzę buziaki
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:59   #1517
misia880
Zakorzenienie

A badaja was ginekologicznie na wizyjach lekarze?

Stary 2015-09-10, 22:25   #1518
kallina_2014
Wtajemniczenie

Tak, mi na kazdej wizycie sprawdza szyjkę.
Stary 2015-09-11, 00:01   #1519
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

u mnie równiez na kazdej wizycie u gin jest badanie ginekologiczne. Miałam dzis usg dzidzia 4.98cm, serduszko słyszałam, lecz było właczone z wielkim fochem... Przed samym usg dowiedzialam sie ze nie właczaja serduszka bo to jest badanie doplerowskie, czy cos takiego, a ja w płacz ( wczesniej nie slyszalam serduszka). Wgl lekarka jakas dziwna bo dzidzia cos nie chciala sie przekrecic to chyba z 3 razy "Uderzyla" mnie tym urzadzeniem co robi usg w brzuch... To nie jest chyba normalne... Jutro wizyta u gin. Ciekawe co powie
Cięzko Was nadrobić, tyle piszecie
Czas juz na mnie, TŻ w pracy a ja sama do 6... Dobranoc mamusie
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 05:45   #1520
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolciakarola Pokaż wiadomość
Lecicie jak szalone z tym pisaniem ciężko mi nadrobić.
Co do babyshower to ja rowniez organizowalam koleżance i wyszlo super poplakala sie ze szczęścia powiedziała ze sie zrewanzuje wiec na prawdopodobniej bede miała. Organizuje sie go w dogodnym terminie dla mamy jakos kilka tyg przed porodem.
Odnośnie niani to nie potrzebujemy bo mamy 2pokojowe mieszkanie a monotor oddechu bym chciala.
Jutro ide w końcu na badania krwi bo cos wybrac się nie mogłam. Za tydz w Sr ide do lekarza jednego i w następnym tym w Sr do innego. Obydwoje na nfz jeden to taki do którego chodzę od jakiegoś czasu robił mi kolkoskopie, lubię go ale na nfz sa do niego straszne kolejki i tam ma kiepski sprzet i jeszcze minius bo nie pamięta pacjentek ale jest bardzoooo dobrym lekarzem, a drugi to z polecenia sprzęt lepszy bardzo mily kolejki mala umówiona jestem na konkretna godz i bardzo dobrze kojarzy pacjentki wiec chodzę do 2 mam 2karty ciąży i jestem spokojniejsza
Uciekam spać dobrej nocy Wam życzę buziaki
A oni o sobie wiedzą?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 05:53   #1521
karolciakarola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
u mnie równiez na kazdej wizycie u gin jest badanie ginekologiczne. Miałam dzis usg dzidzia 4.98cm, serduszko słyszałam, lecz było właczone z wielkim fochem... Przed samym usg dowiedzialam sie ze nie właczaja serduszka bo to jest badanie doplerowskie, czy cos takiego, a ja w płacz ( wczesniej nie slyszalam serduszka). Wgl lekarka jakas dziwna bo dzidzia cos nie chciala sie przekrecic to chyba z 3 razy "Uderzyla" mnie tym urzadzeniem co robi usg w brzuch... To nie jest chyba normalne... Jutro wizyta u gin. Ciekawe co powie
Cięzko Was nadrobić, tyle piszecie
Czas juz na mnie, TŻ w pracy a ja sama do 6... Dobranoc mamusie
Gratulacje udanej wizyty

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A oni o sobie wiedzą?
Nie wiedza na chyba ze widza to w komputerze.
Ale co tam nie przejmuje sie tym

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
A badaja was ginekologicznie na wizyjach lekarze?
Tak
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 06:08   #1522
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
tez widzialam tego nowego greya ale cena 37 troche duzo na allegro moze znajde taniej , trylogie 50 twarzy greya przeczytalam dwa razy, za drugim razem mnie tak draznilo ze sprzedalam potem te ksiazki i stwierdzilam ze juz do nich nie wróce, normalnie sie niczego z ksiazek nie pozbywam
nie moge sie doczekac az bede dziecku kupowac bajki i bedziemy wieczorami czytac przed snem ech ale kiedy to bedzie .. kilka lat jak nic
a dlaczego kilka lat? po pierwsze skoro lubisz czytać , to możesz dziecku czytać już teraz, a jak się już urodzi to uważam, że zamiast szumisiów i innych cudów techniki i technologii powinno się dziecku właśnie czytać albo opowiadać bajki do spania. Więc wcale nie musisz czekać kilku lat bo możesz czytać od maleńskiego
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 06:11   #1523
Bonku
Wtajemniczenie

Mnie nie bada tylko 1raz na pierwszej wizycie..
Stary 2015-09-11, 06:25   #1524
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Dobra, widzę ze to głowa z mackami osmiornicy.. I do czego to ma służyć? O Boże nie ogarniam :-D
miś emituje dźwięk podobny do suszarki do włosów przez określony czas np.40 min i to ma pomóc dziecku zasnąć
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 07:10   #1525
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Popatrze co tam jest. Ja wogole mam wlosy przetluszczajace sie (przed ciaza tez) wiec myje codziennie rano bo inaczej czuje sie niekomfortowo.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mam to samo, z tym, że ja myję wieczorem

Cytat:
Dziewczyny a co myslicie o elektrycznych nianiach? Miacie jakies doswiadczenie? Ja w poprzedniej ciazy nie mialam, a teraz zastanawiam sie, bo mam pietrowy dom i mysle ze mogloby to byc jakies ulatwienie. Ale tak do konca to nie wiem czy to bylby jednak zbedny wydatek, czy jednak cos przydatnego...
u mnie jest zbędna. Mieszkamy w kawalerce więc nie ma sensu kupować. Chociaż zastanawiam się nad zakupem jak do Polski pojedziemy, tam już w domu mieszkać będziemy

Cytat:
To jest świetne. Tylko cena już niezbyt fajna
http://www.ceneo.pl/25695984#tab=spec

Szumisia też mam na liście Teraz mają być jakieś nowe wersje
oj tak taki monitor oddechu fajna sprawa, tylko ta cena

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Klub koniecznie a gdzie go sie zakłada?
Ja mogę założyć i pozapraszać dziewczyny, które się udzielają regularnie Tylko trzeba regulamin zrobić jakiś
Stary 2015-09-11, 07:10   #1526
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja naprawdę nie lubię marudzić, ale z moją cerą jest coraz gorzej. Linia szczęki i szyja jest cała pokryta drobniutką wysypką myślałam, że powoli problemy z cerą będą się kończysz pod koniec pierwszego trymestru... Nie wiem co robić. Jestem w domu, więc się nie maluję, żeby skóra oddychała, przemywam trzy razy dziennie, żeby nie przesadzić, ale też nie przesuszyć. Piję dużo wody. Co jeszcze mogę z domowych sposobów? Ktoś, coś? Błagam
W ciazy bardzo wazne jest zeby czesto robic peelingi. Nie mozna enzymatycznego ani gruboziarnistego, ale sa delikatne zele z peelingami. Ja uzywam wieczorem Ziaja pasta do glebokiego oczyszczania twarzy (jest rewelacyjna! Nie mam w ogole zaskornikow) a rano uzywam z tej samej firmy żel z peelingiem oczyszczajacy pory. Oprocz tego codziennie robie maseczki na twarz najczesciej z glinki zielonej, ktory jest bezpieczna w ciazy a bardzo pomaga na zmiany skorne. Polecam z calego serca maseczki Dermaglin, kupilam w Hebe i jeszcze rozne inne z zielona glinka. Do tego krem najbardziej naturalny nawilzajacy ale nie zapychajacy porow Physiogel nawilzajacy z apteki. To wszystko razem daje niezly efekt. Bardzo mi pomaga.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 07:12   #1527
Olgietka
Zakorzenienie

Dzien dobry
Nie pędźcie dziś jak szalone, bo chciałabym poprasować i umyć okna. A mam ich sporo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 07:15   #1528
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Mojej koleżance proponowano aborcję po usg genetycznym. Diagnoza: obie bliźniaczki z zespołem downa. Nie powtórzyła żadnych badań, całą ciążę przepłakała. Dziewczynki mają już 2 lata i czują się świetnie, a downa to miał chyba lekarz, który wykonywał badanie..
To co opisujesz to jakis nonses. Nie da sie stwierdzic zespolu downa na podstawie usg genetycznego. Mozna przypuszczac i wtedy robi sie test Pappa, a gdy test wyjdzie zle to diagnoze potwierdza sie amniopunkcja i wtedy masz 100% pewnosci czy dziecko jest chore czy nie.
Takze to co piszesz jest w ogole bez sensu.

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Polecam!! My kieszkalismy w bardzo duzym domu w Londynie. Bez niani nie dalabym rady, nosilam ja przypieta do kieszeni spodni

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Stary 2015-09-11, 07:18   #1529
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Nie pędźcie dziś jak szalone, bo chciałabym poprasować i umyć okna. A mam ich sporo

ja mam dziś w planach segregację dokumentów
Stary 2015-09-11, 07:21   #1530
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Monia firma robiąca szumisie teraz stworzyła kocyk szumiący i to jest dla mnie must have
Ja mysle, ze to jest zbedne. Jednen z tych gadzetow, ktore niepotrzebnie szarpia po kieszeni i lapia mamy za serca. Takie wynalazki jak why cry, po co wam to?

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości