|
|
#1501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Tak to jest jak dzieci zostają same z tatą
![]() Cytat:
ale widze, że Monika odpowiedziała.Cytat:
biednaCytat:
![]() Ejj ale te króliki też są urocze Wymyśliłam sobie, że zrobimy dzieciom pokój. TZ kupił sobie biurko i teraz ma dwa w dużym pokoju. Łozko K jest po środku dwóch biurek z kompami co mi się baaardzo nie podoba. Także szukam pomysłu i jak bedziemy mieli kase to robimy im pokój |
|||
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiec tak:
"Od dziś ... – 49 % na podkłady, pudry, róże, bronzery i korektory do twarzy w Rossmann" |
|
|
|
|
#1503 |
|
MBZ♥
|
Monika gratulacje
będziesz składać odwołania w innych?Monicca dziękuję A co u Was? Demeter dzięki zamówiłam ![]() Pani na aliexpresie wypas jest jak paczka nie dotrze to zakłada się spór i odzyskuje pieniądze
|
|
|
|
|
#1504 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
zdrowiej! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moze na poczatek, a pozniej sie przeniesiecie? Cytat:
Cytat:
![]() jak to - eksplodowala? jaki to krem? ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Dzisiaj przychodzi do nas Gosia z mala Madzia na torta - wczoraj Marcel przeniosl kwaitki ze swojego pokoju na stol do salonu i mowi: "Madzia sie ucieszy" ![]() albo szorowal ze mna podloge i mowi, zeby Madzia mogla sie bawic na podlodze ![]() w ogole to mi rosnie maly Dzentelmen ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1506 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Filpek już lepiej, chrostki schodzą uffff Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak wyniki rekrutacji w samorządowych u nas. Powiem Wam, że to taka ulga, że mamy miejsce u sióstr. Przedszkole jest cudowne- wielki ogród z domkami, grządkami z warzywami. Wielka sala kolumnowa jako jadalnia. Scena z mebelkami a'la Ludwik XIV. Nie wiem do końca jak wyglądają sale bo jak odwiedzamy ciocię to zabiera nas tylko w miejsca, że tak powiem, ogólnie dostępne Filip zna to miejsce dobrze więc liczę, że szybko się zaadaptuje do nowego miejsca.Cytat:
![]() My mamy w szklance kuuupę mleczy nie można ich tknąć ![]() Od wczoraj mam teścia w domu. Z tż działają na budowie... a ja się w domu krzątam i stresuję, żeby smakowało
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-04-20 o 11:33 |
|||||
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohh ciekawe przedszkole, takie z innej epoki ![]() piekne sa mlecze i co pichcisz?
|
|
|
|
|
|
#1508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden z zaleconych przez dermatologa puścił, po całości, zgrzew tubki. nie podam nazwy - pani była ujmująco grzeczna. podziękowała, przeprosiła, jutro wysyłają krem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mam to samo. tylko w kieliszkach ![]() T. jest kiepski w rwaniu kwiecia. rzadko się łodyżka zdarza ![]() ale znosi mi wciąż (o ile nie pójdą na pizze namiętnie robione na włazach do studzienek kanalizacyjnych )
|
|
|
|
#1509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam! Okazało się, że przez "BŁĄD SYSTEMU" Wo w ogóle nie brał udziału w rekrutacji!!! Moim zdaniem po prostu babki w przedszkolu pierwszego wyboru nie odkliknęły w systemie, że donieśliśmy dokumenty. Rozmawialiśmy z TŻ już w dyrektorką, czekamy na oficjalne wyjaśnienie sprawy. Pocieszyła nas tylko, że w zeszłym roku tez miała 1 taki przypadek i po odwołaniu przyjęła to dziecko. Liczę na to, że i w nasyzm przypadku postąpi podobnie, bo my wszystki formalnosci dopełnilismy!
[QUOTE=anika_s;59130366] W ciągu 2 tyg schudłam 4 kg. Nie poddaję się - walcze nadal [QUOTE] No to brawo, naprawdę super wynik! Anika, a Wy niedawno nie braliście jakiegoś szczeniaczka? jadłabym! To łądny zarobek - i miejsca w domu więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowiej! Cytat:
Cytat:
bardzo Wam współczuję.Gratuluję wszystkim nowym przedszkolakom ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Moderna, nie wiem z jakiej firmy ejst ta kuchnie, nie zwróciłam uwagi na opakowaniu. Kupiłam na allegro: http://allegro.pl/kuchnia-drewniana-...033228544.html A i zapomniałam napisać - fajne bieżnczki z H&M home, ja czaiłam się na takie poduchy
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-04-20 o 12:36 |
||||
|
|
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Straszne, przykro mi. Mam nadzieję że Zosi niedługo przejdzie rozpacz i smutek ![]() Cytat:
dla Oliwki dla Ciebie świetny wynikModerna, udał się torcik widzę Marcel zadowolony ![]() Demeter jak płacisz na ali? no to teraz hulaj dusza ![]() Gratulacje wszystkim przedszkolakom!!! |
|||
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam przyjaciółkę. za tydzień jej stuknie 36 lat i wciąż ma żal i pretensje do matki, że zdecydowała za nią
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Miały być a potem na stronie podali informacje ze będą dopiero 20.
Strasznie się cieszę, bo osiwiałabym jak bym miała jeszcze przez rok być z dwójką 24/7;-) Raz lepiej, raz gorzej. Filipek nadal straszne się złości, szkoda mi go bo nie spędzam z nim tyle czasu co wcześniej na zabawie, czytaniu itp nudzi się i nie wie co ze sobą zrobić jak karmie i zajmuje się bratem. Kiedyś ładnie bawił się sam teraz dużo rzadziej. 1 maja chrzciny, także czeka mnie masa pracy bo robimy w domu. Na szczęście mama zrobi gorące dania i upiecze sernika. Wygrałam bilet do cyrku na jutro. I zastanawiam się czy pójść z Filipem. Gratulacje dla wszystkich nowych przedszkolaków
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
CR no miałam szczeniaka jak O się urodziła i właśnie miałam go na myśli- że nigdy więcej
psiaka w domu. A zginął tragicznie- pojechaliśmy na zakupy a ze bylo lato to Haczik został na dworze. Po powrocie nie mogliśmy go znaleźć. Okazało się ze jakims cudem przelał za ogrodzenie a że mieszkamy blisko lasu to pobiegl w jego stronę (widziała sąsiadka) Potem usłyszała tylko strzał zastrzelił go myśliwy nie mam pojęcia dlaczego!!!!
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-04-20 o 17:45 |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że TŻ był ze mną, to mnie pohamował
Cytat:
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lubię czytać takie wyznania. rozgrzeszam się wtedy z bycia wyrodną matką i czuję się po prostu normalnie ![]() ![]() mam problem z cyrkiem... klauni - OK, wygłupy - OK, akrobaci - OK. ale zwierzęta zdecydowanie NIE. Cytat:
nie ogarniam ![]() ![]() mają farta!ale może będzie po Waszej myśli ![]() ![]()
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Byou tak tzreba byc ostrożnym z ksylitolem własnie ze względu na rozwolnienia, dlatego dawałam po troszeczku- ale w końcu cos widocznie zadziałało.....
Byou współczuję ![]() Pani ale historia z kremem.... |
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
A przypomniało mi się - a propos dżentelmena. Mój Wo nie może się zdecydować, czy w przyszłości być dżentelmenem czy weterynarzem
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał będzie dinozaurem, albo piłkarzem ( chyba odgapione od kolegów), albo kucharzm, "bo Pan Kucharz krzyczy: ziemniaki! kotlet! kompocik!"
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozytywnie---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() obiady bedziesz mieć z głowy
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, spoznione zyczenia dla Marcela!!!
Corka, zrobilabym zadyme. Sorce, wyslalas rezygnacje do HopKids? Moderna w Pl po zmianie ustawy, szesciolatki ktore mialy w najblizszym roku szkolnym.isc do szkoly wszystkie prawie zostaja w przedszkolach stad nie ma miejsc, ustawowo zapewnione miejsca maja dzieci od 4 r.z wiec dostanie sie trzylatka do samorzadowego to sukces. W moim przedszkolu - co wiem nieoficjalnie na 70 miejsc dostanie sie podobno jeden trzylatek i to z orzeczeniem, wiec....tym.bardziej za sukces uwazam przedszkole siostr , ktore mam za blokiem, no i jeszcze z Filipciem
|
|
#1521 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym dorwała tego gnoja odstrzeliłabym go bez zastanowienia ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka tez chciała odstąpić wejściówki do cyrku alegrzecznie odmwiłam- tez wbrew mojej ideologii, ale bez zwierzat idzcie![]() Weszłam na http://www.kurierlubelski.pl/edukacj...lista,9899762/ i całkiem nieźle sie przedstrawiaja wolne miejsca w rpzedszlkolach w Lublinie.... \ciekawe tylko dla jakich dzieci, bo w szkołach to pewnie TYLKo sześciolatki, ale lubelskie dziewczyny, możecie zerknąc, nawet u Kcpra jest kilka wolnych miejsc... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-04-21 o 06:55 |
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe, już mi dzielnie pomaga. mocno ambitny jest
sieka wszystko nożem do masła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyszła Metoo (chciałam mieć niespodziankę i wybór pozostawiłam Bzince efekt: totalne odgapienie od BYou ) co innego jakby to jakieś autko było
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-04-21 o 10:01 |
||
|
|
|
|
#1525 |
|
MBZ♥
|
Pani, bo Bzinka ma dobry gust
![]() Zoś też mi w kuchni pomaga Jej deska do krojenia to istne pobojowisko.CR mam nadzieję, że wezmą swoją winę na klatę i przyjmą Wo ![]() Słuchaj Aniki, na kucharza ![]() Anika, bardzo mi przykro przecież to barbarzyństwo :/Achna do takiego bez zwierząt bym poszła
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() jestem więźniem we własnym domu wyrychtowane jesteśmy i tkwimy od godziny. segregacja zabawek trwa ![]() zapasowe - gościowe - klucze mam. ale bez kluczyka do wózków
|
|
|
#1527 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dla Ewuni wszystkiego NAJlepszego! Buziaki malenka! Hej Juz bylismy na ryneczku, rosol sie pichci na gazie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez jestem przeciwna zwierzetom w cyrku i na pewno nie pojde do takiego Cytat:
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
M. juz teraz mniej, noz mu sie znudzil - natomiast chetnie robi sobie jajecznice, wybija jajka, miesza na patelni ![]() cudne lale ale mnie ta rozowa pszczolka wabi ile taka lala w Chinach kosztuje? ![]() Cytat:
oby Olka sie przyznala gdzie sa schowane
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-04-21 o 11:17 |
|||||||
|
|
|
|
#1528 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
A mnie tam cyrki nigdy nie kręciły. Ani wygłupy, ani akrobacje, ani zwierzęta nic specjalnego- byle przetrwać bez głodu ![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma wyjścia - musi być przyjęcie ![]() Cytat:
![]() Ja na ten przykład mam żal do mamy, że mnie nie zmusiła do szkoły muzycznej ![]() Cytat:
![]() Mój Filip w ramach cyrków jak karmię Zosię krzyczy: sam nie zdążę się wysikać! I muszę iść z nim, Zoś też. Zdarzało jej się już arcyhigienicznie jeść w łazience bo asystowałyśmy książątku przy sikaniu. Cytat:
si senora. Nawet dostałam podziękowania za info ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zosia z pięknego gugania przeszła w kwiki - brzmi jak marcujące się koty i gdyby nie uśmiech myślałabym, że jej się krzywda dzieje ![]() A propos cen poczty. Swego czasu (na studiach jeszcze) bawiłam się w postcrossing - wysyłasz i otrzymujesz od losowo wybranej osoby na świecie pocztówkę. Zabawa przednia zarówno kiedy Ty piszesz kartkę i wysyłasz np do Senegalu, ale i kiedy czeka na Ciebie karteczka z jakiegoś fajnego kraju (miałam szczęście do Finlandii, która ma bardzo dużo użytkowników zaresjestrowanych). Wysłanie kilku kartek kosztowało grosze - jakże się zdziwiłam ostatnio kiedy chciałam posłać pocztówki reaktywując moje konto i cena znaczków mnie powaliła. Wydawanie ni emałej kasy kilka razy w miesiącu już nie daje takiej frajdy, a i idea się gdzieś w tym zatraca. Dupa i tyle. ALe.... i tak polecam jeśli, któraś podróżuje palcem po mapie
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-04-21 o 11:38 |
|||||||
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też raz karmiłam w łazience, kiedy musiałam asystować F. przy kąpaniu.
|
|
|
|
|
#1530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hehe, miała być biedronka
w sklepie były czerwone, ale mi się nie chciało, a jak mi się zachciało to już tylko różowe były (złota zasada o przepadających okazjach i tym, by ich nie marnować )nawet nie wiem. na kopercie widnieje 8 $. Cytat:
![]() mam ambiwalentny stosunek, ale chcę by wiedziały (dzieci), że coś takiego jest. (moja chrześnica dostała kiedyś w cyrku hakiem w głowę... Cytat:
![]() Cytat:
swego czasu miała teksty o naruszeniu integralności cielesnej, wiązała to też (ściśle!) z dziewictwem i jego utratą :P )Hehe i do muzycznej chodziła. Na skrzypce ![]() Cytat:
![]() ![]() ależ się złaziłam (do Bonarki doszłam ) a Księżniczka jak nie chciała spać, tak nie spała (tyle co bym chciała )![]() Klucze w bucie były zgrywuska
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

ale widze, że Monika odpowiedziała.
biedna
co prawda wiem z nieoficjalnej listy a od rana odświeżam stronę przedszkola ale jeszcze nie podali.

szok dzieciaka, moje zdziwienie... krem wszędzie. na szczęście producent się zachował