![]() |
#1501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Dziękuję dziewczyny <3
U mnie tym baardziej go widac ze zawsze miaałam meega przemiane materii i brzuch suuper płaski.. sama w szoku jestem, ale podobno to rodzinne u nas ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1502 |
Zadomowienie
|
Zdrowa zywnosc to moj wrog! Hehe ale ostatnio kilka razy dziennie pije koktalie z truskawek, marchewek, albo bananow, albo same owoce jem zamiast slodyczy. Slodycze teraz sa jakies takie beee
![]()
#1503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iwona super że wszystko w porządku ![]() camilla piękny brzuszek ![]() U mnie też już coś widać w szczególności po obfitym posiłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Camilla super brzuszek! Mi też już rośnie, rok temu doszłam tylko do 14 tc a i tak został mi pamiątkowy rozstęp. Więc widocznie to zależy od urody
![]() Dontbesoshine polecam w ciąży zwłaszcza robić pizzę w domu ![]() ![]() Iwona gratuluję prenatalnych ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wg usg wczoraj miałam 7t 4d, więc jesteś moment za mną. Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie jestem szczupła i brzucha płaskiego nie mam, ale od soboty zauważyłam, że brzuch się zrobił twardszy taki bardziej "zwarty". Za 2 tygodnie idziemy na wesele, ciekawe, czy się zmieszczę w sukienkę, którą specjalnie kupiłam. ![]()
![]() |
#1506 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale masz ładny brzuszek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z pracy po 10h i padam na twarz
![]() Camilla21 cudny brzusio ![]() Co do prenatalnych ja chyba zrobie usg a test z krwi odpuszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
camilla21 Ślicznie wyglądasz
![]() Ja na razie na dole brzucha czuję że coś po prostu jest dodatkowo ![]() Wróciłam właśnie od lekarza. Badałam sobie progesteron od razu jak się dowiedziałam o ciąży (razem z morfologią i tarczycą) i wyszedł niski. Mam siostrę położną (która chyba panikuje bardziej niż ja) która zapisała mnie do naprotechnolog, celem skontrolowania, bo okazuje się, że ogólnoprzyjęte normy progesteronu w ciąży są podawane w normach trymestrowych, ale są badania które pokazują te normy dla każdego tygodnia ciąży. No i mam za mało... Opóźnienie o jakieś 3-4 tygodnie względem tego, ile progesteronu powinna mieć ![]() Dostałam luteinę 100 dopochwowo 2x dziennie i będę w kontakcie z tą p. doktor (ona nie jest moim lekarzem prowadzącym, do swojej idę w czwartek). Swoją drogą cudowna kobieta, uspokoiła że wszystko będzie ok, że nie jest tak źle i że epizod z plamieniem i pobolewanie brzucha jest efektem zaniżonego progesteronu. Powiedziała też, że jajniki mogą pobolewać ale macica nie powinna. I mam piękne zdjęcia dziecka ![]() ![]() ![]() Ciekawą rzecz p. doktor powiedziała. Mówi, że bardzo źle dla dziecka jak się włącza dźwięk serduszka podczas usg "na głos". Jakieś dodatkowe fale przechodzą wtedy przez dziecko i ze słuchaniem najlepiej się wstrzymać najwcześniej do 12tc. W sumie nie słyszałam nigdy o czymś takim...
#1509 |
Zadomowienie
|
No właśnie dlatego mój nie włączył. Tylko nie wiem czemu nazwał to "dopplera jeszcze nie będziemy włączać". Albo źle zrozumiałam.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||||
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zamówiliśmy dużą wegetariańską, 2/3 pochłonęliśmy na kolację, a resztę dzisiaj na śniadanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój też dzisiaj nie włączał dźwięku, ale nie tłumaczył się. A w szpitalu w weekend lekarka puściła dźwięk na chwilkę. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
Prenatalne sa przez pochwe czy juz przez brzuszek?
#1514 |
Zakorzenienie
|
przez brzuch
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1517 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie duży brzuszek ![]() ![]() Ile miałaś kg na plusie do rozwiązania? Bardzo drobny brzuszek. Cytat:
Faktycznie już widać ![]() W I trymestrze przez pochwę. Cytat:
Bylam dziś u lekarza (z pakietu medycznego) po skierowanie na badania. Co lekarz, to widzi inne rzeczy na usg. Nie chcę się denerwować, ale na tym usg to cuda widać. Dobrze, że mam zaufanie do lekarki prowadzącej i będę trzymać się jej wersji. Badanie bardzo bolało. Ale z maluchem wszystko gra, rośnie. Następna wizyta u mojej gin - początek lipca. Wtedy też mam usg prenatalne ![]()
![]() |
#1518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się smaruję odkąd wiem, albo lepiej - proszę TŻ żeby mnie smarował :P Argumentacja? Skoro ja muszę nosić, to Ty chociaż smaruj ![]() Smarowałam zwykłą oliwką, której używam do włosów, ale zaczęła mnie uczulać (czerwone kropki na brzuchu), więc na razie smaruję zwykłym kremem. Za jakiś czas pewnie użyję czegoś lepszego, ale na razie mój brzuch nie jest większy niż zwykle po jedzeniu :P Dlatego też mam nadzieję, że nie wyjdą mi rozstępy, bo skóra na brzuchu jest przyzwyczajona do tego, że brzuch raz jest idealnie płaski a raz wygląda jak 6-7 miesiąc :P Chyba oprócz smarowania wypadałoby pić dużo wody, a z tym zawsze mam problem - zapominam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Mnie niestety pod sam koniec wypaskowało. Brzuch, nogi.
Z wodą te staram się pilnować, ale jest mi po niej niedobrze.
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Kremy na rozstepy, kremy na cellulit, krrmy na blizny itp to bajka. Na rozstepy najlepsza jest oliwka, taka dla dzieci. Nic nie gwarantuje tego, ze rozstepy sie nie pojawia, ale nawilzajac intensywnie, zmusimy skore, aby byla bardziej elastyczna i wytwarzala samoistnie kolagen.
#1521 |
Raczkowanie
|
Ja liczę na genetyczne uwarunkowania- moja mama rozstępów brak (jest nas 5 więc trochę przeszła
![]() A wody pije mnóstwo, tak strasznie mnie suszy, mąż się śmieje że nieekonomiczna jestem bo 3 1,5 litrowe butelki dziennie mi idą ![]() A właśnie, lekarka kazała odstawić mi witaminy w suplementach i łykać tylko kwas foliowy bo mam świetną morfologię. A że morfologię będę badać co miesiąc więc jak coś się pogorszy to tabsy mam już przygotowane ![]() Część z was pisze że już na zwolnienie idzie. Ja mam w planach pracować do końca- o ile będę mogła, praca nie priorytet, czuję się dobrze ale mam biurową pracę którą lubię. A i rano jestem bardzo bardzo rześka, padam dopiero wieczorem więc taki układ też jest dla mnie ok.
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1523 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dalej swoje - mdłości cały dzień, ochota na słodkie, zmęczenie, wypryski na twarzy, dekolcie i plecach ![]()
![]() |
#1524 |
Raczkowanie
|
Ja smarowałam sie pallmarsem i zero rozstępów , teraz tez sie nim juz smaruje
Woda wchodzi mi tylko ta lekko gazowana po niegazowanej mi niedobrze ;( Dzis bedzie kiepski dzien mały ma od wczoraj 39 st noc była fatalna ledwo żyje odrazu po takiej nocy mi niedobrze i sie w głowie kręci ;( a tu cały dzien przednimi gdybym chociaż wiedziała co mu jest ale tylko ta gorączka |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1527 |
Konto usunięte
|
Hej hej! Nadrobiłam Was, gaduły
![]() Też mnie kłuje w dole brzucha przy kichaniu, kaszlu, jakichś krzywych ruchach... Z początku mnie to martwiło, ale już się uspokoiłam. Mdłości też mi się zaczęły, nie jakieś mocne, ale upierdliwe, odbierają skutecznie apetyt, a waga nadal idzie w dół, co akurat mnie cieszy, bo mam jej duuuży zapas ![]() Nad wózkiem jeszcze nie myśleliśmy, ale imiona mamy wybrane od lat ![]() ![]() Mam dziś lekarza prywatnie, popatrzymy na Bąbelka na USG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
Masłem takim w okrągłym pudełeczku brzuch i biust tym smaruje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Ja na razie smaruję babydreamem.
W sumie to zastanawia mnie czemu kobitki zaraz po wiadomości o ciąży idą na urlop. Rozumiem kiedy praca jest szkodliwa - wdychanie czegoś, 8h w pozycji stojącej czy dźwiganie. Ale praca biurowa? ![]()
#1530 |
Zakorzenienie
|
furjatko, nie każda praca biurowa, to za przeproszeniem "pierdzenie w stołek"
![]() Ja mam pracę biurową, ale bardzo odpowiedzialną, stresującą i wymagającą działania na najwyższych obrotach cały czas (korporacja). Nie mam zwykle czasu na zjedzenie normalnego posiłku i jem kanapkę przy biurku przez godzinę czy 2, bo co chwila ktoś mi przeszkadza i muszę ją odkładać. Są też miejsca pracy, gdzie sam szef jest powodem gigantycznego stresu ![]() W związku z tym i z powodu mojego poprzedniego poronienia, jestem już na zwolnieniu. Oczywiście, miałam ogromne wyrzuty sumienia i poczucie obowiązku, chwilę zajęło mi przestawienie się na myślenie, że teraz to ja i Bąbelek jesteśmy najważniejsi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.