Wszystko o Avonie - Część II - Strona 518 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-22, 08:05   #15511
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie czy to szybkie pobieranie to nie jest jedna ze zmian wprowadzanych teraz
Wcale mi sie to nie podoba. Troche malo czasu jest na edycje. Zwykle najpierw wpisywalam zamowienia klientek plus pare probek, a potem spokojnie zastanawialam sie nad kolorowka dla siebie. Teraz widac ze czasu na zastanawianie sie nie ma zbyt wiele
Właśnie Gdyby chcociaż szybko wystawiali fakturę a mi wczoraj pobrali od razu, jak tylko złożyłam a faktury nie ma nadal To po co je zabierają?

Aha a katalogi z podpisu często odświeżam na serwerze, wystarczy napisać, zaraz będzie k09 na nowo spakowany

Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Czas edycji: 2007-06-22 o 08:07
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 08:07   #15512
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
No, a ile kasy na smsy
Może telefon służbowy
A potem się dziwić że tyle rzeczy na alegro w takich cenach...
Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
wiecie może co to oznacza?

PODW.ZEST.STARTOWY NORM.bez opustu kwota 0.50
no i nie mam żadnych brakówjestem w szoku
Wcześniej był tak oznaczony zestaw startowy do My Avon.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 08:15   #15513
milagrosx
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4614540]Właśnie Gdyby chcociaż szybko wystawiali fakturę a mi wczoraj pobrali od razu, jak tylko złożyłam a faktury nie ma nadal To po co je zabierają?

Aha a katalogi z podpisu często odświeżam na serwerze, wystarczy napisać, zaraz będzie k09 na nowo spakowany[/quote]

To właśnie jest efekt zmian w Avon. A jeszcze niedawno zastanawialiśmy się na wątku, jak to będzie, no i mamy - kolejki jak w markecie

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 08:32   #15514
Konto usunięte

Cytat:
To właśnie jest efekt zmian w Avon. A jeszcze niedawno zastanawialiśmy się na wątku, jak to będzie, no i mamy - kolejki jak w markecie
Dobre określenie. Mam do ciebie takie pytanko: może chcesz te startówki z myAvon, ja bym je dała koleżance z Pasłęka i jakoś by Tobie podrzuciła?

Przed zmianami jak pobierali, to dwie godzinki i faktura była a teraz... Eeee ciekawe czy dzisiaj raczą wystawić. Na początku myślałam, że może jakieś zaległe wpłaty mam ale nie, bo termin do jutra bodajże, poprostu tak pozmieniali Świetnie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 08:40   #15515
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

też czekam na fakturę - zawsze była w dniu skladania zamówienia (czwartek) około 18 - teraz jeszcze nie ma
u mnie też zmienił sie dostawca paczek - zawsze miałam paczkę do godziny 14, a teraz najwcześniej o 21 (ostatnio o 22.30) !

marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 08:41   #15516
milagrosx
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4614678]Dobre określenie. Mam do ciebie takie pytanko: może chcesz te startówki z myAvon, ja bym je dała koleżance z Pasłęka i jakoś by Tobie podrzuciła?

Przed zmianami jak pobierali, to dwie godzinki i faktura była a teraz... Eeee ciekawe czy dzisiaj raczą wystawić. Na początku myślałam, że może jakieś zaległe wpłaty mam ale nie, bo termin do jutra bodajże, poprostu tak pozmieniali Świetnie[/quote]

Dziękuje.Jeśli nie msz komu oddać to chętnie wezmę

Stary 2007-06-22, 08:45   #15517
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witam mam prośbę klijentka zamówiła lśniący cień i eyeliner 2w1 kolor cefe i sailor a na fakturze czytałam że te kolory w katalogu są nieprawidłowe mam remont i fakturę gdzieś zapodziałam czy może któraś mi pomoże chodzi mi o to co tam było z tymi kolorami nie tak ????
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 08:52   #15518
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witam mam prośbę klijentka zamówiła lśniący cień i eyeliner 2w1 kolor cefe i sailor a na fakturze czytałam że te kolory w katalogu są nieprawidłowe mam remont i fakturę gdzieś zapodziałam czy może któraś mi pomoże chodzi mi o to co tam było z tymi kolorami nie tak ????
Lśniący cień do powiek i eyeliner 2 w 1 - prawidłowe odcienie Tuxedo i Grapes. Zamieszczone w najbliższych katalogach odcienie dwóch Lśniących cieni do powiek i eyelinera 2 w 1 : Tuxedo i Grapes odbiegają od rzeczywistego koloru produktów.
Eyeliner Tuxedo jest czarny, cień perłowy.
Eyeliner Grapes ma odcień fioletowy, o ton ciemniejszy niż cień ukazany w katalogu.
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 09:29   #15519
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje.Jeśli nie msz komu oddać to chętnie wezmę
To świetnie, będę widziała koleżankę dopiero na koniec miesiąca ale stratówki nie stracą ważności Jakoś tam dalej sobie pewnie poradzi skoro tam mieszka. Uważam, że to dobre wyjście, bo u mnie by tylko leżały

Ile można z tą fakturą
Stary 2007-06-22, 09:31   #15520
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Bardzo glupio w ogole jest z tym Klubem Rozy. Mam w tym momencie 8 tys 700, czyli do konca brakuje mi 4 tys 300. Zamowienie z kat 08 mam na jakie 400zl, powiedzmy ze jeszcze stowe dozbieram w trakcie kampanii.A te 13 tys mam miec do 10tej kampanii wlacznie. No i to mi sie z cala pewnoscia nie uda,bo musialabym miec tysiac zlotych zamowienia w katalogu,a nie ma na to najmniejszych szans,bo po pierwsze raz mialam dotychczas takie zamowienie,a po drugie te katalogi dwa przyszle beda przeciez wakacyjne,wiec niezbyt cos uzbieram:/ No i wkurza mnie to strasznie,bo w sumie niewiele mi bedzie brakowalo (nie wiem,moze jakos 1tys-2 co w porownaniu z trzynastoma nie jest wiele..) i co - wszystko sie to "skasuje" i bede musiala od tego 11tego zbierac od zera znowu zeby zasluzyc na łaskawe przyjecie mnie do tego klubu? Nie mam zadnej pewnosci ze za rok mi sie uda i nie zabraknie mi na przyklad 200zl:/ Przeciez to jest calkiem bez sensu! To sie powinno jakos sumowac, a nie tylko w ciagu roku!

Nie znacie jakiegos rozwiazania? Glupio strasznie miec cos tak juz blisko,a nie dosiegnac..

(ojejku jej,ale jestem ofiarą marketingu, że coś strasznego! - "musisz byc w Klubie Róży, musisz byc w KLUBIE ROZY, MUSISZ być w KLUBIE RÓÓŻY"!! )) I na domiar złego zdaje sobie z tego sprawę..
Yen.not jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 09:32   #15521
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
Lśniący cień do powiek i eyeliner 2 w 1 - prawidłowe odcienie Tuxedo i Grapes. Zamieszczone w najbliższych katalogach odcienie dwóch Lśniących cieni do powiek i eyelinera 2 w 1 : Tuxedo i Grapes odbiegają od rzeczywistego koloru produktów.
Eyeliner Tuxedo jest czarny, cień perłowy.
Eyeliner Grapes ma odcień fioletowy, o ton ciemniejszy niż cień ukazany w katalogu.
Dzięki wielkie na szczęście zamówiła te inne kolory dobrze przedstawione w katalogu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 09:33   #15522
milagrosx
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4615039]To świetnie, będę widziała koleżankę dopiero na koniec miesiąca ale stratówki nie stracą ważności Jakoś tam dalej sobie pewnie poradzi skoro tam mieszka. Uważam, że to dobre wyjście, bo u mnie by tylko leżały

Ile można z tą fakturą [/quote]
Nie ma problemu. Za dnia powinnam być niedaleko Flomborka, więc mogłabym zajechać do ciebie. Możemy wymienić się tel to będziemy miały kontakt ze sobą

Stary 2007-06-22, 09:34   #15523
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Nie ma problemu
A mi brakuje 1 700 zl do Klubu Rozy, a mam juz zamowienie z kat 8 na 700zl wiec mysle ze sie zakwalifikuje
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 09:37   #15524
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
Bardzo glupio w ogole jest z tym Klubem Rozy. Mam w tym momencie 8 tys 700, czyli do konca brakuje mi 4 tys 300. Zamowienie z kat 08 mam na jakie 400zl, powiedzmy ze jeszcze stowe dozbieram w trakcie kampanii.A te 13 tys mam miec do 10tej kampanii wlacznie. No i to mi sie z cala pewnoscia nie uda,bo musialabym miec tysiac zlotych zamowienia w katalogu,a nie ma na to najmniejszych szans,bo po pierwsze raz mialam dotychczas takie zamowienie,a po drugie te katalogi dwa przyszle beda przeciez wakacyjne,wiec niezbyt cos uzbieram:/ No i wkurza mnie to strasznie,bo w sumie niewiele mi bedzie brakowalo (nie wiem,moze jakos 1tys-2 co w porownaniu z trzynastoma nie jest wiele..) i co - wszystko sie to "skasuje" i bede musiala od tego 11tego zbierac od zera znowu zeby zasluzyc na łaskawe przyjecie mnie do tego klubu? Nie mam zadnej pewnosci ze za rok mi sie uda i nie zabraknie mi na przyklad 200zl:/ Przeciez to jest calkiem bez sensu! To sie powinno jakos sumowac, a nie tylko w ciagu roku!
Poproś swoją koordynatorkę\liderkę może Ci pomoże moja jak trzy lata temu mi brakło dołożyła mi brakującą kwotę wtedy 1200zł???Może masz jaką znajomą konsultantkę zaproponuj żeby oddała Ci swoje zamówienie razem będziecie miały większy poust no i może Ci się uda??Powodzenia
Stary 2007-06-22, 09:44   #15525
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie znacie jakiegos rozwiazania? Glupio strasznie miec cos tak juz blisko,a nie dosiegnac..

(ojejku jej,ale jestem ofiarą marketingu, że coś strasznego! - "musisz byc w Klubie Róży, musisz byc w KLUBIE ROZY, MUSISZ być w KLUBIE RÓÓŻY"!! )) I na domiar złego zdaje sobie z tego sprawę..
Chyba obowiązuje do 11 włącznie? Przez te zmiany w Avonie. Mi brakuje 4 tysiące...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 09:49   #15526
acha1979
Przyczajenie

Witam Was Avonmaniaczki
mam pytanko czy któraś z Was może mi jasno wytłumaczyć różnice pomiędzy pomadkami Sparkling... i Sheer.... bo zamierzam sobie wziąść w demo i patrzałam na zdjęciach w katalogu 10 i w sumie to niewiem czym one sie różnia niby jedne maja być migoczące a drugi przejrzyste ale czy tak naprawde jest,
może któraś z Was miała poprzednie wersje tej pomadki, które lepiej prezentuja sie na ustach
ja wole cos widocznego czyli chyba Sparkling ale nie jestem pewna
pozdrawiam
Stary 2007-06-22, 09:52   #15527
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Mi brakuje niewiele. Ale jeśli coś się stanie;np. w wakacje będę miała małe zamówienia, i będzie mi brakowało np.500 zł to nie będę się starać, bo się nie opłaca. 10 katalogów gratis to jest 6 zł.
Stary 2007-06-22, 09:59   #15528
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Dokładnie tak jak mówi Sheryl - po prostu nie opłaca się wykręcać takich sum sprzedaży. Bo nie oszukujmy się - wiele nagród i przywilejow za to nie ma - a na pewno nie takie, które faktycznie by wynagradzały wysiłek wkładany w zrobienie takich sum sprzedaży. Ja mam ten caly klub w głębokim poważaniu z tej własnie racji że śmieszne rzeczy proponują w zamian za sprzedaż na kilkanaście tysięcy, pomijam to, że cały avon nie pyta konsultantek o zdanie robiąc wszelkie reformy a niektóre z nas zasuwają jak dzikie aby się dostać do KR. Nie dajmy się zwariować Mi nawet przez myśl nie przeszło aby aspirować do tego klubu
Stary 2007-06-22, 10:05   #15529
porzeczka2602
Zakorzenienie

Ale mnie tu dawno nie bylo....od razu przyznaje sie nie jestem zbyt na bierząco ale mam zamiar nadrobic po sesji powiedzcie czy wasze klientki zamawiaja doladowania? jak u was sprzedaje sie myavon?
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 10:10   #15530
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

U mnie się nie sprzedaje (na szczęście) :P P.S. Kiedy mija "termin przydatności" tych starterów co nam przysłali?
Stary 2007-06-22, 10:13   #15531
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ale mnie tu dawno nie bylo....od razu przyznaje sie nie jestem zbyt na bierząco ale mam zamiar nadrobic po sesji powiedzcie czy wasze klientki zamawiaja doladowania? jak u was sprzedaje sie myavon?
u mnie sie nie sprzedaje...zastanawiam sie co zrobic z tymi starterami
martusia5554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 10:13   #15532
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Poproś swoją koordynatorkę\liderkę może Ci pomoże moja jak trzy lata temu mi brakło dołożyła mi brakującą kwotę wtedy 1200zł???Może masz jaką znajomą konsultantkę zaproponuj żeby oddała Ci swoje zamówienie razem będziecie miały większy poust no i może Ci się uda??Powodzenia
Dzieki za rade, faktycznie porozmawiam z kiderką,może ona coś pomoże Bo co do koleżanek konsultantek to niestety takowymi nie dysponuje..

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak mówi Sheryl - po prostu nie opłaca się wykręcać takich sum sprzedaży. Bo nie oszukujmy się - wiele nagród i przywilejow za to nie ma - a na pewno nie takie, które faktycznie by wynagradzały wysiłek wkładany w zrobienie takich sum sprzedaży.
No tak, faktycznie, samo bycie w tym klubie Białym to nic szczerze mowiac. Ale jak juz jestes w Bialym to mozesz aspirowac do Czerwonego A mnie bardzo kuszą te zestawy produktow nowosci,bo to naprawde fajna sprawa w fajnej cenie. Wiadomo nie zamierzam sie zarzynac, byle sie dostac do Klubu (pff ), ale sprobowac sprobuje

Ale prawda jest taka, że to co oni nam proponuja za te kilkanascie tysiecy zamowien to naprawde pozalowania godne, niestety..

Cytat:
powiedzcie czy wasze klientki zamawiaja doladowania? jak u was sprzedaje sie myavon?
Kompletnie zupełnie absulotnie NIC. Nawet sama tych starterow nie rozpakowalam jeszcze Bo co to jest 3 złote? Smieszni są chyba.
Stary 2007-06-22, 10:26   #15533
Żyletka83
Raczkowanie

witam
ponawiam jeszcze rz swoje zapytanie w sprawie demo i netto do 9 i 10. a wiem ze w 10 jest netto. bede wdzieczna za kkazda inf, a juz nie mowie nawet o fotkach. pozdrawiam serdecznie
aha u mnie tez fa w trakcie realizacji, szok totalny ilez mozna czekac
dizadostwa tylko narobili tymi zmianami nie??
Żyletka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 10:29   #15534
sheryl
szeryfcio

Cytat:
U mnie nikt, hehe. Ludzie mają orientacje jakie są ceny u innych operatorów a my avon wcale nie jest najbardziej atrakcyjny. Po drugie ludzie tkwią od lat u swojego operatora, bo dzięki przedłużeniu umowy mają darmowe numery, nowy telefon, itd... Moja kuzynka, która ma telefon na kartę też nie ma zamiaru zmieniać, bo ma darmowe połaczenia na określone numery.
Moja OMS starała się mnie zachęcić i powiedziała, że doładowania doliczają się do zamówienia, a czasami brakuje tylko 50 albo 100 zł aby przekroczyć wyższy próg. Sama przejrzałam broszurkę i okazało się, że bazę budują avonki a nie cała kwota. Czyli brakuje nam 50 zł do zamówienia to trzeba naładować na 250 zł, 100 zł- ładujemy za 500, hehe.( bo 1 avonek jest za 5 zł). To już bardziej opłaca sie kupić kosmetyk za 50 zł (jeszcze mamy go z opustem) niż wydawać 250 na doładowanie.

Cytat:
U mnie się nie sprzedaje (na szczęście) :P P.S. Kiedy mija "termin przydatności" tych starterów co nam przysłali?
do 31.12.2009. Jeszcze mogą poleżeć
Stary 2007-06-22, 10:43   #15535
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez martusia5554 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten startery, które dostałaś gratis to możesz je wygadać i wyrzucić, do niczego to nie zobowiązuje.

Cytat:

No tak, faktycznie, samo bycie w tym klubie Białym to nic szczerze mowiac. Ale jak juz jestes w Bialym to mozesz aspirowac do Czerwonego A mnie bardzo kuszą te zestawy produktow nowosci,bo to naprawde fajna sprawa w fajnej cenie. Wiadomo nie zamierzam sie zarzynac, byle sie dostac do Klubu (pff ), ale sprobowac sprobuje
Ale nie rozumiem. Przecież do Czerwonego dostajesz się jak zrobisz sprzedaż na 35.000, Biały poziom nic Ci w tym nie pomaga, prawda? Więc możesz od razu aspirować do Czerwonego.
Stary 2007-06-22, 10:48   #15536
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ale nie rozumiem. Przecież do Czerwonego dostajesz się jak zrobisz sprzedaż na 35.000, Biały poziom nic Ci w tym nie pomaga, prawda? Więc możesz od razu aspirować do Czerwonego.
35 w ciagu roku? O matko.. ja myslalam ze to sie jakos sumuje,znaczy sie jak juz masz ten Bialy to mniej trzeba niz jak go nie masz. Jak to jest takj jak mowisz,to sie chyba poddaje juz na starcie, bo to chyba oferta skierowana do kupujacych hurtem i sprzedajacych na allegro a nie do konsultantek:/
Stary 2007-06-22, 10:49   #15537
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli chodzi o ten startery, które dostałaś gratis to możesz je wygadać i wyrzucić, do niczego to nie zobowiązuje.

wiem,ze do niczego to nie zobowiązuje
martusia5554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 11:34   #15538
kittyyy1
BAN stały

witam
Nie wiecie czy można zamawiać demo na 2gi termin? bo tak się zastanawiam nad nowym full speedem dla te żeta, ale jest wymagający więc wolałabym wcześniej powąchać..
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 11:37   #15539
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez martusia5554 Pokaż wiadomość
Cytat:
U mnie nikt, hehe. Ludzie mają orientacje jakie są ceny u innych operatorów a my avon wcale nie jest najbardziej atrakcyjny. Po drugie ludzie tkwią od lat u swojego operatora, bo dzięki przedłużeniu umowy mają darmowe numery, nowy telefon, itd... Moja kuzynka, która ma telefon na kartę też nie ma zamiaru zmieniać, bo ma darmowe połaczenia na określone numery.
Moja OMS starała się mnie zachęcić i powiedziała, że doładowania doliczają się do zamówienia, a czasami brakuje tylko 50 albo 100 zł aby przekroczyć wyższy próg. Sama przejrzałam broszurkę i okazało się, że bazę budują avonki a nie cała kwota. Czyli brakuje nam 50 zł do zamówienia to trzeba naładować na 250 zł, 100 zł- ładujemy za 500, hehe.( bo 1 avonek jest za 5 zł). To już bardziej opłaca sie kupić kosmetyk za 50 zł (jeszcze mamy go z opustem) niż wydawać 250 na doładowanie.

do 31.12.2009. Jeszcze mogą poleżeć
U mnie nie jest źle, klientka nawet telefon sobie zamówiła - ja dostane za to 70 avonków

Edit: mam fakturke, wszystko przyjdzie

Stary 2007-06-22, 11:41   #15540
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mi brakuje niewiele. Ale jeśli coś się stanie;np. w wakacje będę miała małe zamówienia, i będzie mi brakowało np.500 zł to nie będę się starać, bo się nie opłaca. 10 katalogów gratis to jest 6 zł.
6zł, ale przez 5 kampanii bodajże, czy tam więcej. I zniżki na próbki. Nie jest to dużo, ale jakby mi trochę brakowało to bym jakoś dobrała rzeczy i tak czasem dobieram żeby mieć większy upust
Cytat:
Ale trzeba mieć telefon w Orange.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości