![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VI
Aczka budyń był z kaszy jaglanej. Widze ze ostatnio strasznie na nie jestes nastawiona. Pisałam co mi smakuje a nie by wywołać ślinotok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Jelonku, też zaskoczyli mnie z opłatkiem przed chwilą... w najlepsze śpiewaliśmy z Jasiem "szczotka, pasta ... "
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dusiolka, czepiasz się. |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie czytałas swojej wypowiedzi jesli chodzi o "czepianie sie". To juz nie pierwsza taka sytuacja ale ok ja sie czepiam .
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzmi jak "od Chodakowskiej" 😊 Ja jestem miłośniczką owsianek i jaglanek na śniadanie. Córkę też czasem udaje mi się namówić na "kasię" 😊
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Sorki jeśli Cię jakoś urazilam swoimi wypowiedziami. Serio nie mialam zamiaru.
Napisałam tylko ze że ja nie lubię takich mordoklejek. Ogólnie szacun, ze Ci sie chce pichcic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Ewka555, u mnie sinusoida. Jeden dzień znośny, drugi mega mdłości i ból żołądka. Nie na wszystko mam apetyt. Raz mi się zachciało kiełbasy po chyba miesiącu, do męża mówię, że chyba wracam do normalności, a następnego dnia od rana ledwo co mogłam się z kanapy podnieść. Na szczęście córka daje mi odpoczywać. Leżę sobie, coś czytam, ona mi zupki z klocków gotuje. Obawiam się, że to cisza przed burzą.
Aczka, ja nie wiem co oni tak wystartowali z tym opłatkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
Dusiolka - daj przepis na ten budyń
![]() Nic nie upolowałam ![]() Jakie macie rozmiary łóżeczek dziecięcych ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Paulina ja gotowałam na wodzie kasze jaglana pozniej rozdziabalam widelcem banana i dodałam do gotującej sie kaszy,następnie kakao rodzynki ,mozna dodać tez miód jak ktos bardziej słodkie lubi
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Nasze dzieciece to 160x70 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zadomowienie
|
My mamy łóżeczko 120×60.
Dusiolka muszę wypróbować ten przepis, uwielbiam takie rzeczy a ten brzmi pysznie😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2016-11-26 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Wtajemniczenie
|
dusiolka, to co aczka napisała to był po prostu taki rodzaj żartu, szczególnie podpasowałby sądzę osobie mającej duży dystans do siebie
![]() jak dobrze pamiętam to zarówno dystans jak i swobodę wypowiedzi mocno u siebie cenisz, więc chyba się zgrywasz ![]() a przepisu spróbuję, dzięki że się dzielisz! Ewka555-super że po tym mleku mod. lepiej! czyli dobrą decyzję podjęłaś! ![]() aczka-trzeba po założeniu worka być bardzo czujnym i co chwilkę sprawdzać czy nie nasikał, bo to łatwo się wylewa i praca na marne. no i dokładnie umyć przed założeniem. ja zawsze wtedy myję wraz z odsunięciem napletka, czego normalnie nie robię. powodzenia!
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-11-26 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Ewka jak siądę do kompa to wkleję jeszcze raz linki😊
Ja tak jak aczka i jelonek sugeruje sie recenzjami na fb lub czytam feedbacki na stronie😊 Akurat drę w kotki mogłam wsiąść większy 😊 Łóżeczko M to 120/80😊
#1512 |
Zakorzenienie
|
Jelonku u nas z opłatkiem chodzili jakieś dwa dni przed tym jak u ciebie
![]() Ja mam zawalony piekarnik reniferami z masy solnej ![]() Mąż poszalał też na nieprzeczytane.pl i kupił książki typu:1000 testów IQ ![]() ![]() Dusiolka, jaglanka to nasza ulubiona kolacja z Gumisią, zazwyczaj z jogurtem, owocami. Jak zrobiłam kiedyś z bananem i mleczkiem kokosowym to pycha była ale młoda zwymiotowała ![]() Ewka1368 oglądaliśmy film Bogowie, równiez mi się podobał, co dziwne, Wera ' oglądała' z nami i siedziała od 20 do 22 w poduszkach i kocach na łóżku grzecznie i cichutko zajmując się sobą. Pod koniec ona i mąż zasneli ![]() ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-11-26 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Namarelle hehe to tak jak u nas ja z M padlam pod koniec jednak w kinie to calkiem inaczej sie ogląda 😊
#1514 |
Rozeznanie
|
śnieeeeeg! pięknie jest! biało! 😃
#1515 |
Wtajemniczenie
|
u nas też !!!
kulki turlaliśmy, bo fajny lepki ![]() ale potem pojechaliśmy do spożywczaka wózkiem i wiatr się ruszył zacinał prosto w nas śniegiem - co bolało w twarz więc wielka syrena była ![]()
#1516 |
Zakorzenienie
|
U nas też popadało, ale niewiele. Byłam na zakupach i jak zwykle nic sobie nie kupiłam. Teraz leżę pod kocem, bo chyba coś mnie bierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
U nas tez śnieg ale tak jak u jelonka malutko😊
Ja tez byłam na zakupach i nic nie mogę kupic dla 4,5letniej chrześnicy ![]() Jak myśli i rolko-wrotki byly by ok? Takie co można zrobić albo rolki albo 2 tylne kolka daje sie jak przy wrotkach hm?
#1518 |
Zadomowienie
|
U nas cały dzień padał śnieg, wyszłam z młoda na chwilę na podwórko i był szal, nie chciała wracać do domu 😊
Dzisiaj pieklysmy pierniki, ale cora miała zabawę, jutro druga tura i do świąt pewnie jeszcze kilkanaście razy 😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Moonia tez mamy piec pierniki i tak jakos nam schodzi!
#1520 |
Zadomowienie
|
Ewka1368 to koniecznie pieczcie bo nasze dzieci mają ogromną radoche z tym😆😆
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę jeszcze M kupic jakiś taki mały zestaw dla niej typu wałek stolnica ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podzielcie się przepisem na pierniki? Kiedy najpóźniej można je zrobić? Nie znam się na piernikach, nie wiem ile są zdatne do spożycia
![]()
#1523 |
Zadomowienie
|
Ja się nie podzielę bo nie znam przepisu😆 robiłam z Dr oetkera😆 do gotowej mieszanki dodaje się tylko jajko i masło, i muszę przyznać ze sa to najlepsze pierniki jakie w życiu jadlam. Nie trzeba ich też przechowywać w metalowej puszce bo od razu sa miękkie 😊
Będę robić tez w tym tygodniu pierniki bez mąki Elisenlebkuchen, jak wyjdą napiszę przepis😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2016-11-29 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Namarelle takie tradycyjne chyba musza z 3tyg poleżeć???
#1525 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak Monia- pieke z mieszanki. Tak bardziej dla zabawy. Bo na święta to Babcia robi. W sumie juz zrobiła i dochodzą.. . Wszystko na oko, a liczba pierników ogromna. Także przepisu nie przekaże.
![]() Zazdroszczę Wam strasznie śniegu. U nas nic a nic. A mróz szczypie w policzki strasznie. Ciekawa jestem reakcji Jasia na śnieg i mam nadzieję, ze spadnie w weekend co bym mogła sie z Janem wytarzac. Jelonku, jak sie czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Aczka, nie masz śniegu? Niemożliwe
![]() My też zaraz za wyrób pierniczków się bierzemy. Na choince tradycyjnie muszą być. http://www.mojewypieki.com/przepis/p...zki-przepis-ii U mnie z samopoczuciem "o tak o". Czuję, że jestem podziębiona, mam lekko powiększone węzły chłonne, gardło piecze i dodatkowo mdłości i zgaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię jeszcze śpi...a ja leżę razem z nią 😁
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Ewka, masz luksusy
![]() Hania od tygodnia nie śpi w dzień, zasypia 19-20 i budzi się koło 7. Zdecydowanie wolę tak niż pobudki o 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. MP
Dzięki dziewczyny za odp co do pierników, postanowiłam upiec pierniczki zamiast ciasta ja święta bo my w każdy dzień u kogo innego będziemy, nie będzie nas w domu więc bez sensu, na sylwestra coś upiekę
![]() I mam do was zapytanie, bo nie wiem czy ja to głupia jestem czy co.. U mnie w pracy jest co miesiąc premia za 100% frekwencję w pracy. W tym mies musiałam się stawić u mundurowych w jednym dniu, o urlopie nie było mowy, mogłam wyskoczyć z pracy, wyrobiłam się w 1,5 godziny i wróciłam. Została mi zabrana ta premia. Czy według was słusznie? Bo ja uważam że nie do końca skoro nie dostałam urlopu, gdybym wiedziała to bez dwóch zdań choćby na żądanie bym wzięła... No i kwestia kolejna, tu bardziej do Jelonka i Lilijki jeśli wiecie, czy za organizację konkursu między gminnego u was w placówkach jest jakaś premia jeśli jesteście koordynatorem?
#1530 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie gdzie jest lilijka!? halo halo
namarel-nie umiem odpowiedzieć jelonek-zdrówka! nigdy nie piekłam pierników ale mam chętkę spróbować polecam film dokumentalny "Alfabet"-na szkole dla rodziców oglądaliśmy ![]() u Jana wilczy apetyt od 2 dni , normalnie wczoraj z Tesco jedną reklamówkę jedenia to typowo dla niego nabyłam ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.