![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
pokazac mordke. jest opalona od spacrkow wiec nie powinno byc tak zle. jak tylko TŻ wroci z pracy to zarzycze sobie zdjatko.
co do darcia na spacerkach to o tyle mam dobrze ze moge Wiktorie zatkac ciachem. ![]() ![]() wlasnie teraz siedzi sobie i oglada mini-mini i smieje sie z wyczynow pingwinka. az dziw bieze niekiedy jak ona reaguje na bajki. pozdrawiam wpadne pozniej z porcja zdjec wiec juz teraz prosze wziasc jakies ziolowe uspokajacze. ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
Płatku masz fajniusi avatarek
![]() Muszę się pochwalić....... pierwszy po porodowy już był ![]() ![]() A ja ostatnio walczę z kozuchami w nosie Natalki ![]() ![]() No a pupkę już wyleczyłam ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Tiaara pokazywać paszcze i nie marudzić!! Śliczna masz córunie, sukienka była warta tych pieniedzy.
Znikam się uczyć więc na szybko tylko jedno pytanie: jak wyglądają wasze brzuchy? Ja nadal mam taką piłeczke jak powiedzmy w 4 miesiącu, wogole to zostało mi jeszcze prawie 10kg do zrzucenia!!! Jem duzo mniej ale waga stoi w miejscu. Wyglądam jak potwór ![]()
#1504 |
Zakorzenienie
|
Moj poporodowy pierwszy raz to chyba bedzie jak Oliwka pojdzie na studia
![]() ![]() ![]() Joasiu u mnie to samo z wagą, brzuszek lekko wystaje, 10 kilo na plusie, waga od 2 tygodni ani drgnie ![]() ![]() ![]() ![]() Tiara czekamy, czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
Szanowny Urząd Skarbowy dokonał zwrotu podatku wiec ide sobie jutro jakiś namiot kupić co by nago nie chodzić.
#1506 |
Zadomowienie
|
witajcie kochane!
u mnie brzuch tez nie wygląda dobrze ![]() ![]() ![]() jutro przeprowadzka a ja dalej nie spakowałam nawet skarpetki :P jutro o 10 przyjezdza auto dostawcze zeby mnie przeprowadzic a dojdzie do tego ze nic w niego nie spakuje
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1509 |
Zadomowienie
|
Świetny pomysł dziewczyny
![]() ![]() ![]() No cóż....ja nie mogę narzekać, zostało mi 4 kilo na plusie. W ciuchy mieszczę się bez problemu a i brzuch mam prawie płaski choć taki galaretowaty. Trzeba będzie wprowadzić w życie brzuszki, co by z tej galarety ubić coś twardszego....
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam odstajacego flaka- tragedia, dzisiaj zrobiłam pare brzuszków, ale co to da jak za trzy dni znowu mi ochota na ćwiczenia miną i oczywiście mały nie zawsze pozwoli, a wieczorem to mi śię nawet kąpać już nie chce taka jestem zmęczona ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam małemu ubranko na chrzest w błękicie marynarski komplet. Właściwie to TŻ wybrał bo ja myślałam o białym tak jak był ubrany Tomcio Maliny. Wyobraźcie sobie, że za sztke i świece dałam prawie 40zł. poprostu ździerstwo, buciki białe też 20 zł.prawie tyle samo co ubranko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kostka a ile w ciąży przytyłaś?? Ja 20kg więc pewnie dlatego tak wyglądam. A trzeba było nie jeździć na kebaba o 1 w nocy. ![]()
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
O pierwszym razie po porodzie to jakoś boje się nawet myśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
wedlug obietnic porcja zdjec. tylko mam nadzieje ze wzielyscie na uspokojenie cos.
co do pierwszego razu... my z TŻ nie wytrzymalismy dluzej niz 5 tygodni. ale nic z tego nie wyszlo bo sie Myszka obudzila na karmienie. ale stracha mielismy malego. pozdrawiam ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Wtajemniczenie
|
Ło matko Tiaara
![]() ![]()
#1515 |
Zakorzenienie
|
Tiaara fajna z ciebie babeczka - nie dosc ze laska ito jeszcze szczupła (to ostatnio moja obsesja
![]() ![]() ![]() Dostrzegam podobienstwo corci do Ciebie - naprawde fajna niunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
no fajna fajna i taka szczuplutka
![]() 1h temu wroociłam z 3h spacerku normalnie sie nachodziłam ze nogi tak mnie napieprzają ze az wyc mi sie chce ale pocieszam sie tym ze jak tak bede spacerowac to w przyszłym roku znoow wejde w rozmiar 36 ![]()
#1517 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak siedze i czytam wasze posty....i zasłaniam buzię od śmiechu
![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu ja przytyłam 18 kg, wychodząc ze szpitala miałam juz 10 mniej. W ciagu tych 6 tygodni spadłam zaledwie 4 kg, no i zostało mi jeszcze 4. Choć nie powiem przydałoby mi się zrzucić tak jeszcze w sumie 7 kg ![]() ![]() Płatku pocieszę Cię tym, że ja też na plażę nie wyjdę. Nie z powodu rozstępów (na szczęście nie zrobiły mi się), ale z powodu żylaków. To jest o wiele gorsze. Mam "mapę rzek Polski" na łydkach i udach. Jak skończę karmić za jakieś pół roku (oby nie wcześniej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
a propos co z meme?dawno jej nie bylo
#1520 |
Zadomowienie
|
![]()
A oto i jestem! Tadam! Wejście smoka do potoka!
A teraz z innej beczki...byliśmy dzis na usg bioderek...cóż, nie tego spodziewłam sieuslyszeć...Filip wciaż nie ma jader kostnienia...buuu nie dobrzze...pzrez 6 tyg. pieluchowanie szerokoooooo!!! Pediatra, najlepszy w BB, kazał mi pokzać, jak go wczesniej pieluchowałam, pokazałam i usłyszałam, ze "trzeba było ta pieluche jeszcze raz zlożyc, to bym dziecku od razu krawat z tego zrobiła..." mmmm milusio....okazał osie ze nas pani polozna szanowan srodowiskowa trochu źle przysposobiła...jakby tego było pytanie nr 2: "Czy on sie pani nie poci?" Okrutnie odpowiadam, zwłaszcza w nocy, "A daje pani vit D3" "Daje" - odpwiadam, "A jak?" i okzało się że podajac na łyżeczce z mleczkiem (jak uczyła inna pani pediatra) to źle, bo dziecko tego moze nie połnać, zostaniem u na dziaśłach, wypluje itp, poza tym nasz uroczy klocuszek - waga w porywie juz 7 kg (qrde sam lekarz [owiedział ,ze jak na 3 mies. dziecko to on jest duuuuuży) - powienien prawdopopodobni dostawć wiecej niż jedną kropelke....cudownie, skad ja mam to wszystko wiedzeić? A na koniec?"To jak on ma 3 miesiace a pani miała byc z nim na kontroli po 2, to czemu dopiero dzis? Troszku późno państwo pzrychodza..." A późno, pewnie, że późno, bo nasza super pani pediatra, jak była an pierwszej wizycie srodowiskwowej Filip miał 3 tyg, nie dała nam od razu skierowania na usg, tylko powiedział że nie tzreba sie spieszyc, dostaniemy na szczepieniu. Tak też siestało, tylko wtedy okazał sie że najbliższy termin był właśnie dziś a to było prawie 2 mies. temu, a ggenialna pani doktor dajac mi skierowanie powiedziała., zeby dzwonić od razu, bo teraz wszystkie terminy pozajmowane...to czemu kretynka jedna nie dała nam skiewrowania na 1 wizycie wiedzac ze sa kolejki i ze kontrola ma byc robiona w 2 miesiacu życia?!?!?!?!?!normalnie jak mi gul skoczył.....ale juz sie uspokoiłam, na pewno będzie dobzre... A co do tematu wyglad itp, to ja pzrez ciażę pzrytyłam 9kg, schudłam 14 kg, zaraz po powroce do domu miałam tylko 2kg nadrobione, po kilku dniach spadło i to. Gdybym chciała wrócic do wagi spzred ciaży, to musiałabym pzrytyć jakieś 5-6 kg, takze ja raczej nie narzekam, mieszczę sie w ciuchy, w których chodziłam jkaieś 3 lata temu,ale brzuszek to mi taki dziwny został - fałd skórno - podobny, wypdałoby brzuszki robić, ale nie mam siły. Nie mam kiedy zjeść, a co dopeiro brzuszki. Chodzę dzień w dzień na spacer jakieś1.5-2 godzn, a potem jeszcze z TŻ wieczorem też +/- tyle samo, wiec nie jest źle jesli chodzio ruch.... Co do ruchu....odkrywam nowe fanatstyczne doznania w sferze wiadowmej...jest lepiej niż pzred porodem!A jakby któraś cierapiał na brak "poślizgu", to polecam żelik z Durex'a, normalnie śmig, śmig i mozna sie jeden drugiemu wyślizgnać - jeden wypada pzrez balkon a drugi pzrebija ścianę.... ![]()
#1521 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane - ależ sie dzis wyspalam, moj mąż wygonił mnie o 9:00 do wyra i przejął całkowicie nocne karmienia (naodciagałam sie wczesniej ile wlezie), nawet głowy mi nie pozwolił podnieść od poduszki
![]() ![]() ![]() Meme - u nas sie mowi - "wejscie smoka do hasioka" ![]() Ja daje vit. D i Cebion bezpośrednio do paszczy bo wtedy ponoc jest w miare pewne ze dzidzia to połknie w calosci. Tylko czasem jej się wypsnie i poleci gdzies na buzie albo koszulke bo mala noiemiłosiernie sie przy tym wierci - nie moze sie doczekac na te smakołyki ![]() Meme napisz koniecznie jak ty tą pieluche skladasz bo qrde ja tez nie wiem czy dobrze robie - nikt mi nie pokazał, tylko tak na czuja to robie. Moja Oliwka tez nie miała tych jąder kostnienia, cokolwiek to jest, mam nadzieje ze jej wyrosną - idziemy na kolejne usg za miesiąc. A tą doktórke swoją-konowała to spuśc na drzewo i szukaj innej, normalnie gdzie ona sie edukowała? U nas terminy usg są tak odległe ze gdybym wiedziała to bym sie w 7 miesiacu ciązy zapisała, akurat by było na teraz, dlatego wszystkie badania robię prywatnie. DZiewczyny, no własnie sie miałam zapytac odnosnie tych poporodowych 1-razów - jak było? ![]() ![]() ![]() A o plaży to ja nawet nie mysle - rozstępy mam co prawda tylko 4 - po 2 po bokach, w dziwnym miesjcu mi sie zrobiły, ale za to kresa leci przez caly brzuch, który też jest niezle sflaczały, o cyckach juz nie wspomne, musialabym nowy kostium kupowac na te moje balony. Na nogach, które wyglądają jak parówki zrobił mi sie paskudny celulit, nie wiem czy w czasie karmienia można stosowac specyfiki anty-celulitowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tiaara fajna babeczka z Ciebie ![]() ![]() Ja w ciąży przytyłam 21kg. i zrzuciłam już 16kg. Do wagi z przed ciąży brakuje mi 5kg. nawet jak wcisne na siłe te luźniejsze spodnie to i tak nie zapne sie w pasie przez mój wystajacy fałd ![]() ![]() Ostatnio Mateusz zaczął mi się zrywać z płaczem ze snu, wydaje się jakby mu coś się śniło bo często marudzi i przewraca główką to w jedną to w drugą stronę, oczy ma oczywiście zamknięte, hmm...Nie wiem może to po szczepieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() wpadłam na chwilke sie przywitac i biegne sie pakowac bo zostawialam to do ostatniego dnia :P:P ![]() zajze tu potem ![]()
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż stwierdził (bo go oczywiście zapytałam), że nie odczuwa mnie wcale luźniej tylko jakoś inaczej ![]() ![]() Co do pieluszkowania, to lekarz na wizycie zrobił Natalce USG bioderek i powiedział, że nie muszę jej pieluszkować tylko luźno ubierać, żeby mogła swobodnie kopać. Miłego dzionka dziewczynki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
moj pierwszey raz po porodzie to ja niewiem kiedy będzie pewnie do tego czasu całkiem mi zarosnie
![]()
#1526 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() jesli chodzi o moje posty to nie tylko wy zauwazylyscie ze jestem bardzo powazna. nie taka bylam jeszcze dwa lata temu ![]() co do wagi waszej obsesji to nie bierzcie tego tak do siebie. ja z tego co pamietam przytylam okolo12 kilogramow w ciazy. a do tej pory zgubilam z 10. a szczerze to nic takiego nie robilam. spacerki zrobily to za mnie tym bardziej ze tescie wraz z siostra TŻ mieszkaja jakies 30 minut spacerkiem od nas, a potem jeszcze przez miasto i bazarki i z powrotem do domu. jak z domu wychodzilam okolo 10 to wracalam o 16. jak jest dziwna pogoda to chodze sobie na około mojego osiedla - spacerkiem 1,5 godziny w porywach do 2,5. w zaleznosci czy sie idzie pod gorke czy z gorki ![]() jesli chodzi o bioderkato ja mialam wiele szczescia. na pierwszej wizycie u lekarki po wyjsciu ze szpitala z Myszka lekarka zauwazyla u Wiktorii nieprawidlowosci w okolicy bioderek. wytlumaczyla ze bioderka tak dziwnie przeskakuja. dostalam skierowanie. jako ze usg mozna wykonac na koszt NFZ w tym samym budynku to zapisalam sie a na termin czekalam cale dwa dni. pani przeswietlila powiedziala ze trzeba pieluchowac, co dokladnie pokazala. wytlumaczyla jak malenstwo mam nosic i powiedziala ze za miesiac mam przyjsc. pojawilam sie u niej po dwoch miesiacach, pani powiedziala ze jeszcze trzeba pieluchowac bo jest dosc dobrze ale jeszcze nie tak. zakupilam Wiktorii wieksze pieluchy bo trzeba przyznac ze w tej pielusze pomiedzy nogami troszke zle sie czula. po czterem miesiacach na kontroli pani wydala wyrok. widzimy sie po raz ostatni. wszystko jest ok. ![]() nic dziewuszki. zmykam posprzatac w chalupce. TŻ nie ma jestesmy same wiec muza na full i buuuuuuuu odkurzaczem. pokaze sie pozniej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
![]()
Widzicei dziewczyny, co do tych bioderek, to każdy mówi co innego!Ja widzę, ze Filip sie meczy z tą pieluchą, on sam z siebie ma to, ze jak zasnie czy leży sobie to z na maxa rozchylonymi nogami, nigdy złączonymi, wiec teraz ta pielucha, jak chce sobie pofikać nóziami, albo sie naciagnać, po prsostu mu wadzi. Kasiulka miło wiedzieć, że nie jestem sama z "brakiem jader"
![]() ![]() Płatku, mój Filipek teżsie budzi czasem z takim płaczem ,albo płacze przez sen. nie wiem czemu, na pewno cos mu sie sni, albo bardzo cos przezywa, chyba powiem o tym lekarzowi. a co naszych "razów",to faktycznie jest inaczej , dla mnie lepiej , na poczatku nie było za fajnie, prze naciecie, bolało i wogóle miałam wrazenie jakby mnie cała zaszyli, ale teraz jest ok, a po zeliku,to normalnie odjazd ( bo my na gymkach lecimy), bez porównania lepiej niz przed ciaza. Mój tz, tez nie czuje roznicy a propos luznosci, nic z tych rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Buu, no to dupa blada, bo ja źle pieluchuje
![]() ![]() ![]() ![]() Co do spiochów to przez te cholerne pieluchy moja Oliwka miesci sie tylko w rozmiar 68, 62 juz dawno za małe, w niektóre rzeczy raptem raz ją ubrałam. Oliwka też beczy przez sen, czasem az za serce ściska takie chlipanie żałośne, chyba jej sie coś sni bidulce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
no dziewczyny musze sie pozegnac pedze na swoje mam nadzieje ze w przyszlym tyg tu zajze a tymczasem trzymajcie sie cieplutko
![]()
#1530 |
Zadomowienie
|
Malinko, Ty również trzymaj się ciepło
![]() "Kopniak" na nowe mieszkanko, oby Ci się tam dobrze mieszkało ![]() ![]() Zaglądaj do nas.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.