Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-26, 09:00   #1501
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Tak myślałam, widziałam w Rossku i cena była wyróżniona i myślałam, że promocja Ale nie kupiłam, szukam na necie właśnie, może jakieś tańsze znajdę.
A jakie duże opakowanie kupiłaś?
A ta cena w rossmannie to za ile sztuk byla?
Ja kupiłam 2 opakowania po 78 szt.
Cytat:
A w jakiej cenie kupowałyście smoczki 0-3 m Lovi? Wczoraj byłam w aptece i były dwa za 20 zł, a nie wiem jak w necie, a nie chcę zrobić gafy i kupić z przesyłką drożej skoro mam pod nosem
Mu się wydaje, ze wyszło coś około 17 zł bez przesyłki, czyli jak masz tylko to od tego sprzedawcy, to ja bralabym z apteki, bo to dobra cena.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Przykro, że nie będzie mógł realizować swojego marzenia...

Ja też mam zamiar normalnie zachowywać się przy dziecku. Powinno nauczyć się spania w hałasie, bo zachowywanie całkowitej ciszy rodzi tylko późniejsze problemy...

Moja Mała wczoraj cichutko siedziała wieczorem i ją rozruszaliśmy z mężem i tak zaczęła się wypychać, że aż mnie kłuło od środka

Ja właśnie z oby jestem zadowolona Mężowi strasznie się spodobał ten we wzorki, mówił, że super do spania

Ja te szmatki specjalnie kupiłam, bo miałam kiedyś próbkę w gazecie i wypróbowałam i się sprawdziły, a nawet trafiłam na promocję i wzięłam dwa opakowania

Ja też lubię robić nowości Szczególnie słodkości Teraz na mojej liście są mini serniczki Reese's (robiłam kiedyś czekoladki, bo uwielbiałam te, które babci przysyłała z USA i były pyszne, więc teraz muszę spróbować tych serniczków ).
Ją myślę, że ten kolorowy bede,musiała przez coś przeprasowac, Bo ta bawełna trochę pogieta jest, Twoja tez? A Ty oblewać będziesz w cos ten kocyk, czy do spania tylko nim będziesz przykrywala?

A ja słyszałam o nich i kupiłam kiedyś na spróbowania, to byłam zadowolona, zawsze były brudne po wyjęciu z bębna, szczególnie przy czerwonych i ciemnych kolorach używałam

A co to za serniczki??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:00   #1502
agrita8
Raczkowanie

Aniqa jaki masz sposób na rozruszanie córki? Mowisz do brzucha, glaszczesz? Musze cos u siebie spróbować bo mi syn czesto podsypia, a to stresujące jest sla mnie.
Sylwuska 3 trymestr to juz poważna sprawa dzięki za przespis na rybe, muszę wypróbować.
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:02   #1503
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuaka ja dla córki rzeczy to już na siedząco prasowałam hehe mąż sie ze mnie nieźle śmiał

Co do nowości w kuchni to u mnie non stop są. Tez ostatnio robiłam pierwszy w zyciu placek ze śliwkami, ale mój przepis był z jogurtem był mega
O dobrze, ze podsunelas pomysl, bo ja zapomniałam o tym, ze deska do prasowania ma regulacje wysokości, dobrze wiedzieć

Pycha! Przepis z neta?? Wyślij

Stary 2015-09-26, 09:06   #1504
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ta cena w rossmannie to za ile sztuk byla?
Ja kupiłam 2 opakowania po 78 szt.
Za 156 szt., czyli 99 zł z małym hakiem za pakę. TŻ chciał brać od razu, ale powiedziałam, że najprawdopodobniej kupię taniej w necie
Wstrzymam się jeszcze, w poniedziałek zobaczę w Tesco ile kosztuje wielka paka.
Chciałam sobie trochę resztę tych wydatków rozłożyć tak do końca listopada, bo niech coś dodatkowego wyskoczy, a okaże się, że kasy brak A ostatnio lubi wyskakiwać coś nieprzewidzianie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Aniqa jaki masz sposób na rozruszanie córki? Mowisz do brzucha, glaszczesz? Musze cos u siebie spróbować bo mi syn czesto podsypia, a to stresujące jest sla mnie.
Ja robię wtedy koci grzbiet i się zaczyna ruszać
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:07   #1505
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
O dobrze, ze podsunelas pomysl, bo ja zapomniałam o tym, ze deska do prasowania ma regulacje wysokości, dobrze wiedzieć

Pycha! Przepis z neta?? Wyślij

większość przepisów biorę z neta bo zarówno moja babcia jak i mama pieką "na oko" a mi wtedy nie wychodzi hehe muszę mieć dokładny przepis

http://ilovebake.pl/2015/07/17/ciast...i-i-kruszonka/
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:12   #1506
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie małe - 43 szt.

Gdzie kupujecie te szmatki do wyłapywania koloru? Na all są za ok. 9zł/15szt. Są do białego, koloru i ciemnego. Macie do wszystkich rodzajów? To dobra cena?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:16   #1507
0enedue
Zadomowienie

Dzień dobryyy )
Kurdeee nie było wczoraj kurtoszy; ( ale truskawki w białej czekoladzie zaliczylismy obowiązkowo

Tz mi się dorzucił wczoraj do suszarki wiec wyszła mnie 30 zł mile zaskoczenie

Fajnie ze Wam też podoba się avatar ))
Rudaska śliczny ten kocyk )
Które mydło zamawialas ? Bo jest parę rodzai z tego co kojarzę one czymś się różnią

Co do wanny postanowiłam że zamawiam ta mniejsza

Karmazynowa wiec wkoncu oficjalnie możesz chodzić w pierścieniu mocy

Koritsi_a tez dzisiaj siadam do r_p77
Wiem o czym mówisz z rozpychaniem ja mam czasami wrażenie ze mała mi Wypycha wszystkie narządy pod zebra :|

Evciap0 czekamy na relacje po warsztatach

Czubasek co ona robiła po 4 .. mikserem ..

Adka sama uwielbiam te chusteczki do prania juz wiele razy mi tyłek uratowały

Sylwuska witamy w ostatniej 3 części

Śniadanie zjedzone pies wyprowadzony.. chyba dzisiaj spędzę dzień w lozku pogoda straszna nic się nie chce .. pomysłu na obiad nie mam :/ chyba fasolkę wyciągnę bo nir widzi mi się wyjście do sklepu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Gryzelda ja kupuję w auchanie za ok 8-9 zł z dalli tez 15 sztuk . W rossmanie w podobnej cenie są z Domi

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Są do białego .. do koloru.. do ciemnych kolorów tez ( ale tych nie kupuje )

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 09:18   #1508
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Enedue dzięki, to nie opłaca się zamawiać z neta, bo dojdzie przesyłka

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:20   #1509
Koritsi_a
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903889]Ogolnie małe - 43 szt.

Gdzie kupujecie te szmatki do wyłapywania koloru? Na all są za ok. 9zł/15szt. Są do białego, koloru i ciemnego. Macie do wszystkich rodzajów? To dobra cena?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

W Rossmanie są. Teraz patrzę w necie. Vanisha drogo wychodzą bo 23,99 za 10 a domol 8,99 za 24 sztuki. Chyba w auchanie tez widziałam. Ja na razie kupiłam raz na sztuki w osiedlowym sklepie.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:22   #1510
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Za 156 szt., czyli 99 zł z małym hakiem za pakę. TŻ chciał brać od razu, ale powiedziałam, że najprawdopodobniej kupię taniej w necie
Chciałam sobie trochę resztę tych wydatków rozłożyć tak do końca listopada, bo niech coś dodatkowego wyskoczy, a okaże się, że kasy brak A ostatnio lubi wyskakiwać coś nieprzewidzianie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

To dobra cena stacjonarnie, ja takiej nie widzialam. W necie wychodzi to samo plus przesyłka.
Cytat:
większość przepisów biorę z neta bo zarówno moja babcia jak i mama pieką "na oko" a mi wtedy nie wychodzi hehe muszę mieć dokładny przepis

http://ilovebake.pl/2015/07/17/ciast...i-i-kruszonka/
Dzięki

Chyba podawał ktoś już przepis kiedyś z tej strony, taka charakterystyczna jest, może to Ty
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52903889]Ogolnie małe - 43 szt.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Ja kupiłam w rossmannie z tej firmy domol są ok, wiem że jest jeszcze dr beckermann czy jakoś tak, też w rosku, nie pamiętam jak cenowo, ale online możesz sprawdzić kupiłam wtedy te wylapujace kolor i drugie do białego, ze niby miały odswiezac kolor, bielsza biel, ale nie zauważyłam jakiegoś działania tych drugich.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy )
Kurdeee nie było wczoraj kurtoszy; ( ale truskawki w białej czekoladzie zaliczylismy obowiązkowo

Tz mi się dorzucił wczoraj do suszarki wiec wyszła mnie 30 zł mile zaskoczenie

Fajnie ze Wam też podoba się avatar ))
Rudaska śliczny ten kocyk )
Które mydło zamawialas ? Bo jest parę rodzai z tego co kojarzę one czymś się różnią

Co do wanny postanowiłam że zamawiam ta mniejsza

Karmazynowa wiec wkoncu oficjalnie możesz chodzić w pierścieniu mocy

Koritsi_a tez dzisiaj siadam do r_p77
Wiem o czym mówisz z rozpychaniem ja mam czasami wrażenie ze mała mi Wypycha wszystkie narządy pod zebra :|

Evciap0 czekamy na relacje po warsztatach

Czubasek co ona robiła po 4 .. mikserem ..

Adka sama uwielbiam te chusteczki do prania juz wiele razy mi tyłek uratowały

Sylwuska witamy w ostatniej 3 części

Śniadanie zjedzone pies wyprowadzony.. chyba dzisiaj spędzę dzień w lozku pogoda straszna nic się nie chce .. pomysłu na obiad nie mam :/ chyba fasolkę wyciągnę bo nir widzi mi się wyjście do sklepu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Gryzelda ja kupuję w auchanie za ok 8-9 zł z dalli tez 15 sztuk . W rossmanie w podobnej cenie są z Domi

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Są do białego .. do koloru.. do ciemnych kolorów tez ( ale tych nie kupuje )

Ja też dziś nie wychodzę z domu, wczoraj zrobiłam większe zakupy a dziś sprzątam, gotuje i odpoczywam

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-26 o 09:23
Stary 2015-09-26, 09:26   #1511
0enedue
Zadomowienie

Chodzi o mi o domol
Gryzia no wydaje mi się ze się nie opłaca są tez jakieś droższe ale szkoda by mi było 20 zł za 15 chusteczek

U mnie bardzo często te do białego są szare po praniu czyli coś dają

Idę zrobić porządek w papierach .. i pod kołdrę

Iga 14.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 09:28   #1512
syylwuska
Zakorzenienie

Właśnie OENEDUE mialam się zapytać jak się czujesz? Bo też chyba przeziebienie Cie bralo? Lepiej?

ADKA a Ty jak dzisiaj? Jak Twoje jelita?

Stary 2015-09-26, 09:32   #1513
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuaka ja dla córki rzeczy to już na siedząco prasowałam hehe mąż sie ze mnie nieźle śmiał
Ja gdyby nie to, że u mnie już końcówka prasowania się zapowiada to też bym sobie krzesło przyniosła

Cytat:
Ją myślę, że ten kolorowy bede,musiała przez coś przeprasowac, Bo ta bawełna trochę pogieta jest, Twoja tez? A Ty oblewać będziesz w cos ten kocyk, czy do spania tylko nim będziesz przykrywala?

A co to za serniczki??
Kocyka nie będę w nic ubierać, bo lubi się zwijać w poszewce i strasznie wkurzające to jest. Wolę wyprać co jakiś czas
Moja strona bawełniana się nie pogniotła tak żebym musiała prasować, tylko przy jednym brzegu jest zagnieciona- tak jakby tam materiał był złożony. Na metce niby pisze, że nie można prasować

Serniczki o te: http://www.mojewypieki.com/post/mini-serniczki-reeses
A tutaj czekoladki Reese's: http://www.mojewypieki.com/przepis/d...koladki-reeses bardzo dobre, już robiłam

Cytat:
Ja w Rossmannie u siebie, ani w Tesco nie znalazłam. W Tesco była jedna paczka tylko i do tego bezcenna więc zamówiłam na all.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Sylwuska 3 trymestr to juz poważna sprawa dzięki za przespis na rybe, muszę wypróbować.
U mnie działa lekki ugniatanie brzucha Wiem, gdzie lubi leżeć i uciskam, czasem się jej pytam przy tym, gdzie się schowała i za chwilę jest odzew Czasem uparciuch dłużej cicho siedzi, ale u mnie to działa
Czasem wystarczy, że przyłożę rękę i chwilkę czekam i zaraz się porusza

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-26 o 09:37
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:44   #1514
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się z Pampkami nie śpieszę bo często są w promocji.

Cytat:
Dzień dobryyy )

Sprawdź skład, muszą być tylko 4 składniki, tu jest wszystko opisane http://sapindus.pl/blog/mydloaleppo/
Na początek radzę do 20%
Stary 2015-09-26, 09:45   #1515
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska taaak dziękuję przeszło po 3 dniach czyli zwykła 3dniowka podejrzewam

Kurde mam ochotę na ciasto marchewkowe chyba jednak podjadę do sklepu

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-26, 09:50   #1516
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya nie znalazł się choć przegrzebałam cały worek w odkurzaczu syfony pod zlewami, wszystkie szpary, nie ma. Musiałam go zgubić gdzieś poza

domem albo popłynął do kanalizy.

ANIQA też używam tych szmatek, szczególnie jak piorę rzeczy ciemne i czerwone. A co do mydła to ja dostałam 2 dnia roboczego, ale bez potwierdzenia. Tylko ja nie zamawiałam z linku stąd tylko szukałam na allegro.

Też się zgadzam z wami żeidealna cisza to zły pomysł. A tż chce mi kaśkę wyrzucić bo mówi że za głośna jest i Igor tego słuchał nie będzie.

EVCIA czy fotel wygodny to możesz sprawdzić jak w nim usiądziesz

Przypomniałyście mi tymi chusteczkami i pampersami że tż mam zrobić listę zakupów. A dziś rano dzwoni do mnie przed 9 i mówi śpisz jeszcze? A ja: No śpię, niedługo będę mogła zapomnieć o dłuższym spaniu. A on: Ale czemu? a jak się zorientował to mówi: Nie no, co trzeci weekend się wyśpisz, ja się będę małym zajmował. Że ja tego nie nagrałam...
Stary 2015-09-26, 09:56   #1517
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
A co do mydła to ja dostałam 2 dnia roboczego, ale bez potwierdzenia. Tylko ja nie zamawiałam z linku stąd tylko szukałam na allegro.
Czyli Ty zamawiałaś od innego sprzedającego... No nic zobaczymy czy przyjdzie po niedzieli i czy łaskawie odpowiedzą na moją wiadomość

Dziewczyny, a kurier inpost to dowozi do domu czy trzeba w punkcie odbierać?
Stary 2015-09-26, 09:58   #1518
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli Ty zamawiałaś od innego sprzedającego... No nic zobaczymy czy przyjdzie po niedzieli i czy łaskawie odpowiedzą na moją wiadomość ala:

Do domu ale ja mam problemy z tymi kurierami. Na 4 razy, 2 razy przesyłkę dostałam dopiero po wysłaniu maila do inpostu
Stary 2015-09-26, 10:03   #1519
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Kocyka nie będę w nic ubierać, bo lubi się zwijać w poszewce i strasznie wkurzające to jest. Wolę wyprać co jakiś czas
Moja strona bawełniana się nie pogniotła tak żebym musiała prasować, tylko przy jednym brzegu jest zagnieciona- tak jakby tam materiał był złożony. Na metce niby pisze, że nie można prasować

Serniczki o te: http://www.mojewypieki.com/post/mini-serniczki-reeses
A tutaj czekoladki Reese's: http://www.mojewypieki.com/przepis/d...koladki-reeses bardzo dobre, już robiłam
No a moja trochę pognieciona i podłoże cos na tą stronę i wyprasuje, bo będzie mnie to denerwowalo bardziej myślę, że chodzi o stronę minky z tym prasowaniem.

A dzięki, dodam do zakładek
Cytat:
Sylwuska taaak dziękuję przeszło po 3 dniach czyli zwykła 3dniowka podejrzewam

Kurde mam ochotę na ciasto marchewkowe chyba jednak podjadę do sklepu
To dobrze, ze już śladu po tym nie ma

Mi wczoraj też się nie chciało, a wyszłam w taki deszcz i 3 torby ciężkich zakupów miałam, ze musiałam potem w samochodzie z 10 min siedzieć i na Tz czekac, bo akurat wracał z pracy, żeby pomógł mi wnieść, bo bym nie wniosła na 4 piętro.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Kto tu jeszcze chorowal?? CIENWIATRU chyba też się zle czuła i jeszcze ktoś, tylko nie mogę przypomnieć...

Dziewczyny odzywać się, jak tam się czujecie?? ;*

Żaneta jeśli nas podczytujesz to też Cię wywolujemy, jak tam z Julka?? Jak Ty się trzymasz? ;*

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Czyli Ty zamawiałaś od innego sprzedającego... No nic zobaczymy czy przyjdzie po niedzieli i czy łaskawie odpowiedzą na moją wiadomość ala:

Ania ja w sumie chyba też zamówiłam z innego linka niż podawalas, naturaeco jakoś tak ten sklep sie nazywał. Wzielam najtańsza przesyłkę polecony inpost wlasnie i listonosz mi przyniósł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 10:09   #1520
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Do domu ale ja mam problemy z tymi kurierami. Na 4 razy, 2 razy przesyłkę dostałam dopiero po wysłaniu maila do inpostu
No właśnie na aukcji nie było napisane, że będzie kurierem inpost wysyłane, więc się wkurzyłam jak mi link wysłali... Mam nadzieję, że ja nie będę miała problemu z nimi, bo do nas ciężko trafić i może olać temat

Cytat:
No a moja trochę pognieciona i podłoże cos na tą stronę i wyprasuje, bo będzie mnie to denerwowalo bardziej myślę, że chodzi o stronę minky z tym prasowaniem.

Ania ja w sumie chyba też zamówiłam z innego linka niż podawalas, naturaeco jakoś tak ten sklep sie nazywał. Wzielam najtańsza przesyłkę polecony inpost wlasnie i listonosz mi przyniósł.
Myślę, że jak coś podłożysz to nic się nie stanie. Na pewno chodzi głównie o stronę minky tylko strach trochę bo to tak blisko siebie Ale nie powinno przebić

O widzisz... Niby ten u którego zamawiałam miał dobre opinie...
Jak będzie w kulki leciał to zgłoszę do allegro i się nie będę patyczkować. Niby to 20 zł ( z przesyłką), ale nie mam zamiaru odpuścić jak będą oszukiwać
Stary 2015-09-26, 10:12   #1521
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na aukcji nie było napisane, że będzie kurierem inpost wysyłane, więc się wkurzyłam jak mi link wysłali... Mam nadzieję, że ja nie będę miała problemu z nimi, bo do nas ciężko trafić i może olać temat

Myślę, że jak coś podłożysz to nic się nie stanie. Na pewno chodzi głównie o stronę minky tylko strach trochę bo to tak blisko siebie Ale nie powinno przebić

Jak będzie w kulki leciał to zgłoszę do allegro i się nie będę patyczkować. Niby to 20 zł ( z przesyłką), ale nie mam zamiaru odpuścić jak będą oszukiwać
Ale masz nr przesyłki? Ja napisałam do inpostu przez formularz na stronie, odpisali że wyślą ponaglenie i na drugi dzień był kurier.
Stary 2015-09-26, 10:17   #1522
ogolnie
Zakorzenienie

A macie już czapki i rękawiczki na zimę dla dzieci? Oglądałam w pepco ale nie jestem przekonana czy to zimowe...
Stary 2015-09-26, 10:20   #1523
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz nr przesyłki? Ja napisałam do inpostu przez formularz na stronie, odpisali że wyślą ponaglenie i na drugi dzień był kurier.
Tak, podali numer przesyłki. Ma być doręczona w poniedziałek

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
A macie już czapki i rękawiczki na zimę dla dzieci? Oglądałam w pepco ale nie jestem przekonana czy to zimowe...
Rękawiczek nie kupuję, bo mam przy kombinezonie. A za czapką muszę się rozglądnąć dopiero.
Stary 2015-09-26, 10:25   #1524
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, podali numer przesyłki. Ma być doręczona w poniedziałek

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Rękawiczek nie kupuję, bo mam przy kombinezonie. A za czapką muszę się rozglądnąć dopiero.
No bo z Inpostem tak jest im się nie spieszy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ja wylicytowałam taki

Też dokupię tylko czapeczkę
Stary 2015-09-26, 10:27   #1525
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ja wylicytowałam taki

Mam nadzieję, że w ogóle dotrą

Nie widzę dokładnie wzoru kombinezonu (jakieś misie?) ale wygląda ślicznie
Stary 2015-09-26, 10:31   #1526
agrita8
Raczkowanie

Aniqa musze w takim razie spróbować lekkiego naciskania
Ogólnie koci grzbiet u mnie nie dziala niestety.
Czapeczkę już kupiłam taką typowo zimową, bardzo mi sie podoba, ale nie wiem czy nie za duża bo rozmiar 62, a wiadomo, ze lepiej mieć przylegajaca zeby nie wialo dziecku, a rekawiczki to w kombinezonie beda.

Kalusia bardzo ladny ten kombinezon wyglada na cieply, jaki rozmiar wzięłaś?
Stary 2015-09-26, 10:31   #1527
ogolnie
Zakorzenienie

Kurde, ja chyba jednak kupię jakiś drugi kombinezon bo ten co mam to trochę duży i obawiam się ze mały mi się wysunie

kalusia na allegro ten kombinezon? Super jest

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Moje dziecko mi coś chyba chce rozerwać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 10:35   #1528
agrita8
Raczkowanie

Sylwuska ja tez dzisiaj sprzatam, ale cos opornie mi idzie... Zaraz południe a ja 1/3 zrobilam tego co mam zaplanowane 😳
Stary 2015-09-26, 10:51   #1529
mujer
Zadomowienie

Ja, jak zwykle przynudzam szczepieniami

Nie wiem, czy ktoś na takiej grupie siedzi na fb, ale ten program oglądacie, więc cytuję:

(Tu nie chodzi o szczepienie albo nieszczepienie, tylko zauważcie, jak media wpierają nam, że nie mamy wyboru i nie dają możliwości samodzielnego osądu, nie informują jak nalezy, przeciętny Kowalski nie ma szansy świadomie decydować.)
"
W dzisiejszym odcinku (odc.10) programu dokumentalnego Moje 600 gramów szczęścia TVP poruszono kwestie szczepień u jednego z dzieci.
Rozmowa lekarza z rodzicami:
Lekarz: "Jest jeszcze jedna kwestia do rozwiązania dla państwa, kwestia szczepienia. Czy rozmawiał ktoś z wami odnośnie szczepień, czy nie?"
Mama: "Nie."
Lekarz: "Nie... A są jak gdyby dwie możliwości szczepień. Jeden, to jest zgodnie z Narodowym Funduszem, Narodowy Fundusz funduje, państwo szczepicie. I to jest gratisowe. Drugi system to są szczepienia zalecane, gdzie część szczepień jest jak gdyby przez rodziców fundowana. Różnica między tymi szczepieniami polega na tym, że szczepienia zalecane, nie refundowane przez Narodowy Fundusz są jak gdyby z jednego ukłucia. Czyli zamiast trzech ukłuć jest jedno ukłucie. Jeżeli Państwo by dzisiaj podjęli decyzję, że szczepicie Państwo zgodnie z Narodowym Funduszem... Państwo sobie zdecydujecie czy chcecie szczepić tym czy tym kalendarzem. Będzie jeszcze jedno szczepienie z racji wcześniactwa, to jest szczepienie które jak gdyby jest gratisowe, to jest przeciwko pneumokokom. Dla wszystkich wcześniaków tak to jest. To wtedy byłoby jak gdyby czwarte ukłucie dziecka przy systemie szczepień zgodnie z Narodowym Funduszem, tym kalendarzem. Natomiast przy szczepieniach tych skojarzonych to będzie ukłucie drugie."
Tata: "Dobrze. Myślę, że podejmiemy decyzję, że zastosujemy te szczepienia skojarzone."
Lekarz: "Nie, to pan sobie później wybierze, tylko dla mnie jest to informacja taka, żebym ja mógł receptę napisać. Wypiszę panu to pan pójdzie od razu i zakupi."
Tata: "Dobrze, tak żeby jeszcze dzisiaj można było podać."
Sposób przekazywania informacji przez lekarza jest straszny, chaotyczny:
- miesza szczepionki zalecane ze skojarzonymi
- przedstawia tylko 2 opcje: szczepienia bezpłatne lub płatne
- mówiąc o wyborze szczepień wspomina jedynie o ilości wkłuć pomijając: informacje o rodzajach szczepień, PSO, chorobach przeciwko którym szczepimy, już nie mówiąc o wskazaniach/przeciwwskazaniach, ewentualnych NOPach.
- nie przekazuje żadnej informacji na co szczepione jest dziecko po urodzeniu w szpitalu oraz jakimi preparatami
- w momencie gdy tata decyduje się na szczepionki skojarzone, lekarz mówi, że te można wybrać później, ale teraz musi wypisać receptę aby można było od razu szczepionkę zakupić! Jest to kompletnie niezrozumiałe i nic dziwnego, że rodzice później w ogóle nie wiedzą ani na co szczepią, ani, że nie jest to to co im się wydaje. Co pokazuje dalsza scena, kiedy ojciec dziecka wraca ze szczepionką. Komentarz w tle: "Łukasz wraca ze szczepionką skojarzoną. Dzięki niej malucha nie trzeba będzie nakłuwać wiele razy. Jednocześnie uodporni Kubusia przeciwko kilku chorobom zakaźnym."
Rozmowa między rodzicami:
Tata: "Mam tą szczepionkę...
Mama: "To jest na WZW...?
Tata: "Tak."
Mama: "I na co jeszcze?"
"..."
Tata: "Dobrze, że to jest skojarzona, mniej wkłuć."
Mama: "Czyli to zamiast trzech, to jest jedna?"
Tata trzyma w ręce Engerix B (szczepionkę przeciw WZW typu B). Nie skojarzoną. Nie "zamiast trzech wkłuć". Nie uodparnia ona przeciwko kilku chorobom zakaźnym. Tata zakupił preparat z przekonaniem, że uodparnia przeciw kilku patogenom, ale nie wie jakim. Nie wie, że noworodek w szpitalu szczepiony jest jedynie przeciw WZW typu B i gruźlicy, nie wie jakie preparaty dostępne są na oddziale, i nie wie że wcale nie musiał kupować innej szczepionki, nawet jeśli zdecydował się na późniejsze szczepienia skojarzone.
http://vod.tvp.pl/…/moje-600-gramow-s…/wideo/odc-10/21565370"

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Niestety, nie nadrobię...

Co z Żanetą?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 10:55   #1530
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Nie odpuszczają, niby 20 zł, ale tak naprawdę to za darmo nikt Ci ich nie da, a za to można już coś kupić, choćby chusteczki dla Małej
Cytat:
Ja czapki nie mam, ale planuje kupić kombinezon dopiero a on niby z czapeczka, tylko też nie wiem czy nie za dużą będzie, a czapeczki to wiązane kupujecie??
A rękawiczek chyba tam nie ma, ale ja dorwalam na ciuchach takie malutkie grube, tylko nie wiem czy będę umiała je nalozyc, poza tym jak większy kombinezon to raczek i tak nie będzie widać, bo będą zasłonięte

Cytat:

Ja wylicytowałam taki

Bardzo ładny, widać że ciepły bedzie
Cytat:
Sylwuska ja tez dzisiaj sprzatam, ale cos opornie mi idzie... Zaraz południe a ja 1/3 zrobilam tego co mam zaplanowane 😳
Oj mi też idzie ciezko, ta pogoda nie nastraja na żadną aktywnosc

Kurcze wiecie co, dziś to naprawdę boli mnie w krzyzu, Tzn w tej kości ogonowej, ale ja już chyba zaczynam wątpić ze to ona, bo to taki dziwny ból, dzisiaj boli mnie wlasnie jak chodzę, wtedy jak podnoszę lewą noge ;/ nie wiem czy dobrze pamiętam, że ktoś tu kiedyś pisał o rwie kulszowej? Jaki to ból? Bo dziś zaczynam się zastanawiac, ze ten ból to od tego, ze na nerw mi coś uciska, no ale boli przy chodzeniu i juz nie wiem...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości