Mamy styczniowe 2017 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 16:54   #1501
camilla21
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Dziękuję dziewczyny <3
U mnie tym baardziej go widac ze zawsze miaałam meega przemiane materii i brzuch suuper płaski.. sama w szoku jestem, ale podobno to rodzinne u nas

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 17:15   #1502
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ale za to niezbyt zdrowa...

Jestem w szoku!
Zdrowa zywnosc to moj wrog! Hehe ale ostatnio kilka razy dziennie pije koktalie z truskawek, marchewek, albo bananow, albo same owoce jem zamiast slodyczy. Slodycze teraz sa jakies takie beee
Stary 2016-06-14, 17:32   #1503
justa0101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie już po badaniu. Serce bije a dziecko ma 10,5mm wszystko jest w porządku. Bardzo się cieszę i przestaję już panikować
brawa dla maluszka

iwona super że wszystko w porządku

camilla piękny brzuszek

U mnie też już coś widać w szczególności po obfitym posiłku
justa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 17:38   #1504
muffi24
Zadomowienie

Camilla super brzuszek! Mi też już rośnie, rok temu doszłam tylko do 14 tc a i tak został mi pamiątkowy rozstęp. Więc widocznie to zależy od urody Też normalnie mam płaski może dlatego szybko widać.

Dontbesoshine polecam w ciąży zwłaszcza robić pizzę w domu Można dodać pełnoziarnistą mąkę, dużo pomidorków i ogólnie kontrolować skład

Iwona gratuluję prenatalnych Zapowiada Ci się emocjonujący sylwester

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 17:43   #1505
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Ale mi sie dzisiaj ciągnie dzien w pracy .... jeszcze wpadlo mi okienko bo klasa na wycieczce. do tego boli mnie głowa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Współczuję i podziwiam, że masz siłę pracować. Ja połowę dnia spędzam w łóżku i męczą mnie nawet zakupy.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja to chyba tego wszystkiego nie ogarniam. Chodzę zarówno do lekarza, na badania i usg - prywatnie, bo mam wykupiony pakiet w Luxmedzie. Gdy dostawałam skierowanie na "usg prenatalne" pytałam, czy mogę to normalnie zrobić w Luxmedzie i powiedziała, że tak. A w portalu rejestracyjnym nie ma żadnego rozróżnienia na prenatalne, genetyczne, połówkowe - jest po prostu usg ciąży.

Czy to nie jest tak że od 11 do 14 tyg trzeba zrobić usg i ono potocznie nazywane jest genetycznym lub prenatalnym, ale nie powinno różnić się od standardowego w tym okresie ciąży?? Przecież te wszystkie wskaźniki lekarz i tak musi określić???
Nie martw się, bo nie jesteś sama. Ja też nie ogarniam. Na kolejnej wizycie (28.06.2016) wypytam mojego gina. Wiem, że on robi prenatalne, więc w razie czego nie będę musiała szukać innego lekarza.

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Ja witam się w 12 tyg ! Niby szybko zlecialo, a przede mna jeszcze taka dluga droga
Bardzo szybko zleciało! Witaj

Cytat:
Dziewczyny u mnie już po badaniu. Serce bije a dziecko ma 10,5mm wszystko jest w porządku. Bardzo się cieszę i przestaję już panikować
Super, super! Widzisz, nie było powodu do stresu. Usłyszeć serduszko, to takie nierzeczywiste uczucie, prawda?

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Według USG to 7t 1d
A ja wg usg wczoraj miałam 7t 4d, więc jesteś moment za mną.

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
A ja w ramach zachcianek zamówiłam w pracy meeega burgera i właśnie jem. Jest tak wielki że połowy zjeść nie mogę
Wow! Chyba bym padła pod biurko po takim mega-burgerze. Ja jem same budynie, paluszki, owoce. Nic tłustego, nic ciężkiego mi nie przechodzi przez gardło.

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które byłyście na Prenatalnych widziałyście już płeć?
Ja ciagle nie wierzę ze wy nie macie brzucha ! Mój jest wielki !probowalam zrobic sobie a`la selfie ale nie wyszło.. wrzucam fotki..

I goły brzuchol :-P

Nie zwracajcie uwagi na futerko obok moich nog, to piesława tak sie tuliła
Śliczne brzusio

Ja nie jestem szczupła i brzucha płaskiego nie mam, ale od soboty zauważyłam, że brzuch się zrobił twardszy taki bardziej "zwarty".

Za 2 tygodnie idziemy na wesele, ciekawe, czy się zmieszczę w sukienkę, którą specjalnie kupiłam.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 18:06   #1506
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Taki to ja mam zwykle jak pojem to jest troszkę większy
To jest 11 tc

Ale masz ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Współczuję i podziwiam, że masz siłę pracować. Ja połowę dnia spędzam w łóżku i męczą mnie nawet zakupy.

Nie martw się, bo nie jesteś sama. Ja też nie ogarniam. Na kolejnej wizycie (28.06.2016) wypytam mojego gina. Wiem, że on robi prenatalne, więc w razie czego nie będę musiała szukać innego lekarza.

Bardzo szybko zleciało! Witaj

Super, super! Widzisz, nie było powodu do stresu. Usłyszeć serduszko, to takie nierzeczywiste uczucie, prawda?

A ja wg usg wczoraj miałam 7t 4d, więc jesteś moment za mną.

Wow! Chyba bym padła pod biurko po takim mega-burgerze. Ja jem same budynie, paluszki, owoce. Nic tłustego, nic ciężkiego mi nie przechodzi przez gardło.

Śliczne brzusio

Ja nie jestem szczupła i brzucha płaskiego nie mam, ale od soboty zauważyłam, że brzuch się zrobił twardszy taki bardziej "zwarty".

Za 2 tygodnie idziemy na wesele, ciekawe, czy się zmieszczę w sukienkę, którą specjalnie kupiłam.
O to ja też tak mam. Gdzieś od tygodnia brzuch się zrobił bardziej pełny i okrągły. Chciałam wrzucić zdjęcie, ale wstyd
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 18:12   #1507
hope2016
Raczkowanie

Wróciłam z pracy po 10h i padam na twarz
Camilla21 cudny brzusio
Co do prenatalnych ja chyba zrobie usg a test z krwi odpuszcze.

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 18:13   #1508
lilo
Raczkowanie

camilla21 Ślicznie wyglądasz
Ja na razie na dole brzucha czuję że coś po prostu jest dodatkowo

Wróciłam właśnie od lekarza. Badałam sobie progesteron od razu jak się dowiedziałam o ciąży (razem z morfologią i tarczycą) i wyszedł niski. Mam siostrę położną (która chyba panikuje bardziej niż ja) która zapisała mnie do naprotechnolog, celem skontrolowania, bo okazuje się, że ogólnoprzyjęte normy progesteronu w ciąży są podawane w normach trymestrowych, ale są badania które pokazują te normy dla każdego tygodnia ciąży. No i mam za mało... Opóźnienie o jakieś 3-4 tygodnie względem tego, ile progesteronu powinna mieć
Dostałam luteinę 100 dopochwowo 2x dziennie i będę w kontakcie z tą p. doktor (ona nie jest moim lekarzem prowadzącym, do swojej idę w czwartek).
Swoją drogą cudowna kobieta, uspokoiła że wszystko będzie ok, że nie jest tak źle i że epizod z plamieniem i pobolewanie brzucha jest efektem zaniżonego progesteronu. Powiedziała też, że jajniki mogą pobolewać ale macica nie powinna.

I mam piękne zdjęcia dziecka Wyraźnie widać główkę, rączki i kręgosłup taki maleńki I serce bije 158 uderzeń/min

Ciekawą rzecz p. doktor powiedziała. Mówi, że bardzo źle dla dziecka jak się włącza dźwięk serduszka podczas usg "na głos". Jakieś dodatkowe fale przechodzą wtedy przez dziecko i ze słuchaniem najlepiej się wstrzymać najwcześniej do 12tc. W sumie nie słyszałam nigdy o czymś takim...

Najlepsze jest jeszcze przed nami
lilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 18:50   #1509
furjatka
Zadomowienie

No właśnie dlatego mój nie włączył. Tylko nie wiem czemu nazwał to "dopplera jeszcze nie będziemy włączać". Albo źle zrozumiałam.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-14, 19:04   #1510
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy po 10h i padam na twarz
Camilla21 cudny brzusio
Co do prenatalnych ja chyba zrobie usg a test z krwi odpuszcze.

Ja tez nei robiłam testu pappa, jesli na usg wyszlyby jakies nieprawidłowości zrobiłabym na pewno

Cytat:
Napisane przez lilo Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie od lekarza. Badałam sobie progesteron od razu jak się dowiedziałam o ciąży (razem z morfologią i tarczycą) i wyszedł niski. Mam siostrę położną (która chyba panikuje bardziej niż ja) która zapisała mnie do naprotechnolog, celem skontrolowania, bo okazuje się, że ogólnoprzyjęte normy progesteronu w ciąży są podawane w normach trymestrowych, ale są badania które pokazują te normy dla każdego tygodnia ciąży. No i mam za mało... Opóźnienie o jakieś 3-4 tygodnie względem tego, ile progesteronu powinna mieć
Dostałam luteinę 100 dopochwowo 2x dziennie i będę w kontakcie z tą p. doktor (ona nie jest moim lekarzem prowadzącym, do swojej idę w czwartek).
Swoją drogą cudowna kobieta, uspokoiła że wszystko będzie ok, że nie jest tak źle i że epizod z plamieniem i pobolewanie brzucha jest efektem zaniżonego progesteronu. Powiedziała też, że jajniki mogą pobolewać ale macica nie powinna.

I mam piękne zdjęcia dziecka Wyraźnie widać główkę, rączki i kręgosłup taki maleńki I serce bije 158 uderzeń/min

Ciekawą rzecz p. doktor powiedziała. Mówi, że bardzo źle dla dziecka jak się włącza dźwięk serduszka podczas usg "na głos". Jakieś dodatkowe fale przechodzą wtedy przez dziecko i ze słuchaniem najlepiej się wstrzymać najwcześniej do 12tc. W sumie nie słyszałam nigdy o czymś takim...
Czestotliwosc fal jak wlacza sie dzwiek moze byc szkodliwa i lepiej serduszka nie podsłuchiwac, dzis na prenatalnych puscil mi doslownie na 3 sekundy - liczyłam.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:26   #1511
pequenina_
Rozeznanie

Witam wszystkie nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez justa0101 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bolą Was jajniki? Mnie znowu boli prawy i to już drugi dzień...
Mnie nic nie boli. :P

Cytat:
Tak piszecie o tych zapachach, o mdlosciach. A ja oprocz zmeczenia nie oddczuwam zadnych objawow. Bardzo sie z tego powodu ciesze Ale to zmeczenie jest tak intensywne, ze jestem juz zmeczona zmeczeniem
Dokładnie. Jestem zmęczona zmęczeniem i osłabiona z głodu, ale nie pójdę jeść, bo jestem zmęczona, i tak w kółko :P Czekam na TŻ

Cytat:
No patrz, ja też dzisiaj po badaniu, moje ma 10,3mm Wychodzi 7t1d a tak naprawdę jest 1-2 dni więcej. Serducho bije, TŻ dumny, lekarz gratulował (ale to było miłe :P).

Cytat:
Ha ja wlasnie jem pizze 😛
Wczoraj zamówiliśmy dużą wegetariańską, 2/3 pochłonęliśmy na kolację, a resztę dzisiaj na śniadanie Mniam, same warzywka, to chyba zdrowo :P

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy.
Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
Super Machał rączkami, pewnie się witał

Cytat:
Ja ciagle nie wierzę ze wy nie macie brzucha ! Mój jest wielki !probowalam zrobic sobie a`la selfie ale nie wyszło.. wrzucam fotki..

I goły brzuchol :-P

Nie zwracajcie uwagi na futerko obok moich nog, to piesława tak sie tuliła
Fajny brzusio... Mój dzisiaj (7t3d), teraz wygląda tak jak w załączniku (a od 6h nic nie jadłam!). Ogólnie jestem drobna i szczupła, ale brzuch ostatnio mi wywala strasznie...

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego mój nie włączył. Tylko nie wiem czemu nazwał to "dopplera jeszcze nie będziemy włączać". Albo źle zrozumiałam.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Mój też dzisiaj nie włączał dźwięku, ale nie tłumaczył się. A w szpitalu w weekend lekarka puściła dźwięk na chwilkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuchol.jpg (49,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuchol 1.jpg (26,8 KB, 44 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:41   #1512
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Tak to prawda jest za duże obciążenie dla zarodka, mój też mi to powiedział dlatego tylko widziałam Super że wszystko dobrze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:42   #1513
dontbesoshine
Zadomowienie

Prenatalne sa przez pochwe czy juz przez brzuszek?
Stary 2016-06-14, 20:08   #1514
iwona335
Zakorzenienie

przez brzuch
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 21:17   #1515
justa0101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość

Mnie nic nie boli. :P
mnie już też przeszło :P
brawa za serduszko TY już też masz śliczny brzuszek

No DZIEWCZYNY brzuszki już ruszyły, czyli za niedługo wszystkie będziemy ciężarówkami pełna gębą
wniosek: pójdą w ruch kremy na rozstępy
justa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:10   #1516
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

No DZIEWCZYNY brzuszki już ruszyły, czyli za niedługo wszystkie będziemy ciężarówkami pełna gębą
Ja już smaruję
Stary 2016-06-14, 22:25   #1517
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Wspaniałe wieści

Cytat:
jestem po badaniu.
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Najlepsze możliwe wieści

Cytat:
Faktycznie duży brzuszek Piesława przeurocza

Cytat:
Taki mialam w 21t i 4 d
Ile miałaś kg na plusie do rozwiązania? Bardzo drobny brzuszek.

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
No patrz, ja też dzisiaj po badaniu, moje ma 10,3mm Wychodzi 7t1d a tak naprawdę jest 1-2 dni więcej. Serducho bije, TŻ dumny, lekarz gratulował (ale to było miłe :P).

Fajny brzusio... Mój dzisiaj (7t3d), teraz wygląda tak jak w załączniku (a od 6h nic nie jadłam!). Ogólnie jestem drobna i szczupła, ale brzuch ostatnio mi wywala strasznie...
Miło, że TŻ był na wizycie. Ja swojego w pierwszej ciąży zabrałam na prenatalne.
Faktycznie już widać

Cytat:
Prenatalne sa przez pochwe czy juz przez brzuszek?
W I trymestrze przez pochwę.

Cytat:

Już teraz warto wcierać - szłam w kierunku olejów, bo naturalne składniki. A teraz potrzebuję czegoś super ekstra i nie wiem, co by pomogło.

Bylam dziś u lekarza (z pakietu medycznego) po skierowanie na badania. Co lekarz, to widzi inne rzeczy na usg. Nie chcę się denerwować, ale na tym usg to cuda widać. Dobrze, że mam zaufanie do lekarki prowadzącej i będę trzymać się jej wersji. Badanie bardzo bolało. Ale z maluchem wszystko gra, rośnie. Następna wizyta u mojej gin - początek lipca. Wtedy też mam usg prenatalne

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:07   #1518
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:

Ja się smaruję odkąd wiem, albo lepiej - proszę TŻ żeby mnie smarował :P Argumentacja? Skoro ja muszę nosić, to Ty chociaż smaruj
Smarowałam zwykłą oliwką, której używam do włosów, ale zaczęła mnie uczulać (czerwone kropki na brzuchu), więc na razie smaruję zwykłym kremem.
Za jakiś czas pewnie użyję czegoś lepszego, ale na razie mój brzuch nie jest większy niż zwykle po jedzeniu :P Dlatego też mam nadzieję, że nie wyjdą mi rozstępy, bo skóra na brzuchu jest przyzwyczajona do tego, że brzuch raz jest idealnie płaski a raz wygląda jak 6-7 miesiąc :P
Chyba oprócz smarowania wypadałoby pić dużo wody, a z tym zawsze mam problem - zapominam.
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:34   #1519
cornflower_girl
Zakorzenienie

Mnie niestety pod sam koniec wypaskowało. Brzuch, nogi.
Z wodą te staram się pilnować, ale jest mi po niej niedobrze.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 06:50   #1520
dontbesoshine
Zadomowienie

Kremy na rozstepy, kremy na cellulit, krrmy na blizny itp to bajka. Na rozstepy najlepsza jest oliwka, taka dla dzieci. Nic nie gwarantuje tego, ze rozstepy sie nie pojawia, ale nawilzajac intensywnie, zmusimy skore, aby byla bardziej elastyczna i wytwarzala samoistnie kolagen.
Stary 2016-06-15, 07:01   #1521
lilo
Raczkowanie

Ja liczę na genetyczne uwarunkowania- moja mama rozstępów brak (jest nas 5 więc trochę przeszła). Moja siostra 2 dzieci i też rozstępów brak. Ale krem mam przygotowany, piersi już smaruję ale brzucha jeszcze nie, poczekam bo nic jeszcze nie widać.
A wody pije mnóstwo, tak strasznie mnie suszy, mąż się śmieje że nieekonomiczna jestem bo 3 1,5 litrowe butelki dziennie mi idą
A właśnie, lekarka kazała odstawić mi witaminy w suplementach i łykać tylko kwas foliowy bo mam świetną morfologię. A że morfologię będę badać co miesiąc więc jak coś się pogorszy to tabsy mam już przygotowane
Część z was pisze że już na zwolnienie idzie. Ja mam w planach pracować do końca- o ile będę mogła, praca nie priorytet, czuję się dobrze ale mam biurową pracę którą lubię. A i rano jestem bardzo bardzo rześka, padam dopiero wieczorem więc taki układ też jest dla mnie ok.

Stary 2016-06-15, 07:18   #1522
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Ja liczę na genetyczne uwarunkowania- moja mama rozstępów brak (jest nas 5 więc trochę przeszła). Moja siostra 2 dzieci i też rozstępów brak. Ale krem mam przygotowany, piersi już smaruję ale brzucha jeszcze nie, poczekam bo nic jeszcze nie widać.
A wody pije mnóstwo, tak strasznie mnie suszy, mąż się śmieje że nieekonomiczna jestem bo 3 1,5 litrowe butelki dziennie mi idą
A właśnie, lekarka kazała odstawić mi witaminy w suplementach i łykać tylko kwas foliowy bo mam świetną morfologię. A że morfologię będę badać co miesiąc więc jak coś się pogorszy to tabsy mam już przygotowane
Część z was pisze że już na zwolnienie idzie. Ja mam w planach pracować do końca- o ile będę mogła, praca nie priorytet, czuję się dobrze ale mam biurową pracę którą lubię. A i rano jestem bardzo bardzo rześka, padam dopiero wieczorem więc taki układ też jest dla mnie ok.
Zazdroszcze Ci tego przekonania do wody. Ja to zawsze nie lubilam wody. Musxe miec naprawde ochote zeby sie jjej napic, albo byc juz bardzo spragniona. Nie umiem sie przekonac
Stary 2016-06-15, 07:47   #1523
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje serduszka

Cytat:
jestem po badaniu.
Kurcze, ale zazdrocha, że już jesteś po trochę spokoju chociaż na chwilkę Dużo zdrówka! Ja jeszcze 12 dni...

Cytat:
Suuuuuuper! Ja też już mam brzuszek, narazie niewielki ale już wyskoczyła taka mała piłeczka na dole. Na wieczór jest 3 razy większy

Cytat:
Ja się smaruje od początku ale narazie zwykłym balsamem nawilżającym. Piersi, brzuch, boczki. Po okresie dojrzewania, kiedy przytyłam mam sporo rozstępów zwłaszcza na piersiach i boczkach. Od 3/4 tyg swędzi mnie skóra na brzuchu więc staram się by systematyczna. Od 2 trymestru zaczynam smarowanie olejem kokosowym.

A ja dalej swoje - mdłości cały dzień, ochota na słodkie, zmęczenie, wypryski na twarzy, dekolcie i plecach , częste latanie do wc, no i doszły bóle głowy. W pracy wie tylko jedna koleżanka, ale z uwagi na nowe sprawy, które mam brać od 01.07. będę zmuszona powiedzieć przełożonemu. Nie wiem jak to będzie wyglądać. Liczyłam na awans ale chyba mogę zapomnieć. W lipcu idę na urlop i nie planuje już wracać. U mnie w pracy jak się któraś dowiaduje o ciąży to jej 2 dni później nie ma (budżetówka). Eh..

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:05   #1524
nadia_85
Raczkowanie

Ja smarowałam sie pallmarsem i zero rozstępów , teraz tez sie nim juz smaruje
Woda wchodzi mi tylko ta lekko gazowana po niegazowanej mi niedobrze ;(
Dzis bedzie kiepski dzien mały ma od wczoraj 39 st noc była fatalna ledwo żyje odrazu po takiej nocy mi niedobrze i sie w głowie kręci ;( a tu cały dzien przednimi gdybym chociaż wiedziała co mu jest ale tylko ta gorączka
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:38   #1525
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Z wodą te staram się pilnować, ale jest mi po niej niedobrze.
Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też tak mam! Niby wody powinno się pić teraz bardzo dużo, a mnie normalnie odrzuca. Tylko z kolei ja mam tak, że po gazowanej i średniogazowanej jest mi źle, a po niegazowanej jeszcze ujdzie. No więc pijam tą bez gazu... Ale zdecydowanie wolę herbaty. Kocham zielone, a teraz nie można za dużo
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:49   #1526
lilo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Ja smarowałam sie pallmarsem i zero rozstępów , teraz tez sie nim juz smaruje
Dzis bedzie kiepski dzien mały ma od wczoraj 39 st noc była fatalna ledwo żyje odrazu po takiej nocy mi niedobrze i sie w głowie kręci ;( a tu cały dzien przednimi gdybym chociaż wiedziała co mu jest ale tylko ta gorączka
A jakim palmersem?

Stary 2016-06-15, 09:12   #1527
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Hej hej! Nadrobiłam Was, gaduły

Też mnie kłuje w dole brzucha przy kichaniu, kaszlu, jakichś krzywych ruchach... Z początku mnie to martwiło, ale już się uspokoiłam. Mdłości też mi się zaczęły, nie jakieś mocne, ale upierdliwe, odbierają skutecznie apetyt, a waga nadal idzie w dół, co akurat mnie cieszy, bo mam jej duuuży zapas

Nad wózkiem jeszcze nie myśleliśmy, ale imiona mamy wybrane od lat Mamy taki układ, że mąż wybiera imię dla syna, a ja dla córki, będzie więc u nas Tomek albo Wiktoria. Coś czuję, że Tomek

Mam dziś lekarza prywatnie, popatrzymy na Bąbelka na USG Trzymajcie kciuki
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 09:16   #1528
nadia_85
Raczkowanie

Masłem takim w okrągłym pudełeczku brzuch i biust tym smaruje
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:38   #1529
furjatka
Zadomowienie

Ja na razie smaruję babydreamem.

W sumie to zastanawia mnie czemu kobitki zaraz po wiadomości o ciąży idą na urlop. Rozumiem kiedy praca jest szkodliwa - wdychanie czegoś, 8h w pozycji stojącej czy dźwiganie. Ale praca biurowa? Ja bym się chyba w domu zanudziła, a pracuję 8h, gotuję codziennie, a z racji konieczności ograniczenia aktywności fizycznej, zostaje mi jeszcze kupa czasu codziennie. szlag by mnie trafił z nudów jakbym cały dzień miała siedzieć w domu :P
Stary 2016-06-15, 09:50   #1530
NiEBiE
Zakorzenienie

furjatko, nie każda praca biurowa, to za przeproszeniem "pierdzenie w stołek"

Ja mam pracę biurową, ale bardzo odpowiedzialną, stresującą i wymagającą działania na najwyższych obrotach cały czas (korporacja). Nie mam zwykle czasu na zjedzenie normalnego posiłku i jem kanapkę przy biurku przez godzinę czy 2, bo co chwila ktoś mi przeszkadza i muszę ją odkładać.
Są też miejsca pracy, gdzie sam szef jest powodem gigantycznego stresu
W związku z tym i z powodu mojego poprzedniego poronienia, jestem już na zwolnieniu. Oczywiście, miałam ogromne wyrzuty sumienia i poczucie obowiązku, chwilę zajęło mi przestawienie się na myślenie, że teraz to ja i Bąbelek jesteśmy najważniejsi

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości