![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Kocyk mam na razie jeden. Myślę, że na wiosnę i lato aż tak bardzo nie będą potrzebne. Gdybym się myliła to dokupię
![]() Teraz pora zastanowić się nad biustonoszami do karmienia . Uprane ciuszki wiszą od tygodnia i mi się nie chce ich zebrać i poukładać w szafie. No i jakoś nie mam serca do prasowania. Z bodziakami poszło łatwo, ale śpiochy i pajace mnie przerastają... Ja też mam dylematy czy kupić coś do mieszkania czy dla dziecka. Najbardziej mnie męczy ten nasz nieurządzony salon. Jest taki pusty. Kanapa, biurko, szafka i telewizor, brzydkie firanki. Jakieś rośliny doniczkowe mi się marzą dla ożywienia...
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-04-19 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nam się marzy własny dom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
|
Czekam na usg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1507 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty...
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Twoich zakupach i wczorajszych zdjęciach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego teraz z takim rozmachem kupuję te wszystkie pierdółki bo tyle czekaliśmy na to maleństwo nasze Kciuki na wizytę, melduj się nam tu później ![]() Cytat:
![]() Moja znajoma na córkę Michalinkę i mówi na nią Miśka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam siostre Michaline i tez wszyscy mowia Misia ![]() Fruzjape, daj znac czy mala wciaz taka mala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Ja przepłakałam pół niedzieli przez takie marzenia - głupia sobie wmówiłam, że nie stwarzam odpowiednich warunków dla dzidki, bo co to za warunki jeden pokój "nie u siebie", co to za warunki jak matka co drugi dzień chodzi zła bo się pokłóciła z kimś z domowników o" bałagan w lodówce"... co to za warunki jak nawet wanienkę trzyma w szafie bo miejsca brak... ah te hormony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
Juz nie taka mała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki u reszty dziewczyn za pozostałe badania itp ![]() Ja miałam w planach na początku elektryczny laktator, ale stwierdziłam, ze na razie i tak będę czas spędzać w domu z dzieckiem więc kupię ręczny (na ratowanie siebie w razie nawału) A jeśli on mi nie spasuje to wtedy już kupię elektryczny ![]() Co do wydatków to dla mnie też pogrom to był.. dobrze, ze dużo rzeczy kupiliśmy używanych więc to była spora oszędność dla nas ![]() ![]() No ale czego się nie robi dla dziecka? ^^ Fruzja, no to rzeczywiście nie taka mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ponoć dzisiaj jest dzień pieluszki wielorazowej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komplecik uroczy! Chociaż dobrze, że mi napisałaś że to mięta/turkus bo mój komputer pokazuje że to biały wpadający w seledyn ![]() A jaki wymiary wzięłaś tej pościeli do łóżeczka? Bo ja pisałam już wyżej że mam z Dolly 135x100 i wydaje mi się jednak za duża do tego łóżeczka Ja wczoraj dostałam jeszcze komplet do wózka od Emiludek z allegro, też wzięłam na szarym minky ale wzór w ptaszki/słowiki Tak się w gondoli prezentuje ![]() Ta podusia jest malutka, myślałam, że nieco większa będzie ale w sumie to ma nie być na moją głowę tylko na głowę noworodka ![]() Na razie starczy ten jeden komplet plus kocyki które mam. Jak okaże się że przydałby się drugi to wtedy zamówię może od MikoMinky i już coś w żywszym kolorze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jestesmy na swoim ale mamy bardzo ciasno. W sypialni jak wstawimy łóżeczko to jz nie otworzymy okna, ani szuflad. W salonie nie możemy wstawić bo tak mąż ma pracownie. Ale z drugiej strony czy to naprawdę takie ważne? Przecież nasze Maluszki są wyczekane, wykochane i chcemy dla nich jak najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My do naszej też już mówimy Misia ![]() ![]()
![]() |
#1518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jeden plus więcej niż ja - nie musisz dopasowywać się do zasad domowych pozostałych 5 osób ... tylko tyle i aż tyle. wiem można wynająć wiem to ale wtedy marzenia o domu odsuwają się w czasie jeszcze bardziej... Cytat:
![]() A jeśli chodzi o kołderkę mam 135x100 i mam zamiar ją składać na pół w dzień bo właśnie jest za szeroka, dlatego też brałam taką pościel zeby np. misie nie leżały do góry nogami ![]() ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-04-19 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę to ludzie i w gorszych warunkach dają sobie radę. Moi rodzice zanim wybudowali dom przez 5 lat mieszkali z dwójką dzieci u moich dziadków, w jednym pokoju, który na dodatek był pokojem przechodnim do pokoju mojej ciotki - wtedy nastolatki do której często przychodzili znajomi. Więc musiało być wesoło ![]() Ładna waga, można rodzić ![]() A co poza tym, wszystko dobrze, coś już zwiastuje poród? ![]() Cytat:
![]() Nawet nie zagłębiałam tego tematu bo wiem że to nie dla mnie - idę na łatwiznę i jednorazówek będę używać. Trudno, eko mamy ze mnie nie będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamarza używać ich po wyjściu ze szpitala, cała wyprawka pieluchowa juz gotowa ![]() Jeśli chodzi o zalety które mnie przekonaly: Są zdrowsze dla małych pupek w szczególności te z naturalnych materiałów Pupka się nie będzie kisic latem w chemii z jednorazowek Nie produkuje się tyle śmieci jak przy jednorazowych No i są naprawdę ładne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Moderatorka z pazurem
|
Przeplywy tetnic macicznych mam do dupy. Duzo gorzej niz w ubieglym tygodniu. Mam sie zglosic na patologie, wiec pakuje swoja torbe, wyslalam meza po ostatnie zakupy i jutro stawie sie w szpitalu. Skonczylo sie rumakowanie. 35tc a dzidzia wazy tylko 2200
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
Chciałabym używać wielorazowych, ale boję się, że to zbyt kosztowne i skomplikowane
![]()
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie nie rumakuj tylko pakuj się i jazda do szpitala. Niech Cię tam przebadają i robią co trzeba ![]() A Ty i dzidka trzymajcie się dzielnie, macie wsparcie całego grona majówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
No to ślicznie... Trzymajcie się dzielnie tam!
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uuu... Faktycznie nie za duzo. Trzymaj sie! Mam nadzieje, ze dobrze sie tam Wami zaopiekuja! I dawaj nam znac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Moderatorka z pazurem
|
Rozmawialam teraz z polozna z ktora mialam podpisac jutro umowe i ona sugeruje zeby podjechac dzis na IP, bo moze byc tak, ze 2-3 dni bede sie starala o przyjecie na patologie na Zelaznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Na razie sobie poplakalam w poduszkę i trochę mi lepiej.
Ogólnie mam dobrą wiadomość dla osób, które nie są ze swoim partnerem po ślubie (w tym dla mnie). Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która tydzień temu urodziła i powiedziała ze jej narzeczony dostał l4 na opiekę nad nią po porodzie. Trochę się zdziwiłam, no bo jak to, wszędzie w necie pisze, że tylko na żonę itp., ale podobno zmieniły się przepisy jakoś nie dawno. Pogrzebalam w necie i rzeczywiscie. W 2015 roku nastąpiła zmiana w ustawie o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego (obowiązuje od stycznia 2016). W części gdzie jest mowa o zasiłku opiekunczym i tym ze można go brać na opiekę nad innym chorym członkiem rodziny zmieniła się definicja tego kto jest uważany za członka rodziny. Oprócz tego co było wcześniej, czyli rodziców, dzieci itp został dodany zapis, że członkiem rodziny jest również rodzic dziecka (czyli chyba właśnie partnerka z którą ma się dzieci). |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
My też mamy problem z pomieszczeniem się z tym wszystkim... Wynajmujemy dwu pokojowe mieszkanie, w sumie bardziej dostosowane do kawalera niż małego dziecka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jakoś się wszyscy dogadujemy, ale bywają liczne spięcia, brat wykańcza sobie piętro, ale dół i tak jest wspólny więc my nie mamy mowy tutaj o jakiejkolwiek prywatności ![]() Wiadomo że z maleństwem łatwiej jak ma kto pomóc - ale wiem też że usłyszę nie raz że robie coś źle jako matka... Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-04-19 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.