|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
![]() Wklejam moje łóżeczko diy Przed i po... Mąż na 7dniowym dyżurze.... Jeszcze nie wie. Mam nadzieje, że rozwodu nie bedzie za zniszczenie zyrafy:p lozeczko dostalismy po kimś. T1504598325225.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
|
|
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
Meliss, wow
A jak ty się w ogóle czujesz?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1534 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to chyba nie ma reguły. Każdy ma inny próg bólu. Dla mojej siostry np. poród SN nie był zły. Ból określiła jako mocne bóle miesiączkowe i nie rozumiała, czego te kobiety koło niej tak krzyczą . Z kolei inna znajoma poleca cesarkę . Ja to się tylko modlę, żebym miała albo jedno albo drugie, a nie męczyć się podwójnie.Cytat:
Cytat:
Moja mała znowu ma czasami bardzo gwałtowne ruchy i też się boję, żeby się nie okręciła pępowiną.
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Haha Kate padlam ze smiechu!!😀😀😀😀
Kasiastka ehh straszne.juz tak niewiele czasu zostalo i przytulimy nasze maluszki.a stres i niepewnosc do konca bedzie ((( oby u nas juz do samego konca bylo szczesliwie
|
|
|
|
#1536 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem wypluta
Młodzież obudziła się w środku nocy z rykiem, więc godzina z głowy. Potem złapała mnie zgaga i nie mogłam spać. I o 6:20 pobudka. Jakie macie ręczniki dla dzieci? Miałam akuku, poszły do reklamacji, przysłali nowe i znowu to samo. Więc muszę coś kupić, a nie wiem co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Lynn moze Ciebie na koniec tyg wypuszcza i powoli czuje ze zaraz ja juz pojde. No ciekawe co wyjdzie na wizycie w czwartek. Nie wiem czy to normalne ze blizna przy chodzeniu az tak mnie boli i piecze.a chodze juz zgieta w pol powoli jak babcia.maz mnie nagrywal i smial sie ze mnie😀😜a ja tak chodzilam po 2cesarce to ciekawe jak bede wygladac po 3😀😖😀
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
buzn, nie ma co się bac zamówień z ali, ale uważaj bardzo uzalezniają.
moim zdaniem poród naturalny jest bardzo bolesny przed pojawieniem sie dziecka, a cc po, no i dochodz jeszcze to leżenie po znieczuleniu gdzie przy sn mozna codzic juz pare godzin po wszystkim. Nie ma idela=nego rozwiązania. straszna ta informacja o maluszku z fb. kate, tez mam tak z kocykiem, nie wiem co kupić, awaryjnie mam dwa po straszych, ale chcialaby, coś ekstra i zeby nie kosztowało miliony monet.
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Ikeowskie ręczniki polecam, zamówiłam jeden na allegro, ale taki mały w Ikei są większe i wydaje minsie,że jakościowe też spoko
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Buzn ja dużo zamawiam na Ali, mój mąż też. Jestem bardzo zadowolona z produktów. Najgorzej to tylko ciuchy tam kupować bo jednak Chińczycy maja zupełnie inna budowę ciała od nas.
|
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7688513 6]Ja jestem wypluta
Młodzież obudziła się w środku nocy z rykiem, więc godzina z głowy. Potem złapała mnie zgaga i nie mogłam spać. I o 6:20 pobudka. Jakie macie ręczniki dla dzieci? Miałam akuku, poszły do reklamacji, przysłali nowe i znowu to samo. Więc muszę coś kupić, a nie wiem co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam zwykłe ręczniki :P |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna nie wie, co było przyczyną
Kate jak już zdecydujesz się na jakiś kocyk, to daj znać, co wyszukałaś ![]() Macie do polecenia jakieś karuzelki nad łóżeczko? Czytam, że niektóre bardzo głośno chodzą, a nie chcę, żeby przy główce maluszka brzęczał głośno jakiś silniczek;/ |
|
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Wrzuccie link do tego organizera z ali.
Ja tez rano przeczytalam o tej tragedii. Ciekawi mnie jakie sa przyczyny takich przypadkow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale w sklepie sytuacja. Poszłam po bułki, już place przy kasie a babka starsza mdleje za mną, kasjerka ją szybko złapała zza tej kasy, ja za chwilę też a za babką stoi w kolejce dwóch rosłych facetów i żaden nawet się nie ruszył tylko patrzy. Kasjerka woła ochroniarza i mówi, żeby gdzieś Panią posadził a on zamiast wziąć tą babkę ode mnie to pyta głupio a gdzie on ją ma posadzić. Ale przybiegła inna kasjerka i powiedziała, żebym już puściła staruszkę bo to dla mnie za dużo. A dwóch facetów + ochroniarz stoją i się patrzą. Boże co za wstyd, kto tych ludzi tak wychował? Ciężarna z wielkim brzuchem stoi i podtrzymuje staruszkę i żadnemu do głowy nie przyszło pomóc.
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Holly najczesciej niewydolnosc lozyska np przy cukrzycy ciazowej szybciej sie starzeje albo przy problemach z przeplywem krwi,ale jest wiele przyczyn niewydolnosci lozyska, pepowina- ale to by od razu zauwazyli ze np zwiazala sie na supelek, no i nadcisnienie tez czesto jest powodem zgonu maluszka. Ehh nie chce o tym myslec
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wole milion razy sprawdzic niz raz nie sprawdzic.. Ale tragedia w tym 35tyg... Zastanawiam sie czy jakby dziecko wyciagneli wcześniej to mialo by szanse czy tez by zmarło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
||
|
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Meliss zazdroszczę mega zdolności plastycznych Pięknie Ty masz jakąś działalność w tym kierunku?
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Meliss fotel bedzie pewnie dopiero jakos pod koniec wrzesnia. Oczywiscie, ze sie pochwale
![]() Ja tez zamawiam rozne rzeczy na ali, tyle ze same glupoty za grosze. Raz mi chyba nie przyszedl zegarek i chyba jakis pylek do hybryd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1549 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I z tego wynika że każde osłabienie ruchów to trzeba lecieć na IP. A tam nas znienawidza. Cytat:
Część rzeczy przychodzi błyskawicznie nawet w ciągu 13-15 dni a część czasem i po półtora miesiąca. Więc i tu się przydają recenzje. Cytat:
http://s.aliexpress.com/jMFrqayY (from AliExpress Android) Ja zamówiłam ten ale jeszcze nie przyszedł. Chociaz jest już w Polsce. Meliss - cudownie wyszło! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-09-05 o 11:10 |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Letstry co tam u Was????????????????????
Migi oslabiaja mnie takie zachowania "facetow"... |
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
A przeczytajcie to:d z noszeniem łożyska http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...wy,nId,2434710
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano właśnie. Mój gin za każdym razem bada przepływy, tętno, wagę. Większość z Was też robią. Ale jak się tego nie robi? Jak większość chodzi na NFZ i robią tylko 2-3 usg na ciążę tak jak miała np
moja siostra. To jaka wtedy jest szansa, że w porę się coś zobaczy, ze jest coś nie tak i zapobiegnie tragedii... |
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, wychodzi kwestia wychowania w takich sytuacjach moim zdaniem. A ta sytuacja z dzieckiem w 35 tc... nie wiem nawet co napisać, nie chcę czytać o takich rzeczach, nie chcę i już
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7688513 6]Ja jestem wypluta
Młodzież obudziła się w środku nocy z rykiem, więc godzina z głowy. Potem złapała mnie zgaga i nie mogłam spać. I o 6:20 pobudka. Jakie macie ręczniki dla dzieci? Miałam akuku, poszły do reklamacji, przysłali nowe i znowu to samo. Więc muszę coś kupić, a nie wiem co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Po starszej ma z nexta, a teraz jeszcze dokupilam 2 z ikei i są większe i po praniu wydają się milutkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju zjadłam przed chwilą drożdżowkę i tak mała mi się zaczęła ruszać w brzuchu, że aż mi niedobrze się zrobiło i nie wiem czy nie zwymiotuję...
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ja mam ręcznik sensillo water Friends, ogólnie jest spoko. Po praniu zmechacił się kapturek ale ogoliłam maszynką. |
|
|
|
#1558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety są sytuacje na które nie mamy żadnego wpływu i choć byśmy dmuchały i chuchały to nie jesteśmy w stanie im zapobiec. Trzeba po prostu być czujnym i mieć pozytywne nastawienie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

35tc
jestem przerażona po tych widokach i tylko się utwierdzilam, że chce rodzic wcześniej. Druga sprawa ze zgaga nie pozwala mi normalnie funkcjonować już. Ciekawa jestem czy te tsbsy które mi dają wycisza zupełnie akcje, czy jak je w piątek przestanę brać, to wszystko ruszy... Chyba nie miałabym nic przeciwko jakby tak się stało.
. Z kolei inna znajoma poleca cesarkę

Niestety, wychodzi kwestia wychowania w takich sytuacjach moim zdaniem.