![]() |
#1531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
![]() Bedac bardzo zdesperowana, stosowalam kiedys wyzszy roztwor. Kupilam wode utleniona w tabletkach ![]() Jesli masz nie za grube wloski to warto sprobowac, po ok. tygodniu regularnego stosowania powinny sie zrobic bardzo jasne, a jak wytrzymasz dluzej to z pewnoscia sie oslabia. Tylko nie mozna w tym czasie ich golic bo to oczywiscie wplynie odwrotnie na wlos. magtru - to jest na pewno dobry patent, szczegolnie dla osob z wiekszym biustem, moj mi chyba nigdy nie zwisnie :/ ale taki masazyc poprawi takze ukrwienie skory, ujedrni, nawilzy ![]()
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Może nie wykażę się jakoś specjalnie oryginalnościa, no ale oto lista moich patentów
![]() *makijaż/twarz: * żeby rzęsy były grubsze to: tuszuję je - lekko pudruje (zwykłym pudrem) - znowu tuszuje * olejek rycynowy na rzęsy przed spaniem * gdy rano się budzę i mam napuchnięte oczy, wtedy wkładam łyżeczkę do zamrażalnika i zaraz wyjmuję, a nastepnie przykładam na oczy - opuchlizna schodzi ![]() * peeling ust szczoteczką do zębów co 3 dni * praktycznie zawsze mam na oczkach kredkę jasno różową (biała u mnie się nie sprawdziła) wtedy oczy są pełniejsze i nie wydają się zmęczone (a często mi się to zdarza, chociaż przez późną naukę w nocy) * zazwyczaj w środku tygodnia, koło środy robię sobie kompleks z herbaty na oczy * bardzo często nakładam biały cień w kąciku oka i pod brwi dla rozświetlenia * praktycznie co rano przed nałożeniem podkładu etc. przecieram twarze kostkami lodu (same plusy ![]() * zawsze mam w kieszeni pomadkę ochronną lub błyszczyk * raz na tydzień oczyszczanie twarzy maseczką z aspiryną * jeżeli chce trwalszy makijaż ust, to przed nałożeniem ust lekko je pudruję * brązowego pudru używam do wymodelowania owalu twarzu * rano i wieczorem używam tonika do twarzy * na jakieś wyjścia oczy maluję w stylu Kleopatry ![]() * u mnie na lekkie przebarwienia twarzy działa pokropienie trochę soku z cytryny na wacik a następnie przemycie twarzy * zawsze na wieczór mocno nawilżam twarz * oczywiście stałe regulowanie brwi * nie wyciskam jak się pojawi jakiś szkodnik na twarzy ![]() * jak tylko wracam do domu zmykam makijaż ,żeby nie przemęczać mojej cery ![]() * zawsze po myciu ząbków uzywam płynu do płukania jamy ustnej - listerine - u mnie daje niesamowity efekt odświeżenia i zęby są naprawdę ładne ![]() *włosy: * nakładam odżywkę (trzymam ją parę minut), a dopiero później myję szamponem (kiedy wcześniej robiłam odwrotnie, czyli szampon - odżywka moje włosy były za bardzo obciążone i nieładne nastepnego dnia) * spłukuje je zawsze chłodną wodą * niestety, ale prostuje włosy średnio co 2 dni to w ramach rekompensaty otrzymują ode mnie jedwab Faraouka, maseczkę wax i olejek rycynowy na końcówki ![]() * nigdy nie kładę się spać z mokrymi włosami (inaczej rano mam maksymalnie spuszone włosy) * włosy rozczesuję przed myciem, gdy mam mokre ich nie czeszę * na noc wiążę włosy w kitkę u nasady głowy - rano nie są oklapnięte * codziennie łykam skrzypowitę *rączki i stopy: * paznokcie u rąk mam zazwyczaj pomalowany na pastelowy róż (znalazłam jak dla siebie idealny odcień ![]() * wyrzucam natychmiastowo pomysł tipsów z głowy, jak się tylko pojawi ![]() * na paznokciach u stóp mam zazwyczaj kolor mleczny (najbardziej mi pasuje - chyba, że latem maluje na kontrastowy kolor względem klapek ![]() * gdy czuję, że mam zmęczone stopy moczę je w misce z gorącą wodą i solą * krem do rąk mam zawsze na biurku i jak mi się tylko przypomni to łapki smaruje (krem też wmasowuje w paznokcie - u mnie to daje taki efekt, że są mocniejsze) * codziennie skarpety + krem na stopy, a na rączki rękawiczki + krem 2 x w tyg * na uczucie ciężkości mogę Wam polecić poduchę pod nogi na noc * na białe paznokietki maczam je w cytrynie (wybielają sie) *ciało: * co 4 dni peeling całego ciała (ja znalazłam swój ulubiony z oriflame grejpfrutowy, bądź też peeling cukrowy - cukier wymieszany z żelem do kąpieli) * i jeden z moich ostatnich patentów - ramiączka od stanika krzyżuję na plecach - powoduje to, że biustonosz jest lekko podniesiony, a co sprawia wrażenie większego biustu ![]() * do kąpieli bardzo często dolewam sobie wszelakich olejków - bardzo mnie odprężają * chodzę zawsze wyprostowana z podniesioną głową! wtedy postawa jest o wiele ładniejsza - wyglada się na pewną siebie kobietę - polecam wszystkim ![]() * przeważnie cały czas mam wciągnięty brzuch i "spinam" tyłek jak tylko sobie przypomnę ![]() * nie przejmuję się drobiazgami * staram się pić dużo wody * łykam błonnik w tabletkach * zawsze dobieram jakieś dodatki do ciuchów - naszyjnik, kolczyki itp. uważam, że tym kobieta tak naprawdę podkreśla charakter całej siebie ![]() * unikam workowatych ciuchów, bez zaznaczenia talii, bioder - jesteśmy kobietami, mamy co podkreślić ![]() * i oczywiście depilacja - niby takie oczywiste, a tyle kobiet o tym zapomina - patrząc na naszą szarą rzeczywistość na ulicach ;/ * po każdej kąpieli balsam nawilżający ![]() *pozostałe, czyli potrzeba matką wynalazków ![]() * zaschnięty tusz czy lakier wkładam na chwilę do gorącej wody (ale nie za długo, bo tusz się zgrudkuje) * przed nałożeniem podkładu rozgrzewam go trochę w dłoniach - lepiej się nakłada; podkład nakładam wilgotną gąbeczką i zawsze dokładnie rozsmarowuje na kościach szczękowych, bo inaczej efekt maski, który naprawdę nie jest ładny! * gdy skończy mi się mleczko do demakijażu i zapomnę kupić używam nivea * mocniejsze cienie do powiek nakładam za pomocą pałeczki do uszu - robiąc taką kreskę nad powieką * i jedno z najważniejszych nigdy nie narzekam! nie mówię, że jest źle, wręcz sobie wmawiam, będzie dobrze - najgorsze to złe nastawienie - wypraktykowałam to chociażby na porankach , gdy trzeba wstać to nie mówię "orety, ale mi się nieee chceee", tylko wstaję idę do lusterka i się uśmiecham - od razu człowiek się lepiej czuje ![]() * oraz nie pokazuję ludziom, że coś mi się w sobie nie podoba - nie narzekam, że mam za duże nogi, brzydkie włosy itp ![]() ![]() a przede wszystkim DUŻO UŚMIECHU, moje Panie ![]() Mam nadzieję, że o niczy mnie zapomniałam ![]() Buziaki ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-02-08 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze zapomniałam! Może nie koniecznie związane z urodą, ale polecam przeczytanie ksiązki "Dlaczego męźczyźni kochają zołzy?" - świetny poradnik, taki humorystyczny, ale otwiera oczy na niektóre sprawy
![]() przepraszam za off ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
Marzeniatko, świetne
![]() ![]() ![]()
#1536 |
Przyczajenie
|
Jeszcze jedno mi się przypomniało. Nawet jak żywcem nie mam siły/ochoty na ćwiczenia, to można przynajmniej się troszkę ponaciągać.
1) Buty zapinam i sznuruję zawsze stojąc z wyprostowanymi nogami 2) Mam taką pionową szafkę z półkami w pokoju - gdy smaruję nogi balsamem po kąpieli, jedną nogę opieram o półkę, drugą stoję na podłodze, obie wyprostowane i smaruję je całe. I mam dwa poziomy trudności, bo do półki wyżej (na wysokości mniej więcej mojego biustu) trudniej dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
Ja dodam jeszcze paste cukrową do depilacji...szczerze mowiąc zwykle używam depilatora gdyż babranie sie z tym ustrojstwem mnie mocno zniecheca, ale jak juz sie zdecyduje...efekt mi wszystko wynagradza
![]() ![]()
#1538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1539 |
Rozeznanie
|
acha przypomnialo mi sie jeszcze, ze zawsze stosuje do mycia ciala szorstka gabke
nie musze czesto stosowac peelingu moja skora jest gruba i potrzebuje mocnego traktowania kiedys skusilam sie na myjke i mialam wrazenie ze w ogole sie nie umylam a plecy i ramiona az mnie swedzialy, zeby je czyms ostrzejszym podrapac ![]() kurcze musze w koncu wyprobowac ta depilacje cukrowa!!
#1540 |
Zakorzenienie
|
Możecie coś więcej powiedzieć o tej depilacji cukrowej? To się przygotowuje w domu, czy kupuje i w ogóle jak się używa i jak działa? Czy rzeczywiście daje lepsze efekty?
![]()
#1541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() \ -szklanke cukru wsypuje do garnuszka i dolewam pol szklanki wody( ilość wody nie jast najistotniejsza, jak wlejesz za dużo to będzie sie dłużej gotowało, mysle ze tak naprawdę im mniej wody tym lepiej) oraz sok z polowki cytryny, wszystko gotujemy na małym ogniu i pilnujemy co jakis czas mieszając. - Pasta jest dobra kiedy jej kolor stanie sie taki ciemno- bursztynowy, nie zolty(!) ale brązowawy, to chyba tak naprawde najlepsze kryterium. Odstawiamy garnuszek z ognia i niech sobie stoi az cala maź zastygnie, musi byc naprawde twarda. Jak juz to nastąpi trzeba czyms ostrym najlepiej ,wydziubac, wykruszyć z garnuszka kawałki pasty( to nie jest ani latwe ani fajne ![]() Potem ugniatamy taki plasterek i juz możemy stosować tak jak wosk na skore. Opis moze przerazac ale warto sprobowac, koszta zadne, rzadko wychodzi to za pierwszym a nawet i 3 razem ale spokojnie, mi wyszla juz za 2 i bylo swietnie ![]() ![]() aha, z takiej ilosci składników wychodzi ilosc ktora mozna wydepilowac cala rodzine moim zdaniem ![]()
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Brzmi boleśnie, ale dziękuję bardzo za opis. Mam nadzieję, że uda mi się coś takiego stworzyć i wypróbuję
![]()
#1543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Aspirynę Bayer, taką zwykła, białą, niepowlekaną - nie może być musująca ani nie może mieć w składzie witaminy c, taka najzwyklejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
Marzeniatko, świetne patenty! Skopiowałam kilka sobie
![]() I jak najbardziej polecam przeczytanie książki "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Niedawno skończyłam ale zabieram sie jeszcze raz do niej ![]() tranqil babe, na pewno wypróbuje patent na pastę cukrową. Da radę to przeżyć? ![]()
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Raczkowanie
|
czesc, mam 16 lat , cerę mieszną, raczej bez problemów, mogłybyście polecic mi krem do twarzy, nawilżajacy z filtrem?
![]() ![]()
#1548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pzdr. ![]()
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() avon - kolor: lilac glaze nr produktu: 1107 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1551 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego od srodka twarzy na zewnatrz. Takie ruchy od wewnatrz na zewnatrz wykonuje sie takze pzy masazu twarzy, przeciwzmarszczowo ![]() ![]() a masaze antycellulitowe itd w kierunku serca-od stop w gore ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze tylko wlasnie sprobowac z ta aspiryna. jakie proporcje, jak sie to robi? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to się cieszę, że podobają Wam się moje patenty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ten jest dla mnie trochę zbyt rózowy, rozgladam sie za odcieniem bardziej beżowym ![]()
![]() |
#1556 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam ten wątek i regularnie podczytuję :
![]() ![]() ![]() Poza tym po zakazie lekarza unikam jak ognia wszelkiej chemii spożywczej, dokładnie sprawdzam składy, wszystkie kostki "rosołowe", gotowe sosy i soczki, kawa rozpuszczalna poszły w odstawkę. Kosztowało mnie to dużo samozaparcia, bo wiadomo, że łatwiej np. wrzucić oszukańczą kostkę niż zrobić bogaty smakowo wywar- ale teraz mam pełną półkę ziół i przypraw i szaleję. Zawsze mam też w domu dużo owoców, często robię sobie smoothies. Dodam jeszcze, że lekarka kazała mi jeść dużo ryżu (ma działanie oczyszczające) i kasz, ale nie w torebkach, tylko przygotowanych metodą babciną. Do tego codziennie staram się wcinać orzechy, pestki, suszone owoce (np profilaktycznie suszoną żurawinę- dobre dla kobiet ![]() No i rano piję wodę z miodem i beneflorą. Zmiana nawyków żywieniowych to wg mnie jeden z lepszych patentów na bycie naj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę jednak ze naprawdę można w sobie wyrobić dobre nawyki, które pozostaną. Pamiętam dobrze jak jeszcze w liceum wyśmiewałam sie z mojej siostry że je "to paskudztwo, ciemny chleb" ![]() ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2009-02-12 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Ale też nie przesadzajmy w drugą stronę z tym odżywianiem. Nie wyobrażam sobie dziecka, któremu absolutnie zakazuje się słodyczy :|. Można nauczyć jeść z umiarem, a jak dorośnie to samo zdecyduje, czy chce "rzucić" całkowicie
![]() Ja sama właśnie jestem na etapie przechodzenia na zdrowe odżywianie i wcale to łatwe nie jest, ale powiem jedno - gdyby ktoś chciał mnie do tego zmusić, pewnie "potajemnie" kupowałabym jakieś słodycze, częstowała się od znajomych itd., a tak przynajmniej robię to, bo sama chcę i robię to dla siebie ![]() A tutejsze patenty brzmią wspaniale, ale jeszcze żadnego nie zastosowałam z lenistwa :|. Kupiłam nawet olejek rycynowy i chyba dzisiaj wypróbuję ![]()
#1559 |
Zakorzenienie
|
ja ogladalam kiedys program i ogólnie jogurty i mleko to trucizna i wbrew pozorom im mniej mleka pijemy tym lepiej osteuporoze powoduje itd. wieeele bylo tych chorob a do jogurtow dodawane sa substancje co do śrdków wybuchowych wiadomo mleko od krówki to tak ale ogolnie to tez unikam po tym programie bo tyle tam swinstw ze szok
![]() ![]()
#1560 |
Zadomowienie
|
jestem w trakcie czytania wątku, podobają mi sie niektore patenty. Jednak chcialabym ostrzec przed tym peelingiem ,,syrena", mocne scieranie może powodować pękanie naczynek, peeling wiec jak najbardziej lecz nie tak często i ostro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o tym że dużo cwicze i staram sie zdrowo odzywiać itd oczywiście wspomnialam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.