Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 08:06   #1501
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Hejo 😉 P spal od 20.30, pierwsza pobudka na cyca o 1, potem o 3 i o 5. Spaliśmy do przed 7. A teraz poszedł na chwilkę drzemki 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:22   #1502
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

U Nas też dobra noc od 21 spała do 5 i 8 i Dalej śpi 😊 Lucy mam nadzieję że dzisiaj Będzie lepiej 😘 oby to był tylko wieczorny epizod grunt że bez płaczu 😘
Stary 2016-04-30, 08:26   #1503
ja :)
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja dzis sama z młodsza bo reszta pojechała do dziadkow. Mam luzy

Pola w nocy narobiła rabanu ze w szafie jest krokodyl i ona nie chce spac z tego powodu tylko oglądać bajki. Cały blok ja słyszał chyba

U nas katarek jakby mniejszy ale i tak w domu posiedzimy jeszcze z 2 tyg mysle dla pewności. Moze przesadzam ale wole przesadzać niz wrócić do szpitala

Kaaasi jak ja miałam jedno dziecko to mysle ze byłam bardziej zmęczona niz teraz - przede wszystkim dlatego ze wszystko było nowe i ciagle o czymś myślałam i sie martwiłam i od tego byłam zmęczona bo tak to miałam aniołka
Teraz juz wiecej wiem i wcale nie czuje sie zmęczona. Także wiesz, jedno dziecko to wcale nie mało na głowie
A z niania chodzi mi głownie o Pole, bo pogoda coraz lepsza soe robi a ona potrzebuje ruchu bo przeciez ile można w domu siedzieć w tym wieku jak huśtawki i piaskownica czekają? a ze przy okazji ja troche bede miec czasu dla siebie to tez fakt ;$

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:26   #1504
NanaR
Zadomowienie

Dzien dobry witam sie i ja w miate wyspana mały jak już wreszcie padł i zasnął tak spał jak zabity od 20 do 2 a od 7 już ranny ptaszek :p i Wogole zabrałam go do lozka a ten z plećów na boczek i na brzuszek się przewrócił co prawda nie do końca poradnie bo jedna ręką umknęło pod brzuchem i nie mógł hej wyciągnąć i tak 2 razy zrobił ale poz chwili chyba sam nie wiedział co zrobił i tak go to zdenerwował że się rozplakal na całego ale cucuś go uspokoił teraz śpi chociaż nie wiem jak długo umyte głowę jak wstanie zje i spacerek nas czeka

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:52   #1505
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
A nas o 7 obudziła dziś wieeeelka kupa Wczoraj nie było, to dziś nadrobił. Cały do przebrania i spać już nie zechciał, książę.

Wczoraj byliśmy u księdza. Zawsze śmiałam się z rodziców, którzy tak przeżywali te chrzty/ komunie inne święta swoich dzieci, a od wczoraj sama trzęsę gatkami Jestem pewna, że Przemo coś wywinie, jak zawsze zresztą.
O, na przykład wczoraj. Już mamy wychodzić do księdza, chce go nakarmić, a on nie. TERAZ CYCA NIE. Noszzzzz cholercia, on nigdy nie odmawia, wręcz domaga się częściej niż się można spodziewać, a jak mam go zostawić z babcią na trochę czasu to on nie. No to lecę przerażona do mamy, że on nie chce pić, za pół godziny będzie darcie paszczy i w ogóle i co teraz. Matka mnie do pionu ustawiła i powiedziała, że przez 2 h nie umrze z głodu, skoro teraz nie chce jeść i do widzenia Bo oczywiście butelka to złoooo. Siedziałąm tam jak na szpilkach, martwiłam się, że pewnie głodny, płacze itd., przychodzimy do domu a on w siódmym niebie, bo ciocia pokazuje mu telefon. Nie, nie włączony, schowany w etui. Patrzył jak zaczarowany
On mnie wykończy

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

a, no i trzymajcie kciuki, żeby jakoś dzisiaj poszło.
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Pola w nocy narobiła rabanu ze w szafie jest krokodyl i ona nie chce spac z tego powodu tylko oglądać bajki. Cały blok ja słyszał chyba

U nas katarek jakby mniejszy ale i tak w domu posiedzimy jeszcze z 2 tyg mysle dla pewności. Moze przesadzam ale wole przesadzać niz wrócić do szpitala

Kaaasi jak ja miałam jedno dziecko to mysle ze byłam bardziej zmęczona niz teraz - przede wszystkim dlatego ze wszystko było nowe i ciagle o czymś myślałam i sie martwiłam i od tego byłam zmęczona bo tak to miałam aniołka
Teraz juz wiecej wiem i wcale nie czuje sie zmęczona. Także wiesz, jedno dziecko to wcale nie mało na głowie
A z niania chodzi mi głownie o Pole, bo pogoda coraz lepsza soe robi a ona potrzebuje ruchu bo przeciez ile można w domu siedzieć w tym wieku jak huśtawki i piaskownica czekają? a ze przy okazji ja troche bede miec czasu dla siebie to tez fakt ;$

Masz rację nowości czasem mecza
Ja mam Was i to dużo daje i nie do patrze się nieprawidłowości bo cały czas myślę to co z Motylem powtarzacie każde dziecko inne mój trza jest fajnie kontaktowy mowie do niego to patrzy i się śmieje główkę podnosi ale nie zawsze i tyle gdzie mu tam do przekrecenia się
Dobrze ze Pola się wyszaleje macie gady w chacie ? zazdroszczę

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:59   #1506
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Aninis nie pomoge bo u nas ja nie widzę tych skoków Lila daj mamie odpocząć bierz przykład ze swojego męża spał od 19 ej teraz zjadł I sobie sapie w łóżeczku i smoka miętosi

Marciar to miałaś wyjście fajnie zazdroszczę u mnie jutro zaczyna się 2 tyg laby i odpoczynku juz doczekać się nie moge i będę biegać

Ja dobrze ze masz nianie bardzo dobra decyzja ze względu na Pole wyszaleje się i będzie lepiej spać a i Ty odpoczniesz bo przy 2 to chyba nieźle musi być bo co ja tam wiem o zmęczeniu mając jedno dziecko
Lilka padła w końcu o 1. Ale od 3 do 8 stękała tak, że nie mogłam spać. W końcu wystękała kupę hahaha

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Dzien dobry

Hehe dobre z tym krokodylem 😂

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:59   #1507
lamia12344
Rozeznanie

Zuza w miarę. Zasnela przy cycu o 21 i pobudki o północy, 3, 4.30 i wstała po 7... I stęka dalej. Od wczoraj
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:11   #1508
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
U Nas też dobra noc od 21 spała do 5 i 8 i Dalej śpi 😊 Lucy mam nadzieję że dzisiaj Będzie lepiej 😘 oby to był tylko wieczorny epizod grunt że bez płaczu 😘
No obudził się zakichany ale z usmiechem. Natomiast teraz znowu tzreba bylo ululać bo marudny. Poprzednio po szczepieniu słaby był wieczór i cały następny dzień, więc na to się nastawiam niestety. Za to jeszcze następny dzień wtedy cały przespał, więc liczę że jutro tak będzie
A jaki taki nerwowy biedny jest, strachliwy jakby, lek na twarzy ma. Biedactwo
Stary 2016-04-30, 09:43   #1509
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Dzien dobry

Ja tez dziś sama w domku tylko z maluszkiem, pije kawę i sie relaksuje cisza, mały akurat zasnął a starsze z tz w firmie, niania pojechała do domu. Jak mi sie chciało odpocząć od obecności każdego. Tez tak macie? To uczucie bezcenne
Moja tez ma teraz etap piaskownicy i spacerków bez wozka. Śmieje sie do tz ze jej namiot rozbije kiedy bo mała tylko przetrzeć oczy i juz wy szła na dwór
Co to opieki przy dwójce ja nie mge powiedzieć ze mam łatwiej. Karoliny nigdy nie odczułam ze mam, mimo ze była dość problemowa i S usypianiem i częstym wstawaniem do 1,5 r . A przy dwójce mimo niani ciagle brak tego czasu na make up czy choćby kawę bo sa ważniejsze rzeczy
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:49   #1510
Vivien26
Rozeznanie

Vivi dzis cos niespokojna chyba zapowiada sie ciezki dzien :/

MamaKarolci wiem o czym mowisz hihi ja wlasnie wlosy mialam umyc ale dziecko mi padlo na kolanach i chyba nic z tego na razie juz nie mowiac o tym ze nie pomakowalam sie jeszcze,dobrze ze chociaz ubrac sie zdarzylam starsza juz sie kloci ze na dwor chce isc...chyba kawe musze trzasnac bo sama zaraz zasne

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-04-30 o 09:50
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:50   #1511
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
I my się witamy przy cycu. Pierwsza pobudka od 21.00 :-D to się wyspałam ;-) wieczór taki sobie nawet długo nie płakała, to takie żale były raczej bo zasnąć nie mogła po przyjściu z dworku. Ale co sobie pogadalysmy to nasze K już o wiele lepiej ale przedwczoraj samo mi się płakało bo musiałam z malutka siedzieć na dworze a ona sama w domu prawie cały dzień była :-( co zrobić jak ta mała menda nie może spać w domu a za to w wózku na dworze śpi po 4-5 h ciągiem ale niespokojnie to nie można zostawiać. Ehh... Ale wczoraj już poszłyśmy wszystkie na dworek. A w domu jakby ktoś bombę puścił ^^ chyba się powoli przyzwyczajam do burdelu. Chociaż poprasowac dała; -)
U mnie jest to samo, wczoraj wyszlysmy z niania i dziećmi na spacer mała do piaskownicy a mały jak nigdy w domu nie spi a jak juz to 30 min i na reku , tak spał 2x 2,5 h jak nigdy bede z nim non stop wychodziła, wczoraj juz myślałam jak sie zoorganizuje wiec obiad bede gotowała po tym jak dzieci zqsna na noc i juz my odpoczniemy a dzieciaki tez bedą szczęśliwe a przy tym zaoszczędze tez sobie sajgonu w mieszkaniu
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 09:59   #1512
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
esor- u nas ząbkowanie było powiedzmy bezbolesne. Małej zaczęły wychodzić dopiero w 8 miesiącu i przy jedynkach pamiętam, że tylko na cycku była przez tydzień (a w 8 to bobasy już papki jedzą) i tyle. Ale słyszałam straszne historie.
lola- współczuję okresów...i tej akcji z omdleniem...Ja często wcale nie czułam i chodziłam z czerwoną plamą na tyłku...

Gratulacje wag Bartusia i Zuzi

ja,Figa
-mam nadzieję, że te katarki przejdą na dobre
Obysmy my też mieli takie ząbkowanie

A co do plam na pupie choć myślę że to lepsze niż zdychać z bólu. Ludzka sprawa w sensie ta krew.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dzis wychodne
Juz wczoraj mnie przyjaciolki namawialy by isc z nimi do lokalu ale jakos tak nie chcualo mi sie. Ale dzis tz mowi ze on chce do kolegi jechac mu dac prezent z okazji urodzin (ehe..) to se mysle a co tam :-P co prawda pojde na 2h i wrócę go zostawiam z zoska a potem on pojdzie. Dobre i to

Super ze udało Ci się chociaż na chwilę wyskoczyć. Mohito jest pycha

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Esorku, mnie tam nie dziwi twój tz, bo mój ma tak samo , co lepsze- dla niego mocno wymalowane dziewczyny(czyli jak dla mnie normalnie) to znak- uwaga, jestem fałszywa . Jak sie maluję od czasu do czasu, tzn. taki pełny makijaz to ujdzie, ale codziennie by nie zdzierżył. Hm,a ja i tak robie po swojemu .

Hahaha fałszywe, mój też, mój mówi, że to są oszuustki po prostu i to powinno być karalne

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
A dziś byłam u dentysty z pierwszą dziurą w zębie w życiu Zawsze panicznie się bałam dentysty, ale dzisiaj jakoś ta wizyta nie zrobiła na mnie wrażenia. Chyba jestem zaprawiona w boju po tych 3 cc
To ja może jestem dziwna, ale wolę cc od dentysty

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Wpadam na szybkie papa, pewnie przywitam się już z Polski. Arturek w końcu pozna babcię Już się spakowalismy, za 4,5 h pobudka i bziuuum na lotnisko, a pewnie w międzyczasie będzie minimum jeden cyc hehe.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki nie wiem czy mnie pamietacie bo duzo zmian u mnie i nie mialam nozliwosci zagladania na forum tutaj :/ gratuluje wszystkim naszym lutowym mamusiom
Teraz postaram sie byc z Wami systematycznie
Mam nadzieje ze moge do Was wrocic mimo mojej dlugiej nieobecnosci
Ja Cię również pamiętam

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A ja mam 3 dzień z rzędu Samarę... ile trwa skok 8 tygodnia? Toż to jakaś masakra... cały czas tylko cyc, albo u mnie na rękach. Nie wiem co ten mój tż w sobie ma, że wyjdę na chwilę do wc a Lilka u niego na rękach ryyyyk jakby ją ktoś ze skóry obdzierał.
I oczywiście Samara ciągle nie śpi... właśnie prowadzi monolog w języku aghuuuuu

To jest skok 8-9 tydzień, Hania ma dziś 9 tygodni 5 dni i wczoraj skok ciągle był. A zaczął się równo tydzień temu w sobotę 8t5d

Apropos skoku....

Która to mi wysłała kurierem wirus Samara???

To co się wczoraj u nas działo od 18 do 22:30 to jeszcze tak źle nie było, myślałam, że od tego darcia wypluje sobie wnętrzności

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 10:03   #1513
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Obysmy my też mieli takie ząbkowanie

A co do plam na pupie choć myślę że to lepsze niż zdychać z bólu. Ludzka sprawa w sensie ta krew.

Super ze udało Ci się chociaż na chwilę wyskoczyć. Mohito jest pycha

Hahaha fałszywe, mój też, mój mówi, że to są oszuustki po prostu i to powinno być karalne

To ja może jestem dziwna, ale wolę cc od dentysty

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja Cię również pamiętam

To jest skok 8-9 tydzień, Hania ma dziś 9 tygodni 5 dni i wczoraj skok ciągle był. A zaczął się równo tydzień temu w sobotę 8t5d

Apropos skoku....

To co się wczoraj u nas działo od 18 do 22:30 to jeszcze tak źle nie było, myślałam, że od tego darcia wypluje sobie wnętrzności
Omg make up karalny. To ja bym miała dożywocie 😂

Stary 2016-04-30, 10:04   #1514
Vivien26
Rozeznanie

O rany ja juz o skokach nawet nie czytam bo na sama mysl mam atak paniki

Dziewczyny czy Wasze Maluszki tez tak wszystko pakuja do dziobkow? Vivi laduje doslownie wszystko i mnie rowniez podgryza i ciumka jak ja nosze, juz nawet malinke na rece mi zrobila

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-04-30 o 10:19
Stary 2016-04-30, 10:19   #1515
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Omg make up karalny. To ja bym miała dożywocie 😂

Hehe

Aninis a jak tam aftin?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 10:29   #1516
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie i ja w miate wyspana mały jak już wreszcie padł i zasnął tak spał jak zabity od 20 do 2 a od 7 już ranny ptaszek :p i Wogole zabrałam go do lozka a ten z plećów na boczek i na brzuszek się przewrócił co prawda nie do końca poradnie bo jedna ręką umknęło pod brzuchem i nie mógł hej wyciągnąć i tak 2 razy zrobił ale poz chwili chyba sam nie wiedział co zrobił i tak go to zdenerwował że się rozplakal na całego ale cucuś go uspokoił teraz śpi chociaż nie wiem jak długo umyte głowę jak wstanie zje i spacerek nas czeka

No to pocAtek obrotów za wami na początku maluszki czesto maja problem z tymi "utykajacymi" rekami

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki

Masz rację nowości czasem mecza
Ja mam Was i to dużo daje i nie do patrze się nieprawidłowości bo cały czas myślę to co z Motylem powtarzacie każde dziecko inne mój trza jest fajnie kontaktowy mowie do niego to patrzy i się śmieje główkę podnosi ale nie zawsze i tyle gdzie mu tam do przekrecenia się
Dobrze ze Pola się wyszaleje macie gady w chacie ? zazdroszczę

No tez nie wiedziałam ale podobno siedzi jakis w szafie

Stary 2016-04-30, 10:33   #1517
Lucy31
Zakorzenienie

Mały mi dziś nie chce jeść Zjadł o 8, potem próbowałam dac cyca to się tylko napił ze dwa łyki i płacz. Śpi i śpi, ale naprezony jak struna. Durne szczepionki.

Cytat:
O rany ja juz o skokach nawet nie czytam bo na sama mysl mam atak paniki

Dziewczyny czy Wasze Maluszki tez tak wszystko pakuja do dziobkow? Vivi laduje doslownie wszystko i mnie rowniez podgryza i ciumka jak ja nosze, juz nawet malinke na rece mi zrobila
Tak Ostantio dałam mu szmatkę sensoryczną to jego ulubieniec do zarcia teraz. Wiecznie cała obśliniona
Stary 2016-04-30, 10:41   #1518
Vivien26
Rozeznanie

Lucy hmm dobry pomysl z ta szmatka nie pomyslalam o tym.Ja mam taka niby pluszowa kiedys kupilam a potem sie zastanawialam po co to haha wogole to polecam zabawki z tej serii mamy ich kilka i sa na prawde porzadne.Mojej malutkiej bardzo spasowaly nawet starsza chciala jej juz podkrasc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462009053709.jpg (27,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-04-30, 10:46   #1519
Zakorzenienie

Cytat:
Lilka padła w końcu o 1. Ale od 3 do 8 stękała tak, że nie mogłam spać. W końcu wystękała kupę hahaha

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Hehe dobre z tym krokodylem

To jak wystękala to przynajmniej dzien powinien byc udany ;D

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza w miarę. Zasnela przy cycu o 21 i pobudki o północy, 3, 4.30 i wstała po 7... I stęka dalej. Od wczoraj
Bidulka

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No obudził się zakichany ale z usmiechem. Natomiast teraz znowu tzreba bylo ululać bo marudny. Poprzednio po szczepieniu słaby był wieczór i cały następny dzień, więc na to się nastawiam niestety. Za to jeszcze następny dzień wtedy cały przespał, więc liczę że jutro tak będzie
A jaki taki nerwowy biedny jest, strachliwy jakby, lek na twarzy ma. Biedactwo
Biedaczek.. Ale fajnie ze juz macie 2 razy za sobą. Ja jeszcze ani razu i drże..

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ja tez dziś sama w domku tylko z maluszkiem, pije kawę i sie relaksuje cisza, mały akurat zasnął a starsze z tz w firmie, niania pojechała do domu. Jak mi sie chciało odpocząć od obecności każdego. Tez tak macie? To uczucie bezcenne
Moja tez ma teraz etap piaskownicy i spacerków bez wozka. Śmieje sie do tz ze jej namiot rozbije kiedy bo mała tylko przetrzeć oczy i juz wy szła na dwór
Co to opieki przy dwójce ja nie mge powiedzieć ze mam łatwiej. Karoliny nigdy nie odczułam ze mam, mimo ze była dość problemowa i S usypianiem i częstym wstawaniem do 1,5 r . A przy dwójce mimo niani ciagle brak tego czasu na make up czy choćby kawę bo sa ważniejsze rzeczy
Oj tak - bezcenny
Mi na podstawowe rzeczy czasu nie brakuje, jakos łaskawe te moje córki Jedyne co to nie wysypiam sie tak jak przy jednym ale do tego juz przywyklam (chodze pozno spac bo wieczorem sie relaksuje przed filmem czy inetrnetem, a wstaje z Polą czyli w okolicach 6:30-7, a w nocy 1-2 pobudki na jedzenie, na szczescie krotki bo Lilka je 5 min i spi dalej). Jedyne co to mam wieszy burdel w domu bo na to czasu nie tyle mi brakuje co zwyczajnie szkoda ale od balaganu jeszcze nikt nie umarl wiec luz
Stary 2016-04-30, 10:47   #1520
lamia12344
Rozeznanie

Lucy moja też po szczepionce nerwowa strasznie się zrobiła. Kichnę sobie a ta w ryk. Zuza od 4 zdziwią. Pociumka co godzinę po 2 minuty i płacze. Teraz padła mi na kolanach.

Tż mnie wkurzył. Nie ma go od 3 w nocy do teraz. Wróci i jedzie robić z samochodem teścia. A ty se kobieto radź sama. Nie pamiętam kiedy w domu chociaż kubek po sobie umył. Wszystko ja a on ogranicza się do zajęcia się Młodą jak gotuję obiad... i to też wtedy na każdy płacz stwierdzenie że na pewno głodna.

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-04-30 o 10:49
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 10:49   #1521
Zakorzenienie

Cytat:
Vivi dzis cos niespokojna chyba zapowiada sie ciezki dzien :/

MamaKarolci wiem o czym mowisz hihi ja wlasnie wlosy mialam umyc ale dziecko mi padlo na kolanach i chyba nic z tego na razie juz nie mowiac o tym ze nie pomakowalam sie jeszcze,dobrze ze chociaz ubrac sie zdarzylam starsza juz sie kloci ze na dwor chce isc...chyba kawe musze trzasnac bo sama zaraz zasne
Ja kupilam trzymak na kubek mocowany do wózka, robi kawke w kubku termicznym i jazda

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo, wczoraj wyszlysmy z niania i dziećmi na spacer mała do piaskownicy a mały jak nigdy w domu nie spi a jak juz to 30 min i na reku , tak spał 2x 2,5 h jak nigdy bede z nim non stop wychodziła, wczoraj juz myślałam jak sie zoorganizuje wiec obiad bede gotowała po tym jak dzieci zqsna na noc i juz my odpoczniemy a dzieciaki tez bedą szczęśliwe a przy tym zaoszczędze tez sobie sajgonu w mieszkaniu
Ja tylko czekam az Lilka dojdzie calkiem do siebie po zapaleniu pluc i bedziemy cale dnie spedzac na spacerach i placach zabaw juz akurat powinno sie zrobic cieplej.
Ja mam tyle dobrze ze Lilka mi spi okolo 3h praktycznie zawse ciagiem w dzien + dwie krotkie (30min do godziny) drzemki
Stary 2016-04-30, 10:49   #1522
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe

Aninis a jak tam aftin?
Działa 😊 wczoraj był 3 albo 4 dzień jak go używam i biała kropka z języka zniknęła. Więc to jednak był początek pleśniawki.

A jaki wczoraj miałam dzień zakręcony.
Pomyliły mi się butelki i zamiast aftinu wylałam na gazik delikol... i tak sobie go leję i leję i myślę sobie co to takie rzadkie... i dopiero się zorientowałam, że to delikol. A miałam końcòwkę buteleczki.

A druga sprawa, to postanowiłam zrobić rosół, tak żeby na dzisiaj jeszcze było. Wlałam 1.5 l wody do gara... nawrzucałam mięcho i włoszczyznę i poszłam nakarmić Lilkę... i co? Tak długo wisiała na cycu, że zapomniałam o rosole i się wygotował prawie cały... zostały tylko 2 talerze zupy 😂

Stary 2016-04-30, 10:50   #1523
Zakorzenienie

Cytat:

Samaro idz juz od nas z watku!
Stary 2016-04-30, 10:51   #1524
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy hmm dobry pomysl z ta szmatka nie pomyslalam o tym.Ja mam taka niby pluszowa kiedys kupilam a potem sie zastanawialam po co to haha wogole to polecam zabawki z tej serii mamy ich kilka i sa na prawde porzadne.Mojej malutkiej bardzo spasowaly nawet starsza chciala jej juz podkrasc
No to daj jej Uprałam w proskzu dziecięcym przeprasowałam porządnie i niech se ćlamie

Cytat:
Lucy moja też po szczepionce nerwowa strasznie się zrobiła. Kichnę sobie a ta w ryk. Zuza od 4 zdziwią. Pociumka co godzinę po 2 minuty i płacze. Teraz padła mi na kolanach.

Tż mnie wkurzył. Nie ma go od 3 w nocy do teraz. Wróci i jedzie robić z samochodem teścia. A ty se kobieto radź sama. Nie pamiętam kiedy w domu chociaż kubek po sobie umył. Wszystko ja a on ogranicza się do zajęcia się Młodą jak gotuję obiad...
Biedactwa. Teraz tyci mój zjadł i poszedł spac na brzusiu. Ale to jego pora, codziennie o 12-14 śpi. Aby przetrwać tylko dziś.
Z facetami to tak jest. Ja tez jak dziś potrzebuję meża skoro nie pracuje, to se poleciał na miasto i już go nie ma od 9. Bo kurna pita trzeba złożyć, nie bło czasu do tej pory Miał iść na pocztę wysłać, w sumie co roku robi to na ostanti dzwonek. I tak się zastanawiam gdzie do cholerki utknął, pewnie mu sie nie chce wracać bo w domu dziecie marudne
Stary 2016-04-30, 10:52   #1525
Zakorzenienie

Cytat:
Działa 😊 wczoraj był 3 albo 4 dzień jak go używam i biała kropka z języka zniknęła. Więc to jednak był początek pleśniawki.

A jaki wczoraj miałam dzień zakręcony.
Pomyliły mi się butelki i zamiast aftinu wylałam na gazik delikol... i tak sobie go leję i leję i myślę sobie co to takie rzadkie... i dopiero się zorientowałam, że to delikol. A miałam końcòwkę buteleczki.

A druga sprawa, to postanowiłam zrobić rosół, tak żeby na dzisiaj jeszcze było. Wlałam 1.5 l wody do gara... nawrzucałam mięcho i włoszczyznę i poszłam nakarmić Lilkę... i co? Tak długo wisiała na cycu, że zapomniałam o rosole i się wygotował prawie cały... zostały tylko 2 talerze zupy 😂

haha, przynajmniej wywar mocno nasycony
Stary 2016-04-30, 11:16   #1526
agaczilla21
Zakorzenienie

Aninis ja ostatnio gotowalam jaja przez pól godziny bo o nich zapomniałam...dobrze ze dużo wody bylo w garnku to się nie spaliły...
Stary 2016-04-30, 11:19   #1527
Wiedzma132
Raczkowanie

Jessu a moja śpi po 10 min. :-/ ja dalej w koszuli nocnej łaże ^^ trochę polezy i na ręce. Dziś znowu chyba bez obiadu będzie :-( deszcz pada więc dworek odpada. Jak ja wam zazdroszczę tych śpiących w dzień maluszków. .. tzn. śpiących w domu.
Wiedzma132 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 11:24   #1528
Vivien26
Rozeznanie

Ja dobre z tym kubkiem termicznym kubek juz mam jeszcze musze zaopatrzyc sie w trzymak

Lucy wykopalam wlasnie u szafy i wrzucilam do prania :tak:

Rany jak mnie dzis glowa boli.Kazdy glosniejszy dzwiek i mam wrazenie ze nie wytrzymam...

To ja mam tak ze po nieprzespanych nocach jestem tak zmeczona ze wkladki higieniczne znajduje w lodowce albo solniczke na oknie w lazience

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-04-30 o 11:25
Stary 2016-04-30, 11:25   #1529
agaczilla21
Zakorzenienie

Poszliśmy na spacer żeby zasnal...to zasnal...na spacerze spal, weszliśmy do domu 5 minut i po spaniu..po ciulu interes...
Stary 2016-04-30, 12:00   #1530
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Tż mnie wkurzył. Nie ma go od 3 w nocy do teraz. Wróci i jedzie robić z samochodem teścia. A ty se kobieto radź sama. Nie pamiętam kiedy w domu chociaż kubek po sobie umył. Wszystko ja a on ogranicza się do zajęcia się Młodą jak gotuję obiad... i to też wtedy na każdy płacz stwierdzenie że na pewno głodna.
Z ttmi facetami to makabra jakas. Moj wczoraj taki pijany przyszedl ze glowa mala. Obstawilam i dzis chodzi sie podlizuje..

Lucy biedby Bartuś :-(
Esor współczuję samary..

A wiecie, tak mnie prawy bicek od wczoraj boli :-D masakra.
U nas zajety weekend. Jedziemy po 14 do cioci tz bo wrocila z USA i ma podobno duzo prezentów a wieczorem do znajomych w odwietki do nowego mieszkania. W miedzyczasie się pakuje.
Jutro przyjezdza moja chrzestna w odwiedziny i jeszcze na obiad do tesciow..
Spadam bo samara się zalaczyla

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości