|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Hejo 😉 P spal od 20.30, pierwsza pobudka na cyca o 1, potem o 3 i o 5. Spaliśmy do przed 7. A teraz poszedł na chwilkę drzemki 😉
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
U Nas też dobra noc od 21 spała do 5 i 8 i Dalej śpi 😊 Lucy mam nadzieję że dzisiaj Będzie lepiej 😘 oby to był tylko wieczorny epizod grunt że bez płaczu 😘
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis sama z młodsza bo reszta pojechała do dziadkow. Mam luzy ![]() Pola w nocy narobiła rabanu ze w szafie jest krokodyl i ona nie chce spac z tego powodu tylko oglądać bajki. Cały blok ja słyszał chyba ![]() U nas katarek jakby mniejszy ale i tak w domu posiedzimy jeszcze z 2 tyg mysle dla pewności. Moze przesadzam ale wole przesadzać niz wrócić do szpitala ![]() Kaaasi jak ja miałam jedno dziecko to mysle ze byłam bardziej zmęczona niz teraz - przede wszystkim dlatego ze wszystko było nowe i ciagle o czymś myślałam i sie martwiłam i od tego byłam zmęczona bo tak to miałam aniołka ![]() Teraz juz wiecej wiem i wcale nie czuje sie zmęczona. Także wiesz, jedno dziecko to wcale nie mało na głowie ![]() A z niania chodzi mi głownie o Pole, bo pogoda coraz lepsza soe robi a ona potrzebuje ruchu bo przeciez ile można w domu siedzieć w tym wieku jak huśtawki i piaskownica czekają? a ze przy okazji ja troche bede miec czasu dla siebie to tez fakt ;$Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry witam sie i ja w miate wyspana
mały jak już wreszcie padł i zasnął tak spał jak zabity od 20 do 2 a od 7 już ranny ptaszek :p i Wogole zabrałam go do lozka a ten z plećów na boczek i na brzuszek się przewrócił co prawda nie do końca poradnie bo jedna ręką umknęło pod brzuchem i nie mógł hej wyciągnąć i tak 2 razy zrobił ale poz chwili chyba sam nie wiedział co zrobił i tak go to zdenerwował że się rozplakal na całego ale cucuś go uspokoił teraz śpi chociaż nie wiem jak długo umyte głowę jak wstanie zje i spacerek nas czeka
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam Was i to dużo daje i nie do patrze się nieprawidłowości bo cały czas myślę to co z Motylem powtarzacie każde dziecko inne mój trza jest fajnie kontaktowy mowie do niego to patrzy i się śmieje główkę podnosi ale nie zawsze i tyle gdzie mu tam do przekrecenia się Dobrze ze Pola się wyszaleje macie gady w chacie ? zazdroszczę
|
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Zuza w miarę. Zasnela przy cycu o 21 i pobudki o północy, 3, 4.30 i wstała po 7... I stęka dalej. Od wczoraj
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki taki nerwowy biedny jest, strachliwy jakby, lek na twarzy ma. Biedactwo
|
|
#1509 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Moja tez ma teraz etap piaskownicy i spacerków bez wozka. Śmieje sie do tz ze jej namiot rozbije kiedy bo mała tylko przetrzeć oczy i juz wy szła na dwór ![]() Co to opieki przy dwójce ja nie mge powiedzieć ze mam łatwiej. Karoliny nigdy nie odczułam ze mam, mimo ze była dość problemowa i S usypianiem i częstym wstawaniem do 1,5 r . A przy dwójce mimo niani ciagle brak tego czasu na make up czy choćby kawę bo sa ważniejsze rzeczy |
|
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Vivi dzis cos niespokojna chyba zapowiada sie ciezki dzien :/
MamaKarolci wiem o czym mowisz hihi ja wlasnie wlosy mialam umyc ale dziecko mi padlo na kolanach i chyba nic z tego na razie juz nie mowiac o tym ze nie pomakowalam sie jeszcze,dobrze ze chociaz ubrac sie zdarzylam starsza juz sie kloci ze na dwor chce isc...chyba kawe musze trzasnac bo sama zaraz zasne
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-04-30 o 10:50 |
|
|
|
#1511 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
jak nigdy bede z nim non stop wychodziła, wczoraj juz myślałam jak sie zoorganizuje wiec obiad bede gotowała po tym jak dzieci zqsna na noc i juz my odpoczniemy a dzieciaki tez bedą szczęśliwe a przy tym zaoszczędze tez sobie sajgonu w mieszkaniu
|
|
|
|
|
#1512 | |||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A co do plam na pupie Cytat:
Super ze udało Ci się chociaż na chwilę wyskoczyć. Mohito jest pycha ![]() Cytat:
Hahaha fałszywe, mój też, mój mówi, że to są oszuustki po prostu i to powinno być karalne Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Apropos skoku.... Która to mi wysłała kurierem wirus Samara??? ![]() To co się wczoraj u nas działo od 18 do 22:30 to jeszcze tak źle nie było, myślałam, że od tego darcia wypluje sobie wnętrzności
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
O rany ja juz o skokach nawet nie czytam bo na sama mysl mam atak paniki
![]() Dziewczyny czy Wasze Maluszki tez tak wszystko pakuja do dziobkow? Vivi laduje doslownie wszystko i mnie rowniez podgryza i ciumka jak ja nosze, juz nawet malinke na rece mi zrobila
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-04-30 o 11:19 |
|
|
|
#1515 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Aninis a jak tam aftin?
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pocAtek obrotów za wami na początku maluszki czesto maja problem z tymi "utykajacymi" rekami ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
No tez nie wiedziałam ale podobno siedzi jakis w szafie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały mi dziś nie chce jeść
Zjadł o 8, potem próbowałam dac cyca to się tylko napił ze dwa łyki i płacz. Śpi i śpi, ale naprezony jak struna. Durne szczepionki.Cytat:
Ostantio dałam mu szmatkę sensoryczną to jego ulubieniec do zarcia teraz. Wiecznie cała obśliniona
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Lucy hmm dobry pomysl z ta szmatka nie pomyslalam o tym.Ja mam taka niby pluszowa kiedys kupilam a potem sie zastanawialam po co to haha
wogole to polecam zabawki z tej serii mamy ich kilka i sa na prawde porzadne.Mojej malutkiej bardzo spasowaly nawet starsza chciala jej juz podkrasc
|
|
|
|
#1519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak wystękala to przynajmniej dzien powinien byc udany ;D Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() Mi na podstawowe rzeczy czasu nie brakuje, jakos łaskawe te moje córki Jedyne co to nie wysypiam sie tak jak przy jednym ale do tego juz przywyklam (chodze pozno spac bo wieczorem sie relaksuje przed filmem czy inetrnetem, a wstaje z Polą czyli w okolicach 6:30-7, a w nocy 1-2 pobudki na jedzenie, na szczescie krotki bo Lilka je 5 min i spi dalej). Jedyne co to mam wieszy burdel w domu bo na to czasu nie tyle mi brakuje co zwyczajnie szkoda ale od balaganu jeszcze nikt nie umarl wiec luz
|
||||
|
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Lucy moja też po szczepionce nerwowa strasznie się zrobiła. Kichnę sobie a ta w ryk. Zuza od 4 zdziwią. Pociumka co godzinę po 2 minuty i płacze. Teraz padła mi na kolanach.
Tż mnie wkurzył. Nie ma go od 3 w nocy do teraz. Wróci i jedzie robić z samochodem teścia. A ty se kobieto radź sama. Nie pamiętam kiedy w domu chociaż kubek po sobie umył. Wszystko ja a on ogranicza się do zajęcia się Młodą jak gotuję obiad... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-30 o 11:49 |
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
juz akurat powinno sie zrobic cieplej.Ja mam tyle dobrze ze Lilka mi spi okolo 3h praktycznie zawse ciagiem w dzien + dwie krotkie (30min do godziny) drzemki |
||
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Działa 😊 wczoraj był 3 albo 4 dzień jak go używam i biała kropka z języka zniknęła. Więc to jednak był początek pleśniawki.
A jaki wczoraj miałam dzień zakręcony. Pomyliły mi się butelki i zamiast aftinu wylałam na gazik delikol... i tak sobie go leję i leję i myślę sobie co to takie rzadkie... i dopiero się zorientowałam, że to delikol. A miałam końcòwkę buteleczki. A druga sprawa, to postanowiłam zrobić rosół, tak żeby na dzisiaj jeszcze było. Wlałam 1.5 l wody do gara... nawrzucałam mięcho i włoszczyznę i poszłam nakarmić Lilkę... i co? Tak długo wisiała na cycu, że zapomniałam o rosole i się wygotował prawie cały... zostały tylko 2 talerze zupy 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uprałam w proskzu dziecięcym przeprasowałam porządnie i niech se ćlamie ![]() Cytat:
![]() Z facetami to tak jest. Ja tez jak dziś potrzebuję meża skoro nie pracuje, to se poleciał na miasto i już go nie ma od 9. Bo kurna pita trzeba złożyć, nie bło czasu do tej pory Miał iść na pocztę wysłać, w sumie co roku robi to na ostanti dzwonek. I tak się zastanawiam gdzie do cholerki utknął, pewnie mu sie nie chce wracać bo w domu dziecie marudne
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ja ostatnio gotowalam jaja przez pól godziny bo o nich zapomniałam...dobrze ze dużo wody bylo w garnku to się nie spaliły...
|
|
|
|
#1527 |
|
Raczkowanie
|
Jessu a moja śpi po 10 min. :-/ ja dalej w koszuli nocnej łaże ^^ trochę polezy i na ręce. Dziś znowu chyba bez obiadu będzie :-( deszcz pada więc dworek odpada. Jak ja wam zazdroszczę tych śpiących w dzień maluszków. .. tzn. śpiących w domu.
|
|
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
Ja
dobre z tym kubkiem termicznym kubek juz mam jeszcze musze zaopatrzyc sie w trzymak ![]() Lucy wykopalam wlasnie u szafy i wrzucilam do prania :tak: Rany jak mnie dzis glowa boli.Kazdy glosniejszy dzwiek i mam wrazenie ze nie wytrzymam... ![]() To ja mam tak ze po nieprzespanych nocach jestem tak zmeczona ze wkladki higieniczne znajduje w lodowce albo solniczke na oknie w lazience ![]()
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-04-30 o 12:25 |
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Poszliśmy na spacer żeby zasnal...to zasnal...na spacerze spal, weszliśmy do domu 5 minut i po spaniu..po ciulu interes...
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucy biedby Bartuś :-( Esor współczuję samary.. A wiecie, tak mnie prawy bicek od wczoraj boli :-D masakra. U nas zajety weekend. Jedziemy po 14 do cioci tz bo wrocila z USA i ma podobno duzo prezentów a wieczorem do znajomych w odwietki do nowego mieszkania. W miedzyczasie się pakuje. Jutro przyjezdza moja chrzestna w odwiedziny i jeszcze na obiad do tesciow.. Spadam bo samara się zalaczyla
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Wczoraj nie było, to dziś nadrobił. Cały do przebrania i spać już nie zechciał, książę.
Jestem pewna, że Przemo coś wywinie, jak zawsze zresztą.

Zjadł o 8, potem próbowałam dac cyca to się tylko napił ze dwa łyki i płacz. Śpi i śpi, ale naprezony jak struna. Durne szczepionki.