|
|
#1501 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
Kasieńka_666 - jaką będziesz miała sukienkę i jakie masz buty?
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większy oczywiście może się zdarzyć że będzie troszkę dłuższy. W 32 nie wchodzę. Poza tym bardzo dobra jakość także dla Stradivariusa pełen respect ;p A ponieważ Stradivarius to ta sama sieć co Zara i Bershka, więc myślę że tam też możesz zajrzeć, ale nie wiem z autopsji bo jeszcze tam dżinsów nie kupowałam.A jeśli chodzi o dżinsy inne niż rurki to w croppie są ok. No i jestem przekonana że w firmowych sklepach z dżinsami też się znajdzie takie nie do skracania, ale to już wydatek rzędu 250-350zł. Mnie niestety na takie bajery nie stać ![]() Dziewczynki, a czy znacie jakieś ćwiczenia na rozwinięcie górnych partii ciała, bo strasznie chciałabym trochę przytyć, ale głównie w ramionach, które mam strasznie szczuplutkie no i w biuście )) Bo nogi, pupę i biodra mam ok i nie chce ich powiększać a sądzę że jakbym się zaczęła obżerać to właśnie tam obrosnę w tłuszcz najprędzej.. ?
|
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Dołącze sie tutaj do Was jak niemacie nic przeciwko
. Mam 158 cm wzrostu i waze niecale 50kg. Też jestem taka malutka jak wy i mi z tym dobrze.
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Również chcę się przyłączyć.Mam coś ok.158cm i ważę 46 kg,przy dobrych wiatrach 47 ![]() Zastanawiałyscie się nad tym,co będziemy nosiły na wiosnę?Jestem na etapie remamentu w szafie i staram się dobierać teraz ubrania w stylu bardziej kobiecym,ale nadal dziewczęco subtelnym.Co tam u Was w szafach?
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
mnie też naszła ochota na zmiany
i również idę w kierunku bardziej kobiecych ciuszków....ale takie sportowe i wygodne też się na pewno znajdą mam nadzieję że na wiosnę bolerka nie wyjdą z mody bo już sobie zakupiłam ostatnio fajne
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Również nie zrezygnuję ze sportowego stylu,chętnie wyszukam coś dziewczęcego i zarówno sportowego...chyba,że trafi się coś sportowo-kobiecego,ale nie za ostrego...
|
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
hellooo Maleńkie Laseczkiii
ja właśćiwie o tym jeszcze nie myślałam co bedzie wiosną choć mam już kilka ciuszków hihi bolerka nadal napewno będą modne bo wiem że wszędzie ich jest troszkę i coraz to nowsze hihihih )
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Jeja.Sorry,ale tak mi się nasunęło jakoś...Małe jest piękne
,przepraszam,nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
siema dziewczęta;] ja też planuje zmiany takie same jak wy chcem ubierać się bardziej kobieca co mi się dotychczas raczej nie zdarzało...;p no zobaczymy jak to będzie ostatnio robiłam przegląd szafy i przyznam się że mam prawie same sportowe ciuchy aż wstyd...
trzeba się za siebie wziąść idzie wiosna trzeba małej przemiany ..powodzenia
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie.Nie chcę znowu zostawiać tego na ostatnią chwilę i staram się już rozglądać za tym,co by się przydało na wiosnę.
Jestem jak najbardziej za obcasami,bo nie ma co,nic tak bardzo nie podkreśla kobiecości i nie wydłuża nóg,ale z drugiej strony najbardziej preferuje styl sportowy,bo w płaskich butach można wszystko,i takie najbardziej lubię,aaale te obcasyyy...macie jakiś złoty środek? A i czy dla takich butów znajdzie się miejsce w wiosennej modzie 'na codzień'? |
|
|
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
A czy ja też się mogę dołączyć? Sądzę, że 159 cm się kwalifikuje
Ja też ide od sportowego stylu w kierunku bardziej dziewczęcego. Myślicie że na wiosnę w sklepach nadal będą te piękne dwurzędowe płaszczyki? Bo na zime to za zimno w nich, a na wiosne bedzie chyba ok
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
złoty środek? hmmmm może wkładki do butów takie z żelem w środku ale najlepszy środek to po prostu przyzwyczaić się do nich ja kiedyś zupełnie nie umiałam i nie lubiłam w nich chodzić ale zaczęłam i nauczyłam się i już nie stanowią dla mnie takiego problemu ( ) te butki co zamieściłaś są raczej ( przynajmniej dla mnie ) za niskie... czułabym się w nich dziwnie dla mnie obcas powinien mieć min. 4 cm... i to naprawdę min... najlepiej to tak z 6-8 ale wole na słupku niż na takiej bardzo cieniutkiej szpilce...bo po prostu są wygodniejsze i moim zdaniem lepiej wyglądają na nodze nie lubie też bardzo szpiczastych najlepiej takie wpół zaokrąglone a pół szpic... no...;p
|
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednym z minusów obcasów jest świadomość tego,że to wpływa niekorzystnie na nogę(ścięgna,kolana).Sama mam naturalnie efekt,jakbym nosiła całe życie obcasy(chociaż do tej pory nosiłam barrrdzo rzadko,okazyjnie)- moje ścięgna Achillesa są bardzo napięte i moja stopa zgina się tylko do 90 stopni.Można to sobie wyrobić właśnie przez zbyt częste noszenie obcasów. Zupełnie płaskie też nie powinny być Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż znowu mam problem,czy rzeczywiście takie neutralne do wszystkiego są,no ale,nie będę szukała dziury w całym ![]() Dzięki za odpowiedzi |
|||
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Identyczne,jak te,co załączyłam wyżej
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobne brazowe z kokardka zakupione w sklepie tureckim sa bardzo wygodne
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
marthusia mi też bardzo się podobają ale troszkę niskie taj do autka czy do latania po miescie mogą być bo ładnie się prezentują i super do wszystkiego pasują
hihi co do ubioruuu musze zrobić przegląd w szafie i połowa ciuszków do oddania bo też zaczełam baardziej kobiecych szukać hihih i juz troszkę ich mam ale muszę porządek zrobić
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki!
właśnie mi się coś przypomniają bo cholera mój jeden kolega od 3lat mi ciagle powtarza że nie wyobraża sobie mnie w ciąży bo jestem taka drobna i szczerze mówiąc wkur*** mnie juz takim gadaniem!!bez przesady ale wzrost poniżej 160cm chyba nie jest aż taki dziwny zaczyna mnie to irytować już...a i wiecie co,czuje się nieseksowna ![]()
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pewnym wydarzeniu(nieudany związek,chyba trzy miesiące po nim wyjęte z życia,nie nadawałam się do niczego)jakoś urosłam w siły i uwierzyłam w siebie.Teraz uważam swój wzrost za wielką zaletę.MAŁE JEST PIĘKNE i nikt mi nie wmówi,że jest inaczej.To jest wielkie wyróżnienie,napewno na Ciebie zwrócą uwagę.Pomyśl o tym,ile dzięki temu możesz - nie musisz się obawiać,że będziesz wyższ a od chłopaka na obcasach.Spójrz na Christinę Aguilerę.Jest maleńka(156cm albo 58)i to wykorzystuje. Oczywiście mi przeszkadzało to,że postrzegano mnie jako młodszą(dużo,wyglądam jakbym miała 4/5 lat mniej niż mam(20)),ale teraz na studiach czuję się z tym b.dobrze.Mężczyźni podświadomie szukają w kobiecie uroku młodości.Nie załamuj się i uwierz w siebie!Znajdź swoje plusy,stań przed lustrem i zobacz,jaka jesteś śliczna! Trzymaj się ![]() Apropos Christiny - http://thephoenix.com/OnTheDownload/...ary/xtina1.jpg co ona ma za silikony,że tak naturalnie wyglądają? ![]() Ona się perfekcyjnie umie optycznie 'wydłużyć',ale nie mogę znaleźć jednej fotki,na której to widać jak znajdę do wrzucę
|
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te butki są fantastyczne ![]() Uwielbiam płaskie buty, sprawiają wrażenie bardzo wygodnych a ja zazwyczaj szybko przemieszczam się pieszo Pomimo tego,że jestem niziutka, mam tylko jedną parę obcasów (czerwone szpilki) i prawie wcale w nich nie chodzę ![]() To Twoja osobista zdobycz???? |
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
To nie real foto,ale mam takie samiusie
Również dużo podróżuję piechotą i płaskie buty są wiadomo,jak kapcie,najlepsze na takie 'spacerki'.Z drugiej strony czasem aż się chce podkreślić to,że(wbrew pozorom )jest się już kobietą.I tak się zastanawiałam,czy można jakoś stópki przygotować do noszenia obcasów?Wiem,że warto mieć rozciągnięte i rozluźnione ścięgna Achillesa,ale teraz mnie dopadły bóle śródstopia i tak o.Nie wiem jak będzie wyglądało to pomykanie na obcasach w wiosnę
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
hm no ja ogólnie nie miałam nigdy jakiś kompleksów z tego powodu ale wkurza mnie to że każdy prawie mi mówi żebym urosła!są oczywiście koledzy którzy mówią mi że jestem śliczna i żebym się nie przejmowala ale większość kolegów a koleżanki juz sczególnie mówią że jestem zdecydowanie za niska!!albo np ogladam tv i jest Edyta Herbuś i mówie że jaka ona śliczna,a mój tata"ale mała jakiaś" i to mnie rani
![]() Ja naprawdę nie czuje się źle ze swoim wzrostem ale wkurza mnie że inni tak na to reagują.Ja kocham być np taka malutka w obięciach faceta,czuje się bezpiecznie i słodko szkoda że inni odbierają mój wzrost jako nie wiem jak wielką wadę!przykro mi jest i tyle
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coz, nie podoba im sie to nie. Jak ktos mi wiecznie wypomina moj wzrost to po prostu sie z nim nie zadaje. Bo co niby jest lepszy ode mnie? Bo jest wyzszy? ![]() Najbardziej wkurza mnie to, ze wiekszosc ludzi (czyt. wysokich) nie traktuje mnie powaznie. Moje zdanie sie nie liczy, bo jestem mala A jesli chodzi o niskie aktorki itp. to w jednym serialu Veronica Mars ta Veronice gra Kristen Bell ktora ma 155cm. I wyglada super. I wcale nie chodzi caly czas w szpilkach a w oczy sie to nie rzuca, ze jest taka mala
|
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo wkurza mnie to jak ktoś mówi"taka mała a taka pyskata","taka mała a wredna"itd co ma jedno do drugiego do cholery!!??
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam, ze udusze
|
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry, ja jestem chyba jednym z najmniejszych maleństw bo mam tylko 153 cm i PÓŁ
ale zawcze czuje się jakbym miała 170 :P i uwielbiam to a lat mam 15 (więc przez niektórych jestem postrzegana jako smarkula a przez niektórych nie).I też mam problem, ze niestety wiele osób mnie poniża, bo jestem niska. Najważniejsze to nie gorączkować się i spokojnie coś odpowiedzieć np. jakąś aluzją, wtedy czasem robi im się głupio :P. Jedynie obawiam się bo w przyszłym roku ide do liceum, przecież oni mnie tam zgniotą ;| |
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to się trochę dziwię, że słyszycie takie komentarze, bo ja sie z czymś takim nie spotykam. No może czasem jak się przekomarzam z koleżankami, ale wtedy bardzo perfidnie się odgryzam, bo skoro ktoś może mi jako wadę wytknąć niski wzrost, to czemu ja nie mogę się doczepić do tego, że ktoś ma za dużo kilogramów tu i ówdzie? Może to nie jest zbyt finezyjne i delikatne, ale wkurza mnie jak ktoś wytyka wygląd, z którego ja osobiście jestem zadowolona.
I tak jeszcze co do wysokich obcasów- ja nie mam z tym najmniejszego problemu. Chodzi mi sie bardzo dobrze, nawet na 10cm szpilkach. Ale większość moich znajomych mówi, że w takich butach nie da się chodzić. Ja się czuję jakbym się w szpilkach urodziła ![]() Pozdrawiam wszystkie Maluszki i nie przejmujcie się komentarzami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Większy oczywiście może się zdarzyć że będzie troszkę dłuższy. W 32 nie wchodzę. Poza tym bardzo dobra jakość także dla Stradivariusa pełen respect ;p A ponieważ Stradivarius to ta sama sieć co Zara i Bershka, więc myślę że tam też możesz zajrzeć, ale nie wiem z autopsji bo jeszcze tam dżinsów nie kupowałam.
)) Bo nogi, pupę i biodra mam ok i nie chce ich powiększać a sądzę że jakbym się zaczęła obżerać to właśnie tam obrosnę w tłuszcz najprędzej..
?

mam nadzieję że na wiosnę bolerka nie wyjdą z mody bo już sobie zakupiłam ostatnio fajne

) te butki co zamieściłaś są raczej ( przynajmniej dla mnie

zaczyna mnie to irytować już...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)